Új privát üzeneted érkezett!

Reni, nálam lassan erősödtek és gyorsultak be. Szóval mondjuk 2-kor már fájt az összehúzódás, de 10percenként jött és az hogy fáj, az túlzás rámonadni. Igazán fájni a kocsiban kezdett szülés előtt 2órával 2perces fájásoknál. De nekem 2-3nyomással kint volt Noncsi. Van akinek a kitolás eltart 1-2-3órát. Az meg nagyon fáj már!!!!
Vendég

Lara!

Perfektül tudok szakszöveget fordítani a gyűszűvirág szív és érrendszeri betegségekre gyakorolt hatásáról. De amilyen fostalicska vagyok meg hülye maximalista, perfektül nem tudok egy pohár vizet kérni. Komolyan! Mivel a suliban csak a kóla névelőjét tanultuk, a Fantáét nem, így 5hónapig kólát ittam, ahol kérni kellett, mert nem tudtam BIZTOSAN, hogy ein Fanta, vagy eine Fanta!!!! Érted??? :lol: Szánalom!
Idegen családnál voltam ausztaussülerin. Illetve engem vittek, de helyettem nem jött senki. Az általános sulim jó kapcsolatot ápol a Deutsche Jugend in Europa-val és ők szervezték az utat. Mentünk egyszerre sokan, de szanaszét Baden-Wüttemberg minden részébe. Első évben Philipsburgban, 2. évben Reutlingen-ben voltam. Hát élmény volt. Más kultúra, más élet. De nem élnék kint az tuti!
Vendég

Reni: pont erre gondoltam. Tegnap este fürdés alatt jutott eszembe, hogy a dokker nálam is állandóan azt kifogásolta, hogy kevés a magzatvíz. Nem lehet, köze a kettőnek egymáshoz? Engem állandóan b*szogatott, hogy igyak sokat, naponta minimum 4 l vizet. Te mennyit iszol? Szerinte átlagembernek 2,5-3 liter kell, a várandós nőnek minimum 4 liter, uh még jó, hogy nem kérdeztem rá, hogy szoptatós anyának mennyit kéne inni. Asszem fél hektó alatt nem nagyon állt volna meg.

Pozé: a stresszes Nst, nekem ilyen nem volt, de hallottam róla. Bekötik az oxit nagyon alacsony cseppszámmal (pl én olyan cseppszámmal kaptam szüléshez is ) asszem 5-7-es cseppszámot kapsz (általában szüléshez 15 alatt nem állnak neki, csak nálam :D ) Szal kap egy kis hormontuningot, és megnézik, erre hogy reagál. Tényleg az Nst-k alatt volt mozgás? Azok rendben voltak? Mondjuk ezzel a magzatvíz szennyezettségét, a magzatvíz sűrűségét (jé, tényleg) és a lepény állapotát nézik. Kapsz egy kis ízelítőt a szülésből. Uh, arra elfelejtettem rákérdezni, hogy mennyire fáj. De lehet, hogy ez a pár csepp oxi belazítja a méhszájat is.

Katkat: nekem is szaga volt. Nem tetszett. Elmentem dokihoz: szerinte ennek ilyennek kell lennie. Csodálom, hogy a pasasok ilyenkor nem undorodnak meg tőlünk. Csöpög elöl csöpög hátul, szaglik mindenfelől hol az erjedt tej, hogy a folyás. Ááááh,

Nóri: Bulcsú nálunk is átalussza az éjszakát, én meg mint a rendes szoptatós kismamák 2-3 óránként kelek és fejek neki, hogy legyen friss tejecske reggelire. Tök kóma vagyok éjjelente. Természetesen, mikor a 3. fejés is megvolt éjjel, és mennék aludni. Lefekszem, betakarózom, elhelyezkedem, lecsukom szemecskéim, erre Ooooááááá, Ehöm, Ehöööööm, Eeeehööööm: ébred a Ded. Utána meg indul a nap, esélyem sincs pihenni még egyet.

Zuzmoo: mérjétek meg egyszer, hogy mennyit eszik a drága. Amit írsz, kísértetiesen hasonlít a mi korai napjainkra. Ne ess, az én hibámba, mérjétek meg egyszer, hogy mennyit eszik. És hogy napi átlagban kijön e a súlya*100 vagy 150 .

Bea: ha éhes és szaporítani szeretnél, akkor információim szerint minimum napi 8-12 db szoptatás kéne. Tehát akárhogy is számolom kétóránként kéne ennie. Ha fejni nem tudsz sokat ne aggódj, van egy ismerősöm, ő tejleadó, lefeji a 100 ml-t és még az 1 éves gyermek közvetlen fejés után jól lakik ugyanabból a mellből. Tehát a fejés nem olyan hatásos mint a gyermek.
Terpesztartás: mosható pelust vettem, mivel egy méret van szobatisztaságig elég nagy a Ded seggére. Tartja is a lábát és csípőjét. Nem akarod inkább ezt kipróbálni a torna mellett? Ja és pont erre van a kendő. Ha elöl kötöd magadra, akkor a gyermeknek akkora terpeszt kell csinálnia, mint a te derekad. És ez fix. Reggel felkötöd, ellátod Kristófot, főzöl, mosol, mosogatsz, közben meg „feszítgeted” Erik lábát.

Ildi: C-vitamin doszta. 500-asból nyugodtan napi 6-8 szem. Vízben oldódó vitamin, tehát ami nem kell, azt úgyis kipisiled. (C-vitamin is állítólag tejhozamnövelő – ezt is hallottam, hosszú kutatásom alatt). Szentgyörgyi naponta 2000-t szedett c-ből. Védőnő: haragszom rá, nem is hallgatok most már rá.

