Új privát üzeneted érkezett!

LEHET LÁZASAN SZOPTATNI! De csillapítani kell! Panadol mehet. Algopirin nem! Nézd meg az LLL honlapját. De lehet. Csak most nem tok szakirodalmat mellékelni,mert szoptatok.
Vendég

na. Szoptatásér.hu és lll szerint sem kell! Nehogy kiöntsd! Ez egy régi téveszme csak!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.24 20:14-kor.
Vendég

köszi a válaszokat!
közben felhívtam a védőnőm, mert senki más száma nincs meg...
azt mondta, hogy ha most lenyomom panadollal, akkor ez még határeset, odaadhatom a tejcit
közrejátszhat a lázban a kevés pihenés, tejmegindulás kiskutya f.sza
nekem ezzel a kézi aventes mellszívóval nem sikerül semmit kinyerni
kézzel meg nem tok fejni :?

még egy hülye kérdés
ugye normális, hogy van némi szaga a cuccnak ami távozik alul?
nem ilyen orrfacsaró, csak valami

Kattkat

Kép
kattkat

Vendég

Na Csajok! Megjöttem a doktorbácsitól. Az a szitu, hogy kevesebb a vizem azért is van besűrűsödve a másik, hogy a válán van a köldökzsinór a harmadik, hogy még mindig beton a méhszáj. Azt mondta, hogy ilyen méhszájjal esélytelen a szülésindítás és ha simán szülünk még akkor is előfordulhat, hogy rátekeredik a köldökzsinór. Egyenlőre jól érzi magát odabent a kis drágám, de azt mondta a doki, hogy ha betöltöttük a 40. hetet már nem leszünk ennyire türelmesek. Kérdeztem, hogy császár? Azt mondja igen... Mondtam neki, hogy nem baj, csak a picinek ne legyen semmi baja. Azt mondta, hogy még egy teszt van, amit el tudunk végezni az oxi terheléses vizsgálat, de ahhoz be kell feküdni. Mondom nem baj, de időpontot nem beszéltük meg erre a vizsgálatra. Úgyhogy holnap reggel megyek megint vizsgálat meg NST. Azt mondta, hogy innentől kezdve minden nap mennem kell. Jah a székrekedésre mondta, hogy szedjek hashajtót. Bevettem és 5 perc múlva meg hatott a szilvalekvár, amit délután megettem, úgyhogy éjjel szép kis produkcióra számítok :? Most megyek pihikézek. Holnap majd érkezem vizsgálat után.

Kép

bellerreni
Eger

Kattkat, igen, jellegzetes szaga van, más mint a menstruációs véré. Nem kifejezetten büdi, de más.

Reni, kitartás, a dokid figyel Rátok!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kattkat azért azon csodálkozom,hogy nem nézték a sebedet.
Azért nálunk mindennap nézték.Mielött eljöttünk haza nagylabort is csináltak meg uhu-val még belüröl is megnézték,ebben itt elég alaposak.De már több kismamátol is hallottam,h nem nézték meg....

Elvileg lehet a fáradságtól,tejbelövelléstől.-.
Remélem nem a sebeddel van gond.Nem folyik vagy ilyesmi ugye?
Nem is fáj nagyon?

Reni neked szorítok,hogy minden rendben menyjen!
Megsürüsödött magzatvízről még nem hallottam soha.
Csaszi---semmi vész hidd el,főleg ha számitasz rá sokkal könyebben gyógyulsz!!! :wink: :wink: :wink:

Nekem is aztmondta a csecsemősnövér barátnőm,hogy szoptatni 38c fokig lehet!DE... lehet én már megint mindent elhiszek......
:D

Kép
Kép
szintus

Kattkat: ha dögszaga van,az gáz. Ha kb olyan,mint ha 72órát utaztál volna Londonból busszal úgy,h a sünit nem tudod megmosni, az normális! :)↲Reni,látod Zsubika nem marad bent!↲↲Én meg szépen beállok az éjjel fejők táborába... 20-fél2h-ig aludt. Máskor éjfélkor kel. Beton csöcsökkel ébredtem. Föleg a jobb a gáz. De abban 2szer annyi is van,mint a balban. Hát erre betermelte a jobbat és bekómált. Viszont a bal így is feszült,pláne +4-6 óra múlva. Szóval megfejtem magaw. 60ml-t ami nálam rekord! :) Többiekkel ellentétben én viszont nem örülök ha ritkábban kel mert a tejtermelésre rossz hatással van!
Vendég

Nóri, én nagyon irigyellek a hosszú alvásokért! Mi ma még semmit nem aludtunk, annyira pocakfájós a kis drágám :( Kb 5 percet tud nyugton lenni. És ráadásul ezzel most egyedül küzdök, mert Szabi holnap megy dolgozni és hagyom aludni. Csüt-péntek anyám lesz itt velünk. Nem tudom mennyire lesz ez jó, de most muszáj.
Ezek a hasfájás elleni cseppek kb mennyi idő alatt hatnak? Használjuk legalább 2-3 napig, ugye mielőtt váltunk?
zuzmooo

