Új privát üzeneted érkezett!

Judit70 üdv köztünk!

Én vagyok úgyhiszem aki legutoljára Gulyás dokinál szült. Én a Szecs által írt kategória volnék.. aki bekalkulálta a magánrendelés díját a "honoráriumba" :)

Szerintem nem alap a császár...én 37 voltam mikor Zsolti született. Igaz, a vége császár lett, de ez a fiatalúr rossz mocorgása miatt volt. Már akkor izgő-mozgó volt :)

Anno én is kérdeztem Gabit, és az volt a válasz, hogy "amennyit gondolunk".

Judyt, örülök, hogy a bacikkal nincs gond. A kiütések a tejtől lettek?
Remélem hamar elmúlnak és élvezheti végre Vivi is a tavaszt.

Zsolti ma már 5370 gramm és 60,5 centi.

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Én is a "szülés" tarifájára gondoltam.
Judit70,én 5 éve szültem nála a kisfiamat,még a MÁV kórházban
nálam nagyon rendes volt,akkor még nem volt magánrendelője nem mindig tudtam adni neki pénzt, és ugyanúgy foglalkozott velem.
Ezért is ragaszkodom hozzá!
De így rákérdezni olyan ciki a tarifára:-( ...vagy nem?
Én most 14 hetes vagyok:Aug 13-körül vagyok kiírva,előbb,mint te,majd mondom a tapasztalatokat.
Addig is sok sikert a babához! :D
ildibildi

Ildibildi, Judit70 Sziasztok! :lol:

Szerintem a programozott császár sem vonz maga után automatikusan fix árat a dokinál, nekem 4 éve Gergővel farfekvés miatt programozott volt és nem volt fix ár. Egyébként én úgy gondolom, hogy amelyik dokinak "fix ára" van, az úgyis közli a terhesgondozás alatt (hallottam ilyenről), aki pedig nem szab magának tarifát, annak pedig tényleg pénztárca stb. függő.

Judit70,
szerintem a doki nagyon rugalmas és nem fog megcsászározni "automatikusan" a korod miatt (ha nincs más indok). Nálam az első császár volt és 3 évvel később nagyon szerettem volna természetes úton szülni és ezt ő is támogatta (és sikerült is :lol: ). A legtöbb doki császár után nem vállal hüvelyi szülést, nem akarnak kockázatot vállalni, félnek a hegszakadástól.

Kia,
gratula Levinek a cumileszokáshoz. :D Nálunk Gergő úgy szokott le, hogy azt mondtuk az óvodába nem vihet cumit, mert az ovis nagyfiúk már nem cumiznak, erre kidobta a kukába az összeset. :)

Judyt,
nem semmi, hogy mennyit kellett várakoznod Vivivel a kórházba. :shock: Hogy viselte szegényke? Drukkolok, hogy ne legyen allergiás a tehéntejre, reméljük "csak" érzékenyebb a bőre.

Babai,
mennek a drukkok! :wink:

Peti az utóbbi 3 napban nagyon rosszul aludt, de mára végre kijött a negyedik foga is. Most már kettő van alul és kettő felül, nagyon édes. Gergő folyton azt mondogatja, hogy ha nagy lesz, akkor mire fogja megtanítani Petikét (pl. korcsolyázni, gyurmázni, focizni stb.), és hogy az összes, de tényleg az összes játékát oda fogja neki adni, hogy ő is játszhasson velük. Erre azért kíváncsi leszek.

Képzeljétek, hetente kétszer eljárok esténként salsázni. :oops: Tinédzser korom óta vágytam már rá, most úgy érzem eljött az én időm. Nagyon tetszik, annyira élvezem. :lol:

Kép
Kép
chessy

Sziasztok!

Lassan csak visszaolvasok....

Üdv itt Judit!
...és GRATULÁLOK!! :wink:

Ma megyünk vérvételre... a gyógyszer gyorsan hatott és hétfőn +jött..
(így van még egy hónapunk a munka előtt :roll: )

Levinek már nem kell a cumi... már eszébe sem jut...
Nagyon szerencsésen és gyorsan leszokott :lol:

2 hét múlva már bölcsis nagyfiú:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia, drukk a dokihoz!

