Új privát üzeneted érkezett!

nekem meg nincs idehaza grizem... namajd este veszek. mindenesetre talaltam egy kis mohnfixet 8ez amolyan maktoltelek sutikbe, mar elkeszitve) es akkor most makostesztat fogok enni. Kicsit mas ize van mint a sima maknak, de ott egye a fene :D

luna6

Sziasztok!

Segítsetek!!!!
Múlt héten vett kenetet a dokim a koraszülés ellen és sztreptokókuszom van!!!
Be vagyok tojva!!!!!!!!! Most veszélyban vagyunk?????????
bhdetti

Most antibio kurat fogsz kapni, ilyenkor azt szoktak. Es majd megint kenetet vesznek. Es ha nem mulik, akkor szules alatt is bekotik direktbe az antibigyot, hogy ne legyen gond belole.

http://www.google.hu/search?hl=hu&sourc ... =sztreptok
itt vagy egy csomo-csomo info rola, mert ennel tobbet en nem tudok.

luna6

jóóó sokat írtatok!!

Konkri,
én is hasonló hasszorítót néztem, nem tudom veszek e.. felvettem az eladóval a kapcsolatot, de nem értem a számokat amiket mért, hogy mekkora, meg most pénzem sincs rá, úgyhogy picit jegelem a témát
http://www.teszvesz.hu/item930401503_ha ... m_xxl.html
hö!!! most ahogy olvasom tovább látom, hogy te is ezt nézted

Nanetto,
nem értem min parázik a védőnőd, egyáltalán nem híztál sokat!!! én eddig 58ról 65-re, de a védőnőm azt mondta nem gáz ez eddig, mert 172cm vagyok..nem tudom miért ilyen veled ez a nő..
Unokatesódnak pedig gratula és gratula!! már én is tartanék ott..

Vok,
Hogy kerültem Abkarovicshoz? hmm… hát kb két éve pont ő ügyelt, amikor Andrással esemény utánit mentünk feliratni.. szimpatikius volt, hgy nem ítélkezett, meg bla bla, és megkerestem a magánrendelését és hát így

Lányok,
köszi a babakocsi véleményeket, habár most jegelni fogjuk a témát, májusig megpróbálok minden babás cuccot beszerezni, és akkor májusban jöhet a járgány

Jenny,
az én kisfiamnak is a combcsontja nagy, meg a pocakja. egyikben az anyjára, másikra az apjára hasonlít

Luna,
nekem az első babakocsi tetszik jobban
húú és most jól mekívántam a négercsókot… én is sokat nassolok

Bibócska,
én is hétfordulókon, ugyanolyan módszerrel mérem magam, mint te

Foltivspicur,
nekem Nandu kendőm van, és a hozzá adott dvd-vel nagyon könnyű felkötni.
Vendég

Nanetto,
én is úgy csináltam régen, hogy beállítottam, hogy pl reggel 7re mosson ki, hajnalban meg arra ébredtünk Andrással, hogy mos a gép, és visszaaludni már nem tudtunk… vicces volt :D
jajj picit megrémített a „kiírtás” szó..

Konkri, Luna,
eddig nem hittem el Andrásnak, de lehet benne vmi, hogy az olasz hotdog egy palócföldi-nógrád megyei kitalálmány :P
igazából annyi, hogy egy jó nagy kiflit hosszában bevágsz, aztán mehet bele a virsli, sajt, hagyma, Sali, ketchup, mustár.. imádom!!!

jajj de jó, már mindenki megy 4dre!!! mi sztem 1-2 hét múlva fogunk, ha megjön a suliból a pénz..
Vendég

most jut eszembe:
tegnap majdnem belémjött egy csávó :shock:
én jöttem a főútvonalon, ő meg balkéz felől kanyarodott volna rá a főútra. észrevettem, hogy túl gyorsan kanyarodik, mert nagyon kivágódott, már akkor rajta volt a kezem a dudán, de gondoltam jóhiszeműen, hogy csak van annyi esze, hogy lát engem, és a kanyarodósávba fordul. ÉS NEM :shock:
egyszerűen nem vett észre, na én ekkor nem vártam tovább, rádudáltam egy qva nagyot, amitől jól beszart picit visszarántotta a kormányt, de ha nem dudálok, és ugyanabban a másodpercben nem nyomok padlógázt, tuti belémjön..
utána még a mögöttem lévő autók is rádudáltak, mert megint ki akart törni a béna pasi most már ugye a kanyarodósávból, csak persze vagy nem ismeri a visszapillantót, vagy nem hajlik a nyaka, vagy mindkettő... :?
Vendég

Na megvolt a delutani alvasom :) Hihetetlen, hogy ha vizszintbe teszem magam, menten elalszom :) A Makosteszta meg teljesseggel eheto volt :)

Geoo, en tenyleg ilyenrol meg sosem hallottam, marmint ez a hotdog, de jol hangzik :) Pedig azert Vac, ahol eletemet toltottem elegge Nograd megye/paolcfold hataros, sok onnan valo kollegam volt kesobb, a sulikban a takinenik is sokszor arrol valoak voltak, de ez a dolog hozzam nem jutott el :)

