Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Képzeljétek tegnap MAtyika felült egyedül!!! Először hasra feküdt majd oldalára és onnan a kezével feltolta magát. Elég rafinás a gyerek. Kép
Ami meg még újdonság hopgy négykézláb állva teljesen az égnek emeli a popóját és úgy mosolyog.

No de ami nem ennyire derüs: Jártatok már úgy anyóssal, hogy kiszakítja a gyereket a kezetekből????? Meg sem hallja amit mondok!!! Teljesen kiakadtam már rá a hétvégén, kicsit sokat voltunk együtt. Kép A szitu: Jöttünk el tőlük, este van Matyus nyűgös, és sír, felveszem, és készülünk menni, erre odarohan azt se mondja hogy adjam oda, csak veszi ki a kezemből a sírós gyereket, meg se hallja hogy nem adom oda!!! 2. alkalommal vendégségben voltunk (tegnap) ue. a szitu de akkor a vendégek előtt voltam kénytelen majdnem rákiabálni hogy figyeljen már arra amit mondtam, hogy nem adom oda!!! Asszem megint el kell vele beszélgetnem!! Ja meg Matyika most gügyög egyfolytában hogy MAMMMAMMM. Erre ő azthiszi hogy MONDJA a fél éves gyerek hogy mama. GRRRR!! Tiszta agyrém!
Bocsi hogy hétfő reggel ilyennel kezdem, de már alig vártam hogy leírhassam.

Tünde!
Tomikának jobbulást! Remélem hamar rendbe jön!Kép

Karmen!
Orsi gyönyörű ezzel a hatalmas szemekkel, és már ő is nagyon ügyesen üldögél!

Szilvus!
Gyógyulj meg gyorsan, ez nem túl jókor jött. Szegény, remélem kapsz vmi fájdalomcsillapítót.
Petinek üzenem hogy tanuljon meg gyorsan mászni, és szaladjon le a boltba helyetted!

Most megyek mert hív a főnök! MMMAAAAMMMMMA, (vagy a mamát hívja??Kép)
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok! Kép

MOst nagy a csend a házban, mindenki iskolában, dolgozóban, csak mi vagyunk Rékával kettesben. És Ő aluszik. Most,hogy leírtam,hallom,hogy már sikogat és csapkod a játékokkal.

Ági!
De ügyes Matyika. Nagyon hamar felült egyedül.Úgy látszik a topicban a kisfiúk a gyorsabbak.
Részvétem az Anyóspajtás miatt. Én már odáig jutottam az Anyósneveléssel,hogy mindig megkérdezi,hogy felveheti-e. Megjegyzem nem volt egyszerű.

Karmen!
Orsi még mindig csudaszép! Gratula a hátramászáshoz. Réka is tegnap kezdte,hogy tolja magát hátra, aztán a kezeit is rakja utána. De még Ő is csak fél méterig jutott.
Kérdezted: Réka sem sír a fürdetéskor, sőt sikogat, és úgy pancsol,hogy lassan már a fürdőben kell fürdetnünk. Modjuk,hogy pancsi-pancsi, és már kézzel-lábbal csapkod is.

Móki!
Tök jó, a cicis kép!!!

Szilvus!
Hát nem értek annyira a betegségekhez, de elég szörnyen hangzik,amit leírtál. Gyógyszereket kaptál rá? Mit mondanak mennyi idő kell a gyógyuláshoz? Ma mosom ki a Pampers napocskát és küldöm a kis napimádónak.
Megnézem azt a HA tejpépet,hátha megenné Réka.

Tünde!
Szegény Tomika. Biztos nagyon rossz lehet a nátha. Szopizni azért tudott, kapott levegőt?

Mi megvagyunk, bár Réka már 2 este nem akar elaludni, ill. aluszik 1 órát, felébred,és alig lehet visszaaltatni. Igaz ,mivel délután alig aluszik, már 7-kor este szétesik szegény, addigra végzek a fürdetéssel, szopi és aluszik. Aztán 8 felé felébred, és tegnap is fél 10 felé aludt vissza. Az ágyban sír, de kézben boldogan beszéget.
Az evéssel sem állunk valami jól. 3 napig ettünk egy HIPP finomfőzit. Mára mit ajánlatok? Amit a Ti babótok habzsolt?Bár lehet,hogy ma gyümit adok, az tuti nyerő.

Megyek,mert elunta magát a kisasszony, kéret. Sétálunk egyet a boltba aztán jövök.

Puszi:

Kitty
kitty123

Ági! Hü de ügyes Matyika!! Szépen fejlödik. Anyosod nem semmi, nekem aposom volt ilyen a másik unikával, meg sem hallja ha az anyja megtiltott valamit és ö az anyja elött megengedi a gyereknek (ez ált. csokievés volt). Orsi nem tud még egyedül ülni és hogy mondtátok már nem ültetjük fel, most csak a fotó kedvéért engedtem meg.

Kitty! Mi most répát,tököt meg borsot, krumplit szoktunk enni. Sütötököt még nem probáltuk meg a brokkolit is tervezem. Orsinak is több adag volt az üveges kaja. Bár most több fözeléket legyür kb. 50ml-t.

Orsi 2 napja megint végigalussza az éjszakákat és nem is takarozik ki, szerintem a nagy meleg miatt volt eddig gond.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Hát, akkor le sem merem írni, hogy Sára általában benyom egy egész üveggel.

Kitty, nálunk az általad említett finomfőzelék, és a sütőtök bármivel a kedvenc.Szerintem próbáld meg a sütőtököt, mert az alapvetően eléggé édes, és szerintem náluk az a nyerő, ami édes.Legalábbis Sárával így tapasztalom.

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Kitty!
Gyorsan sorolom mit eszik már Matyika: csirkehusi párolva, brokkoli, paradicsom, banán (néha), tök, krumpli, répa, barack, alma, rizspép, pici szilva. Nagyjából ennyi. Mai menü: brokkoli husival, du-n barack rizspéppel, vagy alma, még nincs eldöntve.Kép

Én még nem adtam üveges kaját Matyikának, mindig én főzöm neki, nem akarom hogy rászokjon aztán meg csak azt egye meg.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Köszönöm szépen az együttérzést a fájó derekamra, nagyon aranyosak vagytok, ez a legjobb gyógyir!!Kép Hogy mennyire fáj, nem igazán tudnám mihez hasonlitani, mert azt mondom, nekem jobban fáj, mint a szülés, de ezzel talán eltorzitanám a valót, mert ugye nekem a szülésem egyáltalán nem fájtKép. Ma megyek a CT-leletekkel a dokihoz megbeszélni a kezelést. Nem szeretnék sem fájdalomcsillapitót, sem semmi ilyensmi hatóanyagú gyógyszert szedni rá. Tornával, masszázzsal, úszással és esetleg valami jó kis UH-s vagy csipkelődős kezeléssel elmulasztható.