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a sok új infót!

vt72
Hát igen a szülés "ára" majd kialakul, viszont egy másik doki mondta, hogy valószínű a császár, a Gulyás dokinál múlt hét csütörtökön voltam először (miután nem akartak a dokik elvállalni, az enyém meg nyugdíjba ment) és a szülésről még nem esett szó, csak annyit mondott, hogy a korom miatt több vizsgálatot és odafigyelést igényel

b_judyt
A dokiról az első benyomásom nekem is nagyon szimpi volt, egyébként a rossz infókat a babanet társalgón olvastam ahol ha jól emlékszem a Gulyás doki nevére kerestem rá és ott a fórumon írták, hogy vagy nagyon késve ért be több szüléshez, vagy volt olyan eset is, hogy azt üzente, hogy 1-2 óra múlva érkezik, de utána mégsem ment be és állítólag a kismama a terhesgondozásra végig a magánrendelésére járt. Szóval én nem tudom, van ilyen is olyan is.
Nekem eddig szimpi volt.

Chessy, neked is köszi a jó, megnyugatató infókat.

ildibildi
Örülök, hogy veled majdnem egyidőben vagyunk kiírva. Én most megyek jövőhét kedden genetikai uh-ra, pénteken pedig a kombinált tesztre vérvételre. Te ezeken már túl vagy gondolom. Milyen volt? A genetikától is félek (mármint remélem semmi gond nem lesz). A magzatvíz vizsgálat ? héten van? Na még attól tartok igazán.

Puszi nektek, további szép napot Judit

Szupi csapat vagytok!
judit70

Judit! Nekem is volt magzatvízvételem...ott a kórházban csinálta a Hajdú dr-nő...maga a vizsgálat teljesen rendben van...apró kellemetlenség csak. Az utána lévő 1 hónap az hosszú. De úgy tudom, hogy ha magánban csináltatod, akkor gyorsabban van meg.

Chessy...jó táncolást! Örülök, hogy sikerül kikapcsolódnod a pasik mellett :))

Kia... kíváncsi leszek, hogy viseli majd Levi a bölcsit... mesélj majd!

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Kismamák, remélem nem túl nagy kérés, hogy az üzenetek végén írjátok lécccí oda, hanyadik hétben jártok. Örülök, hogy sok-sok kismamink van, de jobban képben lennék (lehet csak én vagyok ilyen szétszórt?) :lol:
Vagy jó kis vonalzót csinálhatnátok!

Chessy, jó ötlet a tánc, ott kikapcsolódhatsz. Bátyám is járt/jár salsázni, ő is imádta.
Vivi jól viselte a várakozást, nekem durrant el néha az agyam:) Most nem adok neki tejet, jövő pénteken megyek vissza, és majd meglátjuk.

Judit, én is olvastam itt a babanetről infókat a dokiról, talán az ÁEK-es fórumon, nem sok szépet mondtak. De szerintem nincs tökéletes doki, a lényeg, hogy neked szimpi legyen, és figyelmes!

Gratulálok Zsoltibaba hófordulójához!! :D

Kia, Levinek mondogatod a bölcsit? Mit szól hozzá? Bnőm kisfia kissé haragszik az anyjára, mert mindig otthagyja, de az apja megy érte, így most apás lett. Ami náluk nem is baj, mert eddig alig szólt az apjához.

KépKép
b_judyt

Üdvözlet Judit70 és Ildibildi!

Úgy látom nyáron nagy babyboom lesz itt :D !
Én 3 és fél hónapja szültem Gulyás dokinál, és bár az én esetem jelentett némi kihívást neki, megoldotta. A terhesgondozás alatt is mindig elmondott mindent, szóval szerintem jó doki. A szülésre szánt összegről priviben...
Judit70, gratulálok, hogy összejött a baba :D ! Volt orvos, aki nem vállalt el a korod miatt :o ?

