Új privát üzeneted érkezett!

SziasztoK!

Túl vagyok a mai ctg-n is. Baba rendben van. Fájás nem volt reggel. Viszont most kemény 3 db 30 percesnél tartok, de az az igazság, hogy eléggé fáj. :shock:

ja, és képzeljétek, reggel elhagytam a nyákdugóm másik felét (ez már sokkal nagyobb darab volt az előzőnél)!!!

Lehet ebből szülés, ha délelőtt még semmi fájás nem volt?

Kép
zsizell

zsizell! ebből akkor is lehet szülés, ha csak este 8kor kezdődik az első fájásod!nem kell ennek egésznap fájnia!
ronci

Amúgy 30percig tart, vagy 30percenként van? gondolom az első, de biztos ami biztos! :lol:
ronci

Nóri! Ugye rám gondoltál? :lol: :lol: :lol: Nem nyírlak ki, sőőőt jobb lenne tudni, mert akkor nem stresszelném magam minden nap ezen. Úgyhogy ha rám gondoltál légyszike közöld. Köszike. :lol: Jó lesz priviben is, de tényleg mondd el légyszi, ha engem érzel. Hinnék a megérzésedben és nem aggódnék tovább. :wink:

Na megyek sütök egy kis málnás pitét, mert nemsokára vendégek jönnek.

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Bár márciusra vagyunk kiírva, már kicsit izgulok és pár napja be-be kukucskálok hozzátok!

Kismakinak írnám, hogy egy hete nekem is volt pont ilyen.. semmi rendszer, de majdnem egy napig nagyon fájt.. mi voltunk a kórházban is, azt mondák rá hogy jóslók.. ill. hogy a baba nyomhatja a méhszájat, azt érzem ahogy tágul.. mert nekifeszül a buksija.
Ctg semmit nem mutatott bár hozzáteszem, hogy amint a kórházba értünk már nem éreztem semmit :roll:
Vendég

Nóri: kíváncsian várjuk a tippedet. :D
Vendég

Funky: köszi a hozzászólást. Azért nem is akarok kórházba menni, mert szerintem is jóslók, de apjuk legalább megnyugodna. Na, majd ha ma éjszaka is ilyen lesz, megyünk. Bár még most indiai étterembe megyünk majd. :roll:
Vendég

Nincs mit.. én kérek elnézést, hogy csak így "bepofátlankodtam":oops:
mi is csak azért mentünk be, hogy tudjuk a babával minden rendben.. furcsa volt, hogy folyamatosan fáj..
Már lepényleválásra+meg ilyesmikre gondoltam...
Vendég

Csajok!

Van fent Domiról kép gmailen. Hát. Nagy! De gyönyörű! Anyám, az jutott eszembe, hogy alig bírom kajával a 3kg-s gyerek ellátását... Akkor egy majd kétszer akkora baba annál többet eszik???? :roll:
(na báz ennyire a kaja körül forog az életem...)

Tényleg a vitaminokat adjátok rendesen? Én azért nem szedek fogigátlót sem, mert gyík agyam van és elfelejtem. D-vitamint csak 3napja kell adnom, de nehézkes már most! K-Vitamint meg beírtam a telómba... :oops: :oops:
Vendég

RENI!

NEM Rád gondoltam!!!!!
Vendég

30 percenként van fájásom, és még mindig tart!!! Vajon mikor kell ennek sűrűsödnie, hogy legyen is belőle valami? Izgi. Bárcsak nem maradna abba...

Kép
zsizell

Kicsit sem elfogult apa mai megjegyzése: " ez a gyerek még akkor is olyan szép, ha sír" :D

Nóri, (vagy aki tudja) a SAB Simplexet hogy használjátok? Minden evés előtt?
zuzmooo

Nóri, ne csigázd tovább a kedélyeket. :wink:
Vendég

Domonkos tényleg szép kis formás. :D
Vendég

Zsuzsa!

Ha folyamatosan fáj a hasa, akkor igen. Egyébként csak lenyomok egy adagot a torkán, ha tekereg és nyökög. Ha esetleg valami gyanúsat eszel, akkor lehet minden kaja előtt. Vagy ha nagy kajás és azért fáj, mert túleszi magát. De egyébként csak akkor kap, ha rászolgál :twisted: De kendővel párosítva 3percen belül tuti alszik!!!!! :D

Kismaki!
Majd jövő héten megmondom!!!!!! :lol:
Vendég

zsizell! egy kis meleg zuhany??? az vagy még jobban beindítja vagy leállítja.. próba cseresznye! :lol:
ronci

Szurkolok, hogy beinduljon!!!!

Tényleg,mondtam lányok, hogyha jól láttam, akkor mától nincs látogatási tilalom a mi szülészetünkön?? Tegnap még ki volt írva, ma már sehova..
ronci

Sziasztok!

Még egy kérdésem lenne hozzátok! Nagyon sokan vagytok és már sokan szültetek is..

Van esetleg valaki köztetek aki a Róbert Károly Klinikán szült?

