Új privát üzeneted érkezett!

Igen jól látjátok!!! :lol: :roll: :lol:
Nálunk is úton van a kistesó! :-) Nem volt éppen betervezve, meg mondhatnám nem a legalkalmasabb időpont, na de melyik is az??!! :roll:
Szerdán megyek UH-ra, eddig nem nagyon mondogattam senkinek, Rita Neked is akartam mondani persze, de láttam, hogy írtál ide.
Remélem Tominak segít ez a torna!!

Majd Én is próbálok többet jelentkezni! :-)
Majd lesz időm......

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Néhány kép! Gery elballagott a Bölcsiből, és tavaly szeptember óta Ovis már. Nagyon szereti, minden szép és jó! :-)

Kép

Karácsonyi képek :

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép [/img]

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ez még régebben készült rólunk :
Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

SZIASZTOK!

Nagyon örülök, hogy Rita és Sudi is benézett ide és írt néhány sort (kisebb regényt) és a képeknek külön örülök!

Riti: Csodálom a kitartásodat! Nyilván nehéz megfelelni a munkahelyen és utána annyira rövid az este! Én most még élvezem az itthonlétet, de hamarosan számomra is vége a jólétnek!
Jó, hogy Te is figyelmes anyuka vagy annak ellenére, hogy napközben kevés időt vagytok együtt, így felfigyeltél erre a problémára. Én tudom, hogy a torna mennyire hatékony. Réka és Zalán is jár mozgásfejlesztő tornára, ők minden területre koncentrálnak, sok jó példával találkoztam.
Nagyfiú már Tomi is, néhány nap múlva lesz a szülinapja! Sok boldogságot kívánok nektek!
Én gyakran írogatok, mert du általában van időm.
Jelentkezz majd, hogy hogy halattok a tornával!

Sudi: Nagyon jóképű Gery továbbra is! Jók a képek!
Gratula a kistesóhoz! Bizony meglepett! Írjál majd gyakran, mi újság veletek! Gerus mit szól a kistesóhoz? Dolgozol még?

Réka is már ovis szeptember óta, de csak félnapos. Zalán tavasztól megy majd családi napközibe a társaság miatt, terveim szerint hetente néhány délelőtt. Aztán ősszel lesz 3! éves és talán megy oviba. Őt nehezebben tudom elengedni, Réka önállóbb volt, viszont abban az oviban ahová Réka jár indul kiscsoport (vegyes csoportot nem kedvelem) és egy nagyooon jó óvónénivel. Talán megpróbáljuk. Ha nem megy marad a napköziben.
Én is próbálok valami elfoglaltságot keresni, de csak részidőben, hogy délután tudjak a gyerekekkel lenni. Eddig semmi!

Viszont végre elkezdtem mozogni, hetente 2x járok pilatesre és nagyon jó. Persze ha a férjem nem ér haza 7-re akkor buktam, de elég rendszeresen tudok menni és nagyon tetszik.

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Gerus milyen bohóc!!! Aranyos!

Kép
Kép
etterke

Szia Etterke! :-)

Igen még dolgozok, és lehetőleg jó sokáig szeretnék is, a táppénz elég elszomorító lóvé! :evil:
Szerencsére nekem elég rugalmas a beosztásom( főleg, hogy Én írom :mrgreen: ) sokat vagyok itthon. Ennek különösen Gery miatt örültem, örülök, sokat vagyunk együtt, nem úgy mint pl szegény Ritáék. Igaz van, hogy este 10-ig dolgozok, és olyan fél 12-re esek haza, de utána 1-2 napot itthon vagyok. :D Meghát nem is eröltetem nagyon meg magam bent.
Gerynek még nem nagyon mondom a kistesót, úgy érzem még nem érti, ha mondom is, akkor kérdezi, hogy "Ki az?" .

Nálatok nincs bölcsi? Vagy nem is akarnád Zalánnak?
Gery nagyon szerette a bölcsit, a legelső képen még ott van, a két gondozónőjével. Nagyon sokat tanult ott véleményem szerint, és sok olyan dolog érte, amit Én nem tudtam volna neki biztosítani.
Most az ovi is tetszik Neki, járnak mindenfelé, most szerdán pl bábszinházba mennek.
Van úszás, télen korcsolyázás, kosár, és zeneovi.
És szó szerit mindenki rajong Geryért, az ovónők és gyerekek is, mondta is a dadus, hogy ritka 2-3 évente akad egy ilyen gyerek. :oops: :oops: Én meg irulok-pirulok, és olyan büszke vagyok, az Én Nagy FIAM! :mrgreen: :mrgreen:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Ó, helló!

Szia Sudi és Etterke!

Milyen rég írtunk egymásnak, milyen véletlen, hogy pont most néztél be Te is Sudi, ennyi idő után. Ezer éve nem beszéltem senkivel!

Gratulálok a kistesóhoz!!!!

Jók legyetek!

puszi

Rita & Tomi
Kép
ritike

Sziasztok,

nálunk is van bölcsi, de kevés a férőhely, főleg azokat veszik fel, akik dolgoznak, még nekik is nehéz. Ismerősök szerint egyébként jó a bölcsi. Mivel nem dolgozom és nem egész napos lenne Zalán, ezért gondoltam a családi napközire.

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Rita, Sudi, üdv újra! :D
Pocaklakóhoz gratula!
Fiúk aranyosak.

Ugyan Sancsival és Szirwennel mi lehet? Rólatok jutottak eszembe :wink:

Olive, te meggyógyultál már, ugye?
Ezt már írtad egyszer, hogy milyen jó lenne, ha közelebb lennénk és megtanítanálak varrni :wink: Ha nem lenne itt a beteg anyám és nem ennyi éves lennék, amenni, lehet, még ki is vándorolnék...na, nem azzal a céllal csupán, hogy téged tanítsalak, de az is beleférne :P
Örülök, hogy az új bölcsi már bevált. Sokat számít nagyon a dadus hozzáállása, hogy a gyerkők milyen kedvvel mennek oda.

Hajhullással jutotál már valamire? Vannak ilyen-olyan kapszulák, olajak, ampullák, szeszek, amik kaphatóak gyógyszertárban, drogériában, azokat nem próbálod ki? Vichinek is van pl....

Köszi, Lili elvan, igaz, most itthon velem. Valami vírus ment végig az egész ovin, a szokásos tünetekkel: rekedtség, láz, nátha és köhögés. Még az óvónéni is beteg, csak pislog kifelé a fejéből...
Agitálom a nőszemélyt (ezt Lili mondta magáról), hogy gyógyuljon meg, mert akkor hamarabb mehet imádott ovijába és nem kell itthon unatkoznia velem. Ettől úgy fújja az orrát, hogy egy elefánt megirígyelné :wink:
Anyum 45 km-re van, minden 7végén megyünk. Még tavaly kértem a visszahelyezését, de még semmi hír róla. :cry:

18-án lesz a farsang, Lili Fifi lesz. Jól jártam, mert csak fejdíszt kell csinálnom hozzá.
20-án meg alapítványi bál, az is rám fér már, 2,5 éve nem voltam buliban és azért csak hiányzik, na..... :roll:
Amúgy járok a varrodába, meg csinálom a letöltős blogomat, ami elég sok időt visz el....de élvezem, hogy sok gyereknek okozhatok örömet vele.

Eszter! Én nem ismertem ezt a hóemberes dalt, de még a neten sem találtam róla sokmindent. Kiez-miez? Érdekelne...
Jesszusom, mekkorák a spanyolok, hogy 49-es újszülött már hosszú nekik? :lol:
Pont a napokban mondtam Lilinek, hogy ne nőljön már olyan gyorsan, mert már olyan nagy. De mondta, hogy olyan nagy akar lenni, mint én. Mire mondtam, hogy jó úton halad afelé, hogy még nálam is magasabb legyen, de úgy nehezen fog pasit találni magának. Mire ő: majd keresek óriászpaszit. Le van rendezve kérem. :lol:

Edit, felétek mizu'? Nagy hidegek vannak még? Hallottam, a rádióban is mondták, hogy Romániában fagyriadó van.
Lányok hogy vannak?

Zsuzsi, az elég kiábrándító lehet, hogy évről-évre kimaradtok a tavaszból! :cry: Nálunk most megint leesett egy adag hó, és van, aki örül neki. Én azt mondtam, hogy lágy szellőt, napsütést és tavaszillatot akarok mostmár!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Szia Nóri,

örülök, hogy jelentkeztél!
Ma napos idő volt nálunk! Nekem is egyre inkább hiányzik a tavasz!
Ringatón hallottam a hóemberes dalt, de emlékeztem rá valahonnan és a neten megtaláltam a szövegét, a dallama beugrott. Nagyon kedves dal. Kottát vagy letölthető dalt nem találtam.
Milyen blogod van? Lemaradtam valamiről! :oops:
Hétvégén mi is megyünk bálba!
Nekted is jó mulatást! Lilire pótanyukád vigyáz?