Reni: állat ez a doki. De ÁLLAT. A vad fajtából. Remélem egyszer neki is megnézik a prosztatáját és a péniszén keresztül dugják fel a 3 centi átmérőjű csövecskét előtt a dögös melles kollegina figyelmezteti, hogy ez egy kicsit lehet, hogy fájni fog.

Nóri: használjátok már a moshatós pelust?

Jelentem a Ded jelenleg kinn alszik az erkélyen 3 takaróval betakarva, sapkával a fején. És kuss van és csönd. Apja mögöttem alszik az ágyon a sarkig kitárt erkélyajtó mellett. Fél óra múlva fejek egyet. Utána én is ledőlök.

Csajok, ITT A TAVASZ. Hajnalban mikor felébredtük, már hallottam a madarakat csivitelni. Reni: majd mesélheted Zsubikának: mikor születtél nagyon hideg tél volt, sok sok hó esett, és te nem voltál hajlandó megszületni. Megvártad míg megérkezik a tavasz és a meleg napsütésre születtél meg.

Fájás: hát nekem hosszú volt. Benn ültünk a szülőszobán a földön tiszta tábotüzes feeling, beszélgettünk, jött a fájás szó benszakadt, előredől masszázs aztán folytat ott ahol abba maradt. Oxi beköt: tépem a vasrácsot az ágyról. Kegyetlen. Nem csodálom, hogy sok helyen egyből bekötik mellé az Edát. Pedig tényleg nagyon alacsony cseppszámmal kaptam. Aztán kaptam egy izomlazító injekciót, na ettől úgy belazultam, de úgy: a fájások közt aludtam a szülőágyon, aztán jött a fájás és én másztam már le az ágyról, kapaszkodtam ezerrel az ágy vasrácsába.
Fájás közbeni vizsgálat: szegény doki. Ráfázott. Mert az injekciótól agyilag is belazultam, szartam én rá. Jött a fájás, másztam le az ágyról. A doki meg mindig a másik oldalon állt. Azt hitte, hogy jó, fizetős kislány vagyok, és a fájásnál illedelmesen széttárom neki a combjaim. Szegény. Utol se ért.
Üvöltés: Kaktinak igaza van, energiát pazarolsz el vele, mégis nekem azt mondták, ne szorítsam össze a torkom, szám, mert a Záróizmok törvénye alapján, ha fenn akaratlagosan szorítod a záróizmot lenn is szorítod (hüvely, méhszáj, végbél, húgyhólyag). Ez máskor is működik (pl szorulásnál, vagy ellenkezőleg ha vissza kell tartanod a pisit). Tehát ha laza a torok az fontosabb, mint hogy ne üvölts. De úgyis úgy fogod csinálni, ahogy neked jó, és ne azzal foglalkozz ott, hogy ki mit mondott. TE tudod a legjobban, hogy ott mit kell csinálni. Nem én, nem Kakti, nem a szülésznő nem a doki. TE. TE szülsz akkor és ott. Mindenki másnak TÉGED kell támogatni, nem pedig irányítani. TE és Zsubika tudjátok a legjobban, hogy mi kell nektek.
Szerintem.

zarja

Lányok van akinek a nagy bántja a picit? nálunk ma jelentkezett ez a probléma? mit tesztek ilyenkor?

Reni nekem Lillánál a vajúdás uccsó 30 perce és a kitolás 35 perce volt borzasztó... Léninél ez 20, 20 volt, de előtte szinte most nem is fájtam, Lillával meg bírtam még nullás fájdalomküszöbbel is viselni.. Szóval erre a végére gyúrj... na meg a varrás, az nem annyira fáj, de akkor már türelmetlen leszel, az azért rossz...

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi!

Direkt nem, de kiselefánt módjára simán ráülne, letaposná...stb. Viszont visszament babába Luca. Cumisüveg, büfiztetés!!! :shock:
Vendég

Nóri, hát ha nekem csak ennyi gondom lenne a német nyelvvel, összetenném a kezem. Milyen jó neked, hogy ott tanulhattál!

Zarja, engem meg folyamatosan átver a leány. Az előbb is leheverdtem, hogy pótoljak valamennyit az éjszakai alváshiányomból, erre elkezdett hangokat kiadni...na mondom itt az idő, vége az alvásnak, felkeltem iszonyatos fáradtan...ez volt másfél órája...ő meg alszik tovább...És éjjel is ez van, hallom, hogy hangokat ad ki, felkelek, hogy ne akkor keljek fel ha már üvölt és mindig kiderül, hogy vak lárma...:(
lara

Ildi, Nóri, az még hagyján, ha a 2 vagy 3 éves visszamegy kisbabába, de amikor a 8 éves!!! na az már gáz! Elkezd nekem itt gagyogni mint egy csecsemő...a másikat meg öltöztetni kell...lassan vesszük a junior pelenkát, a nagyra meg a Tenát :D :D
lara

Reni: tapasztalatom szerint csak a végén van ordíthatjékja az ember lányának. Én speciel biztos voltam benne, hogy fegyelemezetten fogom végigcsinálni a szülést, és marha büszke leszek magamra utána, hogy természetes úton, hang nélkül végigcsináltam, ehhez képest a végén ordítottam mint a sakál, meg hánytam a fájdalomtól. Igaz, hogy csomó energia elmegy a visításra, viszont nekem segített kicsit, mert amikor hallod a saját hangod, az kicsit kiszabadít a fájdalomba zárt világodból. De ezt tuti tök egyedi, van akit nem is visel meg ennyire a dolog. Én sajnos nem tágultam, azért volt ilyen.
Jógán nekem is azt mondták, amit Eszter írt, a laza torok nagyon fontos.

