Új privát üzeneted érkezett!

Na végre sikerült ez a nyomi vonalzó....fél órámba telt :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Tündi: én magántanárhoz járok, illetve ő jár hozzánk hetente egyszer. Ha jól emlékszem 3000 Ft körül van egy óra, ami 60 perc. És ő is felsőfokúra készít fel. Te melyik nyelviskolát nézed? Ez nem a 2F nyelviskola??

Linácska: Levit csak noszogatni kellett, aztán tessék, hogy beindult :D Ügyesek vagytok!!

Bim-bam: felújítás :shock: :shock:

Goldplast: még jó hogy minden rendbejött Ákossal!!!

Sziszka: hová költöztök, orvosok mondanak már valamit???

Kép

Kép
dbea

Köszönöm a hozzászólásokat!
Végül is kiskanálal tudtam bele diktálni kis vízecskét. Tegnap Sinlackból lement 40ml, meg egy kis cici.
Éjel 3kor újra cici, örltem is mennyit eszik, de 2 perc múlva kihányta :cry: :roll:
Aztán 9kor pici cici, majd 11ig újra aludt. Aztán jött a doki. Doki bácsi szerint a jobb füle, meg a torka piros. A foga is duzzadt, de szerinte most nem az a fő probléma. Cataflámot, meg antibógyót is írt fel. Most újra alszik. Elötte egy fél cicit beletudtam diktálni... :roll:

GP/Ági a hideg is kirázott, ahogy olvastam amit írtál!

Adri

Kép

Kép
irdab

Marci is próbálkozik feltolni a popsiját, de még nem sikerült neki. De édes, ahogy nyomja fel magát :D

Hozzátápi: írtátok, akik megnézték a videót, hogy milyen bátran nyomtuk Marciba első alkalommal az almát. Akkor összesen kb 2 kiskanállal kapott, mert csak nyalogatta ugyanazt a falatot a kanálon, de megnéztem és tényleg olyan, mintha egy fél almát megevett volna egyszerre :D

Kép

Kép
dbea

Bim-bam,
jobbulást nektek.
Az a baj, hogy itt sok szülő megmondaná kerek-perec a dolgokat, és szerintem szülőin ki is fog bukni, csak a gyerekeket féltjük, mert sajnos hajlamos az óvónéni utána rajtuk bosszút állni. Csúnyán beszél... Komolyan olyan egyszerű dolgom lenne, ha Lili nem ragaszkodna ennyire ehhez az ovihoz. Gondolom ő nem sokat érzékel az egész felfordulásból.

Goldplast,
még jó, hogy nem lett semmi komolyabb.
Azért nem értem az orvost...ezért nem éri meg két napot a Heim Pálban lenni???? Hát miért érdemes, ha ezért nem???????
Ráadásul eleve csak 24 óra, igaz van benne egy éjszaka. Én a helyedben már most kérném az időpontot.
Levinek még nem riasztott egyszer sem a légzésfigyelője, mégis kiderült, hogy egy 8 órás megfigyelés alatt 37 kisebb és 7 nagyobb, már oxigénszint eséssel járó légzéskimaradása volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

GoldP:

Nem csoda, hogy így megijedtél. Nálunk is riasztott pár napja de az kamu volt, elcsúszott a helyéről az érzékelő. De én ettől is frászt kaptam.

Nálunk beteg a család vagyis most már csak Grétike, én kezdtem pénteken hasmars, apa vasárnap hányás és tegnap Gréti hasmenés. Tegnap nagyon vizes volt a kakija. Ma is megy a hasa de kb. 2 óránként és nem annyira vizes mint tegnap. remélem nem lesz kórház belőle. Itatjuk folyamatosan, enni kis adagokat kap többször.

nem vagyok itt valami sűrűn mint író de olvasni szoktalak benneteket.

Tündi:

Nagyon ügyes vagy így edül a gyerkőcökkel!!! Le a kalappal, én férjem 3 éve 6 hétre ment el de én hülyére bőgtem magam akkor.

Ja igen és nagyon jó lett a tabló!!!!!
nikó

Dbea,igen ez a 2F suli volt...gyorsan le is mondtam róla.5hónap 250ezer ft lett volna,meg vmi hely foglalási díj 15ezer ft...Meg könyvek+cd 2*28500ft.szóval kilőve...én ezt elég drágának tartom...

Adri,akkor csak ment neki egy kis folyadék.

Angelita,de tudja mondani,hogy lenyelte-e,és azt mondja igen..de a védőnő azt mondta hogy ilyenkor hajlamosak a képzeletet összetéveszteni a valósággal.Pl:az biztos hogy a szájában volt,mert volt nyálas pénz,de lehet hogy az az apénz amire azt hittük,hogy lenyelte,és nem ment le neki,hanem visszaköpte..és a védőnő erre azt mondta lehet hogy ő mér ezt lenyelésnek gondolta,mert mondtuk neki mutassa meg hol apénz,és a szájába mutatot..tehát passz...de remélem nem ynelte le,hisz meg van a 6db 5ös.

