Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edi: hírtelen húzódás nekem is szokott lenni egy-egy fordulásnál, felkelésnél. Először én is megijedtem, de már kezdem megszokni és próbálok minden mozdulatot óvatosan tenni, viszont így is sikerül kellemetlenül fordulnom vagy felkelnem.
Ahhha, már értem a rúgdalózás okát. Jól összebeszéltek ezek a Manók odabenn. :D

Aprooka: Az általad említett doktornőt nem ismerem sajnos, én a Krammer doktorhoz járok, de a magánrendelőjébe. Ennek az az oka, hogy én csak lányommal tudok mozogni, mert nincs kire bíznom. De a kórházban is megtalálható, meg még egy helyen, de annyira nem is jártam utána, mert nekem ez így jó volt. Ajánlották még korábban Szabó doktort, meg még egy dokit, de most hírtelen nem jut eszembe a neve, remélem, be fog ugrani. A szülőszobát és az osztályokat még nem ismerem, de beszéltünk róla Zsanival már, hogy jelentkezünk szülésfelkészítőre és akkor körbe tudjuk majd járni. Az összegre én kerek perec rákérdeztem, mert a dokim magánklinikán is dolgozik, ahol hasonló árak vannak, amit Te is írtál a Kútvölgyiről. De abszolút baráti ahhoz képest, hogy 3 éve ugyanennyit fizettem annak a dokinál, akinél a lányomat szültem. És tulajdonképpen a kórház maga sem volt maga a varázslat, mert ezer éves kórház volt (én is, szüleim is ott születtek), majd még abban az évben be is zárták. Szóval nem tudom, kinél hogy szokás, de én rákérdeztem az összegre. Szerintem ezt jobb az elején tisztázni és akkor nincs félreértés.
Én is ismerős által kerültem ehhez a dokihoz, nagyon kedves volt eddig, figyelmes is. Remélem, így is marad minden.
Ha jól tudom, vannak egy ágyas szobák is, 2-3 ágyasak is, meg nagyobbak. De ha majd megyünk szül.felkészítőre, akkor utána tudunk többet mesélni. Ha esetleg emellett a kórház mellett döntenél, akkor Te is jöhetnél velünk :) A Szt.Imrét nem ismerem, így sajnos nem tudom összehasonlítani. De ha a Férjed ott dolgozik az ÁEK-ban az szerintem tök jó, biztos van valami hatással így majd arra, hogy hogy foglalkoznak Veled, csak akad egy-két ismerőse is. Milyen területen dolgozik a párod?

Meme: Mi újság Veled? Mutattad végül valakinek a csomót? Vagy eltünt reggelre?

Barbuss: nagyon durva ez a tartozásos mizéria nálatok. Remélem, rendeződik a dolog mihamarabb, de az tényleg nonszensz lenne, ha nektek kellene fizetni bármennyit is miattuk. :(

Niki: a fürdőszobában nem tudnátok elhelyezni a kiskádat? Mi egy összecsukhatós tartóra tettük a kádat, így fürcsi után szépen elpakoltuk. A kád pedig addig félre volt téve egy fürdőszoba szekrény tetejére. És akkor esetleg a szobába az az íróasztal sem kellene + a babakocsi helye is felszabadulna és akkor jobban tudnátok a helyekkel sakkozni. A falvédőt már én is szerettem volna mondani Neked, hogy azzal simán el lehet takarni a konektort + arra az a műanyag védő, amit Edi is írt, illetve a vakdugó. Csak azért azt előtte nézzétek meg, hogy magát a konektort fogjátok-e használni, pl. kislámpához vagy bébiőrhöz, mert akkor túl sok értelme nincs betakargatni, akkor inkább valami falvédőt kellene rátenni. Az ágyban egyébként nem lehet a szintet megemelni, mert amíg pici, addig úgyis elég, ha magasabban fekszik. Jó bénán írtam le, de remélem, tudod, hogy hogy értem.

