Új privát üzeneted érkezett!

Üdv, Kovmarti! Tényleg Te vagy az első májusi. Mivel Nekem császár lesz, így valószínűleg Ádám is május közepi lesz.

Csöpplány, Ádám lesz a kissrác neve.

Jaj, most nem látom az előző oldalt.
Majd még jövök.
kriszta15

Hibernia,mazsolita merre vagytok????Tessék jelentkezni!!!!

Hibernia:hazaértél már?Minden rendben van????

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Az adatok:
25 hét 6 nap
lány, Anna Léna
II.sz Női Klinika

Úgy tűnik, hogy én leszek az "utolsó"...

Csöpplány ha megadod a gmailt, akkor küldök egy képet Annáról, magamról nem tudok, mert nem is emlékszem mikor készült rólam ilyen :-)

Olyan lelkiismeret furdalásom lett attól, hogy én még szinte semmit nem vettem meg, hogy hazafelé beugrottam egy boltba és vettem 1-2 apróságot a babának.
Így egy picit jobban érzem magam :-)
csigaby
Budapest XVI. kerület

Kovmarti:gyere az infókkal.mi volt a 4D-n??Van képed róla?? :D

KépKép
Kép
csöpplány

Hú, sziasztok, jó sokat írtatok, hazaértem, minden oké, bár volt egy-két húzósabb napunk és érdekes leletem... :roll:
Hétvégén remélem tudok többet is írni és akkor beszámolok. :)

hibernia

Hibernia:végre valami életjel rólad!Várjuk a részletes beszámolót.Minden érdekel!!!! :lol: Meg majd várom tőled is az adatokat és felveszlek a táblázatba!Remélem az érdekes leleteken tényleg érdekeset értesz,és nem pedig rosszat.Írj miharabb!!!

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok,

Üdv az újaknak és gratula a méretekhez és az eredményekhez. :)
Ja és tök jók ezek a babás-kreatív dolgok, jó látni, hogy így készülődtök. :)

Na szóval nálunk kissé felgyorsultak az események, már maga az oda-vissza repülés sem volt semmi, de mivel ugye csak egy hetet voltam otthon, eléggé sűrű volt a program is. A cukor eredményem előtte / utána is 4,3 lett, szóval jó; a folyásra kaptam egy másik típusú kúpot, csak 3 db-ot szerencsére, most kedden megyek ellenőriztetni, elmúlt-e a fertőzés. A pisimben fehérjét találtak, remélem kedden azt is le tudják csekkolni, baj van-e vagy csak a bő folyás zavart be a pisimbe (a doki ezzel nyugtatott). Aztán. Kiderült, hogy az egyik pajzsmirigy hormonom tök kevés, úgyhogy most naponta gyógyszerezem magam, hát mit ne mondjak, nem örülök. Azt mondta az endokrinológus, hogy elég nagy volt a vetélés kockázata az elején emiatt és hogy most ne legyen baj (koraszülés) ezért mindenképp szednem kell a gyógyszert... :? Mindenesetre az jó, hogy erre fény derült, de hát persze mikor megtudtam, kicsit megijedtem... Ezek után a jó hírek után csütörtökön sikerült benáthásodnom, vasárnap már majdnem az ügyeletre mentünk, annyira nem kaptam levegőt... Érdekes módon, mikor visszajöttem, nagyjából elmúlt a dolog, szóval az is lehet, hogy csak a jó kis pesti levegő ártott meg. :( Hát ennyi történt velem, kb mostanra pihentem ki a múlt hetet, iszonyú hajtós volt és stresszes az egész, úgyhogy úgy döntöttem, többet nem ugrom haza, én már csak szülni megyek haza. A mostani tervek szerint, ha minden jól megy, április elején-közepén költözöm haza egy időre, szóval a 32.-33. hét környékén. (Általában a 35. hétig engednek repülni engedéllyel.) Remélem menni fog a dolog, nem szeretnék "itt ragadni". :)

Na és a visszaolvasás:

Nadina: A béna alvás engem is zavar már, a has, hát ugye kizárva (ha háton fekszem akár egy percig is, olyan, mintha egy ólomgolyó lenne a hasamon), de mostanság oldalt sem kényelmes... :? Nekem a gyomrom fáj (?), ha oldalt fekszem, néha éjjelente fel is ébredek rá vagy ha épp nem a hasam piszkál, akkor a térdem vagy a csípőm hasogat. Nem tudom, mi lesz később... A párna a térd között kicsit segít, de nem tökéletes...
Egyébként a 4D-ben nekem is azt mondták, hogy több a magzatvíz, de egy héttel előtte voltam itt Dublinban és itt nem mondták, sőt egy nappal előtte voltam a dokimnál és ő sem említette... Szóval nyugi. :)
Neked hasmenésed van a Mg-tól? Ez érdekes...
A köldökzsinór tekeredés nálam is para, de szerintem akkor épp nem mozogna szegény... :( Szóval ha sokat mozog annak csak örülni kell, akkor tuti jól van.

Terhesvitamin: Én már abszolút nem szedek a 12. hét óta semmit, mert már így is óriási a babó, nem szeretném, ha 5 kg-ra hízna a 40. hétig... :lol: Mostanság két naponta bekapok egy vastablettát (remek emésztést elősegítő dolog :lol:) és naponta eszem egy Magnesii citrici-t és egy Béres Mg + B6-ot, mert keményedik a hasam elég sűrűn. :? Ja meg hát van a pajzsmirigy gyogyóm is... :(

Mayday: Nekem vagy az van a leletemen, hogy vas, vagy pedig a vér összetevőiből látszik, hogy kell-e a vaspótlás. Nekem nem mondta a doki, mekkorának várható a baba... :? Számomra már ez a 860 gramm is irtózatosan soknak tűnt 25 hetesen... :)

Ercsikati: Barna valaki volt a szonográfus a 4D-ben, aranyos volt. :)

Súly: Eddig 7 kg-t szedtem fel, lehet ezért is a kínlódás az alvással, mert az azért nem mindegy, hogy 55,5 kg helyett most 62,5 vagyok... :? Az utóbbi egy-két hét alatt szerintem nagyon elhúztam, komoly pocakom van már, elég furi. Nem tudom, nektek milyen alakú a hasatok, nekem tökéletesen előre áll, elég alul, szóval a derekam alig vastagodott, úgyhogy még mindig olyan, mintha egy strandlabdát lenyeltem volna. Nektek gyakran feszül a babó a hasatoknak?? A miénk folyton ezt csinálja, elég kellemetlen és kissé rémisztő is, ahogy a pocakom egyik oldala kifeszül, szóval olyan, mint egy strandlabda, amiből kinyomódik egy kézilabda... :lol: Nem tudom, ez érthető-e...