Kép
Kép
etterke

Készen vannak az oviban készült képek. Íme:
Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Már néhány napja elolvastalak titeket, de írni azóta sem volt idôm.

Rita! Sudi!
Örülök, hogy jelentkeztetek!!! Sudi, gratulálok Kisbarackhoz! Szerintem nyugodtan beszélj Gerynek róla, ha már említetted neki, biztos sokat agyal rajta és rengeteg kérdése van. Alida, mielôtt elmonduk neki, hogy kistesója lesz, lerajzolt engem egy babával a hasamban. Tudnak ezek mindent! Nagyon aranyos Gery! Ezek szerint a természete is biztos jó, ha mindenki kedvence az oviban.

Rita:
Nagyon ügyes vagy, hogy így észrevetted Tomi lemaradását. Olyan nagy már ô is! És a szemétôl mindig odavagyok!

Írjatok most már gyakrabban!
zsuzsi 81

Eszter:
én is ismerem ezt a dalt, egyszer énekeltük egy iskolai karácsonyi ünnepélyen.
Nem is tudtam ilyen mozgásfejlesztô tornáról. Nektek ajánlotta valaki? Itt nem tudok ilyesmirôl (bár eddig utána sem néztem), csak balettet (2 éves kortól!!) és tornát láttam. Úgy gondoltuk, hogy ezekkel talán még várhatunk néhány évet.
Engem is nagyon érdekelne a pozitív nevelés. Nagyvonalakban el tudom képzelni, hogy milyen lehet, csak az a baj, hogy mikor én is fáradt vagyok, Alida meg az idegeinken táncol, akkor elég nehéz higgadtnak maradni...
zsuzsi 81

Nóri:
Már hiányoltalak! Lili tényleg óriási. Jól látom, hogy ô a legmagasabb a csoportban? Jobbulást neki!

Most mennem kell...
csak még annyit akartam írni, hogy találtunk ALidának egy Montessori ovit, ami nagyon tetszik, és ha már úgyis általában fizetôsek, akkor legyen színvonalas is. Neki is nagyon tetszett, és az óvónéni felvenné már február 22-étôl, ami óriási dolog. Nagyon közel is van, negyed órás séta.

Ja Sudi, Rita, még annyi, hogy én nem tudok képet kicsinyíteni, de ha priviben elkülditek az emilcímeteket, akkor küldök Alidákat és Tábitákat.

Edith, hol vagy??? A naplódba is "régen" írtál!!

Puszi mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok,

Tominak boldog szülinapot kívánunk!

Nóri, nagyon tetszik az ovis kép! Gyönyörű Lili! Rékáék ovijában egy unszimpatikus fotós volt, a gyerekek nyelvén sem értett igazán, hát a képek sem sikerültek túl jó. Jövő majd ajánlok egy másik fotóst!
Tényleg szuper a kép!

Zsuzsi, a tornát egy ismerős ajánlotta, nagyon szeretik a gyerekek. Nálunk minden sport, balet.... 4 éves kortól van és szerintem ez így reális is. Arról már beszéltünk hogy a zenei foglalkozások is ebben a korban kezdődnek.
Remélem el tudok menni a pozitiv nevelés tanfolyamra. Sokat kell kommunikálni a gyerekkel és ez gyakran nehéz, fárasztó.... Ezek a témák lesznek:

1. A természetes és logikus következmények. (A viselkedésnek)
2. Kedvesség és határozottság egyszerre való alkalmazása
3. Ösztönzés alkalmazása a dicséret helyett.
4. Kölcsönös tisztelet, hatásos kommunikáció
5. A helytelen viselkedés okának megértése
6. Születési sorrend és a családi gyülések fontossága

Nagyon örülök, hogy találtatok ovit és főleg annak hogy ilyen közel. Mi a montessori gondolata? A waldorfot kicsit ismerem.
Félnapos lenne Alida? Mindennap menne? Rékának ez így nagyon jó. Naponta kb 4 órát tölt ott és du velünk van.

Hétvégén megyünk bálba! Edith, itt a báli szezon! Ti is mentek valahová? Vagy csak a férjed megy dolgozni?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Rita, Sudi, nagyon megorultem nektek! Nagyon meglepodtem, amikor meglattam, hogy irtatok, mivel pont par nappal elotte gondoltam a regiekre, akik mar ezer eve nem irtak. Koszonjuk a fenykepeket is. Nagyon edesek a fiuk. Hogy megnottek?!

Sudi nagy-nagy gratula a picurihoz!
Geri nem a Margit szigeti uszooviba jar? Odajar az egyik keresztfiam es ott vannak ilyen foglalkozasok.

Rita, az nagyon jo, hogy felismerted, van egy kis lemaradas. Most mar fejlesztessel biztosan hamar be fogja hozni Tomi.

Elin, nagyon nehezen maszok ki ebbol a korsagbol, de mar latom az algut veget. Viszont az elso masfel het nagyon durva volt. Most mar ket hete, hogy lerobbantam, talan most mar felepulok. Valoszinuleg nem fertozo, mert se Lolli, se Nigel nem kaptak el.

Lilcsi, a buszke ovodas nagyon cuki! Tenyleg jok a kepek nagyon. Egy idoben a ferjem is jart ovikba, iskolakba fenykepezni. O nagyon ert a gyerekek nyelven, ugyhogy mindenkit meg tudott nevettetni. Csak a nevelok voltak kiakadva, mert minden gyereket jol felporgetett, aztan ugye o elkoszont es otthagyta a neveloknek a kis "hiperaktiv majmocakat". :lol:

Lehet, hogy a vegen Lollibol is fenykepesz lesz. Nagyon szeret a kis muanyag jatekfenykepezojevel kattogtani. Allandoan utanozza apat. :lol:

Zsuzsi, ez nagyon jo, hogy ilyen kozel sikerult ovit talalni es raadasul Montessori! En odakat tudnek roluk zengeni. Nagyon meg vagyunk elegedve. Lolli is olyan szivesen jar es tenyleg rengeteget fogalalkoznak veluk, mert amikor hazajon, nagyon faradt szokott lenni. Latszik rajta, hogy egesz delelott koncentralt. Az elozo helyen csak tengtek-lengtek a gyerekek, abszolut nem foglalkoztak veluk. Itt mindig festenek, rajzolnak, kivagnak, ragasztanak, konyveket nezegetnek, enekelnek, sutemenyt diszitenek, akit erdekel azok szamokkal, betukkel is foglalkoznak jatekosan.
Az a jo, hogy semmit sem eroltetnek, de sokfele foglalkozas van, ugyhogy mindenki megtalalja a maganak valot.

Jovo szombaton lesz apas kave reggel, ami azt jelenti, hogy az apukak viszik a gyerkocoket reggel es ottmaradnak kavezni, beszelgetni, jatszani 1 orat.

Van egy uzenofuzetunk is, amibe minden alkalommal beleirjak, hogy Lolli mit csinalt aznap es hogyan fejlodik. A szuloi is uzenhet benne, leirhatja a kerdeseit, aggodalmait. Mindenkire nagyon figyelnek, nem probalnak mindent raeroltetni a gyerkocre, hanem mindenkivel az egyeni adottsagai szerint foglalkoznak.

Lollinak meg nagyon erre van szuksege, mert o egyaltalan nem elvezte az a nagy semmittevest az elozo helyen. Szerintem Alidanak is nagyon be fog jonni.
A regi helyen Lolli meg honapok mulva is sirt, itt meg egybol jokedvu volt es szivesen megy minden alkalommal. Egyszer sem sirt meg es pont a mult heten mondta a vezeto ovono, hogy nagyon hamar beilleszkedett.

Eszter, azt hiszem nagyjabol levazoltam elozoleg, hogy milyen egy Montessori bolcsi-ovi.
Az a hoemberes dal most mar egyre jobban izgat engem, de egyszeruen nem ugrik be a dallama.
Biztosan tetszene Lollinak is. Imad enekelni.

Edith, te is beugorhatnal egy szora! Meg nem is irtad, mit szol Boro a bolcsihez vagy ovihoz. Es neked milyen a "nagy szabadsag", a lanyok nelkul? Delig vannak vagy egesz nap?

Lehet, hogy valami meg kimaradt, de most mar mennem kell.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

Sziasztok!

