Új privát üzeneted érkezett!

Lányok ki az aki ráér az elkövetkező 2-3napban, mert már nem is tudom kinek írjak...az elvi kontaktjaim kórházban illetve frissen otthon.. kinek írhatok?

Kép
Kép
ronci

Egy kis vidámság:

Amiket az ember sosem tudna meg, ha nem lennének gyerekei:

- Egy dupla méretű vízágyban elegendő víz van ahhoz, hogy egy 200 négyzetméteres lakást 12 centi magasságig ellepjen.

- Ha hajlakkot fújsz szőrcicákra és utána át görkorizol vagy rollerezel rajtuk, akkor begyulladnak.

- Ha egy pórázt tekersz a csillár ventillátorára, a ventillátor motor nem lesz elég eros ahhoz, hogy egy 21 kilós batmannek öltözött gyereket megpörgessen.

- Ha fékfolyadékot clorox nevű háztartási tisztítószerrel keversz, akkor rengeteg füstöt kapsz eredményül.

- Bizonyos lego építőelemek sérülés nélkül keresztül tudnak jutni egy négy éves homo sapiens emésztőrendszerén.

- Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.

- A benzintartályba került üveggolyók tömérdek furcsa zajt tudnak okozni vezetés közben.

- A mosógép centrifugálásától a földigiliszták nem elszédülni fognak...

- Az autód magnója perselynek kicsi.

- Bármennyi wc is van otthonodban az sosem elég!

- A kád lefolyóján még pumpával is nehezen megy le a szar...

- Nincsenek is törhetetlen szemüvegek és poharak

- Ha az ember bedug valamit - pl. egy üveggolyót v. borsószemet - az orrába, akkor az ki tud jönni a száján. És fordítva.

- Folttiszítók nem is viszik ki a hányás foltját a szőnyegből. Az ágyszivacsból sem. A szagát sem veszi el semmi.

- A graffitit a gyermek találta fel.

- Mélyalvás közben is jó a gyermek hallása. Főként, ha a szülők szeretkeznek. - Ha csendben és gyorsan csináljátok, akkor a megérzésére hagyatkozik....
zuzmooo

Ronci!

Én bármikor... ha gondolod... :D

Zsuzsa!

Én most folyamatosan szedem napi 2-3szor 5golyót. Ha csak egy tejserkentő kúrát szeretnél, az egy hét. 2-3-4-5-4-3-2 szer 5 golyó naponta. De én szülés óta szedem. Placebónak is tök jó. Nem merem abbahagyni! :lol:
Vendég

Ronci: nekem írhatsz. A szopi miatt úgyis ébren vagyok éjjel is. :)
zuzmooo

Köszi Nóri! :lol:

Kép
Kép
ronci

zuzmoo! neked is köszi! :lol:

Kép
Kép
ronci

Ma már másodszor szopizott a gyerek a tejcsi után. És most már azt is tudom, hogy mikor eszik sokat. Minimum 10 ml-t visszabukott. De most alszik. Fél 11-kor keltünk fel, mert éjszaka azért nem aludt valami jól. És ma vagyunk 4 hetesek! Mintha tegnap szültem volna. Persze az alfelem akkor jobban fájt. :D