Judyt, nem semmi, amit Vivivel kiálltatok. Talán nem kell lemondani a tehéntejről...

Kia, örülök, hogy rendeződik a dolog...nagyon szoros a határidő :wink: .

Babai, mindenképpen drukk jövő szerdán és remélhetőleg kiderül, hogy minden rendben!! Ha a vércukrod jó, miért kell diétáznod?

Zalánbabának a könnycsatornája van zárva, ezért váladékozik. A szemészeten "átfújnák" neki egy kanüllel :cry: , de ez elég durván hangzik, inkább várunk vele.

Kép

Kép
ripley

Ripley,
ne félj a könnycsatorna "átmosástól", abszolút nem fáj nekik. Gergőnek is átmosták azt hiszem kb. 2 hónapos korában ( :oops: ) a Heim Pál kórházban és jól viselte. Szörnyű anyaként látni, ahogy egy hegyes tűfélével közelítenek a szeméhez, de nagyon szakszerűen lefogják és úgy csinálják. Gergőnek is mindig váladékos volt a szeme, az átmosás után sokkal jobb lett neki, de utána 2,5 éves koráig érzékeny volt szeme, elég hamar kötőhártya-gyulladást kapott és sokszor kellett szemcseppezni. Szerencsére mára már nincs gond vele, kinőtte.

Egyébként előtte mi is kamillával mosogattuk neki, mire egyszer a sokadik orvos azt mondta, hogy sima streril vízzel kéne, mert a kamilla is allergizálhat. :shock: :roll: Legyél okos ilyenkor, egyik doki á-t mond, a másik b-t.

Judyt,
a bátyád jár még salsázni? Nem tudod véletlenül, hogy hova?

Judit70,
szerintem hallgasd meg a véleményeket, de dönteni csak az ösztöneid alapján dönts. Mindenkinek más az igénye és az elképzelése, nem tud egyetlen doki mindenkinek megfelelni, ráadásul ő is ember és igen, akár néha hibázhat is, és igen, biztos neki is van magánélete ezt bele kell kalkulálni. Én Gergőt nála szültem, Petivel is végig hozzá jártam terhesgondozásra de a szülés előtt 2 vagy 3 héttel szólt, hogy szabira küldték, mert az előző évi szabijait ki kell vennie, így nem biztos hogy ott tud lenni a szülésnél. Sajnos nem is sikerült, Peti nagyon sietett 3 napon múlt, de emiatt egyáltalán nem haragszom a dokira, mert mint korábban írtam, ő is ember. :wink: :lol:

Kép
Kép
chessy

Óóó, bocsi hogy mostanában mindig ilyen sokat írok. :oops:

Kép
Kép
chessy

Diéta: gondolom a terhességi diabétesz elkerülésére, mert az IR miatt ugyebár esélyes!

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok,

Köszönöm a könnycsatornás infót Chessy, így lehet, hogy bevállaljuk az átmosást. A kamillát már én is lecseréltem sima steril vízre, ezt ajánlotta a gyerekorvos is.
Egyetértek, amit a GuI dokival kapcsolatban írtál...
Salsával kapcsolatban: 3gyerekes barátnőm is jár a József A. Művelődési Kp-ba (XIII.ker) és remek kikapcsolódásnak tartja, így újra nőnek érzi magát :) !( A férje cikizi is a "Salsatanárbácsival" :lol: )

Babai, értem a diétát. Harmadik babavárás esetén nekem is eleve diétáznom kéne a korábbi terh. diabétesz miatt. De ez csak egy ábránd (a 3.) :? ...

Kép

Kép
ripley

Sziasztok lányok!

Judyt, a kedvedért megcsináltam a vonalzót :D Remélem, hogy látszani fog.
Na jó, egyébként is meg szerettem volna csinálni, de már csak amikor tudjuk a pici nemét. És igen: kislányunk lesz :D :D :D
Köszönöm a tippeket Hajdu doktornővel kapcsolatban (Babaimado, azt hiszem a te javaslatodra választottam), nagyon meg voltunk elégedve! Minden rendben van a lánykával, csak egy kicsit sokat aludt a vizsgálat alatt, de én nem bántam.

