Hali!
Beze, sajnálom, hogy nem írtál ide, tudod, ha sokan vagyunk itt, akkor sokszor elsiklunk egyes emberkék írásain, bevallom, van nálam is így, egyszerűen nem jut időm annyit olvasni, vagy ha mégis, akkor van, hogy mire a végére érek az írományoknak, már elfelejtem, mit is akarok válaszolni. Ez nem azért van, mert éppen te vagy bárki más nem olyan fontos, csak lehet, hogy éppen a neki szánt válasz maradt ki. Olyan is előfordult már, hogy napokkal később eszembe jutott, hogy ennek és ennek mit akartam írni, és akkor megírom.
Hiába, az agyhúgykő nem gyógyítható.
Témákról meg az az igazság, hogy nehéz olyat találni, ami mindenkit érint, vagy érdekel, mert nézd csak meg, ez egy tesztekről szóló topic tulajdonképpen, mégsem erről társalgunk itt egész nap, szóval van, aki oviról, meg iskoláról ír, van, amikor csupán az időjárás kibeszélése van tálcán, vagy a rókahegyek, de nem is ez a lényeg, hanem hogy kicsit erről is dumcsizunk, picit arról is, szóval próbálkozunk a kulturált társalgással, ennyi az egész, nem több. Ja, és persze ott segítünk egymáson, ahol tudunk. Igaz, ez eléggé korlátozott, hiszen a legtöbbször csak így, neten keresztül írogatunk, és ismerkedünk egymással, de néha csak az, ha leírod a bánatodat, a kérdéseidet, és valaki, hacsak 1 ember is, de odafigyel rád, már jobban érezheted magadat. És szerintem mi pont ezért vagyunk itt.
Sajnos olyan is van, amikor a saját "nyomorunk" jobban leköti figyelmünket, mint a társunk problémája, dehát emberek vagyunk, s mint ilyen, hibázunk, érzékeny a lelkünk, viszont pont ezért, tolerálunk is a másik felé. Legalábbis ezen kell igyekezni!
Beze, egyébként hogy vagytok? Mesélhetnél magadról, mert ugye akkor tudunk mi is írni neked, ha te is írsz valami témát.
Baba, tökre értelek a játszóteres dologgal, néha rettegtem játszóra menni a gyerkőcökkel, mert vannak pl. olyan dömper kölkök, akik természetesen szülők nélkül vannak kint, és na nehogymár odafigyeljenek a kicsi gyerekere, én meg ott ugrabugrálok körülöttük, nehogy fellökjék, vagy lepatossák az én kicsinyeimet.
De azt még rosszabbnak tartom, ha ott az a hülye szülő, de rá se cseszik a kölkeire, nem szólna rájuk a világ minden kincséért sem, hogy vigyázz a kisebbekre fiam, lányom! Áááá, ahhoz már értelmi szint kellene.
Mares, lehet, hogy tévedek a bikarbónával kapcsolatban, a
www.pirulapatika.hu oldalon, vagy valahol a neten szerintem utána tudsz nézni, lehet-e terhesen szedni, vagy sem.
Nem értem, miért lenne ártalmas, de egyszer azt olvastam valahol.
Panny, van benne igazság, amit írtál, persze, és én is, úgy voltam vele sokáig, hogy nem adom be 7 éves kora előtt az iskolába a srácomat, de mi úgy látjuk a párocskámmal, hogy előnyére válik, ha szeptembertől sulis lesz. Nem leterhelni szeretném, de szép lassan hozzászokik majd ahhoz, hogy végigüli az órákat, és tanul. Más is kibírta, ő is kifogja, és igen eszes, menni fog neki, legalábbis úgy érzem.
Az óvónéni azt mondta, hogy már minden olyat, amit egy nagycsoportos gyerek tanulhat az óvodában, azt a fiam már tudja. Tutira tudna olyat is tanítani neki, amit mondjuk az egyetemen tanult, de nem ez a feladata ugye.
És az én drága kis magzatom hajlamos az ellustulásra, márpedig ha semmi újat nem tanítanának neki, szépen elkezdene agyilag lassulni tanulásügyileg. Én itthon próbálom tanítani, betűk, számok, stb, de velem nem nagyon szeret tanulni, bezzeg az óvónénikkel, nem győztek áradozni. Ezért látom jobbnak, ha suliba megy, ott fejlődni fog. És attól, hogy valaki iskolába megy, még maradhat gyerek, mert nem felnőttként kezelik az elsősöket, tudják jól, hogy még gyerekek, és ennek megfelelően szép lassan vezetik be a dolgokat. Leglábbis a jobb fajta iskolákban. Ezért vacilálok a sulidolgon, hogy hova is menjen.
De most voltak az ovival iskolalátogatáson, és a kicsikémnek nagyon tetszett mind az iskola, mind a kedvesen segítő ott tanuló gyerekek. Remélem, jól látjuk a szentemet, és jól alakul majd az élete.
Mares, most látom, elkereszteltél Csillának.
Szép név
Na puszika, nem tudom, tudok-e még írni, ha nem, akkor drukkhegység, ölelés a lelketeknek, és nehogy civakodni merjetek itt bárkivel is, nem éri meg!
Tsók: Tyúkanyó