Niki, Barbuss: Ovi téma sokkal rosszabb, mint a bölcsi.... Sok helyen (de nálunk mindenképpen) be KELL töltenie a 3. életévet és utána abban az évben lehet jelentkezni az oviba (ha szept.után született, akkor a köv.évben). Én emiatt nem tudtam beíratni Nórit. Sőt még nem is biztos, hogy fel fogják venni. Majd májusban kiderül. Ahová tartozunk ott nem szeretik felvenni a gyerkőcöket, ha otthon van az anya a kistesóval. Vagy nem veszik fel vagy pedig csak fél napra. Arról már nem is beszélek, hogy nem oda tartozunk, ami itt van közvetlen a házunk mellett ovi, hanem 3/4 órás körúttal odébb. Nagyon gáz az ovis kérdés is. De a bölcsis sem egyszerűbb semerre.

Dodó: gratu a barinődnek. Receptes topicot én is megkuksizom. :)

Zsani: légyszi szólj majd, ha megtudsz valamit a kórház látogatásról, mert mindenképpen mennék Veled! Ki ne maradjak! :D

Bébike: ahogy Barbuss is írta, hogy ahol kisgyerek van, ott előfordul az ilyesmi. Ha nem fáj, nincs keményedés, nem hiszem, hogy gond lenne. Nálam is volt már egy-két ilyen eset, de szerencsére nem volt semmi komoly dolog belőle.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Barbuss: meglestem a Nyuszikád, édes nagyon és a fülecskék is nagyon jók lettek. Ügyi vagy!!!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

manorka: dehogy feledlek! ma is próbáltam Őket hívni, de egyenlőre reménytelen. a központ felveszi, kapcsol és onnantól kezdve semmi.... lehet, h vmelyik nap mikor megyek pestre inkább beszaladok, jobban járok! feltétlen jelzem, ha sikerrel jártam!

aprooka: én úgy tudom, h az egyágyas szobák megszűntek, 3ágyasak vannak. szülőszoba azt hiszem 4, amiből talán 2ben van kád is, de mindegyikben van labda, bordásfal, kötél, be tudnak tenni saját cd-t, az ágyon lehet fekve és ülve is szülni...
én Spánik drhoz járok, nagyon meg vagyok elégedve. az előbb írtam, h a rendes, kórházi rendelésére járok. ismerősök útján(kórházi dolgozók) kerültem hozzá, sztem Ti is utána kérdezhettek. interneten is (itt is van topic) utána néztem, eddig csak + véleményt találtam! ha te is a máv mellett döntesz, akkor nyugodtan velünk tarthatsz a szül.szoba látogatásra!

Kép
zsani78

Köszönöm Zsani!!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Maki
Kinél fogsz szülni a Szent Imrében?
Vendég

Sziasztok!

Ma még csak most volt lelkierőm bekapcsolni a számítógépet.
Nagyon álmos voltam egész nap, és ebéd után a kutyusom szívbajt hozott rám.
Ebéd után, szokás szerint megkapta a csontját...aztán fura hangokat hallottam tőle.
A csont megakadt a szájában, s amikor próbáltam kiszedni morgott rám.
Teljesen parás lettem, és elkezdtem remegni...aztán próbáltam fakanál végével a szájába nyúlni...de megoldotta magától.
Huuuuhhhhhh! :shock:
Képzelhetitek, hogy sokkot kaptam!

Anyamaci: Most, hogy mondod nálam a 16-dik héten állapította meg a doki, hogy kislányunk lesz. Ott mi is 3 pálcikát láttunk...s a 20-dik heti UH-án már husosabb, dudrosabb nunit. :)
Nem volt ott semmi himbi-limbi, de dudrosabb volt az tény! :D

Manoka: Gratu Zoéhoz! Szép név! :)

Olvasok tovább, de most mennem kell a háziorvoshoz...

Emi

Emi

email4
Budapest

Hát nem alakul túl jól a délután. Manó irtó nyűgös. :cry:
Manorka, hát ez rossz hír, hogy ilyen nehéz az ovi ügy is. Mondjuk nálunk csak egy jöhet szóba.Na ott is sokszoros a túljelentkezés. 1 évesen már jelentkezni kell, úgyhogy nemsokára látogatást is teszünk az oviban és jelentkezünk, nehogy lemaradjunk.Ráadásul ha még ki is veszem a szabijaim,is csak aug közepéig elég. Addigra mindkét gyereket be kellene szoktatnom valahova. És akkor ha szeptembertől veszik fel, esélyem sincs. :cry: Ne is keserítsetek el. Na így teszik tönkre az anyukák amúgy is rettenet nehéz visszatérését a munkahelyre. De vállaljunk minél több gyereket, had növekedjen a népesség!!!!És a beígért plussz bölcsis férőhelyekkel mi lett? Ott zengték nagy hanggal, hogy növelni kell mindenhol a férőhelyet az új gyes szabályok miatt.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Megcsináltam a tiramisu golyót! Nagyon jó! Annyit módostottam, hogy 5 kanálnál is több cukrot tettem bele.
És mikor formáltam, nem csak keserű kakaoba forgattam, hanem először porcukorba, aztán keserű kakaoba. igy márványos kinézetű lett. és nem olyan keserű.