Zsuzsa! Szted mitől fáj a hasa? Mármint Noncsi nehezen kakil. Ha sikerül,az is kirobban csóriból. És zöld. Sehogy sem alszik el? Ebben meg lehet kattanni. Na majd nézetek nektek valami homeos cuccot. Talán a chamomille-t megpróbálhatnád. Én csak fogzásra adtam,de állítólag nyugtatja is őket. Én se vagyok vmi fitt. Eddig 4,5órát aludtam két megszakítással. 1,5óra múlva végleg kelnem kell. :( annyira kialvatlan vagyok. Tápszerrel bezzeg alszanak egész éjjel! :)
Vendég

Reni! Te amíkor 8körül elköszönsz tényleg aludni mész? Mert ha igen, Te meg fogsz kattanni a nem alvástól. Szerencsére én korán kelek, későn fekszem alapból is. Éjfél előtt soha nem aludtam. 7kor meg legkésőbb kelni kell. Bár ez a megszakításos alvás így is fárasztó. Fáj is a fejem éjjelente!
Vendég

Jó reggelt!

Nóri! Dehogyis alszom, csak tv-zek :lol: Nézem a Barátok köztöt, utána valamelyik Helyszínelőket vagy Doktor House-t vagy valami hasonlót :roll: és csak utána 10 körül vagy még később alszom el, de éjjelenként mint ahogy ma is fél 2-től fel voltam pár órát és nem tudtam vissza aludni. Úgyhogy nem sokat alszom én.. Ezért is vagyok olyan egész nap, mint akit agyonvertek :roll:

Csajok! Szerintetek a hashajtónak mennyi idő kell míg hat? Mert ugye bevettem este akkor utána 5-10 perc múlva voltam is, de szerintem az inkább a szilvalekvár lehetett. Most meg nem merek elindulni majd a kórházba nehogy meglepetések érjenek :oops: Olyan ciki lenne :shock: Még normális budi sincs csak az osztályokon, de oda meg nem lehet bemenni a látogatási tilalom miatt. Azt sem tudnám hova szaladjak kínomban :roll: Jujj, még rágondolni is rossz.

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Gratulalok minden uj babazonak!

Reni!
Neked kitartas es ne ess ketsegbe, mert attol jobb nem lesz. Meg teljesen idoben vagy! Ne izgasd fel tulsagosan a lelked szules elott, mert a java meg csak utana jon. :D
Minden rendben lesz veletek is!

Szoptatas nalunk: meg tart a projekt, ket hetet kap meg a tejem, hogy megszaporodjon. Egyenlore az a helyzet, hogy ha ehseg van, akkor szoptatok jo sokat mindket cicibol. Marmint idoben sokat. Mennyisegre ez nem lehet sok, mert befejezes utan meg nagyobb az ehseg, mint elotte volt es 60-70 ml tapszert meg siman rahuz Erik. Es errol nem mindig van el 3 orat, szoval megy vissza cicire es kezdunk elolrolrol. Plusz meg fejek is, ha van idom, ilyenkor szuz cicikbol jon le osszesen 20-30 ml. Szoval tejleadasra nem kell feliratkoznom. :?
Erik egyebkent eleg sokat eszik. Sokat is alszik. Masnal viszont nem nyugszik, csak nalam. Szurkolok, hogy ne legyen pocakfajos ettol az ossze-vissza evestol. Ejszaka meg mindig keson alszik (10-11, Kristof max 9), viszont csak 3 korul ebred, majd 7-8 korul.
A furdetest ugy oldjuk meg, hogy bemelergitjuk a furdoszobat, elokeszitek mindent, ami ket gyerekhez kell estere, ejszakara, reggelre (ez mertani pontossagot kivan, mert ha valami kimarad, akkor szaladhatunk erte, ugy viszont az egyik siro gyerek felebreszti a masikat). Feri furdik Kristoffal, en furdetem a picit, igy harom pucer pasival idozhetek egy legterben, akik meg meglepoen egyformak is. :lol: :lol:

A lelkibekem idonkent felborul, ugyanis Kristof tegnapig elegge nelkulozott. Konkretan nem tudtam megnyugtatni egy eses utan, sot, ahogy megoleltem meg jobban sirt es nyult az apja utan. En is bogtem. Szoval szegeny ferjem tandemban vigasztal. :oops: :oops:
Utana jatszottunk sokat, estere mar megint kozvetlen volt velem. Viszont Feri meglepibol levagta a hajat. Ez volt az elso hajvagas. Olyan nagyfius lett igy es ugy meglepodtem, hogy ismet bogtem. Pedig tok jo lett es nem csinalt Feri rosszat, mert mar reg le szerettuk volna vagni, vagatni, de most megis megdobbentem.
Szoval igy telnek nalunk a napok...
Nem mondom, hogy nem vagyok befosva attol, hogy mi lesz velem, ha egyedul maradok a ket babaval. Ellatni el tudom majd oket, de hogy fozni, takaritani, mosni, vasalni hogy fogok, az szamomra felfoghatatlan. Asszem a szules utani sulyommal nem lesz gond, mert enni biztos, hogy nem lesz idom...
Jah, egyebkent 8 kg ment le szulessel rolam, most mertem. Maradt 7 kg. Durvan hangzik, de ranezesre nem durva. A hasam szinte lapos, igaz, hogy nem feszes (de ez egyertelmu, hogy nem lehet feszes meg). Combomon is van valami, csipomon is, a cicim is nagyobb, meg a fejem is. Szoval szepen aranyosan el van osztva, de az a poen, hogy oldalrol ebbol semmi sem latszik, csak szembol. :D
Asszem, hogy ebbol 3-4 kilot nem is lenne rossz megtartani, a tobbit meg tornaval lenyomatni, hogy ismet feszes legyek. De ezek tavlati tervek. Egyenlore tuleljuk a kezdeteket.