Eszter:
A Montessori alapelve az, hogy a gyerekek egyéni igényeihez alkalmazkodik. Mindenki azzal, és olyan ütemben foglalkozik, ahogyan szeretne és tud. A belsô motivációt ösztönzi és az önálló problémamegoldást. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a gyerekek szabadon járnak-kelnek, egyedül, vagy kisebb csoportokban "dolgoznak", a nevelô pedig néha segít, rájuk néz, de nem ô szabja meg, hogy mikor mit kell csinálni. Így lehetôvé válik, hogy a gyerek, ha akar, már folyékonyan olvas, vagy esetleg csak éppen ismeri a betûket, attól függôen, hogy milyen érettségi szinten áll az olvasás tanulása terén. Azt is mondja a montessori filozófia, hogy minden gyereknek vannak különlegesen érzékeny periódusai, amikor egy-egy dolog elsajátítására nagyon fogékonyak. Ez a rendszer lehetôvé teszi, hogy a gyerek akkor haladjon a matematikával, földrajzzal stb, amikor tényleg a legfogékonyabb rá, így a leghatékonyabban tud tanulni.

Vegyes csoportok vannak, és az idôsebb gyerekek is segítenek a kisebbeknek. Van egy iskola, ahol 8. osztályig van Montessori képzés, ott is 3 osztályonként vannak együtt a gyerekek. Mondjuk mi iskolában nem gondolkozunk, de érdekes volt látni.
zsuzsi 81

Olive:
Jaj, gyógyulj meg hamar!! A tél végén nehezebb kikecmeregni a betegségbôl, a szervezet gyengébb.

Alidának elôször angolul kell majd megtanulnia az oviban. Állítólag nagyon hamar megtanulnak a gyerekek a közösségben. Alida minden nap fog járni, csak délelôtt (9-11:30) Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan fog ott "átváltozni" csöndes, nyugodt kislánnyá, aki mindig elpakolja maga után a játékot. Persze ez nem jelenti azt, hogy itthon is kisangyal lesz ezentúl.

Ma ezt mondta nekem: "Mami, most nem vagy fáradt?" – Dehogyisnem, édesem. "Mert olyan kedvesen beszélsz velem."

Megyek is aludni, nehogy holnap is fáradt legyek.

Puszi
zsuzsi 81

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm, hogy így örültök! :-)
Nagyon jók az ovis képek! :-)
Geryről is készültek, majd megpróbálom felrakni. A bölcsiben mindig nagyon jó képek készültek, de az oviba más fotós jött, az egyéni képekből egyiken sem mosolygott Gery! Olyan pipa voltam, hogy lehet ilyen béna fotós! :cry: A csoportkép jó lett, pont középen alul ül Gerus. Amúgy 5 lány van a csopiban, a többi mind fiú!
A mi ovink is Montessori. Tényleg nagyon sok foglalkozás van. Rengetegszer vár a szekrénye tetején valami kis meglepi kézimunka! A rajzok, képek mindig ki vannak rakva a falra, hogy miket csináltak a gyerekek. Olyan kis édik! Aztán van pár nap, amikor szülőket is várnak, és közös foglalkozás van a gyerekekkel. Legutóbb még karácsony elött csináltunk közösen mézeskalácsot. Amit kari előtt átvittek a szomszédos öregek otthonába ajándékba! Ott meg úgy örülnek, és mindig várják a gyerekeket! Ez tök jó dolog szerintem. A mi ovink két részből áll, ez a kisebbik rész, itt csak 3 csoport van, amit egyáltalán nem bánok, és az épület folytatásában van az öregek otthona. Az udvaron is egy kerités választja el az otthon udvarát. És mindig látom, ahogy kiülnek az öregek, és nézik a gyerekeket ahogy játszanak kint. Még anyák napján szoktak készíteni sk ajándékot, és akkor is átmennek kis műsorral az otthonba.

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Olive!
Margit-sziget nagyon messze lenne nekünk, valahol itt a közelben a XX. kerületben van az uszi és a kori is, illetve a jégcsarnok, azt tudom hol van. Mindig jön egy kisbusz, és azzal mennek.
Náluk is vegyes csoport van, aminek először nem örültem, de ma már nem bánom.

Alida milyen aranyos lehetett ahogy kérdezte, hogy nem e vagy fáradt!! :lol: :lol: Otthon bizony mások a gyerekek mint az oviban! Gery is bent egy kis angyal, amit itthon már nem mindig mondhatok el. Azért összességében asszem nem panaszkodhatok. Az oviban, meg már a bölcsiben is mindig mindent elpakolt maga után, olyan kis rendes! :lol: Kíváncsi vagyok hogy megy majd az angol!

Gery is nagy fotós ám, mint Lolli! Csak Ő igaziból nyomja, az Én telefonommal! És már egyre ügyesebb, kezd normális képeke is csinálni! Bár mindig úgy féltem a telefonomat! :?

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Szerdán voltam ultrahangon, meglestem a Kisbarackot! :lol:
Tündérbogyó, mint Gery, összehasonlítottam az egykori Gerys képpel, adatokkal, és egy picit nagyobb ez a manó. De ez úgyis mindig változik. És a jobb petefészkemben van egy cystam is, ami még nagyobb mint a baba! Azt mondták ne aggódjak, fel fog szívódni. Hát úgy legyen. Legközelebb 3 hét múlva megyek UH-ra.

Itt szakad a hó tegnep délután óta, megint kb 20cm-t mondanak. Már úúúgy unom!!! Én már tavaszt akarok!!!!! :evil:
Etterke Ti merre is laktok? Szigetszentmiklós? Jól emlékszem?
Zsuszi nálatok milyen az idő?

Mi meg nagy felújitásban vagyunk, tapétázzuk az előszobát, meg új padló is lesz. Tegnap és tegnapelőtt csak takarítottam, meg segítettem..... De szép lesz. :-)

Sancsi jól el van tűnve.... A tesójának a párjától szoktam érdeklődni, mert Ő nálunk melózik. Megvannak, jól vannak, ennyit tudok róluk.

Most megyek, majd jelentkezem.

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Rita!

A kis Tominak agyon Boldog Szülinapot Kíváunk!!
Sok puszi Neki!!!

Kép

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Jesszusom, mire jövök! :D
Rita, Sudi, üdv közöttünk, újra! :)

TOMINAK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT! Ha jól tudom, éppen ma van! :) Szép nagy fiú lett! :)

Sudi, Nektek pedig gratulálok a kistesóhoz! Igen, valóban meglepett az új vonalzó, de örülök, hoyg végülis úgy döntöttetek, hoyg jöhet a baba. Szerintem Gery már nagyfiú, meg fogja érteni a kistesó jövetelét, ha mondod neki, de az is igaz, hoyg még ráérsz. Túl nehezen várja ki majd, amíg ténylegesen megszületik. :)

Hirtelen azt sem tudom, mit írjak még. Nem is olvastam el mindent. Nem szokott úgy lenni, hoyg majdnem egy egész oldalt kell bepótolnom! :D De milyen jó. Éppen a napokban jutott eszembe Kati is, vajon hogy vannak, mit csinálnak?

Pótolok lassan és akkor írok is...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Asszem a végével kezdem....

Sudi, Borókával nekem is volt cisztám. És valóban, felszívódott. Igaz, "diétára" voltam fogva sok szempontból (munka, hajolás, szex), de utána már nyugodtabb voltam. Örülök, hoyg jól van a picuri, persze, hogy időszakosan változnak a méreteik. :)

Ahogy meséltek az ovijaitokról és csak hallgatok és mérgelődök magamban. Itt mikor lesz iylesmi? Nem panaszkodhatok, mert jó körlmények vannak, sőt, éppen mától vették birtokba a gyerekek az új emeletet, termet (igaz, az enyémek ma még itthon vannak, de beszltem az egyik óvónővel), és kedvesek velük, meg nincs katonafegyelem, mint régebb, és szeretik a lányok, szívesen járnak, de hol vannak a beépített úszóleckék, koriórák, stb. Vagy a közös sütések, kávézások meg ilyesmi. Szerintem itt néznének, mint a hülyére, ha ilyesmit felvetnék.
Amúgy éppen a héten fogok egy anyagot készíeni arról, hoyg megszüntetik az itteni iskolában a Step by step osztályokat. A minisztérium nem finanszírozza többé az alternatív osztályokat. Hülyék. Volt valami jó, ami működött és azt is elrontják.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Rita, ügyes vagy, hoyg nem hagytad annyiban a dolgot Tomival kapcsolatban! Biztos nincs semmi gond, de ha mégis jónak látják, a torna amúgyis csak jót tesz. Tudom, hoyg minden mennyire összefügg, nem is hinnénk. Éppen nemrég készítettem egy interjút egy gyógytornásszal és ott (többek kközött) erre is fény derült. Aki abszolút laikus, nem is gondolná, hogy a nagymozgások fejlődése kihatással van a beszédfejlődésre, stb. HA gondoljátok, elolvashatjátok itt: http://www.e-nepujsag.ro/hir.php?m=39175

Eszter, az a tanfoylam biztos nagyon jó lesz, remélem, néhány gondolatot majd velünk is megosztasz! Amúgy valóban nehéz úgy nevelni őket, hoyg mindig szép szót hallass, kedves, de határozott is légy, szóval, kész művészet ez és szerintem elég kevesen tudják csinálni.