Hulye soforok mindenutt vannak, itt meg tomegevel, itt a normalisbol van keves :)
Ma deleott mar ittam egy capuchinot, es napi egyet szoktam ma, de most alavas utan olyan jol esne... lehet bunbe fogok esni?!

luna6

Konkri: én a 4D genesis-ben voltma, nagyon tuti hely, akkor áradoztam is róla, ajánlom!
Ma írtam Nektek, de elszállít, ismételni meg nincs kedvem, nagy dolgok úgysem voltak benne, dicsekedtem, h a mellszívót, meg hasonló kellékeket megvettem az Ebayen egy pasitól, aki kimondottan Tommee Tippee kellékekkel üzletel, na, és ami nagy meglepi volt, a hétfőn fizetett cuccok mára ideértek Angliából, postán. Ezen el voltam képedve, amúgy pedig hihetetlenül örültem.
Na, meg azt írtam még, hogy imádom a szép időt, és du. napoztam a teraszon és olyan jó.
"Tökjó", nekem egész terhességem alatt még nem vettek kenetet :-( az tény h fogamzás előtt fertőtleníteni kellett, meg minden szirszar, h abszolút steril legyen minden körülmény, de talán jó lenne tudni, hogy ugye azóta sincs semmi baj. Szerencsére nem érzek semmit, és biztonságképpen vagy napi 5x használom a bidét, de pl. nem hiszem, hogy egy streptococcust meg lehet így előzni. Állítólag nevetséges, de a legtöbb baci simán a helytelen törlés iránytól van. Passz, h mi igaz ebből.

detti_10

Étkekről: Csoki recepteket elmentettem, egyszer jó lesz a tonhalas tészta utánra :wink: most megyek, mert én meg bakonyi betyárlevest készítek estére a férjemnek, igaz, nincs itthon gomba, az meg mondjuk nem ártana, ahhoz, hogy bakonyi legyen - de azért biztos ehető lesz. Ha vkit érdekel, most kaptam a receptet, először fogom készíteni, de már többx ettem, szuperfinom, húsos derelye helyett húsos tortellini tésztával főzöm majd. Szép estét Nektek!
detti_10

jaj jaj rendeltem a ruhafalváról mert valaki volt kedves itthagyni a linkjét :-) nagyon cuki dolgok jönnek mind vadi új és iszonyat OLCSÓN!!! :-) éljen! és hétfőn már fizut is kapok és ki is tudom fizetni :-)
Vendég

Geo a kiírtani-t nem szó szerint értettem hanem képletesen és ha látnád mi megy nálunk megértenéd!!! én például reggel nem tudok megállni a péknél ezért a másik fa
luba járok mert ami itt reggel van a boltnál! jesszum 6 órakor már mindenki részeg! ahhhh szörnyű! de mindegy mások vagyunk és ha nem tetszik el is lehet költöznöm! de majd 4 év múlva szépen el is megyek Kőszegre a medvékhez! :-)
amúgy az anyós mosógépe folyamatosan megy megállás nélkül szerintem mosómedve volt előző életébe mert el sem tudomképzelni mit most ennyit és totál felhallatszik hozzánk szóval ha menne az én szuper halk mosógépem tuti nem kelnék fel rá! :-)
Vendég

Na enmeg majdnem elfelejtettem am elmenni a verleletemert, ugyhogy az iment elhuztam es mar itt is van :) Hat nem teljesen kerek a kep, de ahogy nezem a terhelesem az jo. (az ehgyomrim alacsonyabb a hatarerteknel :))
de azert van itt egy ket, szamomra kinai dolog amik kivul esnek a hatarerteken, meg a vizeletben is, es van itt valami nem szimpatikus nevu enterococcus is.. meg is neztek mire reagal es mire resistens, ugyhogy gyanitom ebbol gyogyszerszedes leszen. Na majd kiderul.

luna6

Hát akkor Nanetto örülök, hogy ma is tettem Veled jót (ruhafalva), ha már ma nem tudtam olyat írni amin nevess :)

viszont én a helyedben meggondolnám, hogy úgy kelljen felkellnem, hogy "a pitába, mehetek teregetni"... inkább állítsd be mondjuk napközbeni x időre...

Kép
Kép
Kép
konkri

bh detti: sajnálom a vírusod :( de a lényeg ne csüggedj! bizakodj!

másik detti: köszi az infót, ha hazajön apa meg is próbálok vmi időpontot kunyerálni (tőle is és a helytől is...)

Kép
Kép
Kép
konkri

Na, hazaértünk. Még elmentünk játszóterezni, ebben a szép időben. Most csináltak egy újat, gyönyörű szép. Csak hát mindenki kíváncsi rá, így rettentő sokan voltak, úgyhogy nem hiszem, hogy ide fogunk járni. Mondjuk nyáron amúgy is pont oda fog sütni a nap, úgyhogy kilőve. Én az eldugott kis játszótereket szeretem, ahol kevesen vannak és van sok árnyék. Nekem kérem elvárásaim vannak! :lol:

Szomszédék lenyugodtak. Igazából nem olyanok, mint az "igazi" romák. Nagyon kultúráltak, 3 gyerkőcük van, a legkissebb nagyon beteg, járni sem tud. Nem tudom mi ütött ma beléjük, még sosem hallottam tőlük ilyet. Rémisztő volt. De remélem nem ismétlődik meg.