Kitty, Ági
Tünemények vagytok, most már annyi de annyi napocskánk lesz! Hétvégén voltunk vásárolni, láttam Napocskás pelust, de csak a 2-es méretet, igy aztán sikeresen begyűjtöttük a 3-as számú napocskás pólót, szivesen küldök akinek még nincsKép nagyon kis aranyosKép

Ági
Nos anyósodat nem kommentálomKép Szerintem nyugodtan szólj neki, nem vagy már gyerek, hogy kikapkodja a kezedbőla saját babádat.
Azért egy történettel én is csatlakozom (ha már ilyen anti-anyós topic lettünkKép ). Az én anyósom nemes egyszerűséggel kisérleti nyúlnak tekinti Petit. Néha otthagyjuk nála, ha elmegyünk ide-oda, petike nagyon szeret ott lenni. Ezerszer elmagyaráztam anyósnak, hogy mit eszik a gyerek, elkészitem a kajákat, kimérem, elviszem, stb. Minden egyes alkalommal megkérem, ne adjon tejjel főzött répát Petikének, ne cukrozza meg a gyümit és ne reszeljen háztartási kekszet bele (miután ezek mindegyikét már kipróbálta....). tegnap ebédre voltunk hivatalosak, külön felhivott reggel, ne vigyek kaját a gyereknek, mert főzött krumplit répával az Ő számára. Örültem, mert nem kellett reggel pepecselnem a bébikaja elkészitésével. Ebéd lezajlott, gyerek irtó nyűgös volt délután, sirt és nem akart aludni, fosott mint a lakodalmas eb. hazajöttünk, félóra alatt 3 pelust cseréltem a jó kis folyós sárga kakával teli, gyerek bőgött. Mérgesen felhivtam anyóst, hogy mégis: MI A FENÉT TETT A KAJÁBA??? Először bevallotta, hogy csirkenyakat főzött bele....kicsit erőszakosabb voltam, igy az is kiderült, hogy telenyomta VEGETÁVAL, hogy ize legyen.... No comment, Peti 3-szor sirt fel éjjel és reggelre is úgy teli volt a bugyi, hogy ihajj. Most alszik, remélem átszaladt rajta. A vegeta...Kép

Kitty
Peti kajái vegyesek, ha van kedvem főzök neki, de szivesen adom a vásárolt bébikaját is, semmi baja nem lesz tőle. Amit kedvel: krumpli+sárgarépa, krumpli+brokkoli, krumpli+cékla, uzsira pedig barack+banán, barack+körte, barack+alma+körte+szőlő, és az ezekbe reszelt MILUPA biscotti, a sárgabaris rizspép (MILUPA). A vásárolt kaják közül a HIPP-ek, a Kecskemétinek a csirkehúsos kajái (pl. pipihús banánnal és barackkal), a MILDI zöldségkajái. Ma cukkinit főztem neki krumplival és összetrutymixoltam, ez lesz az ebéd, uzsira pedig kap barackot banánnal, mert ez a kedvenc. A héten kap sütőtökös csirkemájat, kiváncsi leszek hogy izlik neki.

Rohanok a közértbe, peti felébredtKép

Puszi mindenkinek,

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Húúúúú de sokat kellett olvasnom!

Csajok!
Holnap hagyom ott először Lilit egész napra anyósomra. Remélem nem számíthatok semmi meglepetésre, mert akkor baj lesz. MEgyek egy tanfolyamra, ami egész napos lesz. Ráadásul Lili még mindig nem gyógyult meg. Mondjuk én anyósomtól nem féltem annyira, vele minden oké, inkább azon aggódok, hogy Lili bírja-e.

Szilvus!
Azért ez nem semmi. Vegeta egy pici baba kajájába. Normális? (Már bocs!) Szegény Petike!

Ági!
Tényleg ügyes Matyika!
Lili is pénteken elkezdett négykézlábbra állni, és már hintázik is. Nemsokára mászni fog, és akkor Isten óvjon Kép

Teljesen beles lett Lili. Annyit eszik Kép Na persze ez nem baj. Végre hízik. Már 6.91 kg, és 74 cm.

Puszika

KépKép

KépKép
farkasbogi

Lilinek egyik éjjel kiesett a szájából a cumi!
Ez a látvány fogadott, mikor megnéztem őnagyságát:
Kép

bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Köszi mindenkitől a kajaötleteket. Eddig zöldségek közül csak a sütőtök jött be, más nem. A gyümiket viszont nagyon eszi Rékacs, biztos édesszájú lesz. Ma pl. egyszerre benyesett 200 ml őszibarack-banán-körte pépet. Holnap merénylet készül ellene, mert vettem egy tököt. Szerintetek egy kis kaprot lehet beletenni az íze miatt? Szerintem annélkül(főleg,hogy só sem lesz benn, na meg vegeta sem Kép ) semmi íze.
Aztán jön a brokkoli.

Bogi!
Biztos jól ellesz a mamával Lili, főleg,ha jól ismeri és szereti. Ne aggódj!
Szegény Lili, csak az ágyrács jut Neki!

Karmen!
Ugye Orsi is még csak 1x eszik a szopin kívül? Akkor egyik nap gyümit, a másik nap főzeléket kap?

Szilvus!
Napocska postázva. Kép

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Ági
Nagyon szépen köszönjük a Napocskát, ma megérkezettKép Oda is adtam Petinek, mert fontos, hogy a klónok egyformán kopjanakKép

Kitty
Hűha, nagyonnagyon köszönjük a 3. számú Napocskát!
Elővettem a babaszakácskönyvemet, a "merényleteddel" kapcsolatban:
Tök+kapor 6 hónapos kortól adható a babának. Ime egy babatökfőzi recept (Peti ma ezt kapta, csak cukkinivel).:
Hozzávalók: 1 kisebb burgonya, 100 gr tök, olaj, 30 ml anyatej vagy tápszer
Elkészités: burgonya, tök megtisztitani, megpucolni, kockára vágni. Vizben fedő alatt puhára főzni, főzőlében kihűlni hagyni, leszűrni. Ha kihűlt, pár csepp olajjal (én nem tettem bele...), anyatejjel vagy táppal vagy a főzőlével összeturmixolni. Adhatunk hozzá húspürét vagy saját készitésű paradicsompürét is.
A brokkoli szerintem nagyon izlik majd Neki, a krumplival csudajó ize van. Céklát próbáltad? Finom édes. Peti is édesszájú. A kedvence a cappuccinómról a cukros tejhab..Kép

Móki
Nálunk is lakásfelújitanak a 4. emeleten. ma egész nap fúrtak és véstek. Peti SEMMIT nem tudott aludni, igy estére orditott mint a fábaszorult. Most csendesedett le, lassan jön a fürdés.

Bogika
Bizti élvezi majd Lili az anyósozástKép Főleg, ha ölben zötyögteti Kép

Na pzuszi, jön az esti pancsi.

Szilvusék
szilvus

Kitty! 7 hónapos kortól mehet a kapor, nekem nincs itthon mert tul erös a szaga és én nem birom igy a tököt anélkül ette. Tennék a fagyasztóba de ott meg a tejcsi van mindig amellé sem akarom. Ált. most több a fözelék mint a gyümi nálunk.
A héten lesz cékla, aztán brokkoli meg borsó is csak 2x volt még és végre akarok adni sütötököt meg körtét is. SZoval alig gyözzük probálni.

Üveges kaját nem kell vennem igy sem gyözöm az uj izeket adni neki. Ma elmentem brokkoliért hát nem elfogyott a boltban, piac meg nincs du.

Bogi! Hova nö az a lány!! És még Orsira mondják hogy nyulik!!Kép

Szilvus! nekünk legalább szolt 2 hete a szomszéd és aznap átmentünk anyuékhoz.

2 éjszaka nem ébredt fel és nem rugta le a takarot! szerintem nyáron a meleggel volt a gond.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szilvus!
Örülök, hogy megérkezet pótnapocska, ezekszerint még megbízható a posta!

Du-n megállt 1 pillanatra a szívem: eddig a babkocsiban csak a derekánál csatoltam be, (no ennek a jó világnak vége), mert míg bementem a garázsba addig a drágám (fogalmam sincs hogyan) de feállt és hátrafelé nézte a macskát!! Azthittem ott helyben infarktust kapok! (és még mindíg nem jött a fránya asztalos hogy lentebb tegye az ágyat! Kép)

Csatolok 1 képet a "hegymászó" fogacskáiról! Ma egész nap így vigyorgott. Kép
Kép
No megyek.
Pussz Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Szilvus!
Köszi a receptet, holnap kipróbálom. Remélem végre megeszik valamit a lány, amiben krumpli van.

