Új privát üzeneted érkezett!

Pocak
igen tegnap nem tudtam gratuzni :wink: :wink: mit képzel a vonalzód hogy megállitja az időt??? :roll: :roll:

Niki
reméljük ari lesz a dokid :wink: :wink: a mi babakocsink narancs-kék,az is jó kis unisex :wink: :wink: :wink:

bibar

Jó reggelt mindenkinek!

Elvileg én aludhattam volna ma tovább, de hát anya reggel hívott minket, hogy még egyeztessünk, hogy mit küldjön. És utána már nem tudtam visszaaludni! Nem baj, reméljük a héten még aludhatok tovább.

Pocim már szerencsére nem fáj.

d.dodó

Jó reggelt lányok :)

Bibar
köszi, pocak már jobban van. Reggel is vettem be magnéziumot, mert mikor felkeltem megint éreztem. Hááát rendezi az albit Botikám... :)

Pocak
Riccardo is nő mint a gomba :D:D:D
Gyümi, dejó Nektek... Bálinttal éltem haltam a gyümölcsökért, most úgy kell betuszkolnom... alig bírom lenyelni :roll:
Annyira teljesen az ellentéte ez a terhesség, még most is van, hogy meglepődöm...
Bálinttal csak a gyümi, a sós, savanyú csúszott, hegyes pocim volt, sosem voltam rosszul.
Botival csak az édes, és most már néha a fűszeres, csípős csúszik, gyümi egyáltalán nem, kerek csajos pocakom van, és rosszul voltam vele :lol: :lol:
Na nem mintha baj lenne, csak meglepő mennyire más tud lenni két terhesség, hiába két egynemű babáról van szó...

Maki
Azt hiszem Te kérdezted, és lefekvésnél jutott csak eszembe, hogy lepény ügyben mit mondott a doki.
Még mingid lenn van, az van a leletemen, hogy lepény jobb oldalon, mellső falon, mélyen tapad. A doki szerint felmászik majd nem kell aggódni, de ha mégsem, hát csaszi. Egyéb bajt nem okoz, emiatt nem kell aggódni azt mondta.
Rákérdeztem mindenre most, hogy bármit kiválthat-e, azt mondták nem, nem okoz semmi extra panaszt, nem is kell vele foglalkozni, csak a szülés szempontból kell figyelni majd rá, mert zárja a baba útját. Viszont azt mondta, simán feljebb mászhat még:)
Vendég

Én most kezdtem el néha gyümiket enni, meg néha édeset kívánni. Eddig nem mentek ezek. És lekopogom, de lassan egy hete nem hánytam.... :P

d.dodó

Dodó
nah, végülis már itt volt az ideje, hogy elmúljon... :D

Én sosem hánytam Botival sem, csak forgatta a gyomrom. Talán egyszer vagy kétszer volt, hogy megcsapott valami illat vagy szag és rohantam, de nem volt vészes hányás... :D Nem is szeretnék, sosem voltam hányós amúgy sem , úúútálom :D
Vendég

Tömöm a fejembe, a málnás kekszet :D
Ikeában vettük, egy álom :P Vanilíakrém van benne, és ilyen ragadós málnacucc a tetején. Olyan édes, de annyira csúszik, már alig van a csomagban 1-2db... :roll: :lol: :oops: :roll:
Vendég

Jó reggelt!
Jajj ma van a közgyűlés... Szívesen elmennék, de nem biztos, hogy most pont erre a stresszre van szükségem :? :roll:

A kajákról jutott eszembe, hogy a szoptatás alatt ugye van egy csomó kötöttség, elsősorban a hasfájás miatt. Barátnőmnek nagyon-nagyon hasfájós volt a kisfia, és nekik bevált egy teakeverék amiből napi 1 litert ivott a húzós időszakban, aztán később ha esetleg puffasztó dolgot evett, akkor azután egy-két pohárral, így igazából nem okozott gondot a babánál semmi, és ő is ehetett gyakorlatilag mindent ;) Elküldtem a gmail-re, talán ott könnyebb majd visszakeresni később mint ha ide beírom :)

Niki, válaszoltam ;)
Na megyek, visszaolvasok :D

Barbi

Kép

Kép
barbuss

edi!
Én is szörnyen utálok hányni!!
Málnás keksz!!! Imádom! Singolla a neve?? Svéd cucc :). Én is szoktam venni.

d.dodó

Dodó
azaaaaz, Singoalla a neve igen... fűűű a fene, már a másodikat bontottam ki... :lol: :lol:

Barbuss
néztem iwiwen Emma új fotókreációját, hogy neked milyen szép lányod van, egy igazi kis manóorrú hercegnő... Imádnivaló :)