Geo,
engem is beindítottál a tejbegrízzel. Most tettem be a sütőbe a rakottkrumplit, ott figyel a hűtőben a borsóleves, most álljak neki még a tejbegríznek???? :roll: Még megfontolom.

Detti,
sztreptokókusz :cry: nem jó dolog, de reméljük elmúlik szülésig. Nekem még nem is nézték, de most szombaton szólok a dokinak, hogy nézze meg azt is, ha már így viszketek. Bár tudom a kettőnek semmi köze egymáshoz, de ha már úgyis ott jár, akkor zavarja le egybe.

Na ezt az egészet kb. másfél órája írtam, csak nem küldtem el :roll:

Kép
Kép
hari

Kiegészítés:
Már meg is ettük a tejbegrízt :lol:

Kép
Kép
hari

jo a kiegeszites :D:D:D de egy villamkezu vagy, de en ezt mra multkor is mondta, csak tiltakoztal :D:D:D:D:D (de most is ertem am, vettem, hogy az elotte levot korabban irtad csakjoool titkoltad :D)

luna6

Luna, esküszöm tudtam, hogy nem hagyod ki!! Holnap veszek lottót! :lol:

Kép
Kép
hari

Na és őszinte, én ezt bírom benned a legjobban. Komolyan. Legalább is úgy képzelem, hogy te vagy az, akitől érdemes megkérdezni, hogy nagy-e a seggem. :lol: Már bocsánat, de most ez jutott eszembe. Nem mintha ez lenne a legnagyobb kérdés számomra, de erre szerintem ritkán mondják, hogy IGEN!

Mindegy, a lényeg: BÍRLAK LUNA!! Na, ilyet se mondok többször, most kicsit elgyengültem :lol:

Kép
Kép
hari

Geo, az a sofőr biztos, hogy egy pasi volt? Nem egy nagypocakú nő, olivazöld pandában?? :lol: Magamat simán el tudom képzelni, hogy ilyet csinálok és észre sem veszem :roll:

Kép
Kép
hari

:D:D:D:D hari, de tudod ugye, hogy ha joban akarsz velem maradni es csak jo oldalat akarod latni az oszintesegnek, akkor nem eszed ki hetkozben este az utolso adag szalamit a hutobol??!!! :D Es van meg egy szabaly (ezen is allandoan fennakadunk, mintha sosem mondtam volna meg) nem akasztunk belebujos polofelsoket es polokat furdoszobai kampos akasztora, szogekre, foleg nem honapokra, foleg nem ra meg mast is sulynak, mert kinyulik es puklisodik es mehet a kukaba :D:D Ezt elmondtam kismillioszor, es ket nap mulva megint ott figyel egy igy' nyuzottan' es akkor en vagyok a kiallhatatlan es kotekedo :D:D vannak ilyen elviselhetetlensegeim :D:D:D

luna6

Luna, nem szeretem a hidegkaját, csak a jó meleget, és ígérem, én rögtön a kukába dobom a belebújós felsőket. Így ok?? :lol:

Kép
Kép
hari

Barhova teheted, csak ne akaszd szogre/kampora, mert kinyulnak es puklisodnak :D (ez is standard kerdes, akkor o hova tegye azokat... mondom az engem nem erdekel, akarhova, de nem szogre :D:D basszus, mintha ez lenne az egyetlen opcio, ven fejemre az en csaladomban soha senki nem akasztotta kampora a nem akasztoval ellatott ruhakat, mondjuk azok kozul sem tesz jot mindnek, de van amelyikben az nem tesz kart. Oregszem, ugye? :D:D:D)

luna6

Luna, őszinte leszek: igen sajnos öregszel. De ha vígasztal, vannak még egy páran így a világon. Sőt, szerintem rajtam kívül mindenki öregszik. :lol:
De azért ha logikus dolgokat kérsz, mint pl. hogy ne akassza a ruháit szögre, az szerintem normális.

Nekem is vannak amúgy olyan dolgok, amik jobban idegesítenek, mint kéne talán. Pl. ha Andrisom kezet mos, mindent összefröcsköl, a padlót is. Útálom, mert mikor bemegyek zokniba, vizes lesz a talpam :twisted: Attól is a hideg ráz, hogy a zokniját kifordítva, gombócban az ágy mellett hagyja. És a taknyos zsepiket sem szeretem összeszedni. Ami pl. nem zavar, csak vicces, hogy minden este megigazítom a takaróját, hogy a lábánál legyenek a gombok és minden reggelre megfordítja. De vajon miért és főleg HOGYAN? :lol:

De inkább nem sorolom tovább, mert egyre több dolog jut eszembe, még a végén elválok tőle mire hazaér. Ráadásul jobb ha nem kezdem el sorolni, hogy őt mennyi minden zavarhatja, amit én csinálok :oops: Néha még magamat is zavarom :roll:

Kép
Kép
hari

Nektek könnyű, mert ha meglátjátok a vonalzóimat, csak át kell ugrani amit írtam :lol: Csak aztán meg ne tudjam!! Mert akkor majd jól megváltoztatom a vonalzókat. Bár ezeket már felismerem. Jó színesek, még a végén hálás leszek, hogy az előzőeket eltüntették :lol:

