Új privát üzeneted érkezett!

Aztaaa csajok,vannak ám hasak :lol: !!!Ha ne tudnám,azt hinném már a 40. hét felé járunk!!! :D :D

Csöpplány,köszönöm!!!Tiszta szerelmes vagyok a fiamba :lol: :oops: Mondták már páran,hogy ez lesz... :D Nagyon klassz ez a 4D,kár,hogy nem kötelező vizsgálat...El bírnám viselni!!!

Mi légzésfigyelőt és babyörzőt is csak kölcsönzünk(1000Ft/hó),hogy milyet,azt nem tudom,még nem mentünk utána.Nálunk külön szobába lesz a babó,de már tetettem be egy ágyat,mert szerintem úgyse fogom kibírni,hogy ne vele legyek :D Párom szerint tuti nem!!!

Olyan szédelgős vagyok ebbe a pár napba...Talán a meleg front...De nem jó érzés :(

Kép
mayday

Mayday:lehet.Én azért nem kölcsönzök mert majdnem ugyanott vagyok árban mintha veszek egyet és utána eladom.
Lehet hogy a melegfrontot érzed,én a hidegre vagyok érzékeny.

Lányok tettem fel képet gmail-re,hogy hogy néz ki a hasam amikor Balázs kinyomja magát.Nem olyan durva mint Hiberniánál,de fekve ez is szépen látszik.Az első képen a sima nyugalmi állapot van a másik kettőnél meg kinyomja magát.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,nem semmi fotók!!!Tök jól néz ki ez a kinyomás :D ,nekem nem ennyire látványos :cry:

Alapból se bírom a meleget(szeretem nagyon,csak leesik a vérnyomásom ilyen70/40-re és kóvályog a fejem),most meg biztos jobban odab.sz.

Kép
mayday

Sziasztok!

Barbazso - mondták, hogy naponta párszor 10 percre polcoljam fel a lában, sétáljak óránként pár percet. Kérdezték, hogy betegállomány, én meg mondtam, hogy ha nem muszáj, én én még dolgoznék. Azt mondták nem gond.
Sajnos egy kis cégnél dolgozom, itt mindenki több ember munkáját csinálja, ráadásul én viszem a pénzügyeket és nem lesz a helyemre senki fölvéve. Pár dolgot át tudok itt adni, de sok mindent nem, úgyhogy úgy van megbeszélve, hogy ha majd otthon maradok, akkor is otthonról viszem a munka egy részét...
Eddig nem is nagyon volt gondom a bejárással, csak az utóbbi napokban súlyosodott a vizesedésem és ez már fájdalommal is jár :-(
Most akarom megbeszélni itt a többiekkel, hogy márciusban már nem jönnék be minden nap, max 4x egy héten.

Zsu84 - üdv közöttünk :-)
Tesóm is Gábor, nagyon szép név.

Légzésfigyelőt én is szeretnék. Szerintem mindenki túlparázza, főleg az elsőt, de én úgy vagyok vele, hogy jobb félni, mint megijedni... Abban viszont egyet értek Zsuval, hogy csak akkor ér valamit ha elvégezzük hozzá az életmentő tanfolyamot.
Egyébként én még nem biztos, hogy veszek, mert bérelni is lehet.
Megkérdezem majd a védőnőt, hogy meddig ajánlják és kiszámolom, hogy melyik éri meg jobban.

Babakocsi - mi azt majd kapunk használtan, de sajnos nem tudom milyet. Azt beszéltük a párommal, hogy kipróbáljuk, és ha nem válik be, ráérünk akkor venni.

Autósülés - ezt már néztetek? Én még bevallom nem néztem utána, de bármilyen információt szívesen fogadok :-)

Nadina - az egyik barátnőmnek kellett volna diétáznia. Annyit csinált csak, hogy a szénhidrátot, főleg a péksütiket hagyta el és ez is elég volt. Egyébként gyönyörű kisfia született :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Ercsikati - én kedden mindenképpen rá akarok kérdezni, hogy mennyibe fog kerülni a szülés. Úgy hallottam, hogy van, aki fixen megmondja, van, aki rádbízza.
Nekem saját dokim van, de nem a maszek rendelőjébe járok, mert az messze van, hanem az sztk-ba és itt adok neki pénzt. Amennyit gondolok, vagy amennyi éppen van vagy nincs :-)

Nadina - a nyirokmasszázsra megköszönöm a telefonszámot.
Nekem egyébként a védőnő mondta legutóbb, hogy az elején jobb mózeskosárban altatni a babát és nem kiságyban, mert kisebb, jobban hasonlít az anyaméhre és nagyobb biztonságban érzi magát, mintha hirtelen bekerül egy tágas kiságyba.

Mayday - Bálint nagyon édes :-)

A szülésnél mi is úgy terveztük, hogy a párom jön be, de én is gondolkodom tartalékban, mert hallottam olyan sztorit többet is, hogy apuka nem bírta és a végén egyedül maradt a kismama.
Szóval nem hülyeség egy tartalékkal megbeszélni ezt :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csigaby:nekem azt mondták hogy kb 6-8 hónapos koráig kell használni.Én is azért vettem ezt,mert életmentő tanfolyam is jár mellé,és gí olcsóbban megúszom mintha bérelnék.

Babakocsit mi bergon 2x Dimensiont vettünk.

Autósülést mi örökölünk,meg nincs autónk,úgyhogy csak végszükség esetére kell,azért mert nem akarok újat venni.Ebben nem tudok segíteni,hogy milyet érdemes venni.

Mayday:imádo mikor kitolja magát,mert szépen kitapintható a kis buksija.Már párom is megsimogatta neki párszor :lol: De néha ennél is jobban kinyomja magát,olyan mintha ki akarna törni.Az nem olyan kelemes,úgy érzem magam olyankor mint egy jóllakott napközis,akinek mindjárt szétpukkan a hasa.De az a gáz,hogy még ezt az érzést is imádom!Minden ami vele kapcsolatos.Mostanában tudatosul bennem,hogy egyre kevesebb az idő,hogy ezt a csodát megéljem és ki akarom élvezni a terhesség minden egyes percét.