Teakeverék, én csak azt tudom, hogy a szoptatósteákból a Fitolacot kell inni, mert abban csak édeskömny van, míg a Laktoherb-ben kömény is plusszban. Bálintnak nagyon fáj a hasa tőle, mire a patikában mondta a gyógyszerész, hogy nem szabad inni olyat amiben kömény is van, csak a sima édeskömény:)
Na két napra rá csönd volt, egy mukk nem volt, szóval igaza volt :D:D:D:D
Mi volt az a teakeverék amit a barátnőd ivott????
Vendég

Meme, 6-ra vagy f7re megyek, meg kell majd néznem :roll: Mindig ilyen időpontot kérek, hogy Gábor tudjon jönni velem ;)

Poci, egy Tefal kenyérsütőt vettünk végül, kétféle üstje van, egy kerek meg egy szögletes. Majd csinálok képet, meg feldobom a kenyér receptet is a másikba :)
Meme sajtosa az én listámon is szerepel :lol: És engem érdekelne az eredeti olasz bolognai :D Kíváncsi vagyok, hogy Te hogy csinálod :D

Ez a NY-Európához képest mi a Balkán vagyunk, azért sajnos az emberek hozzáállására igaz :? Már persze nagy általánosságban... Mondjuk szerintük mi mindenben le vagyunk maradva, de ami engem zavar, az az itteni szemlélet meg általános hozzáállás :( Na de ez hosszú és összetett téma, és nem ebbe a topikba való :D Nem is tudom ki írta anno, hogy nem is az anyagiak miatt menne külföldre ha menne – hát nagyon egyetértek :?

Meme, azért bizti fogtok Ti is babakocsizni ;) Olyan jókat szunyálnak benne, amilyet azért egy hordozóban nem nagyon lehet ;) Na meg ember legyen a talpán aki bírja órákig cipelni a több hónapos gyereket nap mint nap :D
Remélem holnap megmutatja magát a babócátok :D

Emma, nekem nem a fájdalom jut eszembe a szülésről, pedig nem kaptam EDAt ;) Itthon is megvan rá a lehetőség, aki akar, az tud élni vele :)

Edi, örülök, hogy jobb a pocid! Nekem vasárnap fájdogált sokat :( Többször csak emiatt kellett lefeküdnöm kicsit :?

Maki, miért nem mehet be a férjed? :shock:

Niki, jajj de cuki ez a napozó :D Emmának egy csomó ilyenje volt, nem nagyon akaródzik megválni tőlük :oops: Hátha lesz még és ki tudja milyen nemű :wink: Legalábbis most ezt a kifogást találtam :lol: :oops:

Emi, én Emmával csak sima hidratálót használtam néha-néha. Úgy tűnt, hogy elég. Aztán hirtelen megugrott a poci-növekedés és nem bírta a bőröm, nagyon szétrepedt :cry: Most kenem magam rendesen, hogy legalább több csíkom ne legyen :? :(

Mellkasi nyomásom még nem volt, de szapora szívverés az igen, és hát elég ijesztő :(

Edi, köszi a dicsit :D Igen, kis pisze manóorrú :P

Teakeverék: csalán, kamilla, kecskeruta, édekömény, kakukkfű, citromfű – 1-1 kanállal, 1 lityi vízzel leforrázni. Ez nem szoptatós tea, hanem kimondottan arra van, ha hasfájós a baba, az anyatejen keresztül hat. Nekik nagyon bevált :roll: Emma nem igazán volt hasfájós, na meg sajnos nem sokáig szoptattam, úgyhogy személyes tapasztalat nincs :?

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Hello Csajok :) !

Edi, kár, hogy még nem csusszant feljebb a lepény nálad! De drukkolok hogy azért igenis kússzon feljebb :wink: ! Szuper, hogy jobb a pocid :) !

Dodó, örülök, hogy jobb a pocid neked is! Na meg persze, hogy már nem hánysz :wink: !!! Borzasztó lehetett :oops: ...én még az émelygéstől is szenvedtem, nem még ha hánynom kellett volna...

Ma reggeli közben bekaptam (kb. 5 nap után) újra egy Elevit-et, és láss csodát, újra émelygek :? ! Úgyhogy tényleg nem bírom ezt a vitamint, pedig nem akartam teljesen leállni róla. Most 2 naponta veszek be Béres magnéziumot és kalciumot, és lehet, hogy mégis elhagyom az Elevit-et :oops: .

Barbuss, nagyon édes Emmácskád az új vonalzón :D ! Ahogy Edi is írta, tényleg kis tündér!

