Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:15-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Köszi a képet..:)
Tényleg elég naaaagy....
Biztos 3 és fél kg felett van....legalább lesz tartása a babukának..:)
A barátnémnak nem volt ekkora hasa,neki 4 kg lett Csongor,lassan egy hónapja szült császárral,mert farfekvéses volt a baba.
Az ultrahangon mennyire saccolták legutóljára a súlyát?

Szépek vagytok,úgyhogy hajrá!

Majd mesélj,mit mesélt Adrienn a császárról?
kata35

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:18-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Akkor is lehet kb.:3,5 kg.De az olyan formáska.
Én ma délben voltam nst-n.Akkor már nem vol őrültekháza.
A szülésznő mondta,hogy tegnap fél4ig 7 baba született,ma meg sok volt a programozott.
Láttam én is ma két újszülöttet,naaaggyon édik!!!!!
Simán kihozták őket a szülőszoba elé a rokonoknak,a csapóajtónál meg jött a huzat.
Bátrak!!!!:)

Ma voltam nőgyógyinál,közölte,hogy 26-án elutazik külföldre és márc.6-án jön vissza.Akkorra vagyunk kiírva...
Hát majd elájultam....Úgyhogy vagy megszülök 25-ig vagy megdumáljuk Bogival és vár március 7-ig.Egyébként tök zárt vagyok,semmi komolyabb jele nincs a szülésnek..de miért is lenne?Van még időnk,csak ez olyan hülye patt helyzet...
Én nem is ismerek senki mást a kórházban,én ezt a nőt akartam és választottam nőgyógyászomnak,benne bízom és kész...:(
Csalódott vagyok....
Valami dr.Papp-ot ajánlgatott...(dr,Papp istván)
Ismeri valaki?

Vagy választok egy szülésznőt és a többi le van tojva...majd megszülünk az ügyeletésnél...
kata35

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:19-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok én most regisztráltam nagyon szimpatikusak vagytok mindannyian, gondoltam csatlakozom én is hozzátok!

Én 2010 január 17-én szültem a Péterfyben a negyedik babánkat.

Kata!

Ez tényleg nem volt szép a dokidtól, hogy szabira megy főleg ha
végig hozzál jártál. Én Dr Végy Györgynél szültem szerintem nagyon rendes. Szülésznőm is volt, bár én őt felfogadtam de, nagyon tudom neked ajánlani.
Czifra Ildikónak hívják, ha gondolod megadom a telefonszámát és hívd fel. Tüdéri aranyos, fiatal nagyon ottvan a toppon egy percre sem mozdult mellőlem végig ott volt bármi nyűgöm volt mindenben segített. Tényleg nem a doki számít hanem a szülésznő mert leginkább ő csinál mindet. A doki csak összevarr, ha simán szülsz és nem császárral! Én mind a négyet szerencsére simán szültem!

Kattkat!

Neked nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen :) mert ha jól gondolom már nincs sok hátra a szülésig. Mindent bele hajrá!
ildóca

Kattkat!

Ezek a szurkálások már biztos jelentenek valamit!!!!

Elmondtam Boginak,hogy döntse el: az ismerős néninél vagy isneretlen embernél szeretne megszületni?
Innentől én letettem a dolgot...
Édeske meg majd eldönti és kész....:)
A szülésznőket meg majd megmustrálom és őt fogok választani...

Adrienn nemsokára újra köztünk lesz,ha haza engedik a kórházból...
Remélem mesél majd jókat!

Kattkat! Hajrá,ha lenne valami a szurkálásokból...:)
kata35

Ildóca!

Köszönöm a szülésznő ajánlást,utána nézek...:)

4 gyermeked van?Mindet a péterfyben szülted?Jó élményeid vannak a szüléssel kapcsolatban?
Bár gondolom az első élmény a meghatározó,a többi rutinból megy..:) és potyognak hamar...szinte....
Anyukám 6 gyermeket szült,a másodiktól 2 óránál többet nem tartózkodott a szülészeti szobába...:)
Bár lehet,hogy ez is személy-függő...

Most jöttem a 38.heti ultrahangról...
Bogica kb. 3300gr és kidobott a gép minden adathoz egy születési időpontot.Mind március 5 és március 7 volt.Lehet,hogy megvárja a görény dokit?
:)
Aki egyébként kicsit görény csak,én nagyon megkedveltem a 9 hónap alatt és hátha csak ajándékba kapta az utazást és hirtelen jött,nem szándékosan....
Elég sokan-6-an - szülnénk nála mostanában...

Kattkat,hol vagy?és hogy vagy?
kata35

Kata!

Igen négy gyermekem van Csenge 12 éves, Enikő 10 éves,
Csaba 7 éves, Kincső baba ma 1 hónapos.
Az Csenge, Enikő, Csaba még a Szabolcs utcában született.
Kincső született csak a Péterfyben.

Az első szülésem ahoz képest, hogy az első volt könnyű volt .
Nekem a második szülésem volt a legnehezebb mert reggel 9-től voltam a szülőszobán este 6-ig. Csaba hamar előbújt csak ő elég nagy súlyal született 4100gr volt.
Kincsővel reggel 9-kor mentem be a szülőszobára és 12.10 perckor megszületett.

Nagyon sok baba született január 17.-én is csak úgy potyogtak az
nap a bébik. De úgy hallom, hogy azóta is nagyon sok baba született ott.

Engem is kiraktak a szülőszobáról hamarabb mint letetelt volna a két óra.mert kellett a hely a következőnek éppen csak össze vart a doki és volt még egy félóránk babázni apával a szülőszobán.

Kincsőt is csak este tudták megfürdetni mert nem volt rá idejük.
Szegénykémet csak megtörölgették és csak 6 körül fürdették meg.

Kattkat lehet már a szülőszobán van mert ahogy írta azok a szúrkálódások szerintem már annak a jele volt, hogy a kisember útnak indult!

Akkor neked is szépsúlyú lesz Bogica.

Drukolok neked is, hogy minden renbe legyen. :D

Azért jelentkezz, ha megszültél!
Kiváncsi vagyok, hogy ment.

Én mindennap itt leszek!

