Új privát üzeneted érkezett!

Twist,
anno még mikor csak terhes voltam, apával megbeszéltük, hogy védőoltásokra ő viszi a gyereket, mert én parázok a szúrástól, és ne lássa rajtam a gyerek. Persze, hogy soha nem ért rá. Úgyhogy én kénytelen voltam "megkeményedni". Pl. mondjuk vérvételre, ha lehet, nem megyek be a gyerekkel. Csinálják meg gyorsan, hozzák vissza, és én majd jól megvígasztalom.
Pl. az egy óra Dévény torna 80%-át végigordítja Levi, de csinálni kell, hogy ügyesedjen. Én néha úgy érzem, hogy milyen szívtelen vagyok, hogy birom szó nélkül, sőt, közben jókat beszélgetek a gyógytornásszal, de én meg így birom ki, hogy nem is veszek róla tudomást, próbálom kizárni a rossz dolgokat, mintha nem is lennének.

Képzeljétek ma egy pillanatra négykézlábra állt Levi, aztán jól orraesett :lol: És már végre hátra is tud fordulni a hasáról.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

LINA
Nagyon ügyes Levi. :)

Azt meg hogy megint laptetőn vagyok komolyan nem hiszem el.
Asszem sürgősen izzítanom kell valami fogamzásgátló szert ha még nem késtem el vele. :roll: :roll: :roll:

Amúgy a Kriston torna már sokat javított a helyzetemen.
Jó hogy lelkiismeretesen csinálom minden este (igaz reggel is kéne) mert különben el sem mernék menni itthonról max. tena betéttel a bugyimban. :lol: :lol: :lol:

dita75

Sziasztok

Ditta

nagyon cuki Miló
Nektek jön már a fogatok?

Képzeljétek ma vettem észre hogy Darinkának kint van a foga hegye ma rágta a kezem és akkor vettem észre hogy karcint hát nézem a foga hegye kint van.

Tökre meglepödtem.
Sajna nem tudtam visszaolvasni mert jöttek vendégeink (Rokonok)Tata mellől és nekik kelett ma főzni.Mert anyu ment a mamámhoz a kórházba behozta a mentő a másik mamámnak meg én főztem mert az meg annyira ízületes hogy allig bír mozogni.

Ha tudok jövök ha nem zavar senkit.

Sziasztok

Kép

Kép
vius
Baja

Sziasztok,

Vius,

gratulálok mégegyszer a fogacskákhoz, lehet, hogy ezért volt nyűgös mostanában Darinka.
Nagyon ügyes vagy, hogy még a mamádra is főzöl!

Dita,

nagyon aranyosak vagytok a fotón, annyira cuki Miló a kenguruban mint egy édes kicsi csomagocska :lol: De rég volt az én fiam is ilyen kicsi 8)

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Linácska

nagyon ügyes Levi a négykézlábra állással! Szerintem nincs is már lemaradva, nagyon jót tett neki a torna.
Igazán ügyes vagy, hogy elkezdted vinni oda.

[img:a1e5f24bda]http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1266482962.1216.jpg[/img:a1e5f24bda] [img:a1e5f24bda]https://vonalzo.picibaba.hu/8360.jpg[/img:a1e5f24bda]
Kép}
monic80

Monic nem sokára lesz egy újabb pici csomag és te is viheted:)

Kép

Kép
vius
Baja

sziasztok
Mi ez az össznépi kihalás?

VIUS
Sztem tuti hogy készülődik a fogacska mert az egész keze a szájában könyékig. Nyálzik is rendesen, nem győzöm törölni.
Egész nap ugrálok hozzá ha fent van (bár szerencsére jó sokat alszik) mert hol tiszta nyál az egész gyerök hol meg átfordul és nem tudja kiszabadítani az egyik karját. Ha ébren van folyton küzd a hasrafordulással. Épp hogy elmegyek mellőle köv. percben már hason van és hisztizik hogy a keze meg alatta maradt. Még ezt kell megtanulnia hogy a kezét ki kell venni a hasa alól.

Nagyon szép a vonalzód. Úgy tűnik a feketét kultiválják legjobban a hoxások.

MONIC
Bezony nemsokára cipelhetsz egy kisebb és egy nagyobb kiadású gyereket. :) Mert Danika biztos úgy lesz majd vele ha az öcsit cipeled akkor ő is hülye lesz a két lábán menni. :lol:

dita75

Jut eszembe fogzás

Még nem vettem láncot de úgy látom lassan elkél majd.

Csajok nektek milyen van és mennyiért vettétek?

valami ilyesmire gondoltam, ez olyan fiús színű is bár az ovális szemekkel jobban meg lennék barátkozva, nem zavarja ez a babákat?