UH: Nóri, megnéztem a Semmellweis Kft-t, tök szimpik, ráadásul a Tűzoltó u-i klinika két sarokra van anyámtól, úgyhogy hozzájuk megyek. Márc. 22. lesz az időpontunk, pont 6 hetes és 1 napos lesz, de mondták, hogy ráér bejelentkezni egy héttel korábban.

Lányok, Nektek nem fáj a hátatok? Én megőrülök, úgy beállt, szerintem öklönyi csomók lehetnek benne. Szopi alatt ugye nem lehet masszázsra menni? :?: A szoptatás, meg a fejés az oka, mikor lefelé bámulok, begörcsölnek az izmok. Néha olyan rossz, hogy félig guggolásban pelenkázok, mert egyszerűbb combból tartani magam egyenes fejjel, mint lenézni a dedre. Jaj, úgy tornáznék már.

Bea, kilóban és állagban ugyanott tartok :D

Eszter: a takaró alatt Bulcsi bundazsák/overállban van, vagy csak a rugira pakolod rá a takarót? Hanna utálja a bundazsákját, ha elkezdem belerakni, már üvölt a szentem.

Kép
juci-77

Na küldtem egy 42hetes :lol: pocakfotót gmailre. Állag: rágógumi, vagy lekvár, vagy ZSÍRSZALONNA!!!! :lol: Kiló? JÁJ! +5-6...
Vendég

Nóri: Nem ér rinyálni :lol: Az enyém szinte ugyanilyen, de én egyelőre nem vagyok vele elégedtelen, mert a barátnőm hónapokkal a szülés után is terhesnek nézett ki. Na jó, az enyémen a vágás miatt még egy púp is van, beee :D Ez Szerintem ennyi héttel a szülés után ez jó. Vagy Luca után laposabb volt? Én bízom benne, hogyha 6 hét a regenerációs idő, akkor lesz ez még feszesebb/kisebb is.

Kép
juci-77

Nekem nem a kinézettel van bajom!!!! Az állaggal! :lol: De egye fene...
Vendég

Nóri enyim gyerek is elefánt... de ma direktbe is karmolt és rángatott :shock: :shock: :shock: kiakadtam, kár szépíteni :roll:

Én kevesebb kilo vagyok, mint szülés előtt... de még így is van egy 10-es feleslegem... és szörnyű éhes vagyok :oops:
ha valamennyire visszakényszerítem magam a diétára akkor jó lesz, de most beteg és ideges vagyok hozzá és az első hat hétben nem sanyargatom túlzottan magam...

Lara, küldjek a 6-os pelusból :lol: szívesen szabadulnék tőle, de Lilla feneke még igényli :oops:
A tenán jót nevettem.

Amin viszont nem, Lilla valakitől eltanulta a seggem kifejezést :oops: és használja, azt hiszem körmére nézek a családnak és akit elkapok az gyakorolja Lillával a popsi szót :twisted: szóval gyerekem ma bemutatott minden olyat, amire nem vágyik egy naív anyuka :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

nem szülés, hanem terherbeesés előtt akart lenni, de ma nem vagyok beszámítható :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi Csajok! Hát fel kell kötnöm a gatyámat az tuti :lol: A fájdalomküszöböm az nekem is minuszos :shock: Nah kíváncsi leszek :lol:

Eszter! Imádom amikor írsz. Annyira jól leírtad a frankót, hogy nem is félek már :lol:

Na át kell adnom a gépet az embőcnek, később még próbálok jönni.

bellerreni
Eger

Ohh, Nóri!

Ha nekem ilyen hasam lenne, én lennék a legboldogabb nő a Földön! De mivel előtte sem néztem ki így, nem számítok sok jóra. Adjatok valami tippet, mit csinálhatok mozgást úgy, hogy szopiztatok, és béna a térdem? Azon kívül, hogy amint lehet (mikortól lehet???) megyünk ki nagyokat csatangolni a zebekkel...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni:jól megijesztgetünk itt a fájásokkal, de tény:nagyon fáj.Én ugy ordítottam végig az egészet, hogy bekötötték az oxi.-t és 20 perc mulva visítottam....ja, elötte semmi fájás.és én visítós vagyok ezexerint, akkor már leszartam h. ki mit gondol.de ugye hiába fájt, császár lett a vége, kijutott ebből is-abból is.

elkezdtünk sétálni, ma először nyilvánosan mutatkoztunk babakocsival-anyukám tólta, én meg hol előre-hol hátra szaladgáltam, olyan jól esett a séta, meg az hogy velem van a gyerek és ugy sétálunk.
mert voltam én sétálni mult hétvégén, amíg a gyerek aszobában aludt, de az ugy nagyon szar volt.(ja anyukámék vigyáztak rá)
akkorákat alszik a levegőn, hogy el se hiszem, így nagyon bekavar ez az idáíg jól bevált penészvirág napirendünkbe, de ám legyen.