Ildóca

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:22-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 23:23-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Hogy vagytok ma?
Én nagyon rosszul aludtam...hülye melegfront...:(
Már fel kell ülnöm,ha megakarok fordulni alvás közben,ettől meg éber állapotba kerülök és nézem a plafont 1-2 órát...
Egész jól megszoktam már az éjszakázást,biztos készülök a gyermekkel való éberlétre...

Igen,6-an vagyunk tesók,ami naaaagggyon jó,jó a viszony közöttünk,mindenkire lehet számítani,az ember nem érzi magát elveszettnek a világban...
Anyukám tanítónő volt - most már nyugdíjas - mindig sok gyereket akart..és lőn...:)

Bogi tegnap az ultrahangon (38.heti) 3300gr és háttal feküdt....ha tegnap született volna esélye lett volna arccal lefelé születni...brrr....gazsuláltam neki este,hogy forduljon vissza...
Az ultrahangos csaj is megjegyezte,hogy front van,ha így fekszik... :shock:

A gép két születési dátumot dobott ki:Március 5 és 7.
Lehet,hogy megvárjuk a dokit????
kata35

Kattkat!

A babád ha mozog rendesen akkor minden rendben van vele!
Bár szülés elött nyugisak egy kicsit. Ne izgulj minden rendben lessz! :D

De ez mindenkinél más sőt nekem mindegyik szülésem más volt nincs két egyforma.

Tudod imádom mind a négy gyermekemet az már szent igaz megcsinálni könnyű de amikor elérkezik a kamaszkor az már nem pite! Időnként a nagy lányom kitud készíteni főleg az öltözködésével. De hál istennek mind a három kitünő tanuló az . igaz, hogy unatkozni nem lehet melletük mindig van mit csinálni és az is tény, hogy sokat foglalkozunk velük. :)

Mind a három kétnyelvet tanul, zenélnek úgyhogy lebírják kötni az embert. Tudod a legnehezebb megosztani a szeretetet és a figyelmet egyszerre. :) Amikor mind a három egyszerre szeretne beszámolni a napjáról közben szoptatod a babádat, nemegyszerű de megoldom.
Meg rettenet nagy segítség apa. :D Most még nem vagyunk Kincsőbabával nagyon mobilak meg rossz az idő is, hogy kimenjünk
De ha már 4-5 fok van kint azért már sétálunk 20 perceket.
Nagyon szertnék már visszatérni a régi kerékvágásba.

Drukkolok neked, hogy minden rendben menjen. Majd írj,hogy mi van veled.

Neharagudjatok ha hétvégén nem jelentkezem de a hétvégék elég zsúfoltak mindig van valami programjuk a gyerekeknek és intézni kell a sorsukat.

De megpróbálok itt lenni.

Ildóca

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kata!

Az alvással én is ígyvoltam a vége felé. Egy fordulásnál 1-2 órán át kinlódtam én is a vissza alvással. Sőt én annyira nemtudtam megtalálni a megfelelő pózt, hogy fel is keltem sétálgatam hátha elfáradok és vissza tudok aludni aztán ez vagy sikerült vagy nem.

Vigyázzatok magatokra!!!!! :D

Ildóca

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szasztok!

Hogy vagytok ma minden rendben!

Kattkat!

Tegnap nem jelentkeztél minden oké! :D
Neked nem is tudom neked kisfiad lessz vagy kislányod?

Kata!

Te jól vagy hogy, aludtál az éjszaka? :D

Akartam nektek mondani, hogy a Pétrefyben beteszik a kislányoknak a fülbevalót a fülükbe a hazamenetel napján!
Csak elötte meg kell keresni a csecsemős főnővért nekünk az Erika nevű tette be, rövid őszes haja van de a másikkal is beszéltem az is nagyon aranyos. Nekem a szülésznő mondta, hogy azért honoráljam valamivel konkrétan 2000 Ft-tal. :( Igazából mindegyik csecsemős nagyon aranyos egy flúgos nő van, az elég lekezelően beszél mindenkivel.

Puszika nektek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!

Ketten maradtunk széles egy világban...:)

Kattkatnak kisfia lesz,Domonkos...illetve már lehet,hogy van,mert nagy a csend....:)
vagy a a foghagyma fan-rokonokkal van elfoglalva.... :D

Most jó éjszaka volt,tegnap este hasogatott már kicsit alul a hasam,biztos az esős front miatt....
Vagy már készülődik a kiasszony...:)
Nem is bánnám,nagyon túl lennék már rajta....és babáznék....

A fülbevalóra rá is akartam kérdezni...te gondolatolvasó vagy...:)
2000ft nem sok kicsit?vagy ennyi az ára mostanság?
és kilövik vagy tűvel szúrják?
Jól bírta Kincső?Hamar begyógyult,sokat kellett kenegetni?
Akkor vinni kell a fülbevalót..?!

Reméljük Adrienn hamarosan haza érkezik a hétfői császáros szülés után és hírt ad magáról és estleg Kattkatról is tud valamit....

Szép napot!
kata35

Kata!

Hát egy kicsit sokaltam én is de még mindig jobb volt így hazahozni a kóházból mint utána kinlódni, hgy hol meg ki rakja be neki a fülbevalót. Meg sterilebben berakják a kórházban mint bárhol máshol.

Szerintem szúrták sokkal barátságosab ha szúrják mint ha belőnék.
És jobb minnél elöbb túllenni rajta a kórházban mer ha máshol Pl: kozmetikusnál vagy fülbelövésre viszed el később akkor úgytudom korhoz van kötve, hogy mikortól csinálják és a gyerekek egy életre frászt kapnak a fülbelövéstől így meg nem is fog rá emlékezni.

Kincső végigaludta amikor megkapta a fülbevalót álítólag egy hangja sem volt. :D

Nekünk azt mondták, hogy kammillázuk meg egy nap egyszer alkohollal töröljük át de mi csak alkohollal kentük egy nap egyszer és naponta többször Tetran kenőcsel kentük be és kb. másfél hét alatt rendbe jött. Ja meg naponta többször meg kell mozgatni a fülbevalót én ezért választottam a Tetránt mer attól jól csúszott.