Tanács akinek van? előre is kösszenytű

itt a lánc:

Kép

dita75

Ez ami még tecc:
Kép

dita75

Dita,

nekünk nincs ilyen lánc. Nálunk a fogzás nem olyan vészes.

Kép}
monic80

Jó reggelt,

hahóóóóóóóóóóóóóó hol van mindenki? Csak nem mindenki alszik még :?:

Kép}
monic80

Ditus, nagyon helyesek vagytok a kismanóddal:)))

Linácska, húúú, mi is megbeszéltük apával, hogy ő viszi mindenféle oltásra és vizsgálatra a babát, mert az én szívem megszakad és zokogni fogok a rendelőben és kiszaladok a gyerekkel. Nézni sem bírom az ilyesmit. Na, most megijedtem, hogy ő sem fog ráérni soha. Már a csípő UH-ra sem ér rá... gyanús..... :?

Vius, gratula az első fogacskához! Nem sírt előtte Darinka?

Mi ma mentünk először babakocsis sétára, egész jó volt:)
Kép
Vendég

Sziasztok!

Évi,
Köszönöm a segítséget! Remélem, hamar elmúlik ez az állapot, mert egy 163 g-os kajcsi sem fogy el ebédnél így... Igaz, utána szoktam adni neki sajtot, vagy kekszet is, hogy legyen valami a pocakban.
Akkor ezek szerint napjában többször öltözteted Esztit? Még a háta is kajcsis lett? Ügyes lány. :wink: :roll:

Dita,
Szépek vagytok Milóval! Amíg nagy hó volt, addig mi is rákényszerültünk a kengurura, bár utána otthon alig tudtam kiszedni belőle Rékát.
Nekünk ilyen nyakláncunk van:
Kép
És azt hiszem 3000 Ft+postaköltség volt.

Twist,
Gratula az első sétához! Látom szépen aludt Dorottya.
Én úgy fogom fel ezeket az oltásokat, hogy a baba érdekébe adják be, és ki kell bírni. Amúgy nem szokott sokáig sírni az oltástól Réka, inkább addig van hiszti, amíg meg nem kapja az oltást.

Vius,
Gratula az első fogacskához!

Lina,
Nagyon ügyes Levi!

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Monic,
Te levest is adsz Danikának? Én azt már végképp nem merek, mert akkor utána nem enne semmit, mint a tesóm kisebbik fia.
Tényleg te hogy eteted mostanában Daniát? Mármint miket kap? Mert Réka reggel továbbra is csak tápszert, aztán mostanában tízóraira esetleg 50 ml gyümölcslé, ebédre a szinte semmi főzelék, majd uzsonnára pép, vagy mostanában inkább joghurt (ezt nagyon szereti), és akkor vacsira megint tápszer egy kis péppel sűrítve, mert nagylyukú cumin kapja, hogy gyorsan tudja szívni.

Többiek mit adtok a gyerkőcöknek?

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Nemone,

én így etetem Dancit:

ébredés után: tápszer vagy az egyéves kor feletti tejpótló ital (most vaníliás van itthon) de ha az összetételét nézem szerintem ez is tápszer

tízórai: egy vajaskifli vagy zsemle, néha virsli vagy valami felvágott hozzá

ebéd: teljesen azt eszi amit mi, ma pl almakrémleves és töltött csirkecomb rizzsel. A második félét már csak úgy fogadja el ha együtt felszúrjuk a falatot a villájára és ő teszi egyedül a szájába. Máshogy egyszerűen kiüti a kezemből. Danika is egyre önállóbb akar lenni.

uzsonna: joghurt vagy vajaskifli felvágottal

vacsora: tápszer

Danika a levesnek csak a sűrejét eszi (répa, zöldség, tészta), a lé egyáltalán nem kell neki, pedig néhány nemrég még épp fordítva ette.
A második félét ugyanúgy nagy étvággyal eszi, de azt észrevettem, hogy a hús részét sokkal szívesebben eszi mint a köretet.
Nekünk egyenlőre a pohárból való ivás a gond, mert ha kedve van akkor gyönyörűen iszik a fogmosó bögréjéből fürdővizet, vagy beleiszik apa málnaszörpjébe, de ha mondjuk teát adok neki akkor azt mindig kiköpi.

Kép}
monic80

Sziasztok

Twist jó be bugyoláltad Dorkát :)

Mondjuk először én is.
Két napja én is kenguruzok ha megyünk kocsival a városba mert nagy a kocsink és nem nagyon fér be az autóba.
Reggel hasról hanyatt fordult de jön neki a másik foga is alul és nyűgi is mert fáj neki.
Mi már egy hete eszünk bébikajákat tegnap alma-krumpli ma pedig sárgarépa főzi volt a sárgarépáért megbolondul nagyon ízlik neki.
almát evett sárgabarackkal.

