Új privát üzeneted érkezett!

Hibernia - Herczegh Szabolcs a dokim, te kinél vagy? Beszámolóval mindenképp jövök majd, amint lesz erőm meg időm szülés után :D - úgyis úgy tűnik, én leszek az egyik első fecske a csapatban. Pajzsmirigy probléma nem hangzik jól, drukkolok, hogy ne maradjon meg szülés után is, kitartás! A jógaóráknak eléggé lehúzós ára van felétek - én 1700 Ft-ot fizetek egy 90 perces óráért, és nagyon hasznosnak találom, de ha 2-2,5-szer ennyibe kerülne, én sem hiszem, hogy csinálnám...szóval megértem.

Csöpplány - én azért sokkal könnyebben vagyok a melóval, mint te, irodai munkát végzek, a nap nagy részét számítógép előtt töltöm, szóval ez azért egész más, mint a te eseted, hasonló fizikai munkát én sem biztos, hogy vállaltam volna, pláne ilyen sokáig. Így viszont, hogy irodai munka, nem megerőltető, bírom is, nem ártok vele sem magamnak, sem a babának, próbálom minél inkább kihúzni a táppénzre menés idejét, leginkább anyagi okokból.
Most már kíváncsi vagyok a csöpp pocakodra is .) - remélem, holnap be tudok jelentkezni a gmailre és meglesem a fotókat, meg teszek fel én is magamról.

Mayday - nagyon vagány a falfestés, tök jó, hogy ilyen kis kreatív vagy, és ilyen egyedivé tudod varázsolni a babaszobát. Nekem sosem volt érzékem ilyesmihez, meg türelmem sem, az összes készségtárgy kín-szenvedés volt számomra a suliban, és a mai napig komoly bajban vagyok pl. ha Activity-zés közben a rajzolás a feladatom :D.

Nadina - pesten jársz jógázni? Ha igen, hova? Csak mert én is több helyet nézegettem, aztán a Páva jógastúdióban kötöttem ki, a 17. héttől járok rendszeresen. Nekem nagyon tetszik az egész, mondjuk én előtte is jógáztam. Nálunk azért van benne átmozgatás is bőven, meg nyújtás és lazítás, bár sok a légzőgyakorlat is, de azt is igyekszik az oktató mindig valamilyen mozgással kombinálni. Derékfájásra meg kifejezetten jó, bár én ezt eddig megúsztam, lehet, hogy pont a jóga miatt.
A padlizsánnal nagyon nem vagyunk jóban, de általában véve én nagyon szeretem a zöldségeket, és sokat is készítek - szerintem nézz körül a neten, nagyon jó kis recepteket lehet találni, nekem voltak olyan időszakaim, amikor hónapokig szinte vegaként étkeztem, egyszerűen mert az esett jól. Mondjuk nekem is az édesség lenne a legnagyobb kihívás, amióta babát várok,szinte minden nap megengedek magamnak valami édességet, de korábban azt is tudtam hanyagolni, illetve helyettesíteni gyümivel (pl. banán) vagy aszalványokkal.

Szülésfelkészítőn én még nem gondolkodtam, de körbenézek, most már érdekel, miről is szól egy ilyen.
kovmarti

Lányok ha szabad akkor én most nyafiznék egy sort.
Kezdtem azzal hogy tegnap alig tudtam elaludni.Mikor sikerült nagy nehezen akkor jött a hajnali pisilhetnék.Utána persze megint 2 óra vergődés.Szerintem össz-vissz aludhattam 4 órát.Reggel mentem terhesgondozásra.Kikértem a vizelet leletemet.Találtak cukrot meg nyomokban fehérjét is.Most megint mehetek vizelet vizsgálatra,aztán ha abban is van,akkor én is diétára leszek fogva.Felhívtam anyut,hátha mond pár nyugtató szót,de csak azt kaptam,hogy tuti a kolától van amit iszok,meg a néhai édesség amit eszek.Megkérdeztem az orvost hogy mikor lesz uh.Két héttel ezelőtt is megkérdeztem akkor azt mondta hogy a 28-29. héten.Most azt mondta hogy majd a 31. héten.Mondom múltkor még 28. hetet mondott.Erre csak annyit mondott hogy az régen volt :x Ne kapjak ideggörcsöt.Már a 18. hetit se csinálta meg,ha nem a dél pestibe kellett csak mennem,most meg még 4 hetet bírjak ki hogy nem látom a babót.Már 7 hete nem láttam és még bírjak ki 4 hetet :? Gondolkoztam hogy megyek 4D-re,de párom azt mondta hogy már csak egyszer mehetünk mert nem akar több pénzt kiadni rá.De én csak a 32. héten akartam menni,mert akkor szépen látszik már,és olyan mint mikor meg fog születni.De hülyét kapok hogy még 4 hét mire látom.ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!! :cry: És mindennek tetejében még rohadt szar idő is van,még az eső is elkapott hazafelé,még jó hogy párom nővérétől kaptam egy esernyőt,de a friisen nyírt hajamat így is megtépázta.Kéne már valami jó dolog is ma már :cry:

Szülésfelkészítő:én nem fogok menni mert írtózatosan sokat kérnek érte.Ráadásul van egy ismerősöm aki járt ilyenre aztán semmit nem ért vele mert császáros lett.Tudom hogy nem lehet ilyenre alapozni,de neki pl fölöslegesen kidobott pénz volt.

Terhesjóga:oda viszont szívesen járnék,viszont mivel marha keveset kapok tp-re így nem futja ilyenre.Meg nekem van egy olyan marha fura gondolkozásom,hogy valahogy mindig úgy érzem hogy ha ilyenekre dobok ki pénzt azt a babától veszem el.Tiszta hülye vagyok!

KépKép
Kép
csöpplány

Hello Csajok!!!

Most értünk haza 4D-ről,nagy bevásárlásról,na meg családlátogatásról,mert a dvd-t ugye meg kell mutatni.Szóval húúú,végem van,leszakad a hátam.Ráadásul hazafelé jött a telefon,hogy megjött a rendelt falfesték(levendula kék),még el kellett ugrani azért is.Párom most állt neki festeni,nem tudom mire lesz kész vele.
4D-n minden rendben volt,majd teszem a képet is.Hízott a Drágám,jó kis husika :D :D :D Nagyon édes,bár a múltkor aktívabb volt.

Megvettük a fürdetőkádat,2 kis rucit,zoknikat.Annyira jó Neki vásárolni :D !!!

Köszönöm a dícséreteket a plafon rajzról,át is adom tesómnak,ő a "művész",én csak a mintákat találtam ki.Lesz még a plafonon egy holdacska,a falon pedig"Phineas és Ferb" figurák.Amúgy megnyugtatlak Kovmarti,én se vagyok egy Picasso. :lol: :lol:

Csöpplány,elhiszem,hogy ideges vagy,jogos.Vannak ilyen dokik,sajnos.Lehet akkor járnál a legjobban,ha dokit váltanál,nem?

Jóga+sz.felkészítő:nálunk ingyenes,ha fizetni kéne érte,én tuti nem mennék :?

Most ennyi,még jövök ma szerintem.

Kép
mayday

Sziasztok Lányok!

Csöpplány az én dokim is ilyen sajnos. Ha rajta múlna, még most sem tudnám a babó nemét :-(

Eredetileg én a 30. héten akartam menni az utolsó 4D-re, de most olvastam, hogy a 28-30. héten javasolják.
Mivel továbbra is gondjaim vannak a vérnyomásommal, ami kihathat a babára, ezért én a 29. héten megyek mindenképpen. És addig "csak" 3 hetet kell kibírnom.

Hibernia kérdezted a toxémiát. Az igazság az, hogy kétféle nézet van.
1. tünetek: ödéma, magas vérnyomás, fehérje a vizeletben
2. tünetek: magas vérnyomás, fehérje a vizeletben
A 2. nézet szerint az ödémának nincs köze a toxémiához, a terhesség normál velejárója egyeseknél.
Az én orvosom is ez utóbbi nézetet vallja.