Olive, most már remélem, tényleg meggyógyultál! Én (kopp-kopp) egész télen nem voltam beteg, de a hétvégén fájt a torkom-gégém. Rossz volt nagyon, de szerencsére mára már semmi bajom.

Nóri, tényleg szépek a fotók. :) A mi ovinkban is volt fotózás decemberben, de Kriszta betegsége-hiányzása miatt mi kimaradtunk belőle. Majd jövőre... Lilcsi nagyon édes és tényleg, minth ő a legmagasabb! Krisztára sem panaszkodhatok, az este mértem őket: 105 cm. Boró alacsonyabb típus, mint ő, csak 87 centi. Kriszta ilyenkor 91,5 volt. A ruháját te varrtad?

Eszter, igen, bálidőszak van mostanában errefelé is, de tényleg, inkábba férjem jár oda melózni. Volt egy farsangi bál januárban, egy másik lesz most szombaton és egy harmadik jövő héten, kedden. Igen, kedden, abban a faluban úgy a szokás. Na, oda lehet, hoyg én is megyek, mert az sógornőmék faluja, Istvánom is ott nőtt fel. :) És előtte anyagot is szeretnék készíteni kürtőskalács-sütésről meg a farsangolásról, úgyhogy nemcsak szórakozás lesz nekem, ha megyek is. Bár este-éjjel, a bál már az, csak nem igazán lesz kivel táncolnom. :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, most még rólunk pár sor, aztán megyek, mert ma még nem sokat (=semmit) nem dolgoztam.

Hivatalosan is munkanélküli vagyok most már. A régi helyre nem vettek vissza (nem is akartam menni), voltam egy másik cégnél, ahol ugyancsak hasonlót kellett volna végezni, de két napon is kb. este 7-8-kor végeztem volna és ez nekem nem felelt meg. reggel 8-tól. Szegény lányok csak fotóról tudták volna, hogy van egy anyjuk. És pl. amikor a férjem kiszálláson van, mint most is, hogy csak holnap jön haza, nem is lett volna, aki kivegye 5-kor őket az oviból. Szóval, megköszöntem a lehetőséget a 3 nap próbaidőre és aztán eljöttem. :?

Munkanélküliként pedig azt sem tudom, hol a fejem, annyi dolgom van: itthon, + az előbb linkelt Népújság című laphoz írogatok anygaokat időnként, + Az Erdélyi konyha című folyóirathoz írok rendszeresen és elég sokat, ezekkel mind járnivaló is van + a megírási, megszerkesztési idő, sokszor csak éjszaka tudok dolgozni. Ezenkívül pedig majd reklámmal is fogok foglalkozni, ugyancsak az Erdélyi konyhának. Ez még nem indult be, de remélem, hoyg hamarosan ebből is lesz némi hasznom!:) Szóval, nem unatkozom.
A lányok most már 2 hete itthon vannak, mert eleinte Boró volt taknyos, aztán a múlthét vakáció volt és nem vittem őket (lehetett volna, de aki csak teheti, ilyenkor nem viszi), ma meg, hoyg IStván nagyon korán elment, inkább nem mentünk. Elég hideg volt és mindkettővel gyalog túl hosszas lett volna az út. Holnap már viszem, mert utána fogorvoshoz vagyok hivatalos. :roll:

A lányok amúgy nagyon ügyesek, Kriszta már nagylány, értelmes, eléggé szófogadó, lehet már vele tisztességesen kommunikálni, megért dolgokat, összefüggéseket, mit miért nem lehet, pl. Boróka kis időzített bomba, ő hamar kiborul legyen szó bármiről, éppen az utóbbi két hétben lódult meg annyira a nyelve, hoyg most már kijelenthetem, hogy beszél. Nem helyesen, de mindent mond és elmond, amit akar. Amúgy mindketten kis vigyorik, szöszik, bár rengeteget sötétedett a hajuk töve, csak a vége még mindig olyan aranyszínű és nem is akarom most már levágni nekik, amíg nem muszáj. :)

Hát, kb. ennyi rólunk, keresek képeket és majd töltök fel. Addigis most már adtam én is olvasnivalót! :) :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Tominak nagyon boldog szülinapot kívánunk!

Gyorsan olvastam, amit írtatok, és most csak úgy zúg a fejem, nem vagyok ehhez szokva. :lol:

Nálunk megint -22 fok lett, itt még nem lesz tavasz egy ideig. A legrosszabb az, hogy szinte alig tudunk kimenni, Tábitával nem megyek ki -5 alatt, mert nincs babakocsink, és a kenguruban/kendôben, igaz, hogy bebugyolálom, de nagyon kapkodja a levegôt szegényke. Egyébként holnapután megyünk vele a kórházba kontrollvizsgálatra. Legalább megmérik. :)

Oviügyben most már végképp elbizonytalanodtunk. Gyula látott a múlt héten egy másikat, ami szintén tetszett neki, most majd megnézem én is.
zsuzsi 81

Edith:
Ne aggódj, az itteni ovik sem kényeztetnek el. Nálunk a könyvtárba szoktak járni a gyerekekkel, meg néha egy-egy rövidebb kirándulásra, de még az ebédet is a szülô csomagolja. :evil:
Milyen érdekes, én is holnap megyek fogorvoshoz! Most csak tisztítás lesz, de sajna ki kell húzni a maradék két bölcsességfogamat, és az nem jó buli...
Alida pont 100 cm. Nekem elég nagynak t?nik így is, meg a kis 15 kilója hozzá, de mondjuk a szülei nem langaléták.
Örülök, hogy így beindultál. Ha lesz egy kis idôm (khm-khm), elolvasom, amit belinkeltél.
zsuzsi 81

Sudi:
Remélem, nem fog gondot okozni a ciszta. Sokat pihenj! Mikorra vagy kiírva? Sok sikert a felújításhoz.

Most kérdezte tôlem egy barátnôm, hogy Alidát beadom-e oviba májusban. Elôször rávágtam, hogy dehogy is, de azóta elkezdtem rajta gondolkozni. Hátha épp lesz egy hely, akkor meg miért ne. Legalább a magyar ovit is megtapasztalja. Persze lehet, hogy szóba se állnak majd velem, mert csak ilyen rövid távra szeretném, mindenesetre majd megérdeklôdöm.

Olive:
Ha még mindig a nyavalya gyötör, egyél nyers gyömbért! Nekünk pillanatok alatt hatni szokott.

Na megyek, Tábita úgy döntött, hogy még szórakoztat minket, pedig már elaludt egyszer.
zsuzsi 81

Sziasztok!

Tominak boldog szülinapot így utólag is!!!

Na, ma elkészültem a Fifi jelmezzel
Kép Kép
Azóta ez van Lilin :lol:
Lilinek bedurrant a füle, szombaton még ügyeleten is voltunk :cry: Eddig azt sem tudtam hol van, hát most megkerestük :?
Azóta melegítjük, antibiotikumot is kapott, de az meghajtotta, így abbahagytuk. Maradt a Nurofen.
Most úgy néz ki, hérfőn már ő is megy oviba...végre. De nem tudom, végig járja-e a hetet :roll: ?
Sztem kezdődik az, mint 2 éve...fülgyusziba be, ki...be, ki :cry: :cry:

Edith, a ruhát túrtam :wink: A kantáros szoknyát is meg a fehér madeira blúzt is. Néha kincseket találok.
Azért a szolnoki ovik sem ilyenek, ne aggódj! :lol: Vagyis mindegyiknek megvan a maga specialitása. Úszni, meg majd ha nagyobbak lesznek, akkor viszik őket. Korizni nem, pedig a pálya az ovitól 100 m-re van, ha nem közelebb. De azt nem is bánom...helyből is képes elesni, hát még korival a lábán :lol: :lol:

Ezeket a vegyescsoportos ovikat nem kedvelem amúgy. Mikor tavaly ilyenkor bementem az ovinkba puhatolózni, kérdeztem is, hogy "Ugye nem vegyescsoportos?" De szerencsére nem. Délután, uzsonna után engedik át a nagyokat a kicsikhez, de akkor már úgyis csak játék van.
Kicsik esetében húzóerőnek számít, ha nagyok közt vannak...és a nagyok? :? És itt Szolnokon szépen meg is szüntetik ezt a fajta oktatást az ovikban, annyira nem jött be.

