Új privát üzeneted érkezett!

lemaradt a 8-as, tehát 8. hónapban

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Niki,
bár nem tudom a pontos körülményeket nálad, de elméletileg lehet császár után is rendes szülés. Bár nálad valóban kis időkülönbséggel lesz a kettő :oops: !
Sógornőm az első kislányát császárral szülte, a másodikat pedig 2,5 évvel később rendes úton, és hála az égnek minden rendben volt.

Edi, még neked akartam írni, hogy olyan aranyos és egyben megható is, hogy akkor is rohantál már a picurkádhoz, amikor még nem lett volna szabad! Már ott is előjött belőled az anyatigris :wink: ! Persze, abszolút megértelek.

Anikó

Kép
mamaki73

Maki!
Ha jól tudom, akkor ha 2 évnél kevesebb a korkülönbség a 2 gyerkőc között akkor nem engedig szülni természetes úton. Félő a hegszétválás.

Niki!
Neked akartam még irni...ne szomorkodj, attól még nem leszel rosszabb anya, hogy császárral szülsz.

d.dodó

Freya, mennek a drukkok! :D

Niki, én állítólag nem változtam sokat Emmával :? De visszanézve a fejemet a pocakfotókon: áááááá :lol: :oops:

Emma ugye este született, kb 11kor vittek fel a szobába, mondták, hogy aludjak kicsit, elviszik a gyereket. Próbáltam aludni, de nem nagyon ment. Reggel 6kor (azt mondták, hogy az a legkorábbi időpont amikor megkaphatom) már frissen zuhanyozva kopogtattam érte a csecsemősöknél :D Utána meg végig velem volt!

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Nálam készültek a fotók.:) Az 8. hónapban is próbálok majd készíteni, hogy legyen mit kielemezni, mennyit változtam. :D Akkor majd ráveszem a páromat is, hogy legyen közös fotónk.

A gyerekek már jól vannak nátha ügyileg, nekem nem akar elmúlni az orrfolyásom. De most már csak mézet eszegetek meg citromos teát iszom. Anyukám hozzámvágott egy csomó narancsot és grepfruitot, úgyhogy vitaminnal el vagyok látva egy ideig.

Nálatok is olvad ezerrel? Itt most vágodott be a tetőről egy hatalmas jégtábla az erkélyre.

:shock:

Heni
Kép
henriett74

moni0825:
Gratula a kisfiadhoz! :) Biztosan szupi lehetett látni a pofikáját is! :D

Bibar:
Zellerkrémleves? Hmmmm...az fini! :wink:
Mondjuk én alapban nagyon szeretem a krémleveseket!

Poci:
Nagyon várom, hogy gyere a friss UH-ás hírekkel, és örülök, hogy már jobban vagy! :)

Bibar:
Kiváncsi vagyok, hogy csaszis leszel-e, vagy sem.
Nálunk a sógornőm (férjem részéről) mindkét babáját császárral szülte, altatásban.
Nekem anyum mondogatja folyamatosan, hogy mivel táppénzen vagyok a terhességem elejétől, így jobb lenne, ha császárral szülnék.
Erre mindig mondom neki, hogy ez nem kívánságműsor, illetve, hogy ha lehet mindenképpen a természetes szülést pártolnám...na meg a doki tudja!!!

Edi:
Nekem mostanában írtó aktív a babum.
Most éjszaka 1-kor felébredtem, és ő is fent volt...rugdosott.
Lefekvéskor is...na meg reggel ébredés után is.
Van, amikor csak a mocorgását érzem, és nem rugdosást...de aktív.
Így megnyugtató! Örülök is neki nagyon! :D
Jaaah, és már kívülről is látszódnak a rugdosások! :)
Nem semmi lehetett az első szülésed! :shock:

Niki:
Nekem szerencsére nem fáj semmim mostanában.

Heni:
Nagyon csinik a pocis képek!

Ti szoktátok úgy érezni, mintha a szívetek a pocakodban dobogna?
:?:

Emi

Emi

email4
Budapest

Sziasztok! Hú, képzeljétek, fél 11-kor keltem :oops: :oops: NEm tudom, mi volt ez a nagy fáradtság, de Apa elvitte Benit bölcsibe, nem is keltett fel, annyira rendesek voltak :lol:

