Új privát üzeneted érkezett!

Gratu Benettke!!!!

mi produkáltunk ismét egy tökéletes nst-t.. mindig jókor ébred fel Blanka, tiszta kis ügyes. :lol:
Holnap amnioscopia ismét.aztán meglátjuk./tudjátok Blanka azt mondta vasárnap akar megszületni./

Kép
Kép
ronci

Anita: próbálj megnyugodni. Amire én emlékszem, az, hogy szemésztei eltérést okozhat ha magzati korban fertőződik. De úgy rémlik ezirányba csinálnak szűrést a terhesség alatt. ( a kiskönyvem nélkül már nem is tudom miket néztek)
Ha később fertőződött, akkor az esetek jelentős részében tünetmentesen átmegy az embereken. Ha jól emlékszem a populáció 70%-a átesett rajta.
Ha már biztos, hogy CMV, akkor is van antivirális terápiára lehetőség.

Mikor lesz eredményetek? Próbálj addig valami másra gondolni, (tudom, lehetetlen) különben bele fogsz őrülni az aggodalomb!.
zuzmooo

Benettke! Gratulálok. Sok sok tejcsit és gyors gyógyulást.

Zarja! Sajnos én tanácsot nem tudok neked adni, de megértelek. Küldöm a sok sok pozitív energiát, hogy minden úgy alakuljon, ahogy szeretnéd.

Anita! Szerintem se nézd a netet, mert bekattansz tőle. Én akkor jártam így mikor a vérképemben az egyik eredmény rossz volt. Utánanéztem a neten, azt írták, hogy daganatra utal. Totál kiakadtam, bőgtem meg minden, majd elmondta a doki, hogy igen átlagembereknél arra utal, de terheseknél ez normális. Pfff. Úgyhogy azzal, hogy idegeskedsz semmi nem lesz jobb, sőőőt. Még nem is biztos, hogy beteg. Addig csak szúúú száá, mert Levike észre fogja rajtad venni és az neki sem jó. :roll:

Bori! Sajnálom, hogy ilyen szarul vagy. Próbálj teázni meg méz meg citrom. Hátha kicsit jobb lesz. Jujj, de utálok én is beteg lenni. :?

Köszi csajok a kérdésemre a választ. Akkor nem siettetem a kis drágámat. Csak az a baj, hogy fogantatás szerint ugye holnap betöltöm a 40. hetet. Na mindegy. Majd tudja az anyatermészet, hogy mikor kell közbelépni. :lol:

Basszus csajok akik még 2in1 vagyunk. Alig maradtunk :shock:

bellerreni
Eger

Bizony Reni! de én beleegyezem abba, hogy mindenki beelőz most minket, mert mi úgyis a vasárnapra gyúrunk...ugyhogy hajrá lányok, aki nagyon akar szülni, ingyen lehet előzni! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Először is Kattkatt, hú, szóhoz sem jutok :D Óriási gratula a "kicsihez" :D Király!!!

Beának és Benettkének is gratu, csak kapkodom a fejem, úgy potyogonak ezek a babákok, hogy csak na. Már tényleg alig maradtunk..

Anita, szerintem se nézegesd a netet, mert csak bekattansz, bízz az orvosokban, ha van baj inkább találják meg és kezeljék... De nem lesz semmi gond és minden rendben lesz!!!

Nálam semmi sem van ma, de nem bánom, majd tudja a ded, mikor kívánkozik kijönni. Hétvégén Apájának aludnia kéne, szóval szerintem azt várja, hogy Apa kipihenje még magát ;) Plusz holnap megyünk kocsit nézni, és remélem végre meg is vesszük, tudom, hogy mindenkinek van más gondja, de drukkolhatnátok, hogy végre találjunk egy kocsit, ami tetszik és ne vigyék el az orrunk elől...

Zsuzsa, köszi a választ :) Szerintem lencsében megyek, oszt, ha azt mondják bent, hogy vegyem ki, akkor cserélek. Majd kialakul... Tök jó, hogy mehettek haza, hidd el, otthon sokkal jobb lesz minden! :)

Eszter, kitartás a szopihoz, minden tiszteletem a Tiéd, hogy ennyire kitartó vagy! Gyere nyugodtan bármikor utálni a világot :D

Boruska, megértelek, én is szarul voltam egy hete és nem akartam így szülni, nyugi, Tied gyerek is kivárja, hogy jobban legyél. Sok pihi, tea, méz, C-Vitamin esetleg fokhagyma és pozitív gondolatok!!!