Teljesen véletlenül derült ki nálam. Február elején kellett hozzá visszamennem, de pár nappal előtte észrevettem, hogy eltűnt a bokám és a vádlim közepéig volt bevizesedve a lábam. Amikor mentem hozzá és szóltam, meg se nézte, legyintett rá, hogy ne foglalkozzam vele.
Akkor küldött terheléses cukorra is, de csak március elejére hívott vissza a következő vizsgálatra.
Amikor egy egészségügyes ismerősöm meghallotta, hogy mi a helyzet, azt mondta, hogy ez gázos is lehet, kezdjem el naponta többször mérni a vérnyomásomat.
Nekem mindig nagyon alacsony vérnyomásom volt, de ekkor folyamatosan 140 feletti értékeket mértem, sőt 168 is előfordult.
A vizesedés is egyre rosszabb lett, a kézfejem is bedagadt, alig tudtam az ujjaimat mozgatni, plusz fájt is. A család visszazavart az orvoshoz, aki a vérnyomás eredményeim láttán lesápadt. Kiderült, hogy a vizeletemben is fehérje van, tehát ez kezdődő toxémia.
Főleg azon volt kiakadva, hogy ez még túl korai, inkább a terhesség vége felé szokott előfordulni.
Kaptam gyógyszert, ami egyenlőre kordában tartja vérnyomásomat, de azt mondta, hogy készüljek fel, hogy lesznek itt még gondok és nem fog simán menni :-(
Inkább nem akartam belemenni, hogy mégis mire gondol, mert hajlamos vagyok túlizgulni mindent :-(
Azóta hetente járok ellenőrzésre és elméletileg össze kéne készítenem egy kórházi táskát, mert ha 160 felettit mérek, azonnal be kell mennem...
A magas vérnyomás veszélyeit a mamára gondolom nem kell részletezni, a babánál pedig úgy okozhat gondot, hogy idő előtt elöregszik a méhlepény, nem kap megfelelő mennyiségű oxigént, ami komoly problémákat vet fel.
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok!

Csigaby, elöregedett méhlepény ismerős. Érdekes, Nekem a vérnyomásom végig alacsony volt, viszont a 32. heti uh-n mondták először, hogy elöregedett a méhlepényem. Természetes szülésnek indult, de császár lett a vége. Utána mondta a szülésznő, hogy tényleg szörnyű volt a lepényem.

Szülésfelkészítőn tanultakat én se tudtam kamatoztatni, egyébként a kolleganőm mesélte, hogy Neki a vajúdás alatt segített az ott tanult helyes levegővétel. Mondjuk biztos nem mindegy, hogy osztja be az ember az energiáját.

Mayday, mekkorára becsülték a babádat?

Csöpplány, én már úgy várom, hogy megszülessen Ádi, és ne kelljen orvoshoz járni, mert Nekem már mindegyikből elegem van. Addig is próbálom nem hergelni Magam. Meg már azt is tudom, hogy a kórház milyen lesz :cry:
kriszta15

Jó reggelt lányok!

Mayday:nem akarok most már dokit váltani.Nem tudnám megoldani a bejárást hozzá.Ez meg itt van,de ő az egyedüli.Egy másik orvosnak van itt magánrendelése,de fizetni meg nem akarok.Viszont ha minden igaz megyek 4D-re,megpróbálok március 1-re időpontot kérni a genesis-be.Remélem kapok.Tényleg kérjük a baba adatait,meg képet is persze,ha lehet :P

Kriszta:a dokihoz járást én se szeretem,főleg mikor csak a táppénzes papírért kell levánszorognom 2 hetente.Idegesítő.De most arról van szó,hogy megint láthatnám a babámat,hogy minden rendben van e vele,hogy szépen fejlődik-e.

CSigaby:remélem azért nem lesz gond emiatt a babónál.Remélem hogy kihúzza odabent végig,és nem bújik ki korábban.Azért rémes hogy mennyire nem foglalkoznak bizonyos tünetekkel a dokik.Pedig lehet hogy ha jobban odafigyelnének akkor vagy meg lehetne előzni a súlyosabb következményeket,vagy lehetne előbb kezelni.
Nekem a térdemet kellett 3szor műteni,pedig ha az orvos nem intézi el annyival hogy borogassam akkor elég lett volna egy műtét,és még mindig normálisan tudnám használni a lábam.Nem annyira gáz,de a térdepelés,guggolás,törökülés nem megy már.

KépKép
Kép
csöpplány

Jó reggelt!

Látom jó sokat írtatok tegnap délelőtt óta, tök jó! :D :D :D
Én is nyűgösebb vagyok most az átlagosnál. Leírom, mert gondolom itt mindent megoszthatunk egymással :) Szóval mióta a diétát csinálom nem tudok normálisan wc-re menni. Eddig jó volt, mert reggel megittam egy tejeskávét, vagy egy pohár meleg tejet, esetleg narancslevet. De mindezt elfelejthetem a cukordiéta miatt. Akkor mi a fenét egyek erre szerintetek? Szilva befőtt, lekvár, aszalt szilva kizárva, az nagyon tilos nekem. Már gondoltam, hogy kéne valami kúp, vagy bogyó. Szerintetek?

Csöpplány, elhiszem, hogy eleged van a dokikból, én is pont így vagyok, főleg, hogy most már hetente járok majd... Mondjuk a nőgyógyászhoz magánrendelésére járok, de az se sokkal jobb, úgy kellett szólnom a méhszáj miatt, h nézze már meg, stb...pedig nem olcsó....és a szülés, hogy mennyi lesz azt még meg se mertem kérdezni.
Szerintem a vizeletedben a cukor meg a fehérjét nem befolyásolja, hogy kólát iszol, meg édességet eszel. Én mióta terhes vagyok nem eszem édességet, mert csak a sósat kívántam és kólát meg eddig se ittam, aztán mégis cukros lettem. Ez nem ezen múlik. De ne izgulj, lehet, h csak átmeneti volt. Mikor mész megint vizeletvizsgálatra?

KépKép

KépKép
nadina01

Csigaby, ne is gondolj arra, hogy kórház, rendben lesz minden! Főleg így, hogy hetente ellenőriznek. Meg Te is méred a vérnyomásod. Csak pozitívan! :D Bár én se tudok így hozzá állni az én bajomhoz, pedig tudom, hogy így kéne. Néha azon gondolkozom, hogy hallani történeteket, hogy mindenféle szövődmények után időben és egészségesen születik rengeteg baba, és ez velünk is így lesz!!! A babák nagyon okosak és alkalmazkodni tudnak sok mindenhez már a hasunkban, ez biztos.
Mayday, tényleg várjuk a fotókat meg a méreteket. De jó nektek, én is mennék még 4D-re valamikor.
Bár én ma megyek nődokihoz, ő megnézi uh-n, de az olyan szar, hogy alig látni valamit is. Mondjuk arra jó, hogy megbizonyosodjak, h minden rendben.
Kovmarti, én a 11. kerületbe járok jógára a Kisbéka fitnessbe. Sajna az van hozzánk legközelebb, de így is kocsival kb. 20 perc. Nem tudom meddig bírok még járni, mert a vezetés már elég gázos, pedig több, mint 10 éve vezetek állandóan, csak valahogy a reflexeim lelassultak nagyon és ez zavar, meg félek nehogy baj legyen... Én eddig sosem jógáztam, de tetszik és tényleg jó a hátra, derékra. nálunk 1600ft 1,5óra. Van szülésfelkészítő is, majd én is utána nézek mennyibe kerül, engem is érdekelne, ha nem drága.
Sajna én banánt se ehetek és aszalt gyümiket se. De a neten nézek zöldséges recepteket, csak nehéz, mert pl. tejfölt is csak nagyon keveset lehet, meg sajtot is csak keveset....nehéz ügy ez.
Kriszta, akkor várjuk a pocakfotót. Hétvégén beszkennelem anyuéknál a kalória táblázatokat és felteszem az egészet a gmail-re. Elég sok, de remélem ki tudtok igazodni majd rajta. Esetleg írok is hozzá valamit, amiket így elmondtak még a diétával kapcsolatban. Hátha valakinek jól jön. Bár inkább ne keljen ezt csinálnia senkinek.... Nekem elég kínai volt először, de mivel már napok óta csak ezzel foglalkozom, így kezdek rájönni a dologra :lol: A 90 napos diéta egy kínzás, barátnőm szenvedett vele, de nem nagy sikerrel. Inkább az életmód váltás és a lassú fogyás a biztos szerintem. Én 1 év alatt adtam le 20kg-ot, és az nem is jött vissza, csak most a teherbeesés előtt a hormonkezeléstől :evil:

KépKép

KépKép
nadina01

Hibernia, tényleg húzós ára van a jógának nálatok. Megértem, hogy ennyiért nem mész. Ti mióta éltek kint? Szülés után is vissza mész egyből? Már amikor lehet egyből :)
Nekem is azt tanítják jógán, hogy próbáljak meg úgy állni, hogy egyenesen, kihúzott háttal. Valahogy a fenekemet kéne magam alá húzni és a hasamat feljebb emelni :lol: dehát a súlya lehúzza :lol: és sajna így a gerincem utolsó csigolyáiban már van egy kanyar.... állítólag emiatt fáj annyit a derekam.

Ma megyek nődokihoz délután. Kíváncsi vagyok mit mond. Remélem már más baj nincs, mert a vérképemen nem elég a cukor baj még van 3 db csillag benne, bár azt néztem az lehet normális is a terhesség miatt.
[b]
Mindenkinek szép napot![/b] Bár a nap nem süt, de hátha később! 8)

KépKép

KépKép
nadina01

Szép napot 8) 8) 8) !!!

