Új privát üzeneted érkezett!

Niki
jaaaaaaaaaaaaa, így már értem. azt én sem engedtem Bálintnak, hogy malackodjon, ha én etettem. Megértem, hogy mérges vagy. Nem mondom, hogy pihenj a pocak fájásra, mert úgy sem tudnál... :? Akkor csak remélem Riki nem használja ki nagyon a szitut.... :S

Emma
Én alapból úgy jelentkeztem be, hogy Hajdú Krisztinához szeretnék bejelentkezni, 4D genetikára. Így nem volt mit kérdezni :D:D:D
Vendég

bibar!
Itt ilyen nagy "haribófalak" vannak! Benne kis fakkok! És te mersz ki magadnak összeválogatva milyen fajtát szeretnél. Szinte minden boltban van ilyen...csak az ára változó.

d.dodó

Hát akkor majd meglátjuk szombaton, nekem mire sikerült bejelentkezni :)

Bébike, elolvastam még egyszer, amit írtál, és tényleg alább hagyott a pánik, nagyon köszi... Ennek örömére neki is állok dolgozni!

Szorulás: én is alapból ilyen típus vagyok, mostanában a nagyon meleg tejeskávé (kevés kávé sok-sok tej) + gyümölcs (ált. banán) szokott segíteni.

További szép napot!

Kép
emma.zunz

Bébike
Pocak fügekockáról ebszélt, de sajnos itthon nem kapható csak kinn... Nekem is Tőle van :D:D Imádom is érte, mert nélküle gondban lennék.... :roll: :oops:
Vendég

még azt szerettem volna megosztnai, h ma igen erősen böködött manó és kidugta magát a köldököm mellett. fogtam a sztetoszkópom és ha minden igaz, akkor most először hallottam a szívhangját! úgyhogy ma csudiboldogvagyok!!!!

Kép
zsani78

bébike,
én dec.28-án voltam 12 hetes genetika uh-n. Eszter pont szabin volt, így a kollégájához mentem a Bolgárkerékbe. Ott mondta az a kedves ember a 90%-os down-t, rohantam aznap az Istenhegyibe.
Ott is megnézték, ott volt (nem amino, az csak a 16. héttől van) korion-boholy biopsziám. Bátorfi doki volt a dokim, Ő Hajdú Kriszta jobbkeze, de a műtéten Hajdú Kriszta is ott volt.
Eszterrel telefonon tartottam a kapcsolatot, már a legelején megbeszéltük a szív-ut-t, de az Istenhegyiről is oda küldtek, Hajdú Júlia szerintem is tündér, mindent rendben talált, és amilyen lelkis, minket is visszahívott kontrollra (ami ingyenes). 24. héten megyünk újra hozzá.
Régen voltál fent - írtam, hogy én is márc. 1-én megyek Eszterhez 18.20-ra :)
Addig gyógyulj meg, sajnálom, hogy te is beleestél ebbe a nyavajába. Kitartás!
Vendég

Szorulás: Én Lizyvel voltam nagyon szorulásos...sokszor fájt már a wc-zés. és erre irt még a doki vasat, mert nem lett jó az eredményem...marhára "boldog" voltam....sokszor napokig nem tudtam menni wc-re.

Emma!ű
Érdekes amit irsz, mert elvileg pont a banán az, ami fog....a gyerekeknek is ha hasmenésük van, akkor banánt, répát vagy savanyú almát adnak. ezek fognak.
És még nagyon fog a kakó, csoki.

d.dodó

Edi: a Praxisban is jól meg fogja nézni a Hajdú drnő a kis Szerelmed, akár egy babamozin. Nekem mutogatta a kezein az ujjacskákat, meg hogy milyen párnás, megmutatta a tappancsait, a mosolygós szájára állandó jelleggel visszatért, de ezeken kívűl mindent totálisan alaposan végig néz. De ha szeretnél valamit látni és nem mutatta, nyugodtan szólj neki. Nekem pl. macerálta, hogy forduljon meg, hogy látszódjon a pofija. Utána azért mert nagyon közel volt és így a kép kicsit homályos lett. Szóval szerintem élvezni fogod nagyon az előadást :D

Barbuss: köszönöm szépen a progit, este letöltöm, mert most nem hagy Nóri, illetve a Ringatós linket is köszi, azt is átnézem.
Egyébként ne furdaljon a lelkiismeret, mert most otthon vagy. Ez most mindkettőtök érdeke. Én is vinném bölibe Nórit, ha járna. De anno nem volt hely, utána meg tervbe vettük kistesót, így már nem is próbálkoztunk vele.
Szóval, nyugi és pihi!