Bim-bam,nagyon klasszak lettek a vonalzók. :)

Kép
Kép
tundi24

sziasztok csajok!!
mostanában nem nagoyn tudok jönni, de azért igyexem!!

Hú, Goldplast :lol: engem is kirázott a hideg...... :shock: :shock: és nekünk nincs is légzésfigyelőnk.... :? :roll:

Adri :lol: Jobban van Zora???

Zsigi jól van, nálunk is kibújt a 3.fogacska (jobb felső metsző), de a bal oldali is meg van dúzzadva...
Ma kaptuk a második Prevenart -nem volt eddig az ÁNTSZ-nél. Úgyhogy nagyon nyűgi volt szegénykém egész nap. Remélem, holnapra jobban lesz...
Futást csinálom, az említett edzésterv alapján már a 4.hetet kezdtem ma. És közben szinte ki is tavaszodott. Nagyon jó érzés nekiiramodni!tényleg ajánlom mindnekinek (Ádibaba :lol: , Tünde :lol: )
és vállaltam itthoni munkát --ezért is vagyok kevesebbet--, amit lájtosan ugyan, de csinálok egy hete.

Hozzátápi:
hááát, nekünk se megy valami jól. vagy én vagyok béna. tegnap már kipróbáltam üvegest is -hátha a főztömmel van baj--- az már jobban ment, de hát szerintem só és cukor is van ezekben. Az enyém ehhez képest tök íztelen. Egyedül az alma megy.

kérdések: A Jana bébivizet is fel szoktátok forralni??
Adtok teát, ha igen, milyet?? A MEcsek bébit használja valaki??

Ja, és amiért tulképpen jöttem:
Linkácska :lol: :lol: :lol: Megint megleptél!!!SZuper a tabló!!!!!! Ahogy feszítenek a bodykban!!!! Gyönyörűek!!!!! és milyen nagyok már!!

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

=LInácska :oops: :oops:

...és ez a nagyonbaba tényleg undorító, le is szedem...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

[quote="bikmakk"]h írta:bikmakkm... pedig pont a vasraktárak kiürülése miatt szeretném a húst minél hamarabb bevezetni.

A porontyon most hozzátáplálós poszt az aktuális, már kezd is egymásnak esni a jónép. Érdemes követni, lehet tanulni ezt-azt. :roll:

Pl. ha valaki a hússal még várna, a vasraktárak kiürülése miatt lehet nyomatni a céklát, egy másvalaki még a kölest is említette, mint vasforrást. Hát nekem a cékla szimpibb.

Gluténérzékenység témában királybéka és tengelic boxolnak, az egyik szerint örökletes, és a hajlam sem befolyásolható a hozzátáplálás időzítésével, a másikuk a bikmakk által belinkelt tanulmányra utal.

Ja, maga a poszt elég pontatlannak tűnik, de a hozzászólások miatt érdemes lehet elolvasni.
http://velvet.hu/poronty/2010/02/23/ede ... _a_gyerek/

Kép
mocorgó

Én meg a szopival kapcsolatban vagyok tanácstalan....
Pontosan 10 kilót híztam fél év alatt a gyógyszerem nélkül. És már nagyon kezdem terhesnek érezni, és nem is normális szerintem havi kb. 1,5 kilót hízni. Bár az okát tudom, és őszintén szólva még én is tetézem egy kicsit, de nem tudom mi lenne a jó. Az endokrinológus szerint szedhetném, a gasztroenteorológus szerint ne küldjük rá Levire. Hát én nem tudom, lehet, hogy egy minimális adagban elkezdem. Végül is már csak 3-szor szopizik Levi, talán nem kerülne bele át olyan sok.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Most csak földobok néhány képet! :)

Én éppen kigyógyulóban vagyok egy durva megfázásból. Zarus eléggé sokat nyűgösködik saját magához képest. Az esti altatások teljesen káoszosak... Nagyon jó lenne már ha kibújnának azok a fogak amik most ennyire kikészítik. Egyébként az étvágya teljesen jó. Szinte bármit megeszik amit adok neki. :) Remélem ez továbbra is így marad. Jó lenne ha nem lenne válogatós gyerek később sem.

Mindenkinek jobbulást aki éppen nincs a top-on!