Olyan jó ezeket a szüléssztorikat olvasni :lol: Nekem is nagyon jó élményként maradt meg a szülés, maga szülés éjjel kb. egy körül kezdődött és hatra megszületett Beni, nekem az volt a rossz, hogy már több, mint 24 órával előtte elfolyt a magzatvíz, otthon és akkor azt mondta a szülésznőm, hogy irány a kórház. Mi nagy lelkesen bementünk, hogy most akkor már szülünk, de egyáltalán nem indultak a fájások.A Szent Imrében ilyenkor nem indítják be a szülést, hanem várnak legalább 24 órát hogy magát induljon be, ami amúgy jó dolog, hiszen a legjobb, ha a maguk természetességében mennek a dolgok, de akkor szörnyen viseltem a várakozást. Az ötágyas vajúdóban voltam, ahol ki-be járkáltak a kismamik, bejöttek 3 perces fájásokkal, irány a szülőszoba és utána jöttek vissza, hogy kész, megszületett a baba. Én meg csak vártam-vártam, hulla fáradt voltam, mert aludni ott nem lehetett és csak nyomatták belém az antibiotikumot, mondván fennáll a fertőzés-veszély, mivel már elfolyt a magzatvíz :shock: Közben meg végighallgattam a szülőszobából érkező hangokat, ezt inkább nem is részletezem :roll: Szóval ez a várakozás borzalmas volt és közben már második éjjel nem aludtam szemhunyásnyit sem, míg végülis éjjel megkezdődtek a fájások, én már akkor annyira örültem nekik, a szülésznő csak nevetett, hogy milyen boldog vagyok a fájásoktól :lol: :lol: Nálam a kitolás eléggé elhúzódott, de akkor már ugye majdnem három napja szinte semmit nem aludtam, és iszonyatosan fáradt voltam. De maga a szülés nagyon nagy élményként maradt meg nekünk, férjemnek is, valahogy van értelme ilyenkor a fájdalomnak, nekem nem a fájdalom maradt meg, hanem az a csoda, ahogyan születik a baba :lol: :lol: És semmi pénzért nem engedtem volna, hogy a férjem kimenjen mellőlem, nagyon sok erőt adott, hogy ott volt! De ha esetleg császárra kerülne most sor, amit nem szeretnék, de szerintem ilyenkor az a lényeg, hogy a baba egészsége rendben legyen, és igenis a császárosoknak is fáj, csak inkább utána, én úgy sajnáltam a császáros mamikat, szerencsére nekem szülés után már egyáltaán nem fájt a sebem sem.

Na, most én is jól elragadtattam magam :D

Anyamaci. nekem dr. Skriba Eszter a doktornőm, neked ki az orvosod? Igazából még én sem jártam a Jánosban a szülészeten (illetve látogatóban voltam egy éve, akkor újították fel a szülészetet és egész szép lett, állítólag a szülőszobák nagyon szépek lettek és most ott van az ország legmodernebb koraszülött osztálya is). Én úgy tudom, hogy viszont szülésznőt nem lehet előre választani, Te tudsz erről valamit?

Kép

Kép
bébike4

Sziasztok!

Szülés: én is azon a véleményen vagyok, hogy nekem a csaszi megváltás volt, elfolyt magzatvíz után megkezdődtek a fájások, 12 órát vajúdtam és olyan fájdalmaim voltak, hogy kiakasztottam már a műszert is, ami a fájástevékenységet nézte. Nem tágultam rendesen és csak nem akart kibújni a Manó, bár a buksija látszódott, de mégsem... Este 8:55-kor született meg és reggel már mászkáltam. Ahol én szültem, ott inkább a csaszisok voltak jobban és a többiek alig bírtak menni. De persze, egyik szülés sem jobb vagy rosszabb. Mindkettőnek megvan az előnye is hátránya is. Viszont mindkettőnek ugyanaz az a vége, ami a fájdalmat enyhíti, mikor a kezedben foghatod a kis Picúrkád. Feledhetetlen élmény!

Edi: biztosan szundikál a kis Herceged, lehet most alussza gyorsan még a téli álmát, mert aztán jön a tavasz!! :D
Belőlem is kibújt az anyatigris szülés után, mert éppen hogy magamhoz tértem, a megfigyelőbe behozattam Nórit :D Nem bírtam, hogy ne lássam (ekkor láttam először az altatás miatt). Velem is közölték, hogy majd reggel... de mondtam, hogy na, azt nem, erre vártam 9 hónapja és aznap minden pillanatban! Aztán végül a szülésznő hozta fel hozzám, jól bebugyolálva. :)

Sakura: én is legutóbb szinte csak a DVD-t tudtam használni, mert a képek nem sikerültek valami jól, de képlopással tudsz levenni képeket a DVD-ről. Mikor lejátszod a videót, akkor állítsd meg ott, ahol szeretnéd és ALT+PrtScr-nel le tudod menteni az éppen látott képernyődet. Majd CTRL+V-vel bemásolod egy képnézegetőbe, mentés és kész is a jpg-d :D Én is így másolgattam ki a mosolygós képeket, azért lett annyi :D

Aprooka: ha olyan helyre megyek, ahová esetleg semmiképpen sem tudom elvinni magammal Nórit, akkor Apa vigyáz rá. Ilyenkor sajnos vagy szabi vagy előbb eljön a munkahelyéről, ill. később megy be. Ha napközben lesz a szülésfelkészítő, akkor lehet beviszem a munkahelyére addig. Úgyis nagyon vágyik már oda, élvezi az íróasztalát és szeret ott rendezgetni :D Múltkor egy halom névjegykártyát és különböző fontos cetliket dobott a papírkosarába egy mozdulattal :D Ennek csak Apa nem örül, de a kollégái is nagyon szeretik Nórit, így jó helyen van. Csak ugye ezt a megoldást csak akkor választjuk, ha nagyon másképp nem megy. Azért mégis csak egy munkahely...
Nagyon ari Levi a tegnapi képen!