Eszter, milyen volt a bál? Meséljél!
Én jövő szombaton megyek :D Ma voltam fodrásznál 8)
És igen, Lilire pótnagyi vigyáz majd :wink: :lol: Nagy a szerelem.
Marika néni azt tervezgeti, hogy majd ha felköltöznek nyárra megint Szurdokpüspökibe, majd Lili huzamosabb ideig velük lesz, míg én itthon dolgozok :shock: :o :?: Hát érdekes ötlet, de elgondolkodtató. csak az riaszt el, hogy ott fent alig laknak. Mi van, ha történik valami? :roll: Nekik se kocsi, se semmi, öregek is....szóval alszok még addig párat :roll:

Többen is kérdeztétek-mondtátok, hogy Lili a legynagyobb a csoportban? Hááát, asszem :roll: :lol: Talán még az a kisfiú akkora, Andriska, aki épp előtte ül, de nem biztos. Majd utánajárok :wink:
De pl. Betti a naplójában megírta, hogy Léna már 117cm :shock: :lol: Mondjuk Betti is jó magas...
Szép magas lányok lesznek, örülök neki 8)

Zsuzsi, ha időben elkezdesz intézkedni, még az is lehet, hogy felveszik Alidát oviba, pár hónapra is. Nekem is azt mondta tavaly az ovivezető, hogy adjam be március-áprilisban, mert ha nem a rendes tanévben kezd, szeptemberben (amikor is az önkormányzaton múlik, hogy kit, hová vesznek fel a megjelölt helyek közül), hanem mikor betölti a 3. életévét, akkor a vezetőn múlik, felveszi-e, vagy nem.
Úgyhogy, ha találsz olyan ovit, ahol van hely, sztem lehetséges a dolog :wink:

Megyek fürdetni

Írjatok!

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Rita, utolag, de annal nagyobb szeretettel kivanunk Tominak nagyon sok boldog szulinapot!

Nori, ezt a Fifi jelmezt nagyon kitalaltad! Biztosan nagy sikere lesz Lilinek. Nem csoda, ha nem akarta levenni. :lol:
Szegeny, remelem minel hamarabb meggyogyul! Akar hiszed, akar nem, en meg mindig nem masztam ki teljesen ebbol a torokfajosdibol. Most mar 3. hete. Viszont most mar legalabb a kozerzetem jo es visszajott az eletkedvem. Masfel hetig legszivesebben ki se masztam volna az agybol. Persze ezt nem tehettem meg, de pl. a hazimunkakkal igen elmaradtam es szerintem husvet lesz, mire pl. a mosassal is utolerem magam. Szo szerint hegyekben all a szennyes. Raadasul a ruhak nem szaradnak valami gyorsan, szaritogepunk meg nincs. :roll:

Zsuzsi, nagyon jo tippeket szoktal adni, de ezt a gyomberest most inkabb nem probalom ki, ugyanis beinditana egy olyan reakciot nalam, amit nem szivesen ideznek elo. :oops: A terhessegem alatt mindenki a gyombert ajanlgatta hanyinger ellen es nalam ellenkezo reakciot valtott ki. Azota is felfordul a gyomrom, ha csak megcsap a gyomberszag. :oops: Ugyhogy maradok a teaknal es a vitaminoknal, bar nem ugy tunik, hogy gyorsan segitenenek. :twisted:

Megnezted mar te is a masik ovit vagy majd jovo heten? Ha arban es tavolsagban nincs nagy kulonbseg a ket ovi kozott, en a Montessorit valasztanam. Mi tenyleg nagyon meg vagyunk elegedve vele es eddig minden ismerosunk, akinek oda jart a gyerkoce. Most nem kifejezetten a mi ovinkrol beszelek. A sogornom gyerekei pl. Irorszagban jartak ilyen oviba es ok is nagyon ajanlgattak.
Gondoltam ma ratok. Ma gyalog mentunk a zeneoviba es olyan hideg szelt fujt, hogy Lollinak csorgott a szemebol a konny, na meg az orra is beindult. Pedig itt nem is volt -5 alatt a homerseklet, viszont nagyon hidegnek tunt a szel miatt.

Edith, orulok, hogy te is irtal hosszabban magatokrol. Lenne egy kerdesem. Lattam a fozos blogodon, hogy te mar sutottel zebratortat. Csak aznap frissen az igazi vagy meg masnap is finom?
Kepzeld, ma indiai vacsorank volt es Lollinak nagyon bejott! Persze eloszor kiszedtem neki, utana nyomtam szet a chillit a mi kajankban, de egy kicsit feltem tole, hogy az a keleties fuszerezes neki nem fog izleni.
Az ovi miatt meg ne mergelodj, az a lenyeg, hogy a lanyok jol erzik magukat ott! Itt se minden ovi szuper, sot, nagyon nehez jot talalni. En azt se bannam, ha a felszereltsege nem elsoosztalyu, csak az ovonok legyenek nagyon jok. Szerintem ez a lenyeg. Az elozo bolcsije Lollinak nagyon hiper-szuper volt. Meg az udvara is elsoosztalyu, viszont semmit sem ert az egesz, mivel a nevelok csapnivalok voltak. :roll:
Lolli meg nagyon szeret beszelni, igenyli, hogy sokat foglalkozzanak vele es a regi gondozonoi szinte le se sz**tak a gyerekeket, csak egymassal beszelgettek. Ugyhogy ennyit a jol felszereltsegrol. :evil:

Zsuzsi, Alida szokott DVD-t vagy tv-t nezni? Ismeritek Peppa Pig-et? Szerintem nagyon aranyos kis mesek. Lolli is nagyon szereti. Tulajdonkeppen ez az egy mese, amihez leul es vegignezi. Egyebkent csak a zenes, tancos gyerekprogramok erdeklik. Orulok is neki, hiszen annyi idetlen mese van a tv-ben manapsag, hogy ki lennek akadva, ha azokat nezne.
Ja, van meg egy, amit neha nez, de az leginkabb Apa kedvence. Lehet, hogy esetleg nalatok is megy. Egy Madeline nevu francia kislanyrol szol es tuzdelnek bele francia szavakat, kifejezeseket is. Ezt se banom, ha nezi, mert kedves, ertelmes, oktato jellegu tortenetek.

Jo ejszakat mindenkinek!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok,

a legfrisebb képeket megnézhetitek itt:

http://picasaweb.google.hu/Reka240306/2 ... directlink

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Sokat írtatok!
Megyek sorba visszafelé..... :lol:

Réka és Zalán nagyon aranyosak, ahogy hóembert építenek! Minden gyerek szereti! Geryvel is csináltunk, na meg persze az oviban is volt hóemberezés!
Képzeljétek, egy csomó madáretetőt is kiarknak a kertbe, és egy csomó kismadár jön csipegetni. Olyan jó, hogy ilyen dolgokat tanítanak az ovónénik! :-)
Ma meg lesétáltak egy közeli ház kis kertjéhez, ahol van hóvirág! :-) Én meg pot néztem a konyhaablakból őket! :lol: Imádom nézni a Geryt, úgy hogy nem tudja, hogy nézem!

Kicsit megfáztam a múlt héten, nekem is torokfájásom, és náthám volt. Még most van kis náthám, de ugye terhesen nem szívesen szedek be semmi gyógyszert.

Nóri ez a Fifi jelmez csúcs szuper!!!! Nagyon ügyes vagy, irigyellek!!! Geryéknék jövő hét pénteken lesz a farsang, és nekem semmi sem jutott eszembe, lesétáltam a Spar-ba és nézegettem a kész jelmezeket. :roll: Végül egy bocitarka kowboy-rucit vettem. Úgy érzem nem lennék képes semmit magamtól megcsinálni....
Csütörtökön meg mennek jégszínházba az ovival! :-)
Kíváncsi vagyok hogy fog tetszeni Gerynek!

Zsuzsi!
Szerintem jó dolog az ovi, ha teheted vidd Alidát. A közösség, a többi gyerek nagyon sok dolgot tanít neki, amit Te nem tudsz.
Először én is féltem a vegyes csoporttól, de végül is már a bölcsiben is ez volt. A nagyok sok mindent tudnak tanítani és segíteni a kicsiknek. És pesze minden ngay kap egy kisebbet, pl mikor így elmennek sétálni, jobb a lelkemnek látni, hogy egy nagy fogja az Ő kezét.

Most már ezt a levelet elküldöm, mert félek, hogy eltűnik.... :shock:

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Edit!
Mi az, hogy a régi helyre nem vettek vissza??? Onnan mentél szülni? Mert ha igen, akkor ezt nem is tehetné meg a cég!?! Nem?!
Viszont az új munkádhoz sk sikert, és az a lényeg, hogy neked tetszik amit csinálsz! :-)
Biztos aranyos a két szöszi, ahogy csacsog! :lol: :lol:

Gery most már kezdi érteni, felfogni, hogy kistesója lesz. Nem veszem föl, mert nem bírom, és most már Ő mondja, hogy anya ne, mert ott a pocimban a kisbaba. :-)
Kis cuki!! Imádom!!!!
Lassan teljesen kész a felújítás is. Tök jó lett.