KépKép
Kép
szecs

Szecs...gratula a pici lányhoz!! Tudjátok már hogy mi lesz a neve?

Timi
Kép
vt72

Szia Timi!

Nagyon köszönöm! Valószínűleg Blanka lesz :)

KépKép
Kép
szecs

Szecs: gratulálok!

babaimádó
Kép
babaimado

Köszönöm Babaimádó!!!

Drukkolok a jövő héthez!

KépKép
Kép
szecs

Szecs, ez szuper, gratulálok a kislányhoz :P !

Nem értem a vonalzóimat. Megváltoztak, és nem én csináltam őket ilyenre :o ez rejtély...

Kép

Kép
ripley

Ez furcsa...egy másik honlapon ahol fórumozok...ott is megváltoztak a vonalzók aki ilyen nagyonbabát használ. És ott is erre változott.

Timi
Kép
vt72

Ripley...jobban jársz, ha másikat csinálsz.

Nagyonbabáéknál ez van kiírva :

Kedves Felhasználóink!

2010. február 19-től megszüntettük általános vonalzóinkat. Mostantól kizárólag egyedi vonalzókat készítünk nektek, természetesen továbbra is ingyenesen és a jövőben sem kell érte fizetni!
Küldjétek el saját választott képeteket e-mailben, az info@nagyonbaba.hu e-mail címre, és hamarosan saját, egyedi vonalzóra tudjátok cserélni a most látható átmeneti vonalzókat.

Megértéseteket köszönjük!

Nagyonbaba.hu

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Szecs, köszönöm szépen a vonalzódat :lol:
Gratulálok a kicsi lányhoz!!! Kb én is ilyenkor tudtam meg, hogy kislányom lesz, és nagyon boldog voltam. Elsőre lányt akartam.

Chessy, a bátyám azt mondta, hogy a Blahához jár táncolni. De hogy azon belül hova, nem tudom :D
Peti miket csinál már? Nemsokára szülinapja lesz, idén pont szombatra esik, örülök neki, mert így mindenki ott tud lenni.

Ripley, én is úgy hallottam, hogy nem fájdalmas a csatornaátmosás. Bár tapasztalatom nincs benne, Vivinek nem kellett.

KépKép
b_judyt

Nemsokára teszek nektek képet, ha Apa leszedi a dvd-ről.
Tegnap voltunk 4D-n. A vizsgálatot végző hölgy megnyugtatott. SZerinte a babánk egészséges és nagyon szép és nagy is.
Tegnap volt pont 16 hetes.
16 cm ás 13,5 dkg.
Nagyon kis cukorfalat. Olyan kis formás (cseppet sem vagyok ám elfogult :oops: ).
A neme: én először kis kukit véltem felfedezni, majd elbizonytalanodtunk. A szonográfus szerint valószínűleg kislány, de nagyon nem volt egyértelmű.

babaimádó
Kép
babaimado

Babaim... gratula nagyon...és várjuk a képeket!!

Mi ma voltunk először autóval...megmutatom a menetfelszerelést :)

Kép

A jövő rockere:
Kép

Timi
Kép
vt72

Vt: ez komoly. Jajj, ez a szopi!!

babaimádó
Kép
babaimado

Kép Kép

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Délután visszaolvastam... most pedig írok...

Ildibildi és Judit - Üdv itt!
Gratula nektek a babócákhoz!

Szecs
Gratulálok a pici lányhoz... és az új vonalzóhoz :wink:

Babai
Szép méretek és nagyon szép képek! :P
Szerdára mennek a drukkok!!+++++++++

Timi
Nagyon édes a kisfiad! :lol:

Judyt
Örülök, hogy Vivinek nincs komoly baja...