Csöpplány: 5 kg? Az semmi... :) Irigykedem azokra, akikre nem mennek így a kg-k... :) Szegény, látom, múlt héten gázosan voltál, remélem már elmúlt... :( Vírus lehetett?

Kriszta: Én mostanság kezdtem viszketni, főleg a hasam és a cicim... :roll: Kenegetem magam, ennyit tudok tenni... :?

Na holnap folytatom, most megyünk egy házibuliba... :)

hibernia

Hibernia:grat a cukker eredményedhez!Remélem sikerült megszüntetni a fertőzést és minden rendben lesz a vizsgálaton.Remélem hogy nem lesz probléma a pajzsmirigyeddel sem.Jó sok bogyeszt kell szedned.Azért bizzunk benne hogy manócska kibír még odabent legalább 12 hetet.

4d-nél kaptál képet?Szívesen megnéznék! :) Én alig várom,hogy két hét múlva legyen,mert akkor újra láthatom őuraságát!

szerintem vírust kaphattam el,de olyan gyorsan végigment rajtam,mint egy gyorsvonat.Párom is elkapta,de őt jobban megviselte,egész nap hányt,meg hőemelkedése volt,de aztán nála is olyan hirtelen elmúlt mint ahogy jött.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

De jó sokat írtatok! Mondjuk én sajna már pár napja nem voltam itt, visszaolvasok, aztán írok mindjárt én is.

KépKép

KépKép
nadina01

Látom szerencsére mindenki jól van. Örülök, hogy Hibernia is szerencsésen megérkezett.
És üdvözlöm az újakat is! Próbálok mindenkiről képben lenni. Ez a táblázatos dolog tök jó ötlet, próbálok fotót is küldeni hozzá.

KépKép

KépKép
nadina01

Szép napot Mindenkinek :D 8) !!!

Végre tök jó idő van,a kutyámat is jobb kedvvel vittem le 8)

Hibernia,van egy ismerősöm aki tavaly májusban szült,és neki (is) több volt a "vize",mint kéne,de nem volt vele semmi probléma,időre,rendben született a kislánya.
Az alvás detto,a térdem nekem is sokat hasogat,érdekes,hogy éjjel,napközben semmi.Bár +13 kilonál lehet normális... :roll:
A pici az én hasmnak is sokat feszül,gondolom keresi a helyét,vagy mi :lol: Bár ebbe a két napba nem nagyon mozgolódik,őszintén,be is vagyok parázva,mert elég intenzíven éreztem már a hetekben.Szóval PARA
:cry: :cry: !!!!Veletek is van ilyen?Bár kedden megyünk 4D-re,de addig szétizgulom az agyam,hogy mi lehet...

Csöpplány,nem kaptam semmilyen címet,bár lehet,még a megnézéshez is hülye vagyok... :oops:

Még érkezem,syastok!!!

Kép
mayday

Lányok!

Nem tudok belépni gmail-re,azt írja hogy le van tiltva a fiók ideiglenesen.

Ercsikati:te értessz hozzá,nem tudod mi van ilyenkor?vagy hogy miért lett ez?

Mayday:elvileg fent ahol bejelentkezel,ott van kiírva hogy van-e privid!De elküldöm még egyszer hátha nem sikerült az elsőnél.Bár most hogy nem tudok hozzáférni nem tudom,azért elküldöm.

Pocak:én már nem tudom eldönteni hogy méhkeményedésem van vagy csak picur feszül neki.Most abszolút nem fáj soha ha ki van feszülve a hasam,nem is húzódik annyira mint az elején volt.De olyan sokszor van,hogy nem akarom elhinni hogy ez tényleg csak a baba.A hasam formája ilyenkor elég változatos.Néha féloldalas,néha olyan mint egy hegy,valamikor meg csak a hasam alja dudorodik ki,van hogy teljesen normális a formája csak olyan mint egy hordó :lol: Azért néha néha még veszek be magne b6-ot.Érdekes hogy napközben annyira nem jelentkezik,hanem inkább csak hajnalba,mikor kimegyek a wc-re utána sokat forgolódok,mert mindig bekeményedik a pocim,de hamar kilazul,alig fél perc.

KépKép
Kép
csöpplány

Sajna é se kaptam meg a gmailes címet :(

Szerintem az ilyenfajta haskeményedés normális, legalább is ezt olvastam. Csak akkor gáz, ha mondjuk egész nap olyan. Nekem is szokott lenni, de mindig csak fél oldalon. Pár perc és elmúlik, de általában, ha tudok egyből vízszintbe helyezkedek és akkor egyből elmúlik. Azért majd rákérdezek a dokimnál, mert szerdán megyek hozzá.
Nekem se mozog a bébi olyan intenzíven mint eddig. Ez kb. 2 napja van így. De gondolom az idő miatt, meg mondjuk nálam nem volt egyszerű ez a pár nap. Csütörtökön voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Pénteken már hívott a dokim, hogy elég rossz lett az eredmény, az éhgyomri 4, 2, az jó, de a 2 óra utáni 9,8. Így hétfőn mennem kell a diabetológushoz, aki elmondja a továbbiakat. Úgy tűnik terhességi diabéteszem lett, ami isten tudja mitől van, mert a családban senkinek nincs, és nekem se volt soha ezzel problémám. Jól beparáztam, kissé ki is készültem, mert nagyon sok rémtörténetet hallottam. Meg hát valószínű a magzatvíz is ettől több. Ráadásul ki tudja mióta áll fenn ez a dolog. És a doki meg annyit mondott a telefonban, hogy nem olyan nagy baj, mert "még nincs eltérés az ultrahangon..." Hát köszönöm, még jó, hogy nincs eltérés.....és mi van, ha csak nem vették észre az "eltérést"....stb. Szóval én tiszta para vagyok. Holnap kórház. Egy ismerősömet hívtam, akinél szintén ilyen probléma volt, de elérni őt nem tudtam, merthogy pont emiatt kórházban van.....remek.
Úgyhogy ennyi van velünk. Remélem elkerülhetem a kórházat, bár ez a 9,8-as érték elég magas, de én minden diétát betartok, amit majd előírnak, sőt akár inzulinozom is magam, csak nehogy baj legyen.
Holnap már többet tudok, reggel megyek, aztán meglátjuk mi lesz.

Azért próbálok addig már nem kikészülni, végül is nagyon sok kismama van ilyen cipőben. És ugyebár csak pozitívan kell hozzáállni mindenhez!
De legalább süt a nap és tök jó idő van végre!!! Látjátok én mondtam! 8) 8) 8)
Mindenkinek szép vasárnapot!!!