Megyek mert igényel iszonyat anyás ha nem lát már nyervog.

Kép

Kép
vius
Baja

sziasztok
MEgjártuk pestet vonattal. Este már kocsival jöttünk haza. Fél 7-kor apa érkezése előtt estünk be az ajtón. NEm is tudta hogy ellógtunk itthonról, nem mertem elmondani mert egyrészt nem engedte volna hogy elmenjünk másrészt ha mégis elmegyünk kb. 50x hívott volna hogy minden rendben van-e. Így jobb volt mert amúgy is kicsit feszült voltam hogy minden oké legyen, pláne hogy reggel kétszer úgy visított mint a vadsakál mert ahogy összeráztam kajálás után visszanyelte a feljött kajcsit szegénykém. Vagy a könnye csorog vissza és azt nyeli. Most már jó lenne ha kiderülne mi ez nála, mert sosem sír csak ha ez törénik vele de olyankor szó szerint visít annyira rossz neki. Alig bírom megvígasztalni. Na így indultunk el, már majdnem úgy voltam vele hgoy nem megyünk sehová. Az úton semmi baja nem volt. Ahogy kitettük a lábunkat megnyugodott. A taxiba egy hangja nem volt, utána a vonaton be is aludt. A barátnőm kislánya felébresztette az állandó zörégésével. Gyorsan meg is etettem. Mire leszálltunk kibüfizte magát.
Ahogy leszálltunk Kelenföldön jött a másik vonat amivel kb. csak 10 percet mentünk azon már le sem vetkőztettem csak kigomboltam a kiskabátot és levettem a sapkát. A vonat a tesómék utcája végén áll meg onnan kb. 3 perc gyalog a ház.
Szóval szerencsések voltunk. A vonat késett mondjuk de így legalább nem kellett várni a csatlakozásra mert szó szerint egyikről szálltunk át a másikra pont úgy ért be. Az új környezet és a sok ember miatt sokszor eltört a mécses de azért vigyorgott is.
Próbálom többször kizökkenteni itthonról majd megyünk barátnőzni meg ide oda ha már ilyen jó idők lesznek 15 fokok.
Hazafelé a kocsiban is végig aludt. Itthon meg már olyan boldog volt. Fülig ért a szája az új pihiszékben :)
A babák is úgy vannak vele: Mindenhol jó de legjobb otthon. :)
A vonaton csajozott mert egy egész iskola utazott. Az összes kislány kb. 14-16 évesek az ajtónk előtt állt és Milócit csodálták.
Mondtam neki hogy ne ilyen vén luvnyákkal kezdjen hanem valami fiatalabb tyúkot nézzen magának (próbálom ajánlgatni Rékát, Barbust, Dorkát, Esztit, Darinkát ..... ) :lol: :lol: :lol:

A család is el volt ájulva tőle. Főleg a legnagyobb unokatesója. Szinte el sem mozdult mellőle. :) Még a kutya is össze akarta nyalogatni. :)

NEMO
Tecc a láncotok. Ezek az ovális szemek nekem is jobban bejönnek.
Nektek milyen kengutok van? Még nem is láttam kengus képet ahogy viszed Rékut.
Ma Némós pohárból ittam a tesóméknál :)
Egyből eszembe jutottál. :)
Tavasszal-nyáron ha nem kell ennyi gönc és ehet pépeset Miló akkor megint összehozhatunk egy talit a nyugatihoz vagy népligethez közel. Bemutatnám a mennyasszony-jelöltet :wink:

MONIC
Remélem nálunk sem okoz különösebb gondot a fogzás.
Én még 34 évesen is azokkal küzdök.
Egyik éjjel be kellett vennem 2 fájdalomcsillapítót úgy nyillalgatott.
Be is jelentkezem most már a fogdokihoz nem akarom tovább húzni, terhesség alatt kimaradt két fogam tömése, lehet hogy már nem is lehet megmenteni egyiket sem.

A hajamra meg vettem supradint. De azért íratok maltofert a dokival. Remélem megoldódik mert csomóban jön ki és már nagyon zavar hogy mindenhol a hajam van. Milóról is egész álló nap szedegetem a kis kezében is folyton van, félek hogy lenyeli.

TWIST
Élvezte Manó a sétát mi?
Nagyon cuki, hogy elvesznek még ilyenkor a kocsiban. Miló meg már lassan átéri. A mózest már majdnem kinőtte. 3 centi és már nem tudom beletenni.

