Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon gratulálok Kismakinak!!!

Bea, üdv újra otthon! milyen volt az éjszakátok?

Én nem bírom elviselni magamon a meltartót betéttel, úgyhogy csorog is minenfelé a tejcsi. Egy pelust szoktam magamelé teríteni.
zuzmooo

Az éjszakánk a szokásosan telt. Az egy dolog, hogy nem alszok, azt el tudom viselni, de rémes nézni ahogy szenved ez a ki lurkó és nem igazán tudok neki segíteni. :(
zuzmooo

Vajon Ágival mi lehet? hmm hmmm hmmm,semmi hír:-(

zsolti

zuzmooo: a pocija miatt vagy a szopi miatt?

lányok: próbáltátok a tejgyűjtő/bimbókiemelő kagylót? Nekem most elég jól beválik, szopi előtt kb egy fél órával vagy ha kell többel ráteszem, szépen kiemeli a bimbót és kicsit kifejti a híg tejet. Levi így sokkal könnyebben bekapja és az első kortyok sem okoznak fájdalmat a bimbin
stephie

Sziasztok

Gratulálunk mi is Kismakinak Lilienhez.

Én is szopis melltartóban betéttel alszom. Különben reggelre minden tej lenne.
bchris

Puszta kíváncsiságból átnézetem a márciusiakhoz. Az utolsó oldal tetején egy karácsonyi üdvözlet fogadott :shock: . Az a topik kihalt, illetve átköltözött valamerre. Szóval oda tuti nem megyek át :D . Annál még a mi topikunk is százszor élénkebb.

Viki Nem csak a kereslet-kínálat beállása miatt érezheted puhábbnak a melled/kevesebbnek a tejet, hanem a babák 6 hetes kora körül észlelhető egy étvágybeli ugrás. Ilyenkor célszerű a sűrűbb szopi-pihi-ivászat kúrát megtartani, amíg helyre áll az egyensúly, aztán már egy darabig nem lesz gond :D .
pammut

Zuzmoo:

jelentem, hogy a mi ejszakank feltunoen jo volt. Kristof kilenckor elborult az almossagtol az apjaval egyutt. Mi a picivel kesobb, de ezt mar sejtettem elore, a korhazban is ez volt a statisztika: napkozben alszik, mint a bunda, de nyolctol 11ig, 12ig eber. Nem sir, csak velem van, szopik, rajam pihen, egy ido utan tenyleg ehes lesz, kap potlast, meg picit eber, majd beajul. Igy en erre mar rakeszultem, aludtam delutan egy kicsit. Szoval most is ez volt: 11ig egyutt pihenes, alvas, kettokor eveszet, ekkor kristof is megebredt picit, majd hatkor keltem Kristofnak tejet adni, a picuri is akkortajt ebredt, majd visszaaludt es azota most szoptatom.
Erik egyenlore nagyon nyugodt baba. Ha ehes, akkor kiengedi a hangjat de egyebkent elvan, mint a befott.
Kristofon sem latni a feltekenyseg apro szikrajat sem. Nezegeti az ocsit, szivesen megtapizna, nagyvonaluan jatek bepakolassal is probalkozik, de egyebkent semmi.
En vagyok egy kicsit szomoru, ugyanis kevesebbet igenyli a tarsasagomat. Tudom, ennek orulni kellene, mert nagyon durvan anyas volt, az sem volt jo, de most megis rosszul esik, hogy nem hozzam vagtat automatikusan minden gondjaval, hanem tobbszor Ferit veszi celba.
Vendég

Vicky, a régi Nyírő Gyula kórház..
Akkor ti többen egy orvosnál szültetek? :)

Pammut, a márciusiak átköltöztek az anyatanyára.
Ezért is boldogítalak itt titeket! :)
A gyermekek magzati kor szerint-en belül van egy 2010-es babák topic és ott vagyunk többen március, áprilisiak.. velem együtt négyen!
+ van aki már szült és van aki nyáron fog..
Oda benézhetsz, ha van kedved! Nagyon jó kis csapat, szívesen látunk bárkit! de nincs túl nagy pörgés..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.23 09:26-kor.
Vendég

a hasfájással kínlódunk. :( Adom neki a sab simplexet minden evésnél, de eddig nem látszik eredmény.
Meddig kell egy kaját kihagyni, hogy kiderüljön, az okoz-e gondot? Néhány nap, vagy egy-több hét?
zuzmooo

Bea: tök jó, hogy Erik ilyen nyugis baba . :) Kristóf gondolm azért apásabb most, mert te pár napot a kórházban voltál és akkor is rá számíthatott. Megértem, hogy kicsit rossz ezt látnod.
zuzmooo

Kismaki gratulálunk Nektek!