Mercy: a Hajdú doktornőnél az első pillanatokban a mi lánykánk is bedugta a lábai közé a kezét :) De Zoé mégis! Egyszer csinálta csak, utána már a buksiját takarta folyton. Szóval így akkor Nektek is lehet még akár kisfiú, akár kislány.
Jó kis napotok volt a tegnapi! :)

Heni: ezek a kismama képeket a Nagy Hajni készítette? Mintha láttam volna az oldalán, de lehet, hogy csak hasonló képek voltak.
Most olvasom, hogy nem ő, hanem TE készítetted magadról, nagyon ügyi vagy!! Vállalsz más kismamákat is? 8)

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Lanyok..lanyok annyit termeltek itt..nagyon mozgalmas a delelott es amugy meg iszonyu boldogsagos vagyok. Na ezt leirom Nektek mielott visszaolvasnek.
Ma mennem kell a sajat dokimhoz fel 4-re a havi rendszeres vizsgalatra....es most hivott fol a korhaz, hogy este 6-ra varnak a genetikaira, pont tegnap irtam, hogy 2 het mulva kellene csak mennem egy masik korhazba gyengebb gepre. Ugyhogy ma egesz nap babamozi lesz, most mar csak remelem, hogy minden a legnagyobb rendben lesz Roccardoval. Megkerdeztem, hogy lehet-e napi 2 x ultrahangozni, azt mondtak semmi gond.
Majd megprobalok kerni kepet.

Jaaaa es vegre megerkezett az agyunk is :lol: :lol: :lol: Igy ma mar tuti osszekoltozunk apaval.

Most pedig megyek es visszaolvasok
pocaklako

bébike!
Jó hogy ennyit tudtál pihenni. Apa rendes volt, hogy nem keltett.

d.dodó

manorka:
légyszi nekem ezt fordítsd le emberi nyelvre...mert sajna ééén butus vok...csak felhasználó:
"Mikor lejátszod a videót, akkor állítsd meg ott, ahol szeretnéd és ALT+PrtScr-nel le tudod menteni az éppen látott képernyődet. Majd CTRL+V-vel bemásolod egy képnézegetőbe, mentés és kész is a jpg-d "

Mercy

mercedes79
Győr

Heni, nagyon szépek a képek, igazán csini kismami vagy! A második szülés már jóval gyorsabb-könnyebb volt, mint az első? Én ebben (is) bízom... :lol:

Emi,én is szoktam így érezni, hogy a szívem a pocakomban dobog :D és ez most valahol igaz is, nem? :D

Niki, úgy írtad a hambit, hogy én is nagyon megkívántam, pedig amúgy nem szoktam! Tegnap voltunk Benivel a Burger Kingben, de nagyon fegyelemzett voltam és nem ettem semmit (nekem az IR diéta miatt kell figyelnem), pedig oylan jóízűen ette a csirkszárnyakat :D Voltunk együtt a védőnőnél, előtte itthon megmértem magam a mérlegen, persze a védőnőnél nagy csizmában, vastag pulcsiban, harisnyában, egy csomó cuccban ráállva a mérlegre 4 kilóval többet mutatott a mérleg. Hiába mondtam neki, hogy ez azért nem reális, mégis ezt a súlyt írta be, most aztán úgy néz ki a kiskönyvemben, mintha négy hét alatt 5 kilót híztam volna :roll: :roll:

Pocak: drukk az uh-hoz, öt hét alatt hatalmas nőtt már Riccardo!

Ma megyünk játszóházba, szóval most gyűjtenemkell az erőt a délutánhoz, le is dőlök egy kicsit :D Én ma zöldborsófőzeléket ebédelek, még tegnapról van, de nincs kedvem most főzőcskézni :oops:

Kép

Kép
bébike4

pocak!
Ezek szupi hírek!
De jó neked, egy nap két babamozi is. Irigy vagyok!
Remélem kapsz képet!
Nekem még az angel sound-om se érkezett meg. Bár még a 2 hét nem telt le. :(

d.dodó

Manorka, igazad van, a végeredmény a lényeg! De az azért rossz lehetett, hogy szinte az egész szülést végigcsináltad már és utána császár lett a vége. Persze gondolom, hogy ekkor már tényleg megváltás volt!

Kép

Kép
bébike4

Mercy
Bár Manorka írta, de belekotnyeleskedem :P
Amikor nézed a filmet, vagy dvd-t megállítod ahol szeretnéd.
A billentyűzeten van egy ilyen gomb, hogy PrintScrn, általában jobb felső részen szokott lenni, azt megnyomod (nem csinál semmit, csak másolja az oldalt).
Utána nyiss egy Paint-et vagy Photoshopot, vagy amit használsz, és Paste bele :D:D:D Ennyi... :D

Így már jobb? :D
Vendég

Heni
klassz képek, szeretnék én is ilyen képeket, de sosem marad rá időm... :( :roll:

Emi
az olyan jó, hogy kis aktívak, már alig várom én is, hogy nagyobb legyen és érezzem ahogy akár csak egyet moccan is...