...hogy mondogatom-e a bölcsit? Igen!
Akar menni... de nem tudom mi lesz ha én nem leszek ott...
Bár attól jobban félek, hogy mi lesz ha éjszaka dolgozok...
Érdeklik a játékok, a gyerekek, a kis WC...
...csak az nem tetszik neki, hogy ott is aludni kell délben :lol:

Chessy
Kitartás a tánchoz (nagyon jó lehet) és Gratula a fogacskákhoz!

Ripley
Könnycsatorna átmosás... :? DRUKK!! ++
Levinek a nyelvét vágták fel anno - szerintem annyira nem fájhat... :cry:
De nem emlékszik rá, mert csak 2-3 hónapos volt :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

KIa, én utáltam oviba járni azért, mert aludni kellett!! :lol:

babaimádó
Kép
babaimado

Úgy látszik ez az alvás mindenkinél probléma volt...én is nagyon útáltam ezért az ovit :D

Babaim...gyönyörűek a képek! További jó növesztgetést :)

Kia... nyelvfelvágás? :cry: Miért kellett? Ha nem titok? Nagyon rosszul hangzik.

Timi
Kép
vt72

Sziasztok!

Ripley, Judyt, Kia, nagyon köszönöm a gratulációkat!

Chessy, nagyon irigyellek a kitartásodért! Én világ életemben csak itthon tudtam tornázni/mozogni, sosem vettem rá magam, hogy még az utazásra is időt fordítsak... Most is ez van, kismama torna helyett itthon tornázom DVD-re :)

Babaimado, a következő uh-n úgyis kiderül aminek ki kell derülnie, és szerintem akár kislány, akár kisfiú, az tuti hogy jó helyre kerül és nagyon fogsz örülni neki :D
Timi, nagyon cukik a képek! És az a szarvasos zsák :lol:

Én is utáltam az ovit. Mindig fél-háromnegyed órával előbb vittek a szüleim, hogy legyen idejük kivárni a hisztit :D Máskor (boltban, orvosnál, fodrásznál stb.) sosem viselkedtem így, csak az ovi váltotta ki belőlem...

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Holnap megyek genetikai uh-ra szorítsatok! Remélem nem lesz gond.
Megmondják ott rögtön ha gond van?
Pénteken pedig kombinált tesztre megyek.

(én vagyok akinek 19 év után magától váratlanul összejött a baba)

(12. hétben)
judit70

Babaim. gyönyörű a picurkád!! Ha nem jönnék szerdáig, drukk a 4-es teszthez!

Judit, neked pedig holnapra drukk, hányra mész?
Nem tudom milyen a gen. UH, de amikor én voltam UH-on, ott folyamatosan mondta a doki, hogy mi van. Engem is beutaltak a Schöpf M-be, mert esélyes voltam a hármasikrekre, ott egyből mondta a doki, hogy mi a helyzet.
A 12. hétben nem hüvelyi UH-ot csinálnak? Ott azért jobban látszik, nem?

Nagyon édes Zsoltibaba!! :D Alapból szopizza az ujját, vagy csak a kép kedvéért?

Nekem nincsenek emlékeim az oviban alvásról..., én szerettem aludni mindig, még ma is szeretnék többet... :lol:

Kép Kép

KépKép
b_judyt

Judit, nagyon drukkolok holnap. Megmondják rögtön.

babaimádó
Kép
babaimado

b_judyt

Köszi a drukkot!
Tuti, hogy hüvelyi uh-t csinálnak a genetikai uh-nál, mert még picurka.
8.00-11.00 között kell mennem a MÁV-ba, azt mondták, hogy nem adnak időpontot, mert nem tudják sajnos tartani, de hidegélelemmel készüljek. Úgyhogy nem tudom, hogy mikor kerülök sorra.
(régen én a Schöpf-Mereibe jártam ott volt a dokim, de a kórház bezárt, a dokim nyugdíjba ment)

babaimado
köszi, hogy szorítasz, remélem nem lesz gond!