d.dodó

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy csatlakozhatok e hozzátok, így lassan a félidő közeledtével? :) Ha minden ilyen csodásan alakul 2010 Július 24?.-én születik a babám....aki jelenlegi állás szerint kisfiúnak van tippelve. Nem vagyok rutinos fórumozó, de nagyon jó lenne hasonló kérdésekkel-örömökkel teli lányok gondolatait olvasni...különben is lassan a férjem idegeire megyek, ha állandóan őt nyaggatom, hogy itt fáj-ott fáj:O))
Eddig minden eredményem csodás, jövőhét szerdán megyek a 18. heti Uh.-ra, amit izgatottan várok..remélem minden oké lesz!! Na most megyek olvasgatni mi mindent írtatok eddig.

:lol:
nokedli30

Dodo: nagyon ugyi vagy, kernenk kepet a masik topikba a marvanyos tiramisu golyorol (mar mindenutt golyokat latsz egy gyartasz :lol: :lol: :lol: :lol: )

Nokedli: udv koztunk, persze, hogy lehet csatlakozni, meselj nekunk magatokrol egy kicsit.

Csajok, nekem meg holnap uh-om lesz juheeeeeejjjjjj, latom a kicsi kincsem. Tuti gozerovel no, mert szur meg kemenyedik meg minden...

Edi: mizu, nem irsz? lehet sok a melod?

Niki: Riki a fogacska miatt nyugos?

Emi: nem semmi riadalom, a lenyeg, hogy minden megoldodott, de elhiszem, hogy szivbajt kaptal es kiutott a dolog.

Dodo: milyen lett a szodogad? Ja es jobban vagy mar? En meg mindig nem szelelek, mar nem tudom mit csinaljak, ugy el van az orrom dugulva..meg a kamillas goz sem segitett. :cry: :cry: :cry:
pocaklako

nokedli!
Persze hogy csatlakozhatsz!! Üdv köztünk!!! Készíts vonalzót, lássuk hol tartasz! Első baba??
Én júli 23-ra vagyok kiírva :D.

d.dodó

pocak!
Szódogánál csak két szóban nem vagyok biztos, hogy jó helyre irtam, a többi szerintem tuti jó!!
Jobban vagyok...nekem már csak este ha elfekszem, akkor dugul az orrom.

d.dodó

Nokedli, üdv közöttünk!!!Mesélj magatokról!!!!
Poci, hát nem tudom miért nyűgös. Nem is újságoltam itt a nagy babaszoba-mizéria közepette, hogy kibújt a 3. fogacska is. A bal felső!Szóval már nagyon komolyak vagyunk! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Emi,
kutyud jól rád hozhatta a szívbajt :shock: ! Örülök, hogy megoldódott!
Amúgy én is sokat vagyok álmos, majdnem mindig tudnék aludni.

Edi,
küldtem privit.
Biztos hazafelé tartasz a munkából :wink: !

Nokedli,
üdv. itt :) !
Akkor jövő szerdán már négyen megyünk UH-ra :D ! Én júli 25-re várom a kis drágánkat (bár a vonalzón is ott van :wink: ).

Pocak, kellene neked valami jó kis tengeri sós orrspray!
Én januárban az AquaMaris-t használtam, nem tudom, nálatok van-e ilyesmi???

Anikó

Kép
mamaki73

Niki: fogalmam sincs, hogy mikor akarnak több férőhelyet bölcsibe, egyelőre felénk semmi jelene ennek, de szerintem másfelé sem.
Van valami a levegőben ma, mert Nóri is tiszta hisztis rosszcsont.

Dodó: igen, ha tudsz készíts képet is légyszi-légyszi! :) nyammmm... :lol:

Poci: de jó, holnap? Jujj, akkor majd gyere beszámolni. Izgiiiii! Biztosan már jó nagyot nőtt Riccardo.