Pocak, igen, lassan, de növöget az én pocim is, mostmár észrevehető kabátban is :D ! És képzeljétek már sikerült összesen 2 kilót híznom!
Ahogy Eminek is (azt hiszem) mondta a védőnő, nekem is, hogy vigyázzak, mert most szaladnak majd fel a kilók :wink: ! Kíváncsi leszek... :) Persze, biztos így lesz, de eddig nálam nehezen jöttek.

Anikó

Kép
mamaki73

Nekünk Lizy hasfájós volt...bár nem olyan vészesen. Ha már figyeltem arra, hogy mit eszek, akkor nem volt gond.

edi!
Egészségedre a kekszet!

d.dodó

Ja látom Te is azt írod, hogy csak a sima kömény nem jó :D

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Maki!
Én nem csak az elevitet nem bírtam, hanem semmilyen terhesvitamint. egyedül folsavat szedtem, és szedek most is. Max magne B6-ot, mikor kell. Nem a vitamintól lesz nagy vagy kicsi baba. Látod, Lizy mindig kisebb volt a méreténél (mai napig a svéd görbe szaggatott vonalán halad (legalsó), a pocakbérlőm meg tökéletesen megfelel most a méretének.

d.dodó

Dodó, persze, az fel sem merült bennem, hogy a vitamintól lenne nagy, vagy kicsi a baba, csak nem akarom, hogy valamiben hiányt szenvedjen, mert igazából kb.2 hete van csak az, hogy lassan meg bírok enni mindent.

Anikó

Kép
mamaki73

Barbuss
Köszikeeee, én elmentettem a teakeveréket, mert ki tudja alapon...

Dodó
kösziiii... becsúszott a másik fele is, de már eltettem... :lol: :oops: :roll:

Maki
2kg dejóóó, engem írtóra lecseszett tegnap a doki (csak nem is írtam) a kiskönyvben szereplő +5kg miatt. Mondta, ha így folytatom nagyon össze fogunk veszni... Erre mondtam, hogy hááát akkor veszekedni fogunk, mert én ilyen alkat vagyok. Ez van. Persze gondoltam magamban, hogy anyááád... :D Pláne ha tudná, hogy az az +5kg már +7kg lett :lol: :lol: :lol: :lol: de hidegen hagy, nem érdekel... :D
Vendég

Meme, még neked akartam írni, hogy nincs mit (a szívügyekkel kapcsolatban) :) !
De persze, ha továbbra is mindennapos lenne, inkább beszélj dokival erről, mert egy szív UH vizsgálatot esetleg addig is meg tudsz csináltatni, és akkor legalább meg tudnak nyugtatni, és kizárhatnak minden más esetlegest...

Anikó

Kép
mamaki73

Maki
Femibiont szedj, attól nem fogsz émelyegni. Az Elevittől én is émelyegtem meg híztam is nagyon. :oops: :roll:
Vendég

Dodó, most nézem, hogy május 5 a köv. vizsgálat? :shock: Emlékszem, hogy vki már rákérdezett, de azt hittem az egy UH lesz, és mondtad, hogy azt nem osztogatják sűrűn, na de hogy nem is vizsgálnak hónapokig :shock: Huhh ez nekem kicsit fura... Sok mindennel nem értek egyet egyébként ahogy itthon csinálják, de ez szerintem kicsit túlzás :oops: Csak abból indulok ki, hogy ha pl engem nem vizsgálnak ilyen rendszerességgel, akkor nem derülnek ki a problémák, nem pihenek eleget és esetleg már nem lenne meg a babám, aki pedig egyébként szépen fejlődik, nincs baja, csak biztosítani kell a körülményeket, ami most nálam úgy néz ki, hogy alapból nincs meg :roll:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Maki!
Az a jó, hogy mindent meg tudsz már enni.Tessék természetes uton bevinni azokat a vitaminokat....zöldség, gyümölcs...babád nem fog hiányt szenvedni, előszőr ugyis a te raktárjaidból fog elszeni, ha "ugyérzi" nem elég ami van.

d.dodó

Maki, attól ne félj, hogy nem jut a picinek vmiből elég! Ő elveszi ami kell neki, max Te "épülsz le" persze túlzással, de a lényeg, hogy neki tuti mindene meglesz ;) Én sem bírtam semmilyen vitamint, ahogy Dodó sem, csak folsavat szedtem az elején meg C-vitamint. A Femibiont sokan dícsérik ;)

Most szerintem nekem is felszaladt pár kiló :roll: :oops:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Edi, az a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben :wink: !
És te sem vagy az az elhízós "tehén" alkat :lol: ! Már bocsánat... :wink:

Barbus, nem tudom pontosan miért nem jöhet be velem a férjem a kórházi UH-ra (mindig rákérdeztem), de talán azért, mert idétlen a rendszer: nagynehezen behívnak, és még bent ülve végig kell "hallgatnom", ahogy megUH-znak 2 nőt előttem :oops: . Idióták...