Zsani: jupppiii! Örülök, hogy Te is hallattad a kis Manó szívhangját. Annyi boldogságot tudnak nyújtani már most ezek a kis Picúrok :)

Köszi mindenkinek a drukkot, meg hogy velem örültök, hogy minden okés! Köszi-köszi! :D

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

hűűűűűdeanagyonsokatirtatokmaaaaaaaaaaaaaaaa :oops: :lol:

Barbuss: nem nagyon mászkálok. kocsival hoznak viszenek és csak annyit mozgok mig kiszállok a kocsiból megkukk a csempét és vissza.
nem gondolnám h sok...bár a pihihez képest sok :oops:

Maki: nekem mindig volt bajom vérvételnél. Amikor műtöttek nem tudták bekötni az infúziót...a csecsemő osztályról jött le a főnővér neki elsőre sikerült... :roll:

Edi: igyekszem nem idekeskedni :)

Bibar: de szép poci :oops: :lol:

Moki: te ma szülinapos vagy? Hát boldog szülinapot :D :D :D

Meme: Gratu a munkához :wink:

Top: fórum tali sztem jó ötlet :lol:

Emi: csini kismama vagy :)

Dóri: gratulálok a lányzóhoz.... reméljük mi is ilyen hireket kapunk :wink:

Kép
freyja

A répa meg az alma nem foooog, az inkább lágyít :P
Én Bálintnak adtam mindig répa-alma keveréket, mikor picike volt és szorulás volt a láthatáron... na az segített neki mindig :lol:
de persze ez megint alkat függő, mert a barátnőmet meg a banán hajtja... :roll: szerintem szintén alkatfüggő ez is... :D
Vendég

Fórumtali??? Mikor lesz, csak, hogy tudjak szabit kivenni :D:D:D:D:D:D
Vendég

Lányok.... tiszta marha vagyok.... :roll: :oops: van egy betolakodónk itt a bankban az álmenyezet felett, egy egér... Fogalmunk nincs, hogy hol jött be, de a fő, hogy hívták a rágcsálóírtókat.... na már azon kiborúltam, hogy inkább fogjuk be egy üvegbe és dobjuk ki.... persze senki nem volt rá hajlandó. Kijött az irtó, és valami mérget rakhatott fel vagy nem tudom, de a fő, hogy itt mászkál felettem és nyüszizik, meg most már alig mocorog, én meg zokogok mint egy hülye marha. A kollégáim meg röhögnek rajtam, de esküszöm tökre sajnálom basszus, hiába tudom, hogy ez a helyes.... Mindig is állatvédő voltam, de mióta terhes vagyok, ez már túlzás lett.... :roll: :roll: :roll:
Vendég

edi!
A sima sós vízben főtt répa igeni sog. És épp azért irom, hogy a savanykás alma is. mert ha már az alma édeskés, és azt kevered répával, az lazít!! de a natur savanyu alama fog. és a répa is magában.

d.dodó

Anyamaci, én 1-jén 15.20 ra megyek Eszterhez! Egyszer összefuthatnánk azért :D Hú, sajnálom, hogy a Bolgárkerék utcában rátok hozták a frászt :roll: de lényeg, hogy minden rendben! Mi is megyünk kontrollra HAjdú Júliához, 21 hetesen!

Fügekocka? :roll: ha sima fügét vennék, akkor az is jó szorulásra? Én már bármit beszedek, csak segítsgen :lol:

Kép

Kép
bébike4

Dodó
nem akarok veled vitatkozni, nálatok biztos fog.
Nekem Bálintnál sima vízben főtt répa lágyított... ezért mondtam, hogy biztos alkati kérdés....