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina:ne aggódj,a másik fórumon 3 lánynak is van terhességi diabétesze.Majd a diabetológus megmondja hogy hány Ch-t ehetsz meg egy nap milyen felbontásban.A lányok azt mondták nem vészes,be lehet tartani.Sőt kaptam az egyikőjüktől egy iránymutatást,hogy ő mikor mit eszik,ha gondolod átküldöm.Ne aggódj,mert attól sajna nem változik a helyzet,és a baba is megérzi ha nem vagy toppon.Én már egy hete duracel nyuszinak érzem magam,folyton csinálok valamit.Azóta Balázs is egyre aktívabb.Majd azért írd meg hogy mit is mondtak pontosan.

Jaj meg ha szeretnéd,akkor a táblázat adatait add meg és akkor pontosan beírok mindent,bár ha jól emlékszem akkor nálad csak a babáról hiányzik a kép,a többi adatot visszakerestem.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,megkaptam a mailt,köszi szépen :D

Nadina,szerintem nyugi,unokanővéremnek is magas volt a cukra,de csak a terhesség alatt,se előtte,se utána.Ugyanazt tudom mondani,amit Csöpplány,be kell tartani a diétát és nem lesz semmi gond :wink: Úgyhogy ne izgulj!!!

Végre megjött az egyedi vonalzóm,szerintem tök jó lett :D
Kép
mayday

Mayday:nagyon aranyos a vonalzód.

Hogy lehet ilyet kérni?milyen adatokat kell leírni vagy hogy működik ez az egész?

KépKép
Kép
csöpplány

Hibernia:megnéztem a gmail-en a képeket amit küldtél.Rengeteget nőtt a hasad.Nálad sokkal jobban látszik,mert irtó vékony vagy.
Az a fura has alak meg tényleg fura,kicsit ijesztő.nekem nem szokott ilyet csinálni.De szerintem neked a vékonyságod miatt tűnik ilyen "szörnyűnek".Majd megpróbálok én is csinálni oldalról képet,amikor kinyomja magát.Nekem állva semmi nem látszik,csak ha fekszem.

Lányok,remélem csak a hétvége miatt vagytok ennyire eltűnve.Tessék jelentkezni!!!!

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány köszike!!! :D

A vonalzót úgy kell,hogy elküldesz egy képet,és a szöveget(nekem a"kicsi fiam")az"info@nagyonbaba.hu" e-mail címre,ők megcsinálják a vonalzót, pár nap és elküldik a Te e-mail címedre.Ennyi. :D

Amúgy nekem se sikerült bejutni a gmailunkre. :cry:

Kép
mayday

Mayday:nekem már sikerült,próbáld meg most!

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány,már megnéztem én is,tetszetős :D :D !!!

Babaszobát dekorálunk tesómmal,marha jó,majd teszek fel képet,ha kész lesz! :lol:

Kép
mayday

Mayday:természetesen várjuk a fotókat a szobáról,vagy a műalkotásokról! :P

KépKép
Kép
csöpplány

sziasztok,

Nadina: Gondolom nő a babó, azért nyomja a tüdődet és azért nehéz a légzés is... :( Ismerős érzés... Nálam most már az orrdugulás is jellemző, nem teljesen záródik el az orrom, csak úgy érzem, hogy "szűkebb". Fura. Főleg ha lefekszem, akkor zavaró. Én eddig 1x voltam ekg-n, de még senki sem mondta, hogy kéne megint menni...

Kriszta: A hasad görcsölt? vagy hogy? remélem jobban vagy... :?

Ercsikati: jó, hogy eszembe juttattad a haskörfogatot, meg is mérem gyorsan én is... :) 97 cm. A védőnő amúgy nekem sem szívhangot, sem haskörfogatot nem nézett, mikor találkoztunk... eddig kétszer voltam nála... :)

Csigaby: A toxémiának milyen jelei voltak? Most mit tapasztalsz? +3 kg-nál fogyózni??? Atyaég. Az én 7 kg-mra mit mondana a védőnőd? A cuccok miatt ne aggódj, mi eddig két body-t vettünk, se babakocsi, se semmi... :? Mondjuk babakocsit egy ideje nézünk, de még nem találtunk jót. :?

Kovmarti: A Nyírőben van külön szülészet? Úgy értem, én is ott szülök, de a Róbert Károly klinikán. Egyről beszélünk? A Nyírőn belül van az RK...

Csöpplány: Az adataim: május 26, 26 + 4 (ma, vasárnap), fiú, nevenincsmég, Róbert Károly klinika Köszi. :)

Na holnap folytatom, most ágyba zuhanok. :lol:

hibernia

Sziasztok!

Bocsi, hogy a 7végén nem jelentkeztem be, de nézzétek el nekem! :oops: Végre sikerült eljutni az OBI-ba és megvettük Kendra szobájába a festéket! Hát meg kell mondjam, első látásra beleszerettem a Flamingó rózsaszínbe - Party Surprise 3 - ! :D Annyira szép! Aztán megvettünk még hozzá pár kelléket, és remélem a 7en lekerülnek az ajtók, és szép lassan a mi dolgaink is a hálóból, hogy el tudjuk kezdeni végre a szoba festését. A fali matricát vasárnap megyünk megvenni a West-end City-be, már alig várom! Aztán ahogy hazaértünk, lepakoltunk, és mentünk a tesómékhoz pizzát enni! Nagyon fincsi volt! Este mire hazaértünk, már nem volt lelkierőm írni, de elolvastam mindent! :)

Hibernia!
Érdekes, hogy a védőnő nem néz sem szívhangot, sem pedig has körtérfogatot. Nekem még a kiskönyvembe is beírja, hogy mennyik ezek az adatok!

Csöpplány!
Látom más sikerült bejutni a g-mail-be! :) Ügyes vagy! Lehet valami átmeneti "zavar" volt, és azért nem tudtál belépni! :) Én is küldöm a képet ígérem, csak ki kell választani egyet! Sőt még egy adattal is adós vagyok! Bár szerintem mire a táblázat elkészül, már idősebb lesz a terhesség! :)

Mayday!
Szuper lett az egyedi vonalzód! :):) Ha elkészült a nagy mű, szeretnénk mi is képet, hogy lássuk milyen lett! :)

Nadina!
Szerintem feleslegesen ne paráztasd megad, neked és a babának sem tesz jót! Nyugi! A doki elmondja, hogy mi a helyzet! Egyébként én azt hallottam, hogy volt olyan kismami akinek több volt a vize, és könnyebben szült! Szóval NO PARA! :) OK???