zsó
Kép
pcd1985

Reni:Fájni fog nagyon!én ott voltam és végig néztem.Nőknél a fájdalom meg szépül az emlékekben de mint kívülálló nekem csak a rideg valóság maradt.Durva lesz és iszonyatosan fáj!!!!!!főképp az oxytól.
Velem Eszter nagyon ellenséges volt az utolsó harmadba.elégé kifordult magából.Ekkor hoztam azt a döntést hogy jöjjön be a dúla(akit haza akart velem zavartatni)mert ö tud okosat mondani és tenni.Én ekkor kimentem éhen halni:D elájulni :D ÉS bőgni:D
Így maradtam le Bulcsú születéséről:D

zsolti

Bulcsú kint alszik az erkélyen ebben a gyönyörű időben:D

zsolti

hasvisszamenés-
hát én kivagyok ezen.a korházba dícsérgették hogy milyen szép bőröm van, ez tény-se folt, se csík csak az a barna hosszába, de az gondolom elmúlik, meg a császár keresztbe:) de az meg bugyivonal alatt na a szőrbe :oops:
szoval a bőröm nem repedezett, és az elöbb említettek ugyis elmulnak, de nekem is az állaggal van bajom.
meg hogy "kiáll" a hasam, tényleg, mintha terhes lennék...
Ja és én HASKÖTŐT hordok, azóta se lehet rólam levakarni se amiota 1x rámkerült.nem is tudom, mi lett volna nélküle..
ugyhogy nagy hassal, meg ezzel az oriási gumival a derekamon flangálok itthon, marha jolé nézek ki, csodálkoztam is, hogy van aki azon izgul, hogy átlátszik a melltartóbetét, mert én ki nem teszem a lábam itthonról.

mackónadrág+pörköltszaftos polo+zsíros haj=ugy gondoltam én soha de soha nem leszek ilyen kismama, de itt tartok
de összeszedem magam

zsó
Kép
pcd1985

zsolti.én mindenkit elküldtem a p.ba a szülőszobán :D :D
a szülésznőket, az orvosomat és a váltásszülésznők szóltak, hogy ideért a párom Bécsből Vácra bejöhet e és én mondtam hogy azt aztán végképp nem.és amikor bejött akkor mondtam h. fordulhat is vissza és a szülésznők elbujtatták az ajtó mögött
nem vagy egyedül ezzel.

zsó
Kép
pcd1985

Szevasztok!
Még csak az előző oldalon Bea hsz-énél tartok, a régieket bepótolni egyelőre sansztalan.

Minden bebabásodott anyukának és babucijának sok sok tejcit és boldogságot kívánok!

Azt olvastam még, hogy négyen is 18.-án szültünk hihi

Bea!

Minket úgy engedtek haza, hogy tej csak mutatóba.
Az újszülöttesek nyakára jártam szoptatni, mert bár némelyik jó nagy jobbágy volt, de azért mindtől tanultam valamit illetve az is oka volt az ott szoptatásnak, hogy a szobatársamhoz mindig elég népes rokonsereg érkezett. De egyébként nagyon kedvesek voltak, csak én nem tudok így szoptatni, meg kizavarni sem akartam őket.
Szóval ilyen 3,5,6,8 utolsó nap a kórházban már 18 ml tej is kijött, de úgy, hogy brutálisan lefejt valamelyik újszülöttes.
Satuba fogta a csöcseim és préselte ezerrel, én meg kapaszkodtam, amibe csak lehetett.
Itthon aztán szépen emelkedett a tejmennyiség. Ma már legutoljára 90g-ot evett Domóka. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én nem fejek.
Tudom hogy kéne, de se eszközzel se kézzel nem megy.

Szóval az volt az parancs, hogy 3 óránként kell Domiba tölteni 50-60 ml kaját, szóval 8*50-60ml. Amennyit csak lehet anyatejből, a többit tápból.
Úgyhogy én meglepődtem, hogy Erik ennyi kaját kap.
Én nem tudom mennyit kéne, csak azt tudom, hogy Domi méreteit figyelembe véve nekem ennyit mondtak

A lázam tegnap lement a Panadoltól. Más tünet meg nem volt.
Ma babucit vittük vissza a kórházba kontrollra. Megjött a véreredménye. Enterococcus faec. Még 5 napi antibigyó + normaflore, aztán kontroll. De semmi baja, mármint nem lázas, eszik, alszik. Oké, most nyűglődik, de a kórházi kiruccanást, ami 3 órásra sikerült, végigaludta a tündérke.
Engem is megvizsgált a dokim kívül belül. UH is volt. Minden normális, de mivel tőlem kaphatta el a kicsi Kincsem a kókuszt, így Augmentint kell zabálnom, és jövőhéten nekem is kontroll. Véletlenül sem egy napon a gyerekemmel.

Irigylem azokat, akiknek alig van hasuk már. Velem azon poénkodtak a kretén orvosok, hogy mér nem szültem már meg azt a másik gyereket is, aki még ott van a hasamban. Anyád.
Egyébként visszataszítóan néz ki. Az összes tükröt le kéne nálunk szerelni.
Nagy, csüng, csíkos.
UH-on is csak azt állapították most meg, hogy extra nagy az uterus.
Ó tényleg?

Kérdés:
A fosos textilpelust és ruhácskákat miben vagy hogyan tároljátok, amíg kimosásra nem kerülnek?
Mosószeres vagy vmilyen vegyszeres víz?
Sima víz? Szárazon? Kilögybölve mosószappannal és kicsavarva? Ecetben? Vagy?

Kurvára fáj a hátam, mert a sebem miatt nem tudok kiegyenesedni rendesen, ez a gyerek meg csak 5 kiló felett van.
De nem cserélném el semmi pénzért!

Mintha valamelyik oldalon a lanolinról beszéltetek volna. A Medelás bimbi védőmhöz volt minta PureLan 100. 100% tisztított lanolin. Nem kell lemosni. Én asszem olyat fogok venni, mert nekem csak szárad a bimbi és attól vérzik.

Kattkat

Kép
kattkat

Nem tudom mennyit használ, nincs tapasztalatom benne... de én vettem gyermekágyi hasmasszázs olajat, ami elvileg segíti a méh összehúzódását.. egy próbát szerintem megér!

"Kötőszövetfeszesítő, izomerősítő, salaktalanító hatású.