No és akkor a képek:

Kép

Ezt neked Világ! :lol:
Kép

Kép

Húúú, de érdekes...
Kép

Hello! Annyira szeretek fürdeni, hogy küldök is nektek egy huncut mosolyt!
Kép

Kép

Döbröginé:
Kép

Kép

Üdv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Linácska, ijesztő ez a 10 kiló! Azért ez nagyon megterhelheti a szervezeted. Jól sejtem, hogy pajzsmirigy-gond? És ha elkezded szedni a gyógyszert, lemegy? És ha nem kezded el, akkor folytatódik a hízás? Hát, a Te helyedben nem biztos, hogy a szopit választanám... Egyébként szerintem nincs olyan, hogy valami kicsit megy át: vagy kiválasztódik a tejbe, vagy nem. Remek, hogy a két doki eltérő állásponton van! :(

Kép
mocorgó

Mocorgó,
pajzsmirigy+cukor. A pajzsmirigy gyogyit azt lehet szedni, azzal nincs gond. A cukros meg átmegy a tejbe ez is biztos, csak hogy okoz-e valamit az a néhány molekula úgy, hogy kevesebbet szopik Levi.
A cicit azért nem akarnám elvenni tőle, bár nem egy nagy cicifüggő, mondhatni egyátalán nem az.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jimbone,
meg tudnád mondani, hogy van-e előírás arra, ill. mit ír, hogy egy 15 fős oviban hány fős és milyen összetételű személyzetnek kell lenni? 1 óvónő 1 dajka összesen elég? Mi van, ha az egyik beteg lesz?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok lányok!

Adri,
jobbulást Zorának! Remélhetőleg a gyógyszerek hatására hamar meggyógyul a kislányod!

Orsi,
nagyon jók a képek, sokat változott Zara az utolsó fotók óta! Babásból egyre kislányosabb, nagyon bájos!

Nálunk a fürdés annyira nem jön be Emmának, elvan a vízben, a lábával pocsol is, de ha a szemébe fröccsen a víz, azt nagyon nem csípi. Ráadásul nagyon érzékeny a víz hőmérsékletére: max. 36 fokos vízben van el (már ez is határeset), ha melegebbe tesszük, akkor sír.

Itt nagyon csúnya ködös idő van, még szerencse, hogy tegnap végül kimentünk sétálni egy nagyot.

Eni,
ajándék ügyben döntöttél?

Bikmakk,
hogy haladtok a kóstoltatással? Továbbra is a banán a tuti befutó :)?

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
angelita

Anna, a bébivízre elvileg rá van írva, hogy kell használni. Mi Humanát használunk, az a felbontástól számítva 48 órán belül hűtőben tárolva forralás nélkül adható. A Janát nem tudom... Mi nem teázunk. Régebben próbáltam a csipketeát, de nem igazán jött be Emmának. A főzelékek után sima vízzel kínálom.

Kép
angelita

Linacska,
Tudom, hogy ez nem érv, de gondoltam elmondom, hogy én szedem a gyógyszert. (Ha jól emlékszem, mi ugyanazt a hatóanyagot nyomjuk :D) Nálam mondjuk soha nem volt látványos fogyás a gyógyszer hatására, így most sem azért szedem, hanem egyszerűen nem érzem annyira jól magam a bőrömben, ha nem szedem hosszabb ideig.
Ami a hízás-fogyás dolgot illeti, én ugye nem cukordiétáztam a terhesség alatt, viszont szedtem a gyógyszert, de így is felhíztam 16 kg-ot. Ebből nekem minimális ment csak le a szüléssel, így aztán 9 kg plusszal jöttem ki a kórházból. Ebből most lassan (nagyon lassan) kezd elfogyni. Még van rajtam 5. Ami viszont érdekes, és szerintem ez a szoptatás miatt van, hogy a gyógyszer ellenére is megvan a szénhidrátéhség rendesen :roll:

Adri

Kép
Kép
flake76

Angelita, még fontolgatom az ajándék-dolgot - ilyen könnyen azért nem nyugodtam bele a csörgő-zörgő-beszélő-villogó játékokba. :)

Kértem pár ismerőstől is javaslatokat, ha érdekel valakit, majd megosztom a kapott listát itt is.

De jó Nektek, hogy tegnap kijutottatok! Itt gyönyörű idő volt délelőtt, de akkor a védőnőt vártuk, délután meg esett. :evil: Ma ha törik, ha szakad, kimegyünk!

Képzeljétek, Liának egész jól csúszik az őszibarack az almához képest! :D

Kép
mocorgó

Adri most látom, hogy ugyanolyan lett a vonalzónk, pedig próbáltam olyat csinálni, amilyen nincs másnak... Na majd még elnézek az oldalra, keresek valami csajosabbat.

Szénhidrát-éhség: hurrá, akkor most már tudományosan is igazolt, hogy a szopitól lehet nekem is!!!

Kép
mocorgó

Sziasztok!

Nem nagyon tudok most reagálni, mert Dani ébren van, és igényel...
De van egy sürgős gondom, hátha tudtok segíteni....

Szeretnék a teszveszen venni Daninak valamit 4000 Ft-ért, és 5 óra múlva jár le az aukció.
És kiderült, ogy nem tudok licitálni, mert valami aktivációs kódot kell kérnem, amit postán küldenek ki több nap alatt, vagy banki átutlással elküldök 100 ft-ot ,de az is pár nap.... :evil: :evil: :(

Én korábban teszveszeltem néha, de nem sűrűn, és akkor még ez nem volt. :(

Nincs valaki, aki esetleg rendelkezik ilyennel, és megvenné nekem?
HA megvan a licit, úgyis anyukámék vennék át, nem én itt, Heidelbergben... :)
Ha vki tudna segíteni, megírom priviben neki, hogy mire kellene licitálni, és hogy mi anyukám e-mailcíme, hogy majd az eladó levelét oda továbbítsa.
Ma fél 4-ig él még az aukció, de mi baba-mama tornára megyünk 3/4 12 és fél 2 között, szóval azalatt nem tudom nézni az üzeneteimet...