zuzmoo: Nem vagy önző anya. Én is így voltam vele, de én nem is hozattam ki éjszakára hanem adtam le neki tejet. Gondolj úgy erre a pihenésre, hogy ebből lesz a babácskádnak tejcsi, ami sokat számít neki. Ennek is van ám haszna. Majd lesz még melletted eleget, egész életedben melletted lesz. Mi ehhez képest az a kétszer két óra? Beának igaza van, nekem is hülye érzés volt, hogy az első napokban olyan volt a gyerekkel, mintha rám bíztak volna egy kölyök macskát, akit el kell látnom. De jönnek az anyai érzések is, ne félj. 1. Barbus nekem sem büfizik mindig, az espumisan jót tett ennek. Akkor könnyebben jön a büfi.2. Egyenlőre én a szénsavas dolgokat és a puffasztó ételeket hagytam ki. Tejet már ittam, azt jól írta. Ja, meg az ananászlét is kihagyom, mert amikor azt ittam, akkor nagyon fájt a hasa. 3. Én azért fejném a helyedben, hogy ne gyulladjon be a cicid. Legfeljebb fagyaszd le, amit most nem akar megenni, majd később odaadod. Az jó, ha már mehettek haza, csak ne éld bele magad. Én is így voltam s nagyon rossz volt, amikor azt mondták hogy még maradjunk egy napot inkább. Nekem Barbus sokkal élénkebb lett, mikor a sárgasága elmúlt. Kicsit túl élénk is. :D Utrica urens: Én 2 napig 3x5-t, 2 napig 2x5-öt és 2 napig 1x5-öt szedtem és most 7 nap szünet. Én így olvastam. Most a szünetben azért nincs annyi tejem.

ronci: Nem tűnik másnak a tejem és nem is ettem mondjuk olyat. Mindegy, legalább nem fáj a hasa a kemény kakától. Mondjuk mostanában inkább csak egy-két kakis pelusunk van naponta, de akkor tele. Pisi meg van bőven. Nekem is írhatsz nyugodtan.

bea: Sajnálom az éjszakátokat.

ktc: Gratulálunk Emőkéhez. Nagyon ügyesek voltatok ti is. Jó egészséget és sok tejcsit.

bchris: A nyers gyümölcsöt miért nem lehet enni? Én eszem. Egyébként miből jön a vitamin?

nóri: Ezt a sab simplex-et megjegyzem, bár nekünk az espumisan is jó volt. Jobb, mint az infacol.

kattkat: Drukkolok! Micsoda babaeső!

barbi: Gratula nektek is. Szép kis lányaink lettek ma!
vicky79
Budapest III. kerület

hú, babaeső, gratulálok a csajokhoz!!
hát én már annyira kivagyok ezen a szoptatáson, 2 napíg kakukkosóra pontosságú a kislányom, addíg meg is telik a cicim, de ma kizökkentünk, és meg se telik, nem is elég, ezért gyakrabban kelünk, nincs időm fejni, és bezárul az ördögi kör.
pfff
megbolondulok
másik téma:a büfiztetés, hát nekünk az egyáltalán nem megy, pedig tartom, rakom, rázom, emelem... leszoktunk a bimbóvédőről, ujra sebes a cicim hátha nem szív annyi levegőt, de néha tényleg azt hiszem hogy megfullad.
pedig a TESTHELYZET JÓ, MINDEN JÓ, CSAK UGY ÉRZEM 2X ANNYI LEVEGŐT SZÍV, MINT TEJET.

zsó
Kép
pcd1985

Ronci Nekünk is írhatsz:-) sőt írjon mindenki:D:D:D

zsolti

Barbi, gratula a lánykához!

Ronci, nekem is írhatsz nyugodtan.

Eszter, én ma vettem Fluimare orrsprayt, mert apjuk nem hagy békén az aggódásával. Mondjuk ahogy szívjuk az orrát, jön is trutyi, de érdekes módon az orra nincs tele. Van hogy szörcsög, van hogy tök tisztán veszi a levegőt. Nem igazán értem a dolgot.

Kattkat! Hajrá!!!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

ja és a bimbó védő-kiemelő nélkül nem szív annyi levegőt, de tejet sem!!!
már lenne is elég tejem, erre ez a büfizés a stressz
ha sokáíg büfiztetem ugy felébred és tekeri magát, hogy se büfi, se alvás...

zsó
Kép
pcd1985

Hatalmas gratula az újdonsült anyukáknak! Kattkatnak meg megy a drukk!