Bébike
naaa ez egy jó kérdés... erre még tippem sincs, de tuti a csajoknak lesz :D Én kezdő vagyok füge témában....
Vendég

edi!
tuti egyénfüggő akkor. nekünk még igy ajánlották is..ha ilyen olyan gond lenne, akkor mit kell adni.

d.dodó

Edi: én is ilyen vagyok :) mi is fogtunk be anno egérkét, munkahelyemen. én is inkább napokig "vadásztam" nem engedtem megmérgezni, a csajok meg szidtak h dehát itt mászkál a tányérokon meg egérszaros minden :oops:

azt kihagytam a meséből h én alapból is túl érzékeny vagyok,várhatóan épp emiatt és a mostnai hangulatingadozásaim miatt akkor érzékeny lesz a manó is. :oops: dejó :oops: :roll:

Kép
freyja

Freya
Én is befogtam volna inkább, de nem hagyták, mert segíteni senki nem akart, egyedül meg nem tudom leszedni az álmennyezet egy részét sem... :roll: Totál sajnálom szegényt..... :S :(
Vendég

Dodó
hú bezabiznám azt a falat az tuti :wink: :wink:

a babnán tuti fog,na én a répáról hallottam ezt is azt is,minket sem fogott hála az égnek,nagy répás még ma is :wink: :wink:

Edi
egér ügyben én is ilyen vagyok,annyira sajnálom szegényt :oops: :oops:

bibar

Dodó
persze, ez tuti egyén függő.
Nálunk Bálintál mondták, hogy adjak neki sütőtököt az hajtó hatású kifejezetten... ami nálam igaz is volt normál esetben, a gyereket meg fogta mint a fene, nem is értettem.
A banán ugye, ha éretlen akkor fog, ha túl érett akkor hajt. No ez pl. Bálintnál éppen fordítva volt.
Tehát tuti változó ez is, kinek hogyan reagál a gyomra rá....
Vendég

Bibar: Köszi a dícséretet, aranyos vagy! :)
Kiváncsian várom a holnapi UH eredményeket...annyira jó, hogy megint láthatod Millád! :D
Én holnap telefonálok Ferenczire, hogy milyen lett a terheléses cukor eredményem...kicsit aggódok miatta!
Ha esetleg helyreállt az inzulinszintem, akkor már-már engedélyezni fogok magamnak heti 1-2 alkalommal burgonyát, rizst, na meg az áhított hamburgert is olykor.

Bébike: Sajnálom a székrekedést, de nem szabad erőlködni!!!
Rám eddig szerencsére 2-3 alkalommal tört csak a probléma, de tudom mennyire rossz!
A füge is jó szorulásra, mint minden más aszalt gyümi.
Utánaolvastam kicsit...
"Házi gyógymódok
Székrekedés ellen a legjobb házi praktika, ha felkelés után megiszol egy pohár meleg italt. Ez lehet koffeinmentes- vagy gyümölcstea, de akár egy kis citromlével és mézzel ízesített meleg víz is. A lényeg, hogy jó meleg legyen, mert ez serkenti a bélműködést.
Ha kevés zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, beáztatott lenmag vagy aszalt gyümölcs segítségével orvosolhatjuk székrekedésünket. Mind a lenmag, mind az aszalt gyümölcsök hatása csak akkor lesz optimális, ha fogyasztás előtt vízbe áztatjuk őket – legjobb, ha egész éjszakára –, és emellett elegendő folyadékot veszünk magunkhoz. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a szervezet elvonja a bevitt vizet, a ballasztanyagok pedig összesűrűsödve, éppen úgy, mint a maradék béltartalom, dugót képeznek, és a kívánt hatás elmarad.
A magnéziumban gazdag táplálékok is igen hasznosak lehetnek székrekedés esetén. Ez az ásványi anyag ugyanis enyhe hashajtó hatásáról ismert. Magas magnéziumtartalommal bír a cékla, a spenót, a karfiol vagy a málna. Ha ezek közül egyik sem szimpatikus, fogyaszthatjuk a magnéziumot pezsgőtabletta formájában is."
Remélem lesz benne valami újdonság...