Köszi nagyon előre is!

Kép
bikmakk

Mocorgó, eszembe jutott még egy ajándékötlet: labda.
Azt is élvezi Dani már most is, és gondolom 1 évesen pláne. És abból nem baj, ha már van neki.

Angelita: gien, a banán még mindig megy :) :) Egészen konkrétan a zabpehely meg az alma-banán kombó. De úgy csináltam, hogy egyre kevesebb zab, és egyre több gyümi, és ma lenne az, hogy csak alma-banán. Háááát, kíváncsi vagyok, majd beszámolok! Egyébként teganp már egész sokat benyomott ebből, volt az sztem 50 g is!!!

Csak most elbizonytalanodtam, hogy hogyan tovább. Zöldsgé mikor? És ha zöldség, akkor gyümi nem? Vagy akkor egy nap kétszer is? Ti hoygan csináljátok?

A porontyon és is olvasom, bár ma még nem volt időm... Megnyugodtam, hogy vannak más helyek is, ahol gabonával kezdenek.... :)

(Sztem tengelicnek van igaza...) De nem én vagyok az.

:)

Kép
bikmakk

bikmakk, jöhet a privi, leütöm Nektek szívesen, ha anyudék aztán kommunikálnak az eladóval.

Kép
mocorgó

Bikmakk,én is leütöttem volna neked szívesen...de csak most jöttem olvasni :oops: Remélem sikerül megnyerned az aukciót :)

Lina,hát nem tudom,hogy mit válassz szopit vagy agyógyszereket,de sztem a te egészséged is fontos,nem csak az,hogy Levi szopizzon.

Anna,én ma adtam először teát Zsombinak,és hipp-eset.Luca is ezt issza kezdetek óta.Vagyis Zsombival kóstoltattam már,de nem kellett neki...és sztem a cumisüveg miatt...Ma vettem neki egy másikat,olyat amiből a tápszert issza,és abból meg egy húzásra megivott 70ml :) Az Aventos cumi+cümisüveg nem kell neki,Lucának meg csak ez kellett :wink:

Eni,én kíváncsi lennék a listádra :)

5ft-os sztorink:Luca bizony tényleg lenyelte,tegnap este benne volt a kaksijában...Nagy kő esett le a szivemről,hogy kijött neki :)

Időjárás:nálunk esik rendületlenül...és Zsombika tegnap óta nagyon nyűgike...sztem a fogai,de nekünk még nincs 1sem :shock:

Néztem másik nyelvsulit,az OXFRORD-ot,sztem az lesz a befutó :)

Kép
Kép
tundi24

Orsi,nagyon nagyon édi Zara :D Látom nálatok is megy a pancsolás ezerrel :) nálunk mindennap úszik a fürdőszoba :)

Kép
Kép
tundi24

Jázminnak boldog névnapot! :) Ha olvasol bennünket Beus!!!

Kép
Kép
tundi24

Tündi, Hipp teából melyiket adod? A babateát (édesköményes) vagy valamelyik gyümiset?
Szuper, hogy kijött az 5ös! Luca meg is mondta, hogy lenyelte :)).

Most mennem kell, felkelt a leányzó és egyre türelmetlenebb :)!

Kép
angelita

Sziasztok!

Koszonom a dicsereteket Zarus neveben is! :)

Tundi: Igen, Zarus imadja a furdest. Nekem mindig at kell utana oltoznom, mert annyira ossze vizez. :lol:
Orulok, hogy szerencsesen megoldodott az 5forintos ugy. :)
Itt is esik... Meg csunya szurke ido van. Mondjuk legalabb nincs nagyon hideg. Zarus is szerintem a fogai miatt nyugtalan es neki sincs meg egy sem. De elvileg ez normalis. Ha jol tudom 6-10 honapos kor kozott jon ki az elso nehany fog, ugyhogy meg idoben van Zsombi is. :)

Madaran: A bolti bebietelek 99%-aban nincs hozzaadott so es cukor, sem tartositoszer, vagy szinezek. En a Kecskemetiben csalodtam, mert azok kozul szinte mindegyikben van plusz cukor. De a tobbi marka szerintem teljesen okes. Hipp, Nestle, Univer, Babylove... Ezekben egyikben sem lattam hozzaadott dolgokat. :)

Zarus nem teazik, o inni anyatejet kap, fozelek utan is akar, bar altalaban olyankor nem kell neki semmi mar.
Ma ceklat evett cukkinivel. Azt hittem ez majd nem izlik neki annyira, mert nem olyan edes, de ebbol is szepen fogyasztott. :)