Segíti a méh visszaalakulását, feszesíti a kötőszövetet és ösztönzi a kiválasztási folyamatot.

Erős menstruációs vérzés esetén.

Hasi operációk után vagy belső sérülésekkor.

Alkotó anyagok:

borókabogyó, búzacsíra, cickafark, ciprus, grapefruit, körömvirág, rózsamuskátli

http://www.katalizatorkiado.hu/gyermekagyi.htm
Vendég

Reni, jó hogy ilyen pozitívan tudod felfogni.. persze értem én, hogy örülsz, hogy tiszta a magzatvíz.. de amit a vizsgálatról leírtál... :shock: :shock:

Ma voltam megint ctgén, nagyon kedves szülésznőt találtam.. mindig megnyugtat a szüléssel kapcsolatban..
de ez most csak addig tartott míg haza nem értem és elolvastam amiket a fájásokról írtatok.. :roll:
Azt mondták tökéletes ctg.. de már voltak rajta 60-as összehúzódások is.. idáig 20 volt a max.. de most Bazsi is nagyon aktív volt közben, 140-180 között ugrált a pulzusa.. végig rúgkapált.. :)
Vendég

Haskötő: mennyibe kerül kábé? hol lehet kapni, bababoltokban? érdemes venni? meddig érdemes használni?

Nóri, iilyen a hasad? Úristen...tök lapos, mintha nem is szültél volna. hát az enyém nem ilyen. Oké már nem 25 hetes terhesnek nézek ki, csak 18 hetesnek, de ettől még akkor is messze vagyok. Ha már ilyen lenne nem szólnék egy szót sem!

Zsófi, már írni akartam a kórházról. Nekem annyira nem volt gáz. A szegedi kórház sem jobb. Ilyen a magyar egészségügy. A szülőszoba továbbra is nagyon modern és igényes. A gyerekágyas osztályban igazán a fürdőszoba volt gáz, de a többi elment szerintem, jó nem egy Hilton szálló. Én meg lehet, hogy igénytelen vagyok, de én olyan jókat ettem a kórházi kajákból, hogy csuda! Sőt azóta itthon is Rámás kiflit eszek, úgy megszerettem ott...vagy csak r*hadtul éhes voltam az is lehet, aztán olyankor mindegy mit eszik az ember :D
lara

NórI: :D nem vagyok biomókus, csak még "lánykoromban" vonzott az orvosi pálya, de amikor megtudtam, hogy kémiából is kellene felvételizni, feladtam. Vannak dolgok amik érdekelnek és alaposan beleásom magam, mert szeretek jól értesült lenni :)

wazze, ez neked has??? azt hittem ennél nagyobb, szerintem tök jól néz ki

Reni: jól megijesztettek a lányok. Remélem te is olyan leszel mint én :) Én is azt hittem, hogy fájdalomcsillapító nélkül meg fogok halni, de nekem egyáltalán nem volt vészes. A fájásokat szépen higgadtan mélyeket lélegeztem, próbáltam gondolatban elereszteni magam és bíztatni, hogy ezzel közelebb kerülök a gyermekemhez.
A kitolás meg elementáris, de nem igazán fájdalom volt. Nagyon erős székelési inger, de tény, hogy hang nélkül kell tudni csinálni. Levegőt hasba lenyomni és az akkor "légzsákként" nyomja a méhed-ergó segít neked belülről

vicky: nekem annyi volt a conisatió, hogy a méhszájból kimetszették azt a részt ami P3-as volt illetve egy kicsit többet, hogy tutira menjenek, 10 napig volt bent egy drain, aztán azt kiszedték. Féltem, hogy nehéz lesz teherbe esni, de látod, nem igaz. Illetve annyi volt gáz, hogy a második szülésnél nem tudott tágulni a méhszáj a seb miatt, hanem szétrepedt (na az nem volt kellemes) Viszont most a harmadik terhességgel, látod, írtam is, hogy milyen szépen, fájdalom nélkül tágult ki.

kórház: szerintem abban egyetértünk zuzmoooval, hogy a nyíregyi szülészet állapota nagyon jó. Apropó, olvastam, hogy nálatok csak m1, meg duna az alapítványi szobában? A mi sima szobánkban volt tv2 is hűtő is, mikro a folyosón volt
stephie

Nóri, hol lehet meglesni hogy mekkora a hasad?
Kíváncsi lennék mire lehet számítani :roll:
Vendég

Funky! A baba érdekében ugye mindent megteszünk és ez a vizsgálat is "megszépült" attól, hogy tudom, hogy a kis drágám jól van. Valami ilyesmire számítok szülés után is. :lol: Nekem már régóta vannak nagyobb "fájásaim" is a ctg-n, amiket nem is érzek és nem is használt semmit, látod semmit nem tágultam tőle úgyhogy az szerintem sokmindet nem jelent. A kis manócskám úgy ficánkol, hogy majd ki rúgja az oldalam néha :lol: Úúúúúgy imádom. Kis tündérmackóm.

Zsófi! Szerintem én is olyasmi leszek, mint te voltál. Nagyon hisztis vagyok alapból is, hátha még fáj is valami... Pfff. Szegény embőc :roll: A dokinak már mondtam a múltkor, hogy szerintem az én szülésemre úgy jöjjön be, hogy előtte bevesz valami nyugtatót. Erre mit mondott? Majd ha ő úgy gondolja akkor majd inkább engem nyugtatóz be, mint magát. :shock: Na mondom fasza :lol:

Na visszaengedem embőcömet...

bellerreni
Eger

Lara!