Ági!
Hogy milyen nagyfiús már Matyika! Ahogy ott ül, meg már fel is áll... Hát Réka hozzá képest egy kis fekvő újszülött. Még hónapokra van szerintem a felüléstől.

Ma végre beíratkoztam angolra. Itthon szép lassan felejtgetek, jó lesz egy kis társalgás,és heti 2x2 órában legalább kimozdulok itthonról. (Mielőtt teljesen elanyásodok.)

Jó éjt!

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Szilvus,
Remélem gyorsan rendbejön a hátad. Elég ijesztő a diagnózis amit írtál.
Szegény Peticica. A csirkenyak sem semmi, na de a vegeta egy ilyen kis törpének. Jó korán kezdi a fűszerhez szoktatást a nagyija. Azért gondolkozhatott volna egy kicsit. Szerintem olyan ügyes kis kópé Petyka, hogy anyósod elfelejtette, hogy ő még igencsak a babahónapjait tapossa.

Kitty,
Nemcsak Réka lusti új dolgokat csinálni, hanem Kristóf is. Hetekkel ezelőtt mikor írtam, megfordult, de azóta egyszer sem. Viszont ha cicit lát olyan tempóban fordul utána, hogy csak lesek. Simán átfordulhatna ha akarna, de nem akar. Máskor pedig ha elejti a játékát, körülnéz ki adhatná neki vissza és semmivel nem lehet rávenni, hogy ő maga nyuljon utána. Helyette szó szerint könyörög a leendő megmentőjének, hogy adja neki vissza a tőle pár centire lévő játékot. Bezzeg pelenkázás közben úgy rángatja magához az összes körülötte lévő tárgyat, mintha mindig ezt csinálná. Olyankor nyul minden után, játszik mindennel, mert nincs kinek könyörögnie. Egyszóval igencsak agyafurt és lusti a mi kis kópékánk.

Ági,
Nagyon aranyos Matyika a képen.
Jól megijedhettél a babakocsiban álló gyerkőc látványától. De jó, hogy nem történt baj. Adsz már szilvát Matyikának? Én azt olvastam, hogy azt csak 1 éves kortól lehet. Amúgy én is azt tervezem, hogy többnyire főzök majd Krizsónak. Az üveges bébiételeket csak tartaléknak vettem, ha netán valami miatt nem lenne idő főzöcskézni.
No de addig még ráérünk. Ha a tejcsárda is úgy gondolja, akkor még másfél hónapig rendületlenül csak szopizunk. Azt viszont még mindig 3 óránként. Tartok tőle, hogy ez már így is marad.

Bogi,
Jobbulást Lilinek. Biztos jól ellesz a nagyijával. Hagy szokják egymást, legalább később nektek is könnyebb lesz ráhagyni.

Karmen,
Nagyon szép fiúcsábító szemei vannak a leányzónak. Lesz még vele gondod! Kép
Nálunk a nagyfiamnál a sütőtök és a cékla főzelék volt a kedvenc. Ez utóbbival az egyetlen gond, hogy úgy megfogja a lábost, hogy azt soha többet nem tudod rendesen kimosni. Nekünk volt egy külön céklás lábosunk.

Ha már a nagyfiamnál tartunk. Ma jól rám ijesztett. Jön haza a suliból és meséli, hogy elájult, közben beütötte a fejét és hányt is. Persze kamasz módjára hozzáteszi, hogy ne is faggassam mi történt, mert most úgysem mondja el. Itt volt anyukám, gondolom előtte nem akart beszélni. Jó 2 óra múlva derült ki, hogy biosz órán részletesen ecsetelte nekik a tanát az abortusz mibenlétét. Talán egy kicsit túl élethűre sikerülhetett, mert az én fiamra - aki minden orvosi dologtól írtózik - így hatottak a hallottak. Már most igazi férfi. Kép

Kaptam ma Nestlé tájékoztatót. Nekik is van pontgyűjtő akciójuk, egész jó ajándékokkal.

No megyek már aludni.

Puszi:
Humi
humi

Ez valamiért lemaradt:

Tünde,
Tomikának is jobbulást!!
humi

Sziasztok!

Ezerrel másolom ki, mivel etetitek a csemetéket, lassan mi is beszállunkKép

Hatalmasak a babók, csak lesek!

Tegnap voltunk dokinál, csak az oltóanyagot irattam fel - ha már ott vagyok, gondoltam kérdezek is. Gyerkőc a kezemben, háttal a dokinak, de...
-Akkor lassan kezdeném a hozzátáp.... Jövő héten tölti a hatot. (eddig havonta látott bennünket+ előtte a kiskönyv)
-Van tejci elég?
-Igen.
-Akkor nem kéne sietni, ráérünk.
-Nem KELL elkezdeni még?
-Még csak 6 hetes, nem?
-Hónapos.(nyögöm kigúvadt szemekkel.)
-Ja, hm, lassan. Nem kell erőltetni végül is. Főleg még szopizzon.

Ekkora egy 6 hetes baba(akár hátulról)? Így tartja magát az anyukája kezében és gügyög???????? Szóval enyhén ledöbbentem. Ügyesen beadja az oltásokat (így 6 év egyetem és pár év munka után talán nem nehéz), de azt hiszem a következő projekt egy gyerekdoki-keresés leszKép

Humi, voltam a boltban - hagytam üzit a telefonodon. 1-2 hét múlva lesznek kinn téli overálok. Rugi a mi méretünkben nem volt(2 fajta új, használt pedig nem szép).
Szegény fiad! Szép szép a felvilágosítás, csak mértékkel kéne!

Ági, csak lesek, milyen ügyes Matyika!

Szilvus, Petke remélem teljesen rendbejött, és vidáman falatozza a klónokatKép

Szaladok, ébredezik a manó.

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Humi, nekem vannak felesleges Nestlé pontjaim,ha gondolod a legközelebbi talira elviszem neked.
Hát nem semmi a biosz tanár, jó fej lehet.
gondolom Lacus lelkének nem esett túl jól az elájulás az osztály előttKép

Móki, elmentettem a cickós képet, nagyon jóKép

Puszka, léna

nuska

Móki!

De vettünk testvérkocsit, használjuk is rendesen, hisz a nagylányom a fene nagy saját akaratával mindig épp az ellenkező irányba akar menni mint mi ha gyalogol. Így ha célirányosan megyünk valahova, netalántán nem akarok több órát gyalogolni, akkor a testvérkocsit visszük.
Képet küldök róla később, hisz igen érdekesen nézünk ki vele.