Kattkat!
Domi mennyit eszik? Milyen mennyisegekkel potolsz?

Jah, es tegnap volt nalunk a vedono. Ugy talalja, hogy kicsit kotott Erik csipoje, tornaztatni kell es majd ket honaposan megyunk mi is szuresre, akkor kiderul, hogy mi is a helyzet pontosan. Viszont a korhazban errol nem szoltak egy szot sem. Kedden jon ki a gyerekdoki, kivancsi vagyok, hogy o lat-e majd valamit.

Keszultek mar fotok, de ido hianyaban szinte alig van egy par felmasolva a gepre es szerkesztve. De itt ez a kozos kep a sracokrol egyenlore:
Kép
Vendég

Jo reggelt!
Nagy gratula a friss mamaknak, apukaknak es babaknak! Nagyon szep termes volt az utobbi 2 napban! Reni, neked meg kitartast, biztos minden rendben lesz, es hamarosan te is babazol!
Kattkat- udv otthon!
En teljesen ki vagyok. Eddig se volt valami jo alvo Abel, de tegnap rekordot dontott. Este 9-tol reggel 9-ig nem aludt semmit, es csak addig hallgatott, mig evett. Reggel 9-kor, mikor megjott anyosom, ugy elaludt, hogy delig meg se moccant, anyoson meg lecseszett minket, hogy mit panaszkodunk, milyen aldott jo gyermek ez. Persze mikor elment, baba szeme kipattant, muszak folytatodott, ugyhogy nappal se aludtam semmit. Ma ejszaka mar aludtam vagy 4 orat megszakitasokkal, de a fejem az szetrobban, mar muszaly volt bevegyek egy panadolt, de nem sokat segitett. Remelem hamarosan en is a cicifeszules miatt fogok panaszkodni, mert olyan ritkan eszik ejjel, mert kulonben kipurcanok.
geri79

zsuzsa: Nálunk az ülve altatás és a chamomilla vulgaris bevált. Meg a has masszírozása.

nóri: Az én gyerekem még táppal sem alszik végig egy éjszakát.

bea: A gyerkőcök gyönyörűek.
vicky79
Budapest III. kerület

jó reggel lányok!

zuzmooo: sajnálom, hogy még mindig fáj Bende pocija. Esetleg meleg vizes palack (úgy értem melegíthető jégzselés cucc) a pocijára? Már nem jut más eszembe :cry:

Kattkat: hogy áll a hőd?

geri: legalább nem akar nálatok napokig ottmaradni anyós, hogy segítsen :)

Hát lányok, most nagyon intim és naturális leszek, aki finnyás, ne olvassa. Beszéltünk erről az "alulról hogy nézünk ki" dologról.
Pár napja bepróbálkoztam az intimtornával, épp csak annyi amit magamtól tudok, hogy feszítgetjük a hüvelyizmot és megnéztem magam... :shock: Állítom, hogy a bejárattól, sokat mondok 2 centire, látszik a méhszájam... :shock: Másnak is ennyire előre van esve? (úgy hallottam, hogy ilyenkor plasztikáztatni kell ) vagy van még remény?
Emlékszem a kórházban amikor volt a szülésznői vizit, tök büszke voltam magamra, mert 1 nappal a szülés után már a köldök alatt volt jócskán a méh felső pereme. Akkor lehet, hogy nem is f@szán összehúzódott, hanem egyszerűen csak leesett? :shock:
stephie

zsuzsa: Tényleg, a meleg is nagyon jó volt a hasára. Meg a hajszárító. Az meleg is és zúg is amitől bealudt.

stephie: Nekem is nagyon előre vannak esve a dolgaim, azt sem tudod mi micsoda. De talán már kezd visszahúzódni. Szerintem még nincs gond. Talán majd a 6 hetes vizsgálaton kiderülnek a dolgok. Remélem nálam a méhszáj seb is eltűnt és nem kell vele csinálni semmit.
vicky79
Budapest III. kerület

Szintus, én megkérném apát, hogy ő vigye el a nagyobbat a gyerekzsúrra. 3 hetes babával inkább még nem mennék, ráadásul most majdnem minden gyereknek folyik az orra, meg köhög...nem hiányzik az nektek. De amúgy végig ott kéne maradnotok a babával? Szerintem szervezd be apát, hogy áldozza be magát!

Nóri, hol nézted ki a konditermet? Azon a településen, ahova költöztök?
Én is mennék már futni...de most még elképzelhetetlen, ott lengene előttem a tejeszacsim :)
Tényleg futottál már maratont vagy csak viccből írtad? Mert ha igen, akkor eztán istenként nézek rád!

Kattkat, én 40 fokos lázzal is szoptattam, úgyhogy csak nyugodtan!
Most olvasom Kaktit...hmmm...én napokig 40 fokos lázzal szoptattam influenzásan (5 éve) és semmi baja nem lett a babának, mégcsak el sem kapta az influenzát.
lara

Lányok, ha már a betegségnél tarunk...