Ágica, Ronci hajrá... Zsizell neked inkább jó babázást írnék már, de ha gondolod drukkolunk is.

Funky,
Vicky, Ágica és én is ugyanahhoz a dokihoz járunk, nekem a nagyobbik kislányom is nála született. Most Állami Egészségügyi Központ néven fut a kórház, szülészete a régi Máv kórházban van. Zsizell és Katica is itt szült, egy másik dokinál.

Én se bírok melltartó és betét nélkül lenni. :roll: még éjszaka sem, de ez Lillunál is így volt.

Vicky, szerintem az természetes, hogy idővel nem olyan kemény a melled, már az enyém se olyan vészes, tej mégis van bőven.

Kakti, nem tudom Te hogy vagy vele, de én kezdek leállni a fejésről, mert nálunk is gyűlik a tej... csak megnyugtatásomra fejek, de a mennyiséggel nálunk nincs gond, ahogy nálatok sem. Te meddig tervezed a fejést?

Ja és Lilla segít fejni a kézi mellszívóval :roll: Nekem nem annyira tetszik, de el se lehet zavarni... Apával elneveztük kis szadista fejőlánynak, mert kiránt belőlem egy csomó tejet a mellszívóval és közben vigyorogva mondja, ott jön a tej Léninek :shock: :lol: aki sajnálja magát fejés közben, mint én is, szívesen kölcsön adom neki Lillát egy-két órára, nincs tekintettel a sebes cicire és marha eredményesen nyomogatja a mellszívót :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Zsuzsa: én pont fordítva csinálom. Pénteken babgulyás volt ebédre. Ha látom hogy aznap szokatlanul sokat tekereg, pukizik akkor felejtős a dolog..

többiek írták az espumizan-t is, amit én a lányoknál használtam Gripe Water, akkor bevállt, de nem olcsó az biztos.
stephie

Ja és ma is jó dolgunk van, itt nálunk dívik a komatál, így ma is hoznak ebédet nekünk :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

amúgy épp azon gondolkodtam, hogy mennyi tejcsit rakjak a fagyóba, mert amikor Eszterrel nem lehetett egy hétig szoptatni, baromi jól jött, hogy volt lefagyasztott tej. De ha arra gondolok, hogy Levente tegnap 770grammot evett...
Illetve elkezdtem cserélni a tejet. Úgy értem, hogy az 1 hónapja betett tejcsit kiveszem és frisset teszek a helyére, hisz valószínüleg az újszülött tejcsi már nem elégítené ki az étvágyát
stephie

Zsuzsa, én is Stephie hasonlóan próbálok odafigyelni.
Velem Lillánál játszotta a család, hogy mit nem ehetek. Nagyjából földtől plafonig érő listát hoztak össze nekem, mi nem jó a szopi miatt. Mindenki tudott valami új tiltottat mondani :shock: Már a piritóson és a húslevesen kívül mindenben találtak hibát, lopni jártam a kamrába az ennivalót a saját házunkban... aztán berágtam, odafigyelve ettem mindent, az allergizáló eper kivételével. Lillánál ezen kívül a karfiol okozott egyedül gondot, így azt nem ettem. De szerintem itt is fő a mértékletesség, nem vagyok híve az erős korlátoknak semmilyen tekintetben. Ja és anya-baba jólléthez kell, hogy Ti kényelmesen érezzétek magatokat és ne más mondja meg mit ehettek. Van olyan baba, akinél sok minden gondot okoz, van olyan akinél semmi. Ez egyéni.