Igen be kell vinni a fülbevalót. De csakk akkor teszik be ha már rábólintott a gyerekorvos, hogy hazamehettek. :D

Elvileg ma vagy holnap Adrienn is haza megy ha minden ok vele és a babával. :D

Remélem Kattkatnál is minden rendben!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Átolvastam a topic-ot és szimpatikus a társaság. A Péterfyben fogok szülni egyszer én is :-). Mondjuk egyelőre nem a szülésen, hanem az aktuális vizsgálatokon, fejlődési fázison jár az eszem elsősorban. Sajnálom, hogy itt mindenki a szülés küszöbén áll és remélem nem vesztek tolakodásnak.
Üdv, sz.
szilvi35

Szia Szilvi!

Üdvözlünk a csapatban örülök, hogy csatlakoztál hozzánk! :D

Nem baj az, hogy nemvagy még a szülés küszöbén.
Azért megtudjuk osztani egymásközt a tapasztalatokat!
Tudunk egymásnak adni egy csomó jótanácsot.

Hol tartasz melyik fázisban a gyemek vállalással?
Kinél fogsz szülni, ha eljön az ideje?

Amúgy én is nemrég csatlakoztam és tényleg nagyonjó ez a topic!
Aranyosak a lányok! :D
Engem is mindját befogadtak!

Egyébként én sem álok a szülés küszöbén mert én meg már megszültem! A héten voltunk 17-én 1 hónaposak! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok! Szilvi Te mikor szülsz? Én júliusban, én sem tartok gondolatomban ott :) Kevesebbet írok még ide, de igyekszem jönni. Sajna még dolgozom, így nincs túl sok időm.

Nekem első baba jön.

Kitartást a mindennaposoknak!

Kép
Kép
csipetnyusza

Ildóca, akkor mi kb egyszerre szülünk! Te kinél? Nekem nincs választott orvosom, Zacherhez járok terhesgondozásra, de ő nem lesz júliusban. Én megyek március 2-án szülőszobára a Babaváró program keretein belül, mert ott még nem jártam sose. Előtte lesz genetikai UH-m, remélem odaérek kezdésre.

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Valamit félreértettél mint írtam én már megszültem 2010 január 17-én. Kincső most 1 hónapos. :D

Egyébként Végh Györgynél szültem és a szülésznő pedig Czifra Ildikó volt ő egy tündér! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Augusztus elejére vagyok kiírva, bár még nagyon félve mondok ilyen dolgokat. Isten tudja, hogy mi lesz addig. Pajzsmirigy beteg vagyok, tragikus vérképpel és aggodalmakkal tele. Szóval amniocentézis után bizakodóbb leszek, ami 3 hét múlva lesz.
Ma kb. 16 hetes és 5 napos a kicsi a pocakomba. Tegnap mindketten úgy éreztük a párommal, hogy fülbe rúgta a picur, miközben hallgatózott :-))). Remélem, hogy erős kis srác lesz. Ő az első.
Nincsen választott orvosom és, ha jól értettem itt az elhangzottakból, nem is lesz rá szükségem. Eddigi tapasztalataim alapján a Péterfybe odafigyelnek és kedvesek is. Az orvosnak meg az utolsó 15 percben van szerepe.
A szülésznőn gondolkodtam, de lemondtam róla is. 20-30 ezer Ft-ot inkább kiadunk egy alapítványi szobára, higiénikus körülményekre, mint szülésznőre.
Azt gondolom, hogy vigyázni fognak ránk... nincs kétségem efelől.
Ildóca! A Kincső nagyon szép név, biztosan aranyos a kislányotok is.
Csipetnyusza! Mi ugyan azon a héten megyünk genetikai UH-ra, csak én pénteken :-). Kb. 1 hét lehet közöttünk a javadra :-).

Örülök mindenkinek!
sz.
szilvi35

Sziasztok!
Kattkat! Remélem, azért nem jelentkezel, mert beindult a bébi....Drukkolok!

Adrienn!
Ha hazaértél, és van pár perced, írj! Remélem jól vagytok, és minden rendben!

Többiek? Eszti, Bea, Twist, Kata! Mindenkivel minden rendben?

A szülés előtt álló (mármint azok is, akiknek még azért jócskán van idejük) kismamák vigyázzanak magukra!
szonja77

Hahó!

Jól vagyunk....:)

Nagyon várom Adrienn és Kattkat beszámolóját.....
Remélem jól vannak...:)
..és Kattkat a szülés miatt tűnt el....
kata35

Kata!

Látod nemis mardtunk ketten! Van aki visszajött és van aki csatlakozott hozánk! :D

Örülök, hogy jólvagytok ! :D
Kiváncsi vagyok én is a lányok beszámolójára biztos rendbe volt minden velük!

Olvastad a fülbevalós beszámolómat?

Szilvi!

Drukkolok, hogy minden rendben legyen de biztos minden oké! :D
Majd írj, hogy mivolt az ultrahangon!
Tudod mind a négy gyermekünknek Magyar nevet választottunk de ne kérdezd mért ez csak úgy jött, ja és mindegyiknek ráadásul kettő keresztneve van! :D

Csipetnyusza !

Te is írj, hogy mivolt az ultrahangon! :D

Puszika mindenkinek

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ma jöhettünk haza! :) VÉGREEEEE!!!! :)
Üdv. az újaknak! :)
Szóval, nem volt egyszerű az elmúlt két hét... A kórházzal nem volt gond, mindenki nagyon kedves és aranyos volt, szuper szobatársaim voltak (jónéhányat elfogyasztottam belőlük :) )
Majd mesélek részleteket is, de most eléggé fáradt vagyok...
Eszembe jutott Kattkat bennt, mert óriásbébi született, pont akkor jártak a csodájára az osztályon, még a csecsemősök sem láttak ekkora babát.... Lehet, hogy Domonkos rabolta a szíveket??? :)
Szóval, holnap megpróbálok írni valami részletesebb beszámolót! :)
Vendég

Most nézem: miért változott meg a vonalzóm??? Mindkettő??? Én nem is változtattam!!!!
Mindegy, úgyis változtatni kell rajtuk, majd holnap megcsinálom azt is...
Vendég

Adrienn!

Szia!