Na megyek ebédelni.

Ma ki szül még? ;)

Kép

Ági
agic83

Zsizell! írj ha haza érsz,hogy mi volt! :lol:

Kép
Kép
ronci

mi még mindig a kórházban . Várjuk a gyerek papírjait. Szabi elfelejtett kabátot hozni nekem, még jó hogy nem a kapuban vettem észre :lol: Úgyis többször kellett volna fordulni a csomagokkal, hazazavartam kabátért :lol:
zuzmooo

agic!
mindjárt beírok ide mindenkit aki még ezután fog szülni... nem lesz sok név. :lol:

Kép
Kép
ronci

Katkatnak gratula az óriáshoz. Ha ezt a tempót tartja, akkor maholnap 50-es cipőt kell majd Katkatnak kajtatnia.

Benettke gratula a kislányhoz. Boróka! Üdv ezen a szép világon!

Csajok! Most már tutira tudom, hogy mi a baj a szopival! Ma megpróbáltam csupaszon magamra tenni, hála égnek a szopási technikáját pozitívan befolyásolta a Szoptanít. Rácuppant, dolgozott is rajta. Eredmény 30 ml. És utána egy cseppel sem több. Megnéztem a mellem, folyik belőle a tej. Tehát nem a tejhiány az oka. 30 ml után bealudt a csöppség. Kb 10 percre, mert utána rájött, hogy ez mégiscsak kevés az ő pocakjába. Másik mell. Semmi. Szoptanít: 100 ml. Hát em van: valszeg gyenge az állkapcsa, és korán befárad a szopiba. Annyira lusta, hogy inkább elviseli, hogy üres a gyomra, csak meg ne kelljen erőltetni magát. Ha a szájába tölti valaki a kaját (többnyire én) akkor jó, ha nem az is jó. De erőltetni nem akarja, neki ennyi totál elég. Hát azt már láttuk eddig is, hogy nem az én temperamentumomat örökölte, na de ez is túlzás. Apja se egy aktív alkat, de a kaja az kaja. Nála. Az utód még nála is lustább. Az a baj, hogy az anyja meg nem tűri meg a lustaságot. Trenírozás lesz. Keményen. Olyan állkapcsot csinálunk neki, mint egy bulldognak!

zarja

Szóval: andee-t nem tom :oops: ,Zsizell, én, boruska, Erusverust nem tom :oops: , ágic, juti, reni, pammut, kismaki
és ennyi...pont 10, ha még mindenki 2in 1 közülünk és ha nem hagytam ki senkit.. ha igen, bocsi..

Kép
Kép
ronci

Eszter!

Sztem nem másabb Bulcsi sem az átlagnál, mert Noncsi is bealszik. Csak neki az első 5percben ömlik a tej a szájába. Nekem sincs extra mennyiség, mert ma a jobból megevett 120-at, a balon cumizott, de nem evett mennyiséget. Összesen ez 10perc volt. Majd bealudt. Ezután a két cickóból csak 30-at tudtam fejni. Ma minden szopi után megpróbálok fejni, nem ártana kicsit felszaporítani, mert ha a balban tényleg alig van nafta, akkor az egyből kajálás hamar kevés lesz! :oops:
Vendég

köszi zuzmooo az smst :)

Beszéltem gyerekorvossal, hisz ő segített nekünk tegnap, de ő is csak annyit mondott, hogy most nem tehetünk mást, minthogy várunk az eredményre. Ő majd úgyis rögtön szól. Emlékszel, hogy írtam hogy 279-ces bilirubinnal mentünk a korára? Most 500!!
És az is aggaszt, hogy a koponya uh szerint nem szimmetrikus a két félteke, a bal nagyobb és azt írták még a papírunkra, hogy az izomtónus rendellenes.. (
stephie

És 26baba van már meg... :lol:

Kép
Kép
ronci

Nóri, én nem tudom, hogy merjek-e fejni egyáltalán... Ma végig csak 80-90 miliket evett de ezt is most 2 mellből. Azt se tudom, hogy fejjek-e és melyiket...
Utálom, hogy ilyen macerás ez a terhesség...
stephie

Anita! én úgy utálon mikor oda adják az eredményeket úgy, hogy nem mondanak el semmit, hogy mi mit jelenthet vagy mire utal! aztán meg szét paráztatják az embert! jajjjjj!