VIUS
Nagyon ügyes Darinka! Miló még csak a hasra fordulással próbálkozik de egyszerűen alig bírok elmenni mellőle mert két lépést teszek és már át is fordul.

Dokitok mondta hogy táplálj hozzá vagy ti döntöttetek így. Én még várok vele min. 5 hónapos koráig sztem. Kanállal adjátok vagy üvegben?

És nektek milyen kengutok van?

Na megyek mert hulla vagyok, asszem engem sem kell ma ringatni.
Milót amúgy sem kell hálistennek, most is anyuval dumáltunk egyszer csak nézem horkol a béjbi. Elaludt a nappaliban a pihiszékben. :)
Hálát adok Istenkének hogy ilyen jó babát kaptam. Amikor meséli a szomszéd csajszi hogy éjfélig próbálják altatni a babát és üvölt mint a sakál hát én már megőrültem volna. A férje a teraszra már épített magának hétvégén osb-lapból egy kunyhót mert nem bírja a gyűrődést. :lol:
Áronbébi kiüldözte apát a lakásból :) :) :)

Jó éjt!

dita75

Monic,
Köszönöm, hogy leírtad.
Érdekes Réka nagyon szépen ivott pohárból, de most nem akar csak a fürdővízéből.

Vius,
Gratula a megforduláshoz!

Dita,
Nagyon ügyesek vagytok ezzel a nagy utazással! Én benne vagyok a találkozóban, majd szólj, ha aktuális!
Nekünk Chicco kengurunk van. Pár kép:
Kép Kép Kép

Kép
nemone
Budapest VIII. kerület

Jó reggelt,

Dita

jó, hogy jelentkeztél, már aggódtam miattad. Miló nagyon ügyes, hogy ennyire jól bírta az utat.
Család gondolom nagyon örült nektek :lol: Sikerült mindenkivel találkoznotok?

Nemone,

nagyon szépek vagytok a képeken, Réka igazi kis szőke kékszemű hercegkisasszony. :lol:
Danika is a fürdővizét issza a legszebben, lehet, hogy nekem is meg kellene kóstolnom mostmár, hogy mi abban a nagyon finom :roll: [/b]

Kép}
monic80

Hahó Csajok,

Viki mami,
Boni mami,
Denika,
F. Ancsi,
Évi,
Zsuzska,
Czinki,

mi újság veletek? Régen voltatok...

Czinkivel valaki sms-ezett mostanában?

Kép}
monic80

Szasztok!
Ditus, ügyesek voltatok a nagy utazással:) Az durva, hogy a szomszéd apuka kiköltözött a teraszra, úgy üvölt a gyereke. Kétségbeejtő lehet, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.

Dorkán most tejkiütések lettek. Először csak három pötty volt a szeme alatt, azóta már elterjedt az egész fején, még a hajánál is és a nyakán is. Mert egész nap karmolja és masszírozza az arcát, persze, hogy elterjed. Erre is jó a kamilla?
Vendég

Twist,

Danikának a tejkiütéseket csak a gyerekorvos által felírt patikában kikevert kenőcs szárította le. Danikámnak még a fülcimpája is kiütéses volt.

Kép}
monic80

Sziasztok

Dita nem tudom milyen márkájú a kengu mert úgy kaptam akitől meg jött az varró nő igy lehet hogy ő csinálta.Ez messzi kengu Tatáról jött.

Épp most ettünk ismét sárgarépa főzit.
Nem a dokinő tanácsolta mi magunk döntöttünk így inni is kap néha almalevet nem mindig mert már kezdett rászokni és nem akart tápszert enni.

Ebédnél eszik bébikaját meg utánna még tápit is megenne egy egész üveggel is de még nem merem neki odaadni csak a felét.

Némo Réka igazi kishölgy:)

Twist sajnálom a tejkiütéseket.

Megyek mert közben api is hazajött ebédelni és én is megyek enni vele addig anyum babázik kaja után meg irány sétálni.

Sziasztok

Kép

Kép
vius
Baja

Nektek is dobok egy képet Kép

Kép

Kép
vius
Baja

itt vagyunk, csak én is betegen, meg ZSiga is...

Ditus minden elismerésem a tied hogy vonatra szálltál Milóval! párod mit szólt utólag?

Némó Vius tündériek gyerekek, és persze Miló is

:lol:

ami étkezédsünk

reggel ébredéskor ez változó van amikor 5kor van amikor 6kor tápszer
8körül vajaskenyér, virsli, felvágott rántotta vagy ami épp jön
10körül gyümi
11.20körül ebéd ez általában zöldségleves, főzelék husival.. meg amit mi eszünk
16örül joghurt, túrókrém
18kor főzi mari, leves, vajaskenyér.. vagy valami laktatóbb..bár ilyenkor nem eszik sokat
19.30kor tápi
Vendég

Sziasztok!