Kép
Kép
hari

Na, megint itt az ideje, hogy vigyem a lányt a szokásos esti programra.(fogmosás, mese, alvás)
Képzeljétek, tegnap kikapcsoltam a bébiőrt és este elfelejtettem visszakapcsolni. Szegény felébredt éjszaka, gondolom szólongatott, de hát Apa, Anya aludt, egyszercsak megjelent az ágyam mellett és közölte, hogy menjek már simizni! :lol: Olyan édes volt, utána belegondoltam, milyen lehetett neki, hogy nem jön senki, és a sötét lakáson át kellett vonulnia. Ilyen még nem volt. Nagyon szeretem, olyan nagylány már. De azért akkor lenne még jobb, ha végig aludná az éjszakát. Tudom, nekem semmi nem jó.
Na jó éjszakát mindenkinek, holnap is jövök ám fárasztani titeket. Azért ugye már hiányoznék, ha nem jönnék??? (Költői kérdés volt, ezt főleg neked írom kiegészítésként Luna!!) :lol:

Kép
Kép
hari

"ha Andrisom kezet mos, mindent összefröcsköl, a padlót is. Útálom, mert mikor bemegyek zokniba, vizes lesz a talpam Attól is a hideg ráz, hogy a zokniját kifordítva, gombócban az ágy mellett hagyja. És a taknyos zsepiket sem szeretem összeszedni. Ami pl. nem zavar, csak vicces, hogy minden este megigazítom a takaróját, hogy a lábánál legyenek a gombok és minden reggelre megfordítja. De vajon miért és főleg HOGYAN?"

Nos a vizes padlot elobb azert nem irtam, mert gondoltam ne tunjek teljesen rigolyasnak :) De nalunk nem a kezmosasbol ered, hanem a zuhany alol ugy jon ki, hogy omlik meg rola a viz es ugy lep a szonyegre a foldre. Tobbszor megmutattam mar, en hogy szoktam a labamat megtorolni es nem aztatom el az egesz korletet, de nalunk is ez falra hanyt borso :) De azert gaz, mert en este furdom es utanam ot eleve nem is zavarna ha en csinalnam, ellenben o reggel (nekem ez is egy kesz rejtely, de nem zavar, csak nem ertem :D) es mire en meg a gyerek odajutunk - gyerek sokszor a frissen felhuzott zokniban/harisnyaban - mi is tocsogunk, es nem egyszer kellett emiatt mar cserelni itt is :D:D de hatastalan erv am, hogy nem jo ez igy.
A zoknik itt nem maradnak gombocban az agy mellett, ellnbe gomboc formajaban vandorolnak a mosasba, kerdeztem mar tolehogy szerinte nekem perverziom e mas szennyes fehernemujenek forditgatas? :D:D meg ha az a parome is, en nem hagyom ott neki a hasznalt kiforditott bugyijaimat :D Na es a nyaron felturt ujjal szennyesbe kerulo ingektol is kesz vagyok :)
A takarot nalunk nem tudja megforditani, mert dupla paplanunk van (hagytam magam meggyozni, de elobb utobb ebben ugyis valtozas lesz :D) tehat engem is takaromentesitenie kene ehez. Ellenben a csajom csinalja ezt, zavarni nem zavar, csak nem ertem, hogy a feneben lesznek reggelre felul a gombok :D:D

luna6

Kenetvétel:
tőlem sem vettek még, de ha már itt tartunk? miért vesznek valakitől, és mástól miért nem? ez kötelező, vagy te kéred, vagy mi a helyzet ezzel? :roll:

Nanetto,
sajnálom hogy nálatok ilyen rossz a helyzet, mondjuk Ecsegen sem semmi, mamáéknál.
viszont most hogy már többen is említettétek a ruhafalvát, hát... nem kellett volna :D alig várom hogy pénzem legyen :lol:

tejbegríz:
Hari, örülök hogy pici ihletet adtam a kajacsináláshoz! :wink:
Viszont Luna, neked meg sajnálom hogy nem volt otthon gríz... majd legközelebb :wink:

Hari,
ne aggódj, a sofőr pasi volt, és piros kocsiban :D :D
Vendég

Hát Luna, akkor ide is jöhetnél nemszabadszögreakasztani órát tartani... mert hát a -fürdőszobai akasztónem logikus hogy arra való, hogy a köntöst vagy ilyesmit akasszunk oda, hanem a levetett munkásruhát kell hetekre... mert az még jó... és aztán mégis addig lóg ott, míg én megunom és ki nem mosom... szerencsére azért ő leginkább keres rajta akasztót, de herótom van tőle, hogy nem az én szatén hálóingem lóg ott, hanem az ő melós cucca...