Szülésznő lelkemre kötötte, hogy vegyek haslekötőt. Mondom nem javasolják, mert csak elernyed az izomzat. Meg Lucával is faszán lement a hasam. Aszongya az első gyerek. 2-ra nem lesz ilyen mázlim. Vegyek lekötőt. Krisztin is volt a kórházban. Hát hazafele megvettem a 9eFt-os Anita fost. Felpróbáltam itthon, aztán nem hordtam, mert nem volt KÉNYELMES!!!! Ehhez képest a rengeteg szopival szépen lement magától!!! :lol: :lol: :lol:
Én odaadom az enyémet, legalább kipróbálásra. Holnap megyek Marosra, el tudom juttatni Vácra tesómmal, ha érdekel!
Vendég

Én úgy tudom, a haslekötöt közvetlenül szülés után ajánlják. Nekem tegnap jutott eszembe, hogy vesezk egy Anitásat, mert eddig ugye fájt a sebem, nem bírtam volna felvenni (a sima bugyikat is alig tűrtem meg magamon), de azt mondták, most már nincs túl sok értelme. Ezek szerint ne sajnáljam...

Kép
juci-77

Anita: azért nem volt az alapítványi szobában több csatorna, mert nem működött a távirányító és anélkül nem tudtam hangolni. Ami egyébként röhej napi 10E Ft-ért! :evil:

A drága gyermek jól bemutatkozott anyámnak. Egész nap szinte csak aludt és evett, alig sírt és az ő kezében azonnal megnyugodott. Volt egy majdnem 4órás alvása is. Biztos sokat számít, hogy anya kicsit sem ideges, mi meg Szabival azért már kezdtünk rendesen kiakadni. Remélem jobb éjszakánk lesz mint tegnap. :roll:
zuzmooo

Zsuzsa!

Viccelsz? Csak erőt gyűjt éjszakára!!!! :lol: :lol: Anyud ott is alszik? :D
Vendég

"Sajnos" nem alszik itt anya. Én is attól tartok, hogy napközben kialudta magát... :roll:
zuzmooo

Tetszik neki a hinta, de elég durván hintáztat, úgyhogy inkább lökdösöm. Majd később nem lesz neki ilyen szédülős gondolom. A zenei része tetszik neki, meg úgy látom szeret benne ülni.

reni: Én is úgy voltam a végén a fájásokkal, mint Lara. A tolófájásokkal is így voltam, a doki kérdezte van-e fájás. Én mondom igen, ő meg mondta hogy áá dehogy. Mi van? Most én érzem vagy ő? De azért nem értettünk egyet, mert a hasam nem keményedett fent, ahol ő nézte, nekem viszont alul fájt. De jól elfáradtam a kitolásnál emiatt. Én állandóan nyomni akartam. És én sem voltam az az ordítós típus, pedig 30-as oxival szültem.

kattkat: Én szárazon tárolom a pelusokat de maradnak benne foltok, bár nem annyira látszik. Mosószappan és ha még mindig gáz akkor domestosos vízben áztatás.

stephie: Hát nálam a teherbe esés egyébként is problémás, nem is biztos hogy szükségem lesz még egyszer a méhszájam tágulására.

Gyerek nálunk is mindig nagyon jól viselkedik ha van itt valaki. Mindig mondjuk hogy ez a kampány. :D

Én is töltöttem fel "pocakfotót", a szülés után 1 héttel készült.

Én 10 éves voltam, mikor a húgom született. Cumisüvegből ittam a kakaót, mert úgy volt a legkényelmesebb!
vicky79
Budapest III. kerület

Csak jöttem bejelentkezni, hogy megyek lefeküdni, nem szülni mentem :lol:

Szép álmokat minden babának és mamának.

Kép

bellerreni
Eger

Na! Reni az utolsó aki írt! :) Gyárök 4,5órája alszik. Váj nát éjjel?? Ó miért? Bezzek 2kor sipít majd! ÁÁÁ! Dudák felrobbannak! Viszont sütöttem fahéjas csigát. Nyamm↲Eszter! Egyelőre nem moshatózunk. Sajna így is alig győzöm a mosást. Napi két adag a minimum... Pedig nem hordunk ennyi motyót. Helyem sincs tárolni a koszosakat. Meg szárítóm mindig foglalt! :( Kattkat viszont vett készletet. Neki nem kell várni,h Domóka elérje a 3,5kg-t! :-)
Vendég

de nem is kezdem el még használni, mert rengeteg a pisi meg a pici kaki
, meg egyelőre nem úszom meg 2-3 átöltöztetés és 15 pelenka /textil/ per nap alatt.
még nincs lelkierőm ehhez is
ha nem fájna a hasam de szép is lenne

amúgy szopi van
remélem utána beszunyál, mert aludnom kéne

mekkora pofám volt, hogy én majd mindent egyedül fogok...
oké, nem volt bekalkulálva ez a méret meg a csaszi
anyós még mindig egy Tündér
rengeteget segít
ha tudná, meg is szoptatná ezta gyermeket
és úgy segít, hogy nem rámerőszakol, hanem megkérdez hogyan gondolom

Kattkat

Kép
kattkat

ki kéne cserélni a vonalzót, de nincs kedvem

az anyatejes kaka ilyen sárga kenőcsös?

valóban eltűnt az uhu műszak

:roll:

Kattkat

Kép
kattkat

állítólag az éjszaka lefejt tejben altató van
nem jó nappal odaadni

most bal kézzel írok

D átszellemülten szopizik

ja ezt a hasmasszázs olajat kipróbálnám, de nincs pofám elszalajtani érte anyósom
bár ezt a bőrzacskó nincs a a csodaszer ami visszahúzná

dokim leszedte a sebemről a tapaszt
azt mondta, tekerjek folpackot a sebre, ha zuhanyzom
jól hangzik, csak kivitelezhetetlen

bakhe...megint óriási rotty
ez a 3. 12 órán belül

sztem csikarja a hasát a tejem
holnap jön a gyerekorvos
megkérdezem erről
szívem szerint már tegnap rohantam volnA sab simplexet venni, amit Nóri javasolt