Már nagyon vártunk...:)
Mesélj.ha ráérsz!
És mindenekelőtt gratulálok!!!! :lol: Abigél milyen baba!Nyugis,nyűgös?
Otthoniak hogy bírták nélküled?Tudsz szoptatni?
Milyen volt a császár?Fáj a seb nagyon az első napokon?És a fejed is?

óriás bébi?
Sanszos lehet erre a címre Domonkos!!!!
na,majd megtudjuk most már napokon belül,ha visszaérkezik közénk Kattkat!
kata35

Sziasztok!

Apa levitte a gyerkőcöket sétálni, végre van pár percem.

Üdvözlöm az újakat köztünk!

Adrienn! Gratulálok! Gondoltam rátok 15-én. Kíváncsian várjuk a beszámolót!

Kattkat! A rokonok fokhagymaszaga kikergette Domonkost is? Izgulok értetek! Remélem minden rendben, és már rég babázol!

Szonja! A hasfájás hogy alakul? Remélem azóta javult a helyzet. Amikor annyira sok tejed lett, nem gondoltál rá, hogy esetleg tejadó anyuka legyél?

Kata35! Neked sincs sok hátra már. Sok szerencsét és könnyű szülést neked is! Ki tudja, sikerül-e addig még idetévednem...

Tillidian! Hogy alakul a tejcsi? Remélem bírjátok még!

Teszti, Twist, Kata? Hogy vagytok? Azért, ha akad egy kis időtök ti is számoljatok be néha, hogy alakulnak a napjaitok!

Mi jól vagyunk, bár a helyzet elég változékony. Hol elég a tejcsi, hol, kevésbé. Volt, hogy nem is volt mérhető mennyiség, elmentem szoptatási tanácsadóhoz, aki nem sok újat mondott. Aztán valahogy jobb lett a helyzet. Inkább már nem is nagyon mérem. Egyre inkább úgy érzem, nagyrészt az én hozzáállásomon, lelkiállapotomon és kimerültségemen múlik, hogy épp mennyit sikerül ennie. Persze mindig van valami, én pedig a legelső jelnél pánikolok, hogy kevés a tej. Mostanában sokszor nem fogadja el a cicit, hol a menstruációm miatt, most pedig szerintem, a hagyma zavarja, amit tegnap ettem. Mondjuk sok nincs, (40-70 között mérek, amikor mérem néha), de úgy tűnik, általában elég neki ez is. Már kb 1 kg-ot hízott a 8 hét alatt. Igaz sokszor is eszik 1,5-2-2,5 óránként, ami azért éjszaka már nagyon kimerítő. Jó lenne néha legalább 3-4 órát aludni egyhuzamban, sokszor összesen tudok annyit aludni. De legalább még megúsztuk a tápszert! Az is valami. Most be akarok szerezni egy elektromos mellszívót, hátha azzal tudom majd szaporítani a tejcsit. Szeretném, ha egyszer majd több is lenne, mint amennyi épp kell, akkor lennék csak igazán nyugodt.
A hasfájása viszont a gyógyszerekkel rendeződni látszik, inkább csak kaka előtt szenved pár órát. Igaz az csak 3-4 naponta sikerül laevolaccal. Ami ilyesztő viszont, hogy szegény szinte minden alkalommal félrenyeli a gyógyszert (szerintem a sűrű, szirupos állaga miatt). Ilyenkor akár 1 percig is nem vesz levegőt, rázni, ütögetni kell. Utána sokáig sípol meg köhög. Elég rémisztő tud lenni.
Amikor épp a hasa is rendben és tele a pocija, olyankor hatalmasakat tud mosolyogni, tündérien sikítozik és gagyarászik a forgó játékának, vagy nekünk. Nagyon édes. Bár max fél óra után elfárad, vagy elunja magát, és fel kell venni.
A nagyobbik kezdi megszokni a helyzetet (szegénykém), egyre jobban viseli, hogy szinte semmi időm nem marad rá. Azért próbálok vele is játszani amikor csak tudok. Állíólag 3-4 hónapos kor minden szempontból a fordulópont, már nagyon várjuk :)
Most már azért jön a jó idő, ha tudunk menni játszira is, akkor jobb lesz. Kint mindig nagyot alszik a pici :) Vettünk testvérkocsit is, jövő héten érkezik, azzal majd többet tudunk sétálni is, mert a "nagyfiam" most hamar elfárad.
Hát így telnek a napjaink mostanában, hol sírósan, hol mosolygósan, de akárhogy is nagyon jó kétgyerekes szülőnek lenni. Pár hónap és tudnak együtt játszani, akkor azért minden egész más lesz, sokkal jobb lesz nekik is, és nekem is könnyebb.
Bocs, hogy megint ilyen hosszúra sikerült!

Vigyázzon mindenki magára! Olvaslak benneteket akkor is, amikor nem tudok írni.

Puszi: Bea
beubaba

Sziasztok!
Örömmel olvasom, hogy sorban érkeznek a babák :-). Mindenkinek gratulálok!
Szívesen olvasnék a szülés körülményeiről, ellátásról .. stb. Mondjuk azt gondolom egy kicsit sokat kérek, hiszen kinek van kedve gép előtt kuksolni, miközben ott van a kis édes, meg hát a fáradtság ....

Ildóca!
Igen. Mi is a magyar neveket kukkoltuk, egyelőre semmi nekünk tetsző fiú nevet nem sikerült találni sajna. Bár nem is kapkodunk :-)

Várom az UH-t én is nagyon!

Szépeket mindenkinek!
sz.
szilvi35

Sziasztok!
Adrienn! Csak pihenj, aztán majd írsz. Ha más nem, részletekben.