Sajnos méretekkel nem szolgálhatok,mert a 4D-s doki az én dokimnak küldi az eredményt,egy"cég"vagy mi.De a képet teszem még ma.
Kriszta,2 hete 783g-ra becsülték Bálintot,azt mondta a doki kb 3100-3200vel fog születni.Szerinte ez ideális,bár én kicsinek érzem. :? Lényeg a lényeg,most olyan 1kilo körül van.Ádám mekkora?Azt mondják a fiúk kissebbek.

Nadina,unokanővérem gyógyteákat ivott reggelente,az segített neki wc ügyben.
Én is magánrendelésre járok,tény,hogy nem olcsó(7000/alkalom),de itt olyan gáz a sima nőgyógyászat,hogy PFFFFF.... :twisted: :twisted:
Oda mentem,mikor kiderült a terhesség,és hihetetlen,milyen bunkó,lekezelő volt a doki,arról nem is beszélve,hogy a vizsgálat után alig tudtam menni... :twisted: Szóval inkább fizetek.

Asszem nekem ez volt az uccsó 4D-m :cry: ,majd csak 32.héten lesz a sima uh.
Megyek takarítani,aztán teszem fel a képet :D

Kép
mayday

Ja,még annyit,hogy szerintem se szabad idekeskedni,szívósak nagyon ezek a babák.Biztos Ti is ismertek olyan nőt,aki végig cigizte a terhességet,vagy komoly genetikai szűrésekre kellett járnia,és teljesen egészséges,szép babája született.Én személyesen ismerek legalább tizet-tizet.Sőt olyat se egyet,aki kábítózott még a 8.-9.hónapba is,és ott a 8-10 éves értelmes,egészséges gyerek!Komolyan!!!Úgyhogy csak nyugi :D :D :D
mayday

Sziasztok!
Már pár hete olvasgatom a fórumot, de csak most szántam rá magam az írásra. Hétvégén elutaztunk, és kicsit megijedtem, amikor tegnap olvastam a gmail-es ötletet. Aztán továbbolvasva rájöttem, hogy ja, mégsem késtem le, nem úgy gondoltátok... Húúú...!
Eleinte nem is tudtam erről a honlapról. Az nlc-n próbáltam belépni a fórumba, de ott már decemberben nem engedtek be. :roll: Ez kicsit visszavett a lelkesedésemből és a bátorságomból. Aztán egy barátnőm mesélte, hogy ő itt beszélget... Na, így kerültem én is ide... :)

Május 26-ra várjuk (nagyon) az első babánkat, Bence Sámuelt. Mi Samunak hívjuk. Az I. Nőin fogok szülni választott orvosnál és szülésznőnél. Én így érzem biztonságban magam. Már én is alig várom a következő UH-ot, mert a genetikain nem kaptunk képet a Klinikán, a 4D-sek pedig tiszta homályok lettek, mert Samu mindkét alkalommal két kézzel takarta az arcát. Remélem, kibújni nem így akar! :D Nem tudom, hogy az a gép béna-e, vagy esetleg a doki, vagy tényleg ennyire bezavar a baba csontos keze...?! Mindegy. Már nem váltunk, mert itt a negyedik alkalom ajándékba jár, így még kétszer mehetek. :wink:

Rólunk egyelőre ennyit. Hirtelen nem tudom, mit írjak...

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok,

Kovmarti: Jajj, róla hallottam, elég sok "betege" van, ha minden igaz, bár azt hiszem, minden RK-s dokinak sok van, én pl még nem vártam egy óránál kevesebbet, pedig időpontra mentem. :( 1700 / óra még elég oké, bár ha azt veszem, hogy sokan vagytok gondolom, azért az így is húzós. Ezt csak onnan tudom, hogy tanítok és tuti, hogy nekem nem fizetnének ki mondjuk egy 10 fős csoportban 1700 Ft-ot / fő... Várjuk a képet!!! :)

Csöpplány: Remélem jobb volt az éjszakád... :) Az uh-t sajnálom, szerintem ha nagyon izgulsz, menj el valahová, max ne a 4d genesisbe. Hátha van kicsit olcsóbb is, ahol csak ránéznek, megállapítják, hogy jól van és kész. Ennyi kiadás mellett 6-7 ezer forint elveszik. :roll: A szülésfelkészítő amúgy itt ingyenes nálunk, ezért is gondoltam, hogy megnézem, milyen.

Mayday: Húúú szegény, ismerősek a tüneteid, általában nálunk is ilyen húzós napok vannak. :)
Én cserélnék veled méreteket illetően, félek, simán 4 kg feletti lesz a gyermek, 24 hetesen volt 860 g... :( A 3000 körüli súly tök jó. Persze én is örülök neki, hogy nő, de hát olyan kicsi vagyok belülről...

Csigaby: Köszi a toxémiás leírást. Elég gáz, ha pont ilyet nem vesznek észre a dokik, a sógornőm járt így, pedig volt orvosa és mégis, elmentek vhová a 8. hónapban és ott lett rosszul, haza sem engedték már, császár lett a vége. Nem akarlak persze riogatni, minden oké végül, csak hát nála pl a doki nem vette figyelembe a fehérjét a pisiben valami miatt...

Nadina: Én mindig is irtó sokat küzdöttem ezzel (meg is lett az eredménye :cry:) és mindig is rettegtem, mi lesz terhesen... Nálam most a magnézium vált be :), amellett, hogy kell szedni alapból, meg is könnyíti a dolgokat. :lol: Diétás lekvárt sem szabad enned? Mindig a falra másztam a "természetes" tanácsoktól, mert nálam sosem váltak be, csak a gyógyszer segített, de mostanság este egy kis lekvár (nálad diétás talán) és talán az is segít. Meg a cékla. :lol: Máskor kb hetente használtam gluttalax-ot, most 27 hét alatt kb 3-4x kellett összesen, ha már nagyon zavart a dolog. Nem ajánlják terhesen kifejezetten, de nem is tiltott. A Laevolac-ot ugye nem mondom, mert az tömény cukker. Végső esetben a langyos víz is hatásos lehet azt olvastam, bár azt még nem próbáltam.
Amúgy több, mint egy éve vagyunk kinn és úgy tervezzük, hogy olyan július végén-augusztus elején jövünk vissza, bár még megkérdezünk pár gyerekorvost.
A 3 * a vérképben általában ugyanaz mindenkinél, nekem vasat kell szednem rá. Ajánlom a sorbifer durules-t, mert a többitől még kevésbé lehet wc-re menni... :?

Barbazso: Üdv. :) Egyidősek vagyunk. :) Az uh miatt ne izgulj, minden babának vannak kedvenc pózai, mozdulatai szerintem. A miénk pl folyton a köldökzsinórt húzta az arca elé egyik kézzel, a másik karját meg lazán a feje alá tette. 45 percből 40 percen át mindig ott tartotta, pedig közben minden más részével mocorgott. :lol:

hibernia

Csöpplány, ne idegeskedj, biztos találsz valami más módot rá, hogy megnézhesd a babát - én sem bírnám ki ennyi ideig az biztos. Mikor mész legközelebb vizelet vizsgálatra? Drukkolok, hogy azzal minden rendben legyen!
Jógával kapcsolatban én úgy vagyok, hogy ez a babának is jó, nem csak nekem (én legalábbis ebben hiszek), és így nem tűnik pénzkidobásnak, de persze el lehetne költeni azt a pénzt 'hasznosabban' is.
Én most találtam neten szülésfelkészítő programokat, ingyenesen letölthető videókkal - még nem néztem bele egyikbe sem, a napokban megteszem, és ha hasznosnak tűnik, hozom a linkeket.

Csigaby, ez a toxémia elég ijesztően hangzik, remélem megúszod a kórházat és a gyógyszer kordában tartja a dolgot. Azt lehet tudni, hogy ez mitől alakulhat ki?

Nadina - nagydolgokkal nekem diéta nélkül is vannak gondjaim, nálam amik beváltak, a szilvalekvár, tej, illetve sóska és spenót. Írtad, hogy lekvárt nem ehetsz, tejet is csak módjával - ahogy Hibernia is írta, lekvárból esetleg valami cukormentes vagy diétás? A sóska illetve spenót meg olyan, hogy valaki vagy szereti vagy nem, én imádom mindkettőt, ma is sóskát csináltam ebédre, fél órán belül produkáltam is :D. Ha bogyó, akkor szerintem valami homeopátiás szert próbálj ki inkább, én legalábbis azt tenném.
Vezetni már én sem nagyon merek, dolgozni visznek kocsival szerencsére, jógára meg tömegközlekedek, munkahelytől 20 perc így.
Drukkolok a délutáni vizsgálathoz, biztos nem lesz semmi gond, ne aggódj.

Barbazso, üdv köztünk - így már nem én vagyok a legfrissebb jövevény a csapatban :wink:. 4D-n az én kislányom sem akart sokat mutatni az arcából, végül 2 használhatóbb képet tudtak róla készíteni, de egyik sem az igazi. Hátha neked még sikerül :). Beszerzésekkel hogy álltok?