Anikó

Kép
mamaki73

Jajj olyan jó ez a napsütés meg tavaszi idő :P És már alig van hó! :evil: De jó lenne ha már nem jönne viszza a hideg!

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Maki
köszi... :roll: :oops: azért elég pufipofi vagyok már, de szerencsére amilyen gyorsan feljönnek a kilók, olyan gyorsan le is mennek... Így nem félek, szülés után ripsz ropsz le fog menni, mert többnyire a vízvisszatartás az oka nálam sajnos....

Barbuss
jaja itt is süt a nap, még a kedvem is jobb tőle sokkal :D:D:D:D
Vendég

Barbuss, igen, ezt a tőlem való "elvonást" is szeretném csökkenteni, mert anyai ágon sajnos gyakori nálunk a csontritkulás, és régen pedig vashiányos voltam :oops: ... Szóval megelőzni szeretnék.
Pont azért kezdtem el az Elevitet (1 doboz Femibion 800 után) az elején, mert ha megnézed, az elevitben sokkal több vitamin van, és a Femibion 3e Ft, az elevit pedig 2e :oops: .
Egyedül a folsav több a Femibion-ban.
Még decemberben küldtem egy összehasonlító táblát a kismama vitaminokról a közös e-mailünkre, de "eltűnt" :oops: .
Átküldöm újra, érdemes megnézni a különbségeket :wink: !

Anikó

Kép
mamaki73

Barbuss
igen azt írtam amit Te is, olyat nem szabad inni, amiben kömény van. Attól pocakfájás lesz.
Az édesköményt lehet, az kifejezetten jó rá. :D
Vendég

Maki
A Femibion pont annyit tartalmaz vitaminokból amennyi kell.
Az Elevit túlzásba vitte, fő a biztonság alapon. Nekem a keresztanyám gyógyszerész, Ő mondta. Én személy szerint rosszul voltam az Elevittől, a Femibiontól semmi bajom, igaz csak 2-3 naponta szedem.
Persze nem akarom tukmálni, mindenki azt szed amit szeretne :D:D:D
Vendég

barbuss!
Belső vizsgálat igy sincs....egyse. Mármint Lizyvel volt egy az utolsó hetekben, hogy nem nyilok e még....
A vizsgálat súlymérésből áll, meg elfekszem, és méri a hasam mahasságát (Lizyvel ez egyszer alacsonyabb volt egy érték az előzőhöz képest, akkor képrt egy extra UH-t), vérnyomás mérés, vizelet, vas, szívhang. És ahogy fekszem, kivülről, szinte meg tudja emelni a babát a hasamon belül, és még becsült súlyt is mond...és Lizynél nagyon eltalálták....mondta pici baba lesz, nem lesz 3 kilo, és kis rövidke, Lizy 2785g-mal és 46 cm-vel született. Profik!!!
És a szívhangból azt is megmondták, hogy ha az alapján kell tippelni, akkor lány (mármint Lizynél).

d.dodó

Maki, uhh tényleg idétlen ez az UH rendszer :oops:
Értem a vitaminos témát... És ha esetleg csináltatsz egy vérképet és az alapján egyeztetsz a dokiddal, hogy miket szedjél külön-külön? Nem belepofázni akarok, azt is tudom, hogy a Femibion drágább, de hátha ez megoldás lenne :roll: hamarosan úgyis kell az extra kálcium meg vas és akkor megnézhetnétek hogy mi még.

Edi, nekem is egész más a kedvem :D Tegnap olyan jót sétáltunk Emmával :P De jó lesz ha már fixen marad ez a szép idő!!! Ilyenkor úgy sajnálom, hogy nincs legalább egy tenyérnyi kis kertünk :oops:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Én is vérszegény vagyok, nagyon sajnos... a doktornő előírta a 3x1 vasat, de a vas annyira fog.... Muszáj lenne szedni, na de akkor naaagy baj van... :S Így csak 3 naponta szedem, vagy úgy sem... :oops: :roll: :oops: :roll:
Vendég

Jó reggelt!