Az akváriumunk azt hiszem kb. 70-75 literes...nekünk csak aranyhalak vannak benne, na meg 2 anci, és 1 otocintusz...algaevők.
Az aranyhal nagyon jó, igénytelen hal, viszont sokat kakil.
Mondjuk szeretem őket nézni, s mindegyiknek van neve is (tudom beteges)...de már várom, hogy kisebb "raj-halakat" is vehessek egyszer.
Mi hetente, másfél hetente lecseréljük a víz 1/3-át, s kb. 1,5-2 havonta kipucoljuk a teljes akváriumot.
Kisebb testű halaknál szerintem kevesebb macera lehet.
Itt a neten utána lehet olvasni, hogy melyik hal mit szeret...meg melyik halat milyen más fajtával lehet együtt tartani.
Tanácsom nem nagyon van, mert hát mindegyik halfajta mást igényel...mondjuk szerintem 40 literes akváriumba 2-3 aranyhal simán elfér...és ők viszonylag sokáig is élnek!

Zsani: Örülök, hogy kidugta magát a manód. :) Csudi jó...tudom! :D

Edi: Szegény egérke! :( Én is zokognék.
Úgy látszik, hogy szeretik a bankot az egerek! :)
Nálunk is volt a fiókban...na meg csótányok, amik miatt ragacsos csapdát is kiraktunk a konyhába.
Egyik reggel viszont egy egérke farka szorult a ragacsba, és sírdogált nagyon.
A bizt.őr megfogta, és bottal kipiszkálta a ragacsból, és kivittük a bank garázsa elé...mondtam az őrnek, hogy várjuk meg míg a garázs-ajtaja bezáródik, mert...hát nem visszafutott! :D
Úgy iszkolt vissza, hogy csak na!
:lol:

Emi

Emi

email4
Budapest

Szorulásos gondok.... Én még magamon is meglepődök néha, mert annyira máshogy reagál egy-egy dologra a szervezetem.
Botival várandósként egyáltalán nem volt ilyen gondom.
Most az első pár hónap telt "szenvedéssel", pedig iszonyúan odafigyeltem, hogy sok rostot + gyümit egyek, sokat igyak, etc.... és semmi haszna nem volt....

Aztán - aztuán, hogy elkezdtem szedni a vasat, ami állítólag szorulást csinál - normalizálódott a helyzet.....
Hát ki érti ezt?!?!?! :roll:

Ami nekem be szokott válni az az (éhgyomorra) aszalt sárgabarack, meg mellé jó sok víz.... Ha ehhez valaki tol egy laza kávét is, szerintem örülhet ha elég gyorsan tud szaladni..., :oops: :oops: :oops:

Dóri
Kép
Kép
Kép
d76

Dóri
na hétvégén kipróbálom... :D Az a baj, hogy hétköznap nem nagyon tudok kisérletezni, mert 7:20 kor indulás van a munkába, így kellemetlen lenne, ha itt törne rám a gond... :lol: :lol:
Vendég

Dodó:
bocs, csak először a sajttortát kellett megcsinálnom, azért jönnek..

nos már 30 perce sül, a teteje kezd már barnulni, de még elég folyós.. :oops: :oops: ez baj? össze kell állnia? megint elszúrtam??

m.
Vendég

Mia!
honnan látod hogy folyós?? Ne nyiss rá ajtót!! Pont egy óra, és jó lesz. A teteje szép barna lesz. Ha betartod az 1 órát a 160 fokon, akkor nem lehet gond. és igen, ezért sem szabad még melegen felvágni, mert akkor a középrész szátfolyhat! Szóval itt késpróba nem érvényes. Mikor kiveszed, akkor is még igy "mozgósnak" tűnhet a barna piskóta réteg alatt. Ahogy hül, ugy áll össze még jobban.

d.dodó

Szorulás - hát nekem nincs olyan népi gyógymód ami beválik :? Esküszöm mindent próbáltam az aszalt gyümiken át a gyümi+meleg víz párosításig :shock: Dodó: akár napokig? Nekem az az alapállapot :oops: 2-3 naponta (néha 4 :oops:), sokszor csak segítséggel :oops: :( Na erre jön a terhesség meg a fekvés meg majd most a vas :shock: Két kezemen meg tudom számolni, hogy a terhesség kezdetétől hányszor tudtam magamtól :oops:

Gyümi vs szorulás - totál alkatfüggő :D

Bébike, én nem vagyok most aggódós :roll: inkább a tehetetlenség zavar :oops:

Zsani, inkább írok privit neked is, nem tudom mennyire legális a dolog :oops:

Készül az olasz fűszeres kenyerem a gépben :D nyamm :D

Barbi

Kép

Kép
barbuss

óóó köstiii..megkönnyebültem..csak tudod, nem vmi jó a sütőm..vigyázni kell vele, mert hamar odakap minden..akkor várok..(m e g l e s t e m ..de vigyáztam, óvatosan..) :oops: :oops:

de nem esett össze..remélem jó lesz, mert isteni illata van :)
Vendég

és ne lepődj meg, de egy kicist "összébb fog esni" mindenképp mikor hül.

d.dodó

barbuss..én uígy voltam Martinnal..mondom, 12 hetesen megműtöttek aranyérrel, annyira eldurvult a helyzet..napi egy activia + egy dióreszelék, amelynek ha akarod megkeresem a nevét, patikában lehet kapni. nekem ez bejött..és hidd el, nálam jobban senki sem szorult :)

M.
Vendég

barbuss!
Abba milyen fűszert raktál?? Érdekelne!! Oregano? Bazsalikom? Van benne esetleg olivabogyó is??

d.dodó

barbuss!
Én terhesség előtt napont tudtam nagywc-zni. Akkor örültem ha 2-3 naponta, és akkor is a falat kapartam ugy fájt. Most nincs ilyen gondom..van hogy 1 nap kétszer is. :roll:

d.dodó

mia!
Amugy igen...ez a "gonoszság" ebben a sütiben, hogy irtó jó illata van..és még meg sem vághatod azonnal, hanem meg kell várni hogy teljesen kihűljön.

d.dodó

Fú Mia, lszi azt a keveréket Nekem! :D :lol: Aktívia alapesetben segít, de sokszor csak a 4. napra ha kivárom :oops: Most lenmagot teszek még bele, de semmi :roll: Jajj durva ez az aranyérműtét :? Én már azon gondolkozom, hogy nem emiatt alakulnak-e ki a haematómák nálam :roll: :(

Dodó: oregano, bazsalikom meg kis paripüré is :wink: (talált recept). Írja opcionálisan az olajbogyót is, de az most hó végén nincs itthon :oops:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

és még mindig én :lol: ezek lemaradtak az előbb :shock: :roll:

Emi, nem is írtam, hogy milyen csini vagy :D Ez a bőr mizéria alkatfüggő, de szerintem annyit megér, hogy annyit megteszel, amennyit megtudsz :wink:

Niki :lol: bocs :oops: Jajj Emma a mai napig tud úgy enni, hogy égnek áll a hajam :lol: Ugyanakkor meg alapvetően tisztaságmániás: pl. Evés közben nem fogja meg a poharát maszatos kézzel, inkább agyon törölgeti magát szalvétával :lol:

Tali! Igen igen legyen! :D

Dóri, gratula a kicsilányhoz :D

Jajj nekem jövő héttől jön a fogorvos... Már 2 időpontom megvan előre, de 6 alkalom tuti lesz :roll: Csak lennék már túl rajta :oops: Viszont találtunk még üdülési csekket :lol: Azokat meghosszabbíttattam :D

Én mostanában a meleg tejeskávét kihányom :shock: Csak hidegen bírom meginni (reggel), vagy mx picit langyosan :shock:

Jajj kisegér :cry:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

látom szorulásban nem vagyok egydül :( nekem is borzalmas, sajna 2-4 nap :( pár napon túl semmi nem segít, egyszerűen immunis leszek mindenre. eddig a legtovább a gyümölcscentri segített, mindenfélével: alma, répa, cékla, nari.... mikor mi van otthon. de sajnos már ez sem hat :( most gondolkodtam, h megkérdezem a dulcolax (nem tudom hogy kell írni), amit reklámoznak, h este beveszed és reggel mész... h terheseknek lehet-e sszedni? terhesség előtt nekem sokat segített a szénhidrátmentes étkezés, sajnos ezt most a sok sav miatt nem tudom tartani :(

barbuss: előre is köszönöm!!