Jövő héten szerdán megyek vérvételre, meg UH-ra. Jó lenne, ha már meg tudnák mondani Kisbarack nemét. Kíváncsi vagyok nagyon. :D

Most mennem kell, puszi mindenkinek!
Rita Te is jelentkezz ha tudsz!!!!!

Sudi És

Kép
Kép
sudi

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK ZSUZSINAK!!!!

Kép
Kép
etterke

ZSUZSI, BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK MI IS!!! :)
Kép

Sudi, igen a régi munkahelyemről van szó, onnan jöttem szülni. Sajnos, megtehetik, egyszerűen válság miatti cégátszervezés ürügyén megszüntették az állást, amit betöltöttem. Annyi kiskapu van, ami mind a munkáltatók javát szolgálja. Nem, mintha bánnám, mert még a kutya sem vágyott oda vissza.
Ilyen munkakörbe (irodai) nem szívesen mentem volna vissza, mert ez teljes elszigetelést jelentett volna a "külvilágtól". Magyarán, ha eltemetkeznék egy cég irodáján, semmi esélyem nem volna többé a kitörésra, a sajtóban való állástalálásra. Mert egy ilyen meló mellett nem lenne időm és energiám még pluszban cikkeket is írni, azok után meg csomó járnivaló van, és este nem lehet megoldani, szóval, én mindenképpen valami sajtós munkát szeretnék. Végülis azt is csinálom itthonról, csak sajna aprópénzért. De más esélyem nincs, ha idővel mégis ezen a területen szeretnék munkát kapni.

Muszáj mennem, fektetés van.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sok boldog Zsuzsanna napot kívánunk!!
Kép

Meg volt a farsang is, pár kép:
Kép Kép Kép Kép
Nagy buli volt. Még tegnap is a maradék sütiket desszertezték és még hetekig isszák az üdítőket is, annyit vittek a szülők. :lol:
Vadgeszti sütim nagy siker volt, tetszett a gyerekeknek.
Korábban volt az ebéd is, mert 1-kor jött valami zenész pasi hangszerekkel, és addig még aludni is kellett nekik. Volt rá 1 órájuk, gondolhatjátok, mennyire voltak fáradtak délutánra.

Sudi! Lilinek 2-3 hónapja volt olyanja, hogy állandóan babával a hasamban rajzolt, meg mondogatta, hogy ő is onnan jött, meg hogy most is van-e a hasamban? :lol:
Gerit mikor mondták meg, hogy fiú lesz? Hány hetesen?

Eszter...kicsit bővebben esetleg??? :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

ZSUZSI, MI IS NAGYON SOK BOLDOG NEVNAPOT KIVANUNK!

Nori, nagyon edesek a kis jelmezesek. Jo buli lehetett. :) Azert ahogy elneztem a tobbi jelmezt, ismet meg kell, hogy dicserjelek, mert Lilie volt az egyik legotletesebb. Te, milyen az a vadgesztis suti? Megkostolnam. :wink: En a fogyokuram ota nagyon edes szaju lettem. Nincs olyan nap, hogy ne ennek kekszeket vagy sutiket. :oops: Teljesen fuggo lettem. :roll: Szerencsere azert tartom a sulyom, de emiatt allandoan sutok, mert nem merem a bolti cukros-feherlisztes cuccokat tomni magamban. Valoszinuleg akkor mar visszahiztam volna eredeti allapotomra. Minden kekszet, sutit dietasitok, de igy is nagyon finomak. :wink: Pont most orulgettem a napokban, hogy talaltam olyan barack konzervet, ami nem cukorral van elteve. Imadom a barackos sutiket is, de cukros befottbol nem mertem sutni.

Ma nagyon hulla vagyok, igen szornyu volt a tegnap ejszakank (hol Apa, hol lanya ebresztett fel), ugyhogy megyek is aludni, mert nem akarok holnap is ilyen nyugi lenni, mint ma voltam. :roll: Bar meg lehet, hogy bekukkantok Edith konyhajaba egy percre, hatha talalok valami ujabb finomsagot.
Edith, ha tudnad, mostanaban miket krealok?! En aztan meg a reform kajat is megreformalom. :lol: Lollinak ma nagyon jo hete volt, mert 2-szer is indiai kajat foztem es az nagyon bejon neki.

Puszi mindenkinek:

Olive

KépKép
olive

CSak pár sor...

Nóri, klassz képek, tényleg úgy tűnik, hoyg jó volt a hangulat! Nálunk is megvolt a buli csütörtökön, majd hozok képeket.

Olive, Őszintén meg mondom, annyira nem tudna érdekelni, hoyg egy befőtt éppen cukorral van eltéve vagy sem. :) Persze, meg si van a látszatja. nem tudom, te mennyire vagy befőzéspárti, de érdemes lenne kipróbálnod! Én tavaly tettem el cukor nélkül meggyet és cseresznyét, de lehet szilvát és barackot is. Majd még dumcsizunk róla, ha eljön az ideje. A Chili con carne ... hús nélkül-t láttad? Te ihletted!:)

Jó éjt!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, túl vagyok az alapítványi bálon is. Kaja jó volt, a zene mulatós volt (nem az én műfajom :( ), tombolán nyertünk 5 személyes állatkerti belépőt Jászberénybe 8) .
Csak sajna az óvónők merő jóakaratból kibabráltak velem :roll: . Mondván, úgyis egyedül megyek, maguk mellé ültettek (ülésrend volt), pedig előtte egy anyukával megbeszéltük, hogy majd összeülünk és röhögünk jókat. Persze, hol egyiknek, hol másiknak volt feladata, így sikerült egyedül hol kókadoznom, hol felspannolnom magam ezen az egészen nagy magányomban.

Olive, itt a süti 1266740937.2274.doc
Ezt aztán úgy diétásítod, ahogy tudod és akarod :P
Igen, Lilié volt az egyedüli S.K. munka. Az a büdös nagy igazság, hogy marhára nem akarnék kiadni 5-8000 Ft-ot egy jelmezért. Igaz, turiban is lehet találni, de ez most eszembe sem jutott.

Edit, én láttam a képeket a blogodban, ééééédes volt a Piroska és a Katika :wink:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Nori, ezek a vadgesztik nagyon jopofak! Lehet, hogy megcsinalom a Lolli szulinapi bulijara. Szerintem a gyerekeknek nagyon tetszene. Pont jott a ferjem kivancsiskodni, hogy mit nezek a neten, amikor a receptet olvasgattam. Mondtam neki, hogy recepteket. Kozelebb jott, mert a gesztenyeket latvan, azt hitte, hogy szivatom. Meg amikor kozelebbrol is megnezte kerdoen nezett ram, hogy "de hat ezek gesztenyek?!" Jot mosolyogtam. :lol: Te fagyasztottal le belole? Nem tudom, hogy a csokimazat nem viseli-e meg a fagyasztas. Mar csak azert erdekelne, mert jo lenne, ha nehany sutit mar elore el tudnek kesziteni es lefagyasztani, mert ha mindennek az utolso pillanatban kezdek neki, nem leszek kesz. Bar lehet, hogy ezt csokimaz nelkul kene fagyasztani es amikor kiolvasztom, akkor martogatni a csokiba?

Edith, nagyon szeretnek eltenni befottet, dzsemmet, csak sajnos itt nincsen arra alkalmas gyumolcs. :cry: Tavaly nyaron is pl. megkivantam a sargabarackot. Egy kis dobozkaval egy vagyonba kerult es olyan izetlen volt, hogy elvezhetetlen volt nyersen. Egyet birtam legyurni belole, a tobbit sutibe tettem, maskepp senki sem ette volna meg. Azon agyaltam, hogy augusztusban megyunk haza hosszabb idore, ha akkor lesz arra alkalmas gyumolcs, akkor talan otthon megprobalkozom eltevessel, dzsemfozessel, csak anyukamnak fog egnek allni a haja tole, mivel o utal mindenfele konyhai tevekenyseget. (Nalunk apukam sut-foz.) Az is lehet, hogy megkerem a nagynenemet, hogy nala csinalhassam, mivel o kertes hazban lakik es van nyari konyhaja, igy nem futenek be senki lakasaba, hazaba a nagy kanikulaban. O meg amugy is profi az ilyenben, mivel regen rengeteg gyumolcsott tett el. Persze azert kivancsi lennek a te tapasztalataidra is. Cukor nelkul vagy gyumolcscukorral vagy xylitollal azert is szeretnek dzsemmet fozni, mert akkor anyukam is ehetne belole. Neki idoskori diabetesze van, de nem sulyos, gyogyszert sem szed ra, csak dietat tart. Viszont egy cukros dzsem vagy befott nem fer bele a dietajaba.