KépKép
Kép
csöpplány

Baba altatás:én is gondolkoztam egy mózesen,de szerintem én inkább pólyát fogok venni.Vagy semmit.Meglátjuk.Én is hallottam hogy túl nagy és "félelmetes" számukra még a kiságy a szűk meleg méh helyett.Nekem a pólyát javasolták,vagy hogy éjszakára jól tekerjem bele plédbe.Erről kaptam is valami kép sorozat szerűséget,csak már nem hinném hogy megvan.

KépKép
Kép
csöpplány

Mayday: nagyon édes Bálint baba! És nagyon szép képek készültek róla, megpróbálok én is feltölteni egyet Gabiról, de csak otthonról fog menni (most dolgozom) mert az itteni kép túl nagy

Légzésfigyelő terén mi is az Angel Care 300-at szemeltük ki, ha még jár hozzá az ingyenes tanfolyam az nagyon jó lenne gyorsan utána is nézek nem késtünk e le róla...

Szülés kapcsán jelenleg apás mellett vagyunk, de ez furi nálunk, az elején férjem, aki szintén Gábor:), kicsit félt a dologtól, én meg szerettem volna ha bejön, most teljesen be van lelkesülve én meg kicsit elgondolkodtam biztos jó lesz e ha esetleg nem épp a legelőnyösebb formámban lát. De ez majd ott eldől..igazából ha ő mellettem van 3x olyan erősnek érzem magam mint máskor így valószínü benn lesz, és nem az a fajta aki nem tenné túl magát a látottakon.

Amúgy tényléeg olyan furcsa ez a dolog 3 hónap és egy igazi gyermeket tartunk a kezünkben..én még szerintem fel sem fogtam ezt... Hiába érzem hogy itt ficánkol bennem nem tudom milyen lesz mikor a karomban fogom amennyire rémisztő annyira csodálatos belegondolni ebbe az életre szóló kalandba és felelőségbe:)

Ja és babakocsi, mi travel systemeset néztünk ki espiro vector4 air..nem a legolcsóbb de van benne gerickiemelő, a hordozóban, és mi hivatalosak vagyunk júliusban egy esküvőre vidékre ahova a leutazáshoz minden kényelmet meg szeretnénk adni Gabinak :) Illetve most a babaszafariban akciós...

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Csak gyorsan beugrom. :) Üdv az újaknak.

Csöpplány: Nekem egy hete minden reggel fáj a bal fülem, amin alszom. 5 perc után elmúlik, de furi. Lehet, nehezebb a fejünk is... :lol:

Csigaby: Jobbulást. :? Hányadik héten is jársz? A sógornőmnél asszem a 30. hét körül kezdődött, de nála ugye nem figyeltek a pisire. 32+6-nál császározták. Én is kerestem jógavideót, de elég nehéz így. :( Youtube-on van pár.

Nekem még sosem mondták a születési súlyt, csak azt, épp mekkora a babó. (Nagy. :lol:)

Barbazso: Én is gyógyszerezem magam és kb úgy jártam, mint te. 164 / 51 voltam, aztán hopp 4 kiló feljött és azóta 55 voltam terhességig. Most 63-nál tartok. :oops: Neked mennyi volt a tsh-d?

Mayday: Jó fotó! :) Aranyos. :)

Ami a vérvételt illeti, ne sírjatok, itt 4-5 hét, mire elkészül... :lol: :lol: Február 3-én voltam vérvételen, március 4-re talán meglesz az eredmény...

Hálapénz: Na mi ezért megyünk magánklinikára. :twisted: Hogy az állami kórházban a doki kijelentse, mennyit kér a szülésért... Na mindjárt mondok valamit... :twisted: :twisted: Így csak kicsit több, mint az állami kórházban, de tiszta a wc, normálisak a nővérek és nem zsebbe fizetünk.

Gmail: Tök jók a pocakok!!! A többiek se szégyenlősködjenek. :) És én is simán láttam a babót, még elforgatott képen is. :) mindjárt csekkolom az új képeket!

Szülés: Most ott tartunk, hogy senki sem jön be. Én olyan magányos típus vagyok. :lol:

hibernia

Köszönöm Csajok a bókokat,Bálint már irul-pirul :oops: :D :lol:

Küldtem én is gmailre pocós fotót,de az enyém "csak" egy sima has.

Tényleg hihetetlen,hogy nemsokára megszületik a pici.Nagyon várom,de valahol félek is tőle.De lényegében már szeretném látni,megfogni,megsimizni,megölelgetni :D :D

A szülést illetően nekem is van a talonban egy barátnőm,ha esetleg Apuci kidőlne vagy akármi.
Babakocsit mi kaptunk,bár én szívem szerint vennék egyet.Autósülés nincs még,se pólya,se más. hát ahogy nézem el vagyunk maradva picit... :oops:

Képeket töltsetek ám fel :D :D

Kép
mayday

Hibernia - még csak 26. hétnél tartok és már 4 hete elkezdődött és sajnos rosszabbodik.

Mi még nem is csináltunk pocakfotót :oops:

Hétvégén feltétlenül, erről tényleg kell egy emlék :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Mayday: Sima has? :lol: sima óriás has. :) De tök jó arányosnak nézel ki, úgy értem, nem látszik, hogy bárhol híztál volna.

Csöpplány: Durva ez a kinyomódás. :lol: Neked elöl vagy hátul tapad a méhlepény? Nekem üléskor ritkábban keményedik ki a hasam, de ha felállok, az esetek 60-70%-ban... Remélem ez tényleg csak a baba...