Ja és Infacol, Espumisan, Gripe Water és társaik sok anyuka és sok baba hasfájós gondját megoldották már, ne félj kipróbálni. Lénit az Infacol pár nap alatt helyrerázta.
Meglátod a második bébinél már mennyivel lazábban vezsed majd ezeket az akadályokat :wink:
Ja és ne gondold, hogy bárkinél is gondmentes a világ, max. a több tapasztalatunk miatt nem csinálunk olyan nagy üyget belőle, mert már nem ér meglepetésként minket...

de megnyugatásul, én is aggódom, hogy már szinte nem is vérzek, ez normális-e (Lillával 6 hét után múlt el, akkor azért aggódtam)...
meg az én mellem is sebes és még fáj is a szoptatás..
Léni Infacolt kap, meg szemcseppet..
Lilla féltékenységében marha anyás lett...
de úgy fogom fel, hogy senki nem ígérte meg, hogy könnyű lesz, de mégis annyira boldog vagyok, hogy két kiscsajom van, hogy bevállalok mindent...
mondjuk azt nem bánom, hogy eszik, meg alszik a kisebbik gyerekem is :oops: :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Hírt hoztam csajok:

Eszternet írt Ágica, csak Eszterék sétálni vannak és azért én hozom a hírt.

"Jelentem ma hajnalban, 2:52-kor megszületett Zsuzsanna Klára 2990g, 52 cm. Volt oxy, eda. Bővebben majd otthonról. Üdv: Ágic83"

Gratulálunk Ágica! Gyors gyógyulást és sok sok tejcsit.

Megyek visszaolvasok és utána leírom, hogy mi volt velem a kórházban.

bellerreni
Eger

gratula Boruskának és Kismakinak!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hát nekem nem mondtak túl jó híreket. Azt mondták, hogy az áramlás jó, de a magzatvíz kocsonyás és a kis gyomrában is ez a kocsonyás izé van. Visszamentem a dokihoz. Azt mondja jó akkor vizsgálat. Mondom ok. Felfeküdtem az ágyra, megvizsgált, nagyon éretlen és zárt a méhszáj, de azért megpróbálja megnézni a vizet. K.vára fájt, de nem tudja bepréselni a csövet annyira beton a méhszáj. Mondom fasza. Akkor ilyenkor mi van? Holnap este megyek megint, holnap után reggel megint. Addig gyötörjük amíg meg nem tudjuk nézni a vizet. Óriási. Úgyhogy bőgtem már egy sort. Nem tudom mit csináljak. Nekikezdek Rubint Rékázni.

bellerreni
Eger

GRATULÁLOK ÁGICÁNAK! De szép neve lett a picinek! :) :oops:

Köszi a kajás tippeket. Tudom, hogy igazatok van, de annyira szörnyű látni ahogy kínlódik Benő a pocijával, hogy képes lennék semmit sem enni, csak hogy neki jobb legyen. Ez persze megint hülyeség, mert akkor attól apad el a tejem, hogy nem eszek.

Indiszkrét kérdés következik: nálatok milyen a babó kakija? Nálunk kifejezetten híg és arany-sárga, apró darabos és minden pelusban van egy kicsi. Ja, és hatalmasakat szokott rottyantani. :) és hiába kenem a Sudocrem-et, kipirosodott a popsija.
zuzmooo

Sziasztok lányok!

Tőlem is nagy gratula Ágicának! Gyors felépülést, sok tejet kivánok.

Zuzmoo: : kaki állaga ugyanaz nálunk is és ő is rottyant nagyokat. Mi is szenvedünk a hasfájástól, Naominál mindig hajnalban vannak a szélgörcsök jó 2 órán keresztül :cry: , napközben érdekes módon nincs ilyen gond :?: (talán semmit sem kéne vacsoráznom...)
Az Infacol-t nagy ivben kiköpi, igy valami mást kell kipróbálni majd.

Bea: Dominik nálunk is tök apás lett, sajna nekem már azt sem engedi, hogy átpelenkázzam vagy felöltöztessem, játszani is mindig apához megy :cry: :cry: Remélem ez hamar helyrerázódik majd, viszont a babát szeretgeti :-)

Andi

KépKép
andee73

Zarja, nagyon beindultál, fel akarsz törni Kakti Milka címére, mi? :D Azért nem lehet egyszerű ez a szoptatás-szoptanít-fejés formula, de meglesz az eredménye!

Zuzmoo, Katica, Léna is csinálta ezt, hogy kicsi evés-kicsi büfi-kicsi alvás-felriadás és egész éjszaka virrasztottam, már sírtam a fáradtságtól. Aztán most azt csinálom, hogy mindkét mellből nagyon nagyon megszoptatom, hogy pukkanásig tele legyen. Na ekkor elájul és alszik. Azóta 1 vagy 2-szer ébred már csak éjszaka. A lényeg, hogy nem hagyom bealudni a szopiba. Éjszaka mindennel együtt (szopi+büfi) fél óránál tovább nem voltunk ébren. Ha totál tele a hasuk, akkor alszanak én ezt vettem észre, de ha csak félig, akkor kis idő után ébresztő van :(

Zuzmoo, én is rosszul vagyok amúgy, ha jön az éjszaka...egyre fáradtabb vagyok, egyre jobban fáj a szopi és mintha kevesebb lenne a tejcsi is és Léna is egyre élénkebb, nap közben kialussza magát és este elkezd nézelődni, nem akar aludni. Mindig várom a reggelt...