Monic, köszi a hiányolást! Olvasóban vagyok én is minden nap, na de írni... Tök ciki, hogy mindig csak az utolsó oldalra tudok reagálni :oops:

Dita!

Nagyon szépek vagytok Milóval :) Látszik, hogy jól érzi magát a kenguruban :) Ügyesek voltatok a hosszú kiruccanással :)

Twist!

Tünemény a kicsi Dorottya, imádom nézegetni :) Igazi édes nőcike :) A kamilla eléggé szárít, szerintem a pofijára inkább ne használd...

Némóci!

Szerintem Esztikém se eszik meg egy kis üvegnyi kaját sem. Nem mérem a mennyiséget, mert a mi kajánkat eszi, de nagyon keveset. Viszont elégedettnek tűnik a mennyiséggel, úgyhogy remélem jóllakik. Reggel ébredés után szoptatok, 1/2 9-kor van "hivatalosan" reggeli, ez valamilyen kenyér felvágottal, sajttal, paradicsommal, vgy egy kis bundás kenyér, müzlikarika joghurrtal, és isznak rá vagy gyümölcslevet ipari mennyiségben, vagy ivójoghurtot. Tízórai 10 körül gyümölcs. Ebéd 1/2 12-kor amit mi eszünk, ma pl. gulyásleves, túrófánk. Uzsira joghurt, vagy gyümölcs, túrókrém, vagy valami egyéb nyaflaty, vacsira Sinlac, vagy ebédmaradék, és elalvás előtt megint szopiznak. Ennyit esznek egy nap.

Monic!

Akkora ötletet adtál a villára felszúrós etetéssel! Tegnap így adtam az Esztinek a rakott krumplit, és sokat evett, és tetszett neki az ötlet! Olyan sikerélményem volt, hogy ihaj :)
Nálunk az Eszti a ragadozó, Ádám vegaboy :) Még a zellert is megeszi a levesből :shock:

Boni!

Gyógyuljatok meg!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

ÉVi ma én is gulyáslevest főztem meg kelbimbós lepénykét mellé hagymás tejföl kikeverve.. imád mártogatni, és az egyik topiktársunk tette be a2008 augusztusi babás receptekbe .
Zsiga imádta meg én is!

a villára tűzdelés nagy kedvenc nálunk is!

Monic minálunk Zsiga mostanában úgy eszi a levest,hogy felemeli a tányérat mint a szépség és a szörnyben a szörny kiszürcsöli a levét, majd utána kikanalazza a sűrűjét :lol: :oops: :lol:
Vendég

ja és Némóka ZSiga sem eszik eget verő mennyiségeket! szerintem a felnőtt kaják mennyisége lehet kevesebb ..mert táplálóbban készül.. nem?
Vendég

Köszi a tippeket a tejkiütésre. Azt írják a neten, hogy anyatejjel is lehet kenni, az is segít. A kamilla tényleg szárította. (az anyatej pedig megkeményedett az arcán, azt is sürgősen lemostuk)
lehet, hogy a végén dokker lesz az ügyből, csak nem szívesen viszem beteg gyerekek közé a rendelőbe...
(Elég gáz, hogy mire végre rendbejön a popsija, akkor meg az arcocskája lesz kiütéses. Mindig van valami....)

Voltunk ma is sétálni, csodálatos idő van:) Zöld már a fű, alig győztem fotózni, imádom a természet ébredését!:)

Évi, ezer éve!:)) Hihetetlen, hogy már egy évesek az ikrek, hiszen nemrég születtek:)

Boniko, ez a finom menü nekem is jöhet, istenien hangzik!
Vendég

Sziasztok!
Az én gyerekem ipari mennyiséget eszik :lol: :lol: :lol: :lol:

Reggeli: 1/2 7-7 között 2 dl tej, aztán 8kor kenyér alapú reggeli felvágottal, sajttal, vajkrémmel, v. rántotta, bundáskenyér, kenőmájas, ubu (uborkával).

10 körül gyümi.

Fél 12 előtt ebéd amit mi eszünk, ma paradicsomos-cukkinis tészta volt pl.

Fél 4 körül joghurt, gyümi, ritkábban pogácsa, v. puding, rudi

Vacsi 6kor, ez megint kenyér alapú a reggelihez hasonlóan, v. ami az ebédről maradt.

8 körül pedig megint 2 dl tejcsi.