Lányok hogy tudok vonalzót csinálni! Segítsetek kérlek! Köszönöm
judit70

Nekem már 10 hetesen a dokim hasit csinált.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok,

Hát, elég sokat kellett visszaolvasnom, mostanában nem volt időm bekukkantani sem :cry:

Szecs,
Gratulálok a kislányotokhoz! :D
Voltam cukorterhelésen, és megdöbbentő eredmény született - legalábbis számomra. Rossz lett, a doki azt mondta a telefonba, hogy holnap hívjam reggel, akkor tud időpontot egyeztetni a diabetológushoz, mert valószínűleg diéta lesz. Ez nekem azért furcsa, mert az első vérvételnél, amit étkezés után csináltak, annyira alacsony lett a vércukrom (az alsó határérték alatti), hogy akkor meg azért szúrtak le. Ráadásul havi 1 kiló jött fel eddig, ami a doki szerint teljesen jó, nem eszem édességet, péksüteményt, mert nem szeretem, stb. Na, mindegy, holnap majd jobban kifaggatom, hogy mitől lehet....de nem örülök :cry:
A kisfiamnál kész "zabagép" voltam, és nem volt gond a cukrommal...

Egyébként azért maradtam távol, mert farsangoltunk, meg készültünk rá, meg miegymás. Na persze a képeket otthon hagytam, este pedig nem férek a géphez a fiúktól, de azért igyekszem feltenni majd képet az én jelmezes kisfiamról.

Mindenkinek drukk, akinek szüksége van rá!

Kép
Kép
Kép
atimama

Sziasztok!

Atimama, köszönöm szépen, Blanka nevében is! Sajnálom, hogy így alakult a cukorterhelés! Nem tudom, hogy ezek után milyen diétát tudnak javasolni (én is szénhidrát+cukor kerülő vagyok, és ugyanennyi jött fel rám havonta, nem hiszem, hogy ennél lehet jobban kerülni a felesleges cukorbevitelt)?! Gabi csinálta neked is a vizsgálatot a MÁV-ban? Kaptál időpontot, vagy várnod kellett?
Majd holnap számolj be, hogy mit mondott a doki.

Judyt, ma már én is szívesen bepótolnám az elmulasztott összes alvást gyerekkoromból! Tündéri a kislányod, és nagyon huncut is a két copfos képen :-)

Judit, nagyon szorítok neked holnapra! Az eredményt tuti megmondják rögtön, de én is hallottam, hogy hasit is csinálhatnak, bár a hüvelyi uh. a gyakoribb. A vonalzókészítés egy másik fórumon nagyon jól le van írva:
"A Családineten eddig a következő oldalakról láttam beszúrva vonalzókat (lehet máshonnan is, ezek a gyakoribbak):
www.lilypie.com
www.tickerfactory.com
http://tickers.baby-gaga.com/
http://www.snugglepie.com/admi.....38cc843a8c
http://www.babysfirstsite.org/.....mode=login
http://www.tickercentral.com/tickertypes.php
(Az első három regisztráció nélkül is működik, a második három csak regisztráció után.)
Ezek lehetőséget adnak a fogamzásra felkészülés, a babavárás hónapjainak, illetve a gyerekek korának képes megjelenítésére.
Az oldal útmutatása alapján elkészíted a saját vonalzódat (érdemes más topikokban is körülnézni, hogy egyedi lehessen a sajátod!), majd vonalzó-generálása után a kapott BBCode-ot tartalmazó linket átmásolod az aláírás ablakba."

KépKép
Kép
szecs

Bocsánat, ha már az eredmények feldolgozásánál tartunk: Atimama, megkérdezhetem, hogy milyen gyorsan lett meg a cukorterhelés eredménye?

KépKép
Kép
szecs

kedden reggel voltam bent a kórházban, és szerdán délután kellett hívnom a dokit, akkor mondta meg

elég szörnyű 5 nap van mögöttem :cry: persze lehet, hogy én veszem túl komolyan ezt a dolgot, de annyi rosszat olvasni...

Kép
Kép
Kép
atimama

Sziasztok!

Oviban mi sem aludtunk :lol: (emlékszem..)