Csigaby: Hát akkor tényleg elég korán kezdted. :( :( Csináljatok képet mindenképp. :) Mi a 16. hét óta minden héten csinálunk két fotót, nagyon brutális, ha összehasonlítgatom, mit változtam... A 17. héten még olyan jó kis dudor volt az egész... Most meg... :lol:

hibernia

Le a kalappal a még dolgozók előtt!!!Nem semmi!!!Meddig tervezitek?

Hibernia,mit ne mondjak,bátor vagy,én nem mernék egyedül szülni :?

Kép
mayday

Hát lehet, végül bejön a férjem, de most így előtte ellenzem nagyon. Olyan aggódós fajta, nem szeretném ekkora stresszbe belevonni... :lol: Anyukám dettó. Tudom, ott és akkor nem másra fogunk figyelni, de én valahogy nem szeretném, ha látnának szar állapotomban... :?

hibernia

Csigaby,szerintem csináljatok mindenképpen,tök buli összehasonlítani pl:az egy héttel ezelőttivel :wink:

Hibernia,ezt jól esett valakitől hallani,mert elég sokan azzal jönnek,hogy mekkora fenekem lett :lol: Amúgy legutóbbi méreckedésnél tartottam +12-13 kilonál,az mondjuk nem kevés. :roll:

Kép
mayday

Hát lányok most már feltétlenül csinálunk fotókat. Egész kedvet kaptam hozzá :-)
Pedig egyébként nagyon nem szeretem ha fényképeznek, ezért se jutott ez az eszünkbe az elejétől.

Ráadásul hiába csak 3 kg-ot híztam a terhesség kezdetétől, de a vizesedés miatt is többnek látszik. Meg előtte nekem hormonproblémáim voltak, amikor is 1,5 év alatt 20 kg-t szedtem fel, tehát összességében közel 25 kg pluszt cipelek :shock:
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csigaby, nekem a melóhelyen mesélte egy nő hogy neki hamar elkezdődött ez a toxo izé 7. hónapban ha jól emlékszem, de neki azért mert ő RH negatív volt a fia pedig pozitív és emiatt indult be, kapott ellenanyagot is szülésig, de nem kellett idő előtt megszülnie csak nem volt épp könnyű az a jó pár hét... ja és a fia meg ő is egészséges..nem volt könnyű idősazk de utána már minden rendben volt! :D
A pocakméret terén én nagyon magamba rokaskadtam, bankfiókban dolgozom ügyfelekkel és elég bunkók voltak..képzeljétek volt aki igen brutál hangon lehurrogott hogy mekkora a hasam biztos ikreket várok, és sajna nem egy ilyen volt, de a dokim nevetett és megnyugtatott hogy jók a méreteim:) Azóta nem érdekelnek a "kedves" emberek... pedig hihetetlen hogy milyenek..azthittem annó naívan hogy egy kismamához mindenki kedvesen közeledik pedig több kritikát kapok mint bókot de ez van..amúgy én április 2-ig maradok munkában, az péntek..még 5 hét, de elvagyok a melóhelyemen, nincs most annyi ügyfél, azért csascogok itt nektek egész nap össze-vissza :oops:
De nagy részt anyagiak miatt dötöttem amellett hogy ilyen sokáig maradok, addig is kapom a fizum..de délutánra egyre fáradtam vagyok...
Kilók: +11 -nél tartok nem nagyon örülök neki, mert sajna nem lépp modell alkat vagyok, 70 kilóról kezdtem a terhességet. Dokim annyit kért hoyg szülésig max 15 legyen..szóval lehet hiába jó a cukrom diétázni kell majd...meglátjuk

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu:Ha megveszítek a készüléket,akkor utána tudtok interneten jelentkezni a tanfolyamra.Itt a link:http://www.angelcare.hu/csecsemo_ujraelesztes/csecsemo_ujraelesztes.php

Pocakok:teljesen lemaradottnak érzem magam.Mindenkinek akkora hasa van már,hogy hihetetlen.Szerintem nekem szülés előtt lesz ekkora.Talán.

hibernia:elől tapadó lepényem van,de magasan a méhszáj felett.Én nem hiszem hogy egyedül "mernék" szülni.Azt mondják sok lelkierőt ad ha van valaki melletted.

Pocakfotók:én is a 16. héttől kezdtem hetente,de most átálltam a kéthetire,mert akkor talán szembetűnőbb az eredmény.Aztán ki tudja.Lehet hogy nekem is majd egyik pillanatról a másikra orbitálisan nagyot fog nőni :lol:

Mayday:tőlem is legtöbben azt kérdezik mennyit szedtél már fel :x De nálam mondjuk mindenki azt mondta hogy sokkal csinosabb és formásabb lettem.Én is úgy látom magam mostanában hogy nagyon ösze vagyok esve ahhoz képest amilyen előtte voltam.Olyan mintha leszívna a gyerek! :lol:

Csajok:A táblázatba gondolkodtam hogy bele lehetne írni még pár adatot.Esetleg kor,lakhely,későbbiekben esetleg telefonszám,hogy ha bárkivel van valami tudjuk egymást értesíteni.Akár az első babáról! :wink:
Egyéb ötletet is szívesen várok táblázattal kapcsolatban.
Arra gondoltam hogy minden hétfőn fogom frissíteni a táblázatot.Addig ha valaki küld nekem képet vagy adatot azt beleteszem és hétfőnként már a friss verziót teszem fel.

KépKép
Kép
csöpplány

Zsu nem tudom a vércsoport mit és mennyiben befolyásol, de majd utánanézek. Én RH pozitív vagyok és semmit nem mondott az orvos, gondolom az RH negatív a problémás valamiért.