Kép
Kép
ronci

Anita! neked már nem a terhesség a macerás.. az már max nekünk tizünknek! :lol:

Kép
Kép
ronci

Hát azt a kemény 30 ml-t fél óra alatt bírta betermelni. Utánna a Szoptaníttal még egy 100-ast. De tej van még a mellemben. Eddig azt hittem, én vagyok selejt és nincs elég tejem. De nem így van. Lehet, hogy nem ömlik úgy, mint másnak?

zarja

zarja..mennyit tudsz lefejni?

Kép
Kép
ronci

tudom ronci, de az egész terhesség az volt, utána a szülés utáni napok és amikor már azt hittem, hogy megnyugodhatunk akkor megint van valami..
stephie

Tényleg Anita, neked a terhesség ideje sem volt egyszerű.. látod milyen csirke agyam van, már el is felejtettem.. :oops:

Kép
Kép
ronci

zarja: Szerintem Barbusnál is az van, hogy elfárad. Állítólag azok a babák akik ilyen kicsik elég hamar elfáradnak az elején. Most már erősebb és hamarabb jön a tej neki is. És így többször szopizik. Lehet hogy később már csak az marad. Most mondjuk még reggel is tápot kapott, de én nem bánom, majd kap még tejcsit ha lesz. Ha már üvegből eszik akkor szerintem nem olyan nagy a különbség hogy tej vagy táp. Már evés-technikailag.

stephie: Ez a gyereknevelés már csak ilyen sajna. :) De ahogy a porontyon írták egy cikkben: nekünk kellett. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Lányok! ki az aki lanolinnal kente a mellét?

Kép
Kép
ronci

Kiporszívóztam a lakást, de közben nagyon megfájdul a hasam :( Meg előjött a hányingerem...
egyszerűen semmit nem tudok csinálni, mindjárt bedilizek az unalomtól :(

boruska

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy bepofátlankodom, csak Eszternek szeretnék írni pár sort. Mi már egyszer találkoztunk, és azért merek írni neki:

Eszter!

Nem lehet, hogy túl rövid a nyelvféke Bulcsú babának, és azért nem tud szopizni? Nem biztos, hogy ez a baj, csak ez is "lehet". Esztimnél volt ilyen, egy sima fül-orr gégészeti vizsgálaton szúrta ki a dr.nő, és első kérdése az volt, hogy jól szopik -e. Mondom, igen, elvégre vele ezen a téren tényleg nem volt semmi baj. Ezen a dr. nő meglepődött, és azt mondta, hogy sokszor "csak " ennyi a gond a szopival, és ha jól szopik, akkor is javasolja, hogy vágják fel neki, mert később a beszédhangképzésben még lehet jelentősége. Szóval neki felvágták, kb 3 másodperc volt az egész. Ha gondolod, annyit megér, hogy ránézetsz egy gégésszel.

Mindenkinek nagy nagy gratula a babákhoz! Jó egészséget, sok tejecskét kívánok!
(az én unokaöcsim is most született febr. 14-én hajnalban, a kislányom meg 7-én volt 2 éves, ezért néha olvasgatlak Benneteket, nosztalgiázok, mert nekem több babám már biztosan nem lesz, remélem nem haragszotok érte :oops: )

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szegény Bori! Buksisimi. Miért nem teszel be egy filmet és pihensz?

Én is takarítottam. Csillivilli a lakás. Még pár percig, mert jön anyós és mindent összetoporog. :x

bellerreni
Eger

HELLÓ CSAJSZIK!

ITTHON VAGYUNK! :lol:

Nemsoká leteszem a lánykát és írok nektek!
Addig is gratula minden új babának és mamának!
Barbi és Kittije üdvözöl mindenkit! (a kiscsaj tiszta anyja)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Gratula minden újdonasült anyukának és babának!!