Botit kénytelen voltam egy kávéval rávenni, hogy mozgolódjon végre, mert azért már jó ideje nem éreztem, de vééégre megtört a jég, mert mocorgot párat. Szinte hallottam ahogy mérgelődik, hogy hagyjááál aludni, mit piszkálsz :D:D:D:D:D:D:D
Vendég

edi: remélem, nemsoká megpróbálom:)....és akor mutatok pofikéééépet nektek....mert ollllllan dönölűűűű

jajj, de mikor múlik a gödhöm....
szóltam apának, én rendelek neten don pepét, de jöjjön haza, mert nem bírok elmenni az ajtóig fizetni....

Mercy

mercedes79
Győr

Manorka: Persze, máskor is fotóztam már pocis kismamikat. Jöhet hozzám bárki.:)

Bébike: szerintem tuti könnyebb szülés lesz a második. Bár a barinőmnek már az első is negyed óra volt. Mindenki más, de fő a pozitív hozzáállás.

Babamozizni majd a 25. hét felé megyek.
Nekem két nevem már van, ha lány: Réka, ha fiú: Marcell
A gyerekeim szerint úgyis focicsapatunk lesz....... :shock: :D

Heni
Kép
henriett74

manorka: köszi az ötletet a fotóval kapcsolatban! ki fogom próbálni!

niki: ne aggdódj, én sem virultam ki, sőt! eddig meg voltam győződve róla, hogy hátulról nem is látszik, hogy terhes vagyok, aztán este megnéztem kis tükörrel magam hátulról :shock: olyan tuskó lettem, és két hájacska párna is odanőtt a lapockám alá!

Gabi
Kép Kép

2D 03.09
sakura1974

Pocak
juhuuuu, akkor ma sokat fogod látni a kis Riccardot :D Alig várom, hogy gyere és mesélj majd... :P :wink: Biztos, hogy minden rendben van, ez nem is kérdés :D
Vendég

Edi es a Tobbiek: koszonjuk elore is a nagy drukkokat. Riccardo iszonyu aktiv ma reggel, azaz egesz delelott. De ahogy a multkor is irtuk, vannak szundis idoszakai, mint minden babanal.
Gyonyoruek a szulesi tortenetek, annyira kivancsi vagyok mar hogy milyen lesz, bar egy ici-picit felek is.

Szeretnek mindenkinek irni, de most annyira el vagyok szallva, hogy nem tudok, ne haragudjatok, mert mar annyira varom a babakuksit.
pocaklako

Sakura
:lol: :lol: :lol: :lol: jót nevettem... elképzelem az arcodat :D:D:D:D

Képzeljétek, most hívott az egyik barátnőm, akinek van 2 kislánya már. Két majdnem egyforma terhessége volt, most teljesen, de totálisan az ellentéte az első kettőnek. Megesküdött rá, hogy tuti kisfickó :D:D:D Kislány ez is :D:D:D Náluk is Zoé lesz :P
Mondtam neki, hogy nekem is abszolút más, de teljesen, mégis kispasi, tehát erre nem alapozzon, nem hitt nekem, pedig mondtam, hogy kiscsaj :P Mondta addíg nem állnak meg, míg nem lesz egy fiú is :D:D:D:D Elkezdtem nevetni, hogy huuuu az igen, és ha csak a 8. lesz fiú? azt mondta, akkor 8-an lesznek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Szaisztok csajok!!

Termelékenyek vagytok ma is!:)

Olyan klassz szüléstörténeteket írtatok! Bárcsak már én is leírhatnám az enyémet!:)

Ma megyek az utolsó szülésfelkészítőre. Ma lesz szó a bölcsőhalálról, meg az otthoni balesetekről.
Olyan jóóóó hogy van Angel sound!:) A szívét nem mindig találom, lehet hogy a belső oldalon van, vagy nem tudom miért, DE annyira lehet hallani ahogy bugyog odabent:) Ma is akkorákat nevettünk apával. Szinte magam előtt látom, ahogy kapálódzik odabent! Mindig mocorog, és abból már tudom hogy jól van, még ha a szívét nem is hallom. Ma mondjuk azt is hallottuk, bár csak picit, mert ahogy észrevette hogy halgatózunk, rögtön eluszizott onnan:) Aztán még egyszer utólértem, de megitn elmászott. Aztán hatalmas bugyborékolások, kaparászás...annyira jóóó volt! Most már apa sem bánja, hogy megvettük:) És tényleg nem kell rányomni:)

Poci: Dejóóóóó! Akkor ma egész nap kukkolás lesz!!:) Várunk nagyon a képekkel!! 4d vagy 2d lesz ma??