Kép
zsani78

Mia
napi 1 natur activia, plussz micsoda??? Milyen diókeverék???? :D
Vendég

barbuss!
Jól hangzik a kenyér. ;)

d.dodó

Szerintetek a haematóma melletti no szex-nek mi az oka?Mi okozhat gondot?? A mozgás/pozitúra/sperma/összehúzódás?? Gyakorlatilag hónapok óta el vagyunk tiltva egymástól, a hormonok meg tombolnak bennem :oops: :lol:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Edi, ez a diókeverék engem is izgat :lol: (meg lassan már minden :lol: :oops: :oops: :oops:)

Barbi

Kép

Kép
barbuss

dodó: jól néz ki, már kivettem..most várok..remélem apa nem esik neki, mert még a zselatint rá akarom rakni, és ő ha sütit látm, nem ismer istent :lol: :lol:

megkeresem a dióreszelék nevét, csak adjatok egy kis időt, mert meg kell keresnem a kórlapomat amire ráírta a doki..Csak előtte le kell vinnem a kutyát sétálni, mielőtt szegényke felrobban..
majd jövök!!
Vendég

Na megjöttem:)
A mai feladatokat teljesítettem a városban!:)

Fogdoki: Én jövő csütörtökön megyek...muszály, mert be van gyulladva a fogínyem, de nagyon durván. Hiába mosom Parodontax-al...cseszhetem. Sztem semmit nem használ. Amugy is elég kaka a fogsorom....:( Csak terhesség előtt öblögettem azzal a Co...őőőő...Corsodil vagy mi a nevével. De abban van alkesz, aztán nem merem, hiába tudom, hogy nem nyelem le..
KI MONDTA HOGY FOGORVOS????? Tudna nekem segíteni? Van a bogyó, amit be kell kapni, aztán joccakát! A tv-ben reklámozzák! Azt vajon lehet szedni terhesen?? Hátha az használ....

Bébike: megkaptam igen, fel is tettelek. Hiányzik a korod és a véros ahol laksz. Más minden megvan!:)

Az alma engem is meghajt...pláne a tejes almaturmix:) Na...másnap hasmars!:)

jaaaaj!! Már csak 1-et kell aludni csajok, és indul az UH-osztag!:)
Hogy is vagyunk? Ki mikor megy? Én 4-re!csak hogy addig akkor sorba drukkolok én is nektek, amég nem én kerülök sorra :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Azt tudtátok, hogy a 6.hónap után nem szabad szexelni? (de lehet hogy 8.hónap...elfelejtettem :( ) Mert a sperma+méhösszehúzódás megindíthatja a szülést. Állítólag olyan anyag van benne, ami hasonló az oxitocinhoz...Érdekes! Ha sikerül, akkor megkeresem ezt a cikket!!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme
szülés előtt kifejezetten mondják, hogy kell szexelni, mert az orgazmus olyan hatással bír mint az oxitocin. A Sperma meg lágyít vagy mi...
Nah, ebből is kimaradok.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Megjött Anyu Emmával :D Én meg megyek nemsokára a közgyűlésre :? Drukkoljatok lszi, hogy vmi normális kimenetele legyen itt a dolgoknak :roll:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Na megyek, lejárt a munkaidőőőm :D

Pusziiiiiiiii
Vendég

barbuss: drukk! találjatok megoldást!!

Kép
zsani78

edi: szülés előtt igen, de amég a koraszülés lehetősége fennálhat, addig nem. De lehet rosszul emlékezem..nem lenne meglepő:) Te szültél már, én még nem...nagyobb a tapasztalatod! :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

zsani!
Terhesség alatt semmilyen mesterséges hashajtót nem szabad, mert összehuzódást okozhat!!

d.dodó

meme!
Mi végig szexeltünk...nem volt gond. Akinél koraszülés veszélye amugy is fennál, annak nem lehet!

mia!
De akkor is meg kéne értetni a pároddal, hogy ne vágja meg a sütit!! :) Amugy tejszít kell ráraknod, nem a zselatint, nem?? mert azt írtad, hogy zselatint...de azt a tejszínbe kell keverni.

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?