Én március végéig tervezek dolgozni, bár egyre kevésbé bírom. Még jó sok szabim van (tavalyi is), úgyhogy lehet ebből kiveszek úgy, hogy minden héten egy napot és akkor már csak heti 4 napot dolgoznék márciusban, de a pénz azért maradna változatlan :-)

Akkor lenne időm el is intézni dolgokat, mert most úgy érzem nagyon el vagyok maradva mindennel :-/

Én az alap plusz kilók miatt (már az is borzalmasan zavar) nem tudom, hogy mennyire látszik rajtam a terhesség és mennyire néznek szimplán egy kövér nőnek.
Sokan észre sem veszik.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csöpplány,nekem csak eleinte mondták,hogy csinibb vagyok,amikor még csak cicisedtem :roll: :lol: De mindegy,majd csak lemennek a kilok,ha annyi már nem is leszek,mint voltam...

Jó ötlet ez a táblázat bővítés,nekem bejön! :D Még töröm én is a fejem,mit lehetne még beleírni.Talán "apja neve",akár teljes név,vagy csak keresztnév.

Itt tök jó idő van,kár,hogy a párom dolgozik,jó lenne kicsit sétálni vagy valamit.

Kép
mayday

Csigaby:nekem 0 rh - a vércsoportom.Nekem csinálnak ellenanyagszűrést is asszem 3-4 szer a terhesség alatt.Már kettőn túl vagyok.Bemásolok ide egy magyarázatot az rh- összeférhetetlenségről:
Az emberek vére nem egyforma - mindenki valamilyen vércsoportba tartozik. Egyrészt valamilyen fő (A, B, AB, O) vércsoportba, másrészt a vér Rh-faktora szerint lehet pozitív, vagy negatív. Az ember vércsoportját a szüleitől kapott gének határozzák meg. Tulajdonképpen mindegy, milyen a vércsoportunk, de van két élethelyzet, amikor sorsdöntő lehet: a vérátömlesztés és a terhesség. Csak az Rh-negatív kismamáknak van aggodalomra okuk - ha az apa Rh-poitív (ez a gyakoribb), nagy az esélye, hogy a magzat is Rh-pozitív lesz.
Ha egy Rh-negatív nő Rh-pozitív babával terhes, az első terhességnél még semmi nem történik. De a második babánál már gondok lehetnek, a harmadiknál még több.

A magyarázat:
A szülésnél a magzat véréből egy kevés átjut az anya vérkeringésébe - ez az 1-2 ml ugyanolyan hatással van az anya szervezetére, mint egy Rh-faktor szempontjából hibás vérátömlesztés. Ekkor az anya szervezetében ellenanyagok termelődnek a bejutott magzati vörösvértestek ellen. A szülés időtartama alatt nem termelődik olyan mennyiség, ami az első csecsemőt károsítani képes. Az anya immunrendszere azonban "megtanulja a feladatot". A következő Rh-pozitív magzat jelenlétére már gyorsabban és hevesebben reagál, az ellenanyagképzés a terhesség alatt felgyorsul. Az anyai ellenanyagok megtámadják a magzati vörösvértesteket, azok így szétesnek, elpusztulnak. Az anya ellenanyag-termelő képessége terhességről-terhességre fokozódik, és az újszülöttek egyre betegebbek lesznek.

Mayday:én már kinőttem az összes melltartómat.Szoptatós melltartót még nem akarok venni,majd csak a nagyon végén,mert ki tudja addigra mekkorák lesznek még.Párom mondjuk nagyon örül neki,én kevésbé.cipelni se egyszerű őket.

KépKép
Kép
csöpplány

Még a 0 rh --os vércsoporthoz annyi,hogy szülés után megkoronázzák a dolgot egy injekcióval,bár nem hinném hogy akkor fogok már ezzel foglalkozni,amikor a karjaimban lesz a pici babám! :lol: Szerintem akkor már nem oszt nem szoroz mit csinálnak velem! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány - köszi az információkat. Hála az égnek nálam ilyen probléma nincs, még ez hiányozna a toxémia mellé...

Melltartó - Én már kétszer váltottam méretet fél év alatt, és sajna megint kell, mert elviselhetetlen. Én is ki akartam várni a szoptatóst, de sajna nem bírom. Este mikor hazaérek, a kosár tetejénél már bevágja magát a bőrömbe :-(
csigaby
Budapest XVI. kerület

A táblázat bővítés kapcsán eszembe jutott egy kérdés.
Nem tartozik szorosan a témához, de nálunk most ez került napirendre :oops:

Mi nem vagyunk házasok és igazából nem is akartunk, de hallottam többektől, hogy gond volt az apasági nyilatkozatok elintézésével és így a gyerek anyakönyvezésével.

Erről Ti hallottatok valamit?
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csigaby:én úgy tudom hogy annyi változás van,hogy az apasági kikérése nem ingyenes,hanem 20.000.Ft közjegyzői díjat kell fizetni érte.Elvileg szerdán megyek vizeletet leadni és az önkormányzatba is utána érdeklődni.Konkrétot majd akkor fogok tudni.De elvileg ennyi változás történt.

KépKép
Kép
csöpplány

Lányok akkor vegyük bele a táblázatba a kort,teljes nevet,telefonszámot,lakhely?Valami mást esetleg amit még szeretnénk egymásról tudni?:D

Mi együtt élünk párommal,de még mindig anyuékhoz vagyok bejelentve,most akarok majd átjelentkezni.

KépKép
Kép
csöpplány

Melltartó kapcsán a triumph-nál lehet kapni 2.500,- Ft-ért terhes melltartót. Írtó szupi, 1 méretet tud nőni a melleddel, én azt hordom + egy sportmelltartó az ami rámjön még :oops:
Csigaby örülök, hogy Te akkor RH+ vagy, akkor elvileg az tényleg nem okoz problémát...elég lesz gondolom az is ami van...
apaságiról én nem sokat tudok, azt tudom hogy ha valamelyikőtök külföldi állampolgár az nagyon megbonyolíthatja a helyzetet. Én aházastársaknál tudom, mi pl Ürömiek vunk, ott 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell..ezen kicsit fennakadtam mikor Gabi fog születni 9 hónapos házasok leszünk, de persze illetéket befizetve kérjünk ki egy frisset az önkormányzattól..na mindegy...azt azért csak nem hagyjuk, hogy ne az apja nevén legyen:) Nekem az anyakönyvezetéssel kapcsolatosan annyi kérdésem van, hogy most az az önkormányzat illetékes ahol születik, vagy az ahol az állandó lakcíme lesz a babónak? Ezt nem tudjátok véletlen?