Nokedli: üdv.köztünk, majd mesélj még magadról.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Manorka, állítólag jön a melegfront. Lehet attól gajdultak meg.
Csajok, úgy ennék egy szép nagy méretes hamburgert, sajttal, salival.Áááááá, annyira kívánom!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Manorka, igen ez a disznóság amúgy, hogy emelik a nyugdíjkorhatárt-tehát nagyik kilőve.A gyest 2 évre rövidítik, tehát húzás vissza dolgozni. A bölcsi létszámmal meg tudják, hogy gond van és nem tesznek semmit. Meddig mehet még ez így????Követelnek, szorítanak, de nem adnak semmit. Idén mondjuk úgyis megbukik ez a kormány,de hogy az új tesz-e majd valamit az a jövő zenéje. Pedig, ha most felkötik a gatyát, és tesznek valami érdemit akkor nem 4 évre biztosíthatják be magukat, hanem min. 8-ra, de akár többre is. Na bocsi, politika off. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Szaisztok!

Köszi az aggódást! Nem voltam dokinál, de a bigyó ott maradt. Tegnap annyit piszkáltam, hogy már fáj is...de kisebb. Ma nem bántom, apa szerint lehet a babó kinyomta valamelyik szervemet, és az dudorodik. Hát lehet :)
Moki: sajnálom, hogy neked is van ilyen. Sztem olyan lehet mint az enyém, csak nekem a jobb oldalamon van. Bár akkor megdőlt a férjem teóriája, mert nem tudok olyan szervről, mindkét oldalon van 1-1. Na én úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt, hogy szerdáig elmúljon. Akkor majd mondom a dokinak, aztán mindjárt meg is nézheti UH-val. Addig nem parázok, mert a babó mozog 1000-rel:)

Ma apa szabin van, ugyhogy kicsit vásárolgattunk:) vettünk extra szexi mamabugyikat :D , mert nagyon szorít már a rendes bugyim. Aztán vettünk szülős-hálóinget( jó méllyen gombolós, könnyen lehet szopiztatni), ésss vettünk melltartóbetétet, mert tegnap este óta jön a cicimből az előtej. :) Már kezdtem örülni hogy biztos azt jelenti, hogy majd jó sok tejcsim lesz a babónak. Aztán utánna néztem neten, és kiderült, hogy nem jelent semmit. Ettől még lehet kevés tejem :( De azért reménykedem :)

Meme

Kép
hmeme
Németország

Niki, pont ezt akartam írni, hogy emelik a nyugdíj korhatárt, 2 év után mindenképpen vissza kell menni, és akkor aki nem totális nyomorban él, az eleve számoljon hav 60-70e forinttal a magán bölcsire??? Az a baj, hogy még ha esetleg változtat is az új kormány, akkor is nem tudom, hogy ennyi idő alatt megvalósul-e :?

Manorka, itt ugyanez az ovihelyzet is :? Pedig egy 3 évesnek már szerintem nagyon kell a közösség, még ha otthon is van az anyukája :roll:

Köszi a jelmez dicsiket :P

Emi, uhh, jó hogy nem lett nagyobb baj!

Poci, jajj de jó hogy mész megint :P

Meme, jó hogy megnyugodtál :wink: Én még Emmával vettem olyan bugyeszt (vagyis tangát, mert a sima bugyit nem csípem, max francia bugyi), aminek elöl nincs is gumi a tetején, vhogy úgy van varrva, hogy maga ez a rugalmas pamut van csak felül dupla rétegben. Baromi kényelmes, végig hordtam szülésig és azóta is vadászok ilyesmit, de nem láttam sajna :? Pedig most is kéne már :roll:

Nokedli, szia, persze, gyere, mesélj! :P :D

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Zsani,
én is úgy tudtam, hogy a 18. heti genetikai uh kötelező, mégis keveseknek van 18. heti adatuk ...

Bébike,
én is a Szent Jánosban szülök! Mikorra vagy kiírva? Kinél szülsz?

Plusz, nálunk pár kb. 2 hete apa könyökölt bele a pocakomba - lendületből, ahogy leült a fotelba (teljesen vétlen volt) ... én a fotel mellett álltam ...
Az ütő állt meg bennem, de szerencsére semmi baj nem lett.