Bea! De jó, hogy itt vagy, már hiányoltalak nagyon.
Na nálunk is vége a tejben gazdag napoknak. Akkor lett vége, amikor azt a hozzászólást írtam. És igazad van, a fáradékonyság, de főleg a lelkiállapotom miatt. Amibe szerintem belejátszott egy kis depi is. Hiába próbáltam csak pozitívan gondolkodni, a rohadt (bocs) hormonokat nehéz kicselezni.
Nekem is egyik nap annyi van, hogy fejni kell, másik nap meg a tápszer réme lebeg a fejünk felett. Tegnap este már be kellett pótolnom 30 grammot. Sírtam, mikor adtam neki. Hozzáteszem, hogy a gyerekemnek este 160 gramm az adagja. Azzal alszik 6 órát. Úgyhogy ebből a szempontból nem panaszkodom. Igaz, nap közbe gyakorlatilag elalszik a vállamon, és ha leteszem alszik, az esti fürdetés után, meg hajnalban viszont csak kézben lenne hajlandó elaludni, úgyhogy ilyenkor van egy-másfél órás vircsaft.
A hasfájás nagyjából rendeződött Infacollal. Igaz, ma ittam abból a nyavalyás Lactoherb teából, és ez sajna látszik is: fájt tőle a pocakja, úgyhogy hanyagolni fogom, mivel a tejem viszont nem szaporította.
Ma nálunk is napközbe a két-két és fél órás etetések vannak műsoron, hátha attól kicsit több tejem lesz.
Egyébként nem értem én ezt, hogy azt mondják a kereslet-kínálat elve alapján lesz tej. A gyerek gyakorlatilag horpadtra szívja a mellem, mégsincs benne több. És nekem hiába a mellszívó, ilyenkor már nem ér semmit, mert olyan lapi, hogy nem tud belőle kiszívni semmit. Kézzel szoktam még egy kicsit gyötörni.
Ja, és a gyerek nem hajlandó cumisüvegből semmit elfogadni (hál istennek) mindent pohárból kell vele itatni. És ha a lefejt tejem megitatom vele, a cicit akkor is követeli, ha van benne valami, ha nincs. Szóval cicifüggő. Tényleg nem is tudom mi lesz vele, ha elapad a tejem. Gyanítom egyébként, hogy mivel ezzel spirázom magam egész nap, ezért apadozik.
Hát a nagy nálunk is háttérbe szorult. Na ezért is lelkiismeret furdalásom van (hogy ezért is apadjon a tej), tényleg nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz. Lelkileg is. Majd megszakad a szívem, amikor tudom, hogy azért rosszalkodik, hogy felhívja magára a figyelmet. De egyszerűen nem tudok több felé szakadni. Mindegy, majd telik az idő, és remélem kicsit könnyebb lesz, jut rá is idő. Addig meg csak nem esek ki végképp a kegyeiből.
Na megyek, mert a kicsi nyöszörög. Az a r...t Lactoherb tea.

Bea!
Ne add fel, ha még van erőd. Bár az a napi 3-4 óra alvás nagyon kevés. Biztos, hogy ez is belejátszik, hogy kevés a tejed. Drukkolok neked nagyon!
Meg lehet kérdezni, hogy milyen okosságokat mondott a tanácsadó?

Kattkat!
Sokat gondolok rád. Ki hitte volna, hogy óriás bébid lesz.

Mindenki vigyázzon magára!
szonja77

Szilvi!
Én már leírtam a szülésem történetét, ami hipergyors volt :D . Leírnám még 1x, de nem akarom a többieket fárasztani. Ha érdekel, olvasd el, és ha van konkrét kérdésed, írd meg bátran. Biztos mindegyikünk szívesen válaszol.
Ja, és Bea is leírta, meg Kata05, meg Twist és asszem Eszti is. Ezekből már kaphatsz egy kis ízelíőt :D De aztán nehogy ezen izgulj. Hidd el a végén úgy is azt mondod, mindegy hogy hogy, csak jöjjön ki :D
Vagy nem első baba neked sem (bocs lehet, hogy írtad, de még nem volt időm visszaolvasni)?
szonja77

Szilvi!

Fiú nevet mi hamar találtunk ami tetszet is nekünk és az elöbb megvolt mint a lány név de amikor megtudtuk, hogy lányunk lessz akkor sokat küzdöttünk a neveken szinte csak az utolsó pillanatban döntöttünk!

Az én fiamat Csaba Hunornak hívják de nekünk nagyon tetszett a Csanád, Magor, Csongor !

Szerintem legyél nyugott a szüléssel kapcsolatban mert a körülmények jók a szülőszobán!
És bárkinél is fogsz szülni és bárki lessz a szülésznőd szerintem mindenki nagyon aranyos és segítőkész! :D

Bea !

Az engem is érdekelne, hogy mondott-e valami okosat a szoptatási tanácsadó nert mi is küszködünk a tejcsivel hol van elég hol meg nincs mondjuk ha nem elég akkor mi tápizunk is mellé muszáj mert Kincső megeszik minden evésnél 110-140 gr is! :D
Modjuk pl: a tegnapi nap jól alakult ahozképest mert tudott szopizni az első három evésnél csak cicivolt! Hurrá!!!! :D
De van hogy a cici is kevé neki!
Arról nem beszélve, hogy már én is kipróbáltam mindent amit csak lehetett. Ettem már homeos bogyókat nekem az elapasztotta ugyhogy abba is hagytam, ettem More Milk kapszulát mondjuk attól is nagyobb csodát vármat, bár nekem mondjuk még a lactoherb talán valamit segít!

De az biztos, hogy a fáradtság is és a depi is belejátszik az apadásba az biztos!
Bár hál istennek Kincső egy nyugodt baba elég sokat alszik még napközben is de éjsza is nagyon rendes mert eszik este 9-kor és csak hajnal 4-kor kér újra hamikát és aztán a reggeli ébredés csak 8-kor! :D

Én is depis voltam egy kicsit az biztos mert mindes kis hülyeségen sírva fakadtam még azon is ha a nagy lánnyommal összeveztem, modjuk vele nem nehéz mostanában mert kamaszodik de majd ezen is túl leszünk! :D

Kata !

Neked szurkolunk vigyázz magadra!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Lányok,sziasztok!

Képzeljétek,most jövök nst-ről.
Rákérdeztem az óriásbébire......
5700gr lett...húúúúúúúúúúúúúú
Kiváncsi vagyok,Kattkat Domonkosa lett-e ilyen nagy babácska...
Reméljük mihamarabbb megtudjuk...:)

A mi Bogink sem gyúr a mostani megérkezésre....úgyhogy a nőgyógyim elutazik pénteken és március 7-én jön vissza,jó lenne megvárni... :shock:
De,ha nem az sem baj...
Teljesen zárt vagyok,fájásom is alig.....
Legalábbis amikor a gép mér,de itthon is alig van...inkább keményedések,mondjuk azok járnak fájással is,de azt meg nem érzem annyira....