Hibernia - jógán max. öten szoktunk lenni, összességében biztos megéri az oktatónak. Te mit tanítasz különben?

Megnéztem a gmail-es fiókot, fel akartam tölteni a pocakfotóimat, de nem találom a fényképezőgép kábelét, amivel le tudom tölteni a fotókat :x , így most meg kell várnom, amíg hazaér párom, hátha ő tudja, melyik dobozba került a költözés során :? . Amint tudom, küldöm a képet.
kovmarti

Hibernia: Te vagy az első, aki írt nekem! Köszi! :)
Igen, én is néztem, hogy Te is aznapra vagy kiírva. Jó dolog kismamának lenni, de már annyira várom, hogy a kezemben tartsam a babát! :)
És nektek készült végül "élvezhető" fénykép a babáról? Nekünk a legutóbbin csak egy, de azt is mindenkinek magyarázni kell, hogy hogyan látja benne a babát. :? Másnak a 4D-s képeken tök jól látni mindent. Amúgy vicces volt, mert az UH-os nőci a vizsgálat fele alatt azzal volt elfoglalva, hogy kimozdítsa Samut ebből a pózból. A végén már úgy böködte a hasam azzal a zselés görgővel, hogy a férjem majdnem rászólt. :D Azt hitte, fájhat a babának... Én meg majdnem hangosan felröhögtem, amikor ránéztem, és megláttam az aggódó fejét.

Nadina: Pont hétfőn hallottam egy érdekes ötletet erre. Egy néni mesélte, és neki bevált. Szóval a wc-n ülve erőlködés helyett a fejed búbját kell körkörös mozdulatokkal, az óramutató járásával ellentétesen az ujjbegyeiddel simogatni. (kb. 10cm-es átmérőjű köröket leírva) Most ez így tök hülyén hangzik, de hátha beválik. :) Állítólag ez beindítja a belek mozgását... Aztán amit még ajánlani szoktak, a sok zöldség és folyadék. De gondolom, azt most amúgy is betartod a diéta miatt. Különben lehet, hogy ez csak átmeneti állapot, amíg a szervezeted hozzászokik a megváltozott étrendhez.

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, vagy csak én volt a trehány, és nem írtam nektek! :oops: Bocsi, de nem nagyon van türelmem mostanában a gép előtt ülni! Csak ide jövök, elolvasok mindent, aztán mire oda kerül a sor, hogy írjak, már nincs kedvem, és inkább lepihenek. Bocsi, ígérem erőt veszek magamon és többet hallatok magamról! :)

Barbazso!
Én is üdvözöllek Nálunk! Remélem minden infót megtudsz majd! Azért még mesélj magatokról pár szót! Mióta szeretnétek Samut, vagyis mennyi idő után estél teherbe? Egyébként a választott orvos és szülésznő szerintem nagyon jó dolog. Én is választok majd szülésznőt ha eljön az ideje!

Csöpplány!
Nem találom a g-mail-es táblázatot! Hová rejtetted?

Most egyenlőre ennyi!

További szép napot, bár nálunk nincs valami jó idő! :( Esik és nagyon párás idő van! Nem nagyon szeretem! De tegnap már igazi tavaszias idő volt! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Kovmarti: Angolt meg magyart tanítok külföldieknek. :) Itt kinn persze nem lenne sok az 1700 Ft (6 euro) fejeként egy 5 fős csoportnál, de ha belegondolok, hogy hazamegyek és ott is elkezdek tanítani, hát nem tudom, mernék-e kérni 1700 Ft-ot / fő csoportban. Mondjuk nem ismerem az otthoni árakat, de szerintem még egyéni órákért sem mernék 2500-nál többet kérni, sőt. Remélem meglesz a gép kábele. :)

Barbazso: Én egyelőre nem tudom elképzelni, milyen lesz, ha hármasban leszünk... Pont tegnap gondoltam rá, hogy basszus, leállhatna a babó a rugdosással, mert nagyon kellemetlen volt, de aztán beugrott, hogy te jó ég, pár hét és már nem fog így mocorogni és talán soha többet nem fogom azt érezni, hogy valaki így tombol bennem. :? Tök elszomorodtam.
Az uh-n a mi babánk rendes volt, több pozícióban is mutatta az arcát, ásított is, mosolygott is, aludt is, meg is lepődött... :lol: Állítólag attól függ, mennyire jól látszik, hol tapad a lepény és épp merre fekszik a delikvens... Nekünk 71 kép lett összesen, ebből olyan 4-5 tök "tiszta", 20-25 olyan nagyjából felismerhetően baba, a maradék meg próbálkozás. Nálunk az nem látszott nagyon, hogy kisfiú, legalábbis én nem ismertem fel, mi micsoda ott lenn, pedig a szonográfus igyekezett... :lol:

hibernia

Szia Kovmarti! Jó, hogy más is ír ilyen tapasztalatokról, mert én már kezdtem kiakadni, hogy a csaj két alkalomból egyszer sem tud normális képeket összehozni a 4D-n. De most megnyugodtam, hogy akkor tényleg nem az ő hibája... :)
A beszerzés... Még nem nagyon vásárolgattunk. Babakocsi (mózeskosaras) már kettő is van a családból. Úgy döntöttünk, csak akkor veszünk, ha nem válik be, amit kaptunk. (Amúgy a kedvencem a Haberkorn Variosport.) Ruhákat is biztos fogunk kapni, mert a bátyáméknak szeptemberben születtek ikrei, és az egyik fiú... De persze a januári leárazásoknak nem tudtam ellenállni a H&M-ben és a C&A-ban, szóval van már pár body, hálózsák meg ilyesmi. A kiságyat szerintem szombaton megvesszük az ikeában, mert megyünk amúgy is. De valószínűleg áprilisig nem állítjuk össze. Azért még 3 hónap hátravan... Nem szeretném, ha a cica belebújna, amikor nem vagyunk résen. :lol: A játékoknak sem tudok mindig ellenállni. A kedvencem a zenélős plüss zsiráf, amit minden este meghallgatunk lefekvés előtt. Aztán jó éjszakát kívánunk neki. Remélem, születése után megnyugtatja majd az ismerős dallam! :) A tetra pelenkák is megvannak, mert akciós volt. Még nem nagyon írtam össze, hogy mire lesz szükség. Amit lehet, beszerzek mástól. Szerencsém van, mert sok baba született a környezetemben az elmúlt egy-két évben. Nekik májusban már biztos nem kell a sterilizáló meg talán a mellszívó sem. Ja, autósülést is vettünk már, szóval haza már haza tudnánk jönni. :lol: Pelenkában erősen gondolkozom a moshatón (Popin). Amíg nem döntöttem, nem merem megvenni.
Április végére tervezem, hogy mindent összekészítek, kimosok,...

KépKép

KépKép
barbazso

Vizeletvizsgálat:Jövő héten tervezem valamikor,még nem tudom pontosan melyik nap,de lehet hogy felbosszantom magam és már ezen a héten elmegyek.3 nap mire lesz eredmény.
Felhívtam a védőnőt is.Azt mondta hogy ez nem jó,ő is mondta hogy ismétlés után,ha szintén találnak cukrot,akkor még egy vércukor vizsgálat lesz,és ha az mutat valamit akkor diéta.Azt is mondta hogy a fehérje se jó a vizeletben,de az lehet attól is ha valakinek van egy kicsi folyása,vagy ha előző este együtt volt a párjával.Azt mondta reggel fürödjek meg és aztán wc.Na és ezt ki bírja ki?Én már ha a víz csobogását meghallom majd bepisilek :lol: Max csak alulról gyorsan megmosom magam.

Mayday:nekem ez a mostani lesz az utolsó,de utána úgyis sűrűbben lesz uh,akkor az már nem lesz vészes,könnyebb lesz kibírni,mint 11 hetet.Várjuk a pocakfotót! :)

Barbazso:Üdv közöttünk! :) Gratulálok a kis Manóhoz! :) Nekem az első 4d-sen sokat mocorgott,viszont az utolsó 5 percben elaludt és a feje előtt volt a kis keze neki is.Így kb egy 6 perces felvételt sikerült készíteni.Ennek fele 2D,maga ugye a rutinvizsgálat,és egy kicsit át lett váltva 4d-re,ott néztük a kis pofiját!Remélem most nem fogja magát eltakarni és végig ébren lesz.Ne aggódj,szívesen fogadunk mindenkit,nem akarjuk itt hagyni a fórumot,csak (legalábbis én) elég szégyenlős vagyok és nem szívesen mutatom még a hasamat se itt.Egyébként hogy álltok a készülődéssel,babaszobával?

Aki még esetleg olvasó üzemmódban van itt,és sorstárs,az se habozzon.Tessék csatlakozni!!Minél többen vagyunk annál
jobb,annál inkább tudunk egymásnak segíteni!