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggelt! Nagyon el van tűnve a társaság... Remélem azért, mert minden babuci hagyta aludni anyukáját az éjjel :lol: Nahhh, nem jött be tesókám érzése, nem szültem meg az éjjel :roll: Figyi Csajok! Szerintetek az normális, hogy a tegnapi vizsgálat óta még most is barnázgatok kicsit? Azt nem mondta, hogy meddig lesz, csak, hogy lesz. :roll:

bellerreni
Eger

Jó reggelt!

Még ilyet! Fél kilenckor sehol senki! :)

Kata.
Igen, az anyatejes kaki sárgás trutyi. :)
Tegnap nekünk is a csap alatt kellett popsit mosni, mert akkora rotyi volt. De ne aggódj! Egyrészt tiszta pelusba jó rotyizni (van eszük ezeknek a kölköknek), másrészt az a jó, ha naponta több is van! Szóval 12 óra alatt 3 szerintem tök normális! Nálunk is nagy a kakatermelés. :)

Képzeljétek: nem jó rám a 100D-s szopis melltartó! Kinőttem! Simán elférnék a 100E-ben is!!! :evil: :evil: :evil:

Katica!
Küldök neked pü-t!

Ja!
Rengeteget csuklik a Csibe! Tudom, azt javasolják, hogy hagyjam, mert őt nem zavarja, de sokszor azért ébred fel, vagy amiatt nem tud elaludni, hogy hatalmasakat csuklik hosszú perceken át... Tűrjem tovább?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hááááá! Csajok! Elment a nyákdugóm egy darabja :lol: Vagyis csak gondolom, hogy az volt :roll:

bellerreni
Eger

Nóri, ez nem has, ami a fotón van :wink: én fogyókúra után is kiegyezek majd ilyen löttyedt testtel :oops:

Reni, szerintem még belefér a barnás vérzés.

KépKép

KépKép
beneildi

Reni!
Hajrá!
Lehet, Zsubika csak annyira maximalista, mint az anyukája, és ha neki azt mondták, hogy 27-én kell jönni, akkor akkor fog! :)
Drukkolok, hogy ez a nyákdugesz most már elindítsa a dolgokat!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jo reggelt!

Nori!
Szerintem sem maradt sok pocid, az enyem is kb ekkora asszem. 7 nappal szules utan:
Kép
Basszus, beteg allat vagyok, hogy kepes vagyuk szules utan is folytatni a fotozast. eddig l sem mertem irni, nehogy kirohogjetek. :lol: :lol:
De latom, hogy vannak meg itt hozzam hasonlo elvetemultek. :wink:
Igazabol a meretevel nincs bajom, asszem kompenzaiokent ennyi nekem jar, ha mar hallgathattam egesz terhesseg alatt, hogy milyen kicsi a pocakom es ha csak harom kilos baba nott benne.
Tokeletesen tudom, hogy az allagaval mi a bajod. allva jol nez ki, de tapintasra puhany, a koldokom kb 2x akkora, mint normalban, ha leulok, akkor fodrozodok. Maradt us\zogumim. Jah, es a regi szuk gatyaim ram jonnek ugyan, de fel meg nem venem, mert a lottyed hasborom es a maradt derekparnam buggyanosat jatszik. De kit erdekel?
Par het mulva elkezdek hasra erositeni, meg combra es fenekre. A tejemet apasztani az nem fogja. Addig meg burkolom a bundaskenyeret es tarsait. :lol:
Huh. ehes is lettem. :oops:

Valt valakinek kette a hasizma?
Asszem par hete irtam, hogy nekem igen. A szuleszno is mondta, hogy ez az. Ezzel kell kezdeni valammit? vagy magatol Osszeno?

Kattkat!
fogalmam sincs, hogy miert eszik Erik ennyit. dfe az igenye ennyi. amikor nem kell neki, akkor meghagja, de ilyen ritkan van. ugy emlekszem, hogy kristof is ennyit burkolt mar az elejetol. Remelem, hogy ez nem gond.
En arra gondolok, hogy egyreszt biztosan haspok, masreszt talan epp ezert eszik ennyit, mert kisebb sullyal szuletett es potolni akar.
Nah, a jovohet vegen elkocogok vele a vedonohoz meresre, akkor mar szandekomban all kicsit levegoztetni. Kivancsi leszek, hogy addigra mennyit hizik.

Reni!
A vizsgalat borzaszto lehetett, de talan kicsit orulhetsz is annak, hogy ez meginditotta a folyamatot!
Remelem, hogy a hetvegen babazni fogsz! :D

Ismet Nori!
Hat, lehet, hogy Kristof hasonlit ram, talan a kerek fejet tolem orokolte. De en asszem, hogy nagyreszt inkabb Ferire hasonlit, legalabbis a szaja, szeme igen. Mostani kepeken ez talan annyira nem jon ki, de eloben mindenki ugy kezdi, hogy tiszta apja, illetve Feri aprogyerekes fotoi megegyeznek 80%ban Kristof jelenlegi fotoival.
Az ifjabb Hermann is inkabb Hermann, nem Nyako. De az orra nem akar kisebb lenni. :?
Ugyhogy kicsit Nyako is. Sebaj, o pasi, pasiknal nem hatrany a nagy orr. Vegulis engem is elvettek igy is felesegul viszonylag fiatalon, annyira gaz nem lehetek. :D
Csak eppen ugy tudom, hogy ahogy oregszunk no az orrunk. Fasa. :shock:
Azert bizom benne, hogyha lesz meg gyermekunk es esetleg kislany lesz, akkor nem az en orromat orokli majd.