Timi
Nyelvfelvágás...
Levinek nagyon le volt nőve (csoda, hogy tudott így enni)...
Ha úgy maradt volna nem tudna ilyen szépen beszélni :lol:
Csak egy ollóhoz hasonlító eszközzel vágtak a nyelvféken...
(jobban sírtam, mint Levi... az ölemben fogtam... :roll: )

Judit
DRUKK az UH-hoz!!

Ha tetszik az egyik vonalzó csak kattints rá és bejön az az oldal, ahol tudsz csinálni hasonlót...

Judyt
Vivi nagyon szép... :wink:

Atimama
Remélem minden redben lesz a cukroddal... és várjuk a képet!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Judit70
Mennek a drukkok holnapra…ha gond lenne…biztos megmondják! De nem lesz! Ne aggódj!
Menjél viszonylag korán…én mindig ¼ 8 – ½ 8 között mentem…így 9 körül már végeztem is.
Ezek a gépek már olyan jók, hogy szerintem is hasi uh-t csinál majd a Hajdú dr-nő…mert szerintem keddenként még mindig ő van.

BJudyt
Alapból szopizik Zsolti…a cumit ki nem állhatja, de a saját hüvelykujját néha szereti eltüntetni a szájában. Bár amikor szinte az egész öklét tuszkolja…na az látványos 

Nem tudom milyen diétát akartál Vivinek a múltkor…de szerintem nagyon szép, teljesen arányos kislány.

Atimama
Sajnálom a diétát…én nem tudom mit csináltam volna, ha figyelnem kellett volna ilyesmire. Kitartás!
A farsangi képet várom. Minek öltözött a fiatalúr?

Kia
Sajnálom Levi nyelvét…vagyis örülök, hogy rendben van. Nem lehetett könnyű.

Babaim
Mennek a drukkok szerdára...hány órára mész a vizsgálatra?

Mi jól vagyunk..ma volt az utolsó masszázsóránk...holnap kapjuk a 3 hós szurit. Én már ma lelkibeteg vagyok miatta...holnap még rosszabbul leszek szerintem. Már az első oltást is én viseltem rosszabbul :(

Timi
Kép
vt72

Sziasztok,

Köszönöm a bíztató szavakat :) Nem is az aggaszt, hogy diétázni kell, mert eddig sem faltam a kaját, pont ezért inkább az aggaszt, hogy ha eddig visszafogtam magam és magas lett, akkor ezután mit fogok enni...meg azok a dolgok, amiket olvasni lehet a magas vércukor hatásáról a babára, na az keserít el végképp :(

hívtam dokit az imént, de azt mondta, hogy még nem tudott beszélni a diabetológussal (szerda óta?!) és hívjam vissza dél körül. 5 napja tiszta ideg vagyok, most még ez is....

nyugtatásképpen feltöltök pár képet az én nagyfiamról. Shrek lett, mert az most a kedvenc, meg a Tigris a Micimackóból, de így is volt két tigris a csoportban, úgyhogy utólag jobb választásnak bizonyult a Shrek jelmez. először azt hittem, fel sem veszi, mert amikor varrtam, nem akarta felpróbálni, aztán annyira tetszett neki, hogy abban akart aludni még este is :P

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
atimama

Édes kisfiúcska!

Vt: nem kell időpontra menni, az eredménnyle péntek du.hív amjd a biológus.

babaimádó
Kép
babaimado

Sziasztok!

Atimama, köszönöm az infókat! Remélem mostanra már tudott valamit mondani a doki! Ilyenkor szerintem nem szabad túl sokat olvasgatni, főleg a lehetséges problémákról. Majd a doki/diabetológus megmondja, hogy hogyan kerülheted el a bajt, nem kell aggódni! Tudom, könnyű azt mondani... A fiad nagyon aranyos és a jelmez szuper! Én is varrogatok itthon, mostanában főleg babaruhát persze :) De alig várom ezeket az ovis farsangokat :D :D :D

Judit, mi volt az uh-n?

KépKép
Kép
szecs

Sziasztok!