Hibernia:igazából nem a pénzzel van a probléma,csak én a 32-34 hét között akartam menni.De ahogy olvastam más honlapokon is,mindenhol a 28. hétig mondják hogy a legjobb a 4D.Max a 30. hetet írják még.Mert hogy akkor még elég nagy a baba mozgástere,többet mozog,és többet is van ébren,mint később.Meg a pofija se lesz még annyira összenyomott kis pufi-lufi( :lol: ).

Egyébként ahol ingyenes a szülésfelkészítő az tök jó,úgy én is szívesen elmennék.

Kovmarti:Engem érdekelne ilyen progi,videó.Megpróbálnám itthon,a semmitől biztos többet ér! :lol: Tőled is várjuk a fotókat! :wink:

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj még annyit hogy megkérdeztem a védőnőtől a hepatitis b eredményemet.Negatív lett.Legalább egy jó hír! :lol: Február elején mikor voltam nála akkor elfelejtette odaadni.Sebaj.De legalább már megvan.Azt hittem sose érkezik meg.Még dec. 8.-án vették le a vért az afp-vel együtt.

Ma jól aludtam,feltűnően,.Hajnali pisilés megint volt,de hamar vissza tudtam aludni.Szegény páromat berendelték dolgozni,így keltem vele én is fél 6kor,de ahhoz képest nagyon éber vagyok.Utoljára akkor keltem ilyen korán mikor még dolgozni jártam :lol: Viszont elaludtam a bal fülemet.Létezik? :lol: Reggel mikor felébredtem nyilallt meg fájt a fülkagylóm,alig bírtam hozzáérni! :lol: De viszonylag hamar elmúlt.

KépKép
Kép
csöpplány

Most nézem hogy három hozzászólást átugrottam.Elnézést lányok! :oops:

Ercsikati:fent van gmail-en Kismamik és babáik néven.Most már hiánytalan a tábla,kivéve hiberniánál,nála hiányzik még a Picur neve :lol: Plusz majd kövi frissítésnél már beleveszem barbazso-t is.

Barbazso:majd tegyél 4d- képet a babóról és akkor beteszem a táblázatba.

Hibernia:Én is hallottam hogy sokat számít hogy hol van a lepény meg hogy a baba hogy fekszik.Az elől tapadó lepénynél állítólag nagyobb a valószínűsége hogy keveset látunk majd a babából,mert útban van a lepény,ha meg háttal van akkor arról ne is beszéljünk! :lol:

Március 1.ére sikerült időpontot szereznem a genesis-be,3 órára megyünk.Remélem odaérünk mert előtte 1 órára kell mennünk párommal a dél pestibe is.Remélem hogy nem fogunk bekésni majd :oops:

Én is leálltam a vásárlással,majd kövi hónapba akarom megvenni az utolsó darabokat,vagy inkább csak április elején.Jobb szeretném ha minden időben meglenne,mert hát ugye nem én fogom eldönteni Picur meddig óhajt odabent maradni.Április közepén,végén akarom a kis rucikat kimosni és vasalni.Bár a kórházi cuccost már a 32-34. hétre be akarom szerezni.Mert abból még sok minden hiányzik.Kiságyat csak áprilisba kapjuk meg,addig anyu se vesz ágynemű-garnitúrát.Mondjuk az is csak zsákba állna most a sarokba.De szerintem április végére minden meglesz,biztos ami biztos alapon.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Köszönöm, megtaláltam! Aranyos lett! De úgy látom, hogy MI lányok többen vagyunk! :lol: :lol: Ezt már szeretem! :lol:
Egyébként én is úgy vagyok, mint Te. Szeretnék én is áprilisra már letudottnak tekinteni mindent! Én is áprilisra tervezem kimosni a rucikat, de akkor már szeretném, ha Kendra szobájában minden a legnagyobb katonás rendben lenne! :D Én sem szereztem még be semmi kórházi cuccost! Szerintem az lesz a legutolsó! :oops:

A 4D-s vizsgálathoz csak annyit írnék, hogy mi amikor legutóbb voltunk a Genesis-ben, akkor megkérdeztem a csajszit, hogy ha szeretnénk még egyszer jönni, mikor érdemes? Azt mondta, hogy kb. március végén! Na akkor én 30-31 hetes terhes leszek! Szóval szerintem nem vagytok lemaradva. De az én véleményem az, hogy bármikor megyünk mindig fognak klassz képeket készíteni! :)

Éjszakai alvás! A mai - tegnapi - éjszakám nekem is klassz volt! 1x voltam pisilni 1/2 2-kor azután már csak akkor ébredtem fel amikor a párom elment itthonról - hajnali 1/4 4-kor! De akkor csak egy puszit kaptam, és már aludtam is tovább! Jó lenne, ha a mai éjszaka is ilyen lenne, de hát ezt sosem lehet előre tudni!

Képzeljétek megkaptam a képet, hogy milyen lesz Kendra szobájába a függöny! Nagyon-nagyon szép! Szerintem majdnem olyan színe van - lesz, mint a szoba falának! A 7végén már neki állunk a szobának. Mondjuk a hátam közepére sem kívánom, mert tudom, hogy rumli lesz, de azért már várom is!

Majd még jövök! További szép estét! :)

Kép

KépKép
ercsikati

Lányok,aki kért egyedi vonalzót,nektek hány nap alatt csinálták meg?

Ercsikati:ne igyál előre a medve bőrére :P Barbazso-val már a fiúk kerültek élmezőnybe!Mazsolita tudna kiegyenlíteni,de ők majd a finish után tudnak csatlakozni! :D De még ki tudja hogy a végéig még hányan csatlakoznak.Hajrá fiúk! :P :lol: Kérünk képet mindenről,még a függönyről is,meg a festék színéről is! :lol:
De a felújítástól függetlenül azért rendszeresen fogsz jönni,ugye?
4d:szerintem is mindig fognak tudni csinálni jó képeket.Igazából a babákon múlik minden!Azért döntöttem amelett hogy most elmenni,mert a 31. héten csinálnak uh-t itt vecsésen,aztán a 32. héten a dél pestibe,aztán meg már jön a 36. heti.aztán meg majd meglátjuk eljutunk-e tovább! :lol: Ezeket az uh-k közti időket már röhögve kibírom! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Köszönöm mindenkinek az üdvözléseket! Már hiába olvasom vissza, össze vagyok zavarodva, hogy kinek válaszoltam, kinek nem. :oops:

Most megpróbálok ömlesztve (nem név szerint) válaszolni a kérdésekre.
Egy éve volt az esküvőnk, utána kezdtünk próbálkozni. Nem tudtam, hogy fogom viselni, ki akartam élvezni a lagzi minden mozzanatát... :D Így utólag nem is volt ez rossz döntés, mert az első 3-4 hónapot szinte átaludtam. Ciki lett volna, ha úgy kell összekanalazni a saját esküvőmön... :D
Aztán fél évig semmi, végül júliusban sikerült, de sajnos elkaptam valami hasmenéses vírust, amit a baba nem bírt. Már a legelején, az ötödik héten elment. Nagyon rossz volt. Aztán utána a második peteérésnél jött Samu... Viszont a nyári dolog nagyon parássá tett, az első 3 és fél hónapban még egyáltalán nem mertem beleélni magam. Olyan borzasztóan izgultam, nehogy valami megint történjen. De hála Istennek, minden rendben volt/van. És hát végre itt az utolsó harmad!!! Ma egész nap a naptárat nézegettem. A március 15-i és a húsvéti hosszú hétvége miatt most szerintem sokkal gyorsabban fognak telni a hetek, mert mindig lesz mit várni... :) Nem mintha dolgoznék, de olyan jó, amikor nyugiban itthon vagyunk mindannyian!

Nekünk nem lesz babaszobánk, mert csak két szobás a ház. Velünk fog aludni a hálószobában. Október végén költöztünk ide, és akkor kifestettük az egész házat. A hálónk homok színű, a bútorok pedig fehérek. A babás dolgokat is ilyen színekben képzelem el pasztell színekkel vegyítve. Szeretnék majd kreatívkodni, de egyelőre áll a szopipárna projektem is, mert vennem kell zippzár-felvarró talpat a varrógéphez.

A képet hova töltsem fel? Én totál kezdő vagyok. :oops:

Teljesen beindultam tőletek, fel is hívtam a 4D-s helyet (Dóri UH), és kértem időpontot. Jövő csütörtökön megyünk. Remélem, most nem lesz a babónk olyan szégyenlős! Nekem a lepény hátul van, a babáról pedig szinte minden kép eddig profilból készült. (Szerintem háton fekszik, mintha napozna.) Azért olyan nehezen kivehető a nőci szerint, mert a keze beárnyékol a gépnek, és túl világos lesz ettől a kép. Szóval nem túl egyértelműek a kontúrok. Azért mi látjuk benne. :wink:

KépKép

KépKép
barbazso

Én amióta egyértelműen érzem Samu mozgását, egész jól viselem az UH nélküliséget. (Na, azért a 4D-k nélkül nehéz lett volna...) De az első hónapokban...! Ha tehettem volna, hetente mentem volna... Utáltam a várakozást!