Szopis melltartó: nekem Anita van, de még nem volt rajtam, mert félmeztelen élek itthon, hogy szellőzzön és gyógyuljon a sebes cicim.

Nóri, én is rákapcsoltam a zabára..nem darabra eszem már a csokis kekszet, hanem doboz számra...nagyon durva...Én is gondolkodtam, hogy kéne sportolni, de ilyen fáradtan hova sportoljunk...örülök ha ébren tudok maradni :(
Nóri, mivel én félmeztelen vagyok itthon, ha lekezd folyni a tej, akkor pelenkát teszek oda, aztán arra folyik...Nem tudok felvenni cicifixet, minden fáj ha hozzáér a bimbihez :(

Kismaki! Gratulálok Lilienhez!!!

Kakti, üdv a sebes-klubban :( mivel kened?

Ágica! Sok tejcsit és gratulálok Zsuzseszhez!

Babakaki: aranysárga apró fehér darabokkal. Nálunk is szinten minden pelusban van.
lara

Zuzzmo Hanna kakija is aranysárga,darabos és az jó!
Akkor az azt jelenti,hogy a kicsibabód jól van lakva a tejciddel,tehát ne aggódj!
Nálunk mielött Hanna pótlást kapott bizony zöld volt a kaki,ami azt jelenti,hogy éhezik a gyerek.Bár én így hallottam.
A piros popsi pedig a bőr érzékenysége miatt van,de gond.mint e.ü.ezt te tudod!
:wink:

Gratula Ágicának!

Reni simi neked!Én még ilyent nem hallottam,lehet,h csak elnézték magukat és minden okés ott bent!Remélem úgy van! :wink:
Minden rendben lesz!Max.1-2 napon belül babázol te is!Még februárban! :wink: :D

Milka mamákra írigy vagyok én születtem annak.... :( :roll:

Bea nálunk is ez a helyzet,hogy Fruzsi inkább az apucijával
osztja meg a gondjait,bajait!Nagyon összenöttek ez a pár nap alatt,mig én a korházban voltam!

Kép
Kép
szintus

Szintus! A Jóistenke beszéljen belőled. :roll: Már azzal is meg lennék elégedve, ha annyira kinyílna a méhszájam, hogy meg tudjuk nézni a vizet. Bánná a fene, hogy túl kell hordjam a drágámat, csak jól legyen. :roll:

bellerreni
Eger

zuzmooo: apával vetess a Platánban K1-es popsikenőcsöt, kórházban is ezt használják, csak ott bodnár féle kenőcsként fut.
Jó zsíros, könnyen kenhető és nem áztatja fel semmilyen kaki, pedig Levente produkál bőven :)

Reni: ez azért elég gáz, hogy addig tömködnek amíg bírnak...kocsonyás állagú magzatvíz, ez nem gond? 39 hetesen már igazán könnyíthetnének a helyzeteden, de ez csak az én véleményem... Remélem hamar megoldódik a gondod.

Nekem az ivással is gondom van. Utálom a vizet, inkább teát iszok, de abban sok a cukor, kevés 3 az 1 ben a vérnyomásom miatt kell, tejtől, rostostól Levente fosik... :?
stephie

stephie: Nekem is ezekben az időpontokban kel Barbus. Persze ha nem fáj a pocakja. Én azért próbálok enni mindent, de figyelem a gyereket. Most még kukoricát is ettem, hátha a szelek kihoznák a kakit, de továbbra sincs semmi. Ez már a negyedik napunk. Nálunk a tej sem csapta ki az arcát és a citrusos gyümölcsléket is jól bírja. Káposztát is ettem tegnap a kínaiban. Mindent a szelekért. A kakira egyébként már kap kamillateát, (ami állítólag allergizál) de még mindig semmi. A tejből meg egyre több kéne neki, de nincs elég. Ma már reggel is tápot kellett adnom és kiegészítésnek is kellett a mostaninál táp. Utricából 5ch-sat használok, most kezdtem szedni megint.