Emellett még lecsúszik 6-7 dl víz napközben. Gyümit, joghurtot bármikor elfogadja.

Boni!
Jobbulást nektek!!
Tesód?

A Ditus, Némóci, Twist és Vius képek cukik!
20150601134430

Boni!

Ez a recept engem is érdekelne, nagyon szeretem a kelbimbót, meg asszem fiacska is örülne neki :) Imádja a zöldféléket :)

Viki!

A paradicsomos-cukkinis tészta is érdekelne, leírnád nekem? Enyimek mindent tolnak befele, ami paradicsomos :) Egyen csak az a nagy legény, biztos öröm nézni, ahogy tápol :)

Twist!

Bizony, már nagy culák :) Öregszenek :) Dorcibabci is már 4 éves lesz vasárnap, ő is még csak most pottyant ki :) Sünitortát sütök neki, arra vágyik a drágám :)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Így teregetünk négyesben :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Hoztam Töki Mukiról egy fürcsis képet: Kép
20150601134430

Twist hívd fel a doktornénit és biztos vagyok benne,hogy tanácsadásra beviheted. isten őrizz,hogy betegekhez vidd

Viki Zsiga is hasonlóan eszik.. csak a mennyiség :lol:
nővérem már otthon szenved, mert alacsony ágyuk van csak.. és nem tudnak magasabbat szerezni..jövő héttől nem lesz segítsége... nem tud az ágyról felkelni.. jaj nem tudom mi lesz vele, mert párja megy dolgozni.. önkormányzat sem segítőkész... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Viki!

Milyen nagyfiú már! És jól el van látva fürdőcimbikkel :)

Boni!

Jaj szegény nővéredék :( Férje sem tud maradni még picit otthon?

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Évi!
Na igen, pocakban nálunk nincs hiány.

A tászta végtelenül egyszerű. Hgymát apróra vágok, reszelek bele sárgarépát, ezt megpárolom. Amikor félig puha nyomatom bele a kockára vágott cukkinit, só, bors. Amikor ez is megpuhult megy bele a sűrített paradicsom, oregánó és végül hozzáadom a kifőzött tésztát.

Fantasztikus milyen házias gyerekeid vannak! Laló is segít teregetni, még ki is szokta rázni a ruhát :lol:

Lalóm beszélőkéje meg nagyon felfejlődött. Elkezdett anyázni (eddig csak mmmmmm voltam neki). Az anya előtt viszont teljesen szépen kimondta az ember és az autó szavakat is. Ha a hütőből kiveszek egy joghurtot, rögtön mondja, h eper :lol:
20150601134430

Boni!
Nem tudnak háziápolót fogadni?

Zsigó keveset eszik? nálunk Lackó iszonyat kunyizós. Ugye ő 6kor kikeni a hasát, 8kor issza a jó éjt tejcsit. Az uram ekkor szokott vacsizni, és még beáll mellé és nyitja a száját és mondja keke (kenyérke)
20150601134430

Kelbimbós lepénykék[/b] ( egy családi adag)

Lepénykék:
50 dkg burgonya
12 db közepes nagyságú kelbimbo
4 ek liszt (lehetőleg teljesőrlésű)
1 tojás
só, ízlés szerint
olaj a sütéshez

Joghurt vagy tejfölkrém:
4dl natúr joghurt vagy tejföl
petrezselyem
1 kis fej hagyma

Elkészítés:
Mossuk és tisztítsuk meg a hozzávalókat, a burgonyát meg kelbimbót vágjuk kisebb darabokra, majd aprítógépbe aprítsuk egészen finom állagúra. Keverjük hozzá a tojást, lisztet és sót. Hagyjuk állni negyed órát.
Vékonyan olajozzunk be egy serpenyőt, és amikor forró, evőkanálnyi kupacokat rakjunk egymás mellé, majd simítsuk le, hogy a lepény max 3-4mm vastag legyen. Mindkét oldalát süssük meg pirosra.
A mártogatóshoz egyszerűen keverjük össze a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk, és kész is.

Jó étvágyat!
:)[/quote]

Viki köfi cukkinis tészta recit is :wink:

látom LAckóBubusnak is rengetegf fürdőbarátja van :lol:

Évi az én Csigám is tereget ezerrel, kirázza a ruhát, majd ugyanarra a fogasra teszi az összeset egyesével ráhajítva :lol:

sajnos kell a pénz nme tud otthon maradni :cry:
Vendég

Viki nincs rá pénz :cry:

nem eszik annyira keveset olyan átlagosan .. szóval nem nevezném ipari mennyiségnek! bár most a betegség miatt 4 napja csak gyümilevet ivott tegnap ,már pépesített zöldséglevest, főzit, de örültem ha 1 dl re valót bele tudtam ezekből diktálni.. de szerencsére ivott folyadékot sokat...
Vendég

Boni!
Sajnálom :cry:

[quote] írta:vi az én Csigám is tereget ezerrel, kirázza a ruhát, majd ugyanarra a fogasra teszi az összeset egyesével ráhajítva Laughing

A kis okos!

