A tegnapi hozzászólásommal alig készültem el, olyan rosszul lettem, mintha az egész rókacsalád most arna rajtamütni! Fél délelöttöt végigkábáztam...
Nem is volt kedvem délre fözni, már a gondolatától is felfordult a gyomrom. Nem is baj, mert a gyerekek mentek szülinapi zsúrra, ahol varázsló is volt, az sokkal izgalmasabb volt, mint az én ebéden lehetett volna...
Délután négykor ebédeltünk, addigra sikerült nagyjából összeszednem magam.
A tegnapi nap híre az a 240 kg-os román asszony, aki császárral szült egy 2,9kg-os babát. Hááát...
Ami meg a babakelengye beszerzését illtei: az elsönél én is babonás voltam, amíg nem értük el a 12. hetet, eszembe se jutott, utána meg apródonként, mikor mibe botlottam. Már akkor is az én házi feladatom volt a bútorok összerakása. Emlékszem, hogy a szülinapomig vártam, hogy hátha mégis a párom rakja majd össze a komódot, de mivel nem történt semmi, hirtelen felindulásból megleptem vele magam. Azóta se sikerült egy bútort se ennyire tuti stabilan összeraknom.
Szóval abba rendezgettem a babaholmit, minden nap kihúzogattam a fiókokat és gyönyörködtem a holmikban. Megpróbáltam elképzelni, milyen lesz, ha egy nyöszörgö tejszagú csöppség használja öket és nagyon boldog voltam a gondolattól. Persze amikor ébren voltam, de arra napi 4 óránál biztos nem került többre sor.
A többieknél is mindig levártam a 12. hetet, aztán indultam portyázó körútra. Most is alig várom, mert egy hét múlva kezdödik a bazárszezon és kíváncsian várom a lehetséges zsákmányok sorát. Ilyenkor szoktam a húsvétra szánt apróságokat is beszerezni.
Clárika a hálózsák nagyon formás. Nekem is van több is, de az elsö hetek kivételével gyakorlatilag sose használom öket. Föleg, ha beindul az aktív korszak. Van aki meg évekig erre esküszik. Kinek a pap, kinek a papné.
Elballagok lassan, mert még nem vittem oviba a bandát. Jövö héten elvileg egész héten kint lennének az erdöben, de én ennek ilyen idöjárás mellett nem igazán tudok örülni. Most leginkább esöre áll. Nincs a vikágon az a cipö - talán a gumicsizma kivételével - mely 6 órán keresztül száraz marad belül. Szerintem az enyémek nem mennek a jövö héten az erdöbe, hacsak nem lesz napos és száraz az idöjárás. Már hetek óta tesszük a tiszteletköröket a megfázásokkal, semmi kedvem, hogy megint rendesen betegek legyenek.
Most aztán tényleg elmegyek.
Barbi