és én is utálom, hogy kitörlöm a kádat, mosdót cseppmentesre, de kezet mosni csak ömlő vízzel és főleg fröcsölve lehet... :)

sebaj, holnap megyünk 4d-re!!!!!!!!!

viszont ember leszervezett egy vendégséget szombatra, pont mikor a két felsőmre kell végső licit party-t nyomni a teszveszen... szerintetek gáz lenne ha én 4kor azt mondom a vendéglátóimnak, hogy engedjenek oda 4:50-ig a gép elé és had licitáljak... :)
én azt se bánom ha többet nem hívnak :)
csak hát ember kollégái... :)

én végül nem csináltam se tésztát, se grízt, nem baj, mert így tudom mi lesz szombaton a kaja.
de látom, hogy szépen cseréljük a menüt, mert nálunk tegnap volt rakott krumpli és ma volt paprikás krumpli- látszik hogy hó végén krumplira futja- senki nem sütött ma rántott csirkemellet... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

jó a ruhafalvás oldal... én úgy találtam rájuk hogy next cuccokat kerestem és ez volt a legjobb ilyen jelegű webshop amit találtam.
még jó az ideababaruhát is, de a ruhafalva szerintem a leg.
viszont a bánatom, hogy a lány ruháknál csorgattam a nyálam...
na az szép lenne ha holnap kiderülne, hogy nem is fiú lesz- én lehet letörnék... persze örülnék neki, csak gyerek legyen... de így ha már egyszer mondtak valamit, nagy csalódás lenne mást hallani...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na sziasztok.

A kenetvétel nem kötelező csak a 35. héten!!!
Az én dokim alapos, pontosan a koraszülés vagy vetélés miatt.
Azóta jó páran megnyugtattak, hogy kapok gyógyszert, meg hogy idejében elkapták.
Én is meglepődtem, mert még soha nem volt ilyen problémám, de a védőnő is azt mondta, hogy rengeteg kismamánál előfordul, ne izguljak.

Remélem nem lesz semmi baj. :)

Itt a link, itt részletesebben olvashattok róla:

http://www.kismama.hu/babavaras/strepto ... ozes/1794/

D.
bhdetti

Luna,
es ahhoz mit szolnal, ha a pulcsikat, esokabatokat mondjuk az agynemutartobol kellene osszekaparnod, mondjuk abbol a szofabol, amit a vendegeknek tartasz fent, es ok jonnek kb ugy 2-3 havonta. Szetvet a duh, mikor tudom, hogy a lanyoknak ilyen meg olyan cucca van, de valahogy honapkra eltunnek, s mire rajuk akadok, mar Zsofi hordhatja Rebekaet :roll: persze a paromnak egy kuyta mindegyik ruha, nekem meg altalaban vannak kedvenceim. A szogre akasztas teljesen normalis, bar mondjuk en is hulyet kapok tole, de a szavaknak nincs foganatja. Ja, es a pulcsikat, kabatokat + cipoket napi rendszeresseggel "felejtjuk" a kocsi legeldugottabb szegleteiben. Masnap aztan lehet egymas fejehez vagni, hogy ki tette el, es ki nem tette el, es hogy epp hova...

Ma pedig kivetelesen azon sikerult osszevesznuk, amit fozott. Tudom, egy harpia vagyok, igy terhesen meg nodemegsokkalinkabb, de bakker hogy lehet egy vizben hagymaval megfozott babra azt mondani, hogy "babot foztem". En ilyenkor valami babos kajara gondolok, bableves, vagy barmi mas. Tudom, fozeleket nem tud, honnan is tudna spanyol letere, de hat annyi minden csodat lehet krealni a babbol is. Persze hozza sem nyultam a fott babhoz, egyszeruen nem szeretem a vizben megfozott es szetazott zoldseget :twisted: Megsertodott, azt koszones nelkul fekudt le. Jo erze, most en vagyok a banya, s nem o, akinek arra nem futja a napjabol, hogy valami ertelmes kajat osszedobjon. Bakker, a konyhat is en tettem rendbe az este, mellette betettem egy mosast, eltakaritottam a mosogep korul, hogy legalabb hozzaferjek normalisan, plusz megfoztem holnapra. Es mindezt kb masfel ora alatt. Neki miert nincs ennyi ideje naponta a hazartasra?
Uff

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

jó reggelt! látom én nyitok :-) képzeljétek tegnap Eszti úgy kidugta az öklét vagy lábát vagy FEJÉT? a hasamon hogy szó szerint egy nagy gombóc volt a hasamon! fuhhh! szétsimogattuk a párommal!
a tegnap esténk romantikusan telt! a párom ígéretet tett hogyha minden rendben megy lesz mosógép! :-) (évek kérdése!)
aztán váratlan este 7-kor hivta a f.... főnöke hog ymenjen be dolgozni de ő nem bejárós és mostanában szivatják jobbra balra de hát nem tud ugrálni - pedig legszívesebben kilépne!!!! úgyhogy elment dolgozni! reggel 4-kor indult taxival mert ugye este 7-kor szólt a főnöke és este beadták apja kocsiját a szervízbe igy autónk sem volt! szóval betaxizott reggel 5-re Pestre! 4-re jöt a taxi 3-kor kelt zuhany magához térés öltönybe bújás! én pedig felébredtem a csörömpölésre és kimentem hozzá szolidarítani! :-)
úgyhogy tiszta kóma vagyok mert utána elment de nekem nem jött álom a szememre! ... és ez az idő!!! ahhhhh

Figyeljetek! valaki közülötek kávézik? én néha bizony iszom 3:1-ben -t (szegény Luna N E M!) de ugye az elfér ha heti 2x iszom egy kis csészével?
Vendég

Sziasztok!

nanetto,
Én kávézok minden nap, mert nem bírnám a hajnali keléseket eleve alacsony a vérnyomásom, és ehhez jön még hozzá, hogy a héten pl 5.25kor keltem.... eléggé hulla vagyok. Már úgy várom az április 30at, mint a messiást... Addig meg próbálok csak heti 4 napokat melózni...