előkerültem :) voltunk tegnap AFP.n :evil: össze vissza döfködtek :cry: beszúrja a tüt és nem jön a vér ... kihuzza félig majd vissza :shock: csöpög a vér, nem jó. ki és újra szúr ...
wáááááh :evil:

megint pecsételek :( pedig már egy ideje nem volt semmi gond...
Lányok,egy hülye kérdés, mindig azt mondják ne idegeskedj meg ne legyél szomorú mert árt a babónak. de miben árt? azon kivül h érzi ő is... mi baja lehet? kicsit sok volt most a balhéból itthon apácskával.
szószerint hiszti rohamot kaptam annyira összevesztünk.és ma nézem h csöp csöpp van. :oops: lehet ennek köze ehhez?

jövö héten pénteken van meg az AFP és akkor megyünk kukkolni is...csakhogy valami jót is irjak :)

Kép
freyja

Edi, nekem is felírták a vasat, de egyenlőre én is kivárok :oops: Nekem alapból szorulásom van, erre jön a terhesség, a sok fekvés, úgyhogy kínlódom vas nélkül is :oops: nagyon rossz emlékeim vannak az Emmával való terhességem alatti vas-szedős korszakról :oops: a haematóma miatt meg baromira nem kéne erőlködnöm :? kíváncsi vagyok, hogy mi lesz...

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Én is csak 3 naponta szedek vasat...és valami olyan készímény, amiben más vitamin is van...és ilyen lötty.

freyja!
Sajnálom a pecsételést.

d.dodó

Edi, értem...
Dehogy veszem "tukmálásnak" :wink: , sőt, köszi!!!
Én sem annak szántam :) !

Barbuss, aranyos vagy, köszi! 1 hónapja teljesen rendben volt a vérképem, csak attól tartok, ha most rohamosan nő Maszatka, akkor lesz esetleg valami negatív változás, és ezt is szeretném megelőzni. De persze tudom, hogy teljesen úgysem lehet pontosan "belőni" a megfelelő vitamin adagokat. Tényleg, lesz valamikor még kötelező labor, ugye? Azt hiszem a 26.héten.

Dodó, hát tényleg nagyon profik akkor ott a dokik! Csak tényleg olyan ritkán néznek...
Bár "alulról" engem is talán a 9 héten látott doki utoljára (biztos mást is), nem mintha vágynék rá :wink: .

Anikó

Kép
mamaki73

Hát engem néz a doki minden hónapban - mármint a méhszájat :roll:

Freyja, sajnálom a pecsételést! :( Inkább attól lehet, hogy kicsit megerőltetted magad, nem? Gondolom a lakás mizéria miatt jóval többet jöttél-mentél :roll:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Bibar, Manorka! Tegnap láttam egy plakátot, hogy van már Ringató Dunakeszin is! Emma állandóan énekelget mostanában (még az utcán is :lol: és közben mondja nekem, hogy "Anya, nézd milyen szép hangom van!" :lol:), úgyhogy arra gondoltam, hogy elmegyünk! Csütörtökön reggel lesz, a Dunakeszi vasútállomástól nem messze - nekünk gyalog megközelíthető :wink: Nincs kedvetek csatlakozni?

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Edi, Barbuss,
nincs valami olyan vaskészítmény, ami nem okoz szorulást :oops: ? Emlékszem régen, amikor velem is szedettek, én sem bírtam minden nap szedni emiatt :( ...

Freya,
hát kitett magáért a vérvételes asszisztens :evil: ! Lehet, tegnap reggel kezdett ebben a munkakörben :wink: ! Sajnálom, szörnyű lehetett.
Pecsételésnél, én is inkább a sok mászkálásra gondolnék. Ha tudsz, feküdj most minél többet, pihenj!!! Persze, ha erősödik, akkor doki! Remélem mielőbb jobban leszel!

Anikó

Kép
mamaki73

Freya
Pecsételni nem lehet stressztől... inkább megerőltetéstől. Unokahugom is pecsételt végig, és ritka az olyan harmonikus, nyugodt kismama ami Ő volt...

A babának másképp árt a stressz nem így...
Én nagyon sokat sírtam Bálinttal az első 4 hónapban. Gonosz volt velünk az apukája, de ebbe nem is akarok belemenni. A lényeg, hogy sokat sírtam, nem voltam idegbeteg, de iszonyat depis stb stb... A 18.héttől mikor megmozdult megváltozott minden, de Bálinton akkor is érezhető volt. Nagyon érzékeny kisfiú volt, ha csak csúnyán néztem rá már sírt, és ez biztosan miattam volt... Nagyon lelkifurdalásom volt tőle. Botinál ezért nem csinálom ezt, csak kizárolag boldog és kellemes érzéseket engedek be, nem vagyok hajlandó felidegesíteni magam túlzottan....
Persze egy egy mérgelődés van, de semmi komoly. Szerintem Te is kerüld a hiszti rohamokat, mert az neked sem tesz jót...