Majd jövök még!
Mindenkinek további szép napot! :)
Puszi

Kép

KépKép
ercsikati

Syastok!!! :D

Hibernia,szerintem nem furi a hasad,az enyém is hasonló,én legalább is úgy látom.Az egyik képen érdekes kicsit,de gondolom a baba türemkedik.

Amúgy küldtem én is pocós fotót g-mailre :D :D

Nadina,dokinál mi volt?Mit mondott?

Csöpplány vonalzód megjött már?

Ercsikati,mi is nagy munkába vagyunk a babaszobával,úgy érzem sose lesz kész.Még csak a plafonon van meg a rajz,de még az se teljesen... :? Azért teszek fel róla képet.

Kép
mayday

ercsikati:le volt tiltva.Be kellett írnom a telszámomat és kaptam egy ellenőrző kódot és azzal már beengedett.Remélem nem vonnak le ezért pénzt :? A táblázatot folyamatosan frissítem,és aterhesség idejét is növelem az idő haladtával.

mayday:hatalmas pocid van neked is :shock: Csak én vagyok lemaradva.Bár nekem van hol meghúznia magát.Nem is tudom hogy örüljek-e neki hogy nincs nagy hasam.Legalább még nem zavar semmiben :wink: A vonalzó még nem jött meg,de mihelyt meglesz,bedobom.

Védőnő:nekem haskörfogatot nem néz még,lehet hogy mert nem látszik még annyira a pocim? :lol: Nálam csak szívhangot néz(bár most utóbbinál nem volt,mert sokan voltak),meg válaszol a kérdéseimre,panaszaimra.

Doki:ő meg csak a táppénzes papírt írja,meg szívhangot néz.Meg ő is kérdezi hogy van-e panasz.De nem nagyon foglalkozik velem.

KépKép
Kép
csöpplány

Sziasztok!

Én is eltűntem 7vgre, nagyon sűrű volt a program, teljesen hullának érzem magam. Vasárnap vendégség volt nálunk, az egész hétvége a rendrakás-takarítás-bevásárlás-főzés-ről szólt. Kicsit terjengős leszek, de megpróbálom behozni a lemaradásomat.

Péntek délután elment a 4D-s UH-val, oda-vissza úttal, meg utána a felvétel könnyes szemmel való nézegetésével...Előre szólok, ez most érzelmes lesz, de muszáj kiírnom: annyira meghatódtam, mikor utána otthon végignéztük a felvételt meg a képeket, annyira hihetetlen ez az egész, még most is, hogy írok róla, igyekszem visszagyűrni a(z öröm)könnyeimet, mert a melóhelyen ülök éppen... Eddig engem elkerültek az ilyen erős érzelmi hatások, amikról hallottam, mint a terhesség természetes velejárója, azon kívül, hogy iszonyatosan boldog vagyok persze, amióta tudom, babát várok, eddig egyszer voltam ilyen lépten-nyomon elsírom magam hangulatban, aznap, mikor a doki megállapította a terhesség tényét. De a 4D óta tényleg szinte csak könnyes szemekkel tudok beszélni róla, és a 7vgn többször is, mikor a kezembe vettem a fotót, elsírtam magam! Szerintem én zokogva fogom a kezembe venni Nórát születés után...lányok, hihetetlen ez a csoda, ami velünk történik éppen. OK, befejeztem, remélem nem tartjátok tolakodónak, hogy ezt így leírtam, de kikívánkozott belőlem.
Amúgy a kisasszony megint nem volt magamutogatós hangulatban, most éppen a méhlepénybe fúrta az arcát, és csak 1-2 olyan pillanatot sikerült elcsípnünk, amikor nagyjából az egész arca látható, a képek nagy részén valamelyik fele a méhlepény takarásában van. És miután konkrétan 1 órát sportoltunk azon, hogy megmutassa magát, a csajszi már éppen kapcsolta volna le a gépet, erre nagy kegyesen elengedett egy kaján vigyort, de azt is a méhlepény takarásából. Az a kép nagyon édes, majd megpróbálom felvarázsolni, csak még ki kell találnom, hogy működik a dolog.
Adatok:
Súly: 1398 g(!!) - többszörösen megerősítették már, hogy nagy baba lesz...
BPD: 7,7 cm
OFD: 9,77 cm
HC: 27,98 cm
AC: 24,99 cm
FL: 5,54 cm
Ezek alapján most éppen április 30-ra jósolták a születést, tehát kicsit több, mint 1 héttel jár az eredetileg számított kora előtt, de majd meglátjuk :).

Hibernia, sajnálom ezt a pajzsmirigy problémát, remélem a gyógyszer segít - egyébként mit mondanak, ez is olyan, mint a terhességi cukorbetegség, tehát utána eséllyel el fog múlni? Igen, ugyanarról a kórházról beszélünk - akkor egy helyen leszünk :), csak én jóval előbb, ahogy nézem.

Nadina, cukor miatt szerintem se aggódj nagyon, elő fognak írni egy spec. diétát, én úgy tudom, hogy kórház csak akkor lesz belőle, ha a diéta mellett sem megy lejjebb a cukorszint, de az esetek többségében a diéta megoldja a dolgot, szóval egyenlőre ne idegesítsd magad (tudom, könnyű mondani...).

Alvással nekem is vannak gondjaim, felébredek 2-3 óránként, sokszor arra, hogy iszonyatosan megfájdul a bal lábam, ahol a combcsont illeszkedik a medencébe. De csak a bal lábam, és csak éjszaka, ki érti ezt?? Ja, és az utóbbi 1-2 hétben délután 5 körül elkezd égni a gyomrom, és azt érzem, hogy iszonyatosan magas a gyomorsav szintem - ha eszem valamit, akkor kicsit jobb, de egész este meg szokott maradni a gyomorégésem.
Védőnő nálam mindig néz szívhangot, viszont hasméretet még sosem mért, sőt, még én sem, nem is tudtam, hogy szoktak - na, majd lemérem otthon. A súlyomat sem szokta mérni, mindig megmérem magam otthon, és bediktálom neki. Vérnyomást viszont mindig néz.
Nekem nincsenek haskeményedéseim, legalábbis én nem érzem annak - annyi szokott lenni, hogy ha túl sokat pörgök, akkor egy picit bekeményedik az egész hasam, és néhány másodperc múlva elmúlik. Ilyenkor tudom, hogy visszább kell vennem a tempóból, és utána nem is fordul elő többet. Magnéziumot sem szedek rá. Én most már csak kálcium tablettát szedek, azt is csak 1-2 naponta 1 szemet.
Babó persze szokta nyomni a hasfalamat nekem is, de az inkább ilyen kidudorodás-szerű, nagyon vicces amikor általában a pocakom jobb oldala látványosan kidudorodik, aztán néhány másodperc múlva visszamegy - és ez szinte csak fekvő állapotban van nálam. Fájdalmat viszont sosem érzek közben, sőt, még kellemetlennek sem mondanám, csak picit feszül a bőr olyankor a hasamon. Ami még nagyon mókás, mostanában rendszeresen huzogatja vagy a sarkát vagy a térdét a gyomrom magasságában (az biztos, hogy a lábát :)), teljesen látható, ahogy kinyomja majd szépen átcsúsztatja a másik oldalra, és ezt oda-vissza játsza esténként, ezt szoktuk mozizni párommal :D.