Bikmakk: En siman keverem a zoldsegeket a gyumolcsokkel. Pl almat repaval, almat krumplival meg ilyesmi. Szerintem ezzel nem lehet artani a babaknak. :)

Linacska: Nekem anno a terhessegem alatt csinaltak pajzsmirigyes vervetelt, es persze nem volt jo az ertek, de a szuleszorvosom es mas orvos ismerosom is azt mondta, hogy terhesseg alatt amugy is megorul az ember hormon haztartasa es ez siman lehet attol. No akkor anyu elkuldott az endokrinologusahoz, aki az alapjan az egyetlen vervetel alapjan felirt hormon tablettat... A receptet soha nem valtottam ki... Nekem ne adjon senki egyetlen vervetel eredmenye alapjan rogton hormont. Utana csinaltak ultrahangot es teljesen rendben van a pajzsmirigyem...
Anyu persze azota is mindent erre fog. A rossz kedvemet, azt, hogy meg nem tudtam teljesen visszafogyni stb. Ugyhogy most mar nem is mondom el neki, ha eppen nincs jo kedvem, mert csak azert mert neki van gondja a pajzsmirigyevel nem feltetlenul van nekem is...
Nekem amugy akkor azt mondta a doki, hogy a placentan nem megy at ez a hormon... Nehezen hiszem el, de mindegy.
Nehez dontes az biztos, de en szoptatas mellett biztos nem szednek hormont.
Raadasul az azert tenyleg furcsa, hogy a ket orvos teljesen mas oldalon all.
Ezt nagyon birom az orvosokban amugy, hogy kb ahanyan vannak annyifele velemenyen vannak... Hat nem ugyanazt tanitjak mindegyiknek? Bar en amugy is azt gondolom, hogy altalaban tunetet kezelnek es nem okot, mert hiszek abban, hogy minden betegseg mogott lelki dolog all.
No... inkabb be is fejezem az okoskodast es megyek fozni! :lol:

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Mocorgó
írtam privit még másfél órája
de csak most, hogy hazaköttem a tornáról, látom, hogy nem küldte el :evil: mert nem írtam témát.

Szóval most elküldtem, de persze már nincs 3 óra hátra az aukcióból, csak 2.

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Megjöttünk a sétából, nagyon meleg van kint :D Úgyhogy kirúgtam a hámból: nem vettem kesztyűt :lol: :lol:

Egy körkérdés: ha jönnek a kicsit jobb idők, mondjuk ilyen 15-16 fokok, ti mit adtok sétához a gyerkőcre? A bundazsák meleg lesz addigra... Egy vékonyabb zsákot? Vagy ekkora babákra már nem szoktak? Esetleg kis kabátkát, meg nadrág és takaró?? Kicsit tanácstalan vagyok.

Még egy kérdés amit már régóta meg akartam kérdezni: aki fagyasztott le tejet és már egy ideje a fagyóban van és elővette, milyen a tej? Az állaga a miénknek teljesen normális, de olyan erős tejszaga van, hogy nem tudom odaadjam-e Marcinak. Anyukám megszagolta, szerinte semmi baja. Nem romlott az biztos, mert azt a szagot már ismerem, hanem tömény, erős tejszag, de annyira, hogy fordul a gyomrom tőle. Így viszont nem merem még elfőzni sem, pedig tele van a fagyasztónk tejjel.....

Kép

Kép
dbea

Dbea!
Amikor kórházban voltam, akkor kapott fagyitejet Dani, de annak nem volt semmi különös szaga.
A hétvégén viszont felolvasztottam egy olyat, ami nem anyatejgyűjtő zacsiban lett lefagyasztva, hanem aventes pohárkában, tehát nem légmentesen, blabla.
És nagyon erős vas-szaga volt :shock: , ezért nem mertem odaadni, mert a férjem szerint az E. colira utalhat.
Ha csak tejszaga van, akkor sztem nem gáz.
De megpróbálhatod te (vagy inkább a férjed) meginni, és ha nem lsz baja, akkor nem kell kidobni az egész hűtőt tartalmát... Már ha bírod... MErt én egyszer kóstoltam, de majdnem vissza is jött...

A porontyon olvastam egyébként, hogy a 6 hósnál idősebb, tehát etetésre már nemm felhszanálható fagyitej nagyon alkalmas fürdővízbe, tejben-vajban fürösztésre. :)

Tényleg, mi van Marci ekcémájával? Jól emlékszem, hogy neki volt?
Daninak most nagyon előjött, és nem tudom, mit csináljak vele. Amit a gyerekbőrgyógyász írt fel még Pesten, az szteroidos, és ugyan tényleg elfújta egy nap alatt, de hosszú távon nem használhatom ugye.
Amit az itteni írt fel, az meg egy sima testápoló, még illatosítva is van :evil: , és nem hat semmit.