Maki
Sajna a vas önmagában fog, bárhogy is van. Én is alapból rekedéses vagyok, plussz még ez... Neeem is szedem éppen ezért mindig... :roll:
Nem hallottam még olyan vasról ami nem fog....

Barbuss
uh , megértem, hogy nem szeded. Én sem szedném a helyedben, pláne, hogy a hematóma miatt nem is erőlködhetsz.... :S
Vendég

sziasztok,
nekem olyan vasat írt fel a doki, ami nem okoz szorulást (aranyérrel műtöttek). ezzel semmi gondom..Ferrograd Folic a neve (van benne folsav is)

Dodó, ma megcsinálom a madártejes kockát..lehet, h majd kérdezek..nem vagyok vmi nagy sütő..a főzés megy, de a sütés..apát le kell vennem a lábáról, mert szeretnék egy új mosógépet :lol: :lol: és pechemre iszonyú édesszájúúúú ..

a pecsételgetés lehet hormonális is..nekem valszeg az volt Martinnal..nem most kellene megjönnie? arra a legjobb a fekvés..nincs mese..

na lépek sütni..drukkoljatok, h sikerüljön..

pusz,
M.
Vendég

edi!
Érdekes amit irsz, én is sokáig sirtam, most egyre ritkulnak ezen "kitöréseim". És mindig Atit láttam hibásnak...de egyre többet segít mostanában, és javul a helyzet, igy a kedélyállapotom is.

d.dodó

Manorka
mi járunk dunakeszire zenebölcsibe,itt van alagi részen,hozzánk közel a tóvárosi lakóparkba.
de ha jó az akkor megnézhetjük azt is,csak nem bizti hogy most csüt jó.
majd meglátom :wink: :wink:

Freya
sajnálom a pecsételést :cry: :cry:

Edi
jól hangzik az a kekszike,imádom a kekszeket alapjáraton :oops: :oops:

Mamaki
engem sem néztek eddig sűrün alulról,pedig Olivérrel annó havonta nézték a méhszájat :oops: :oops:

jaj én is imádom az időt :lol: :lol: :lol: csak eljön a tavasz végre :wink: :wink:

dobok egy 20 hetes pocakfotót,fejet nem nézzük!!!zilált!! :wink: Kép

Edi,Dodó
örülök hogy jobb a pocak :wink: :wink:

bibar

mia!
Oké, kérdezz majd nyugodtan...de az amugy tényleg roppant egyszerű. És mondom ne lepődj meg, hogy folyós massza lesz. És az órát nagyon nézd, pont egy óra kell neki, pont azon a hőfokon (Asszem 160). És melegen TILOS felvágni!! Ha tök kihült, mehet rá a tejszín, és ugy felvágni!!!!

d.dodó

Mia, drukk az új mosógéphez :lol:
Én egy mosó-szárítóra gyúrok, de az max extra lóvéból lesz :? Az előző hónapban 3 hét betegszabi + 1 hét betegállomány volt alig több mint a gyed lesz :shock: Mi lesz ezután márciusban csak betegállománnyal??? :cry:

Freyja, Anyum végigstresszelte a terhességét az öcsémmel. Utánam született egy húgom - idegrendszeri fejlődési rendellenességgel (a mai vizsgálatok már időben kiszúrták volna...), és az öcsém védekezés melett "sikerült". Senki nem akarta megtartani a családban, de Anyu nem engedett, hiába az előzmények. Végig idegeskedte az egész terhességet, és ez ugyanúgy meglátszott a tesómon mint amit Edi is írt Bálintról :?

Barbi

Kép

Kép
barbuss

dodó..hagyjam a sütőben hülni, vagy vegyem ki?
Vendég

bibar!
Nagyon csini vagy!

d.dodó

mia!
Vedd ki!! Mert a sütőben párás lehet.

d.dodó

Bibar
milyen csini vagy :D Nő az a kiscsaj szépen :P

Dodó
Én még nem kukkoltam meg a recis topikot, de azt hiszem mennem kell megnézni, mert csorog a nyálam már, amiket írtok itt.... :D
Vendég

Sziasztok ! Egy jó idejeg próbálok visszaolvasni :D Ma reggelre úgy keltem, hogy fáj a fejem, a torkom, bedugult az orrom, segítsetek, mit szedhetek be?? Iszom a forró teát, de mézet nem nagyon ehetek, Ti mit vettetek be?