KépKép

KépKép
barbazso

barbazso:küldtem privit!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Barbazso, üdv köztünk! :D :D :D
Csak gyorsan jöttem kicsit olvasni közétek :D Nagyon köszi a tippeket a bajomra, holnap veszek is valahol diétás lekvárt, aztán reméljük bejön a dolog.
Voltam a nődokinál, szerencsére minden rendben. Megnézett uh-n is, ő nem látta most többnek a magzatvizet se és a baba is pont a korának megfelelő méretű szerencsére. Méhszájat is nézett, meg vett kenetet. Így kissé megnyugodtam. Doki is mondta, hogy elvileg elég szokott lenni a diéta a kismamák nagy többségénél. Ez jövő hétfőn derül ki, de ha netán mégse jó, akkor is csak 1 napra kell befeküdnöm, és utána az alapján átállítják a diétát. Inzulint csak akkor adnak, ha már az se válik be.
Megyek aludni, mert már alig élek :D
Jóéjt!

KépKép

KépKép
nadina01

Sziasztok!

Hű milyen sok minden történt itt tegnap óta :-)

Köszönöm a biztatásokat, igyekszem pozitívan állni a dolgokhoz, bár néha nagyon nehéz.
Annyira vizesedek, hogy már most teljesen el van torzulva az arcom, főleg reggel, mintha nem is én néznék a tükörbe.
Pénteken még hordtam egy csizmát, amit hétfő reggel egyszerűen nem tudtam felvenni. Volt itthon egy régi kitaposott edzőcipőm, abban mentem be dolgozni.
Aztán kaptam másik cipőt egy barátnőmtől, akinek 39-es lába van (nekem 35,5), de még az a cipő is úgy szorít, hogy majd megőrülök.
Tegnap este levettem a papucsot, reggel nem tudtam belebújni.
Szóval ilyenkor nagyon elkeseredem.
Ráadásul a gyógyszer az elején hatott, tényleg jó eredményeket mértem, de az utóbbi pár napban, már gyógyszerrel is egyre több.
Kedden kell mennem a dokihoz, akkor megpróbálom kideríteni, hogy mégis mire számítsak.
Azt mondják, hogy ez a toxémia egész gyakori a terhesség vége felé, akkor általában császár lesz a vége, de a dokim azt mondta, hogy ő még ilyen korai toxémiával nem is találkozott :-(
Jó fej...

Bocsánat, hogy ennyit panaszkodtam, de muszáj kibeszélnem magamból, különben megőrülök
:(
csigaby
Budapest XVI. kerület

Nadina:esetleg írsz méreteket?Gratula hogy minden rendben.Lekvárhoz meg sok sikert! :wink:

Csigaby:engem még a vizesedés elkerült,bár valamelyik nap olyan érzésem volt a bokámba meg a vádlimba mintha legalább 5 kilós kövek lettek volna rájuk kötözve.Nem is tudom mit lehet tenni vizesedés ellen.Jelenleg csak sok kitartást tudok ajánlani!Másik fórumon az egyik lánynak az orvos a problémáira 2*1 szem elviselés tablettát írt fel! :wink: :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Kriszta - pontosan hány hétre és mennyivel született a baba? Még szerencse, hogy a vége jó lett :-)

Csöpplány - remélem minden rendben lesz. 3 napot kell várni? Nálunk általában már másnapra van eredmény.
Egyébként nekem magándokim van, de mégis úgy érzem, hogy nem foglalkozik velünk eléggé... Szóval nem hiszem, hogy ezen múlik.

Hibernia - szegény sógornőd. Én már úgy vagyok vele, hogy minden mindegy. Az sem érdekel ha császár lesz a vége, az sem a pár héttel hamarabb jön, a lényeg, hogy minden rendben legyen.

Kovmarti - nem lehet tudni, hogy mitől alakul ki és mikor. Nekem világ életemben alacsony volt a vérnyomásom, orvosi utasításra kezdtem kávézni :-)
Most meg magasvérnyomás?!

Nadina - nem vagy egyedül, még én sem mertem megkérdezni, hogy mennyiben fog kerülni a szülés :-( Majd kedden megpróbálom megtudni.
A nagy dologtól én is szenvedek, de nem csak most, régebben is. Még semmi nem használt, de én is kipróbálom majd az elhangzott ötleteket, hátha... :-)

Barbazso - üdv közöttünk. Nálunk az összes ultrahangot végig mocorogta a pici, kivéve a 4D-t, azon folyamatosan aludt és takarta az arcát. Ezért is várom nagyon a következőt.
Mi is egy nagyon pici házban lakunk, úgyhogy nálunk sem lesz külön babaszoba, sőt a méretek miatt még a kiságy is alig fér be.
A párom most kezdett el az egyik falra egy plafonig érő szekrényt csinálni, így ki tudjuk dobni a komódokat, hogy legyen hely Annának :-)

Nektek a doki mondja mindig a súlyt? Nekem még soha nem mondtak. Egyedül a 20. heti 4D-n hangzott el, hogy mekkora, de a saját dokim még soha.

A jóga engem is érdekelne, de nincs a közelünkben és munka után nem is nagyon van rá energiám, hogy elmenjek valahova.
Akik jártok - szerintetek ha a neten keresek valami videót, akkor tudnám itthon is jól csinálni?

Jó éjszakát!
csigaby
Budapest XVI. kerület

Csöpplány - most olvasom, amit írsz. Milyen viccesek ezek a dokik :-)

Nekem a viszketésre mondták ugyanezt, illetve közölték, hogy írjam fel, azt majd ha megszületik verjem le rajta...

Csak annyit tanácsoltak, hogy külön főzzek magamnak és ne használjak sót.
Nincs más lehetőség, tűrünk, de a végén megéri :D
csigaby
Budapest XVI. kerület

Sziasztok!

Hosszas passzív olvasgatás után én is csatlakoznék...
Nem is tudom eddig miért nem írtam..mindíg vártam valami eredményt, hogy biztos minden rendben legyen, de ma voltunk 28. heti UH-n és megint minden rendben :) MAgunkról annyit, hogy első gyermekünk, fiú, Gábornak fogják hívni és május 17-re vagyunk kiírva. A MÁV-ban fogok szülni. Úgy olvastam van köztetek más is aki ide kerül. Remélem még nem késő, hogy itt a célegyenesben részt vegyek a csevegésben:)

Zsu

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Babaszoba nálunk sincs.Mi egy kétszobás lakótelepi lakásban lakunk.Egyik szoba a miénk(nagyobb) a másik(kisebb) meg apósé.Nálunk a szobába az egyik sarkot kapja meg a pici.Próbálom azt a sarkot kicsit bababarátabbá varázsolni.Tettünk fel polcot,rá plüssöket.Csináltam goblein-t is.Arról volt fent kép is.Csináltam még temperával betűket,Balázs feliratot.Nálam is ennyiből kimerül a "babaszoba" dekorálás.Kiságyat majd csak áprilisba kapjuk meg,akkor már tényleg babás saroknak fog tűnni.

Baba súlya:nekem csak a 4d-n mondták,azóta viszont nem voltam.Az a 20. héten volt.De a másik fórumon a csajoknak mindig mondják,sőt azt is mondják már hogy mekkora lesz a várható születési súlya a babónak.Azért kérdeztem,azt hittem ez mindenhol így megy.Lehet hogy akkor nekem se fognak majd sokat mondani a méretekről.De én kérni fogom! :P

KépKép
Kép
csöpplány

Szia Zsu!Üdv közöttünk!Örülök hogy te is csatlakoztál!Természetesen nem vagy lekésve semmiről!Gratulálok a babához!Nadina fog még a máv kórházban szülni,elvileg 05,30-ra van kiírva.Még egy kisfiú a bandába! :lol: Lányok lányok,huzzatok bele! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

ajjajj csajok!Most néztem a gmailt!Azt hiszem vetélytársatok akadt poci téren! :lol: Barbazso hihetetlen mekkora pocid van!Azt hiszem most már tényleg nekem van a legkisebb hasam.mindenki csak félidősnek néz :? Kicsit azért irigy vagyok :oops:

KépKép
Kép
csöpplány

Nadina, biztos elég lesz a diéta. Szerintem ritka, hogy a terhességi cukornál inzulinra is szükség van. Bár nem értek hozzá.
Néztem a képeket. Nektek nagyon jól sikerült Grétáról!

Csigaby, csoda, hogy ilyen jól viseled ezt a vizesedést. Te dolgozol még? Nem mondták, hogy maradj otthon felpolcolt lábbal? Nekem nincs problémám, de már több helyről hallottam, hogy a kismamáknak nem túl jó az ülőmunka és a hosszas állás sem.