Úgyhogy most Bepanthennel kenem a legproblémásabb részeket, és az arcát meg a füle mögött hámlást egész jól rendbe is hozza, de ha abbahagyom, kiújul. A nyaka meg továbbra is száraz és pirosas-rdes, és viszket is neki. :( :( :(

Kép
bikmakk

Orew,
Nagyon szépséges Zara a rózsaszín kádjában!
Én meg már mindig nekivetkőzöm a fürdetésnek, nadrág-póló le, hogy ne legyek annyira vizes :)

Köszi a választ a hozzátplálással kapcsolatban. És melyik napszakban adod? Napi 1x?

Ha az embernek pajzsmirigy-elégtelensége van terhesen, az nagyon-nagyon veszélyes lehet a babára, ezért ha TÉNYLEG van, akkor muszáj szedni rá a gyógyszert. Abban viszont igazad van, hogy egyetlen labor alapján ezt nem lehet eldönteni. (Mindazonáltal sztem kockázatos volt, amit csináltál, és nagyon örülök, hogy Zarus egészséges lett.)

A "hormon" mint olyan nem mindig jelent óóóriási veszélyt, és nem is lehet őket mind egy kalap alá venni. Bizonyos hormonok hiánya viszont nagy bajt tud okozni a babáknak.
De én már nem emlékszem pontosan, hogy Linácskának mit is kéne szednie... :? Így ebben nem tudnék tanácsot adni.

Meg azért sem tudnék tanácsot adni, ami miatt minden orvos mást mond: mert hiába tanitják ugyanazt (persze nem tanítják ugyanazt, mert már az egyetemen is mást tanít az endokrinológus meg a gyerekgyógyász meg az immunológus , stb.), de a tudomány változik, és az ember csak azt szakterületet ismeri naprakészen, amivel ő foglalkozik.
Ezért - bár ez csúnyán hangzik - én a háziorvosok szavára adok ilyen kérdésben a legkevesebbet. A szakorvos szava többet számít, de abból is inkább a fiatalabbé, aki egyrészt frissebben tanulta (ergo frissebb dolgot tanítottak neki), másrészt manapság talán jobban beleverik az orvosokba, hogy továbbképződni is kell... Persze ez csak az én véleményem...

Kép
bikmakk

Anettoo: Matyinak boldog névnapot!

Beus
: Jázminnak boldog névnapot!

Kép

Kép
hmbori

Orew,
most kivételesen anyukáddal értek egyet pajzsmirigyügyileg. Azt, hogy nem jól működik, azt igenis egy vérvételből meg tudják mondani. Ez nem olyan, mint egy progeszteron, hogy napról napra változik a szintje, hanem a pajzsmirigy nem megfelelő működése miatt folyamatosan fogy. Nekem már terhesség előtt is pótolni kellett, terhesen pedig a 2,5 szeresét kellett kapnom, hogy a babának ne legyen baja, mert a baba idegrendszerének a fejlődéséhez kell. Ja, és ez az egyetlen hormon (thyroxin), amiből szintetikusan is pontosan ugyanazt tudják adni, amit a szervezet amúgy maga is előállít. Kemény 106 Ft 3 hónapra.
És a hiánya hízáshoz, lassuláshoz, rossz hangulathoz, libidó csökkenéshez, depresszióhoz vezet. És felejtéshez sajnos, nekem ez gyógyszer mellett is megvan.
UH-n már csak akkor van jele, ha nagyobb gáz van, pl. nekem a saját szervezetem bontja le a saját pajzsmirigy állományát, na és ez már látszik, hogy nem egynemű a szerkezete.

Bikmakk,
Én thyroxin pótlást szedek most is, hashymoto thyreoditisem van, örököltem anyutól, én most a Metforminnal vagyok gondban.

Flake,
én nagyon látványosan fogytam a mettől. Kb. egy év alatt 20 kilót, és nem igazán diétáztam vagy mozogtam.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Bikmakk, teljes étkezést (ebéd) főzelékkel kell majd kiváltani, a gyümölcs pedig marad desszertként pl. uzsonnára. A gyümölcspépeket úgy is árulják, hogy "bébidesszert". Szerintem is jó a gyümölcs-zöldség keverése, aztán meg lehet majd próbálni csak zöldséget plusz húst. Nálunk Emma főzeléket kap ebédre (ma sütőtök-krumpli-sárgarépa volt a menü) és délután 2 étkezés között adok neki pár kanálka gyümölcspépet (egy üvegcse így 3 napra elegendő, plusz én vízzel is hígítom).
A hús bevezetése csúszik nálunk egy kicsit: felírtam a férjemnek a csirkemellet, de jót akart és pulykamellet vett, nem tudta, hogy a gyereknek szánom :)... Így ma megfőztem a pulykahusit pörköltnek, holnap pedig zöldborsófőzeléket csinálok hozzá.

A gluténnel kapcsolatban kicsit tanácstalan vagyok: mivel én allergiás vagyok, ezért elvileg Emma is hajlamosabb az allergiára, pl. emiatt tápszerből is hypoallergént kap. Nem tudom, a glutén adását ez mennyiben befolyásolja...