Szemszin: apai agon mindenki kek, az en agamon a fel csalad kek, fele barnas-zoldes, az enyem az utobbi. Kristof tolem orokolt, kekkel szuletett, sokaig kek volt, fel eves kora korul valt biztossa, hogy barna lesz.
Erik szinten kek szemmel szuletett, de masabb kekkel, mint Kristof. Inkabb kicsit szurkes. Emiatt nem tartom kizartnak, hogy o kek marad.
Vendég

Minden baba sötétkék szemmel születik - állítólag. És csak később változik a végleges színére... :D :D :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Köszi csajok a biztatást! Hát, ha nem is a hétvégén, de remélem azért már jövőhéten babázhatunk. Elmentem sétálni az előbb meg felsétáltam az 5.-re hátha rásegítek a továbbiakra. :lol: Egyébként soha nem örültem még ennyire egy ilyen randa valaminek, mint a nyákdugesz :lol: Én már annak is nagyon örülök, hogy így valószínűleg a következő vizsgálat nem fog annyira fájni, mint a tegnapi. :roll:

Nóri! Bea! Ez nem ér, hogy ti a szép lapos pocitokat mutogatjátok itt nekem. Nem baj, nemsokára nekem is lesz lapos pocim. Mondjuk ilyen szerintem nem, mint nektek, de majd idővel biztos lesz ilyen is :roll:

bellerreni
Eger

Tegnap éjszaka éjfél felé aludt el és 5-kor kelt! De hogy miért nem akart este elaludni? Ma nem nagyon leszek, mert megyünk a csípőszűrésre. De ha átszűrték a gyerek csípőjét, akkor majd jövök este felé.

kakti: Nekem azt mondta a védőnő hogy adjak neki egy pár korty tejet. Tedd mellre csukláskor és egy pár korty után állítólag elmúlik. Én hagyni szoktam, mert mindig büfi után jön és utána meg belealszik.

bea: Szép "pocak". :D Én is fotóztam hasat.

bellerreni: Én meg biztos a te nagy pocidat irigyelném. Te is tegyél fel még utolsó pocakfotót. A hétvégén jönnek a sógornőmék, mondtam is neki hogy már alig várom hogy Lorándot megsimizzem odabent. Hiányzik a magzatmozgás, én nagyon élveztem.
vicky79
Budapest III. kerület

Halihó!

Mi tényleg jól aludtunk, Levi este 8 után hajnali 1 majd 6 órakor evett. Alkalmaztuk a mások által javasoltat tegnap egész nap, a másik cicit csak úgy adtam oda, hogy előtte kifejtem vagy 20 ml tejet. Így szemmel láthatóan kevesebbet is nyöszörgött a pocija miatt.

Reni: hurrá nyákdugó :) Hátha tényleg beindít valamit. Abban a percben, hogy beindulnak a folyamatok, hidd el, mindenki itt fog nyüzsögni :)
stephie

Nem akarom elkiabálni, de csendes délelőttünk van, a kisasszony nyitott szemmel nézelődik és motyog magában, se sírás, se követelőzés. Várom a védőnőt, meg az anyukámat, továbbá, hogy a liftszerelők befejezzék a munkát. Úgy fest, vége az öt napos szobafogságnak, ismét kimehetek emberek közé. Gondoltam, átugrom a Westendbe, ott vásárolok be, egyúttal ezen a kb. 500 m-es távolságon kipróbálom, milyen vezetni összevart hassal. A következő nagy lépés majd az lesz, merek-e kocsiba ülni a prücsökkel.

Csuklás: én próbáltam ezt a pár kortyos megoldást, de nem jött be. A cicin ugyanúgy csuklik, ha meg üres édeskömény teát adtam neki, csak fintorgott. Kérdeztem a dokit múlt héten, van-e teendő ezzel, de azt mondta, ez normális.

Reni: ez már a finish! Élvezd még ki a pocakos létet, és kívánom, hogy egy könnyű és gyors szüléssel mihamarabb a karodban tarthasd magzatkád :wink:

Kép
juci-77

Jó reggelt!

Ketteske 23-tól 3:40ig szunyált. Tök jó is lett volna, csak reggel 6kor keltem, mert lejöttünk Marosra. Most gyerekek alszanak én meg kómázok. Kérek KV-t!!!!!! :oops: :oops:

Bea!

Hasizom detto. De nekem már alakul sztem. Én ezért nem mertem még elkezdeni gyúrni rá... Megvárom a 6hetet. Emlékszem Lucával 6hetes kontroll másnapján mentem tornára. A hasizomnál odaszólt a csaj, hogy ha nem muszáj, még ne nagyon csináljam. Mire a mellettem fekvő csaj visszaszólt, hogy jó, mert MÉG fáj neki. 8hónapja szült. Hüvelyi úton... :shock: :lol: Én meg nevettem és csináltam tovább!
Köldököm bazi nagy kráter. Randa luk! Barna csík is szép, esztétikus. Majd a homlokomig ér!
Gatya rám is rámjön, de én sem a bővebb fazon híve vagyok, így a bőnyét a nyakamig tolja. Meg eleve 27es farmer... Maradt a terhesgatya. 30as nadrágot NEM FOGOK venni erre a pár hétre! :lol: :lol: Fő az optimizmus!!!!

Reni!

HAjrááááááááááááá!!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?