Úgyhogy ez van...félre is számoltunk valamit,eredetileg szombattól 39.hét,de az ultrahangon múlt héten 37+4 nap volr,a papírra ma már 38.hetet írtak....kétszer járjuk a 38-at...:)

hahó,veletek mi van?
Szonja,Adrienn?
Azért nézzetek be...néha....

Ildóca!
nektek milyen jól alakul az életetek....:)
milyen sokat alszik a baba éjjel...
ez a kánaán..:) ???
kata35

Sziasztok!
Kedves Mindenki! Sok-sok kitartást kívánok a friss anyukáknak! Úgy tűnik nem minden fenékig tejfel, talán 1-2 hét és kialakulnak a dolgok.
Minél többet olvasom ezt a fórumot, annál inkább megijedek. Apadozó tejek, depis hangulat, a nagyobbik elhanyagolása, lelkiismeret furdalás ..... Jesszus!
Persze jó, hogy legalább valahol ezeket is meg lehet beszélni, bár szerintem egy kicsit pozitívabban is lehetne. Vagy nem? Hm.... Majd megtudom .....

Szonja!
Valóban átugrottam egy-két oldalt, valószínű ott voltak a szülések. Igyekszem bepótolni :-). Egyébként meg minden érdekel. Még sosem szültem. Tehát az első kisfiam várom :-). ... és persze félek mindentől én is, miközben azt erősítem magamban, hogy minden rendben lesz :-).

Ildóca!
Köszi a jó szót! A szülés miatt egyelőre nem aggódom. Most az aggodalmam központjában a baba egészsége van. Biztosan ez az "ügyeletes" para. Aztán, majd, ha jön a szülés, na majd akkor! :-)
szilvi35

Sziasztok!

Remélem csatlakozhatok hozzátok és szívesen bevesztek egy kis csevejre.
36 éves vagyok, én is a Péterfiben fogok szűlni Bárdos doktornál július végén. Már van egy kislányom Viki, aki májusban tölti a 8.évét.
Mult hét pénteken voltam genetkai vizsgálaton aminek az eredményét 4-én kapom meg. Itt azt is megtudjuk ,hogy milyen nemű lesz a babánk. Már úgy várom!
Most csak ennyit bemutatkozásul.

Minden kedves finisben lévő kismamának drukkolok!

Szilvi
nsyl

Kata!

Ez tényleg nem semmi 5700gr az tényleg húúúúúúúúú!
Hát kiváncsi vagyok én is Kattkat beszámolójára, hogy neki lenne ekora babája! Bár írtátátok, hogy nem volt kicsi a pocakja!
Azért ekkora bébit világra hozni nem semmi!

Nekem Csabika 4100gr volt és az sem volt egyszerű mert még a kulcscsontja is eltört.

Azért szurkolok neked, hogy Bogica megvárja a doki hazatérését! :D

Pihenj sokat! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szia nsyl!

Üdvözöllek! Látom névrokon :-). Nagyjából egy időben fogunk szülni.
Genetikai vizsgálatra nekem márc. 10-én kell mennem, akkor leszek 19 hetes 3 napos kb. Ha jól értettem 2 hét alatt megvan az eredmény. A vizsgálat nagyon kellemetlen? Eddig csak olvastam róla.

Üdv, sz.
szilvi35

Szilvi!

Tudod az első babánál még velem sem volt semmi ilyesmi, hogy depi meg ilyenek.
Csak tudod amikor többfelé kell koncetrálni és egyszerre több dologban kell helytálni azért az nehéz. Amint írtam már Kincső nekem a negyedik babám és elég nehéz legalábbis még most az elején visszarázódni a mindennapokban főleg 3 iskolás gyerek mellett ebből 1 kamaszodik éppen! :shock:

Szóval nálunk tényleg nem fenékig tejfel!

De azért ne vegyétek panaszkodásnak, hogy nem egyszerrű négy gyerekkel mert imádom őket és talán én most úgyérzem, hogy egyiket sem hanyagolom el de talán erről őket kéne megkérdezni!
Leginkább lehetne jobb idő, hogy mobilabbak legyünk Kincsőbébivel!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Én már a terhességem idején megfogadtam, hogy igenis felvállalom, ha valami kínom van, vagy nyűgös vagyok. Mert olyan is van, nem leányálom ám a 9 hónap. Akinek az, az boldog ember. De én ezt nem annyira hiszem. Szerintem mindenkinek van legalább egy rossz pillanata.

És szerintem a babákkal is ez van. Ki azért aggódik, mert nem eszik a gyerek, ki meg azért, mert sokat. Van akit elkerül a depi, van akit nem. Hogy, hogy nem, útóbb mindenki bevallja, hogy az elején volt 1 nap, vagy egy hét, amit végigbőgött. És rendszerint mindenki azért, mert valamilyen okból úgy érezte, hogy nem jó anya (legalábbis a környezetemben nem volt olyan kismama, aki ne mondta volna el). Ami szerintem teljesen normális: első gyereknél az ember nem lehet felkészülve a felelősségre, amit egy ilyen pici ember jelent. Másodiknál, sokadiknál meg úgy van, hogy ha éjjel nem aludt a kicsi, majd nappal bepótolom. Azokkal foglalkozni kell, eteni, füröszteni, iskolába küldeni. És ilyenkor halmozottan, mert mindegy hány évesek, valamilyen szinten mindegyik féltékeny. Ráadásul minden tele van boldog, kiegyensúlyozott, sose fáradt kismamákkal. Persze nyilván a teherbírásunk, problémamegoldó képességünk sem egyforma, mint ahogy lelkileg sem vagyunk egyformák.

Nekem az elsőnél is sokat sgített volna, ha a környezetemben legalább egy anyuka kimondja, hogy igen, ez és ez a nyűgöm. Sokat segített volna, ha tudom, hogy a gondjaimmal, gondolataimmal nem vagyok egyedül. Arról nem beszélve, hogy hátha valakinek lett volna valami ötlete, ha pl. éjjel nem alszik a baba, vagy nem eszik, vagy mit tudom én.