Én is az vagyok, minden homeos, természetes szer csődöt mondott..
Fáj a torkom tiszta nátha vagyok.
Szerintetek ilyenkor Panadol? vagy más lórugás cucc?

szájmaszk? azonkívül, hogy megfulladok benne, szerintetek ér valamit?

én is a lázas szoptatás mellett vagyok, bár a régi szemlélet ellenzi... még nem vagyok lázas, de ha az leszek is szopizni fogunk... nálunk a védőnő ellenzi, de mivel másban sem tud segíteni, így nem érzem mérvadónak a véleményét. Én ilyenekben lll és egyéb véleményekre hallgatok.

KépKép

KépKép
beneildi

Most komolyan mi a logika abban, hogy 37,9-cel lehet szoptatni, 38,1-gyel meg nem? Mert ha azért nem lehetne, nehogy elkapja a baba a betegséget, akkor mi a lényege a 38-as határnak? Illetve ha nincs immunrendszere, hogy lesz védett a betegséggel? Nem az anya immunrendszere által termelt dolgokkal?
Ha egyértelműen 38 fok a határ, akkor tényleg csak arra tudok gondolni, hogy "nehogy leforrázzuk a gyerek torkát"!!! :lol: :lol:

Tanácsok: anyám szerint 3hónapos gyerek már kaphat cukros, tehéntejes kakaót. Mi is kaptunk. Minek a tápszer? :twisted: Tegyem ki a gyereket az utcára. Ő is lent hagyott a lakótelepen az udvaron. (ja volt 3 db 3szintes téglaház egy lezárt parkban, anyám kitett a játszótérre babakocsival az ablakunk alá és a földszinti néni erkélye mellé. A néni meg figyelt engem. Pont ugyanaz, mint kitenni az utcára, lezárt erkéllyel egy gyereket a XXI. században!!!! ÁÁÁÁÁ)
Vendég

Anita és előtte is csináltad az intimtornát? Én ettől nagyon be vagyok sz***va.... :shock:
Vendég

Érdekes éjszakánk volt... Apa fél egyre tudta elaltatni a csajszit. Pedig 11-re alvóképes állapotban volt (tiszta pelus, tele pocak, hálózsák) de hol a csuklás ébresztette fel, hol más. (basszus, akkorákat tud csuklani csórikám, hogy egy felnőtt is megirigyelné...)
Viszont fél egy után negyed 4-től volt egy szopi, negyed 5-re kész voltunk a rutinfeladatokkal, jött a szunya fél 8-ig. szóval most kipihentnek érzem magam... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmooo:
Lili jobb szemnek belső zuga körül pici piros foltocskákat látok... mit csináljak velük?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Anita!

Tegnap irrigáltam. A cucc amit bedugsz olyan 8-10cm. Ő nem találkozott a méhszájammal... :oops: Amúgy nusikám is tökéletes állapotban van. De engem nem is vágtak.

Bea!

Nagyon édesek!!!! Nem tom, de nekem Kristóf Rád hasonlít de nagyon!!!! Feri milyen melót keres amúgy? Mi a foglalkozása?

Lara!

Konditermet Maroson néztem. 7eFt a havi bérlet. Anyám meg vigyáz a banyákra. Ugye Luca csak szeptemberben megy oviba...
De ez egy ismerősé és elég jó Vácon:
http://www.royalfitness.hu/arak.html Ez se drágább, szóval lehet ide is elnézek. (Maratont és félmaratont is futottam. Nem vagyok isten. Csak zéró mozgáskoordinációm van, így maradt a futás. :D )
Vendég

SZEMEK! Akinek tuti barna szemű lesz a baba, ott elindult már abba az iráyba? Mert Noncsinak kezd világosodni, szóval remélem neki is kék lesz!!!
Mondjuk zéró az esélye a barna szemnek. Az én felmenőim közül nem ismerek olyat, akinek NEM kék szeme volt. Laci apja kék, anyja barna. Bátyja majdnem fekete. Lacinak viszont világoszöld. Szóval asszem a közös gyerekeinknek 75% esélye van a kék és 25% a zöld szemre. A barnára asszem 0.
Vendég

Anita, ha zéró mozgáskoordinációd van, jól nézhetsz ki futás közben! :lol:
Mikor költöztök? Duna mellett a legjobb lakni! :wink:

Reni, nem tudom te hogy vagy vele.. de nekem akkora étvágyam van, hogy kibírnám enni a hűtőt.. folyamatosan eszem.. :oops:
Jaa és remélem gond nélkül beértél a kórházba! :)
Vendég

Nóri: most azt akarod, hogy irigykedjek? :twisted: :lol: Tegnap mondtam apjának, hogy lehet neki kéne visszarendezni a dolgaimat :D Az én csajaimnak, úgy 7-8 hónapos körülig volt szürkéskék a szemük és utána barnult. 1 éves korukra már barna volt.
Tudod, hogy a barna meg domináns szín, és ha a Laci és a bátyja eltérő szemszínüek, akkor az azt jelenti, hogy nem homozigóta kékek, tehát az esély a barna színra megvan.