Férj:
Hát, én már nem magyarázok neki. Na jó, csak ritkán... :d Már eléggé megszoktam, hogy van, amin nem tudok változtatni nála. Túllépek rajta és inkább megcsinálom én, ha bírom. Ha nem, ott marad. ezért vitatkozni felesleges. Vannak ennél jobb témák is :D:D

Jajjj, ma nagyon péntek van... és nagyon hulla vagyok Olyan szííívesen aludnék egy jót délután. De majd hétvégén. :d

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
én ma is úgy döntöttem, hogy nem megyek suliba.. főleg, hogy szerintem a nap is úgy döntött, hogy ma nem jön fel az égre.. :?
Vendég

Konkri, Bibócska,
egész nap azt fogom lesni, hogy mikor jöttök a képekkel :lol:
Vendég

Nanetto, hat azt nemiszom, de mast igen, de en csak ilyen capuchinos dolgokat, nem a rovid feketet, mert az nekem nem buli, hogy ket cseppet egy kortyra megiszom :) En teazni is szeretek es annak menten a capuchino is eltart, iszogatom :) A dokim szerint amugy napi egy kave belefer (szerintem alulmeretezte, de ehez tudni kell, hogy o tuti portugal kavera gondolt, ami nagyon hasonlo a magyar eros rovid feketehes, csak meg kevesebb szerintem es ezert erosebb is. gyanitom arra gondolt es nem a tejes hosszules izere amit en iszom, az itteniek nagyresze nem csipi az ilyet, itt nagyon capuchinot sem lehet inni am akarhol, bar azert van persze, de nem jellemzo. De tejeskave azert vana kavezokban, es nagyon jol csinaljak, de meg az is erosebb annal amit en inni szoktam, szoval a doki napi egyjebe lazan belefer szerintem 2 capuchino is, plane ha nem magas a vernyomasod, ami ugye tudjuk, hogy nalad nem magas :D)

Gemini, azon tul, hogy orom olvasni, hogy nem csak nalunk vannak ilyen jellegu nezetelteresesek, a legujabb info amit kihamoztam, hogy spanyol a ferjed :) Igy mar ertem a spanyolokhoz valo eltunesedet is valamikor tel elejen :) Es hogy dumaltad meg, hogy Zsofi legyen a leany neve? Mert a Rebeka (nekem nagyon tetszik) az beleferos, de a Zsofia? :) Bar nekem az is tetszik, csak ugye a betui vegett :) Es a babot igy meg kevesbbe ertem, ezek itt (meg ugy a latin nepek is) eleg nagy zoldeseg es bab evoek is, szoval nagyon fantaziadusan tudjak elkesziteni, de vizben hagymaval megfozni meg nem lattam :) En ha nagyon eccerut akarok akkor is paradicsomszosszal ontom fel :) Persze en nem is vagyok spanyol ferfi :D

Eszter, nekem most esett le, hogy te meg melozol :) Lehet szelektiv a memoriam :) Messzire kell menni? Na es tenyleg, mindjart itt a het vege.
Nekem vasarolni kene, de nagy dilemmam, hogy van akcios kuponom a szemkozti boltba (nagy bevasarlokozpont) es azt kene felhasznalni, csakhogy ha azert az osszegert vasarolok amiert megkapom a kedvezmenyt akkor nem birom hazahozni. Ha meg elmegyek autoval a Jumboba (az itt az Auchan fedoneve) akkor meg tolodik a kedvezmenyem :D:D:D aaa mennyi bajom van :D

luna6

Luna:
Gyál-Móricz Zsigmond körtér. Minimum 50 perc. Ahhoz, hogy beérjek 7re, 5:50kor indulok a busszal. Ha egyel későbbivel megyek, már kések 10 percet....
Van kocsi is, de hazafele totális katasztrófa eljutni az 5ös bevezetőig. Akkor már gyorsabb a Metró.

Nagy dillemmák :D:D:D
Én is úgy szoktam eldönteni, hogy Auchen, vagy Tescó, hogy épp hol mi akciós nekem :D:D:D Szerencsére mind a kettő van nálunk. Én majd jövő héten megyek vásárolni. Addig kihúzzuk azzal, ami van. Viszonylag most sok hús van a mélyhűtőben és lesz mit főznöm jövő hétre. :D Csak azt kéne kitalálni, hogy mit csináljak belőlük.
Ádám nem nagy segítség ebben. a mit szeretnél enni kérdésre a következő válaszok közül szokott válogatni:
nem tudom.
finomat
gyorsat
lövésem sincs :D:D:D
De ez a paprikás krumpli beindította a fantáziámat. Igaz, se kolbi, se krumpli nincsen otthon, de azt megoldom :D:D:D

Geo!
:D:D Jó is az egész hetes lógás :D:D
Át dobnád nekem Kia valamilyen elérhetőségét? Mármint bejelentkeznék hozzá :D
Köszi!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Geo megnyugtatlak, ma még tuti nem jövök képpel, mert este anyósékhoz megyünk :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Luna,
de igen, még mindig szokás a katalógus, meg elég nehéz bepótolni a kimaradt részeket, de mivel 3hiányzás megengedett, elhatároztam, hogy februárban, márc.ban, meg ápr.ban is kiveszek egy hetet, májusban meg csak egy hét a tanítás, akkorra már nem kell szabi :lol:
Vendég