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Anyakönyvezés:kell kérni az orvostól egy papírt,amin rajta van a szülők neve,azzal el kell menni az önkormányzathoz,és ott bejegyzik a hivatalos élettársi viszonyt.Na most asszem ezen felül még kell egy olyan apasági nyilatkozat,ami a baba születésétől visszaszámolva nem lehet 3 hónapnál régebbi.
Remélem jól írtam,a védőnőm szerint ennyi kell az anyakönyvezéshez,de ő csak ilyen 2-3ezer Ft befizetésről beszélt.

Kép
mayday

Zsu,az állandó lakcímesm ö.k. a jó.

Kép
mayday

Köszönöm Mayday!
Csöplány, köszönöm az angel care-s címet is!! Ez nagyon jó megyünk is aztán megvesszük a gépet a napokban szerintem. Én sem bérlem mert szerintem is ugyanannyira jönne ki mintha megvenném. Kép Gabi babó Kép
Megpróbáltam feltölteni a kissrácról a képet..remélem sikerült :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Zsu:igazán nincs mit. :) Örülök ha tudok segíteni.Szerintem is jobban jár így az ember mintha kölcsönözne.Gabi nagyon helyes! :)

KépKép
Kép
csöpplány

Köszi az infókat. Még ezekkel is bonyolítják a dolgunkat :-(
Lehet a végén összeházasodunk, abba csak nem kötnek bele :-)

Zsu nagyon szép baba Gabi :-)

Most csináltunk egy pocakfotót, mindjárt felrakom a gmailre.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Jó reggelt!

Már írtam egy hozzászólást, de közben elment a net nálunk :evil:
Szóval a fotók nagyon aranyosak! Bálint baba és Gabi baba! Szerintem már látszik is a pofijukon, hogy kisfiúk! :D

Én már fenn vagyok reggel fél 7 óta, már lassan 1 hete kelek ilyen korán a diéta miatt, mert az első kajálás 7-kor van. Nem is értem kinek van kedve ilyen korán enni, főleg ezt a teljes kiőrlésű borzadályt... de mindegy, legalább, ha meglesz a bébi akkor már fel se fog tűnni a korán kelés :D

Jó ez a légzésfigyelő nagyon, lehet, hogy mi is veszünk ilyet. Bár be kell vallanom mi még semmit sem vásároltunk. Egyenlőre ott tartunk, hogy ajándékozzuk el a régi bútorokat a szobából és dobálom ki a lomokat, hogy el tudjuk majd kezdeni a babaszoba festését. De azt is majd csak 1 hónap múlva tervezem. Végül is én szülök elvileg a legkésőbb. Tényleg most jöttem rá, hogy én leszek az utolsó, ha minden jól megy. Reméljük ez tényleg így is lesz és minden baba akkor jön, amikor tervezve van :D

KépKép

KépKép
nadina01

Csigaby, küldtem priviben a telszámot.

Mindenkinek szép napot ebben a borongós, ködös időben!

KépKép

KépKép
nadina01

Syastok!!!

Zsu,Gabi egy kis cukipofa :D Milyen huncut a mosolya :wink: !!!

Csigaby,Te is szerencsés vagy,nincs olyan nagy pocid :D
Grat az esküvőhöz,ha mégis megtartjátok :D

Nadina,én is ilyen kis korán kelő lettem mostanában,dehát meg kell szoknunk,nem?

Csöpplány,ha mindenki benne van a táblázat módosításba,részemről ok!

Kép
mayday

Sziasztok!
Csöplány, köszönöm a privit, megnéztelek Titeket..szép kis pocakok :) Este otthon én is küldök szerintem közép mezőnyös lehetek de hát meglássuk felülről mindíg máshogy tűnik mint a képeken :)
Amúgy nagyon jól néztek ki csajok..milyen csini anyukák gyűltek itt össze :wink:
Gabi nevében is köszönöm a bókokat..oda is vagyunk érte..a 15. heti UH-n képzeljétek elröhögte magát a Babó. Az UH-s csaj is nézett rendesen..de volt kitől örökölnie a jókedvet szerencsére:)
Nadina, bizti nem lehet könnyű ez a diéta..reggel felkelés után 1 óráig nem is bírok enni, de neked kitartást!! Biztos vagyok benne, hogy meglesz a gyümölcse a dolognak :) Amúgy nyugi, nekünk sincs épp sok holmik, bár a babaszoba már ki van festve de tele van költözős dobozokkal..nagyon remélem 1-2 hét és mi is elkezdhetjük végre berendezni Gabi lakosztályát :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

sziasztok a juliusiból jöttem,felraktam egy csomó gyönyörű kislányrucit ha valakit érdekel,irjatok privit :lol: :lol: egy gyerek hordta,mintha újak lennének!!

bocsi a zavarásért :oops: :oops: :oops:

http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... 010_02_25#

bibar

Jajj eszembe jutott mit szerettem volna még.
Ti honnan szerzitek be a kismama rucikat? Én eddig internetről rendeltem de úgy megváltozott az alakom hogy nem tudom a jó méretet megtalálni. Van valami jó bolt tippetek itt Budapest és környékén? Köszike :wink:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Sziasztok!

