Bibar: Köszi a dícséretet, aranyos vagy!
Kiváncsian várom a holnapi UH eredményeket...annyira jó, hogy megint láthatod Millád!
Én holnap telefonálok Ferenczire, hogy milyen lett a terheléses cukor eredményem...kicsit aggódok miatta!
Ha esetleg helyreállt az inzulinszintem, akkor már-már engedélyezni fogok magamnak heti 1-2 alkalommal burgonyát, rizst, na meg az áhított hamburgert is olykor.
Bébike: Sajnálom a székrekedést, de nem szabad erőlködni!!!
Rám eddig szerencsére 2-3 alkalommal tört csak a probléma, de tudom mennyire rossz!
A füge is jó szorulásra, mint minden más aszalt gyümi.
Utánaolvastam kicsit...
"
Házi gyógymódok
Székrekedés ellen a legjobb házi praktika, ha felkelés után megiszol egy pohár meleg italt. Ez lehet koffeinmentes- vagy gyümölcstea, de akár egy kis citromlével és mézzel ízesített meleg víz is. A lényeg, hogy jó meleg legyen, mert ez serkenti a bélműködést.
Ha kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, beáztatott lenmag vagy aszalt gyümölcs segítségével orvosolhatjuk székrekedésünket. Mind a lenmag, mind az aszalt gyümölcsök hatása csak akkor lesz optimális, ha fogyasztás előtt vízbe áztatjuk őket – legjobb, ha egész éjszakára –, és emellett elegendő folyadékot veszünk magunkhoz. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a szervezet elvonja a bevitt vizet, a ballasztanyagok pedig összesűrűsödve, éppen úgy, mint a maradék béltartalom, dugót képeznek, és a kívánt hatás elmarad.
A magnéziumban gazdag táplálékok is igen hasznosak lehetnek székrekedés esetén. Ez az ásványi anyag ugyanis enyhe hashajtó hatásáról ismert. Magas magnéziumtartalommal bír a cékla, a spenót, a karfiol vagy a málna. Ha ezek közül egyik sem szimpatikus, fogyaszthatjuk a magnéziumot pezsgőtabletta formájában is."
Remélem lesz benne valami újdonság...
Az akváriumunk azt hiszem kb. 70-75 literes...nekünk csak aranyhalak vannak benne, na meg 2 anci, és 1 otocintusz...algaevők.
Az aranyhal nagyon jó, igénytelen hal, viszont sokat kakil.
Mondjuk szeretem őket nézni, s mindegyiknek van neve is (tudom beteges)...de már várom, hogy kisebb "raj-halakat" is vehessek egyszer.
Mi hetente, másfél hetente lecseréljük a víz 1/3-át, s kb. 1,5-2 havonta kipucoljuk a teljes akváriumot.
Kisebb testű halaknál szerintem kevesebb macera lehet.
Itt a neten utána lehet olvasni, hogy melyik hal mit szeret...meg melyik halat milyen más fajtával lehet együtt tartani.
Tanácsom nem nagyon van, mert hát mindegyik halfajta mást igényel...mondjuk szerintem 40 literes akváriumba 2-3 aranyhal simán elfér...és ők viszonylag sokáig is élnek!
Zsani: Örülök, hogy kidugta magát a manód.
Csudi jó...tudom!
Edi: Szegény egérke!
Én is zokognék.
Úgy látszik, hogy szeretik a bankot az egerek!
Nálunk is volt a fiókban...na meg csótányok, amik miatt ragacsos csapdát is kiraktunk a konyhába.
Egyik reggel viszont egy egérke farka szorult a ragacsba, és sírdogált nagyon.
A bizt.őr megfogta, és bottal kipiszkálta a ragacsból, és kivittük a bank garázsa elé...mondtam az őrnek, hogy várjuk meg míg a garázs-ajtaja bezáródik, mert...hát nem visszafutott!
Úgy iszkolt vissza, hogy csak na!
Emi