Dögrovás hegyekben!
Dönci este kilenckor 40 fokos lázzal próbált aludni, persze sikertelenül. Levetköztettem egy felhúzott body-ra és egy pelenkára, hátára a lapockája közé a body alá fizes ruha, a gyerekbe lázcsillapító, aztán vártam. Bö egy óra telt el, mire elkezdett a láza lefelé menni, eltartott hajnali kettöig, aztán megint fel, pörgött négyig, aludt hétig úgy ahogy, de nem adtam neki hajnalban se lázcsillapítót, mert nem volt már 40 fokon. Olyan 38 körül lehetett, azt meg hagytam. Az még a produktív láz kategória. Rettenetesen csúnyán köhög, próbálom sokat itatni, hogy azzal is tartsuk a lázat az alacsonyabb régióban. Kedve szuper, a szemei nem szürkések, jó szar a perifériás keringése, még lázrózsára se telik az arcán, hidegek a kezei-lábai, mint egy kis békának. Most itt rohangál a többivel, akik szintén határesetek. Regöböl döl a sárga orrtartalom, a lányok rettenetesen köhögnek. Majd a regeli mellé kiosztom étvágygerjesztönek kinek-kinek a maga kis köptetöjét...
Nagyon várom, hogy hasson az antibiotikum. Ha délutánra nem megy le a láza, akkor vagy a szer nem hat erre a bacira, vagy mégis vírus és akkor cseszhetem. Ha meg nem megy le a láza és nem iszik rendesen, be kell vigyem a kórházba. Nem nagyon kívánom magunknak ezt a túrát, föleg nem napközben, mert akkor egy doki ügyel az egész körzetre és az neki olyan 250 beteg ellátását jelenti, szarik az apróságokra, sok óra várakozás és egy pillantás után hazazavar. Viszont ha éjjel megyek - ez az én specialitásom -, mondjuk hajnali kettö felé - ha már egy kicsi aludtam, hogy legalább annyira ki tudjam nyitni a szemem, hogy az autóval be tudjam löni az utat -, akkor maga a nyugalom van. Lejön az osztályos doki, szép ráérösen megnézi a gyereket és eldöntjük a sorsát. Ált. ott szoktak tartani, ismernek már, hogy nem megyek minden aprósággal orvoshoz, föleg nem az éjszaka közepén. Regö miatt évekig törzsvendégek voltunk, gyakorlatilag minden hónapban lenyomtunk egy hetet tüdögyulladással (minden nátha így végzödött és csinálhattam vele, amit akarok, akkor is). Legutóbb egy éve voltunk, akkor Dönci nyitott egy furcsa apró köhögéssel. Nem volt láza, nem volt semmi más feltünö, de nekem valami nem tetszett ezen az egész nap 3x hallott apró köhintésen. Mondtam is a páromnak, hogy biztos tökéletesen hülyének néznek a kórházban éjszaka ilyesmivel, de én beviszem, mert valami nem kerek a dologban. Alig ért be a doki az ajtón, Dönci rávigyorog és köhint. Ismert ez a doki is minket, mosolygott vissza, mondta, hogy remélem bekészültem a következö két hét kórházra, mert ez a köhögés az a bizonyos rsv okozta, aminek így fél éves babánál fele sem tréfa. Hozza a tesztet, de ö is biztos, hogy nekem van igazam, mert annyira tipikus. Hát így is lett. Nyertünk két hetet a karanténban. Teltházas volt a kórház, kitelepítettek minket az újszülött ill. koraszülött osztályra egy szobába, ahonnan nem mehettünk ki, nem fogadhattunk látogatót és mindenki úgy beöltözve jött be hozzánk, mintha a sertésvészt hordoztuk volna. Mondta a doki, hogy nagyon korán csíptem el a bajt, lesz ez még durvább is és lön. Regö egy hétre rá szintén beköltözött ugyanezzel a kórházba. Nála nagyon rossz lapokkal indítottunk, mert az rsv (ami kora tekintetében nem tipikus) mellé kifogott valami mást is és semmi nem vitte le a 40 fokos lázát, döntötték bele az infúziót és a végén már a rezerv lázcsillapítót. Nagyon durva volt. 10 perc alatt leesett a láza normál höre, egy órát lent, majd ugyanolyan gyorsan vissza a 40-re. Kész voltam. Regö a normál fertözön kapott helyet, a háremében. Jó dolga volt, mint mindig. Nagyon szeretik öt ott, mert nincs vele gond, elvan szülö nélkül, gond nélkül végigcsinál minden kezelést, kijön mindenkivel. Nem is ül csak a legszükségesebb idöben a fogságban, amúgy viszik magukkal a növérek és ö meg szórakoztatja öket.
Na azért ezzel együtt nem kívánom magunknak a kórházat, ha egy módja van.
A pomponos lányoknak egy kis bíztatás kitartás tekintetében: egy 33 éves britt asszony 13 éve szeretne gyereket. Tavaly december elején szerencsésen meg is szülte elsö gyermekét, egy kislányt 18 vetélés után (!). Vannak idegei! Kiderült, hogy a terhesség ellen a szervezete antitesteket termel és ezért nem maradnak meg a babák. De egy újfajta kezeléssel sikerült lekötni a baj okozóit és íme egy egészséges baba lett a kitartásának jutalma. Minden elismerésem az anyukáé!
Na mentem betegeket ápolni.
Puszedli: Barbi