Kép
angelita

Angelita,
Köszi.
De továbbra sem értem teljesen:
"teljes étkezés"... Dani nem veszi figyelembe,m hogy hány óra van. Nem mindig van "ebéd". leglábbis nem ebédidőben, és ráadásul hullámzó, hogy mikor mennyit eszik - van hogy délben épp keveset, és uzsonnaidőben sokat.
Nappal 4-5y eszik, attól függ, hogy jön ki a lépés. Valamelyiket e 4-5-ből váltsam majd ki főzelékkel?
És miért nem szabad pulykát adni neki?
Itt van olyan 4 hónapos bébikaja (nekem is van, termékmintába küldték), hogy zöldséges rizses csirke, meg van olyan is, hogy gyümölcsös-krumplis pulyka...

Glutén: az nem allergia igazából, hanem egy autoimmun betegség. Nincs összefüggés azzal, hogy ti allergiások vagytok-e.
De mint mondtam, a legújabb vélemények szerint amúgysem a kései bevezetés előzi meg az allergiákat, hanem az anyatejjel párhuzamos...

Linácsa, bár elvben egy vérvételből megállapítható lenne, de ugye "gey mérés nem mérés", pláne egy terhes esetében illett volna visszaismételni, mielőtt kezelni kezdik...

Hát, a mettel kapcsolatban ténlyeg nagyon megoszlnaka a vélemények. Én meg nem értek hozzá. :( :( :(

Kép
bikmakk

Mocorgó, mát csak 6 perc... :)

Kép
bikmakk

Bikmakk, küldetés teljesítve, majd séta után jövök a részletekkel! :)

Kép
mocorgó

Köszi. :) :) :)

Kép
bikmakk

Linácska, én terhesen és szoptatás mellett is szedem a merckformint.

Kép
Kép
Kép
oui

Csajok,
akkor azt hiszem este már be is veszem én is. Igaz mondjuk nem 3x1000-et, mint előtte, de mondjuk egy 500-assal elkezdem. Már ha megállna a hízás, már az jó lenne.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

...............
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kandi72 2010.03.30 16:21-kor.
kandi72
Budapest III. kerület

Lányok, emlékszik valaki, mikor volt szó itt a fórumon etetőszékekről? El szeretném olvasni azt a részt, de nem lehet külön topicon belül keresni... :cry:

Ja, ha már szóba került: az autós ülés téma is érdekelne, szintén tök jó lenne, ha valaki megmondaná, hogy melyik hónapban kb. mikor került szóba.

Kép
mocorgó

Linácska, én is szedtem már terhesen is, és most is szedem a merckformint. Kérdezte a nőgyógyászom, hogy van-e rendesen tejem, és mikor mondtam, hogy igen, azt mondta, hogy a merckformintól! Vagyis nem fogja hátrányosan befolyásolni a szoptatásod, ha újra elkezded. De szerintem kérdezd meg valamelyik dokidat, hogy milyen adaggal kezdj, jobb, ha biztosra mész!

Kandi, Angelita, én rendszeres szavazóitok vagyok! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Mocorgó
az autósülésről december 20 és jan 10 között volt valamikor szó, mert tudom, hogy Pesten voltam akkor, amikor ezeket olvastam :) :)

Az etetőszéket nem tudom, de ha megtalálod, légszi szólj, mert az engem is érdekelne.

Kép
bikmakk

Bikmakk: ekcémás Marci igen. Először egy Elocom nevű szteroidos krémet használtunk, ami valóban nagyon jó és pikk-pakk elmulasztja a foltokat. Ezt a gyerekorvos adta, de ettől függetlenül mi elmentünk a Heim Pálba is bőrgyógyászatra. Ott adtak egy ennél hígabb keveréket, mert azt mondták, hogy erősnek találják az Elocomot egy ekkora babának, így most egy kevert krémet használunk. Szerencsére csak ritkán kell elővenni, akkor is egy-két nap alatt elmúlik. Viszont az állapotától függetlenül mindig kell testápolót használni (gyógyszertári - Cremor a neve, nem illatos). Ha gondolod íratok Marci nevére pluszba egyet és valahogy eljuttatom Anyudéknak, hogy ki tudjátok próbálni. Ezzel kell minden nap többször kenni Marci bőrét, én naponta 3-5-ször kenem. Mert különben kipirosodik, kiszárad, viszket neki.
Itt van egyébként egy-két jó tipp ekcémára: www.atopiaiskola.hu

A tejet megkóstoltam, igaz csak egy kiskanállal, de a szagától még csak megfordult a gyomrom, az ízétől majdnem vissza is jött ami benne volt :? Aventes pohárban fagyaszttuk mi is... Nem tudom milyen szag lehet, amit a férjed mondott.