Aprooka,
Én a Szent Imrébe az Urbán Márta doktornőt ajánlom, nekem ő volt a nőgyogyóm évekig (a kórházzal szembe van a magánrendelése), csak én közelebb jöttem, nekünk a Szt.János van közel. Vizsgálatokra nem akartam sokat utazni.
De sokáig azt terveztem, a Szt.Imrében szülök, tényleg nagyon szép környezet.
A Szt.János hozzá képest sokkal rosszabb, de most már itt a dokim, aki figyelemmel kísér ... de még nem voltam a szülészeten, csak a magánrandelésén ... lehet megfutamodom :)

Hajdú doktornő genetikus, magazti uh diagnoszta, kizártnak tartom, hogy levezessen egy szülést, szerintem ideje se lenne rá, tanít a SOTE-n, több helyen dolgozik ...

A Kútvölgyi luxus kórház lesz?
Ki vettem meg?
Állam bácsi eladta? Mert a SOTE alá tartozik és cefetül lerobbant állapotban volt/van. Ott szül a sógornőm 2008-ban, akkor élet fénykorát az SZDSZ, az eü.miniszter az a nő volt, akkor lett fizetős minden, na, akkor mondta a klinikán mindenki, hogy meg akarják őket venni, azért pukkasztják le az egészet, hogy jó indok legyen. Egyébként a tündér Havas Szófia is ezért rohasztja a Szt. Jánost, olyan területen fekszik, ami sokaknak kellene. Bárhova megyek, minden doki a fejét rázza, hogy ezt a jó kis kórházat így tönkreteszik.
Akkor a Kútvölgyit elérte a "vég" ...
Nem értem ki lesz a "vevőköre", mert azért ez egy nagyon-nagy épület, elég nagy lesz a rezsiköltség, vagy csak a szülészetet adták bérbe?
Mint a Rókusban? Ott vettek speckó, vadiúj gépeket, aztán a fent említett "reformok" alatt bezárták, csak ambuláns rendelés folyik a falai között, most egy cég bérli (nem akarok hazudni, de lehet valami szépészeti klinika) potom áron a "senkinek sem kell" gépeket ... persze kellene, de leplet rá ...
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ...
Nem is idegesítem magam ...
Vendég

Jó, majd teszek képet a golyókról...oda a reci mellé.

Meme!
De jó, hogy tudtatok vásárolgatni!

Én már jól kibőgtem magam.....a másik (zárt topikunk) miatt....nagy balhék vannak mostanában, és szarul esett.... de ez van!

d.dodó

Meme
ne piszkálgasd!!nincs azzal semmi baj biztos :wink: :wink: jaj én is azt hittem hogy azt jelenti az előtej de aztán olvastam hogy az nem oszt nem szoroz :oops: :oops: de sok lesz és kész!!!!

Nokedli
üdv itt :lol: :lol: :lol:

jaj nekem szerencsém van bölcsi ovi terén,ugye a szakmában vagyok igy protekcióm van a környéken :wink: :wink: de tényleg iszonyú a helyzet,itt fóton 4 szeres túljelentkezés van,azt mondják maradjon csak a gyerek otthon 5 évig ha tesó is van :roll: :twisted: ha meg nincs és dolgozni kéne menned akkor sem veszik fel :cry: na nekünk nagyiék is közelben,ugyhogy Milla velük lesz ovis koráig,mert a bölcsiről nincs jó tapasztalatom,már ami közel van hozzánk :roll: :roll: oviba meg jön majd az én Ovódámba :wink: :wink:

Barbus
jaj neked akartam még hogy jó lett a szoba is :lol: :lol:

Dodó
tiramisu golyó jól hangzik,megcsinálom valamikor az tuti :wink: :wink: hogy van a náthád??