vicky: én is ebben reménykedek, mert azt olvastam, hogy akkor van komoly gond, ha nem megy a kis és nagydolog. Na ezekkel nincs bajom. A méhszájad miatt meg nem érdemes aggódni. Nekem az első szülés után csinálták meg a conisatiót és látod, még kétszer szültem, ráadásul most Levivel nem is repedt hanem tágult a méhszáj (csak most ne kukucskálna bentről)

funky: még hüvelysúlyom is van :D

Ildi: Neo citrán?
stephie

Funky: gondolom nekem írtad a futást... Hát igen, de annyira azért csak nem gáz a dolog. De táncolni...stb. ÁÁÁÁ
Áprilisban talán költözhetünk. Bár konyhabútor nem lesz, mert nem lesz kész csak májusra. Duna mellé költözünk!
Vendég

Nóri, igen,igen neked akartam írni! sorry :oops:
Igen, láttam hogy Marosra.. meg talán már korábban is olvastam valahol..
Tudtok majd kajakozni, kenuzni, csónakázni... :D
Vendég

Nektek még kellett menni dokihoz az utolsó hetekben?
Én a 38. héten voltam utoljára és azt mondta, majd szülésnél találkozunk... addig meg heti 2ctg..
Vendég

Funky: nekem a 36. heti lett volna az utolsó. Csak 02.04-én reggel 7-re kellett volna bemennem a kórházba CTG-re azért, mert akkor volt bent egyszerre a szülésznő meg a doki. Ezért elsején bekunyiztam magam magánrendelésre. 3-án meg már szültem.
Vendég

Lázas szopi: amikor én lázas voltam fel sem merült bennem, hogy nem szoptathatnék. Hát addig mit egyen a gyerek, haljon éhen, mert az anyja lázas? Én úgy tudom, hogy kifejezetten KELL betegen szoptatni, mert igy az ellenanyagok átmennek a tejjel a babába, aki ezáltal megkapja a védettséget az anyuka betegsége ellen.

Nóri, hát én is jártam futkározni, de pont ezért mindig csodáltam aki maratoni távokat tud futni, iszonyat akaraterő kell hozzá! Megnéztem a royalfitness-t, mostmár van órarendük is, tök jó! Mert eddig alig voltak aerobic órák. Tök jó, hogy anyudék is ott laknak, igy mindig tudnak segíteni.

Szemszín: nekem barna, férjemnek kék, két nagyobbik gyereknek barna...reménykedtem, hogy Lénának talán kék lesz, de szerintem barna lesz neki is, mert bár most még szürkéskék, de inkább kezd a barna irányába szinesedni. Amúgy a két nagyobbnak párhét után már egyértelműen látszott, hogy barna lesz.

Funky, én 37 hetesen voltam a dokinál, utána már csak CTG-k voltak heti 1-szer. A 37.héten nekem is azt mondta, hogy majd talizunk a szülésnél.
lara

Anita

http://museum.thetech.org/ugenetics/eye ... lator.html

Ha ezt kitöltöm, 0% az esély a barnára. Mert ugye a barna a domináns anyós-após szemszínei közül. Laci szeme lehetett volna 20%-ban kék, mert az recesszív (vagy mi, ezt Németországban tanultam a suliban, szóval nem vagyok otthon a magyar kifejezésekben)
Tehát
kkkk 20% (kék)
kkZk 30% (zöld)
illetve a barna-kék minden egyéb találkozása barna szemet eredményez. 50%
Eszerint ő kkZk amiben ugye nincs barna. Nekem van kkkk. Ebből elvileg csak kék és zöld lehet!
Vendég

Lara!
Nekem is fura, amit Anita mond, hogy csak 7-8hós koruk körül kezdett látszani, mert Noncsinak egyértelműen elindult valamilyen irányba!
Hát ahogy látod a leírtakból, sok esély nincs a kék szemre. És ezen csak ronthat, ha a férjed szülei nem totál kék szeműek...Illetve ha a Te szüleid mindketten barnák. Akkor már majd 80% esély van a barnára...
Vendég

Hello mindenkinek.

Megjöttem a kórházból. Uhh, hát érdekes dolgok történtek. Kicsit hosszú lesz, ha valakit nem érdekel nyugodtan ugorja át.