Már akartam kérdezni, hogy ha jöttök haza a kórházból...ti mit adtok a gyerekre? Pólyát, vagy rugit? Apájéknál nagyon nagy tradíció ez a pólya dolog...én ki nem állhatom. Persze ízlések és pofonok, de én arra gondoltam, hogy adok rá egy rövid ujjú body-t, meg egy vékonyabb hosszú ujjú rugit, bele a textil mózesbe, buksira egy vékony kis sapka, és kész! A védőnő mondta, hogy hiába van ,meleg a babócák fázósak az elején nagyon, ugyohogy sapi legyen rajta, nehogy megfázzon. Sztetek ennyi cucc elég lesz neki, vagy kevés?

ma összeírom, hogy mi az amit még meg kell venni nekem a kórházi pakkba, mert hát pár hét, és össze kell készíteni a csomagot:) Em szeretek semmit az utolsó pillanatra hagyni:) Meg azt is összeírom, hogy itthonra mi kell a babócához (textil pelus, popsitörlő..stb). hétvégén meg megyünk ki tesómékhoz, ugyhogy remélem hozzuk a rucikat is:) majd mutatom a szerzeményeket:)

Ja, a púp még mindig ott van az oldalamon. Napközben kisebb, estére nagyobb...a fene se tudja, hogy mi ez! Lehet ha ott lesz felkészítőn a védőnőm, akkor rákérdezek, hátha tud valami okosat. Nem is zavarna hogy ott van, csak ne lenne érzékeny....na de nem nyafizok:) Majd kiderül hogy mi ez!:)

Képzeljétek! Tegnap derült ki, hogy apa nem tud velem jönni szerdán UH-ra. Ugyhogy video nem lesz a babóról, csak egy kép:( De megbeszélem a dokival, hogy mikor ejthetjük meg a 4d-t, és akkor aztán annyi kép lesz...és ott már ott lesz apa is!!:)

Na ma jó hosszú lettem én is!:) Ugylátszik ez ma egy ilyen nap:)

Ja, ma megint( még mindig) a gyerekszobát pakoltuk Hogy honnan volt ennyi kacatunk...nem tudom. Most ott tartunk, hogy a szekrények előkészítve a gyerekruhák fogadására, a kiságy felállítva, matrac benne :) Már csak a szoba közepéről kell elpakolni a maradék kupit, meg befejezni a képet a falon...nincs sok vissza, de mostanában nem haladok vele....:( De mire kell, addigra kész lesz!
Arra gondoltam, hogy elhozzuk tesóméktól a másik kiságyat (ugyan olyan mint a miénk), és azt meg betetetem apával a hálónkba. Így éjjel velünk van, de napközben meg szokja a saját szobáját. Hátha így könnyebb lesz majd az átszoktatás...lehet hogy butaság...de legalább nme kell az ágyat sem cipelni innen-oda, onnan-ide. Szerintetek??

Meme

Kép
hmeme
Németország

Edi, (lyuas terhes-agy :oops:) nálam is vannak nyugisabb napok! Bár Zalán alapvetően aktív baba, nem volt még olyan, hogy kétségbeejtően sokáig nem jelentkezett volna ha kérem :P

Poci! De jó napotok lesz ma :P

Hát lányok, szerintem meg le a kalappal a császárosok előtt! Az alapvetően egy nagyműtét, ami után nem is 8 vagy 12 óra pihenés járna, hanem több hét! Ehelyett szinte "azonnal" fel kell kelni és el kell látni egy kisbabát hasi sebbel, gyakorlatilag nulla regenerálódási idővel! Szóval minden elismerésem! :)

Emi, mi a köze a betegállománynak a normál szüléshez? :roll:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Most hivott a korhaz, hogy megse menjunk, elneztek...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa segglyukak, nagyon duhos vagyok, marad a szokasos havi kukk. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Igy 2 het mulva kell mennem :cry: :cry: :cry: :cry:
pocaklako

poci: Nagyon sajnálom!:( Szegény! Ez a lesz szarabb...mikor beizzítanak, aztán közlik, hogy stornó...ááááá!!! :evil: De legalább a szokásos havi kukkon láthatod!!!

Meme

Kép
hmeme
Németország

Meme, nekünk is "kupi-szoba" volt a gyerekszoba Emma születése előtt :lol:
A kiságyas ötlet egyáltalán nem hülyeség ha eleinte egy szobában akartok lenni a picivel! Én még mindig nem tudom, hogy hogy legyen :roll: Tegnap a védőnő is azt mondta, hogy nyugodtan tegyük Emma mellé már az első perctől Zalánt :roll: Hát nem tudom :? Nálunk már nem fér a hálóba a mi ágyunk mellé kiságy, max mózeskosár, de abba meg nem tudom betenni a légzésfigyelőt, amihez meg ragaszkodom :roll: A nappaliban eleinte valszeg ott lesz Anyukám, úgyhogy még dilemma van :?