Na, befejeztem, mondtam, hogy terjengős lesz :)
kovmarti

Kovmarti:nyugi,nem csak te vagy ilyen érzelgős.Engem kb 3 hete talált meg nagyon durván,akár egy reklámon is bőgni tudtam.Amikor én voltam 4D-sen,a 20. héten,akkor egész hazáig a képben gyönyörködtem,hogy milyen édes az én kicsi fiam.Ki nem adtam volna a kezemből a képet,se a mappát.Mikor hazaértünk természetesen mi is megnéztük párszor,most is ha esetleg megnézem összeszorul a szívem,hogy ez az én pici fiacskám.Hihetetlen,szinte fel se fogtam.Szerintem csak akkor fogom mikor már a kezemben tarthatom,őuraságát.Már alig várim a 32. hetet,mi akkor akarunk megint meni,azt mondják hogy akkor már teljesen úgy néz ki mint mikor meg fog születni,csak akkor még husisabb lesz.Egyébként szép méretei vannak a babádnak.Képet meg majd mindenképp tegyél fel.Elküldtem neked a gmail elérhetőséget,akár oda is felteheted.Akkor a most a szülés várható idejét átírták nálad?Mert akkor a táblázatba is azt fogom beírni,ha teszel képet fel a babáról,akkor azt is bele tudom tenni a táblázatba.Úgy néz ki te leszel nálunk a leghamarabb anyuka,de hát majd a kis csöppségek úgyis eldöntik,mikor akaródznak kibújni. :D

Az éjszakák nekem is egyre nyűgösebbek.Van amikor egyszerűen nem találom a megfelelő poziciót hogy Balázsnak is jó legyen.Külön nehézség hogy csak hason tudok aludni,bár mostanában már inkább háton alszom,pedig azt nem nagyon szabadna,de másképp nem kényelmes.

Gyomorsavra ha hiszitek ha nem,nekem a narancslé vált be,de kizárólag a frissen facsart.Próbálkoztam tejjel,de attól csak még több savam lett.Narancsléből sem kell túl sok,akár pár korty is elég.

Védőnő vérnyomást nekem is mindig néz.De eddig mindig rendben volt vele minden.

Olyan jó nektek hogy ennyire látszik mit csinál odabent a babó,gondolom kovmarti te is vékony alkat lehetsz.Nekem van a pocimon egy kis felesleg,meg a lepényem is elől tapad és azért nem olyan látványos nálam.Majd megpróbálom lefotózni amikor kinyomja magát,bár nekem is csak fekve látszik igazán.

Na én is terjengős lettem,de legalább már van kiknek írni,a hétvége elég gyér volt hozzászólásilag,mindenki felszívódott! :lol: Tessék irogatni,még a semmiről is! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány!
Átküldtem a g-mail-re egy képet, melyet a táblázat elejére kéne beszerkesztened! Azt hiszem ezzel még "lógtam"! :):):)

Kép

KépKép
ercsikati

Megfejtettem a képfeltöltés misztikumát végre :)

Ezen látszikk legjobban az arca, bár ez is kicsit zavaros kép, éppen csak egy pillanatra fordult ki a lepényből:
Kép

Ez pedig a félmosoly, amit a végére tartogatott, mindenkit levéve a lábáról, beleértve a szonográfust is :wink:

Kép

Csöpplány, megkaptam az üzenetet a gmail-es fiókról, de a cégnél sajna le van tiltva a gmail, így csak az otthoni gépen tudnám megnézni, ahhoz meg ritkán férek hozz, de majd igyekszem belenézni. Születési dátum még nem hivatalos, nem a dokim csinálta a vizsgálatot, szerintem egyenlőre maradjon a május 8.

Megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen érzelgős :oops: :wink:

Érdekes, én a hasamon az első pillanat óta képtelen vagyok aludni, pedig mindig hason alvós voltam, a hátamon meg azóta nem hagy a drágám, amióta érzékelhetően képes a reklamálásra :D.
Otthon van pocakfotóm, csak még le kell varázsolni a fényképezőről, aztán megpróbálom azt is feltenni.
kovmarti

Sziasztok!

Én voltam hétvégén, de csak az olvasásig jutottam, mire írtam volna mindig mennem kellett
Tegnap takarítottam, utána alig bírtam mozdulni. Ti mennyire bírjátok még? Az éjszakám is rettenetes volt, alig aludtam.
Még mindig a babakocsikat nézegetem ezerrel. Jó lenne már megtalálni a megfelelőt.
Nadina, majd írj, mit mondott a doki.
kriszta15

Ercsikati:köszönöm a képet.Már be is illesztettem,máris küldöm gmail-re a kész táblázatot.Úgyis ma frissítettem a terhesség korát.

Kriszta:én eleinte nem bírtam,olyan lusta voltam,hogy már-már szégyeltem magam.Viszont kb 1-másfél hete pörgök mint állat,valahogy nem fáradok el olyan könnyen.Kiváncsi leszek meddig lesz ez így.
Küldök neked pár szerintem jó babakocsi ajánlatot.Olyat kerestek amihez minden van és viszonylag olcsó?
Neked nincs képed a babáról?Mert ha van és elküldenéd kkor azt is betenném a táblázatba.

Nadina:Föld hívja Nadinát,jelentkezz!Merre vagy,mi volt a dokinál??

KépKép
Kép
csöpplány

Átküldtem Ádámról a képet.
Akartam pocakfotót is, viszont az csak Apa gépén van. Bekapcsoltam, erre nem tudom már megint mi a sz@rt ír ki, már olyan elegem van.
kriszta15

Nyugi Kriszta :D Megkaptam a képet,már be is tettem a táblázatba,elküldtem gmailre.Már csak Nadina babájáról nincs kép.Reméljük jelentkezik,kezdek aggódni érte,hogy mi lehet vele.Remélem semmi komoly,és csak ijesztget minket hogy nem jelentkezik.