Előre is köszi!

Zsizell, nem ismerlek, de már én is izgulok!!!!! :roll:
Vendég

Hajrá Zsizell!!!!!
zuzmooo

Hát lányok. Úgy látszik elkiabáltam. Elmúltak. :cry:

Kép
zsizell

Ha valakit esetleg érdekel, a kórházi napokról a blogba írtam.
zuzmooo

Benettke küldött képet a gmailre. Azt írta sms-ben, hogy kedden talán mehetnek haza.
vicky79
Budapest III. kerület

Ja, igen. Megvan a szivecske Kattkatnak, csak várom, hogy Benő felébredjen, mert vele szeretnék fotózkodni :D
zuzmooo

Zsizell: megy a drukk!

Ma a kis bélpoklosnak adtunk némi üres édeskömény teát, hogy ne megamennyiségű tápszert kapjon. Hihetetlen falánk lett, nekem meg egyre kevesebb a tejem. Elkezdtem az urticát, de 70-80nál nincs több, fejnivaló meg nem marad. És ha nem kap tápit hozzá, ordít.

Elképesztő, hogy a gyerkőc az apja karjában mennyire megnyugszik. Sokkal jobban, mint nálam. Egyfelelől örülök, másrészt kicsit irigy vagyok :)

Mi holnap kezdjük a D vitamint meg a K vitamint. Majd ki kell találni valamit, mert én is nagy felejtős vagyok.

Kép
juci-77

Szintus: mi történt a vonalzónkkal? :x

Kép
juci-77

juci: K-vitamint nekünk 4 hetesen kellett adni először. Az elsőt a kórházban kapta. Mi kanállal adjuk neki és azt minden nap kap a homeós golyók (camomilla vulgaris-babanyugtató, jól alszik tőle) miatt. Ebbe szoktuk beletenni a d-vitamint is.
vicky79
Budapest III. kerület

juci: Megszüntette a nagyonbaba ezeket a vonalzókat és egyedieket lehet kérni tőlük. Most minden régit lecserélt erre.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni Az NST-re én is csak a kocsiba teszem be a vészpakkot, fel nem cipelem a 2. emeletre :D .

Zuzmoo Mi is használtuk a SAAB simplexet előző gyerekeknél. Tényleg jó. Hatásos. Mi csak akkor adtuk, amikor szükséges volt.
pammut

Juci Apának egyrészt nincs tejszaga, ami izgatná a kicsit, másrészt Apa talán kevésbé feszült és aggódó és ezt is leveszik a babák. Örülj, hogy addig pihenhetsz, vagy hozzájutsz egy nyugis étkezéshez/zuhanyozáshoz,míg Apa ölelgeti a dedet :D .
pammut

Juci A K-vitamint én is a falinaptárba fogom beírni, nekünk hajdan azt mondták a D-vitamint meg hetente 1x is lehet adni, mivel zsírban oldódó vitamin (ilyenkor 7 cseppet). Kérdezd meg a gyerekorvost/védőnőt. Nekem jobban eszembe jutott így, mint naponta :D .
pammut

Most újra kezdődtek a fájások. Ha holnapig csinálja, nekem az is jó, úgyis megyek reggel CTG-re. De most újra reménykedek. De nem fogok minden egyes fájásnál írni nektek :lol:

Kép
zsizell

írjál csak Zsizell! én várom a híreket!!!!! Most mi a helyzet?
ronci

Helló Csajszik!

Milka Mami jelentkezik!
Nem akarok senkit megbántani vagy elszomorítani, de ma a szopikon kívül eddig 240 ml tejcit tettem a hűtőbe. :) Tényleg tejcsárdának érzem magam. De örülök, hogy van elég. A kiscsaj szívóereje nagyon jó, de a gyomorkapacitása még alakul. Így jók lesznek ezek a tartalékok. Jelenleg olyan 40-50-eket szopizik alkalmanként.

Amúgy elkezdtem írni a szüléstörténetet, hamarosan felteszem a blogra és a g-mailre is - de majd szólok, ha ott lesz.

Még egy kérdés:
Ma nagyon sokat fájt a pocikája a kis Cicergőnek. Mit tudok vele csinálni azon kívül, hogy vígasztalom, puszilgatom, próbálom masszírozgatni a pociját, meg tornáztatni a lábacskáit, hogy kijöjjenek a pukik... Van erre vmi csodaszer?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Sab simplex. Ugyanaz a hatóanyag, mint az espumisannak, vagy az infacolnak, csak picit több van benne. Nekünk ez vált be, érdekes módon nem is hallani róla. A marosi gyógyis csaj azt mondta, hogy megszűnt. Azért tettem egy próbát... Mégsem szűnt meg!!!

240ml? Na jó, Veled nem beszélek többet!!!! :lol: :lol: Van valahol boci-topic? :lol: :lol:

Nálunk Marshall-kereszt van tejből. Csak pár cseppel van több a betermelt 160ml-nél. De ha mindig ki tudom elégíteni, ám legyen!!! Meddig megy fel a mennyiség? Vagyis meddig nő az étvágyuk? Egy idő után beáll, nem? Meg elkezd ritkábban enni! Ugye? Mondja vki hogy ugye!!!

