jó reggelt lányok!!
Szia Zuzmooo a fórumon
hát tegnap megvolt a vizsgálat
Úgy, hogy ismerős is volt és ő kisérgetett mindenhova, még úgy is másfél óra volt, gyerekosztály tömve, rettegtem, hogy milyen szart szedünk össze.
Először is volt egy általános kivizsgálás, mozgáskoordináció, reflexek, gondolom amit elvileg (ha nincs a légzéskimaradás) akkor 6 hetesen csináltak volna. Azzal zárult, hogy sokat hasaltassuk, hogy erősödjenek a nyaki meg mitttudom milyen izmai. Doktornő rögötn mondta, hogy sárga a gyerek és hogy az elhúzódó sárgaság is állhat a légzéskimaradás mögött.
Utána mentünk vérvételre,csóri gyereknek kézfejből próbáltak venni, de hiába nyomorgatták alig csöpögött valami belőle, tiszta habos volt, így kitalálták, hogy jobb lesz ha a fejéből vesznek.. Ordított szegény, én meg bőgtem, aztán 2 perc alatt bealudt, gondolom a sok tortúrától, viszont erre meg elkezdték megmozgatni a tűt, hogy sírjon, mert akkor gyorsabban jön a vér
és nagyobb mennyiség kell. Utána volt egyhasi, majd egy koponya ultrahang.
Az eredményeink lelombozóak voltak. Vérszegény, a májenzim értékek emelkedettek, a bilirubin megint feljebb ment
Ma reggel kellett beküldeni pisizacskót. Olyan ügyes volt a kis drágám, reggel amikor felkeltettem gyorsan ráragasztottam a kukijára és pár másodperc múlva már pisilt is bele. Azért kell a pisi, mert lehet hogy cytomegalovírus fertőzése van, és az elhúzódó sárgaság, vérkép problémák, májproblémák mind alátámasztják ezt, de nyilván annak örülnénk ha mégis minden rendben lenne. Veleszületett cmv fertőzés komoly gondokat tud csinálni, bele se merek gondolni, elég kiábrándító....
Levinek szedni kell maltofert, folsavat, ursofalk-ot és 2 hét múlva újabb vérkép
Remélem, hogy minden rendben lesz........
A tegnapi babaesőhöz gratulálok minden anyukának és babájának