Nálunk ma megint hasfájás van, szerintem ismét én hibáztam, reggel merészeltem 3 vékony szelet sajtot enni. Sajnos utálja a tejtermékeket, úgyhogy félek, a kedvenceimet egy időre félretehetem és marad a kalciumtabletta :( Nyers gyümölcsöt eszem, azzal nincs baj, a K betűsöket meg kerülöm. Engem még a citrusféléktől tiltott el a védőnő, másról nem tudok, ami kerülendő volna.

Kép
juci-77

Juci!

Próbáld ki a sab simplexet. Tuti jó. 5perce tekergett az ágyban, beadtam, most síri csönd és hullaszag!!!! :lol:
Vendég

Zsó, büfi után nem akar már szopni? Az enyém még szokott olyankor, a következő büfi után jön a beájulás. Vagy még egy rövid szopi és az után.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Viki

nekem anno azt mondta a védőnő, hogy attól hasfájós lehet a baba. Nem tudom hogy igaz-e, de inkább nemkisérletezem.

Bár hogy Nóri emlitette ezt a gyógyit, lehet hogy felhagyok a nem evéssel.

Narancs elvonási tűneteim vannak. :cry: :cry: :cry:
bchris

Küldtem kattkatnak smst, hátha el tudja olvasni.. biztos örül neki ha támogatjuk, hisz Ő egyedül van bent.. :cry:

Kép
Kép
ronci

Köszönöm lányok /és fiú a felajánlásokat..mármint a kontakt személyére vonatkozóan.. :lol:
Nálam akármilyen biztató a méhszáj állapota, azontúl semmi jele annak, hogy holnapra vagyunk kiírva..
most néztem, hogy ktc 3kor volt szülőszobán és nem volt 5óra hossza/azt hiszem/, hogy meg lett a pici..pedig magzatvíz elfolyással kezdett..ügyesek voltak ők is! :lol:

Kép
Kép
ronci

Csajok! Nagyon durva. Olyan, mintha nem is a saját topicunkat olvasnám. :lol: Már van olyan baba aki 4 hetes :shock: Én meg még most közeledem a szüléshez... :roll: Ha túlhordom a babókát és 2 hetet engednek túlhordani akkor az első babák 7-8 hetesek lesznek mire nekem lesz egy újszülöttem :lol:

bellerreni
Eger

Ronci! Nekem is szólhatsz nyugodtan. Itt leszek még egy pár hetet 2in1. :lol:

Holnap megyünk dokibácsihoz, de szerintem csak NST-t csinál. Múlthéten vizsgált. Nem hiszem, hogy most is vizsgálna, úgyhogy még csak esélyem sincs, hogy beindítsa a szülést :lol:

bellerreni
Eger

Én olyan nagyon mérges vagyok Kattkat férjére. Egy utolsó senkiházi! Nem azt mondom, hogy sajnálom Katát, mert az ilyen féregtől jobb megszabadulni. De ezt a szart az ellenségemnek sem kívánom. Úgy odamennék és megölelgetném... Tudom, hogy anyagilag ellavírozik valahogy, de ezt érzelmileg hogy lehet kibírni? Hogy amikor kijön az a csepp kisfiú, csak idegen arcok vesznek körül. Hogy nincs ott az az ember, akivel közösen készült és akinek az arcán ugyanaz a mosoly van és ugyanaz a könnycsepp csordul végig... Biztos hülyének néztek, de amikor csak rágondolok, összefacsarodik a szívem.
(szeretnék valamit küldeni neki a kórházba, még agyalok a kivitelezésen, mert ugye én is helyhez kötött vagyok még... :D )
Vendég

Reni: nézd a jó oldalát: tele leszel tapasztalt ifjú anyuka ismerősökkel! ;)
Egyébként nekem se volt semmi jelem, aztán egyszer csak szültem...
zuzmooo

Reni! még csak 18.a van, de a babáink 80%-a meg van.. sokan sütnek buktát.. már az a szokatlan ha valaki túl viszi a 39.héten.. :lol: mármint a mi topikunkban..