Emma, néhány hete írtam, hogy nálam szinte teljesen pontosan ugyanezt látták uh-n, mint nálad, már biztosan nem olvastad! 16 hetesen a dokim vette észre, hogy a szívben három darab hyperechogén papilláris izom látható, én is teljesen megijdetem, akkor még nem voltunk AFP-n, de minket is HAjdú Júliához küldtek el. Tüneményes nő, nyugtatgatott, neki az nem tetszett, hogy három ilyen izmot láttak, azt mondta, eggyel nem is kell foglalkozni, viszonylag gyakran előfordul. NAgyon alaposan átnézte a szívecskét és más eltérést nem talált, de kérte, hogy menjünk el genetikai tanácsadásra. Utána megjött az AFP is, ami 0,7 lett (pont, mint nálad), na, ettől én is még jobban beparáztam (akkor meg még az integrált tesztnek nem volt meg az eredménye), és az orvosom is összehúzta a homlokát, hogy ez lehet kromoszóma-rendellenesség is, de általában az ilyen hyperechogén izom felszívódik. Aztán másfél hét para után végre megjött az integrált eredmény, ami negatív lett, ettől mi már nagyjából megnyugodtunk, de elmentünk HAjdú KRisztinához, aki szintén megnyugtatott, addigra már egy ilyen izom felszívódott, kettő látszódott az uh-n, és mivel jó lett az integrált tesztem és semmilyen egyéb rendellenességet nem látott, azt mondta, hogy szerinte minden rendben, a másik két izom is fel fog szívódni. Szóval én nyugtatlak, hogy ne aggódj, sokat olvastam erről én is, fel fog szívódni és az integrált teszted tökéletes, ez nyugtasson meg. Meglátod, mindkét Hajdú drnő ezt fogja mondani!! :D Mi még mjövő héten megyünk vissza a Hajdú Júliához szívuh-kontrollra! Minden rendben van, hidd el!!

Anyamaci: valahogy én lemaradtam, hogy nálad volt kromoszóma-vizsgálat . Skriba ESzter mit szólt az eredményekhez, ő javasolat az amniót? mert nálunk eléggé mondta a szív-uh alapján, de aztán az integrált teszt után azt javasolta, hogy inkább ne (mondjuk nekünk 1: 50.000 lett a down) Ki csinálta végülis az amniót? annak az eredménye azért teljesen biztos! :wink:

Kép

Kép
bébike4

Sziasztok!

Tegnap már nem tudtam jönni, 5-re mentem dokihoz időpontra (!) és annyira csúszott a rendelése, hogy 3/4 8 körül jutottam be. A derekam majd le szakadt annyi ülés után, illetőleg velem volt Nóri és a párom is, akik már igazán türelmetlenek voltak (velem együtt). Na, de a sok várakozás meghozta az eredményt. Zárt a méhszáj, így egyelőre nincs kórházi befekvés - mert az elején abban maradtunk a dokival, hogy majd a 20.hét körül meglátjuk, kell-e befeküdni, kell-e méhszájzáró műtét vagy sem. Szóval se kórház, se műtét, csak sok pihi. Jupppppppppiiiiiiiiii!
Most nézte a dokim a Hajdú doktornőtől kapott genetikai leletemet is és Zoé buksijában lévő cystára ő is azt mondta, hogy nem kell egyelőre semmi különösebb kezelés csak majd a 28.hét körül kell mennem megnézetni. Addig remélem, fel fog szívódni. Drukkoljatok Zoénak légyszi-légyszi-légyszi. Megkérdeztem, mi van ha mégsem, akkor mindenféle gondokat tud okozni, de ebbe most inkább bele sem mennék, mert fel fog szívódni és kész.

Mia: szép pocód van!

Emma: Neked is megy a drukk a jó eredményekért! De nem is lehet másképp!

Dodó: gratula az angel soundhoz, akkor már Te is tudsz hallgatózni végre!