Szép kis pörgés van itt, helyes - csak már megint lemaradtam, mint a borravaló :o . Megpróbálom utolérni magam, de nem biztos, hogy mindenre tudok reagálni, ráadásul kezdem ramatyul érezni magam, szerintem megfáztam, olyan nyomott érzésem van, fáj a torkom meg taknyosodok.
Végre sikerült levarázsolni a képeket a fénygépről, el is küldtem a gmailre a pocakfotóimat, kiegészítve egy tegnapi, egészen friss fotóval.
Táblázatkiegészítést támogatom én is, hova küldjük az adatokat, gmail-re?
Légzésfigyelőt mi is veszünk, bébiőrrel kombinálva, amit külön is lehet majd utána használni, mert külön babaszoba lesz - és inkább megvesszük, mint béreljük, mert a tervezett kistesónak is kell majd, így majd lesz mit megörökölnie :). Ja, és persze el fogjuk végezni a baba életmentő tanfolyamot mi is, szerintem is csak úgy van értelme.
Nálunk apás szülés lesz, párom nagyon lelkes, mindenképp bent szeretne lenni, azt mondta, akár még császárra is bejönne, ha esetleg valamiért úgy alakulna - nagyon elszánt! :D
Apasági nyilatkozatnak már én is utánanéztem, mert mi sem vagyunk összeházasodva. Lányok, mindenképp nézzetek utána, nekem az derült ki, hogy nem kell hozzá bejegyeztetni az élettársi kapcsolatot, az kerül most 20ezer Ft-ba, az apasági nyilatkozat ettől függetlenül is megtehető, csak próbálják összemosni a kettőt, de én úgy láttam, valójában nem feltétele egyik a másiknak. Szóval ezt mindenképpen járjátok körbe az illetékes hivatalokban, mielőtt feleslegesen fizetnétek.
Amiről viszont nem találtam egyértelmű infót, hogy mikori apasági nyilatkozatot fogadnak el - volt, ahol 30 napnál nem régebbiről írtak, és volt, ahol 60 napnál nem régebbit. Ezzel kapcsolatban még én is nyomozgatok.

Zsu, nagyon édes a kisfiad, és Mayday, Bálint baba is nagyon helyes :wink:
Egyenlőre ennyi, megyek kúrálni magam.
kovmarti

Zsu, én itt vettem magamnak nadrágot és felsőket is, és ha még kell, szintén itt fogok vásárolni. Szerintem jó áraik vannak, legalábbis azokhoz képest, amiket még találtam rajtuk kívül - 2 üzletük van, az egyik a Margit körúton, a Mammut és a Mechwart liget között, a másik a Bécsi úton.
http://christinamoda.hu/

De ha más is ad tippeket, azokat én is szívesen megnézném :)
kovmarti

Sziasztok!
Nem tudom, mi ütött belém, de tegnap napközben kétszer is elaludtam! Aztán este, amikor megláttam, mennyit írtatok, úgy döntöttem, majd ma reagálok... Le a kalappal minden dolgozó kismama előtt!

Kriszta, a kocsit én is rendelni akartam az árzuhanásról. Azt hiszem, kevesebb, mint 2000.- a szállítási díj. Különben én a Variosportot a Kikában néztem ki, de ott más színek vannak. Sajnos azt hiszem, hogy a testvérkocsit nem lehet ott kapni. Gondolom, szívesen megnéznéd, mielőtt megrendeled. Én annak idején, amikor még úgy gondoltam, ez lesz az első dolog, amit a gyerekemnek megveszek, beírtam a google-ba, hogy haberkorn variosport fórum, aztán elolvastam, mások mit írnak róla. Nagyon sokan dicsérik a márkát. Különben amit végül nővéreméktől beszereztünk, az egy 7 éves peg perego caravell. Szeretem az antik darabokat... :lol:

Én legutóbb nagy bátran rákérdeztem a dokinál a pénzre. Hát pozitívan csalódtam... Én is azt hallottam, hogy a magánrendelés tízszerese, ami kb. 80-100ezer lenne. De az orvos azt mondta, hogy igazából nem vár el a szülésért pénzt, viszont a készenlét miatt (mint fogadott orvos) szokott kapni a szülőktől általában 60ezer forintot. A szülésznőnek pedig 25-30-at szoktak adni. Ez megnyugtatott, mert így kettejüknek kell annyit adnunk, mint amennyire a dokinál számítottam... :)

A szülésnél én nem bírnék mást elviselni a férjemen kívül, hozzá viszont ragaszkodom. Azt már mondtam neki, hogy azért inkább maradjon a fejemnél, ha fél a látványtól... :) Meg különben is, nekem ott lesz rá szükségem, hogy fogja a kezem, törölgesse az arcom, és a kitolásnál tartsa a tarkóm. Az állítólag nagyon sokat segít.

A légzésfigyelőt azért kérdeztem, mert én a pelenkára csatolósat néztem ki. Kétféle van, 28-30ezer forintba kerülnek. Nem olcsó, de ha rajtam múlna, én nem állnék meg 4 gyerekig... :) Világ életemben azt vártam, hogy anya lehessek végre. Ezt mondjuk sétáláshoz nem ajánlják, mert akkor rezeg a babakocsi, viszont hasznos, ha kitolom a kertbe aludni, vagy elutazunk több napra,...

Nadina, Hibernia, megnyugtattatok, hogy látjátok Samut! Jövő csütörtökön megint megyünk. Remélem, többet mutat majd magából!