Kép
Kép
ronci

Nóri! egyetértek!!! azért írtam neki én is..írtam, hogy virtuálisan fogjuk a kezét...naddon rossz lehet!

Kép
Kép
ronci

csuppancs: Én azt olvastam, hogy amikor ellazulnak az izmaik pl. alváskor akkor az orruk-torkuk környékén is ellazul és akkor könnyebben vesznek levegőt és nem szörcsögnek. Nekünk sterimar baby-nk van, de csak egyszer használtuk és akkor sem hozott ki semmit az orszívó. Viszont nyelhetett belőle, mert a tejcsiből jött vissza.

juci: Én sajtot is eszek rendesen és nem volt tőle gondja a babónak. Ezt sem lehetne? Ne már gyerekek! Akkor mit ehet az ember? A citrus félékkel az az érdekes, hogy a kórházban is ettem narancsot és mandarint és a csecsemősök nem mondták, hogy nem lehet. Pedig látták a szekrényemen.

bchris: Úgy látom már mindenre azt mondják, hogy fáj tőle a hasa. Én csak a puffasztóakat és a szénsavasat nagy mennyiségben kerülöm. Fűszereset is eszek, mert azt a pocakomban is kapott rendesen s attól sincs baja.

bellerreni: Imádni fogjuk a picúrodat, a mostani babák lesznek a legkisebbek (persze nem méretben :D ). Nem késel le semmiről. Ne beszéld be magadnak a túlhordást, nehogy bevonzd. Nem hiszek benne és babonás sem vagyok, de azért biztos ami biztos. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri: nem ér ilyeneket írni és megríkatni a friss kismamákat. Egyébként teljesen így érzem én is. Épp sms-t írok neki. Nem tudja valaki, hol tart Kattkat?
zuzmooo

Kattkat-ot én is sajnálom, hogy egyedül van. A sógornőméknél a férje nem nagyon akar bemenni vele. Rábeszélte, de a kitolásnál ott akarja hagyni, mert hogy nem fogja bírni. Én mondtam neki, hogy akkor inkább vigye az anyukáját és ő maradjon bent végig, de akkor meg a férje akadt ki. Mondta akkor megy egyedül én meg mondtam hogy meg van bolondulva. Még a táskájából egy szőlőcukrot sem fog tudni kivenni, ha ágyhoz van kötve, mint ahogy én is voltam az eda után. Nem értem hogy lehet ezt csak fizikailag is egyedül végig csinálni.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri! Totál egyetértek veled. Szegénynek nem lehet egyszerű, de egy ilyen jó kis csapattal a hátamögött túllesz minden nehézségen. Én azt mondom, hogy jobb lesz egyedül nekik, mint egy szarházival.

Jelentem tiszta a hűtő és kimosott egy adagot a gép is... Én még most tartok a fészekrakó izénél... :lol: :lol: :lol:

Viki! Az a baj, hogy nekem eddig még soha semmi nem ment simán az életemben. Mindig volt valami kis gikszer. Nem nagy, csak épp egy picuri. Miért most menne... Nem bebeszélem magamnak, de tuti tovább fogom hordani :lol: De ennyi baj legyen. Ez legyen életemben a legnagyobb gondom. :wink:

bellerreni
Eger

írt Kattkat:
[quote]H írta:át nem szaroztak, se perc alatt a szülőszobán találtam magam. Burokrepesztés, oxy, eda. Fájok..Köszi a drukkokat!