Reggel ugye írtam a hashajtót, hogy nem akart hatni. Egy kicsit mégis sikerült. Na mondom pompás, mehetünk a vizsgálatra. Beértünk, rögtön sikerült is bemennem, mondom de jó, hamar végzek. Aha... Megvizsgál, azt mondja olyan, mintha össze lenne forrva a méhszájam. :shock: Fasza. Menjek vele, felrak NST-re. Oksi. Feltett NST-re a fiam alszik. Na akkor elő a csokit. Közben szül egy csaj, azt hittem kiszaladok a világból is. Szegény annyira keservesen nyögött meg könyörgött, hogy csináljanak már valamit, mert nagyon fáj neki. Mondom én ezt nem fogom kibírni. :? Ott ültem az NST-n vagy 40 percet mire valaki rám nézett. Jó az NST, keresem meg a dokit. Azt mondja mindenképpen meg kellene próbálni mégegyszer a magzatvíz vizsgálatot, menjek át az SZTK részre, mert ott van olyan kicsi cső amivel megpróbáljuk. Vártam rá vagy fél órát. Megérkezett. Bementem vele, elkezdte ecsetelni, hogy tudja, hogy nagyon nagyon fog fájni, meg lehet ordítani, káromkodni meg szidni őt, de nehogy megmozduljak közben. :shock: Mondom olyan furcsa érzésem van, mintha kakálni kellen, óóó az jóóó, fájások vannak, ennek örülünk. Mondom Doktor Úr nem, olyan mint a hascsikarás, de higyjem el, hogy az fájás, látja, hogy feszül a méh. Mondom azért várjunk egy kicsit én inkább elmennék wc-re nehogy lef... :lol: Ok, menjek próbáljam meg és jöjjek vissza. Renike elvonul próbálkozik. Sikerül is egy kicsit, elhasználtam egy rakat popsitörtlőt, hogy rendbe tegyem magam, pompás... Visszamegyek, kérdezem mindenképpen kell ezt ma? Nem érzem magam tisztának. :oops: Nem baj, ne foglalkozzak vele ő lát ettől sokkal rosszabbat is. Mondom köszi. :shock: Kérdezem nem lehetne esetleg megbeszélni, hogy inkább császárrozzon meg. Azt mondja mire fel? Ááááá nincs császár. Meg kell csinálni a vizsgálatot. Megnézi a méhszájat, aszongya reggel óta egy kicsit javult. Na mondom ez jó. Ezután jött a fekete leves. :? Feldugta azt a csövet, uhhh nagyon durva volt, sírtam is közben, de a lényeg, hogy TISZTA A MAGZATVÍZ. Kocsonyás, kevés, de tiszta. Mondom hurrá. Alig bírtam lemászni arról a kínzószékről... Mondták, hogy vérezni fogok, meg fájogathat is. Hát igen, de legalább nyugodt vagyok, hogy tiszta a víz, az én kis királyfim jól érzi magát odabent. Úgyhogy összességében jól sikerült minden. A kiskönyvembe már méhszájnak 1111 írt be. Jah, miután felerőszakolta azt a szart... :x Remélem a következő már nem fog ennyire fájni. Szombaton ismét mennem kell. Utána meg kedden is, úgyhogy még egy darabig nem szülünk :lol: Mondtam én csajok, hogy márciusi babám lesz. De már nyugodt vagyok, mert tudom, hogy nincs baj. :lol:

Bea! Csudapofi a két kis srác :lol: Én is lennék már egy légtérben két csupi fickóval :lol: Hmmmmm. :P

Funky. Nekem a 38. hét után kellett legsűrűbben mennem. Látod most meg már majdhogynem naponta meg 2 naponta. Ahány ház annyi szokás...

bellerreni
Eger

ha barna szemű vagy akkor lehetsz:

homozigóta barna, ha mindkét szülőtől barna szemszínt örököl
heterozigóta barna , ha az egyik szülőtől pl két szemszínt örököl, akkor a kék szín recesszív.

Jó amúgy a program,csak hiányolom a nagyszülői ágat, hisz az ő génjeik is határoznak, ezért lehetett az apámnak pl zöld szeme, mert a nagyinak kék, tehát én tudom magamról, hogy én nem vagyok homozigóta barna :)

Reni: ez elég gáz...főleg, hogy még előtte is mondta, hogy lehet ordítani is..persze, hogy ettől az ember lánya beparázik és eleve feszültebb, aztán meg próbálja magát elengedni.. Kép
stephie

Nóri, Németo-ban jártál suliba?
Képzeld anyukámék meg 3an vannak tesók, az egyik kék, a másik barna a harmadik meg zöld szemű. Nem lehetett a szülőknek okuk a panaszra :)

Megnéztem a szemszínkalkulátort, hát kellene még 3 gyerek (összesen lenne 6), akkor abból az egyik talán kék vagy zöld szemű lenne :D Na, akkor megvan a célunk a közeljövőre..:D

REni, ennek a vizsgálatnak egy picit szülésmegindító célzata is lehetett...szerintem majd figyeld a nyákdugeszt..
lara

Lara! Ma már te vagy a 4. aki ezzel bíztat :lol: Felhívott sógornőm, hogy a barátnője azt mondta neki, hogy 10 emberből 9 ezután a vizsgálat után ment szülni. Nah erre én csak azt mondom, hogy az egyik csajszi már vagy az 5. ilyen vizsgálaton volt, meg ha jól emlékszem Roncinak is jó sokszor csináltak, mire megszült. :lol: De úgy legyen. :P Egyébként folyamatosan fájogatok, de mondta a dokibácsi, hogy ettől lehetnek fájások is úgyhogy no para. Hát én meg nem izgulok :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Először is köszönjük a gratukat!

Kedd óta itthon vagyunk, de még nem látom át a dolgokat...visszaolvasni esélyem sincs egyelőre...

GRATULÁLOK AZ ÚJ BABÁKHOZ!

Kitartást a még pocakosoknak!

Borkó ezidáig jó kisbaba, szopizik, alszik, szopizik, szopizik, szopizik, alszik, szopizik, szopizik...