Barbuss: a "jó" kis hétvégéről csak annyit, hogy igazából nincs semmi gondom az Anyósomékkal, mert rendesek, támogatnak ott és ahol csak megtehetik, szeretnek bennünket, de nagyon más világ mégis. Pl. ők kertes házban laknak, ki-be mászkálnak ugyanabban a papucsban, cipőben. Majd elhozzák hozzánk ugyanazt a papucsot (pedig adnánk vendég papucsot) és végig mennek Nóri szobájában vele, ahol padló szőnyeg van letéve (és jó vastag, mert alulról nincs fűtve, mert garázs van). És amikor Nórinak szólok, hogy vegye le a papucsot, ha bemegy a szobájába, azt igazából nekik szánom, de nem veszik a lapot. A másik, hogy bújócskáznak Nórival, bebújva minden kis zegzugba, pl. kanapé és az ablak közé. Hosszú földig érő függönyünk van, ilyenkor mindig szívbajt kapok, hogy mikor fogják letépni a függönyt. Vagy pl. bebújnak a fürdőszobába vagy a wc-be, ahová Nórit nem nagyon engedünk egyedül a vegyszerek miatt. A másik, hogy amikor mondom Nórinak, hogy nem ehet ezt-azt ebéd előtt, Anyósom már adja is a kezébe. Szóval ezeket a helyzeteket eléggé nehezen kezelem. Megbántani nem akarom őket. Párom csak annyit mond, hogy mit várok tőlük, nagyszülők. De pl. Anyukámék nem mondanak ellent nekem soha, azt mondom Nórinak, hogy nem, akkor ők is rákontráznak, hogy Anya vagy Apa azt mondta, nem lehet.
Biztos most kicsit érzékenyebb vagyok ezekre a dolgokra is, de így nem volt valami jó a hétvégém sajnos. Mondhatni sík ideg voltam :D
Összességében én is szeretem a családi programokat, ha nyugiban telik. Most nem sikerült.
Még egy dolgot szerettem volna Neked írni, azaz kérdezni. Ha jól rémlik, Te írtad, hogy van egy progid, amivel a lakást rendezted be. Meg tudnád nekem írni priviben, hogy honnan tudnám letölteni? Lehet, szoba cserét kell eszközölnünk, mert ami hálónk picit nagyobb, mint a gyerkőc szoba és addig nem kapnánk szét a lakást, amíg nincs meg mindennek a helye. Köszi előre is, ha tudnál benne segíteni.

Niki: létrázás?! Az nem pihi! Ejnye-bejnye! Csak óvatosan! De ha lehet, inkább ne.
Képzeld, én is ugyanolyan kantis kis nyári nacit vettem, mint Te a Lánykádnak. :D Egyen next cuccuk lesz :D

Moki: boldogságos szülinapot!
Nem adhatnék Neked 5-6 évet? :D

Edi: látom Te is vártál az SZTK-ban :( De a jó hírnek örülök nagyon!! Ez a lényeg, hogy minden okés és most már ezer szemszögből is bizonyított, hogy kispasid van, akire vágytál! :D És semmi Manópopit, meg Manó vádlit vagy Manó tappancsot nem hoztál nekünk? :( Kár! Na, majd szombaton! Apropó! Nekünk az UH 20 percnél biztosan nem volt több. Kb.16-17 perc körül van a DVD-n a felvétel is.
Pocó fájás elmúlt mára? Remélem! Biztosan tágul az albérlet :D
Málnás keksz, ismerős :) Nórival mindig tartottam olyat a kocsiban, de most nem megy az édes egy ideje. Azaz menne, de pokolian fáj utána a gyomrom. Így megpróbálom kerülni. De a kilók így is jönnek rám, tegnap mondta is a doki, hogy nem fog megsértődni, ha 1 kilónál nem szedek fel többet egy hónap alatt. Most tartok + 5 kilónál (most jött fel rám 1 hónap alatt 2 kiló :D ).
Laktoherbtől Nóri is folyton sírt, így én sem ittam, mikor rájöttem, hogy nem jó neki. De akkor ezek szerint a kömény miatt.

Meme, Maki, Bibar, Barbuss és aki még megy holnap UH-ra: megy a drukkkkkkkkk és gyertek majd beszámolni!

Emma, Edi: nektek pedig jó Praxisozást! Irigy-irigy (pedig nem régen voltam, de akkor is :D )
Ne felejtsetek el kérni számlát, ha el tudjátok számolni eg.bizt.péntztár felé!

Poci: gratu a betöltött 22.-hez!

Freyja: sajnálom a pecsételést, de lehet tényleg inkább megerőltetted magad. Próbálj sokat pihizni!

Barbuss: megírnád nekem a címet és hogy hánytól lesz a Ringató? Nem rossz ötlet, lánykám is imád énekelni, táncolni. És mennyibe kerül?

Bibar: széééép pocód van! Édesek vagytok együtt Olival :)

Bocsi ismét a hosszú hsz-ért. :?

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

bébike!
Én se ettem mézet, mert nem bírom...forró teába csak valódi facsart citrom. 1000mg C vitamin naponta. Torokfájásra jó a vöröshagyma hája leforrázva, de 5 percnél tovább ne áztasd, mert nagyon keserű lesz. És amilyen forrón csak tudod ugy igyad. Orvva tengervizes orrspray. És torokra még tantum verda spray vagy tabletta szopogatása.

edi!
Nézd csak meg a recist! ;)

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?