Kép
Kép
ronci

Jelentem az egyik sarokban hányás, a másikban kaki. A falon spenót, a szőnyegben bundáskenyér. Az asztalon kajamaradék. Mindenhol pelenkák. Textil is, másik is... Fészekrakó micsoda??? Nekem olyan nincs. Nem is volt. Sejtem már nem is lesz! :lol: :lol:

Bea most ért be. Evett BigMac-et és most teszik CTG-re. Indul a buli!!!
Vendég

Asszem többen kaptak edát, mint gondolták. De sztem senki sem bánta meg végül... :lol: :lol:
Vendég

Reni! miért ne a szülésed menne simán egyszer az életben????? jézusom! pozitív szemlélet!!!! simán fog menni és lehet, hogy 2, de lehet,hogy 9nap múlva simán meg fogod szülni a pici babádat!
Más:A mai babáink milyen kis picik lettek!!! pedig végig lettek "hordva".
bár amúgy tökéletes a súlyuk, csak meglepett. én is kiegyeznék ennyivel is, bár attól tartok inkább a 4kg-hoz leszünk közelebb, mint a 3hoz..

Kép
Kép
ronci

Nóri! Nagyon valószínűnek tartom, hogy hetek múlva nálam is ez lesz az állás a rendet illetően... :lol:

Kattkat! Mennek a drukkok.
Bea! Neked is... Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Nah Nóri! Az amit én biztos nem kapok. Mármint EDA-t. Tudod, itt nem támogatják. :roll:

bellerreni
Eger

Ronci! A szülésem olyan simán fog menni, hogy az csuda. Afelől nincs kétségem. Ennyi lesz esetleg "rossz" benne, hogy tovább fogom hordani. Érted már? :lol: :lol: :lol: Az én babókám is szerintem inkább 4 kg lesz, mint 3. Főleg a múltheti mérés óta gondolom ez, mivel akkor volt 3,5 kg. :lol:

bellerreni
Eger

Jézus!!!! A volt csoporttársam december 8-án szült. 3800g-os kisfiú. MA voltak először levegőzni 10percet!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Ez hülye!!!!!!! Mi a szart csinált eddig???????? :shock: :shock: :shock:
Vendég

Nóri! az lesz a szép, ha én nem kapok valamiért edát, merthogy én meg végig úgy készültem! :lol: Na, de majd kiderül!
ktc-nak volt gátmetszés? ki tudja? merthogy Ő vitte a masszázsolaját is a gátvédelemhez..
Mennek a drukkok akkor mostantól Beának is!!! A big mac fontos, még jó, hogy nem indult neki anélkül! :lol:

Kép
Kép
ronci

Szüléstörténet a gmail-en
zuzmooo

Kép

Gratulálunk az eddig megszületett babákhoz,sok boldogságot kívánunk,a többieknek meg kitartááás!!
2009februaribabak

Zsuzsa!

Ez így leírva már nem is olyan botrányos. Bezzeg amikor olyan baromi lassan másznak a percek fájások alatt!!! :evil: :evil:
nem véletlen mondom el mindenkinek, aki szülni megy, hogy egyen! A párja is egyen!!! Lehet akkor röhögni, de sokszor hosszú órákig az lesz az ember utolsó kajája. Nekem is a brutál fájásokkal fontosabb volt a libacombom, mint bármi más! :lol:
Na jó, akkor még nem tudtam, hogy 3órán belül lesz babám. Sőt. 2.
Vendég

zuzmoo! varrásra már nem adtak edat??? én is ettől félek, hogy akkora már nem adják vissza..

Kép
Kép
ronci

Nóri! nekem mondta a szülésznő, hogy apának tegyünk szendvicseket a csomagba, nekem meg csokit, mert azt könnyü elmajszolni menet közben is.. de én is enni fogok indulás előtt.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Csajok! Lehet, hogy hülye kérdés, de azon agyalok, hogy lehet-e kontaktlencsében szülni, vagy szemüveget vegyek majd fel?

Vélemény? Zsuzsi, Te, mint szakember? ;)

Mennek a drukkok továbbra is!!!

Kép

Ági
agic83

Ronci!