KépKép
Kép
csöpplány

Csöpplány, sportkocsit keresünk, viszonylag nagyobb, bolygósítható kerekekkel. Eddig átfordítható tolókarosokat néztem, de tegnap Apa mondta, hogy esetleg jó lenne esernyőre csukható is.
Max. 30.000-ért.
Én néztem már:
Giraffe Club SH-269A (Vecsés)
Pierre Cardin PS-637, PS-822 lapra csukható, plusz még van egy-kettő ernyőkocsi.
Na most ezeknek nem olyan túl nagy a kerekük, de mást nem találtam.
Most Pierre Cardin PS 686 van, az lenne Ádié, így a kislányunknak kellene egy új.
Egyesek le akarnak beszélni (de ő még kicsi ahhoz, hogy gyalog elinduljunk), mások testvér kocsira akarnak rábeszélni vagy fellépőre, viszont a testvér kocsi drága, plusz nincs hozzá mózes. Úgyis ketten mennénk velük sétálni.
kriszta15

Sziasztok!

Végre megjöttem a vizsgálatokról! Nagyon köszi nektek, hogy írtátok, hogy nyugodjak meg :D Valamennyire sikerült is lenyugodnom, persze ma reggelig tartott, mert odaértünk a kórházba és közölték, hogy ja, ha nincs időpontom, akkor nem is tudnak fogadni.....dühkitörésemben elkezdtem zokogni, hogy erre vártam 3 napja és a doki is mindenképp ma küldött. Na de megoldódott. Végül sorszám nélkül felengedtek a terhesdiabetológiára. Ott fél napba kerültek a vizsgálatok. Betanították a diétát, elmondták az instrukciókat. Mivel elég magas az értékem, ez kóros terhességi diabétesz, de elvileg, ha a szervezetem jól reagál a diétára, akkor ennyivel megúszom. Viszont minden hétfőn "szeretettel" várnak vércukormérésre és konzultációra. Amint 7 fölé megy az érték, akkor inzulin, vagy/és kórház. De én mindent betartok, ilyen téren elég fanatikus tudok lenni, főleg, ha a bébiről van szó :D

Köszönöm a gmail címet, meg is néztem a fotókat. Annyira jók! Én is küldök párat.

Kovmarti, nagyon édi az uh képeken a babád! És tényleg milyen kis kajánul mosolyog :lol: Kicsit én is elérzékenyültem, a sok uh kép láttán. Gondolom nálam is a hormonok, meg a hétvégi szétizgulás jön ki.

KépKép

KépKép
nadina01

Csöpplány, a táblázat is tök jó lett! Ügyi vagy nagyon!
Próbálok egy fotót is küldeni a bébiről az elejére. Meg a hasamról is. Köszi, hogy már aggódtatok is értem, de szerencsére nincs végül is óriási nagy baj remélhetőleg.
Jó neked, hogy így pörögsz, én egyre fáradtabb vagyok, pedig elvileg a 2. trimeszterben kéne pörögni, mert hát utána már a hasunktól nem tudunk majd....főleg én :lol:
A hasamon nekem se nagyon látszik, hogy épp mit és hol nyomódik ki a babuci. Valószínű, mert nekem is melső fali a lepény, és hát rajtam kb. +10kg van a teherbeesés óta. Így kissé kevesebb is a diétám a többieknél.
Nem is írtam még. 6 kismama volt, akinél diagnosztizálták a diabéteszt most. Volt 1, aki 20 kg-ot hízott, én 10-et és a többiek meg 5-6kg-ot. De a többi 4 nőci nagyon vékony volt. Az ember azt hinné, hogy ez a diabétesz dolog a "nagyobb darabokat" érint, de nem így van.

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina, jó hogy végre jelentkeztél, és hogy túlvagy a vizsgálatokon, drukkolok, hogy hasson a diéta és kitartás hozzá, szorítok! Mennyire szigorú a diéta, mik vannak a tiltólistán, vagy hogy kell ezt elképzelni?
Fáradtság nálam változó, van olyan nap, amikor felkelni is fáj, és van, hogy úgy érzem, kimeríthetetlen energiákkal vagyok feltöltve :? Az viszont biztos, hogy az intenzív huzamosabb terhelést nem bírom úgy, mint korábban, sokkal hamarabb elfáradok, és egy húzósabb nap végére tényleg 'összevertek' érzésem lesz.
kovmarti

Szia Kovmarti, köszi, kitartok! Csak a cél lebeg a szemem előtt :D És végül is már csak 3 hónap van hátra. Szerencsére a diéta elég jó, bár nem sok mindent lehet enni, vagyis pont olyanokat nem, amiket eddig ettem :? Pl. tejet nem, kenyér is csak teljes kiőrlésű rozsos, nagyrészt zöldség és gyümölcs mehet . És a lényeg, hogy 3 óránként szigorúan kajálni kell. Ezt nehéz lesz picit tartani akkor, ha épp nem itthon vagyok. Dehát majd csomagolom magamnak a kis elemórzsiás táskát :lol: Még jó, hogy már nem dolgozom, mert ezt ott tutira nem tolerálták volna....
Te még dolgozol, ugye? Meddig tervezed?

KépKép

KépKép
nadina01

Nagyon szuperek lettek az új vonalzóitok!!!
Én is csináltam egyet gyorsan, de lehet inkább majd rendelek egy egyedit. Csak most rohanok, mert párom kitalálta, hogy menjünk vásárolni :?

KépKép

KépKép
nadina01

Nadina, ez elég szigorúnak tűnik, a 3 óránként kötelező evés pedig tényleg komoly előkészületeket igényelhet :?, nem lehet könnyű, de a babáért tényleg mindent.
Én legkésőbb március végéig fogok dolgozni, egyenlőre jól bírom, leszámítva a néha rámtörő mérhetetlen fáradtságot.
Én is rohanok, megyek jógára - tényleg, jár valaki kismamajógára?
kovmarti

Na újra ideértem. :)

Ma voltam az első szülésfelkészítőn, végighallgattam, milyen fontos a medenceizom erősítése, mit szabad enni, mit nem... :) Igazság szerint ez ilyen bevezető óra volt, tulképp a 2. óra miatt iratkoztam fel az egészre, ami hát- és derékfájás csökkentéséről szól, de csak március 22-re kaptam rá időpontot. Kicsit csalódott vagyok, mert az már a 30. hét lesz, akkor már cseszhetem a hátfájás gyakorlatokat szerintem, no de nem is tudom, mit vártam egy országban, ahol az első vizsgálatra a 24. héten került sor. :? Persze lehet, én vagyok csak extra szerencsétlen, a többiek mind a 18-20. hét körül jártak ma, nekik lehet még oké, hogy a 22.-24. hét körül kerül sor erre a hátas izére, de az én 30. hetem azért már kicsit furi lesz... :(