Szóval én nagyon álszent dolognak tartom csak a jót írni. Aki nem akarja, ne ossza meg másokkal. Nem tudom, hogy a gyengeség jele a negatív dolgokról beszélni, vagy van aki csak presztizs kérdést csinál belőle. Igazából nem is érdekel. Magamból indultam ki: hátha valakinek az segít az első hetekben, hogy tudja, nincs egyedül, másnak is nehéz.
Aztán persze ez el fog múlni, és az ember egy év múlva nem biztos, hogy emlékezni fog ezekre.

Szilvi!
Neked kívánom, hogy eszik-alszik babád legyen, legyen állandóan megfelelő mennyiségű tejed, és a szülés utáni depi messzire elkerüljön. Remélem nem tapasztalod meg ezeket a dolgokat.

Ildóca!
Én nem veszem panaszkodásnak. Kettővel sem sétagalopp, nyilván néggyel ez hatványozódik. Asszem adhatnál ötleteket...pl: amikor a kicsi a mellemen lóg, a nagy meg kiabál: Anya kakiltam, töröld meg a fenekemet :D , vagy anya adjál enni, inni (bár ez az egyszerűbb, mert a mikrót, vagy a gázt még nem tudja bekapcsolni egy 3 éves). Vagy amikor nemes egyszerűséggel már tele a batyuja a kicsivel és közli, hogy anya vidd fel a kistesót - aki egyébként tele torokból üvölt - és gyere velem autózni.

Adrienn! Remélem jól vagytok!
szonja77

Szonja!

Amikor nekem megszületett a második babám akkor az első csak másfél éves volt.
Szopizni ugy szopiztunk, hogy amikor Enikő szopizott Csenge a másik térdemen ült. Próbáld ki hátha letudod kötni őt azza, hogy beszélgetsz közben a nagyobbikkal vagy fogjatok közben egy mesekönyvet és nézegesse, beszélgessetek a képekről ez tudom nehéz mert kétfelé kell koncentrálni. De nálunk bejött.
És mégsem érzi akkor úgy, hogy kivan rekesztve és nem fogja akkor sem azt mondani, ha sír, hogy vidd fel az emeletre.
Azt meg, hogy éhes vagyok, szomjas vagyok szerintem próbálj meg kikészíteni egy pohár inni valót. Az evést meg beszéld meg vele, hogy legyen türelemmel. Ha meg úgy sikerül, hogy éppen akkor kakil amikor te szopztatsz az peh, akkor szerintem vagy leteszed a kicsit és órdít míg vissza nem térsz hozzá vagy a nagyobbik ül a Wc-én amíg nem végeztek de ez annyira nem jó ötlet inkáb a kicsi sírjon egy kicsit és a nagynak töröldd ki a fenekét. De ha már 3 éves próbáld rávenni a popsitörlésre mer azt például már megkövetelik az oviban is 3 évesen.
Én ezt úgy vezettem be hogy tettem a vécébe is egy doboz positörlőt és először azzal próbálkoztak persze eleinte én is ott voltam felügyelni a positörlést. :)
De ha az megnyugtat az én fiamnak még hat évesen is törölgetni kellett a fenekét mert ő nem is volt hajlandó ezt az akciót végrehajtani. Inkább nem kakilt az oviban sem csak itthon. :shock:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Ezt jól megkaptam Szonja! :-)
Semmi baj, azt hiszem elbeszélünk egymás mellett. Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, az is lehet,most Te vagy érzékenyebb, lehet sok minden.
Inkább a kétségeimet próbáltam megfogalmazni és a felmerülő gondolataimat és semmiképpen nem minősíteni akartam bárkinek az életét vagy lelki állapotát.
Szóval azt gondolom, hogy az ilyen fórumok azért is vannak (az info szerzésen és még sok máson kívül), hogy az ember lánya kiadhassa magából. Hiszen ki más érthetné meg jobban, mint egy hasonló helyzetben lévő kismami. Nincs ezzel semmi baj!

Még 20 éves koromban sok-sok gyermeket akartam, aztán az idő előrehaladtával egyre csökkentek a számok. Most úgy érzem, ha már ez az egy egészséges lesz, akkor is összeteszem a kezem. Szóval félelemből, meg aggodalomból én sem állok rosszul :-) , és persze a hormonok is nyomják az agyam, amitől hol pityergek, hol pedig elolvadok a szerelemtől.... Kész káosz!

Ildóca!
Sejtem, hogy sok gyerekkel nem egyszerű. A környezetemben több sok gyerekes van (3-4) és szinte egybehangzó a véleményük, hogy rengeteg az áldozat és a nehézség, de a gyerekek a mindenük :-).
Remek összeállítás egy újszülött és még 3 nagy tesó, miközben az egyik egy lázadó tini :-). Azért gondolom apa is besegít, mert egyedül ... hát elképzelni sem tudom.
Kitartás! Jön a jó idő és lassan ki lehet mozdulni a négy fal közül is. Szerintem sokat fog változtatni a dolgon.

Szonja!
Köszi a jókívánságot, remélem így lesz, bár attól tartok, hogy túl ideális lenne. Igyekszem felkészülni és okulni mások soraiból. A depit sajnos a hormonok határozzák meg szerintem nem pedig maga az egyén. Abból aztán meg jön az aggodalmaskodás, meg a szorongás.... és sajnos volt tejcsi, nincs tejcsi. Talán a jó idő és a kezdeti nehézségeken való túllevés segít a problémán... Remélem mindenki hamar túl lesz rajta... és jönnek a derűs, boldog napok :-).

sz.
szilvi35

Szilvi!

A jóiőben már én is nagyon reménykedem mert tudod én nem vagyok egy otthon ülő tipus, mindig én hoztam vittem a nagyokat a suliba és intéztem a sorsukat! Most meg bevagyunk zárva a négyfalközé!

Hát igen apa nélkül ez a projekt nem jöhetett volna létre!
Most ugye sokminden ráhárul és ettől már egy kicsit feszült, de hamarosan visszatérek a régi kerékvágásba és fellélegezhet! :D

Nagyon irigyelek a nyári babáért!

Nsyl!