Babakajaügyileg:

Én lehet, hogy rossz anya vagyok, kövezzetek meg, de csak nagyon - nagyon ritkán főzök magam a Daninak.
Domi ugyanazt eszi mint mi, de a Daninak én bébikonzervet szoktam venni. Szereti őket, ízlik neki. Kb. hetente csak egyszer főzök neki magam.
Annak idején a Domival is így csináltam, és a rémhírek ellenére amit sokszor mondanak a védőnők, hogy megszokja a gyerek a bébiétel ízét, és nem fog saját főztöt enni, később rendesen átszokott a mi főtt ételünkre.Mi mostanában így eszünk:

Erika

Kép
goczane

Sziasztok,
Olyan sűrűn írtok hogy nem győzöm követni, és annyi aranyos képet tettetek fel, hogy nem győzök bámészkodni.
Gyógyulást a beteg babócáknak és Szilvusnak is, remélem, hamar meggyógyul a hátad.
Móki, aranyos doktor nénitek van.Igazán nem sietteti a hozzátáplálás megkezdését. Tényleg gyermekorvos?
Itt viszont az orvosok azt ajánlják, hogy már 2 hós kortól a mamák adjanak gyümölcsöt, babapiskótát, kekszet a babáknak. Nekem most nemrég azt is tanácsolták, hogy adjak már tehéntúrót!!!! Én pedig mindenhol azt olvastam, hogy egyéves kora előtt semmiképp nem ajánlott sem a tehéntej, sem a babapiskóta, és az almával sem ajánlatos kezdeni, mert allergiát okozhat. Nahát, akkor mi az igaz? Ráadásul elég tejem van. Nem értem, miért kellett volna már 2 hónapja egyébbel is tömnöm a gyerekemet. Már rühellem, hogy állandóan kell hazudnom, hogy igen, evett almát keksszel, meg babapiskótát, és jó, a tehéntúrót is ki fogjuk próbálni. Ha megtudnák, hogy eddig csak anyatejet adtam neki, lehet azt hinnék, hogy nem vagyok normális.
Mostanában Edina nagyon anyás lett, állandóan rajtam fityeg, keveset alszik, és igényli, hogy mindig mellette legyek, de még jobban szereti, ha körbehordozom a lakásban, és ő mindent kedvére letapizhat. Csak sajnos a karom szakad le.Eddig egyedüli reményem abban volt, hogy naponta kétszer kivittem sétálni, és a babakocsiban csendben volt, néha el is aludt. De jó néhány napja ott sem tetszik neki, ma két szoptatás között felüvöltötte a várost, amikor pedig kivettem, nyomban elhallgatott és békésen szemlélődött. Mit tudjak csinálni vele? A karomban mégsem hordozhatom egész nap...
Megyek is , mert ébredezik.
Puszi,
Mely

Mely
KépKép
mely

Bogi! ez a cumipotló nagyon jó!! Akkorát nevettem, férjemnek is látnia kell este!Kép

Ági! Nem semmi milyen szépen fejlödik Matyika! És milyen jol áll neki a 2 kis fogacska. Orsi már emelgetni nagyon a fejét ha fekszik de ülni még jóideig nem fog tudni szerintem. De hogy felálljon!! na ez még tuti odébb lesz.

Humi! anyu fözi a céklát én nem birom a szagát sem! ua. mint a kapor ez a kettö nagyon büdös nekem. Anyu lefagyasztja és én ugy hozom el a céklátKép

Móki! Na jo kis orvosotok van, tényleg!

Szilvus! na engem is a guta ütött volna meg ilyen anyossal.

Kitty! Réka hányszor kap szopin kivül mást?

Erika! Nem kövezlek meg, én csak azért nem veszek üvegest mert nem nagy dolog Orsinak megcsinálni és igy is igen változatos tud lenni a kajcsija. Irtam még csomo iz van amit ehetne de még nem is tudtuk kiprobálni.

Én is kaptam Nestlé, meg Milupa pontgyüjtöt, de nem hiszem lesz mit beváltani az elöbbiek miatt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szinte elfelejtem mondani, hogy már gügyögi, hogy mbem- mbem, be-be-be, mám-mám-mám. És élvezi nézni, hogyan szárítom a hajam.Kép

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Sajnálom, hogy nem tudtunk kimenni a legutóbbi talira. Legközelebb remélem, hogy nem lesz semmi akadálya.
Sajnos most eléggé meg vagyok fázva. Remélem, hogy Máté gyermek nem kapja el! Nagyon nem szeretném.
Egyébként most már hivatalosan is elkezdtek a hozzátápit. ITt volt a védőnéni és azt mondta, hogy kezdjük el most már, ha nagyon nincs tejcsi.
Humi, azt hiszem, hogy te kérdezted, vagy írtad, hogy szilvát lehet-e adni nekik. Nekem kifejezetten mondta a védőnő, hogy adjak neki, meg szőlőt is, csak keverjem őket. Egy fogós gyümihez keverjek olyat, ami hajt.

Holnap lesz az első este, amikor drága gyermekem anyósékra marad, mert mi színházba megyünk. Előre félek, hogy mi lesz. SZerintem ordítozás.

Na, puszi nektek! Jó éjt!

Kata
katca

Sziasztok,

én alábbi táblázatot találtam a hozzátápláláshoz. Én azt hiszem ez alapján indulok neki. Bár még van jó 6 hetünk addig. Olyan furi. 1 hónapos korában arra gondoltam szoptatás ügyileg, hogy "Úr Isten még 5x ennyit kell kibírni" most meg arra, hogy "Fenébe, pedig olyan kényelmes csak szoptatni". Nem gondoltam volna.

Ha jól látom a banán hiányzik belőle. Kép Na mindegy azt akkor majd kitalálom.

Kép

Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Kezdem a rosszabbal: Peti szeme begyulladt (kötőhártya) és elkapott valami bacit is, prüszköl, köhécsel, de láza nincs. Úgyhogy szemcseppek, szemkenőcs, orrcseppek, C-vitamincseppek és valami folyékony lötty a hurutra... Szerintem már ezekkel jóllakikKép

Ami a jobb, hogy ma óriásit csavarogtunk! Végre befizettem az októberben induló spanyol nyelvtanfolyástKép Kitty, én a szombat 1x4 órát mertem bevállalni. Hétköznap meg felkészülök. Végülis nem tökidegen nyelv, már tanultam pár éve, meg hát az angol után nagyon könnyű. Jó lenne egy középfokot letennem, mire visszamegyek dolgozni.
Utána pedig bementem a munkahelyemre - Peti velem voltKép - pletyizni egyet a csajokkalKép Megint babaeső lesz télen-tavasszal, mindenki kismama! Főnököm nagyon vár vissza - ezt csuda jól esett hallanom -, mondtam az még 1 év.

Mariann
Ti már vissza is jöttetek a nyaralásból? vagy ilyen későre toltad az indulást?Kép
Jó a táblázat, azért elmentem, kösziKép Bár én a puding próbája elvet alkalmaztamKép A banán pedig az első ételünk volt, ő lett az igazi nagynagy kedvencKép No, de kiváncsi vagyok Nádja hogyan fogadja majd az új izeket! Vajh olyan étvággyal, mint a tejcsit?Kép

Mely
Ez jóKép Engem pedig szó szerint leteremtett a védőnéni, mert 3 hónaposan banánt adtam Petinek. Kb. 4,5-5 hónapos koráig titkoltam, hogy mindent eszünk, azt füllentettem, hogy igen, napi 4x kap tápot és (akkor még) anyatejet. Azért a túró kicsit túlzás egy picibabánakKép
Peti is anyás lett ám, ezt bebizonyitotta a nyelviskolában...Grrr! Üvöltött, mig ki nem vettem.
Aranyos a hajasbaba Edina. És nagyon tetezsik a kutyusos játszótakarója is!Kép

Ági
Csuda édes a kis 2-fogú Matyika SárkányKép És hogy már áll, nagyon-nagyon ügyes nagyfiú! Az ágylevételhez asztalos kell? Milyen kiságya van matyinak? Nekünk pusztán 4 csavart kellett lentebb venni. Ne késlekedj, mert a rácsokba kapaszkodva biztosan fel tud már állni! Legfeljebb még nem próbáltaKép

Humi
Dejóóó, már ilyenekkel rémisztgetik az ifjúságot? Nemkommentálom, lehet többet ártanak veleKép Krizsó pedig nem lusta, hanem kényelmes! Kép Nohát! Kép
Hátam most éppen nem fáj. Persze, mert kisfiam nem lóg a nyakamon.