Tök jó ez a g-mailes buli, küldjetek minél több hasas képet, engem nagyon izgat, ki hogy néz ki, mert mondom, én bálnának érzem magam... :lol:

Mayday: Szerintem ne parázz a mozgás miatt, van, hogy aktívabbak a babók, van, hogy lustábbak... Mint ahogyan nekünk is vannak pörgősebb napjaink és lazábbak... Nálunk ez úgy megy kb, hogy 1-2 nyugis nap után jön valami őrület, aztán újra 1-2 nap nyugi, aztán újra bulizás... Én már kezdem megszokni. :lol: Amíg minden nap érzem, hogy mozog, nem parázom. :) Örülök, hogy te is nagy vagy, Csöpplány képétől kicsit megrémültem az igazat megvallva... Én tök örülnék, ha csak ilyen light-osan látszódna még a hasam... Félek, mi lesz később... Te nem?

Csöpplány: Én sem igazán tudom még mindig, keményedem-e vagy nyomul a babó... :( Képtelen vagyok megkülönböztetni... De ugye, hogy őrült nagy vagyok? Ráadásul rosszul is írtam, az utcsó kép még a 24. héten készült, azóta még jobban belehúztam... :) Szerdán csinálok új fotót, mert akkor fordul a hét, majd lehet, frissítek képet is, hogy ájuljatok el. :lol: Mindenesetre én cserélnék veled hasat illetően... :)

Nadina: Szerintem ne izgulj a cukor miatt. Persze, kellemetlen a diéta (én ki nem bírnám), de nem lesz semmi baj, gondolj arra. Ne tudd meg, a neten mi minden kering, milyen fejlődési rendellenességeket okozhat az alacsony pajzsmirigy hormon szint... :? Úgyhogy már jó ideje nem keresek rá ilyenekre... Szerintem te se húzd magad. :)

Kovmarti: Aranyos ez az érzelgősség, nekem csak pár szám hallatán telik meg a szemem könnyel, a 4d-n inkább nevetek, mert már most nagy mókamester a babó, mindig csinál valami vicceset... Hol integet, hol ásít, hol puszit ad a méhlepénynek, hol ez, hol az... :lol: Na majd számolj be, milyen volt a szülés, ha már leelőzöl... :) Orvosod kicsoda? A pajzsmirigyemmel amúgy már a terhesség előtt is volt ez-az, de a terhesség csak ráerősített... :? Még nem tudni, örökre kell-e a gyógyszer, kéthavonta kell kontrollra járnom.

Ami a fáradtságot illeti, én hol pörgök, hol feküdnék egész nap. Sajna zajlik az élet körülöttünk, lehet, költözni is fogunk áprilisig... Emellett tanítok, fordítok, próbálok babakocsit találni, eladni pár cuccot, hogy kevesebb legyen a rumli és persze itt az egész háztartás, mert ketten élünk itt ugyan, de a férjem dolgozik ugye 8-5-ig, mire hazaér, gondolom nem mosogatni, mosni, teregetni, porszívózni szeretne... A család messze-messze szóval arról sincs szó, hogy néha bevásárol valaki vagy főz helyettem... Ezen kívül szeretek kirándulni, mászkálni, fura érzés, hogy már nem megy úgy, mint rég, de azért próbálok viszonylag sokat mozogni, tegnap sétáltunk egy nagyot a tengernél, előtte meg egy akváriumban nézegettünk tengeri halakat... :lol: De van, hogy csak úgy ülnék egész nap. :? Na akkor utálom magam.

Nézem a képeket a gmailen, remélem mindenre reagáltam. :)

hibernia

Megnéztem a képeket, hú, de örülök, hogy te sem vagy kicsi Nadina. :roll:
Amikor rákerestem a neten más 26 hetes kismamákra, a legtöbbnek kisebbnek tűnt a pocakja, mint az enyém és mikor végre találtam egy kb akkorát, mint az enyém, akkor mindig kiderült, hogy ikreket vagy hármasikreket vár az illető.... :lol: :lol:

hibernia

Jujjj,mennyi szép,édes Babó :D :D :D !!!Nagyon cuki Mindenkié :D

Nadina,hát nem semmi dolog a diéta meg a 3 óránkéntin kaja...de ügyes leszel,kitartás!!!

Csöpplány,én is irigyellek a hasad miatt,engem néha nagyon zavar,hogy már most ekkora,pl:alvás,öltözködés,cipőfelvétel sőt fürdésnél is :? De nem panaszkodom.

Hibernia,az én agyamon is átfut,hogy mekkorára növök még vajon..Attól félek,hogy egyedül nem tudok majd szinte semmit csinálni a hasamtól,meg hát látványnak sem utolsó.. :wink:

Kovmarti,gratula,jó nagy baba!!!Az érzelgőség szerintem tök oké,gondolom a legtöbben ezzel így vagyunk :D

Szülésfelkészítő:egyszer voltam eddig,nem volt rossz.Volt ott egy 36 hetes kismama,de nekem nagyobb hasam volt már akkor(kb 3 hete),őt olyan 20 hetesre tippeltem.Durva.Talán ez volt a legérdekesebb :lol: :lol:

Holnap duán megyünk az újjabb 4D-re,már alig várom :D

Na,én léptem vacsit csinálni,még jövök.

Kép
mayday

Kép Íme a "mű",amit ígértem.
mayday

Kriszta:huu,sportkocsiból nem tudok mit ajánlani,olyat mi nem néztünk,mert amit mi vettünk az később sportkocsivá alakítható.Mondjuk nem olyan kicsi meg könnyű mint egy sportkocsi,de szerintem másfél éves koráig ki tudjuk használni.Aztán majd veszünk egy sima esernyőre csukható sportkocsit.Egyébként a vecsési bababoltot csak ajánlani tudom.Nagyon kedvesek,aranyosak,és az áraik is legolcsóbbak Magyarországon.

Nadina:hány ch-s diétát kell tartanod?Biztos nehéz lehet,de a babóért mindent.Én tuti nem tudnám megállni,bár lehet hogy ha rá lennék kényszerülve muszáj lenne.És köszi a képet,már csak a tiéd hiányzott,fel is tettem a táblázatba és feltettem gmail-re.

Kovmarti:gratula hogy még birod a munkát,én nem tudom hogy viselném.Én amióta tudom hogy babát várok(4. hét) azóta itthon vagyok.Mit dolgozol egyébként?Én nagyüzemi melegkonyhán vagyok szakács.Sokat kell emelgetni meg lótás-futás az egész nap.Hidegből-melegbe mászkáltam.Inkább nem kockáztattam.