Hu Eszter, akkor ez azert eleg macera igy. Na d emindjart itt az aprilis :D:D Mar a kanyarban van tuti :D
A fagyasztoban nekem most csak hal van... mondjuk jo is az, de az en halevo emberem nunukes es neki a mikromeretu szardiniat is ki kell pucolni (itt az amolyan tradicionalis kaja, es nem, nem pucoljak ki mert olyan aproka) es hat erre nekem ra kell keszulnom, hogy kiveszem, kiolvad, kipucolom, kisutom... szal ez igy maceras :) Mindamellett, hogy a gyerekem meg messze nem egy halevo fajta :) Mondjuk iskol vegett is tobb halat eszik, mint odahaza tenne, de nem feltetlenul rajongo :) Na persze a halrudak (vagy ugyanez csirkeben is) johetnek mennyisegben :)

luna6

Vok,
priviben elküldtem a telefonszámot, de csak a csütörtkit tudtam megadni, mert a keddiből hiányzik a 4utolsó számjegy.. biztos amikor átírtam a mostani telefonomba az előzőből a számokat, ilyen béna voltam, és 4számot lehagytam... :shock: :D
de ők tudják egymás számát, és ha neked a kedd a jó, megadják azt is. :wink:
Vendég

Geo!
Kösssssszi!!!! :D:D Hívom is. :D és pont a csütörtök jó. :D:D

Luna,
ja, hát nem egyszerű néha. De ki kell bírni.... :D Ha Ádinak lenne melója, valszeg könnyebben ugrálnék, de így nem nagyon. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!
Én is nagyon kómában vagyok ma. Rosszuil is aludtam, aaah.

Kávé:
1. trimeszterben még a szagától is rosszul voltam, de szükségem sem volt rá, tök más volt a koraterhes bioritmusom, mostanában sokx iszom reggel, persze nagyon sok tejjel.

Ételek:
a tegnap esti levesemre semmit sem mondtatok, senki sem kérte a receptet, pedig fantasztikusan sikerült. Ha mégis vki érdeklődését felkeltettem volna a bakonyi betyárlevessel - hát íme:
- 15 dkg kolozsvári szalonna (másmilyennel is helyettesíthető)
- 10 dkg lángoltkolbász
- 1 közepes vöröshagyma
- sárgarépa, fehérrépa (nem sok, épp csak 1-2 szál)
- 15-20 dkg gomba (én kihagytam és úgy is kiváló lett)
- 2 db húsleveskocka
- 200 g tortellini vagy egyéb hússal töltött tészta
- 2 dl tejföl
- 2,5 ek. liszt
- fűszerek: babérlevél, pirospaprika, só, őrölt bors, kakukkfű
a sazlonnát apróra vágva megpirítom, zsírjára rádobom a karikára vágott kolbászt, majd ezen pirítom a szintén apróra vágott hagymát. Rá a zöldségek, én vékony karikákra szeltem, majd a gomba. Mikor ezek kissé pirultak, felönteni 1 l csontlével (ez nálam 2 húsleveskockás forró víz) fűszerezni, és főzni, míg meg nem puhulnak a zöldek. Ha puha, bele lehet tenni a tésztát, melynek kb. 12 perc kell, azt is belefőzni, utána pedig a tejfölt elkeverve a liszttel behabarjuk. (hogy en csomósodjon, én kiveszek előre a léből vagy 3 dl-t, meghűtöm, és azt óvatosan keverem el a tejfölös liszttel, ezt adom kevergetés mellett a végén a leveshez. Még egy rotytanás, és kész. Nagyon finom, tényleg. Utána mákos kifli (guba), az egésszel végeztem 1,5 óra alatt kb.

Nálunk a kaja vásárlás 2 hetente van, azaz havi 2 alkalom. A köztes időben csak a péksüteméynt, esteleg zöldséget veszem plusz frissen. Eléág jól ki tudom már számolni kettőnk 2heti adagját, így kongó hűtő a soron következő bevásárlás előtt szokott csak lenni.
Anyagilag nem is az élelmiszer jelenti a gondot. Hanem ha vmi elromlik, tehát a váratlan kiadások, meg a kifogyó nagyobb cuccok, meg tényleg annyi mindent lehetne venni: ha csak azt modnom, h a közelgő tavasz lévén új virágcserepek (nem műanyagból egy vagyon) na, meg ezer millió egyéb dolog.

Kenet:
kaja után nagyon ideillik. Szóval tényleg jó dolog bhDetti, h elcsípték Nálad, így biztosan simán kikezelhető lesz. Írod, hogy nem kötelező, O.K., magamtól nem is kérném, de amikor 2 hete a méhszáj vizsgálat volt, túlesetem volna ezen is. Magándokim van, és ez a 4. terhességem, talán nem extra, ha amit lehet, megellenőriznek. Meg tény, h előtte férjemnek is, nekem is kellett fertőtleníteni, lehet, hogy úgy van vele mindenki, hogy mi előtte már ki lettunk tisztítva alaposan, és az kitart a végéig. :roll:

detti_10

Sziasztok!