Móki
Ti is megkezdtétek a téli gardrób összeállitását?Kép Irtam egy listát, s elkezdtem kipipálni rajta a begyűjtendő cuccokatKép Szerencsére bundazsákot és overallt kaptunk, egy jópofa átmeneti kabátot meg épp ma lőttem a turiban, zsir újnak néz ki, nagyon vagesz! Meleg hálózsák és egy garmada hosszú body hiányzik mégKép

Karmen
Orsi érettebbnek néz ám ki a koránál, annyira beszédes szemei vannak! Ugye idősebbnek szokták Őt nézni? Kép Hú, jó, hogy mondod az anyatejet, még van egy pár zacsi a fagyiban, ideje kiolvasztanom , mert nem lehet tovább tartogatni.
Anyós azóta ismét alakitott ám, de nem fárasztalak Benneteket veleKép Kép

Erika
Kép Kép Mit evett Dani ilyen "lelkesen"?Kép Dehogy kövezünk meg, legalábbis a magam részéről nem. Én főzök ugyan, de felváltva kapja Peti a készkajákat is, szokja csak mindkettőt, mert előfordulhat, hogy nincs kedvem pacsmagolni. Ha csak az otthon főzöttet kapja a baba, úgy hallottam, nem fogadja el a konzervet.

Katca
Próbáld ki szerintem is a szilvát, hátha Mátét nem hajtja meg nagyon. Sajnos Petinél a szilva és a sárgabarack a lakodalmas eb effektust váltotta kiKép Banánt szoktam tenni pár karikát a "hajtós" gyümikhez. Anyós jófej?

Jó későre jár, megyek aludni, na nem mintha nem érnék rá reggel sokáig alukálni.

Teszek ide egy képet az álló Petiről. Nagyon szeret igy a kezembe kapaszkodva ácsorogni. Nézelődik, forgatja a fejét és szövegel közben. És rugózik a kis popsijával. Csak nehogy olyan csámpás legyen ettől a korai álldogálástól mint a ZannyaKép

Puszi mindenkinek, szép álmokat!

Szilvusék
Kép
szilvus

Sziasztok!

Nem tudom, mi lesz hétfőn, mert most változóban van az életünk. Ha tudunk, megyünk a Szigetre és utána a Blahára.

Kincső szépen fejlődik, két fogacskával büszkélkedhetünk. Az éjszakák változatlanul ébredősek, sírósak. Megint kiköltöztettük a kiságyból mellém. Ez van. Egyszer csak megnyugszik.
Próbálkozunk gyümölcsökkel kisebb-nagyobb sikerrel (alma, barack, banán, körte, répa). Általában egyszerre 2félét kutyulok neki. Aztán vagy megeszi vagy nem.
Imád hintázni a játszón.
Olyan jó, hogy van nekünk, mert így egy kicsit könnyebb feldolgozni az élet tragédiáit.
Sajnos én már nem tudom az anyósomra bízni a gyereket.

Répa + alma a vacsi:
Kép
Megvettük az etetőszéket (6e Ft). Biztos lehet jobbat is kapni.

A macikkal:
Kép

A szőlő tényleg adható? Mert tegnap nagyon izlett neki.

Ági, vettünk bicikliülést + párnát is, de még nem volt alkalmunk kipróbálni. Már alig várom, de most annyi más dologgal kell foglalkozni. Majd beszámolok, ha eljutunk odáig.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

EdKép

Részvétem anyósod miattKép Olyan nehéz ilyenkor bármit is írni. Kincső most tényleg sokat segíthet nektek a feldolgozásban, figyelem elterelésben.

Bár etetőszékből nem sokat látni, amit látok az tetszik. Kincső pedig már örömmel birtokba vette és jókat falatozik benne. Macik meg már eltörpülnek Kincső mellett.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Ed!
Nagyon sajnálom, és sok kitartást kívánok Neked! Vigyázzatok magatokra!
A bicikli ülésre kíváncsi vagyok ám, majd kérek fotót róla! Az etetőszék klassz, legalább is a kárpitja meg a nagyság benne!! A miénk most éppen szárad a lakkozás után. Kép

Szilvus!
Csináltattunk kiságyat Matyusnak, ami majd később szétszedhető 2 gyerek ágynak. Jó nagy mert 160cm hosszú, az elején körberaktuk ezzel-azzal, hogy ne vesszen el benne Matyus. Kép VAn hozzá komód+pelenkázó. Anno mondta az asztalos, hogy majd inkább ő tenné lentebb. Hát mi meg az utolsó pill-ban szóltunk. Ez van.
Petikének is vannak ám hurka-gyurkái, a combikáknál!Nagyon ügyi! Jobbulást neki, remélem gyorsan rendbe jön!

Komolyan mondom már nem is nézek utána mit ehet a gyerek ennyi idősen!! Mindenki mást mond! Úgyhogy van 1-2 dolog amit tuti nem lehet adni(tej, liszt...) azokat elkerüljük a többi meg jöhet. Szerintem ennyire nem is lehet lebontani, hogy havonta mivel ehet többet. Mert gyereke válogatja pl. ha valaki 4 hósan elkezdte a hozzátápit az már előrébb jár 6-7 hónaposan az ízleléssel, mint aki csak 6 hónaposan kezdi az almával! No ezt jól leírtem, szal ez is annyira gyerek függő, hogy mikor mit fogad el. (szerintem)

No eldugultam. Még 1 kép a brokkoli evésről. Kép
Kép
Szép napot mindenkinek!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ja igen Mariann amit feltettél táblázatot aszerint csak 9 hónaposan lehetne adni a brokkolit! Már annyiszor "összevesztem" ezzel a gyerekkel, hogy mit csinált 9 hónapig, mikor a nagy könyveket kellett volna olvasnia!!! Kép 5 hósan ül, 6,5 hósan feláll a babakocsiban, meg imádja a brokkolit, banánt, és sorolhatnám. Bocsi! Kicsit bedurrant az agyam. Még jó hogy a védőnőnk magasról tojik ránk! Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szilvus!
Íme a kiságy, még lakó nélkül. Kép
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ed, őszíntén együttérzek Veletek. Édesapám áprilisban halt meg, 9 hónapos terhesen utaztunk Nagyváradra a temetésre. Bármelyik pillantatban szülhettem volna, nyugtatóval bírtam ki a temetést.10 nap múlva pedig megszületett Levi. Ha nem lenne a két pici, már teljesen összeomlottam volna.
Nagyon aranyos a kis Kincső.

Ági, nagyon aranyos a kis Matyus. És az a pofi tündéri.
Nagyon vagány az ágyikója. Ráadásul praktikus is.
Különben elkezdtem én is a hozzátápit. Délelőtt gyümi, este pedig tejpép. Nem rajong érte Levi, de már jobban alszik, nem ébred ordítva 2 óránként.

Szilvus, Peticicának jobbulást! Azok a kis hurkás lábak ennivalóak. Nagyon ügyesek ezek a babák!
Jó, hogy visszavesznek a munkahelyedre! Mondjuk engem is visszavárnak, csak nekem nincs kedvem már ahhoz a melóhoz. Ki kéne valami mást találni. Mivel is foglakozol? És hova fogsz járni spanyolra?
Nekem sem ártana felfrissíteni angol + francia nyelvtudásomat. 8 év alatt szinte teljesen elfelejtettem. Már be sem merem vallani, hogy angol-francia bölcsészszakon végeztem.
És Te Kitty, melyik suliba írtakoztál be?