Azt talán nekem is mondták legutóbb (kb. 1 hónapja), hogy mekkora a baba, de azt, hogy milyen születési súly várható... Azt hányadik héttől mondják? Nagyon kíváncsi vagyok, mert múltkor már a dokim is mondta, hogy jó nagy a hasam... Én meg ugye jobban örülnék egy kicsi, könnyen kicsusszanó babácskának... :D :D :D

Csöpplány, jó érzés, amikor átadják a helyet a villamoson, de valószínűleg Neked könnyebb lesz a szülés... :) Az igazsághoz hozzátartozik, hogy évekig 48 kg voltam a 164 centimhez, amit nagyon szerettem. Aztán hirtelen másfél év alatt feljött rám 10 kiló. Sehogy sem tudtam leadni, végül tavaly januárban kiderült, hogy alul működik a pajzsmirigyem. Azóta szedek rá gyógyszert, lefogyni mégse nagyon sikerült, bár akkor már nem is nagyon törtem magam, mert márciustól már minden hónapban vártuk volna a gólyát... És erre jött még rá most 6 hónap alatt újabb 10 kiló... Hogy fogom ezt leadni?!? A védőnő mindig mondja, hogy diétázzak, meg napi ötször egyek, de igazából szerintem eddig sem ettem sokat. Nem tudom, mitől ez a gömbölyödés (hogy szépen fejezzem ki magam)... :)

Zsu, de jó, hogy jöttél! Én ugyanígy voltam az írással... :) Előbb tutira akartam menni, hogy a babával minden rendben van. Ti vásárolgattok már a babának?

Nem tudom, szóba került-e már a téma, mert nem olvastam el mind a 94 oldalt... Ti fogtok légzésfigyelőt használni?

KépKép

KépKép
barbazso

Sziasztok!

Annyit írtatok ma, hogy nekem már meghaladja a képességeimet, hogy mindent megjegyezzek. Mire a végére értem, már elfelejtettem mi volt az elején, úgyhogy gyorsan átfutottam még egyszer.

Mayday, mi pont 24 hetesen voltunk 4D-n, akkor 647 grammra becsülték Ádámot, arányosítva 3000 grammra becsülték, amit egyáltalán nem bánok. Az egyik rokonomnak 3900 grammal született a kisfia, Nekem a kislányom után olyan volt, mintha már rögtön 1 hónapos lenne. A kislányom 2710 grammal és 48 centivel született. Olyan kis pincurka volt és tök hamar behozta. De egyébként még mindig olyan csajos alakja van, nem sovány, mert vannak husikák, viszont valószínűleg nem hajlamos hízásra. Egy évesen volt 8300 gramm.

Barbazso, üdv köztünk! Írtad a Haberkorn babakocsit. Azt kaptál vagy vennél? Mert mi ma voltunk nézni, per pillanat testvérkocsit szeretnénk, ki is néztünk egyet, nagyon drága. Illetve annyira nem, csak most, hogy van már egy. Viszont én nem tudok egyszerre két kocsit tolni, ezért kezdtük el nézni a testvérkocsit. Ez Graco, nagyon tetszik, viszont a másik bibi, hogy valószínűleg nem fér be a csomagtartóba :x Erre kinéztem a neten egy Haberkorn testvérkocsit, tök olyan, mint a Graco, olcsóbb is, meg összecsukva kisebb is, de Nekik nincs Mo-n cégük. Csak rendelni lehet. Te mit tudsz?

Csöpplány, ha jól emlékszem május 25. van a táblázatban, de most május 26-ra vagyok újabban kiírva. Bár ez az 1 nap nem oszt, nem szoroz. Biztos fog még párszor változni.

Csigaby, a kislányom 38+2 napra született. Megindították, mert 2-3 ujjnyira nyitva voltam. Halkan megjegyzem, hogy szerintem így volt kényelmes a dokinak. Így mondjuk nem kellett éjjel bejönnie. Tudom, könnyű mondani, de semmiképp ne idegeskedj.

Zsu84, üdv!

Tanácstalan vagyok babakocsi ügyben!

Tettem fel pocakfotót.
kriszta15

Sziasztok!
Csak pár percem van, mert a konyhában szeretnék összepakolni, bár lehet nem lesz belőle semmi, mert lehet visszabújok az ágyikóba! :) :oops: Olyan lüke idő van megint! Nálunk nagy köd, megint nem látom az óvodát, szóval kedvem sincs nagyon semmihez! A kutyákkal olyan jót sétáltam viszont! :)

Zsu!
Én is üdvözöllek Nálunk! Örülök, hogy a passzív olvasástól ejutottál az aktív közreműködésig! :) A MÁV-ban ki lesz a dokid? Csak azért kérdezem, mert pár évvel ez előtt úgy volt, hogy én is ott szülök, aztán közbejött egy-két dolog, és így már nem MÁV kórház!

Csöpplány!
Azért még ne mondd, hogy neked van a legkisebb hasad! Remélem ma a párom már tud nekem készíteni pocak fotót és akkor teszek fel én is! Hát ahogyan elnéztem a képeket, nekem sem valami "nagy"! :) És egyébként a vérvétel eredménye nálunk is másnap már megvan, és úgy, hogy egy másik laborba küldik elemzésre! :) Azért gáz, hogy nálatok ennyit kell várni! :(

Nadina!
Szerintem is elég lesz a diéta! Ha azt betartod, nem lehet gond! :) Elő is írtak valami speckó diétát, vagy csak megmondták, hogy NO CSOKI, NO CUKOR :wink: aztán kész?

Kendra méreteiről az én dokim mindig beszámol! Mondja, hogy mennyi a súlya, és fontosabb adatokat is közöl! Legutóbb megkérdeztem, hogy kb. milyen hosszú, és azt mondta, hogy mivel már ülőmagasságot ebben a korban nem tudnak mérni, a koponya átmérőjét ha megszorozzuk 4-el, akkor kb. akkora a baba hossza! Remélem tudtam valamit segíteni! :)

Ti meg fogjátok kérdezni a dokit, hogy mennyit kell majd adni szüléskor? Csak mert én úgy tudtam, hogy a terhesgondozás 10-szeresét szokták általában adni neki! Bár már hallottam olyanról is, ahol a doki kijelentette, hogy mennyibe fog kerülni! :roll:

Most megyek! Majd még jelkezem!
További szép napot ebben a ködös időben! ÚÚÚÚÚTÁLOM!

Kép

KépKép
ercsikati

Jó reggelt!

Köszönöm az üdvözlést, örülök, hogy nem késtem le semmiről :)
Baba súlyát tekintve mi tegnap voltunk 4D-n 28 hetes és 1080 g. De a születési súlyát nem saccolták meg nekem..de a lényeg, hogy most a korának teljesen megfelel:)
Amúgy mi decemberben költöztünk, így a babaszoba most raktárként szolgál..remélem márciusban meglesznek a nappali bútorok és akkor ki tudjuk pakolni a babaszobát és azt berendezni..mert amúgy már mindent kinéztünk, azt is hol kell beszerezni csak nincs hova tenni egyenlőre.
Légzésfigyelő: mi mindenképp szeretnénk, mert külön szobában lesz a pici, de persze ahhoz életmentő tanfolyamra is el szeretnénk menni majd áprilisban..mert anélkül nem sok értelmét látom a dolgonak. Már pár tanfolyamot nézegettem is de nem tudom mi lehet a különbség az egyik meg a másik között az árukon kívül.

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Ercsikati!
Most olvastalak, Kiss Attila az orvosom, én nagyon szeretem, régóta hozzá járok kb 6 éve, szóval nagy a bizalom:) Az árát még nem mertem megkérdezni pedig már gondoltam rá, de a barátnőmnek, aki márciusra várja a fiát egy másik doki az elején letisztázta, azthiszem ott 70 vagy 80.000,- Ft volt amit a doki mondott fixen. Én a következő alkalomra tartogatom ennek tisztázását. Főként, hogy a MÁV-ban nem lehet szülésznőt fogadni így a dokimhoz raagszkodom.

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Jó reggelt Kismamik!

Zsu84, üdv köztünk!!! :D :D :D Jó, hogy írtál. Én fogok a Máv-ban szülni még. Bár elvileg május 30-ra vagyok kiírva, remélem addig ki is húzzuk. Ki az orvosod? Nekem Dr. Spánik Gábor. Nemrég óta járok hozzá, mert eredetileg volt egy orvosom, évek óta hozzá jártam a nőgyógyászati gondjaimmal, nagyon rendes, aranyos, mindenképp nála akartam szülni, de decemberben szívrohamot kapott szegény :( Jelenleg nem tud dolgozni. Így az asszisztense a Spánikot ajánlotta. Ő is jó, csak még nem igazán ismerem, meg kicsit fiatalnak tartom.... olyan kis szépfiús, és hát ez kicsit fura... Szülésznőt én úgy tudom a Mávban nem lehet választani, az lesz, aki épp bent van. Te tudsz esetleg valamit még ezekről a dolgokról?