Kép

Kép
dbea

Linacska,
20 kg az nagyon tuti. Rám is rámférne :oops: Mondjuk én nem is szedem ekkora adagban. Eleinte 2x500at szedtem a Merckforminból, most pedig 2x850et. Én ezt szedtem már jóval azelőtt, hogy babát szerettünk volna, és szedtem végig a terhesség alatt is. A szoptatás elején nem tudtam feliratni, így egy hónap kimaradt, de aztán újrakezdtem. Lehet, hogy van aki ezt felelőtlenségnek tartja, de nekem is mondott orvost ezt is meg azt is, és végülis valakinek hinnem kellett mindenképpen :D
Neked a 3x1000-et vérvétel eredménye alapján írták fel? Vajon mitől függ, hogy kinek, mennyit adnak? Mármint úgy értem, hogy olyan esetekben, amikor nem kialakult cukorbetegnek írják, hanem inzulinrezisztenciára és/vagy PCO-ra.

Bikmakk,
A hozzátáplálással én is bajban vagyok, mintha nem érteném teljesen a logikát :oops: Az új trendekkel kapcsolatban képben vagyok, szóval értem a glutén dolgot is, nekem is az időzítésekkel van a bajom. A gyerekorvosunk szerint szoptatás után kell megkínálni Ábelt gyümivel. A védőnő szerint két szoptatás között. Ez nekem már önmagában is ellentmondásnak tűnik. Erre még rátett a védőnő azzal, hogy ebédre most már adhatok főzeléket (mármint babafőzeléket). Most már teljes a káosz a fejemben. Mivel Ábelnek nincsen fix napirendje, ezért ráadásul a kajákat nem mindig tudom pántlikázni, hogy ez volt most a reggeli, ez meg az uzsonna :oops: Néha így kicsit kezd összekeveredni minden, és közben meg azért aggódom, hogy mi lesz így a tejjel, mert szerintem Ábel határozottan kezd kevesebbet igényelni. A történetet nálunk meg kell fejelni azzal is, hogy április közepétől én részmunkaidőben dolgozom, így jó lenne, ha addigra kialakítanánk valami rendet. Na jó, befogom, nem akarok itt panasznapot tartani, csak el akartam mondani, hogy nekem sem teljesen tiszta ez a sztori. :cry: Ha valaki tudja a tutit, az ossza meg velem is, légyszi :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Linacska, Hmbori,
Azt is el is felejtettem mondani, amit Bori is írt, hogy mikor elkezdtem szedni a metet szoptatás alatt az egy hónapo szünet után, akkor elöntött a tej! A doki szerint a PCO hátrányosan befolyásolja a tejet, de a met ezt helyreállítja. Na jó, most már tényleg eldugulok ebben a témában.

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake, sztem a napirenden egyelőre ne aggódj, az lenne a lényeg a hozzátáplálásnál, hogy megszokja az ízeket. Illetve 2 út van: vagy azért táplálsz hozzá, hogy kevesebbszer kelljen szoptatni, vagy azért, hogy szokja a rendes ételeket. És e mellett: van olyan baba, aki a nélkül, hogy le akarnád szoktatni az anyatejről, inkább a rendes ennivalót választja, van, aki inkább marad a tejnél mint fő táplálékforrásnál. Ha inkább azt szeretnéd, hogy legalább egy etetés tekintetében anyatej helyett mást egyen (neked ez mondjuk a részmunkaidő miatt praktikus lenne), akkor szopi előtt is adhatod neki az ételt, és egy idő után már csak vizet adsz utána, nem tejet. Így nem kellene (annyit?) fejned a munkábaállás miatt, nem?

(Én jelenleg 2x adok Mirának mást, mint tejet, és utána megszoptatom. Mindíg el is fogadja a tejet utána, de hozzáteszem, eddig csak banánt és sütőtöklevet evett, de ez utóbbi nagyon nagy sláger. A püré még nem megy.)

Kép
Kép
Kép
oui

Bikmakk, köszönöm a gluténnel kapcsolatos választ! Azt hiszem, én is nézek majd zabpelyhet és kipróbáljuk, hogy ízlik Emmusnak :)!

Először inkább csirkemellet adnék, nem pulykát -nekem a védőnő a csirkét mondta, így inkább azt próbáljuk ki először. Lehet, hogy az könnyebben emészthető, más a rostszerkezete?

Előbb-utóbb biztos, hogy lesz napirendetek és elválnak egymástól az étkezések, lesz reggeli, ebéd, uzsonna és vacsora. Emma most 5x eszik egy nap (néha 4x, de az ritka) és ebből egy étkezés csak főzelék +víz. Néha 2 étkezés között pluszban megkínálom egy kis gyümölccsel is.
Szerintem Nálatok egyelőre a kóstoltatás a lényeg, próbáld emelni a mennyiséget és eljön majd az idő, amikor jóllakik a szilárd kajcsival is a kisfiad. Ha időhöz nem tudod kötni, akkor nevezd ki pl. a napi 3. étkezést a szilárdnak, hogy legyen egy rendszer.

Kép
angelita

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?