Nekem viszont kedd este óta folyamatosan az égben van a vérnyomásom :( ...160 alatti értéket még nem is mértem...nem tudom mi lehet ez, de szörnyen el vagyok keseredve :cry: :cry: :cry: HALLOTTATOK MÁR ILYENRŐL? Egész terhesség alatt alacsony, vagy normál volt...most meg :(

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

A kiscsaj megkezdte a 6 hetes ugrását 5 hetesen. Ma éjszaka semmi kaja nem volt neki elég. 90 ml tápra 3 órával később ráevett 30 ml tejet (ennyi maradt) és még 60 ml tápot. Szopizni nem akart természetesen. Aztán rá 4 órára megint 90 ml táp. Most megint 3 órára 80 ml tej. A tehénke kezd kimerülni, pedig ma reggel a kajálása után le tudtam fejni 160 ml-t. De már alig elég a tejem nappalra. :( Pedig azt hittem hogy legalább 3 hónapos koráig tudok neki annyi tejet termelni, hogy több tejet egyen mint tápot. De most már nem vagyok biztos benne.

Sajnálom a betegeket, szerencsére mi nem kaptuk el apától.

nóri: Barbus szeme még mindig szürke. Lehet hogy ilyen marad? Anyunak van hasonló színű szeme, nekünk barna. Nálunk anyun kívül mindenkinek barna szeme van.

stephie: És pontosan mit csinálnak a méhszájjal ilyenkor? Mert nekem nem volt valami erős Barbussal. Lehet hogyha meg kell piszkálni, akkor nem szülhetek többet? Erre eddig nem is gondoltam. Hát még inkább remélem hogy ez elmúlt magától. Bár te is szültél még, ez azért biztató.

reni: Ez a magzatvíz vizsgálat szörnyű lehetett. Én még a szülésnél sem ordítottam, neked meg azt mondta a dokid hogy tedd nyugodtan?! :shock: Jézusom. Inkább még egyszer 3 hónap fekvés nyitott méhszáj miatt mint ez. Mondjuk azt em értem miért nem lehet császározni.
vicky79
Budapest III. kerület

Vizsgálat: hát nekem a szüléskor amikor megvizsgált a szülésznő fájás közben majdnem ordítottam. Persze csöndben kapartam a kapaszkodót, de majd beszartam... :shock:

Lara: 8. és első gimiben áprilisban leléptem a suliból és Németországban júliusig van suli, így ott folytattam és ott vizsgáztam mind2 évben. Egész nyáron kint voltam családnál, majd augusztus végén haza és újra suli itthon. Kint tettem osztályozóvizsgát, így nem buktam itthon sem. Szóval matekban meg bioszban jó vagyok németül. Sőt, Hitlerből doktorálhatnék is! :lol:

Anita!

Te valami biomókus vagy, vagy mi? Nem vitatkozom Veled mert én meg kicsit lenni gyökér biológia... :lol:
Vendég

Viki! Hát megmondom őszintén, hogy én már megbántam, hogy annyit pihentem amikor azt mondta, de a fene gondolta, hogy ez lesz :shock: Szerintem ezt ő sem gondolta, de akkor meg ha tovább nyíltam volna az lett volna a baj. A császárt meg azért nem akarja még, mert még csak szombatra leszek kiírva, tehát még túlhordában sem vagyok. Gondolom, hogy ezért. Jah, meg hogy a baba jól érzi magát, jó az NST is meg a keringés is. Gondolom nem lát rá olyan nagy okot. De ezt csak én gondolom. Na majdcsak eljön lassacskán az én időm is. :lol: Most nagyon jól érzem magam olyan szempontból, hogy tudom, hogy jól van a kis drágám is, így már nem izgulok. Majd jön amikor jönni kell neki. :lol: Nah ez a nyugodt lelki állapot nálam hamar meg tud változni, úgyhogy lehet, hogy bőgők én még ma, de most jól vagyok. :roll:

bellerreni
Eger

Sziasztok!
Megpróbálok mindenkire reagálni, de agyilag teljesen zokni vagyok és tegnap óta a fejem is fáj (gondolom a kialvatlanság). Ma reggel fél7kor sikerült elaltatni Benőt és én is aludtam kb egy órát.
Anya megérkezett 8kor és birtokba vette a lakást: takarít, főz, mos és állandóan etetne. :)
Olvastam olyat, hogy attól fájhat a pocija Bendinek, hogy mindig csak a "cukros" első tejet szlopálja ki (utána ugye be szokott aludni) és hogy a túl sok laktóztól jól felpuffad a hasa.
A kakival szerintem nálunk nincs gond. Minden pelusban van és aranysárga, híg, "túrós" :)
Most azzal próbálkozok, amit Eszter is javasolt, hogy lefejem evés előtt a tejcsi elejét (kb 10milit) és így talán a zsírosabból fog enni. Remélem beválik. Ha nem is a pocifájásra, de legalább a táplálóbb tejet fogja enni.
Köszi a tippeket, megpróbálom majd a meleget is.
A chamomilla vulgaris-t hogy kell adni?

Kakti: hol vannak a piros foltok? A szeme fehérjén, vagy a bőrén a szemzugban? Máshol nincs hasonló? Mert Benőnek is voltak piros foltjai, (mindenfelé, a szeme mellett is) és arra azt mondták, hogy anyai hormonhatás. El is múlt pár nap alatt.

