Sziasztok,
Üdv az újaknak és gratula a méretekhez és az eredményekhez.
Ja és tök jók ezek a babás-kreatív dolgok, jó látni, hogy így készülődtök.
Na szóval nálunk kissé felgyorsultak az események, már maga az oda-vissza repülés sem volt semmi, de mivel ugye csak egy hetet voltam otthon, eléggé sűrű volt a program is. A cukor eredményem előtte / utána is 4,3 lett, szóval jó; a folyásra kaptam egy másik típusú kúpot, csak 3 db-ot szerencsére, most kedden megyek ellenőriztetni, elmúlt-e a fertőzés. A pisimben fehérjét találtak, remélem kedden azt is le tudják csekkolni, baj van-e vagy csak a bő folyás zavart be a pisimbe (a doki ezzel nyugtatott). Aztán. Kiderült, hogy az egyik pajzsmirigy hormonom tök kevés, úgyhogy most naponta gyógyszerezem magam, hát mit ne mondjak, nem örülök. Azt mondta az endokrinológus, hogy elég nagy volt a vetélés kockázata az elején emiatt és hogy most ne legyen baj (koraszülés) ezért mindenképp szednem kell a gyógyszert...
Mindenesetre az jó, hogy erre fény derült, de hát persze mikor megtudtam, kicsit megijedtem... Ezek után a jó hírek után csütörtökön sikerült benáthásodnom, vasárnap már majdnem az ügyeletre mentünk, annyira nem kaptam levegőt... Érdekes módon, mikor visszajöttem, nagyjából elmúlt a dolog, szóval az is lehet, hogy csak a jó kis pesti levegő ártott meg.
Hát ennyi történt velem, kb mostanra pihentem ki a múlt hetet, iszonyú hajtós volt és stresszes az egész, úgyhogy úgy döntöttem, többet nem ugrom haza, én már csak szülni megyek haza. A mostani tervek szerint, ha minden jól megy, április elején-közepén költözöm haza egy időre, szóval a 32.-33. hét környékén. (Általában a 35. hétig engednek repülni engedéllyel.) Remélem menni fog a dolog, nem szeretnék "itt ragadni".
Na és a visszaolvasás:
Nadina: A béna alvás engem is zavar már, a has, hát ugye kizárva (ha háton fekszem akár egy percig is, olyan, mintha egy ólomgolyó lenne a hasamon), de mostanság oldalt sem kényelmes...
Nekem a gyomrom fáj (?), ha oldalt fekszem, néha éjjelente fel is ébredek rá vagy ha épp nem a hasam piszkál, akkor a térdem vagy a csípőm hasogat. Nem tudom, mi lesz később... A párna a térd között kicsit segít, de nem tökéletes...
Egyébként a 4D-ben nekem is azt mondták, hogy több a magzatvíz, de egy héttel előtte voltam itt Dublinban és itt nem mondták, sőt egy nappal előtte voltam a dokimnál és ő sem említette... Szóval nyugi.
Neked hasmenésed van a Mg-tól? Ez érdekes...
A köldökzsinór tekeredés nálam is para, de szerintem akkor épp nem mozogna szegény...
Szóval ha sokat mozog annak csak örülni kell, akkor tuti jól van.
Terhesvitamin: Én már abszolút nem szedek a 12. hét óta semmit, mert már így is óriási a babó, nem szeretném, ha 5 kg-ra hízna a 40. hétig...
Mostanság két naponta bekapok egy vastablettát (remek emésztést elősegítő dolog
) és naponta eszem egy Magnesii citrici-t és egy Béres Mg + B6-ot, mert keményedik a hasam elég sűrűn.
Ja meg hát van a pajzsmirigy gyogyóm is...
Mayday: Nekem vagy az van a leletemen, hogy vas, vagy pedig a vér összetevőiből látszik, hogy kell-e a vaspótlás. Nekem nem mondta a doki, mekkorának várható a baba...
Számomra már ez a 860 gramm is irtózatosan soknak tűnt 25 hetesen...
Ercsikati: Barna valaki volt a szonográfus a 4D-ben, aranyos volt.
Súly: Eddig 7 kg-t szedtem fel, lehet ezért is a kínlódás az alvással, mert az azért nem mindegy, hogy 55,5 kg helyett most 62,5 vagyok...
Az utóbbi egy-két hét alatt szerintem nagyon elhúztam, komoly pocakom van már, elég furi. Nem tudom, nektek milyen alakú a hasatok, nekem tökéletesen előre áll, elég alul, szóval a derekam alig vastagodott, úgyhogy még mindig olyan, mintha egy strandlabdát lenyeltem volna. Nektek gyakran feszül a babó a hasatoknak?? A miénk folyton ezt csinálja, elég kellemetlen és kissé rémisztő is, ahogy a pocakom egyik oldala kifeszül, szóval olyan, mint egy strandlabda, amiből kinyomódik egy kézilabda...
Nem tudom, ez érthető-e...
Csöpplány: 5 kg? Az semmi...
Irigykedem azokra, akikre nem mennek így a kg-k...
Szegény, látom, múlt héten gázosan voltál, remélem már elmúlt...
Vírus lehetett?
Kriszta: Én mostanság kezdtem viszketni, főleg a hasam és a cicim...
Kenegetem magam, ennyit tudok tenni...
Na holnap folytatom, most megyünk egy házibuliba...