Igen, lattam a Chilli con Carne-t, jot mosolyogtam is, amikor eszembe jutott a dietas korszakunk. :) Azert en most is sokszor figyelek a parositasra, persze mar nem olyan szigoruan, de azert a legtobb vacsorankban nem szerepel hus-krumpli vagy hus-teszta, hus-rizs parositas. Ha vendegek jonnek vagy mi megyunk vendegsegbe, akkor kivetelt teszunk, nem csinalunk belole problemat. Olyankor siman lecsuszik a hus-krumpli. :lol:
A multkoriban voltam vervetelen, teljesen jo a vasam, ugyhogy ugy tunik, egyaltalan nem hianyzik a szervezetemnek a korabbi tulzott husfogyasztas. Na, nem lettunk vegak, de mar nem eszunk annyi hust, mint korabban. Nigel is szepen tartja a sulyat, ugyhogy most mar o se akar visszaterni a korabbi etrendunkre. Nyaron iszonyu magas volt a vernyomasa, amitol mar o is kicsit berezelt, ugyhogy rajott, hogy neki is valtoztatnia kell. Azota, hogy ledobott kb. 18 kilot, o is az alacsony vernyomasuak taborat kepviseli. :lol:

Nalatok lehet kapni voroslencset? Nagyon finom dolgokat szoktam fozni mostanaban belole. Magyarorszagon mar kideritettem, hogy van, csak nagyon draga. Lehet, hogy nalatok is van, csak eppen megfizethetetlen. Nalunk valoszinuleg a nagyszamu azsiai (indiai, pakisztani) lakossag miatt mindenhol lehet kapni es annyira nem veszes arban. Indiai fuszereket probaltal mar? Mi nagyon szeretjuk. Lollitol tartottam eloszor, hogy nem fogja enni, de bejon neki nagyon.

Jo ejszakat mindenkinek!

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok,

itt vannak az ígért farsangi-ovis képek:

http://picasaweb.google.hu/Reka240306/F ... directlink

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Jaj, annyit írtatok, hogy nem tudom visszaolvasni!

Farsangi jelmezek nagyon jók, kicsit irígykedem, hogy mi ilyesmibôl kimaradunk (itt nincs is farsang)

Köszi a köszöntéseket, nagyon jólesett!

Alida ovis lett!!!! Ma van elôször. A Montessori mellett döntöttünk, mert kétszer ott volt nézelôdni, is attól is akkorát fejlôdött, azóta is folyton kivág, ragasztgat, és rengeteget önállósodott. De azért nagyon izgulok, hogy jó lesz-e.

És képzeljétek, felvették egy budapesti oviba májusra és jún elejére! Megnéztem a 7. kerületi ovikat, általában nagyon gáz, még rendes udvar sincs, arról nem is beszélve, hogy milyen lehet ott a társaság (bocsánat, amúgy nem vagyok válogatós, de azért a Keleti környékén...), szóval 6. kerülei oviknak írtam (a legtöbb közelebb van hozzánk, mint a 7. ker-ik), és az egyik írt vissza, hogy semmi akadálya. Csak majd egy héttel a beadása elôtt fizessem be a kaját. Interneten nagyon szépnek tûnik az ovi, és Alida úgyis könnyen beilleszkedik az új helyzetekbe.

Ne is írjatok sütirôl, nekem még sütôm sincs. :cry:

Megyek, kihasználom az édes "egyedüllétet"!

Pusz mindenkinek
zsuzsi 81

Sziasztok!

Zsuzsinak utólag boldog Névnapot kívánok Én is! :-)

Edit, nem semmi, hogy így nem vettek vissza, de ha nem bánod, akkor így jó.
Nálunk pont most fog visszajönni egy csajszi GYES-ről. Mikor elment, volt egy balhéja, ami miatt kirúgták volna, csak akkor már épp terhes volt, és ezért maradt. Most meg nem is akarták visszavenni, de mégis kénytelenek. :? Viszont a nem abba a beosztásba vették vissza, mint amiben volt. Abban reménykednek, hogy nem lesz neki megfelelő, és akkor kilép, vagy majd belekötnek és kirúgják. Kívácsi leszek hogy lesz!

Nóri!
Farsangi képek nagyon jók, aranyosak a kis törpék! :lol:
Nagyon klassz a gesztenyés süti. Csak náluk úgy látszik itt Pesten ragaszkodnak a HACCP-hez, meg egyéb szabályokhoz, mert semmi SK sütit nem lehet bevinni. Már a bölcsibe sem lehett, ide az oviba sem.
Bár ez nekem, a "kényelmes" ayukának megfelel, mert csak veszek valami finomságot....... :oops: :oops: :shock:
Na jó, azért szoktam én finomságokat csinálni, a fiúk nagyon édesszájúak! :roll:
Geryről 16 hetes UH-on mondták, hogy fiúcska! Már nics sok addig, holnap megyek UH-ra, hátha már látszik.. :lol:

Most mennem kell, lakást árulok.
Majd jövök, még akartam írni....

Sudi És

Kép
Kép
sudi

Sziasztok!

Ismét a végével kezdem... :)

Sudi, drukk a mai UH-hoz! :) Ti amúgy mit szeretnétek inkább? Vagy egyértemű, hogy lányt? Úgyis tudom, hogy mindegy, az a fontos, hogy minden rendben legyen!
Ilyenről még nem is hallottam, hogy nem szabad saját készítésű dolgot bevinni. :shock: Remélem, hogy itt nem hozzák be soha, emrt én meg nem vagyok hajlandó bolti cuccot vinni. Mostanában én is rengeteget sütök ezt-azt (rengeteget ahhoz képest, hogy régebb szinte semmit, csak alkalmakra) a lányok kezdik értékelni. És a férjem is egy fokkal édesszájúbb, mint hajdan. Ő pl. a muffinra van rákattanva rendesen. Bármiylen izűt megeszik, édeset, sósat egyaránt, de a csokissal leveszem a lábáról. :)
Gondolom, hogy csak óvintézkedés ez az egész dolog, és nem arról szól, hoyg egyes anyukák "utálnak" mások keze után enni! :D

Zsuzsi, remélem, minden rendben volt az oviban és Alida (no meg ti is) még most is annyira lelkes. Biztos, hogy jót tesz neki, a nyelvi akadályok meg nem akadályok ebben a korban. Itt rendszeresen fül- és szemtanúja voltam román és magyar gyerekek tökéletes kommunikációjának annak ellenére, hogy mindegyik a saját nyelvén beszélt. :) kriszta pl., amióta oviban van, már sok szót tud, pedig kiscsoportban még nem tanulnak románul. Azért van egy téli jópofa ének, amit megtanítottak nekik és kiakadtam, amikor elejétől végig helyesen (bár néhol furcsán hangsúlyozva) elénekelte. Meg még volt egy olyan élményünk, hogy a férjemék is tanultak a zenekarral román énekeket és azért, hogy minél inkább a fülébe másszon a dallam, sokszor az autóban is az ment. És egyszercsak halljuk, hoyg Kriszta együtténekelt az énekessel! :shock: Azt hittem, dobok egy hátast, amikor meghallottam.

Elküldöm...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Olive, gratulálok Nigelnek, hoyg annyit fogyott!!! És hogy képes volt valamenynire életmódot váltani. Szerintem ennél többet nem is kell tennetek az egészséges életmód érdekében, nem látom értelmét annak, hoyg a húsról lemondani. Mi sem eszünk állandóan, de amenynit igen, azt úgy gondolom, hogy jó. Mert bab, lencse, borsóóféléket úgysem ennénk akkora mértékben, hoyg fedezhetnék a fehérjeszükségletet. Múltkoriban többször volt ilyen egy hét leforgása alatt, mert az Erdélyi Konyhába iylen recepteket kellett írnom, de még nekem si fura volt! SZeretjük, de csk úgy kb. kéthetente egyszer van valamilyen hüvelyes étel. A szétválasztásra nagyvonalakban továbbra is figyelek én is, de nem csinálok nagy ügyet belőle.
Vöröslencsét biztos, hogy lehet kapni, bár azt hiszem, csak bioboltokban. Az árát nem tudom, de ha csak ott van, akkor nem "földi halandónak" való. Biztos, hoyg nálatok azért olyan elterjedt és hétköznapi, mert sok a keleti származású lakos. Itt azt a zöld színűt lehet kapni, ami olyan csúnya lesz (mint a kaki), amikor megfő. Magyar termék, de csak ezt láttam és vettem. És még van sárgaborsó is, ez is magyar import. Finomak és nem drágák, igazából érdemes lenne használni őket gyakrabban, de már zúgolódott a férjem, hoyg ennyit adok belőlük.
Indiai fűszereket nem ahyználok túlságosan, az egyedüli currypor, amit rendszeresen szoktam. Bár ki tudja, az mennyire indiai. Gyártani biztos nem ott gyártják. Még van kardamomom, de ritkán használom, korianderem, de ez sem feltétlenül indiai, szóval próbálkozom, de nagyon óvatosan kell ahsználnom őket, mert a férjem nem mindent szeret. Pl. semmiféle mediterrán "gyomot" - ahogy ő hívja - nem használhatnék, de azért pici menynislgben csak belecsempészem azokat is az ételekbe!:)