Tényleg Ti hogyan tervezitek a szülést olyan téren, hogy ki lesz bent veletek?
Nálam a férjem kizárva, a saját vérvételén is rosszul van :lol: Elvileg a barátnőm jön be velem, ha normál szülés lesz. Azt hiszem a császárnál nem lehet bent senki.

Leírom a tegnapi méreteket, uh-n a doki ezt mérte a 26. hét + 3 napon:
súly: 1038 gramm,
BPD: 7,1
AC: 21,8
FL: 4,8
FTA: 377,0
Gép szerint 2 nappal fiatalabb a koránál, ez belefér, mert +-12 nap simán jó állítólag. Úgyhogy szerencsére a cukor miatt úgy tűnik nem óriásbébi egyenlőre :)

Most volt a tévében, hogy jönnek a gólyák haza!!! :lol: Állítólag ez jelzi már, hogy kezdődik a tavasz!!!! Végre!!! 8) 8) 8) 8)

KépKép

KépKép
nadina01

Tudom még mit akartam írni:
Csigaby, a vizesedés tényleg elég szar, nekem is van a cukor miatt, de egyenlőre a bokámon feltűnő, meg a kezemen. Csizma nem jön rám se és a gyűrűimet is alig tudtam lerángatni az ujjaimról már kb. 2 hete, azóta nem is bírnám visszatenni. Nekem ajánlottak nyirokmasszázst. De vigyázni kell, mert terhesen csak nagyon profihoz lehet menni, aki tutira ért hozzá és van tapasztalata, mert ha csak úgy-ahogy tudja, akkor többet árthat, mint használ. Nekem a jógás nőci ajánlott egy masszőrt, ha gondolod megadom neked is priviben a telszámát. Én még nem hívtam, mert megvárom, hogy nálam hátha múlni fog, ha rendeződik a cukrom.

Légzésfigyelőt mi is szeretnénk mindenképp, mert külön szobában lesz a baba. De én még nem is néztem utána, hogy hol és milyet. Annyit tudok, hogy mózesbe vagy bölcsőbe nem lehet beletenni, mert az túl kicsi. Minimum kell neki a kiságy méret :( Sajnálom, mert én úgy szeretném, hogy veszünk egy bölcsőt vagy a sima babakocsis mózesben altatjuk a bébit az elején az ágyunk mellett. De persze ez csak az elméleti elképzelésem :D Még fogalmam sincs. Sajna a hálónk olyan kicsi, hogy oda nem férne a kiságy.

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina!
Ha a bölcsőbe vagy a mózesbe szeretnétek tenni, akkor bébiőrt vegyetek. Igaz az nem a légzését figyeli, hanem ha sír, vagy ilyesmi. Nálunk jó, mert tesóméknak van légzésfigyelő és bébiőr is. Mindkettőt megkapja Kendra, amint kész a szobácskája! Szóval nekünk azt nem kell venni! :) A mértek miatt meg ne aggódj! :) Szerintem a méretei nagyon klasszak! :)

Csöpplány!
Még azt szerettem volna írni Neked, hogy az én egyedi vonalzóm kb. 30 perc múlva meg is érkezett! Miért? Te megrendelted már régen és nem jött még meg?

Most már tényleg megyek!
Pussz

Kép

KépKép
ercsikati

Nadina!Én is azt tudom amit Te, hogy nem lehet sajnos szülésznőt fogadni, pedig annak jobban örültem volna, de valami szüléselőkészítő órák vannak szerda délutánonként ahol megmutatják a szülőszobát, elmondják az alapvető dolgokat és meg lehet ismerkedni elvileg a szülésznőkkel.
Légzésfigyelőt tekintve ha beteszitek a hálóba, szerintem arra az időre nem létfontosságú..szerintem felébredsz rá ha valami baj van, de már olyan kütyüről is halottam amit a pelusra lehet csiptetni, csak sajna nem tudom melyik márka. Pedig az nagyon szimpatikus nekem, mert ha pl kiteszem levegőzni az erkélyre oda is jó lenne ilyen figyelő..vagy szimplán nem kellenne ezt a témát annyira túlaggódnom :oops:

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Ercsikati, igen, a bébiőr tényleg jó ötlet. Majd utána nézek. Szerencsések vagytok, hogy Ti kaptok mindenfélét. Nálunk az egész családban első baba, így sajna mindent meg kell venni.

Megnéztem a gmail-es fotókat!!! NAGYON JÓK! Mindenkinek tényleg egyre nagyobb a pocija! Tök jó!
Én ki tudom venni Samukát simán! Édes nagyon! És a pocid is jó nagy :D
Csöpplány, tényleg Te is belehúztál pocak ügyben hirtelen :lol: Nagyon jó formás a pocid!
De mindenkié tök jó. Ezen nevetek itt magamban, hogy hasfotókat hasonlítgatok össze :lol: :lol: :lol:
Nekem régen egy terhes nőről kb. ekkora hasú jutott eszembe, mint amekkora mostanában van nekünk. De még hátra van kb. 3 hónap! :shock: :shock: :shock: Most már kíváncsi vagyok hogyan nézünk ki majd a 40. hét körül....

KépKép

KépKép
nadina01

Zsu, ez jó lehet ez a szüléselőkészítő, majd utána nézek. Te mész?
Nyugi, én is túlparázom egyenlőre ezt a légzésfigyelős dolgot :oops:

KépKép

KépKép
nadina01

Jó reggelt!!!

Úúú,mennyit írtatok,mire ezt mind vissszaolvasom... :D

Barbazso,Zsu sziasztok!!!

Nadina,gratula,szép méretek :D :D
Szülés:velem a párom lesz bent,egyedül tuti nem menne.

Ercsikati,köszi a baba súlya tippet,tök jó!!!
Terhesgondozás 10szerese a szülés?Az rengeteg...Nálunk(elvileg)ár megegyezés szerint,úgyhogy hallás után olyan40-45 körül tippelem.Remélem jól!!!
Szülésznőnek Ti adtok???

Csöpplány,örülök,hogy mégis összejön Nektek is a 4D :D
A vonalzóra én olyan 2-3 napot vártam.

Méretek:nekünk is elmondták a méreteket,az elsőnél megkaptuk a leletet,de ez a második máshogy van,fele annyiba is kerül,mert ezt az én dokim javasolja.Nem egyszerű,nem igazán értem miért van így,de így van.Így nézve tényleg kicsit furi... :?

4D-tipp:ha a baba nem akarja mutatni magát,csokit szoktak etetni a kismamával és köszönet képpen a pici nem takarja el magát,sőt még mosolyoghat is!!! :D :D

Teszek fel képet,de küldök gmailre is,picit intimebbet.Bálintról. :D

Kicsit visszaolvasok,még jövök.

Kép
mayday

Sikerült vonalzót készítenem :)
Nadina!
A dokim megadta a szülőszoba számát, felhívom majd őket mert ők adnak pontos infót mikor is meg hogy is lesz én, remélem férjem is mindenképp megyünk! Amit megtudok valamit írok privit, a többieket nem untatom ezzel :) Amúgy mondta a dokim hogy sajna paráznak a vírusok miatt a kórházban, még nincs tilalom de ez a langyi idő sajna vírusveszélyes így nem biztos hogy teljes lesz az előadás de szerintem ha már megismerhetjük a kórházat, szülésznőket már jók vagyunk:)
Ercsikati!
Én is rendeltem a nagyonbabáról vonalzót, bár még csak tegnap este de nem sok reakciót váltott ki belőlünk...remélem ami késik nem múlik :)

Kép
Kép
zsu84
Üröm

Kép Bálint baba

Kép
mayday

Légzésfigyelő:mi angelarcare AC 300-at vettünk.19ezer volt,kaptunk hozzá egy használt pelusos szemetest(elvileg szagmentesen zár,majd kipróbáljuk :lol: ),és egy ingyenes életmentő tanfolym is.Mi március másodikán megyünk rá.Nálunk az ágy mellett lesz a kiságy,de valahogy én nyugodtabban alszom ha tudom hogy nem lesz baja a babának,mert ez az izé akkor besípol.Nekem nem tudna a lelkiismeret megnyugodni,hogy valami baja lett a babának mert én végigaludtam mellette az jészakát.Gondolom ha meglesz akkor sokkal éberebb leszek,de akkor is én így vagyok nyugodt.Ha meg már nem kell akkor eladom,és akkor nem veszítettem rajta sokat.

Szülés:nálunk apás szülés lesz,de azért anyu is bejön a szülőszoba elé,hogy ha párom nem bírná véletlenül akkor ő helyettesítené,meg akkor ő is hamarabb találkozhat az első unokájával!

vonalzó:már ma 4 napja hogy elküldtem neki,de még semmi,még füst jeleket se küldtek.Remélem lassan idetalál a vonalzó.De lehet hogy egyre többen kérnek ilyen vonalzót,é s azért tart tovább.

Mayday:Bálint nagyon édes! :D

KépKép
Kép
csöpplány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?