Luna itt is vannak támogatások az igaz. Gyed, Gyes. De.....
Bölcsibe vagy oviba bejuttatni a gyereket alig lehet mertkevés a hely és ahelyett, hogy bővítenének vagy építenének még csökkentenek a támogatáson. Voltam bent, hogy Grétim beirassam és célzott rá a vezető, hogy esetleg támogatásért cserébe....... Vagy vihetem magánoviba horror pénzért. Én csak arra keresnék, hogy a gyerek oviban legyen. A GYES 24000 ft. Semmire se elég sajnos. Folyamatosan emelkednek a kiadások a bevételek meg csökkennek. Én dolgoztam 12 évet egyhuzamban a szülés előtt, hiába, mert a főnököm kevés pénzre jelentett be. A párom napi 12-15 órát dolgozik, hogy tudjunk előre lépni, a házat csinálgatni. Az apeh-nál maradt 15000 ft pár éve, alig tudtuk kivenni. De 2000 ft miatt inkasszózni akartak. Olyan, hogy családi adókedvezmények sajni itt nincsnnek. Ami volt megszüntették. A fűtéstámogatást is. Most fával fűtünk. Ki is jött nagy pofával a Tigáz képviselője, hogy biztos lopjuk a gázt mert hogy csak 2-3000 ft-ot fizetünk havonta. Velünk akarta kifizettetni a kiszállás, óracsere, ellenőrzés díjját. Sajnos hiába vannak papíron támogatások a valóságban nem járnak :?
Nem panaszkodni akarok. Ha szoros is a nadrágszíj, nincsennek adósságaink, kibírjuk fizetni a számlákat de nálunk is van, hogy hó végén csak vajas kenyér a reggeli, ebéd és a vacsora is.
Sehol se jó. Se külföldön, se itt.
Esetleg úgy lehetne, hogy a kinti átlagkereset magyarhonban :roll: 8)

Nanetto én kávézom, igaz csak gyengét iszok sok-sok tejjel de én a várandósság előtt függő voltam és nem tudok róla lemondani :oops: Doki azt mondta nem gond, csak ne literszámra igyam :D

Kenetlevétel a 35-36. héten elég ha leveszik. Ha most leveszi még változhat az eredmény. Akkor biztosabb.

Én is rigolyás vagyok ám :D Idegesít, hogy a ruháját csak leveszi és ledobja a földre. Persze ki van akadva, hogy az itthoni göncei hol vannak. A 10 év alatt, mióta együtt élünk nem szokta meg, hogy a fürdőszobában a széken összehajtva találja. :D A szerszámokat se teszi soha a helyére, hanem ahol kiesik a kezéből ott marad. Aztán meg velem veszekszik, hogy hová tettem. Nagyon sok minden van amitől kiakadok, de már így szoktam meg. Szerintem furcsa lenne ha mindent úgy csinálna ahogy szeretném :D

Geooo jó sulimentes napot :D
nekem ősszel volt egy "szőrnyű" élményem autóvezetés közben. Kezdett sötétedni és esett is valami esőszerű. Szabályosan mentem. Nagy volt a forgalom. A szembejövő sávban az egyik autós hirtelen úgy döntött Ő előz :shock: Én villogtan, dudáltam és amennyire lehet lehúzodtam az út szélére, akit előzött szintén. Épp hogy elkerültük az ütközést. Nekem le kellett utána állnom egy pihenőnél mert remegtem mint a nyárfalevél. Ráadásul csinikém is velem volt. Bele se merek gondolni, hogy mi történhetett volna, ha nem olyan széles az út amilyen és így nem tudtam volna lehúzódni.

Mennem kell kirakózni, majd jövök

KépKép
Kép Kép
l.móni

Moni, persze en sem ugy gondoltam, hogy fuu de buli otthon, hanem csak ugy, hogy a csaladalapitas tamogatottabb :) Tudom en, hogy a gyes semmire sem eleg, ellenben ha itt lennel ezt sem kapnad. Semmit :) Ellatas nulla. Allami ovi/bolcsi kilove. A magan meg ugyanaz mint otthon, draga. (mondjuk nekem a csajom - mindketto - meg otthon szuletett, ott voltam gyeden gyesen es nekem nem jelentett megoldhatatlan gondot sem a bolcsi sem az ovi. Persze kriteriumok voltak, de meg lehetett oldani itt viszont eselytelen.)

Itt a minimalber olyan 400 euro korul van, atszamoljuk akkor minimalnak nem is olyan rossz, de arra pl mar nem lenne jo, hogy itteni minimalbol otthon jol eljen az ember :D (itt mondjuk el nem tudom kepzelni mit csinal ennyi penzel aki ennyit keres. mondjuk nem el egyedul... nagyon sokan nem valnak el, kizarolag anyagi okokbol, de ebben van egy nagy foku materializmus is am, nem csak a keves penz az oka, ugy latom)

luna6

sziasztok a juniusiból jöttem
felraktam egy csomó szép kislányruhát és pár nagyobb 1 év körüli fiút is :wink: a lányruhák 0-6 hó ig!ha valakit érdekel irjon privit,egy kisgyerek hordta őket,mintha újak lennének :wink: :wink:

bocsi a zavarásért :oops: :oops:

http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... 010_02_25#

bibar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?