Cukormentes lekvárt nem tudom, hoygan kell főzni, bár régebb mamáék a szilvaízbe biztos, hoyg egy grammot sem tettek, de azt rengeteget kell főzni, amíg nagyon kemény lesz. Én tavaly befőtteket tettem el, amivel csupán anyni dolgom volt, hoyg jól megmostam a gyümölcsöt (meggy, cseresznye), lecsipkedtem a szárakat és abszolút tiszta, száraz üvegekbe raktam. Még egy picit bele is nyomkodtam őket, mert úgyis összeesik. Aztán rácsavartam a kupakot és kuktában kb. 15 percig gőzöltem az egészet. Abbana vízben hagytam kihűlni és már ment is a kamrapolcra. Nagyon finom "befőtt", pont olyan a gyümölcs íze, mintha friss lenne, csak éppen puhább a húsa. Tudod, ha érdekel iylesmi, nézz be Dulmina tündérkonyhájába, onnan vettem én is ezt az ötletet, de nála sok ehhez hasonló dolgot találsz. Ő is kb. azt képviseli: nem vega, de amit lehet, reformosít. :)

Eszter, még nem néztem meg a képeket, de majd rögtön!:) Biztos aranyosak voltak a manók! A tanfolyamot elkezdted?

Nóri, tényleg klassz volt a jelmez, én is a saját kezű jelmezek híve vagyok. Én sem öltöztem soha vett jelmezbe (akkoriban nem is voltak iylesmik) nekem mindig az volt a kihívás, hogy a meglévő dolgokból mit tudok kihozni. Ha kellett, ezt-azt kölcsönkértem, de kész jelmezt sosem vettünk. Most is, krisztának a Katica-háta, az egyik pisos konyhai tálamból készült. Az ötlet igaz, hoyg nem eredeti, nem sajátom, de mit számít? :)
Hozok én is rögtön képeket!

Puszilok mindenkit!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Farsangi képek:
Katica:
Kép Kép Kép
Pijos-ka:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Jó rég írtam már, de mentségem, hogy rendszeresen olvasom a fórumot és a képeket is mindig megnézem. Írni sajnos nem mindig volt időm, de most igyekszem válaszolgatni.

Zsuzsi, remélem továbbra is tetszik Alidának az ovi. Biztos szuper! Én csak a waldforfot ismerem, de a leírtak alapján a montessori is nagyon szimpatikus. Nem volt gond, hogy otthagytad Alidát? Tábita nem akar ott maradni? Hiányoznak egymásnak? Zalán és Réka nagyon ragaszkodnak egymáshoz. Nagyon örülök, hogy Réka ebbe az oviba jár. Nagyon jó az óvónéni. Sokat mondókáznak, táncolnak, mesélnek, kézműveskednek.

Edith, fantasztikus jelmezeket csináltál. Nagyon ügyes vagy! Én sajnos nem vagyok ilyen ügyes kezű és kreatív. Tavaly kaptunk kölcsön jelmezt, idén a neten vettem viszonylag olcsón jelmezt. Zalánnak is vettem egy Micimackó jelmzet, de nem hajlandó felvenni :(

Nóri, a Fifi jelmez is nagyon szuper! Gratula!

A mi ovinkba sem lehet vinni saját készítésű élelmiszert, ez valójában szabályzat és szerintem minden ovira jelllemző Magyarországon, esetleg nem tartják be vagy kevésbé szigorúan. Például nálunk minden szerda gyümölcs nap és ilyenkor lehet bevinni gyümit és zöldséget, mert a menza kevés gyümi, zöldséget tartalmaz. Tehát ez is kivétel. Illetve farsangkor két anyuka is sütött fánkot. Szülinapra viszont mindenki cukrászdai tortát, kekszeket visz. Én sem kedvelem az ilyen édességet, gyerekek is jobban szeretik a házisütiket.

Sudi, mi volt az UH-n? Minden ok? Megmutatta magát a baba? Egyébként nem ti költöztök ugye? Kész a felújítás?

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Alida továbbra is élvezi az ovit, szívesen megy. Néha panaszkodik, hogy nem érti a gyerekeket, meg mikor kiabálnak, azt hiszi, hogy veszekednek, de egyáltalán nem visszahúzódó, és már az elsô nap lett egy kis barátnôje, úgyhogy szerintem nem kell féltenünk. Mindig mondjuk neki, hogy jobb, hogy ilyen korán megtanul angolul, így mire iskolás lesz, már jól fog tudni. Egyébként is kétnyelvû (angol-francia) iskolába akarjuk adni, mert ha már Kanadában vagyunk, akkor használjuk ki. Szerencsére az állami iskola, tehát ingyenes.

Gyula viszi reggelente, és eddig én csak egyszer tudtam értemenni. Tábita általában akkor ébredezik, szopik, mikor Alida megy, meg aztán nehéz még Alidának megértenie, hogy nem lehet fél órát nyammogni a reggelin, hanem tempósan el kell készülni. Sikerült átállítani a korábbi kelésre, így nyolckor keltem, és 3/4 9-kor indulnak. Eddig általában 9, fél 10-ig aludt reggel. Hiába fárad el az oviban, nem hajlandó aludni a délután, így tegnap is már fél 8-kor lefeküdt. Sétálni még nem nagyon lehet ilyen idôben, tegnap reggel -27 volt.

Nálunk úgy van, hogy nekünk kell vinni a tízórait a gyereknek. Most is dühöngök magamban, hogy nem elég, hogy egy kalap pénzt kifizetünk, még a kaját is mi visszük. Így viszont jó minôségû ételt kapnak. A kivitelezése viszont nagyon tetszik, minden nap egy szülô visz tízórait az összes gyereknek, így kb havonta egyszer kerül sor mindenkire. Zöldséget és gyümölcsöt kell vinni. Vannak tejre, és magvakra érzékeny gyerekek, így mást nem is nagyon szabad. Eddig viszont mindkét nap sárgadinnyét is vittek, azt meg Alida nem ehet...

Szóval összességében úgy tûnik, hogy beválik ez az ovi. Remélem, hogy április közepéig, amíg jár Alida, valamit már fog tudni angolul.
zsuzsi 81

Eszter:
Nagyon szép Réka, mint jótündér. Szerintem ne legyen lelkiismeretfurdalásod, hogy nem Te készítetted. Én sem tudom, hogy hogy ügyeskednék össze egy jelmezt. A múltkor, mikor kezembe vettem a tût-cérnát, Alida elkerekedett szemekkel kérdezte, hogy "Mami, varrni fogsz???"

Nálunk azt hiszem, a Halloween felel meg a farsangnak, már ami a beöltözést illeti, csak az a baj, hogy október végén van, és a gyerekek házról-házra járnak beöltözve, és bizony akkorra már leesik a hó, és kb -10 fok van. Alida viszont már nagyon készül, hogy jövôre ô is beöltözik.

Edith:
Nagyon szépek az ovis nagylányaid a jelmezekben. Úgy látom, hogy Piroska elôre megette a nagymama kalácsát. :lol: Akartam is már kérdezni, hogy nálatok milyen nyelvû az ovi? Magyar, csak román gyerekek is járnak? Alida leginkább a táncolással és nevetgéléssel fejezi ki magát.

Sudi:
Nálatok is volt farsang? Kíváncsi vagyok, hogy megmutatja-e magát Kisbarack. A budapesti ovikat majd én is megtapasztalom. Alidának épp akkor lesz szülinapja, és otthon még a sütôm is jó, de azért majd elôre kiokosodom, hogy mit szabad vinni. Amúgy cukrászremekléseim (Alida eddigi szülinapi tortái) nem voltak túl szépek, de annál finomabbak.

Nóri:
Hol vagy? Sajnálom, hogy a bál nem úgy alakult, ahogy eltervezted. Ennyire szigorú volt az ülésrend, hogy nem lehetett felbolygatni?

Na ezt már elküldöm.
zsuzsi 81

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?