Fú kórházi pakk :D Én is hamar összepakolós vagyok, de ezen még nem agyaltam :D
Apropó: nekem annó egy ismerős csecsemős nővér ajánlott egy nagyon jó bimbó krémet, amit nem kell lemosni, teljesen természetes alapanyagokból van - én az első perctől kentem vele a cicim és ki se sebesedett! Medela PureLan kenőcs. Nagyon kevés kell belőle, tényleg csak ajánlani tudom! :wink:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Poci, sajnálom :cry:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

pocak!
Sajnálom!!! De igy is lesz egy kukk!! És 2 hét mulva várhatod az ujabb kukkot!! :lol:

d.dodó

barbuss!
Én is purelant használtam. És egy kis minta zacsi amit a korházban adtak (adtak kettőt is), elég volt, hogy rendbe tegye....minden szopi után bekentem, és tényleg rajta lehet hagyni, nem kell lemosni. Bárányzsírból van!
Amugy nem olcsó, de mondom, nálunk adtak. Aki talál kis mintakiszerelésbe először csak olyat vegyen, ne nagy tubussal...annyi szerintem el se fogyna.

d.dodó

Barbuss: Nálunk mindenképp éjjel ott lesz a hálóban a gyerek, nekem nagy félelmem ez a bölcsőhalál. Viszont fél éves kora után szeretném átszoktatni a saját szobájába. Aztán hogy mi lesz belőle..majd kiderül:)
Én csak azért gondolkozom ennyire előre, mert így van időm minden hónapban kicsit-kicsit beszerezni a pakkból, nem kell egyszerre mindent, mert azt sajna nem bírnánk anyagilag. Így mindent begyűjtök mindenkitől, a picinek is, hogy időben tudja lépni és kalkulálni, hogy mikor mire futja a pénzből. :)

Állítólag ma jönnek felkészítőre valami bimbókrémes emberkék termék bemutatni. Lehet hogy pont ez a fajta lesz. Majd mesélek, hogy mi okosat mondtak:)

Csajok! Tegnap majdnem seggre ültem! Vettünk apával melltartóbetétet az előtejem miatt! nézem:24 db 470ft. Először arra gondoltam, hogy hmmm..nem is vészes. Aztán itthon gondolkoztam, hogy basszus!! 2 mellem van, ugyhogy 12 napra elég...elképesztő!! Vagy csak én vagyok sóher, de én sajnálok ennyi pénzt kiadni egy darab burkolt vattáért...Sajna ha kell akkor kell, de ezt ők is tudják!!!:( Azért ennyi amennyi...

Meme

Kép
hmeme
Németország

Poci, a fenébe, sajnálom :cry:

Barbuss, mi Benivel eleinte mózest használtunk és bele tudtuk tenni a légzésfigyelőt.Nekünk két lapos Baby Control volt és úgy oldottuk meg, hogy egy lapot tettünk a mózesbe. Aztán mikor kiságyba került, akkor már persze mindkét lapot. Akkor kölcsön kaptuk a légzésfigyelőt, most valszeg venni fogunk. De még jó, hogy írtad a mózeskosarat, most legalább eszembe fogom tartani, hogy olyat veygünk, ami belefér a mózesbe is. Mert gondolom ami egyetlen, nagyobb lapból áll, az tényleg nem fér bele. De láttam, hogy már vannak ilyen pelenkára csíptethető légzésfigyelők. Bár nem tudom, hogy azok hason alvó babánál hogyan használhatók :roll:

Meme, már be is fejezted a szülésfelkészítő tanfolyamot? Én még utána sem jártam, hogy mikor kezdődik :oops: Ügyes vagy!!

Kép

Kép
bébike4

Én Garmastan kenőcsöt használtam a cicire, nekünk ez is bevált.

Meme: nekem nem volt előtejem, illetve szoptatáskor is csak néha, reggelre csepegett, így én nem nagyon ismerem ezeket a betéteket. Én anno két csomag Aventeset vettem, és nekem ki is tartott ez kilenc hónapig, amíg anyatejet kapott Beni :lol:

Kép

Kép
bébike4

Meme, van mosható betét is, az hosszú távon kifizetődőbb, főleg ha már most is kell :wink:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

tyű..megint jó sokat termeltettek, gyorsan írok, nehogy Manócska felébredjen közben..
nos nagyon jók ezek a szüléstörténetek..elárasztottak az emlékek :cry: :cry:
Nekem nagyon szép szülésem volt, apás. bevallom én az apa nélküli szülés táborát gyarapítottam előtte, úgy gondoltam, nem férfinek való dolog ez..Apa nem is akart bejönni, én meg úgy voltam vele, h nem erőltetem..a szülésznő próbálkozott nála, én lecsitítottam azzal, h ne erőltessük, ha akar, úgyis bejön..abban maradtunk, h egyszer lehet "cserélni"...így anyu kint marad amíg be nem indul a szülés (vagy Apa már nem bírja), aztán majd helyet cserélnek..de nem ment ki :) végig velem maradt, fogta a kezem, teljes extázisban figyelte az eseményeket (kommentálta őket: Már leszállt a hasad, már látom a fejét, kukija van, anya nem is vagy megviselt! :lol: ) nekem nagy erő volt, h jelen lehetett..de az elején rém ideges volt..például amikor mondtam neki, h hozza be a táskámból a kicsi türcsit, azt mondta nem találja..aztán megkértem, h vizezze be, akkor nem tudta megnyitni a csapot, azt mondta, h nem működik :lol: :lol: (az orvosi csapot könyökkel oldalra kell nyitni) nagyon izgatott volt..
amikor megszültem Martint, neki adták oda..fel-le rohangált a fiával..fel kellett volna venni videóra..annyira büszke volt..azóta is azt mondogatja, h ő szülte Martint :lol: :lol:
Lauránál meg azt mondta, h nem is kérdéses, h bent lesz..sőt, ő vezeti le a szülést :lol: :lol: bolondos a lelkem :)

mindegy, h császár vagy sem..a lényeg az, h a picur jól legyen..senki se hibáztassa magát azért, h császárral szült és h ettől nem rendes anya..nem ettől lesz vki édesanya..sőt..