Laló a szekrényekbe szereti betenni a cuccot. Már különbságet tesz az apja és az én fiókom között. Ha nincs a lábamon zokni, hoz magától nekem. :mrgreen:
20150601134430

Zsigabiga azért szokott reklamálni még mutogat is mellé ha nincs a lábamon zokni :lol: mi lesz nyáron? hogy fogja feldolgozni? :lol:
Vendég

hali

Nemo ugyanilyen kengunk van csak szürke :)
TE mikor vetted ki a merevítőt belőle?
Nagyon helyesek vagytok :) Már várom hogy nekünk se kelljen sok gönc
Ma nagyon szuper idő volt .... csak egy vékony kabátka volt rajta, sityak és betakartam. Így aludt a teraszon de így is beizzadt.
Fogalmam sincs hogy mikor mit adjak rá mert ha tűz a nap nagyon meleg van. 48 fok volt napon a teraszon. A másik oldalon a ház hűvös oldalán 15 fok.

Boni sajnálom a tesódat. :( Remélem hamar felépül.
Apa először alig hitte el. Majd mikor anyu elkezdte mesélni hogy az unokatesók mennyire csodálták Milót akkor csak kerekedett a szeme nagyra hogy ez tényleg igaz. Végül megkérdezte hogy mikor és hogy jutott ez a baromság az eszembe. :)

VIKI
NAgyon aranyos lehet Lackó ahogy magyaráz. Bakker nemsokára két éves lesz. Komolyan azt hittem rossz a vonalzód amikor ránéztem. Nagyon elszaladt az idő. Gondolom saját gyerekemmel még jobban és lassan mehetek vissza dolgozni :(
Őt meg adhatom le a bölcsibe - jajj de nagyon rossz lesz - sztem én jobban bőgök majd mint ő :(

ÉVI
Most már értem .... ennyi segítséggel hamar megvan a házimunka :) Nagyon cukik a törpök.

VIUS
Ma mondta a védőnő hogy kezdjük el az almalevet adni Milónak aztán később egy kis banánt ha minden oké.
Úgy látszik a tápisokanak előbb ajánlják a hozzátáplálást.
Felforgattuk a tescot üveg almareszelő miatt de persze sehol.

:twisted:

dita75

Felhívtam a gyerekdokit és mondta, hogy vigyem be holnap Dorkát hozzá, ír valamit a kiütéseire. Vagy lehet, hogy kihívom, meglátom majd. Tanácsadás csak kedden délelőtt van, arról már lemaradtunk. A kiütések meg rosszabbak lettek, most már a másik "orcája" is bepirosodott és egyenetlen a felszíne. Szegény baba, remélem, hogy nem viszket neki vagy ilyesmi.

Boniko, mekkora jó fej már Zsiga, hogy szól, ha nincs rajtad zokni!:))))))))))))))))))))) :lol:

Desviki, jó a fotó:) Bakker, pont ilyen kádunk és csempénk van nekünk is. Nem nálunk készült a fotó?:-O)))))))))))))) Bár nálunk nincs matrica a kádon 8)

Ditus, mikortól lehet kenguruban vinni a babát? Még mi várjunk egy hónapot? KÉnyelmesebb lenne abban vinni, mint a hordozóban.
Vendég

Twist!
[quote]N írta:em nálunk készült a fotó?:-O))))))))))))))

Gondolom észrevennéd, ha nálatok csöveznénk esténként :lol: :lol: :lol: :lol:

Kiütéseket sajnálom!

Ditus!
Na igen, én sem önként és dalolva vágyok vissza dolgozni :(

Hozzátáplálás
Én nem akarok belekotty, és ezért is csak halkan írom, de sztem a hozzátápival ráérték 5-6 hónapos korban. Tudom, h mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, de nekem még nagyon korai a 3 hónapos babusok hozzátápija.
20150601134430

Császtok Lányok,

Némóka, gyönyörűek vagytok.

Vius, milyen nagy már Darinka!!

Twist, Dorka nagyon cukor.

Viki, Lackó fickó hatalmas, és nagyon aranyos a fürdőkádban, ő is szőke legény.