Na jó, megyek, Levi már nagyon türelmetlen.

puszi

Erika
pera

Sziasztok!

Ed, írtam neked a másik topikban, amit meg ott írtál a lakáshelyzetről, sajnos nagyon szomorú, de egyre többen csak így tudnak lakáshoz, házhoz jutni.
Emiatt azt hiszem nem nektek kell szégyenkezni, hanem a minenkori kormánynak.
Egyebként egyre valószínűbb, hogy nekünk is csak ilyen feltételekkel lezs önálló életünk.Egyszer, majd.Remélem soká.

Ági, nagyon szuper az ágy!!Nekünk is ilyen egybeépített van, csak ez kb 20 éves, és 5 gyereket kiszolgált márKépKép
Engem se nagyon érdekel, hogy mit ehet(ne), már csak azért se,mert tényleg mindenki mást mond.
Van olyan babakaja(Kecskeméti)ami a sütőtököt tejjel 4 hósnak adja, és van olyan(Mildi) , ami ugyanezt 6 hónaposnak.Ezek után, ha már ők se tudják eldönteni....

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

Tudtuk, hogy egyszer ez bekövetkezik, és a lakás a mienk lesz. Csak arra nem számítottunk, hogy ilyen korán. Annyira váratlan volt ez az egész.
De most a jövőre koncentrálunk. Holnap megyek Apóshoz megbeszélni a lakásfelújítás részleteit és szépen megcsinál mindent. Tapétázás, festés, stb.
Aztán rábeszéljük, hogy költözzünk el egy szép házba udvarral, pincével. Szerintem menni fog.
Tétényben már van net, úgyhogy nem kell elhagyni a csapatot. Csak egy kicsit többet kell utaznunk a talikra. Hamarosan vége az albérletnek. Spórolhatunk.

Ma megint próbáltam adni Kincsőnek alma+barack+banán turmixot, de néhány falat után nem kellett neki. Olyan aranyosan lehajtja a fejét és összeszorítja a száját. Bezzeg, ha az apja eteti, akkor többet eszik.

Ági, Matyi nem borítja ki a kaját, ha ott van a tálcán? Mert én nem rakhatom le oda, mert egyből lecsap rá a kisasszony.

Megkérdeztem az oep-nél, hogy a 2. bébi után milyen pénzek járnak. azt mondták, ha nem szűnik meg a munkaviszony, akkor a támogatás ugyanúgy marad, mint az első bébinél. Szóval akkor nem rúgom ki magamat a saját bt-mből.

Éjszaka arra ébredtem, hogy Kincső mocorog. Majdnem a földön feküdt. Most a matraca a földön van, és egy párna van lerakva, hogy nem essen le. De félrelökte álmában. MÉg jó, hogy mellettem alszik.

Megyek készülődni, mert ha felébred, indulnunk kell.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ági! szuper ez az ágy, mennyibe került? Ha valaha el tudunk költözni és lesz babaszoba aköv. babának én is ilyesmire gondoltam.
Hogy lesz belöle 2 ágy? nem 1 nagy lesz csak, nem értem ezt.

Orsi nagyon szépen eszik, sosem maszatolunk, köpködés sincs, remélem marad igy.
Ja és cékla nagyon izlett neki!

Karmen
Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Ed!
De kiborítja csak abban a pill-ban raktam le míg Apa fotózott. Ált mosható játékot teszek elé, hogy valamit azért ő is csinálhasson.Kép

Karmen!
Ágy: Ahol a képen van az ágy fekvő része az lesz az egyik ágy, ahova le lehet helyezni a 2. állást oda lesz még egy betét és úgy lesz a 2. ágy. A támla rész is 2 részből áll. Szal: olyan mintha 2 ágy egymás tetejére lenne rakva. Remélem érthető volt. Ára elég húzós volt, közel 100e, de ha belegondolok hogy ebböl kijött egy (bútorlapos) pólyázó, egy fenyő komód és 2db 160 cm-es gyerek ágy szintén fenyőből, akkor nem is sok érte az ár.
Orsi beszélje már meg a többi babóval, hogyan kell enni. Matyika is szétken mostmár mindent. Azért is lakkoztam s.o.s. még 2 soron a tescos etetőszéket.

No lépek, ma nagyon beszédes kedvemben voltam.Kép
Eldugulok, hogy más is szóhoz jusson!! Kép

Jó éjt Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Karmen, milyen gyönyörű szemei vannak OrsinakKép

Móki, küldtem méltKép

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!
Már majdnem lefeküdtem, de aztán mégis erőt vettem magamon. Mostanában estére megint nagyon elfáradok. Nálunk úgy tűnik mindenkin (szüleimet is beleértve) átment valami vírus vagy a töltött paprika. Az előbbi valószínűbb, mert a hasmenés után most jön a köhögés, torokfájás stb.
Tomika már szerencsére jobban van, Köszönjük a jókivánságokat.Drnéni megvizsgálta, nincs semmi gond, de azért ajánlott köptetőt. Az orrszívás viszont kész kínzás lett. Egyedül alig tudom megcsinálni, mert üvölt, kapálózik, ha sikerül nagy nehezen beraknom az orrába, kikapja a kezével. Kb.4 kézzel lehetne lefogni. Pedig tele van még szegénynek az ormánya.
A betegség miatt ezen a héten (tegnap mértük) fogyott egy picit.
Ma bő 2 hét szünet után újra elkezdtük a hozzátápit. Főztem neki almát (nyersen nem bírta a pocija), összeturmixoltam, még szitán is áttörtem. Nagyon ízlett neki, mind megette. Ha így is fáj a hasa, akkor nem tudom, mit eszünk.
A hozzátápiról én is úgy gondolom, hogy minél többet olvas róla az ember, annál nehezebb eligazodni. Én is úgy gondolom, hogy betratok náhány alapszabályt, a többit meg eldöntjük Tomikával.
Látom, egyre többen esznek etetőszékben. Hétvégén nyilván mi is elhozzuk a tárolóból. Most a pihenőszékben eszik, de ha már van etetőszékünk, mért ne használjuk?!

Tomika még nem áll és ül egyedül, de nem sok híja van. A mászáshoz sem sok hiányzik neki, ha kinéz valamit (pl.távirányító vagy telefon), addig evickél, míg oda nem ér. Múltkor a franciaágyon játszott mellettem, és egy pillanat alatt már az ágy szélén, a lába már a levegőben, a karját kaptam el.

Ági!
Matyika nagyon ügyi! Ül és áll!
Nagyon aranyos a fogas képen. És milyen ügyesen eszik!

Kitty!
Tudott szopni Tomika, az orrdugulás nem akadályozta.

Szilvus!
Jobbulást Nektek! Remélem, javul a hátad, és Peti szeme is hamar meggyógyul.
Nagyon ügyesen áll Petibaba!
Téli ruhatár: én vettem 1-2 hosszú ujjú bodyt, ma meg a férjem a Corában bevásárolt a 377forintos bodyból. Elég normálisnak néz ki, remélem, mosás után sem nyúlik el. Kéne még neki egy-két bélelt naci (ezt Anyu fog varrni). Vagy ezt már írtam...?
Anyósod aztán tudja, mi a bébipapi!

Bogi!
Jót nevettem az alvó Lilin

Móki!
Nagyon figyelmes a dokitok!

Erika!
Dani nagyon jól néz ki evés után (Tomika is hasonlóan szokott).