Mayday, mennyivel előtte egyek csokit? Múltkor ettem, de közvetlenül előtte. Lehet, az még nem jutott el hozzá. Bálintról nagyon jó képek sikerültek! Ő aztán nem szégyenlős! :) Samu meg nem mutatná a középsőjét... Vagyis látni azért láttuk, de lefényképezni már nem volt idő. Gyorsan összezárta a lábait. Kíváncsi vagyok, 1-2 év múlva milyen lesz a személyiségük!
Ne haragudj, hogy ezt írom, de nekem jó hallani, hogy nem csak én szedtem fel ennyit. :) Rá sem merek állni a mérlegre. 9-én, kedden megyek a védőnőhöz. Biztos megint megkapom a magamét... :)

Csigaby, ha a dokik engedik a munkát, biztos nem lesz gond. Ha nagyon súlyosnak látnák a helyzetet, megtiltanák, hogy dolgozz. Azért amennyire tudod, próbáld kímélni magad! :wink:

Hibernia, sajnos nem találom azt a vérvételi eredményt. Arra emlékszem, hogy nem volt túl nagy az eltérés, és az endokrinológus azt mondta, hogy ha nem akarok gyereket, ne is szedjek gyógyszert, próbáljuk meg diétával helyreállítani. Én meg mondtam, hogy de még mennyire, hogy szeretnék babát... :) A háziorvos szerint a fél év próbálkozás lehet attól is volt, hogy nem állt még be rendesen a gyógyszerszint. Jó, hogy nálatok minden rendben volt, mert állítólag még az is mázli, ha összejön így a baba, de az, hogy megmarad...! (Ugye Te írtad, hogy csak a terhesség alatt derült ki?)

Zsu! Aranyosak a képek! Nagyon édes, ahogy mosolyog! A beszólások miatt ne aggódj! Akár veheted bóknak is. :) Nekem a postás múltkor azt mondta, hogy ekkora hassal tuti hatos ikreket várok... :lol:

Csöpplány, tök jó fej vagy, hogy szerkeszted ezt a táblázatot! Majd küldjük az adatokat.

A melltartóval hasonlóan állok, mint Csigaby, mostanában már érik a harmadik garnitúra megvásárlása, mert úgy érzem, megfulladok! Hol lehet kapni azt a Triumphot? Egy olyanra beruházok.

Kismama ruhát legutóbb az Auchanban vettem. 3500.- volt a farmer. Fel kellett varrnom az alját, mert nem vagyok egy felhőkarcoló, de nagyon kényelmes!

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Csak egy mondatra jöttem, mert látom szó van/volt az apasági nyilatkozatról! Mi is ebben a cipőben járunk, és én már utána néztem. Én a helyi Polgármesteri Hivatalban dolgoztam és a volt főnőköm fogja nekünk megcsinálni a papírt. Beszéltem vele, és kérdeztem, ezt a közjegyzős "baromságot"! Azt mondta ne foglalkozzunk vele, nem feltétele, hogy Kendra Nina az apukája vezetéknevét kapja! Szóval a nőgyógyásztól kell kérni egy papírt, amin rajta van a fogantatás valószínűsíthető időpontja, és a gyerkőc születésének várható időpontja! Na ezzel kell bemenni az Önkormányzathoz, és kb. 20 perces papírmunka után már a kezedben is az apasági nyilatkozat! Azt viszont nem tudom, hogy egy címen kell-e lennie az apának és az anyának! Szerintem igen! De ebben nem vagyok 100%-ig biztos!

És még valami!
A táblázatbővítés tényleg jó! Küldöm majd az infókat!
És ígérem jövök még! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Sziasztok!

Köszi az infókat. Délelőtt én is munka helyett telefonáltam párat.

A kerületi önkormányzatnál egyáltalán nem voltak segítőkészek, sőt...

de a következőt sikerült megtudnom:
az apaságihoz kell:
- az orvostól egy igazolás a szülés várható időpontjáról
- kiskönyv
- a népességnyilvántartóból igazolás az anya családi állapotáról
és ezzel kell elmenni a gyermekvédelmi irodába, ahol megtehető a nyilatkozat.

Először mondták, hogy elég ha én megyek :-)
Kérdeztem is, hogy nem gond, hogy én tutira az anya leszek és nem én akarok apasági nyilatkozatot tenni :-)

A kolléganőm 13. kerületi, ő felhívta az itteni önkormányzatot, náluk is megtehető ez a nyilatkozat, akkor is ha nem itt laktok.
Ők a következőt kérik:
- az orvostól egy igazolás a szülés várható időpontjáról
- kiskönyv
A családi állapotot ők meg tudják nézni gépben (ez jó, mert így megúszható egy kör)
És fontos, hogy mindkét szülőnek egyszerre kell jelen lennie a nyilatkozat megtételekor.

Azt viszont egyik helyen sem tudták megmondani, hogy hány napos igazolást fogadnak el a szüléskor :-(
csigaby
Budapest XVI. kerület

Most nézem, amit Ercsikati írt. Eddig ha jól olvastam mindenkinek más információja van :-)

Barbazso - most jelentkeztem be 4D-re és azt mondták 10 perccel előtte egyek csoki és igyak egy kis kólát, mert akkor mozgékonyabb, vidámabb lesz és felébreszteni is könnyebb.

Én nadrágot a C&A-ban vettem, illetve kertész farmert otthonra meg egy angol turiban.
Felsőben eddig még nem vettem kismama felsőt, inkább csak mindig nagyobb méretet a szokásosnál.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok,

Hát én még mindig csak irigylem a kis hasakat... Ó istenem, ha nekem is alig látszódna, mit nem adnék érte... :lol: Mert most még oké, de mi lesz később?? Amúgy én is úgy érzem, hogy itt-ott azért már felszedtem pár kilót... Pl comb, fenék, derék... :( A cicim annyira nem is vészes, az oké, de a combjaimon néha elámulok... Remélem lemegy majd a plusz súly szoptatás alatt... :? Mindig olyan büszke voltam, hogy nem vagyok egy "anyás" alkat, erre tessék. :lol:

Barbazso: Csokit előtte / közben is lehet enni, valahogy megérzi a receptoraival. :lol: Meg engem néha köhögtettek is meg kicsit oldalra fektettek, hogy forduljon irányba. Csoki mellett nekem a jégkrém az abszolút nyerő illetve ha hozzáérek a hasamhoz bármivel. :) Arra mindig reagál. (Hangokra nem igazán viszont...)
Aha, a doki mondta is, hogy kész csoda, hogy 1: megfogant (első hónapban), mert akkor pont határértéken volt a tsh-m és állítólag 2 körül kéne lenni, hogy megtörténjen a dolog 2: nem vetéltem el... :? Dupla annyi volt ugyanis a tsh-m, mint a határérték, ami durva gyógyszer nélkül... Most a 25. héten kezdtem el a gyógyszert, remélem nem lesz gond (koraszülés)... Talán március 4-én megyek vérvételre, de annak csak április elején lesz eredménye. :twisted:

Ja és még valami: Küzd még valaki gombás fertőzéssel? :? Otthon kaptam rá kúpot, de tegnap csekkoltam, semmi változás... :? Nem tudom, mit csináljak, már tök óvatos vagyok mindennel, itt ugye nem vizsgálnak meg kézzel terhesen, szóval tippem sincs, mivel kúráljam magam. :( Még egy ok a koraszülésre. :(

hibernia

Ja és tök jó ez a kismamaruhás bolt. :)
Én eddig mindent itt vettem, mert a divat kedvez a kismama cuccoknak és egész olcsóból megúsztam a ruházkodást, de ha hazamegyek, lehet, kell még ez-az, mert otthon azért meleg a május eléggé... :roll:

hibernia

Én ezt a boltot néztem ki, de Szentendre nekünk nem a szomszédban van... Rendelni meg én sem merek, mert 36-ostól 44-esig mindenféle méretű kismama ruhám van. :)
http://kismamaruha.net/magazin/a-bolt

KépKép

KépKép
barbazso

Köszi az ötleteket a 4D-vel kapcsolatban! Kólát úgysem ittam ezer éve, most legalább lesz rá indok... :wink:
Nekem is oldalra kellett fordulnom, és utána le is húzta valamennyire a kezét, de valami csont akkor is beárnyékolt neki. (Vagy csak a nő magyarázta ki magát...) :)

Hibernia, ne aggódj, szerintem nem lesz baj! Főleg, ha már beállították a gyógyszert.
Nekem nem volt fertőzésem, viszont az elején nagyon szenvedtem, mert ahogy megváltozott odalenn a ph érték, nekem baromira viszketett (más tünetem nem volt)... Kaptam valami bórsavas vagy milyen kúpot, de nem igazán használtam. Végül vettem "Lactacyd femina+"-t, ami kifejezetten ilyen helyzetekre van, és teljesen elmúlt. Elvégeztem a Kriston tanfolyamot, ott meg az anionos betétet ajánlották nagyon. Azt interneten lehet rendelni. Itt mindent leírnak róla:
http://winaliteanionosbetet.hu/index.html
Nem valami olcsó... Más márkájút lehet kapni a DM-ben jóval olcsóbban, azt kipróbáltam, de szerintem nem az igazi. (Kicsit műanyag...)
Szülés utánra ajánlották az éjszakai betétet, mert állítólag nagyon durván jó nedvszívó hatása van a többi márkához képest. És hát nem is izzaszt, ami nálam fő szempont (főleg május végén), szóval valószínűleg fogok rendelni, hogy kipróbáljam. Azért majd bekészítem a sokaknak bevált, jó öreg Tena Lady-t... :)

KépKép

KépKép
barbazso

Hú, az előző hozzászólásomban elhangzott pár reklám, de egyik céghez sincs közöm! :lol:

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Kelés:nekem vannak rosszabb éjszakáim vannak jobbak.Van hogy korábban kelek,van hogy meglepődök hogy több mint 12 órát aludtam.De szerintem hamarosan változni fog ez is.

Zsu:én kismamanadrágot vettem csak eddig magamnak.Én általában öltözködésileg a Felsőcsatári útnál lévő Sárkány center kínai piacon szoktam.Kismama farmer,vastag anyagú 4500Ft.Pulcsit meg pólót kifejezetten kismamáknak nem vettem,csak olyat ami enged nyúlni.Ja és természetesen lehet alkudni :wink:

Kovmarti:Jobbulást neked.Remélem semmi komoly.

Barbazso:nekünk se akarta Balázs megmutatni a lényeget.Az orvos mondta hogy ott látszik a "zacsi" de szerinte látta rajtunk hogy nekünk ez nem elég bizonyos.Ezért oldalra kellett fordulnom és a doki bácsi alulról a lába közé lesett.Akkor szépen kivehető volt minden! :lol: Utána szerintem megsértődött Balázs mert egész estig nem éreztem mocorogni! :lol:

Táblázat:Lányok aki szeretné a bővítést az küldje el nekem az adatokat priviben.Elméleti bővítés adatai:-Teljes név,kor,lakhely,tel.szám(vagy helyette e-mail,aki nem szívesen írja le a tel-számát).Ha valamit kihagytam volna,akkor azt is :lol:

Lányok én gondolkoztam rajta,hogy a szülés utáni vérzésre mit is érdemes veni.Másik fórumon a lányok többsége a Molimed bugyit ajánlották,ők olyat vesznek.Elméletileg ebbe bele van építve a betét(majdnem mint egy pelenka),így nem tud elcsúszni a dolog, és kényelmesebb mint egy sima bugyi meg betét bele.Én is valószínű ilyet fogok venni.

Ma voltam megint vásárolgatni.Vettem kapucnis törölközőt(2 db-ot),kis textil sapit,kis plédet,szoptatós melltartót(a régiek már nagyon kényelmetlenek),papucsot,még egy kismamanacit(Eddig egy volt mert itthon mindig szabadidő naciba vagyok), nyakpárna(remélem tényleg ki tudom használni szülés után).Csodálkoztam hogy mindent sikerült vennem! :lol:

Holnap nem leszek csak este,mert a többi kismamával rendezünk egy találkozót.Kiváncsi leszek,milyen lesz,már várom nagyon! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?