pammut: Remélem beáll a tejcsi mennyisége.

funky: Akik a mávban szültünk/ünk két orvos között oszlunk meg. És persze sztároljuk a sajátunkat :)

zuzmoo: Én úgy tudom 12 óra alatt jelennek meg a kaják a tejben, a koffein 4 óra alatt kiürül, ha addig nem fejsz vagy etetsz, akkor nem issza a gyermek. A kaki nálunk is ilyen volt, most a legutóbbi zöld, de szerintem a tiétek a normális.

beneildi: Lányod aranyos lehet a mellszívóval. :) Vérzés nálam már 2 hete nincs.

agic83: Gratulálunk! Sok tejcsit és gyors gyógyulást.

bellerreni: Csak kijön már végre az a gyerek.
vicky79
Budapest III. kerület

Jó reggelt! :twisted:
Kelés, 1gyerek reggeli, 2gyerek reggeli. KÁVÉ (kivételesen koffeines, de alacsony mennyiségű). Pakolás, ágyazás, porszívózás, ebéd főzés, tízórai 1gyerek, 2gyerek, ebéd fektetés. És mennem kell vasalni! :lol: :lol: :lol:

Reni!

Zsubika nem belőled megy iskolába, ne aggódj. Bár a Híradóban benne lennétek, tuti! :D

Ildi!

Fejőlány :lol: Luca is jön. Vagy a mellemet nyomja, vagy a fejőgépet. Kérdezi: "Fáj" Ha igen, akkor vigyorogva nyomja tovább!!! :D Lillu nem akar inni a cicidből? Nekem ez olyan izé, mert jön, hogy hadd kóstoljon ő is... :oops:

Gratulálok Áginak!!!!!
Vendég

Én is sokkal könnyebben veszem a dolgokat másodjára. Mondjuk Lucával sem stresszeltem. Sztem azért is ilyen kómásak a lányok. Eszik-alszik mindkettő. Mázli!!! :lol:
De már nem okoz gondot a kaki színe. Bár a fene tudja, hogy okozott-e valaha.
Ja igen, itt jut eszembe, az anyatejes kaki sárgászöld, kefirszagú darabos izé. Kivéve ha zöld. Az picit arra utal, hogy nehezebben emésztette meg a baba. NEM ARRA HOGY ÉHEZIK!!!! Ez butaság. Ha éhezik, nem is nagyon kakil. Az én lányaimnak is zöldesebb a kakija, de csak azért mert sokat zabálnak. Noncsika majd 1kg-t hízott a lefogyott súlyára. Csak nem éhezik szegényke! :lol: :lol:
Vendég

Zuzmoo, a ti kakitok a legnormálisabb...
de akinek zöld az se menjen falnak, nem éhezik az ő gyereke se :wink: Lillánál az anyatejezés alatt végig zöld volt a kaki, utánajártam rendesen, egyszer majd megírom a kisregényt róla, de ezért nehogy valaki pótoljon :!: nem jelent gondot, lsd,. babatanácsadó füzet is ezt írja...

Vicky, ez megnyugtató, amit írsz, akkor lehet én is megmaradok :lol: hülye egy természetem van, ha nincs min aggódni, gyártok valamit :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Látom Nóri is írta ezt a zöld kakit :wink: szóval tényleg ne pótoljon semelyik zöld kakis anyuka :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri, én is iszok kávét nyugi :wink: :oops:

Ja és Lilla is bepróbálkozik a szopással két napja.
Én nem engedek... magyarázom neki, ő csokit kap, mert nagy lány, meg ilyenek, a tejcsi Lénié...
nekem ismim szívta meg, hogy adott a nagynak lefejt tejből, úgyse ízlik neki, persze ízlett, utána a nagynak fejtek. Ebből tanulva mi ezt a verziót sem próbáljuk.
Minden tiszteletem a tandem szoptatóké, de Lillát én közel 3 évesen nem szoktatnám vissza.
Léni addig szopik, ameddig akar és bírjuk, esetleg egy kövi babáért lehozom, Lillát is ezért hoztuk le 15 hósan, mert szopi mellett nem jött össze a baba, de Lilla Léna tandem szopiból én köszi nem kérek :oops: nem ítélek el senkit érte, de nekem most az a véleményem kapható Lillunak elég más multivitamin és homeos bogyó is immunerősítésre, szopit nem adunk :oops:
a járókába így is beleszokott :shock:

KépKép

KépKép
beneildi

Hú Gyárékek!