Reni: rémes lehetett ez a vizsgálat, de legalább megnyugtatott. :) Továbbra is nagyon szorítok nektek! ;)
zuzmooo

Megérkezett a hinta és nekem tetszik. :D Még ugyan a dallamokat nem tudom változtatni, de úgyis elemet kell benne cserélni, mert ha zenél is és ringat is, akkor a zenélés inkább nyekergés lesz. :) Kíváncsi leszek a gyereknek hogy tetszik majd. Most szunyál a hasán. Eddig meg sem maradt rajta! Mondom én hogy ma teljesen megkergült. :)

zuzmoo: Chamomillát én fel szoktam oldani egy kis tejben egy műanyag kiskanálban. Bár mostanában beleteszem a tápszerbe és bepuszilja azzal, de nem biztos hogy ez így jó és te ráadásul szoptatsz. 5 golyó kell belőle és én csak éjszakára szoktam adni neki.

reni: Szorítok neked én is.

kakti: Nekünk a két szemöldök között vannak olyan pici piros pattanásai. Nem tudom ezek mikor múlnak el. A szemhéján a pici erek látszanak nagyon, szerintem ezek még az erőlködéstől a szülésnél.
vicky79
Budapest III. kerület

Zsuzsi:
a bőrén vannak pici kis pattanás-szerűek - mint Vickyéknél.

Nóri:
én is írtam - a fájás közbeni vizsgáltnál én rókáztam is. És nem fegyelmeztem magam: potyogtak a könnyeim, és hangosan szenvedtem! :? De megérte... :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zsuzsa!

Chamomilla-ból a Remedia 10g-os változata nagyon megéri, mert 1200golyó van benne, míg a Boiron-ban asszem csak 80 és az meg kb 600Ft, míg a Remedia kb 1500.
Ja és kisebb golyók, könnyebb feloldani őket!!!
Vendég

sziasztok!

itthon vagyunk Bercivel, én elég gyenge vagyok sajnos, de majd jövök!

boruska

Bori! Üdv újra otthon és itt is... :lol:

Csajok! Főleg Kakti! Őszinte válaszokat kérek. Csak a végén, tehát a nagyon sűrű fájásoknál fáj annyira, hogy sírás és kiabálás is van vagy már az elején is? Csak, hogy mire készüljek :lol: Tudom, hogy mindenkinek más, de én szeretnék a legrosszabbra felkészülni és attól, ha kevésbé fáj az már jó :wink:

bellerreni
Eger

Reni, nem kimondottan a magzatviz megnézés miatt, hanem, hogy a méhszájat direktbe megnyitotta a doki, ennek lehet szülésindító hatása. Engem a 37.héten a doki megvizsgált véleményem szerint ilyen célzattal, aztán jól beindultak a fájások, meg elment a nyákdugesz. A szülés éppen nem indult be, mert még korán volt, de te már eléggé a végén vagy, úgyhogy nem csodálnám..
Fájás: a végére nagyon megerősödnek, felturbósodnak a fájások és egymást érik, tehát nemcsak egyfolytában fáj, hanem nagyon. Az elején gyengébbek és ritkábbak. Speckó én nem kiabáltam, mert nem éreztem úgy, hogy kiabálnom kell, hanem csendben tűrtem, de ettől még valami iszonyatos volt. Persze azzal sincs baj, ha valaki végig kiabál, kinek hogy kényelmes. De ha kiabálós lettem volna, akkor az uccsó 15 percben kiabáltam volna.
Emléxem a végén kérdezték, hogy "van-e most fájás" és emléxem, hogy nem tudtam eldönteni, hogy van-e mert egyfolytában fájt..

Nóri, akkor te perfekt vagy németből? dejóneked! A te családodnál, rokonaidnál voltál kint vagy egy ismeretlen családnál kölcsönben? És milyen apropóból?
lara

Reni!
Én tényleg csak azt tudom mondani, amit tapasztaltam - a mínuszos fájdalomküszöbömmel.
Az elején totál elviselhető volt. Igaza volt a szülésfelkészítőn a csajnak, hogy ha az elején jönnek a fájások, akkor tudod csinálni, amit csinálsz, max. egy rövidke időre benned akad a szó. Aztán ahogy egyre erősebbek lettek a fájások, egyre nehezebben viseltem - persze hozzá tartozik, hogy ha sokáig elhúzódik - mint nálam is -, akkor a fáradtság miatt is nehezebben viseli az ember lánya.Az oxi után volt nekem a legszarabb. Szinte álmomban szültem meg a gyereket, ugyanakkor a fájások egyre erősebbek voltak és egyre összefüggőbbek: szinte nem volt köztük pihenő idő.
DE! Próbáltam józan pillanataimban arra gondolni, hogy meg tudom csinálni: nem akarok császárt, így muszáj összeszednem magam. És való igaz, hogy amikor már azt hiszed, meghalsz a kimerültségtől, egy nagy elhatározással még mindig tudsz annyi erőt mozgósítani, hogy világra hozd a babádat! :)
Nagyon drukkolok Neked, hogy kevésbé fájdalmasan és sokkal gyorsabban menjen majd minden, mint nekünk! :) Ügyes leszel, hidd el!
Ja! Ha az embőcöd bírja a strapát, és te sem leszel vele elutasító (állítólag sokan vannak ilyenek is), akkor rengeteget tud segíteni - ha csak abban is, hogy lelkileg támogat!

Ja!
Azt is mondta közben (meg a felkészítőn is) a szülésznő, hogy ha fáj is, inkább összeszorított foggal befelé üvölts, mert felesleges energiát pazarolsz a kiabálásra, amit a kitolásra kellene összpontosítani!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.02.25 14:04-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?