Nekem úgy rémlik, a MÁV-ban az EDA-t adagolták folyamatosan. most meg egy kicsit beadtak próbának és amikor az szimmetrikusan hatott, kaptam egy nagyobb adagot. Az kb 1,5órán át hat. Utána lehetett volna kérni még, de én 10perc múlva szültem. Teljesen csak a végére zsibbadtam le, amikor pucoltak. (jut eszembe olyan hülye voltam, hogy ránéztem a zárómra. Azon meg mindenféle belső sérülés, meg ronda latin kifejezések szerepelnek. Meg hogy a nyakán volt a zsinór, mikor nem is volt a nyakán!!! Láttam, ahogy kijön a feje! :shock: )
Vendég

Ja és Ronci! Te ígértél valami jó kis meggyes lepény receptet? Már itt csorgatom a nyálam, mert elképzeltem, hogy milyen lehet az íze... Ha lesz egy kis időd, feldobod a receptesbe? Még mielőtt megszülsz, mert aztán a túlhordósok (hordócskák :D ) itt fognak éhezni :D Köszke előre is!

Kép

Ági
agic83

agic!!! Tényleg! Én el is felejtettem! Már rakom is fel!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Nálunk nem lehet enni a szülőszobán. Mondjuk ha gáz lett volna, volt olyan pillanat, amikor nem volt bent rajtunk kívül senki!!!!
Vendég

Kicsit befodultam Zuzmoo szüléstörténete után. Mármint nem azért, mert félek a szüléstől, hanem azért mert én még nem szülök. Úgyhogy most itt bőgök a gép előtt, mint egy kis hülye. Nagyon szeretném már a kezemben tartani a kis drága fiacskámat. :cry:

bellerreni
Eger

Sziasztok!

Megjöttem CTG-ről, meg a piszkálásról. Hát ez a piszkálódás még fájdalmasabb volt, mint a múltkori, és tovább is tartott. Holnap is mennem kell piszkálódni a dokihoz, aszondja addig piszkál, amíg nem látja megfelelőnek a méhszájat az indításhoz, hacsak magától meg nem történik a csoda. :shock:

De ami fontosabb, hogy voltam Katicánál látogatóban. Láthatóan jól érzi magát, és a babája is nagyon szép, formás - és picike. :D Sajnos csak üvegen keresztül tudtunk kommunikálni, mert nem akar kijönni a szobából holnapig. Kapott Eda-t, ami azt mondja nagyon jól jött, viszont a kitolásra kiment a hatása, így az rettentően fájt neki. Vágták is sajnos, de ahhoz képest egész szépen járkál, és ülni is tud. Egy szó, mint száz, nagyon boldog, rá van írva az arcára. :D
A közös dokinknak is említettem Katicát, és ő is megdícsérte, hogy milyen szépen, ügyesen megszült.

Kép
zsizell

Reni, hidd el, ha rajtam múlna te már most indulnál szülni :D Drukkolok, hogy mehess már végre! Szívesen átadom a helyem és beelőzhetsz :) De gondolj arra, hogy ha mégis Te maradsz a végére egy egész fórum fog egy emberként csak Neked drukkolni!!!
Szóval csak semmi izgalom, jön az a gyerek!

Kép

Ági
agic83

Köszke a recepteket :)

Legalább meglesz holnapra is a programom, a takarítás utánra :)

Kép

Ági
agic83

Meggyes pite recept a receptek között!

Zsizell! Az mit jelent, hogy addig piszkál amíg nem látja megfelelőnek a méhszájat az indításhoz? Ezt hogy kell érteni?
Miért nem akar ktc kijönni a szobájából?
Nóri! Nálunk lehet enni ezek szerint. A kismamáknak csak ilyesmit, hogy csoki, szölőcukor stb, kispapáknak meg bármit.. bár lehet, hogy úgyis kimenne addig míg eszik, hogy ne szívassa az éhező kismamákat.. :lol:

Kép
Kép
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?