Tegnbap nagyon nyügös napunk volt:
szerintetek van olyan hogy nem fáj a hasa, és nem is éhes, és csak nyöszörög és nem alszik ergo:szivat???:)
egyszoval szerintem semmi baja nem volt, egyszerüen valami piszkálta a csörét és nem aludt.
olyan jó, h. mindenki beszámol a szopizási kalandjairól, és ha megnézitek, mindenki olyan más. és mégis mindenki gyereket szoptat.
één, második hete küzdök, hogy most elég e a tejem, vagy nem...
tegnap zsinórba szopott 2 mellből:120, 110 130g ot tovább nem mértem mert csak idegesít.
RÁGYÖTTEM valamire:
a mellszívó nem teljesen szívta ki a mellem, mindíg néztem, ha megnyomom, jön még, csak a szívó nem szívja.
nekiláttam babrálni vele, masszírozni, kézzel nyomkodni, és ömlött....
még bénázok, de ha ettől se nyugszok meg és nem lesz "elég" tejem, akkor semmitől
kajálok, levegőzök, szoptatós teát iszom, nem idegeskedek, pihenek amikor tudok, koncentrálok a tejelésre, és fejek, amikor tudok, kézzel, géppel mindenhogy
hajrá hajrá mindenkinek
drakula a babákhoz, akinek meg még nem jött ki annak KITARTÁS!!!!!!!
egyszer csak kibújik, nem fog benntmaradni, az tuti!!!!

zsó
Kép
pcd1985

Csajok!

Nem akarok bántani senkit, de van olyan, hogy nem fáj a hasa, nem éhes, nincs semmi baja, csak ordít. :oops: Ez nagyban függ a baba habitusától. Van aki egyszerűen ilyen és kész. A bnőm kislánya is folyton ordított. A kocsiban, babakocsiban, otthon kézben, ágyban mindenhol. Alig aludt. Luca meg horpasztott mellette a kocsiban, amíg ő visított. Aztán kinőtte. Van ilyen is... :oops: Ez nem az anya érdeme, vagy nevelés dolga. Nincs elkényeztetve, vagy elhanyagolva. Ő ilyen baba és kész.
Vendég

Na, megvolt a védőnői és gyerekorvosi látogatás. Senki nem mondott semmi okosat. Most kb egy órája lóg a cicin Benő és közben fintorog és tekereg és sír. Eddig legalább csak este csinálta ezt :( Annyira sajnálom szegénykémet. :cry:
zuzmooo

Reni: fel a fejjel! Ha a dokid úgy gondolná, hogy baj van, biztos megindítaná a szülést ;) Kitartás!
zuzmooo

Nos akkor én nem voltam jól informálva a zöldes kakiról!
Bakker!Lehet nem is éhezett Hanna én meg elkezdtem a tápit!
Hát gratulálok magamnak!

Nóri én is hallottam már olyan gyerkőcröl(ismim kislánya)
aki mindég orditott,semmi sem volt jó neki.De az is kinőtte.
Azthiszem ugy 3-4hónapos korára.

Én is könyebben veszem a dolgokat,most a második babóccal.
Fruzsival többet idegeskedtem,mostmár nem! :wink:

Kép
Kép
szintus

Zuzmooo:
a mi kakink is ilyen - vagyis Lilié... :) de nekünk nincs baj a sudocrem-mel. Próbálj más krémet: neogranormont vagy a gyógyszertári popsikrémet...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Popsikenőcsből az mind jó,amiben cink-oxid van...

Szintus!

Csak a kaki színe miatt kezdted a pótlást???? Hú de szeretem az olyan embereket, akik ilyeneket mondanak az anyukáknak! :evil: Mi az, hogy éhezik a baba? Haitin 7-8napot volt étlen-szomjan a 3hetes baba. Vagy még többet. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Sajnálom! :cry:
Vendég

Ildi,Vicky meg a többiek.. akkor már van tapasztalatotok a kórházzal kapcsolatban! :)
Ez teljesen véletlen? Vagy egymásnak ajánlottátok a kórházat/orvosokat? Lehet megnőtt most ott a születésszám.. :)
Mondjuk a Nyírőben/Róbertban is azt hallottam, hogy most mintha többen szülnének.. Szombaton mondta a szülésznő, hogy 16 csecsemő van most náluk.. Én kis naiv meg azt hittem egyedül leszek.. mikor először voltam a kórházban, senki nem volt az osztályon..
Nekem is jó dolgom van, megjöttem jógáról és a párom meg meg is főzte az ebédet! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.23 13:38-kor.
Vendég