Niki
édes lehet a kis fogacskás :wink: :wink: :wink:

na mentem zuhizni,aztán jön a gyerek fürcsi,ha nem jönnék jó éjt és reggel nyitok,vagy Dodó :lol: :lol:

bibar

Emi
még neked akartam,jól megijedhettél :oops: :oops: ezek a kutyuk tudják az emberre a frászt hozni,nekem egyszer toklász ment az orrába és csak szivta egyre mélyebbre,na ha felmegy az orrjáratába annyi,végül szemöldökcsipesszel szedtem ki neki :oops: :oops:

bibar

Nokedli: üdv friss kismami :D

Kutyafüle: hamburger wááááá :shock: :lol: ne emlegess ilyeneket :roll: húúúúúú én is akarok egy jóóóóó nagyot... MOST :lol: :lol: :lol:

D.dodo: milyen balhé? :? :(

szörnyű napom van.Egész nap a gép előtt ülök és dolgozom.És ráadásul nem is akar sikerülni a munka :cry:
Asszem inkább kiteregetek. :wink: (azt nehéz elrontani)

Kép
freyja

bibar!
Orrom (homlokom?) még tele van takonnyal. De este iszom még egy meleg gyömbérteát.
Hát a másikban csak egy pár napja van ilyen gáz hangulat......de majd irok ide többet ;)

edi!
Tegnap nem tettél még képeket!!

d.dodó

freyja!
Hosszú lenne leírni, meg nem is akarom...pont ilyen dolgok miatt lett zárt a topik. Remélem rendbe fog jönni mindenki lelke.....

d.dodó

nokedli: szia :)

dodó: ne idegesítsd magad mások miatt! remélem rendeződnek a dolgok, h Te ne érezd rosszul magad! :lol:

pocak: lehet mondtad, d nem emlékszem: hányra mész holnap???? irigy-irigy :P

jajjjj! nem is meséltem: tegnap este lefeküdtem az ágyikóba, jött a szokásos manó-beszélgetés és láss csodát: úgy kidugta magát a kis drága, h a fél hasam kidudorodott, mint állat... nem akartam hinni a szememnek, apa is csak lesett! ennyire még sose tornászta ki magát, nagyon tetszett!

Kép
zsani78

zsani!
Édes lehetett a Manód, hogy igy kibujt!

d.dodó

Zsani, édes lehetett manócskád!!!! :lol:
Dodó, sajnálom a vitát. Erikék topicjában is nagyon sok volt.Olyannyira, hogy a számomra legkedvesebb tagok pl. leléptek. Szoktam még velük beszélgetni, de nagyon hiányoznak azok,akik nincsenek.
Kutyuk, hát igen,tudnak szívbajt okozni,az biztos.Stella egyszer kirohant az úttestre. A 4 órás forgalomba.Én meg csak üvöltöttem, mert ha utánaszaladok azt hiszi arra kell menni.Így csak guggoltam, üvöltve hívva. Aztán pont egy ismi bácsi szaladt át szabálytalankodva,vele visszajött.Még leszidni sem volt erőm,csak sírtam őt ölelgetve, hogy hogy tehetett velem ilyet.De nem is csinált többet. :D
Itt voltak anyósék, hoztak kaját, és Dani elárulta nekik, hogy hambiért sóvárgok, és hoztak egy hatalmas sajtosat.Ááááá, életet mentett az tuti. Ja és anyósom összefutott az ő orvosával,mesélte neki a haematomámat, és azt mondta a doki, tutira felszívódik, csak feküdni kell vele. Nem ülni, feküdni.Így akkor most elköszönök és megyek is fekszem.Reggel tali!!
Szép álmokat!!!Barbuss, Te is pihizz!!!!!! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Köszönöm a sok infot kórházügyben mindenkitől, még vacakolok. Nem tudom, lesz-e vmilyen kedvezmény, vagy ilyenek. Az az igazság, hogy annál jobb csecsemő- és szülésznőgárdát, mint ami a Kút-ban van, nehéz találni, ezt sajnálnám otthagyni, meg a mostani dokim is végre olyan mint amit megálmodtam.
Az előző neve majdnem hivatalosan is, tehát kollegák között is dr. house....na, ezek után sztem mindent elmondtam róla. :?