Üdvözölek én is a csapatban!
Vigyázz magadra te is!
Majd írj mi lett a genetika eredménye! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hát ez a nyári gyerek téma érdekes. Azt hittem én is, hogy "de jó! nyári gyerek!". Aztán meg rájöttem, hogy tél sajnos minden évben van néhány hónapig és az én babám, akkor lesz 3-4 hónapos, amikor majd meg lehet fagyni, pontosabban teljesen mindegy, mert mind fizikailag, mind lelkileg rettentő nehezen viselem a hideget. A babának viszont kell a friss levegő (mert én elvagyok a lakásban egy hétig is). Szóval... mindennek megvan az előnye és a hátránya. De talán a tavaszi babáknak, meg maminak a legjobb... talán :-D :-D :-D.
Nemsokára színek, illatok, virágok és MELEG! :-)

sz.
szilvi35

Szilvi!

Mondjuk az már szent igaz amit írtál! De talán minden évszaknak meg van a maga szépsége és csúfsága!Amúgy a hideget én sem nagyon szeretem főleg a havazástól vagyok ki de nagyon!
Tudod én meg nagyon sokat vezetek mert nem helyben járnak iskolába a gyerkők !

De tudod nekem volt nyári, tavaszi és téli bébim is és igazad van a tavaszi volt a legjobb mert 4 hónaposan már vittük nyaralni!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Megint elszállt, amit fáradtságos munkával beklimpíroztam. Mármint a hozzászólásom. Na röviden megpróbálom összeszedni:

Szilvi!
Azt írtam, hogy nem akartalak én bántani, lehet, hogy tényleg elértettem ezt a pozitív dolgot. Mert tényleg jól esett kicsit panaszkodni, és pont azért, amiért írtad: mert egy kismamát csak egy másik kismami ért meg igazán. És tényleg szívből kívánom neked is, meg a többieknek, hogy minnél kevesebb nehézség jussson nektek. Nem vagyok olyan tipikus magyar, hogyha nekem nem jó, hát másnak se legyen. A szoptatás egyébként nagyon szívügyem, mert a csapból is az folyik, hogy csak az jó a gyereknek (nem mintha a tápszeres babák nem nőttek volna fel), de közben valódi segítséget meg alig kap az, akinek problémája van. És én az elsővel nagyon sokat küzdöttem a fejős mizériával. Itt a Péterffybe nekem sokat segítettek a csecsemősök. Igaz, menni kell, mert ők nem jönnek (nincs idejük), de ha mész, kéred, segítenek. Ha szoptatni akarsz és nem megy elsőre, de még másodjára se, akkor menj, menj, menj és kérdezz, kérd, hogy segítsenek, mert otthon max. a védőnő marad, vagy a szoptatási tanácsadó jó pénzért.

Ildóca! Köszönöm az ötleteket, van amit tudok hasznosítani. A könyvest biztos nem: amolyan örök mozgó kölyköm van, még este 9-kor is csak futva tud közlekedni, annyi benne az energia. Már egy csomó mindent meg tud ám csinálni egyedül, csak most a kistesó miatt nem csinálja.

Adreinn, Bea! Remélem jól vagytok!
És remélem hamarosan Kattkatról is hallunk valamit.

Most megyek, mert még hajat akarok mosni, de írok valami pozitívat is: tegnap este már volt egy cickóba 160 gramm tejcsi.

Mindenki vigyázzon magára!
szonja77

Szonja!

Ez sajna így van ilyenkor sokmindent elfelejtenek vagyis inkább nem csinálom majd anya segít legalább akkor foglalkozik velem című kategória! És ilyenkor ők is picibabák akarnak lenni!

Az én hétéves drága kisfiam mindennap el is mondja, hogy úgy szeretne ő is picibaba lenni! :D
Mindig ott van a fürdetésnél is ő hozza a törölközőt és teszi Kincsőre. :D Na most ez vagy jól sikerül vagy nem de a szándék a fontos! :D

Jaj majd el felejtettem gratula a tejcsihez az nagyon szuper! :D

Ma nálunk is egész jó volt a helyzet bár lehetne egy kicsit több! :)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Adrienne, gratula Abigélhez! Milyen adatokkal született? Vagy csak én nem láttam?Várom a részletes beszámolót!

Beu, jó h jöttél. Tejcsi ügy nem egyszerű. A pihenés és a sok folyadék (3-4 liter!!!). Nekem bevált a fitolac tea, kecskerutafű tea.
Nekem picifiam van h napközben 1,5-2 óránként eszik! Szóval nyugi. Ha bármi van írj!!
Szerintem a szopistanácsadók csak pénznyelők....

Szonja, jó olvasni rólad! Hát 2 kicsivel tényleg nem könnyű! Ha bármiben tudok segíteni esetleg szólj!
Ahogy írtad depresszió valamilyen formában mindenkit utolér, lehet az egy nap, de súlyosabb formája is kialakulhat!

Újaknak üdv, jó babázást vagy éppen babavárást!!

Mi jól vagyunk, ma megyünk oltásra!Fogunk még nincs. Csak tejcsit eszünk. Semmit nem hajlandó elfogadni egyenlőre. Nekem egy picit így kimerítő, de nem panaszkodom mert sokan mit meg nem adnátok ha 5 hónapig csak szopizna a lurkó. De napközben van h 1,5-2 óránként eszik, éjszaka meg van h 5X fent van..... De imádommmmmm!!!Na éjszaka nem mindig gondolkodom így......
Forog mind2 irányba, beszél ezerrel (dajdaj ezt szokta mondani).Mindig ülni szeretne és húzza is fel magát ülésbe.

Kép
kata05

Sziasztok!

Mit gondoltok? Normális az, hogy nekem iszonyatosan fáj a hátam és a derekam (kereszt csont környéke az egyik kritikus pont)?
A mély lélegzet is annyira fáj, hogy inkább pihegek és finoman próbálkozom az oxigén szedésével.
Elsősorban fekve vannak ezek a fájdalmak.
Keresztcsonttal kapcsolatban gondoltam a test átrendeződésére, de én nem tudom...
Veletek volt ilyen?

Szonja!
Örülök, hogy kicsit optimistábban :-).

sz.
szilvi35

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?