Reni

Én szülés előtt 3 napig talpon voltam, jöttem mentem. Pénteken szánkoztam a lánykámmal (Zsófinak is lehet ez segitett), szombaton egész nap vásárlás, mászkálás, szülinapozás, vasárnap szintén. Hétfő hajnalban meg jöttek a fájások.

Sztem is inkább ilyen modszerekkel probálkozz, ha nagyon szeretnél szülni, na bábakoktéllal.

K

ui: lehet én vagyok a béna, de a beérkező levelek között nem látom Zuzmoo irását, ktc által feltöltött cikkek jönnek nekem be legutolsó üziként.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bchris 2010.02.19 14:23-kor.
bchris

Üdv itthon kakti!
kérünk majd új fotokat is a csajról!

Kép
Kép
ronci

Most nézem hogy a gyerek nem is 48, hanem 49 cm-rel született. Akkor nem is nőtt hosszra, mert most is ennyit mért a védőnő. Azt sem tudom mekkora volt a gyerek. Bravó magamnak.

kakti: Üdv otthon.
vicky79
Budapest III. kerület

MI is itthon!
Csajok én tényleg nem vagyok noooormális: alig vártam, hogy hazajöjjünk, erre beteszem a lábam a lakásba és tíz percig csak sírtam. Be vagyok sz@rva, na!
zuzmooo

Ronci: nekem a szopis tanácsadó javasolta a PureLan-t. Tényleg jó, csak baromi drága. De valaki írta, hogy a sima patikai lanolin is jó
zuzmooo

chris: bal oldalon vannak könyvjelzők, abban vannak a születéstörténetek :) én is csak előbb találtam meg.

zuzmooo: de lesz segítséged, ugye? Ki volt az ügyeletes akinél szültél? Volt végül szülésznőd?
stephie

http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteDocuments&doc_type=zsebkonyvek

homeopátiás cucc, könnyen olvasható várandósság, szülés, szoptatás (kár hogy nem találtam meg korábban)
stephie

Zuzmoo!!!!

Boldog névnapot kívánok!
Öcsém egész nap tudom, hogy Zsuzsa nap van, mégsem írtam...csirke agy! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Gratula az új babákhoz! Kattkat, nem semmi méretek. :shock:

Zuzmoo, boldog névnapot! Szép kis ajándék hogy hazamehettetek. Ne aggódj, első nap én is folyamatosan bőgtem.

Anita, drukk Levinek!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Üdv otthon lányok. Jah és tényleg boldog névnapot Zuzmoo. Olyan izé, hogy én is tudom, hogy Zsuzsa nap van, de nekem te Zuzmoo vagy :lol:

bellerreni
Eger

zuzmoo! a mellápolódnak milyen a színe illetve az állaga??

Kép
Kép
ronci

Kakti, Zuzmoo, de jó, hogy itthon vagytok!
Kakti, várjuk a beszámolót!!
Zuzmoo, csak akklimatizálódsz, nyugi!!! MNinden OK lesz!

boruska

Azért kérdezem, mert életemben most láttam először lanolint és kicsit ijesztően ragacsos, meg sárga..meg nem tudom, hogy tényleg nem kell lemosni?? na, még nem is szoptatok és máris ezen problémázok..

Kép
Kép
ronci

Köszönöm a névnapi köszöntőket! A férjem totál elfelejtette (annyira bekattant neki a hazajövetel :lol: ) Csakazértse szólok.

Ronci: tényleg sárga és ragacsos és fura édeskés illata van. De már többször használtam és Bendét nem zavarta.
zuzmooo

Zsuzsi, bocsi, boldog névnapot - férjedre ne haragudj, biztos még jobban be van tojva, mint te :)

Ja, és néztem a blogodon azt a linket, amin a szülésfelkészítős videók vannak, hát, tudtak még újat mondani (köldökcsonk, pelenkázása, stb.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boruska 2010.02.19 15:57-kor.

boruska

Ez a gyerek csak aludna! Megpróbáltunk szopizni, de folyton bealudt. Gyanítom, hogy éjszaka megint fent lesz!
zuzmooo