Mely!
Szerintem, ha elég a tej, nem kell semmi a babának 6 hónapos koráig. Szerencsére, a mi drnénink ebben nagyon normális szemléletű. Még ő mondta, hogy 6 hónapos kor után is várhatunk, mivel jól hízik, és a gyümiktől fájt a pocija.Edina ezen a képen is nagyon aranyos!

Ed!
Részvétem anyósod miatt!
Nagyon ügyesen eszik Kincső!

Karmen!
Orsi nagyon szép!

Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Mariann!
Köszi a táblázatot, elmentettem. Tököt ugyan 9 hónapos kortól írja a táblázat, de Réka már ette(Kaprot összekötve belefőztem,a végén kivettem)krumplival,anyatejjel. Nagyon ízlett neki,és semmi baja nem lett tőle. Ma érkezik brokkoli a zöldségeshez, holnaputánra azt készítek Rékacsnak.
Ma meg Hipp sütőtök krumplival lesz.
Vegyesen főzök is meg bébiételt is adok, jó,ha mindegyiket megszokja.

Karmen!
Réka még csak egyszer(kora du.) kap mást, amúgy csak szopizik. És csak gyűlik a tej a fagyasztóban. Megint van 12 liter, remélem elviszik. A főzelékbe valót frissen fejem, még soha nem kellett felengednem a fagyitejet.
Husit még nem kezdted el Orsinak?
Amúgy Réka sem maszatol nagyon,szépen tisztán eszik, csak időnként a kanalat akarja kivenni a kezemből. Maszat csak akkor van,ha tüsszent egyet,és nem kapom el időben.

Szilvus!
Petinek jobbulást. Látom közeledik az ősz a nyavalyáival együtt. Én is rettegek,hogy mikor hurcolják haza a bacikat a nagyok a suliból.
Ügyesen áll már Petike!

Ági!
Nagyon szép a kiságy. Beköltözött már Matyika?

Tünde!
Először Réka sem nagyon bírta az almát(nem tudott kakilni tőle) én helyette mással próbálkoztam. A barack is jó, próbáld azzal. Szerintem ízleni fog Tomikának.

Erika!
Én csak egy sima nyelvtanfolyamra jelentkeztem, tőlünk 5 percre az iskolában tartják az órákat, így hamar odaérek.Ha nagyobb lesz Réka valami suli sem ártana,de még nem tudom mi indul a közelben.

A bébiételekben van napraforgó olaj. Én az otthon főzöttbe nem szoktam tenni. Szükség van rá?

Majd még jövök.

Kitty
kitty123

Sziasztok!

Csak 1 gyors bekukkantás, szeretnénk megköszönni Kittynek és Rékababának a 3. számú Napocskát, tegnap meghozta a postaKép Peti örömmel vette birtokba, aztán eltettem tartalékba. KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!

Extra szűz olivaolajat szabad a babakajába tenni, 6 hónapos kortól pár cseppet. Most próbálom ki.

Jövök délután, most sétálunk 1et ha felébred a fiatalember (már jobban van!), feltéve, ha nem zuhog az eső.

Puszi Mindenkinek! Hogy sikerült a tüntetés? Tegnap volt, ugye?

Szilvusék
szilvus

Sziasztok!

Tegnap este voltunk a dokinéninél. Hát egyáltalán nem gyógyult meg Lili. Kapott egy új gyógyszert.
Szegény tegnap szörnyen nyűgös volt, ahogy írtam. Este kiderült miért.
Már délben is úgy erőszakoltam bele a kaját (vagyis megette, de nem esett jól neki). Aztán este a főzeléket még az etetőszékben kihányta. Fürdés, öltözködés, éppen leültem vele, akkor már az egész napi kaja, gyógyszerrel együtt kijött. Aztán harmadszor is elkezdett öklendezni, de akkor már nem jött sok, de attól megijedt, mert csak öklendezett, nem kapott levegőt. De aztán megnyugodott, és dumált, mintha mi sem történt volna.
Mára meg már tényleg úgy viselkedik, mint egy beteg gyerek.

Én már kezdek kiláballni belőle, de a férjem nyakig benne van a betegségben.

Képzeljétek apósom egy újabb agyvérzést hordott ki lábon. Ma próbáljuk betuszkolni a kórházba, de az ismerős, aki tegnap azt mondta, hogy vigyük be, most nem tud segíteni, és tele van az osztály, nem tudja elhelyezni.
Két éve is volt ilyen, akkor a háziorvos azt mondta a tünetekre (a bal oldalát teljesen húzta, le volt bénulva!), hogy a Parkinson kórja súlyosbodott (EGY ÉJSZAKA ALATT!!!!!!!).

Na megyek, mert sír Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Fözelékbe valoban olivaolaj a legjobb, de a lényeg hidegen sajtolt legyen. Mondjuk én meg nem találtam olyat ami nem ilyen lett volna.

Kitty! Csirkemellett szoktam tenni a fözelékbe, megföztem tejjel turmixoltam és jégkockákat csináltam belöle, abbol teszek bele.
Nekem is itt van egy csomo tej, most senkinem sem kell, gondoltam megissza a kutya, de aztán eszembe jutott Edelweiss ö is szegedi ikrei vannak, neki valszeg megint nincs sok teje, üzentem a férjével ha kell szoljon.
Én sajnálom a friss tejet most elhasználni jo lesz az fél év mulva amikor már lehet nem szopik most a régiböl engedek ki mindig ami kell.
Én is adtam tököt, a kismama táblázat szerint lehet, baja nem lett töle. Brokkolit viszont nem kaptam még mindig a boltban, piacra meg nem jutunk ki.

Ági! Szuper az ágy, nincs véletlenül rajz ami alapján megcsináltattátok, elküldhetnéd. Be tudod szkennelni?

Tündi! Szegény Tomi, Orsi jol viseli az orrszivást, legalábbis nyár elején még türte. Azóta nem kellett. Jobbulást nektek! Az ujság remélme 7végén meglesz most még nem is igen látom a férjemetKép
Nem akarlak elkeseriteni de én tele vagyok Corás bodyval, már közöltem a családdal is csak a La Halle-ben vásárolhat mert azok jok maradtak, a Coras meg az én vékony kiscsajomon lötyök, ugy kinyult hogy a cicije is kivan belöle. SZoval olcsó és vacak! Nekem többféle is van mind ilyen lett, azota már nem bizok ebben. Kiváncsi leszek majd ird meg te hogy jársz pár mosás után.

Bogi! Ezt jobb komolyan venni mindenképpen menjen be, remélem sikerül! Szegény Lili!! Jobbulást nektek!

Szilvus! Orsi is imád(na) igy állni, de én is szigoru vagyok vele még.

Hát valoban szerintem is szép Orsi szeme, csak a rossz hir nekem is ilyen volt 1 éves koromig, utána lett barna. Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok! Kép

Nándika elromlott, nem tudom mi lehet vele, de már másfél hete minden éjjel félóránként kelek hozzá. Azt hittem átmeneti állapot, de úgy látszik mégsem...Tegnap este már a kiságyat odatettük a mi ágyunk mellé, így nem kell felkeljek, csak felülök, és cumit adok, helyére teszem (ilyenkor keresztben van, vagy hason, vagy teljesen átfordul), betakarom. Mitől lehet??? Már hulla vagyok lassan.
Tegnap kapott őszibarackot, ízlett neki Kép De ma a sütőtök nem volt nyerő. De azért most délután is nekifutunk mégegyszer Kép
Vasárnap itt volt a sógorom, hétfőre megbetegedett, már antibiotikumot szed, valami nátha-influenza féle lehet, láza is van. Tegnap már kezdett kijönni a férjemen is, ma Ő is kapott antibiotikumot. Lekopogom mi még nem kaptuk el (Nándi és én).