Csajok, viszont nálunk eddig tartott a betegség nélküli időszak. Olcsával iszonyat betegek vagyunk. Olcsa köhög, lázas, orra még nem folyik, én nekem meg a torkom fáj, taknyom-nyálam egyben. Iszonyat. Tegnap volt doktornéni, homeot kaptunk mindketten nyomjuk, tegnap egész éjjel felsirt, állandóan néztem a lázát 38,8 körül volt, nyomtam neki a homeos kupokat, ma már talán ő picit jobban van, de én ma tetőzöm. Férjem uram szabira ment holnapra mert jártányi erős sincs annyira kész vagyok. Na jó megyek nem panaszkodom,

pusssz

Kép
pgsuska

Képzeljétek hogy jártunk Levivel. Megint hörghurutja van, kapta a szokásos gyógyszereket rá, de nem javult, sőt.
Így tegnap visszavittem az orvoshoz, és kapott még hörgőtágítót, Theophyllin kúpot. Este 7 körül beadtam neki a tesóm szülinapján. Nem aludt el egész 9-ig, se hazafele, se sehol, csak hajnal 3/4 1-kor, és kemény 2:15-ig tartott, utána semmit. Még mondtam is, hogy biztos megkavarta, hogy későn jöttünk haza, nem a helyén volt... Reggelig szenvedtünk, de semmi alvás. Aztán reggel szintén beadtam neki a kúpot..., és továbbra sem aludt. Apukámnál voltunk ebédelni, és már kezdett nagyon gáz lenni a dolog, mint aki bedrogozott úgy viselkedett. Pörgött hátról hasra, oda-vissza, állt négykézlábra..., közben ormótlan hangon sikítozott. Már du. 1 volt, és még mindig nem aludt, és egy percre sem állt meg. Végül felhívtam az orvost, mondta, hogy bár ritkán, de előfordul, hogy hiányzik az az enzim, ami lebontja a kúp hatóanyagát, lehet, hogy ez történt, és kellene sos egy Germicid C kúp, hogy lenyugtassa Levit. Persze receptes, szerezni nem tudtam, de szerencsére kb. ahogy eltelt a kúp beadása után 6-7 óra Levi egyszerűen beájult. Aludt 2 órát, és teljesen normálisan kelt fel. Hát elég ijesztő volt.

Kajálás:
Levinek már símán lecsúszik a 190g-os bébiétel, majd ordít, hogy elfogyott, és még kiszopizza mind a két cicit :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Zsuzska,

jobbulást nektek, remélem hamar átmegy rajtatok a betegség!

Linácska,

ez nagyon ijesztő lehetett, még olvasni is félelmetes volt.

Évi,

örülök, hogy a villás tanács bevált nektek, én is már kínomban folyamodtam ehhez a módszerhez :oops:

Boni mami,

ez a kelbimbós recept nagyon jó, nálunk párom nem szereti, nem tudom hogy fogadná. :roll: :?

Viki mami,

Lackó nagyon aranyos a fotón, azt hiszem ugyanezt a képet csodáltam meg az iwiwen pár napja.

Twist,

én a tanácsadásra vittem el Danikát amikor felírták neki a kenőcsöt. De nekem szerencsém volt mert pont jól jött kis, neked a kedd sajna már nem jó.

Kép}
monic80

Évi,

teregetős képek nagyon jók

:lol:

Danika egyenlőre csak leszedi amit én szépen kiterítek. Múltkor itt volt anyósom és teregettem, Danci pedig szépen módszeresen szedegette le a ruhákat, kétszer rászóltam, mire a kisfiam ugyanúgy megfeszítve a mutatóujját visszabeszélt nekem. Erre mondtam neki, hogy nem szólok mégegyszer, erre leült a földre és a kezét elkezdte csapkodni, mutatva az anyósomnak, hogy a kezére szokott dádát kapni amikor már nagyon szófogadatlan. :oops:
Ez persze csak képletes suhintás, mindig ki is nevet érte Danika, de anyósom most biztos azt hiszi, hogy verem a gyerekem...

Kép}
monic80

Jó reggelt!

Zsuzska!

Gyógyuljatok meg!
20150601134430

Linácska, iszonyúan ijesztő lehetett, hogy Levi ilyen rosszul volt:( Akkor ezek szerint te sem aludtál semmi, ahogy Levi sem. HÁt nem semmi ez a hörghurut.

Ditus, bocsi, le vagyok maradva: A mensi rossz neked, azért kell tornáznod?

Suska, jaj, sajnálom, hogy Olcsával betegek vagytok! Még jó, hogy csak a szülinap után jött ki és azt még élvezni tudtátok. Most valami járvány lehet, mert a párom is tök náthás (bár nem lázas), pedig be van oltva minden ellen.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?