Hibernia:hát megtisztelve érzem magam hogy ennyien irigykedtek a csöpp hasamra.Csöpp lány csöpp pocak :lol: De tényleg nem zavar még igazán semmiben.Bár néha a cipőhúzás nem egyszerű,de azért még könnyedén megy.viszont egy hete bozótírtást végeztem ott lent,és hát igencsak megbírkóztam vele,mert az ég világon semmit nem láttam.

Mayday:Aztán majd tessék képet hozni a babóról!meg persze a méreteket is!Jó lett a falfestés!Teljesen saját kezű mű?

Lányok tettem fel gmail-re egy linket.Itt ha beírod a babád méretét akkor kidobja hogy hány hetesnek felel meg.Nekem jobban tetszik mint a sima heti baba méret ellenőrzés.

KépKép
Kép
csöpplány

Jajj és még annyit hogy büszke vagyok rátok,csacsogtok ezerrel,tök sokat kellett visszaolvasnom! :lol:

KépKép
Kép
csöpplány

Mayday: Hát ez az, sosem hittem volna, hogy egyszer ekkora hasam lesz, most csak kapkodom a fejem. Múltkor egy szűkebb térdzoknit próbáltam felhúzni és alig-alig ment. :( Jó ez a felhőcske. :lol:

Csöpplány: Köszi a méretes linket. Az előbb beírtam a babó egyik méretét és 29 hetet adott ki. :lol: Pedig 25+1-nél voltunk... Tudtam, hogy nagy gyerek, átlagosan kb 2 héttel nagyobbak a méretei, de ettől függetlenül a doki nem hozta előrébb az időpontomat, hiába próbáltam rábeszélni...

Na én lassan elkezdek filmet nézni, most lett kész a holnapi ebéd, eléggé kivagyok, ráadásul holnap fél 9-re megyünk lakás nézőbe... :? Aztán GP, remélem oké lesz a pisim... :)

hibernia

Sziasztok!

Nálunk megint tök jó idő van és a nap is süt 8) 8) 8) ! Ennek legalább örülök. Próbálom kitalálni, hogy mit főzzek ebédre, hogy megfeleljen a diétának is meg az íze se legyen túl szar :D Tegnap padlizsánt ettem, de nem volt túl jó....vagy lehet, hogy csak én vagyok még a béna, mert eddig nem igazán csináltam ételeket csak zöldségekből.

Kovmarti, milyen volt a jóga? É is járok szerdánként. Nekem nagyon jót tesz a derekamnak meg a hátamnak. Bár elég laza, mert nem igazán van a másfél órában sok mozgás, inkább csak fekszünk a földön és lélegzünk :lol: Na de legalább megtanulok levegőt venni szakszerűen :lol:
Hibernia, lehet neked is inkább jógázni kéne. Az nincs arra felé esetleg? Én is a multkor találkoztam egy csajjal jógán, kiderült, hogy következő hétre volt kiírva szülni, de nekem nagyobb hasam volt :shock: Nem akarták elhinni, hogy még csak 26 hetes vagyok :shock: Pedig nem várok ikreket....ez van, alkat kérdése is, meg nem tudom. Csak attól félek, hogy a 40. hét körül majd mekkora lesz a hasunk??? És akkor hogyan fogok lehajolni... :shock: simán már csak a súlytól is felborulok :lol:
Mayday, nagyon jó a felhőcske plafon! Ha kész a többi arról is kérünk majd fotót. Akkor ezek szerint az egész szoba így be lesz festve? Azért ez jó nagy munka, de a babának biztosan nagyon tetszik majd :D Meg majd a mai 4D-ről is beszámolót! Már biztosan tök jól fog látszódni minden a bébin.
Csöpplány, köszi, hogy ilyen jól össze hoztad a táblázatot. A diétám egyenlőre 1800kcal/nap. Vagyis ez a maximum, mert ezt egy normál súlyú kismamának kell tartani, de én kicsit már túlsúlyosnak számítok, így - 300-400kcal-al csökkentenem kell majd folyamatosan. Az a fura, hogy eddig se nagyon ettem többet mennyiségben, mert néha meg se bírom enni azt az adagot, amit kimérek. Na persze az ilyen rozs cuccok meg cukor nélküli nyavalyák nem is túl finomak....meg az a sok zöldség :?

KépKép

KépKép
nadina01

Hát nézegettem jóga órákat a környéken, ha 10x mész, akkor csak 16 euro / 60 perc, amúgy 18-20 a minimum... Azért szerintem ez elég kemény. Nem vagyok smucig csak zavar az aránytalanság... De tudom, jó lenne... :?

A hajolgatás már most kellemetlen nekem is, de persze nagyjából a dolgok 99%-át elejtem manapság... :lol: Tegnap azt mondták, tök egyenesen kéne járni, mintha könyv lenne a fejünkön, hát engem már most a mélybe húz a hasam, nagy is és nehéz is. Hát ez van.

A 1800 kcal nem túl sok. :( Mondjuk én szeretem a zöldségeket, magukban is, engem inkább a mondjunk le a kekszezésről / csokiról zavarna...

És nem mondod, hogy más szülés előtt ekkora? Francba már. :lol:

Ja én voltam GP-nél reggel, hallgattunk szívhangot, 135 / 80 a vérnyomásom, 63 kg vagyok. Olyan volt, mint egy védőnőnél. Azt mondta, minden oké, egy hónap múlva menjek.

hibernia

Sziasztok!

Mi ma délelőtt olyan jót sétáltunk a kislányommal, igaz néha úgy éreztem, csak vonszolom magam. És olyat csinált a drágám, amit utoljára pár hónaposan, elaludt a kocsiban. Láttam már, hogy nagyon bólogat a fejével :D , aztán egyszer csak nézem, hogy csukva a szeme.
Nadina, kaptál táblázatot, hogy mi mennyi és így számolod? Mert az engem is érdekelne. Vissza kéne fognom magam, mert ennek így nem lesz jó vége. Szoptatás után napi ötszöri étkezéssel diétáztam, és fogytam is 6 kg-ot. És ez így jó volt, mert nem éheztem. Én nem bírom ezeket a 90 napos és társai diétát.
Nekem mintha a hasam növekedése visszavett volna a tempóból, remélem holnap Apa csinál pocakfotót.
Ma éjszaka tök jól aludtam, viszont éreztem, hogy valami nem stimmel, rájöttem, hogy a savam égeti a torkom. De azért annyira mégsem zavart alvásnál.
kriszta15

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?