Megjöttem a genetikai uh-ról! Reggel 7 órától 11.30-kor jöttem ki. Rengetegen voltak.
Nagyon nehézkesen ment, hasi uh-n semmit nem látott a Hajdú dr.-nő, az mondta, hogy valószínű a régi műtéti hegektől.
Fél órai vizsgálat után (hüvelyi) azt mondta, hogy így nem lát semmi gondot, de majd a pénteki kombinált teszttel együtt lesz biztos az eredmény.
Egy kicsit megijesztett, hogy kicsinek találja a 12 heteshez, de egyszer azt mondta, hogy 11 hetes vagyok (a papírra is ezt írta) utána a menszesz utolsó időpontja után pedig 12 hetesnek gondol).
Esetleg ha leírom az értékeket aki jártasabb nézze már meg nekem légyszi, hogy tényleg kicsi-e ill. hogy jók-e.

CRL: 53 mm
BPD: 18 mm
Tarkóvastagság: 1,7 mm
Orrcsont látható

Ja és mennem kell ápr.6.-án (a 40. szülinapom után 2 nappal) a magzatvíz vizsgálatra. Voltatok már itt a MÁV-ban ilyen kromoszómavizsgálaton? Azt írták a papírra, hogy papucsot vinni kell. De befeküdni nem kell, nem?

Köszi a segítségeketek, Judit 70
judit70

Szia Szecs,

Sajnos tudtam vele beszélni. Kicsit több empátiát vártam volna tőle, de csak a nyers tényeket kaptam. A terhelés utáni érték 10 körül volt! Pontosan nem tudta megmondani, gondolom, nem volt pont gép előtt.
Ez iszonyú magas. Már aszerint, amit néztem, illetve a cukorbeteg kollégám csak annyit mondott, hogy "jézusom, és nem szédülsz?".

Ehhez képest megint várnom kell egy hetet, mire tudok menni a diabetológushoz, és semmilyen tanácsot nem kaptam a dokitól, hogy addig is mit csináljak, mire figyeljek oda, stb.

Most magam alatt vagyok :cry:

Kép
Kép
Kép
atimama

Judit70
Én voltam ilyen vizsgálaton...a papucs csak azért kell, hogy ne utcai cipőbe menjél be majd ugyanoda, ahol előzőleg utcai cipőben vizsgáltak meg :)
A szuri után 15 percet kell ülni a folyosón...és lehet menni haza.
Eredmény egy hónap alatt várható.

Itt meg tudod nézni az adatokat, e szerint 11 hetes, normális méretek :)
http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Atimama:
Nagyon aranyos Shrek-ed van :) :) Nyertetek valamit?
Kitartás a cukor-ügy miatt...sajnos sok értelmeset nem tudok mondani...nem volt ilyen gondom Zsoltival. 18 kg-t híztam pedig a terhesség alatt.

Babaim: akkor egész nap mennek a drukkok :)

Timi
Kép
vt72

Judit, gratulálok! Szerintem (és ahogy a doki mondta az elején) egy hét eltérés ide-oda nem számít!

Atimama, remélem kicsit már meg tudtál nyugodni! A védőnővel esetleg nem tudsz beszélni, hátha neki van valami tippje? Bár ahogy az enyémet ismerem, nem lenne igazán hasznomra... És ilyenkor elég ez az egy vérvétel, vagyis nem csinálnak egy kontra vizsgálatot?

KépKép
Kép
szecs

vt72
Nagyon kellemetlen a szuri?
Előtte ugyanúgy be kell jelentkezni a felvételin a MÁV-ba?
Ma reggel be kellett jelentkeznem, utána mehettem fel a genetikai uh-ra, és ugyanide kell jönnöm ápr.06.-án is.

A párom is bejöhet ilyenkor? Már nem a szurira gondoltam, hanem hogy az uh-t lássa! Szerinted megengedikM, mert pont akkor leszek 18. héten és gondolom akkor a szuri előtt megcsinálják a genetikai uh-t is!
judit70

Atimama:egy gyors magánlabor és magánendokrinológus/diabetológus?

babaimádó
Kép
babaimado

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?