Én ugye 3hónapig szoptattam. Az nem olyan hosszú idő. Már nem rémlik, de megszokja valaha a csecsem ezt? Vagy mindig csöpögni/folyni fog fürdésnél. Mindig fájni fog és szúrni a 3. óra végén. Égni a bimbi és én majd 6hónap múlva is állok a gyerek fölött, hogy ÉBREDJ MÁR FEL, MERT SZÉTDURRAN A CICI!!!!!!! :?: Szeretnék nyáron meltartóbetét nélkül járni. Amúgy is ocsmány a vékony, puha melltartóból virító fehér korong!!! Mondjuk a drága cicifixem nagyon bevált. Szép is és a vastagabb anyag miatt nem látszik át a cucc! :D
Vendég

Elmentek a vendégek, dőlök le mert elfáradtam icurpicurt. :roll:

Kép

bellerreni
Eger

Reni! 39hetesen miért kell menned amniora? nálunk ezt csak 40hetesen kezdik...
ronci

Ki a zsizell kontaktja? kezd gyanús lenni! :lol:
ronci

Nóri, neked melyik melltartó vált be?
Én már pár hete vettem sima elöl kapcsos melltartót.. de már ki is nőttem...a szoptatósokat is néztem, felpróbáltam.. de még nem tudtam elfogadni :?
Vendég

nóri: Nekünk most úgy néz ki, hogy beállt a mennyiség gondolom egy ideig. Most 70-90 között eszik. Bár most este megpróbáltuk a szopit. Jobb ciciből betermelt 50-et és még utána küldte az üvegből a 70-et. Majd kidurrant, de nem jött vissza semmi. Fürdés után 90 ml tápot kapott. Remélem most éjszaka is csak kétszer kel és abból az először mondjuk 2-3 órakor. :) A melltartó betét nekem is látszik még ruhán keresztül is. Mondjuk nekem mosható van és én látom a blúzomban is.
vicky79
Budapest III. kerület

funky: Nekem a régi pamut melltartóm vált be, de én nem szoptatok csak fejek. Van szopis is, az nekem nagy lett, de mondjuk praktikus.
vicky79
Budapest III. kerület

Vicky, köszi az infot!
Hogy hogy csak fejsz?
Vendég

Funky: www.bboom.hu nál vettem hot milk melltartót. Szuper,kényelmes,gyönyörű. Csak fekete volt. Szeretnék majd világosabbat,de majd márciusban jön új kollekció. Meg nem túl olcsó,mert kb. 11eFt.Viki,akkor van remény hogy leálljon a zabával! :-)
Vendég

Nóri, el sem hiszem, hogy lehet ilyen szoptatós melltartókat is kapni! :D Köszi!!!
Már csak a méretezésre vagyok kíváncsi, fura hogy 65-től indul..
Neked stimmel a méret? Reális ez a méretezés?
Vendég

Most nézem, hogy nem csak webáruház.. inkább elmegyek és felpróbálom. bár úgy látom nincs a méretemben :(
Vendég

zsizell! mi újság a fájásokkal? remélem írsz, ha mész a kórházba!
Nálunk semmi, azontúl, hhogy bagolykodok.. ahelyett, hogy pihennék! király..
ronci

Halihó!

Hajnali műszak, vki?
Apja fél négyig laptopozott az ágyban, én közben csak kétszázszor ébredtem fel, aztán most, amikor abbahagyta, elkezdett fájdogálni a hasam, erősebben, mint eddig, bár elég összevissza. De annál jobban, hogy vissza tudjak aludni, úgyhogy bekukkantok.
(tegnap este volt némi keksz apával, gondoltam rá, hogy esetleg beindítottunk vmit... :oops: )

boruska

boruska én itt..
mi már nem sexelünk, mióta tudom, hogy nyitott a belső méhszájam is..de nálunk nem is indult el azóta se semmi. :lol:
ronci

Szia, Ronci!

Nálam a helyzet változatlan, kicsit fáj, kicsit elmúlik, de sztem ez még max jóslás, annyira nem erős...
Asszem visszafekszem, próbálok aludni még egy kicsit

boruska

nem kell erősnek lennie, csak szabályosnak.. :lol:
ronci

Sziasztok!

Én ugyan bagolykodtam, csak írni nem tudtam, mert a laptopon valamiért nem enged belépni.

Tegnap megvolt az első fürcsi. Nem sikerült valami fényesen. :( Szegény babóm végigordította az egészet, mi meg csak kapkodtunk az apjával össze-vissza. Azt hiszem a legelején rontottam el, mert nem sikerült jól megfogni és nem érezte magát biztonságban :(
Mindenesetre túléltük, én pityeregtem egy 10 percet utána, de remélem napról napra ügyesebbek leszünk.
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?