He-he. A Banyanet még mindig küldi a várandós-naptár email-eket :lol:
zuzmooo

Most ettem töltött káposztát mert csak ez volt itthon kaja. Várom a hatást. Mondjuk kelkáposzta levél nem volt benne, csak savanyú.

nóri: Akkor a legutóbbi zöld kaki azt jelentheti, hogy nem jól emészt Barbus? Ma ez már a 4. nap hogy nem kakilt.

pcd: Szerintem van ilyen nyügis időszakuk a babóknak. Barbussal is volt így. Én kegyetlen anya voltam és 5 percig hagytam sírni. Ha még akkor sem nyugodott meg, akkor bementem. Csak sajnos akkor szoktattam rá a cumira. De lehet hogy Nórinak is igaza van és csak egyszerűen ilyen típus.

Képzeljétek az ultrahangra március 23-ra kaptunk időpontot! Nem kell ezt hamarabb megcsináltatni? Akkor már 2 hónapos lesz!
vicky79
Budapest III. kerület

Reni: baba benn nem maradt. A dokid meg nagyon odafigyel rád, tehát baj biztos nem lesz. Ezen ne őröld magad. Ma voltunk háztűznézőbe, az egyik ismerősnek egy napon született a lánya Bulcsúval, elvittem hozzá Bulcsút, tök jó lenne, ha összejönnének, legalább szegény fiamat nem b*sztatná az asszony, hogy elfelejtette a születésnapját. :D
De rá se nézett a kisasszonyra.
Anyukájával megegyeztünk, inkább még egyszer a szülés, ha valaki átvállalja a szoptatást. Szal Reni, ne parázz a szülésen, úgyis utána jön a java.
Méhszáj:
szeded a homeos bogyeszeket?
Moss fel, de hagyományos módon, gugolva!
Sok sok séta, olyan gyönyörű az idő, menjetek el túrázni egyet azon a gyönyörű vidéken
Sokat gugolj, én szerettem volna szülősámlin szülni, ezért edzettem rá (feleslegesen brühühű) szal hátamat nekitámasztottam a falnak, ajtónak és jó széles terpeszben legugoltam, így néztem esténként a tv-t. Ez is nyomja a méhszájat.
Ha van fitball, akkor székre már ne is ülj, ez is lazítja a gátat és méhszájat is
Most más nem jut eszembe.

Már már dicsekedni akartam, hogy Bulcsú nem hasfájós, erre ma délután akkora hisztit csapott. Lehet, hogy szegénynek aranyere van? Apró vércseppeket láttam, ahogy tolta ki a cuccot. Most semmi sincs rajta, csak egy kis ing, és jól be van takargatva. Szellőztetjük a kis seggét.

Büszke vagyok magamra: ma már 2 kaját a 7-ből anyatejből tudtam prezentálni. És nemsokára jön a 6. hetes ugrás. :(

Védőnő hívott: kérdem: mitől pattanásos a gyermek? Kamaszodik. Nem, a tápszerben lévő tejfehérjére allergiás. Aztán kérdi van e még tejem. Hehe, mondom igen még szoptatok: akkor az anyatej! VAzze ezt a támogatást! Még jó, hogy szoptatáspárti propaganda van ma Magyarországon!

Széklet: hát az anyatejes: aranysárga a tápszer az zöldes. És Bulcsú baba ezt totál elkülönítve tudja produkálni. :D

Nem emlékszem kié az állandóan ordító baba: kendő. Ha Bulcsi rendben van, csak hisztizik, akkor bedobom a kendőbe és irány mosogatni, rendet tenni stb. Kb negyed óra alatt bealszik, fél óra múlva már letehető.

zarja

funky: Teljesen véletlen volt, Beneildivel még a dokinál is kerülgettük egymást. Volt hogy egymás után voltunk ott és nem tudtuk róla hogy a másik a topictársunk.
vicky79
Budapest III. kerület

És a 43. hétre mit írnak majd? :lol:

Kép
juci-77

Zarja! Rubint Rékából a gugolást megcsináltam 2x, 1x felmásztam a 10-re és az előbb már a széken is gugoltam Babanetezés közben, csak sajna nem bírja a térdem :cry: Sajnos túrázni nem tudunk, mert az embőc dolgozik, de ma hazasétáltam a városból meg ott is sétáltam úgyhogy remélem alakul majd a dolog. :roll: Jah meg beszélgetek a kisfiamnak, hogy jöjjön ki magától, mert sokkal rosszab lesz neki, ha indítják. Úgyhogy drukkolok neki, hogy dugja a kis fejét kifelé :lol:

Ronciról és Zsizellről semmi hír?