nekem minden nagyon jó volt, kivéve a gátvarrás..na azt kihagytam volna..de mindent elfelejtünk utána..látjátok, én is belevágok mégegyszer :lol:

pusz,
M.
Vendég

Babike: Nekünk is Baby Controll van, 2 lapos. Én kicsit félek tőle, mert volt kölcsön tesóméknál, és ők azt mondták, hogy nme jó, mert akkor is visít, mikor nincs baj, és a frászt hozzta rájuk. Nálunk sajnos gyerkőc még nem próbálta, ugyhogy csak az ő tapasztalataikra tudtunk támaszkodni. De akkor téged is kérdezlek, milyenek voltak a tapasztalataitok??
Tanfolyam: Ne hidd hogy olyan ügyi vagyok:) Ez ilyen védőnők álltal tartott tanfolyam. minden héten más tartja. heti 1 órában. Összesen 6 alkalom volt. Ma lesz az utolsó. Igazából nme volt választásom, mert mondta a védőnőm, hogy most indul..ugyhogy most mentem, mert legközelebb fél év múlva lesz, akkor meg már nekem lehet kicsit késő:) De sztem nem vagy még lemaradva semmiről:)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Olyan sokan vannak... olvasok csak, de azt lelkesen :)

Pocak
csak Neked gyorsan... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :twisted: :evil: tényleg segglyukak.....

Meme
Én textil pelsut raktam mindig be. Levágtam belőle kockákat és az volt benn... :roll: Mosható volt, puha, és szívta az előtejet. Vehettem volna, de nem szerettem ezeket a betéteket....
Vendég

meme!
Az itt is nagyon drága!! De már ennyi előtejed van, hogy kell a betét??
Azt elmondom, hogy viszint Lizyvel mikor a 3. nap igazán megindult a tejem, akkor van hogy óránként ki kellett cserélnem.....sőt, éjjel ha épp nem kelt 3 óránként, mert jóízűen aludt, meg én is, akkor már a betét is ázott át...tocsogott a tejtől.

d.dodó

Dodó, éjszakára én törölközőt hajtogattam egy szűkebb felső alá :lol:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Mamaki:
örülök,ha segíthettem :D
Egyébként az nagyon jó ötlet,ha elmész a felkészítőre.Már csak azért is,mert ha jól tudom mindig más-más szülésznők vannak jelen.
Én 2x szültem Molnár Gabival.Dorkámnál ügyeletes volt,Botondnál már fogadott. :wink: Ha szeretnél meghitt hangulatú,homeos bogyókhoz nagyon értő,bármikor zaklatható szülésznőt,akkor ajánlom szeretettel! :lol: A gátvédelemben is profi. :wink: És az sem mellékes,hogy a gyerekágyon is naponta ránk nézett,hogy nincs-e valamire szükségünk!

Azt nem mondom,hogy ne féljetek a szüléstől,mert én is baromira féltem mindegyik elött.Viszont hiába tudtam,hogy mi vár rám,örömmel vállaltam!Hiszen ez csak egy apró részlete a gyermek vállalásnak,de a szülést követő eufória úgy is feledteti a fájdalmakat :D
Egyébként abszolút osztom Barbuss véleményét a császárral kapcsoltban.Az utolsó szülésemnél a szobatársam császárral szült és bizony én már vígan jöttem,mentem,amikor Ő még mindig csak feküdt és nagyon nem volt jól.

Őssejt:
mi is a sejtbankkal szerződtünk és nyugodt szívvel tudom ajánlani.24havi részletet kértünk/gondolom ki van ez találva a gyed idejére :wink: /és az egészet az interneten keresztül intéztem.Mikor megkötöttük a szerződést,utána postázták a dobozt,ami mindent tartalmazott hozzá.Csak be kellett vinni a kórházba és a szülésznőnek odaadni.Amikor megvolt a levétele,akkor telefonon hívták a futárjukat és vitte is./Van olyan cég,ahol a családnak kell elvinnie./

petergabi

Betét: naja..anno belőlem élt a mellbetét gyár :D nekem is állandóan folyt..nem is emlékszem, h mikor állt el a folyás..talán 8-9 hós környékén..de addig..tényleg jobb kismoshatót venni..nem olcsó..de sokkal jobban jársz, mint állandóan venni..
nekünk Angelcare légzésfigyelőnk volt kölcsönben, az nagyon jó volt, de valszeg idén már vennünk kell..és is nagyon féltem a bölcsőhaláltól (bevallom, rettegtem) de 1-2 hónap és az ember megnyugszik :)
megpróbálok majd én is feltenni képet Lauráról, mert a múltkor csak fekete képernyőt sikerült lefényképezni
:shock: :shock:

M.
Vendég

Meme, nekünk az elején fordult elő egyszer kétszer, hogy riasztott, én is rendesen megijedtem, de ezt én eddig minden típusú légzésfigyelőről hallottam. Benit a kórházban az oldalán fektették (egy kis hengerpárnával kitámasztva) és így eleinte én is így fektettem itthon. Na, akkor többször beriasztott, fel is hívtam a Baby Controlos ügyeletet, ahol azt mondták, hogy tapasztalatuk szerint oldalt fektetésnél gyakrabban előfordul a téves riasztás, mivel így kis felületeten érintkezik a baba testével a légzésfigyelő. Aztán a gyerekorvost is kérdeztem, aki azt mondta, hogy nem kell oldalt fektetni, jobb háton, aztán nem is risztott már nálunk többször. Inkább azt volt nehéz megszokni, hogy mielőtt kivesszük, ne felejtsük el kikapcsolni, mert éjjel többször elfelejtettem 8) Egyébként teljesen elégedettek voltuk vele, egy éves koráig használtuk, de akkorra már olyan sokszor lemászott a légzésfigyelő felületéről és persze már a bölcsőhalál veszélye is elmúlt, így visszaadtuk.
A kölcsönzésen gondolkodtatok? megéri vajon?

Kép

Kép
bébike4

Edi: Én is gondoltam arra, hogy vannak ezek a vattakorongot, hogy azt teszek be. :) Hátha az is jó még az elején.

dodó: Van előtejem, nem mondom hogy csorog( ha valamit csinálok, lehajolok pl., és jobban megnyomom a cicim véletlenül, akkor a bimbómon 3-4 csepp lesz) de csak fehér melltartóim vannak, és félek, hogy az életben nem mosom ki belőle. Igaz, ez még átlátszó, olyan mint a víz, csak zsíros mint a fene...de nem tudom, hogy mennyire fogja be a cicitartót. Itthon mondjuk nem hordok tartót, meg az itthoni pólót nem sajnálom. Csak ha megyek valahová...akkor jobban érzem magam, ha bent van a betét.

Meme

Kép
hmeme
Németország

Őssejt: mi is megcsináltattuk Martinnak, és Laurának is fogjuk. most kaptam 40e ft-os bont, mert náluk csináltattam a down-szűrést, Uh-t. pont tegnap beszélt a hálózat tv-ben erről a Czeizel doki. nem olcsó, de mi is 24 havi részletre kértük, havonta 15-öt fizetünk. júliusban jár le Martinné..és kezdődik Lauráé :)
tényleg nagyon korrektek..nekünk is hip-hop ott volt a futár a vérért. csak egy telefonba került.
Vendég

Sziasztok!

Én még csak ma regisztráltam hozzátok mint friss kismama! :-)
2010 július 26-ra vagyunk kiírva a kis manóval.
Már nagyon nagyon várom!

Tudnátok abban segíteni, hogy Óbudán vagy környékén hol találok kismama tornát vagy jogát?

Szép napot mindenkinek!
Lanzsi
lanzsi

Bébike: Nekünk van saját, így a kölcsönzés nem került szóba. Amikor először terhes lettem, akkor az egyik ismerős pont eladta a figyelőt. Gondoltuk megvesszük, kárba nem vész...csak sajnos anygyalkánk lett, így nem tudtuk használni.
Nem tudom, hogy megéri e a kölcsönzés. Nme tudom, hogy mennyi az új ára, mi annó (majdnem 3 éve), 5000ért vettük úgy, hogy 1 gyerek használta.

Meme

Kép
hmeme
Németország

Hmeme, igen, olvastam, hogy Ti vettétek, úgy általában kérdeztem :lol: 5 ezer forintért szerintem nagyon nagyon megérte!!

Kép

Kép
bébike4

őssejt: mi az egyösszegüt választottuk...úgyhogy most már tuti, hogy eladok egy lova, vagy lószállítót, vagy nem tom :roll: ...sokkal olcsóbb, moint a részletfizetéses...úgyis mert februárban megkötöttük a szerződést, 60000-et engedtek.

légzésfigyelő+bébiőr: mi nemrég vettük....pont előbb telóztam az angelcarnek, hogy kell jelentkezni az életmentő tanfolyamra....amit a dobozán írtak.

Mercy

mercedes79
Győr

lányok! köszönöm, h megosztottátok az élményeket! teljesen elérzékenyültem, nagyon jó volt olvasni! most még inkább vágyom rá!

pocak: sajnálom! de azért ne légy koszorú, két hét múlva is nagyon fogsz örülni, h ismét mehetsz! fele annyit sem kell majd várnod, mint most! :lol: :lol: :lol:

jó lenne, ha meggyógyulna a göthös társaság! tessék kikúrálni magatokat!!!!!!!!!!!!!!!!!

freyja: megy a durkk a lakáshoz!!!!!!!!!!!

Kép
zsani78

Lanzsi!
Üdv köztünk!! Ha van idős, mesélj kicsit bővebben magatokról.

d.dodó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?