Zuzmoo! köszönöm a reagálást..aggódtam, bár mindenhol az volt leírva, hogy lanolin van csak a mellápoló krémekben..viszont a vehető lanolinhoz képest tök drágák. a lanolint meg majdhogynem ingyen adják.. :lol:
AZ éjszakai fent léthez: la. ha nem tudok aludni lesz kivel fecsegnem! :lol: Bár remélem aludni fogok, rá kéne pihennem a vasárnapra.. :lol: :lol: /vajon akkor mit fogok mondani ha még jövőhét pénteken is itt feszít a pocakomban Blanka baba? :lol: /

Kép
Kép
ronci

Ronci: te vettél patikai sima lanolint?
zuzmooo

Jaj Csajok! Unatkozom. Az embőc már hazaért, mármint már Egerben vannak, de még intézik a kocsikat, úgyhogy haza csak majd vagy egy óra múlva vagy még később ér. A barátnőm megígérte, hogy reggel átjön. Nah hát azóta is jön. :? Filmbe egyedül nem akarok belekezdeni, mert akkor majd Zsoltival mégegyszer meg kell néznem :roll: Uhh, micsoda gondok... Kép

Kicsit fájogat a pocakom, kíváncsi leszek az NST mutat-e valamit vagy nem...

bellerreni
Eger

Reni, én is unatkozom, nehezen fogok bele bármibe is, mert ahhoz túl beteg meg gyenge vagyok.
Áthodaló megoldásként számlákat meg egyéb papírokat rendezgetek, azt még bírom, és legalább hasznos...
Zapa azt ígérte, ma hamar hazajön, vagyis 8 előtt...

boruska

Bori! Én már túl vagyok minden ilyesmin... :roll: Mindenhol rend és tisztaság van. Minden ki van mosva, a szekrényeket is kipakoltam a múltkor, már tényleg nem tudok mit csinálni. :oops:

Jah jut eszembe. Csajok! Szülés után miket kell intézni?

A baba TAJ kártyája, családi pótlék, anyasági támogatás van még valami? Ugye a Tgyás-t már nekem nem kell, mert azt már megigényeltem. A lakcímkártyáját azt intézik vagy azt is nekem kell?

bellerreni
Eger

Na, visszaolvastalak Titeket.

Először is: Gratu Benettkének Borkóhoz!

Na, azért még vagyunk páran egyben! Többek között én is :( . Nagyon. Ma voltam NST-n, babácskám kapott finom sütit, mocorgott is rengeteget. Megdícsérték a szép szívfrekvenciáját :D . Fájás: semmi. Engem ugye a dokim nem akar többet látni, csak a szülőszobán, vagy ha túlhordom.
Pedig időnként már nagyon terhes vagyok. A hátfájásom nem múlik és az ágyban való forgáskor már tényleg nagyon szuszogok meg nyögök. A súlyom is megugrott, most +14 kg és a vizesedés is kezd sok lenni. Reggel voltam védőnőnél: vizelet, vérnyomás OK. Amikor NST-n voltam épp másik 2 kismamát fogtak bent a kórházban magas vérnyomás miatt :shock: .

Judy Nekem is a 2 fiam után lett egy kislányom és gondoltam ő az utolsó babám. Most meg tessék... :D

Agic Gondolunk az autótokra is. Biztos ott lesz időben az a darab, amire szükségetek van :D .

Viki A babák testhossza ebben a korban nagyon nem mérvadó. Még előfordulhat az is, hogy "összemennek" :D . A testsúlya reálisabb.

Mi a párommal már egy kicsit tavaszt érzünk. Megtaláltuk az első libatojást és kiballagtunk a kertbe is, megnézegetni a gyümölcsfákat. Lábunk a hóban és sárban, de a szőlők meg a cseresznyefák rügyei már duzzadnak. Nemsokára tavasz lesz...
pammut

zuzmoo! inkább kaptam a gyógyszertárosoktól egy adagot, minthogy vettem volna.. mutatóba, hogy erre gondolok-e.. én meg nem tudtam, hogy erre gondolok-e.. de akkor igen. :lol: Miért??

Kép
Kép
ronci

Reni, a TAJ kártyát a kórház intézi, mi egy héttel a hazajövetel után meg is kaptuk. Születésit és lakcímkártyát pedig még a kórházban megkaptuk.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?