Nekem lassan hazaér az embőc úgyhogy át kell adnom neki a gépet, mert itthonról fog dolgozni, de nyugi csajok nem szülök, nem azért leszek eltűnve :lol:

Este azért még próbálok jönni.

bellerreni
Eger

Ágicának nagyon gratulálok!

Kaki színe és állaga nálunk is hasonló.

Fej a fejjel Zsófi, én ma hajnalban hasonló okokból nem aludtam. A kisasszony jól elvolt, egyszerűen csak gagyogott félálomban. Na ezt pont elég volt ahhoz, hogy én ne aludjak. Leragad a szemem, de várom a gyerekorvost, úgyhogy nem tudok lefeküni. Nóri, a kedves doki néni szerintem síel, mert folyamatosan ki van kapcsolva, de megbeszéltük Apával, hogy átigazolunk hozzá, úgyhogy várunk türelemmel.

Nálunk az a rendszer, hogy este 11, éjfél körül eszik, utána 3-4 körül kel legközelebb. Én este Apa mellett alszom el a hálóban, aztán éjjel, ha a gyerkőc ébreszt átmegyek a gyerekszobába, és amikor a hajnali szopi után le tudom rakni, akkor már nem megyek vissza Apához, hanem ott alszom a Csöppel egy kihúzható kanapén. Ki is szoktam venni a kiságyból és magam mellé rakom, így amikor reggel "dumál", nem kell ugrani az ágyból, elég csak ránézni, kicsit megsimizni. Én úgy érzem, megnyugtatja a közelségem. Általában 8 körül reklamál legközelebb kajcsiért. Ennek egy hátránya van, a légzésfigyut nem lehet a kanapén használni, de talán ilyenkor már nem olyan mély az álma.

Editről tud valaki? Olyan régen jelentkezett már :roll:

Lányok, a kendőkötést el lehet sajátítani netről vagy képekről? Akartam menni tanfolyamra, aztán kimaradt, így meg nem merek venni, félek, hogyha nem szakszerűen kötöm meg, le fogom ejteni a kölköt.

Kép
juci-77

Reni: igaza van Eszternek, a mozgás mindenképp jó, ill. esetleg még bepróbálkozhatnál a nagyon csípős, fűszeres kajákkal, hátha az is beindít valamit.

Segíthet még a masszázs. Este fogd be Apát, keksz előtt vagy után :wink:

Kép
juci-77

Vicky, ez jó lehetett mikor kiderült :lol: és jól láttam, hogy békásmegyeriek vagytok többen is? Nem vagytok messze :)

Akinek fáj a mellbimbója! Néztétek azt a cikket, aminek a linkjét beillesztettem tegnap? Ott nagyon sokféle krémről leírnak mindent.. és aztán a hozzászólásokban még egy csomó vélemény!!
Nézzétek meg, hátha segít valakin!
Vendég

Juci! A masszázs a jó ötlet. Tudsz esetleg valami pontot amit maszírozni kell? Vagy mire gondoltál? Ugye nem a gátmasszázsra :oops:

bellerreni
Eger

funky: Igen, a budais fórumban vagyunk négyen is békásmegyeriek. Szoktunk is sétálni.

bellerreni: Én a tv-ben egyszer azt láttam, hogy a hüvelyk és a mutató ujjak közötti párnácskát kell masszírozni. Hátha.
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok,megint itt

jaj,nekem olyan jó babám van, talán azért borít ki annál jobban 1-2 hisztis napja, mert hozzászoktam, hogy eszik-alszik
meg lassan kezdek nem rettegni attól hohy éhen hal vagy valami isten-tudja milyen baja lesz, talán kiegyensulyozottabbak vagyunk, még ha néha hisztizünk is.
és hozzáteszem, hogy 5 percnél akkor se sír tovább, ha egész nap fönnt van és nyekereg.az én lányom nem sír, csak nyöszörög, de néha hosszu-hosszu orákon keresztül.

zsó
Kép
pcd1985

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?