ÁgiKép
Jöttök holnap a Sportba úszni? Mi megyünk, ha nem betegedünk meg.

Szilvus Kép
Jobbulást kívánok Nektek! Neked gerincsérved van? Kép Hogyan kezelnek?
Az anyósod főztjére a férjem annyit mondott, hogy gyilkos. Hogy lehet vegetát adni egy picinek??? Nagyon sajnáltuk Petit.

Tünde Tomikájának és Bogika Lilijének is jobbulást kívánok!

Mennem kell, mert felébredt Nándi.

Puszi, még jövök
Pumukli
pumukli

Pumi!
Megyünk az usziba holnap. Kockás gatyóban leszek, úgyhogy megismersz.

Karmen!
Majd utána nézek a rajznak és ha megtalálom akkor beszekennelem.

Most mennem kell.Kép
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok.

Nekem is tavaszi babám van. Tetszik ez a topik. Csatlakozhatok?
Amikor még terhes voltam, akkor már voltam itt párszor, de azt a jelszavamat elfelejtettem. Úgyhogy újat regisztráltam.

Van egy kisfiam, Attika. 2004.03.27-én született. Édes, kedves, nyugis baba. Nagy zsivány. Imádom.

Érdekelnek amiket írtok. Kaja, alvás, egyéb problémák. Mindegyikből tanulok egy kicsit. És itt élet is van, úgy látom.

Puszi mindenkinek
anita78

Szia Anita!

Hát, ha életet akarsz, akkor jó helyen járszKép
Üdv köztünk.

Hol szültél?Merre felé laktok?

Puszka, Léna

nuska

Sziasztok!

Ma könnyen vissza lehetett olvasni. Hol vagytok többiek?

Karmen!
Lassan én is elkezdem már Rékának adni a csirkemellet. Már bőven eheti. Ma 7 hónapos. Veszek is husit, és jégkockatartóba fagyasztok egy pár adagot.
Én azért a friss tejből teszek a főzibe,mert 150 ml-t egyszerre,ha felolvasztok,nem fogy el, az a pár kanál,ami a főzibe kell annyi meg mindig van a napi lefagyasztás mellett is.

Tényleg gyönyörű Orsi szeme.Lehet,hogy megmarad a színe, bár a nagylányomnak is pont ilyen volt másfél éves koráig. Neki zöldes lett. Rékának meg zöldes-szürkés most, kíváncsi leszek,hogy változik-e még.

Pumukli!
Nem a foga jön Nándikának? Akkor szoktak rosszul aludni a babák.

Anita!
Üdv itt köztünk,csatlakozhatsz persze. Végre valaki Veszprém megyéből is.(Én tapolcai vagyok)

Jó éjszakát mindenkinek!

Kitty
kitty123

Szia Nuska.

Veszprémben szültem. Elvileg nem "bababarát", de nekem jó élmény volt. Gyorsan ment és apa is velünk volt. A szülésznénik elragadóak, az orvosom bizalmat gerjesztő. Tehát ment minden mint a karikacsapás.
És itt is lakom Veszprémben. Közületek mindenki Budapesti? Akkor csak én lógok ki a sorból Kép
Egyébként én is laktam Budapesten, de hamar hazaköltöztem.
Azt honnan tudhatom meg h kinek mennyi idős a babája? A profilban nem találom.

Puszi
anita78

Sziasztok!

Léna, a hétfő tuti, megyek veletek csavarogni. Szóltam Apósnak, hogy hétfőn programom van, nem megyek ki hozzá. Egyébként megy a lánya.

Anita, üdv. Humi szokott táblázatot készíteni, nemrég rakott ki egyet. Ott vannak az adatok. Nem csodálkozom azon, hogy menekültél a fővárosból. Legszívesebben én is elhagynám.

Pumukli, lehet, hogy a foga jön. Szerintem nálunk készülődik a 3. fogacska, mert elég ébredős éjszaka.

Tünde, a látszat csal. Alig eszik valamit. Néhány falat után összeszorítja a száját és lehajtja a fejét. Ma néhány kanál almát evett aztán csak a cici kellett neki.

Bogi, jobbulást nektek!

Ma voltunk hintázni, már beteszem Kincsőt bébihintába a játszón. Hú, mennyire élvezi! Hatalmasakat kacag, miközben repül.

Jó éjt,
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Kép
humi

Sziasztok!

Anita,
Mint látod már be is kerültél közénk, és itt megtalálod rólunk az adatokat is. Jó, hogy csatlakoztál. A lakhelyed később beírom majd, csak már feltettem a táblázatot mikor láttam, hogy megírtad. Attika születési súlya és hossza, ha megírod szintén bekerül majd.

Ed,
Én is sajnálom az anyósoddal történteket. Kép Annak viszont örülök, hogy jössz hétfőn. Kép Már rég láttam a leányzót és kíváncsi vagyok ám rá.

Mariann,
Én is elmentettem a táblázatot. Köszi, hasznos lesz. Van benne ugyan egy-két érdekes dolog, de két egyforma ajánlást még nem láttam a témában én sem.
Ami nagyon meglepett benne, az a paradicsom és a hal. Ugyanis még pár évvel ezelőtt is gyártottak olyan Kecskeméti bébiételt ami, "krumpli+paradicsom" volt és 4 hónapos kortól ajánlották. (A paradicsomnak csak a héja allergizál, az pedig nem volt a bébihamikban.)
A másik a hal, ami szintén létezett bébiételben, méghozzá többféle főzelékkel is (már nem emlékszem, hogy 4 vagy 6 hónapos kortól). A tonhal az egyik elsőként bevezethető húsféle; úgy emlékszem, hogy a csirkemellel egy időben kezdhető el.

Bogi,
Jobbulást Lilinek. Dajkáld sokat, hogy gyorsan meggyógyuljon. Kép

Tomikának és Petinek is jobbulást!!!

Most szaladok, mert ma Kristóf is már másodszorra ébred lefektetés óta, pedig ilyet soha nem csinált eddig.
Szorítsatok nekünk, hogy ne legyen beteg. Ma először az anyukám vigyázott rá délelőtt, két etetés között. Épp az előbb beszéltem vele telefonon; mondja, hogy elkezdett folyni az orra. Nálunk még semmi baja nem volt. Most izgulok és reménykedem, hogy nem kaptunk el tőle semmit.

Puszi:
Humi
humi

Jó reggelt!

Szia Anita, jó, hogy itt vagy. Ez tényleg szuper kis csapat.

Ági, Pumi, jó úszást Nektek! Csütörtökön megyünk Alsópáhokra, ott mi is kipróbáljuk Levivel az úszást. Dorkánál bejött, remélem, a kislegény is élvezni fogja.

Pumi, én is épp nemrég panaszkodtam, hogy Levicicám elromlott, éjjelente óránként kel és a helyzet egyre rosszabb.
Ági írta, hogy a sógornőjénél ugyanez a helyzet, a 4,5 hónapos kisfia nagyon sűrűn ébredezik.
Nos, nem tudom, hogy a kis manókád mennyit eszik, szopik még, vagy mást is kap, de Levi csak tejcsit kapott és úgy látszik nem volt elég neki...Most délelőtt adok neki egy kis gyümölcsöt, délután tejpépet és azóta nyugisabbak az éjszakák és beállt egy rendszer is. Este 7 körül vacsi, 10-11 szopi, majd 3 körül ismét szopi, reggel 6-7 körül ébresztő. Ez azért már nagyon jó.
De az is lehet, hogy a foga kínozza Nándit.

Kellemes napot Mindenkinek!

puszi

Erika
pera

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?