Anyamaci, csak a szülészetet adták el, ajándék a nyugdíjba vonuló Papp profnak, na nem a szívsebésznek! A SOTE pénzén felújítják és a nyertes pályázó kezdheti a kaszálást. Az egész rendelő leköltözik az első emeletre felújítva, pöpec helyre, így az 5. csak a luxus-szülészet lesz...igen, lesznek elegen akik megfizetik, hiszen Telki is működik, csak a mostani anyucik 90%-a lép le, emiatt félnek a dokik is, mert egyenár lesz, ebből meg nagyon keveset kapnak majd kézhez, mivel külön pénz nem lesz. Sajna a szülésznők zöme is el akar menni, mert valószínűleg nem pont a baba-barát kórház lesz a cél, de persze ez még alakulhat. Azért remélem nem ennyire rossz a helyzet, a szülésznőm nagyon el van keseredve, a sógorom meg még nagyon reménykedik...majd meglássuk.
János kórház, igen, túl jó helyen fekszik. Meg ugye miért szaladgálnak a veszélyes örültek hajléktalanként az utcákon immár évek óta...mert az OPNI is túl jó helyen fekszik....sehogysem jó ez így!

Ovi-Bölcsi: az, hogy ha otthon van a kisteso, eleve kizáró tényező, sztem mindenhol így van, sajna. De nálunk még az is kizáró, ha az ember lánya fiút mer szülni. Barátnőm Ádámját azért nem vették fel, mert lányból sokkal kevesebb volt, így a csajosanyuk automatikusan a lista elejére ugrottak. :shock: :?

Manorka, párom a gasztron van, de ez az utolsó rezidens éve, így ápr-tól megy a kardiora át a nagykörútra.

Emi, sajnálom kutyit, nálunk még kölyökkorában a másik végén volt a bibi az emésztetlen csontokkal....de megoldotta a drágám. Pedig alig evett meg egy nyakacskát.

Dodó, sajnálom a másik topikot. Remélem hamar megoldódik.

Nokedli, hali. Első baba?

Na, azt hiszem mennem kell fürdetni KisPrücsköt.

Jó éjt!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsani: nem irtam meg, hogy hanyra megyek, csak az elobb neztem meg en is, kulonben fel 4-re kell mennem.
Manorka: remelem nagyott nott Riccardo, mar 5 hete nem lattam.
Csajok: megjott a tegnapi veredmenyem, a toxo rendben, de van par ertek, ami kicsit elter a normalistol. MIndegy holnap ugyis megyek a dokimhoz, majd megnezi. Igazabol terhesseg alatt normalis is lehet ha van egy kis elteres.

Mindenki mostansag megy /ment genetikai uh-ra, nekem meg 2 het mulva kell mennem, akkor mar 23-24 hetes leszek, Szerintetek ez normalis???

Niki: cuki kicsi fogak..tenyleg mar nagyon menok vagytok. :lol: :lol: :lol:
pocaklako

Poci, pl. ha a süllyedésed megugrik ne ijedj meg. Nekem a 8. hónapra az 1-10-es tartományon 87 lett. Jó mi?Már temettem volna magam, mikor a doki mondta, hogy ez előfordul. most is emelkedik, már 21-nél tartok.És még hol a vége!!! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

pocak: nekem is van pár eredmény, ami eltér a referenciától. azt mondta a doki és a védőnő, h nem kell vele foglalkoznom, mert kismamánál előfordul. ők folyamatosan nézik, h mi és mennyit változik, ha gond van, akkor szólnak. a genetikai uh-t nem értem, itt tényleg 18. héten kötelező. de hát más is van, ami kint nem így műxik, lsd. pl. afp. 5hét, akkor már tűkön ültök, gondolom! biztos szépen megnőtt már Riccardo :lol:

Kép
zsani78

sziasztok lányok, jó éjszakát mindenkinek!

Kép
zsani78

Aprooka,
az én sógornőm is imádta a Kútvölgyit, ő a Vidánál szült. Nem is a személyzettel volt gond, hanem pl. a magánszoba is szétesett volt.
Kár érte!

OPNI - na igen, volt egy szomszédunk (áprilisban költöztünk el), autista volt, de tudott egyedül élni - szigorú szabályok szerint.
Ugyanaz az orvos, ugyanott, egész jól beilleszkedett (pl. ha ráköszöntél a lépcsőházban, visszaköszönt), mert szedte a gyógyszereit.
OPNI-t bezárták, képtelen váltani, nem ment a dokival az új rendelésre, nem szedi 2 éve a gyógyszereit. Teljesen szétesett, pl. ha találkoztunk, a fal felé fordult és ott állt fél órát, hogy tuti elmentünk e. Senkivel nem állt szóba, éjjel órákig diskurált magában. Gondoljatok bele, milyen veszélyes egy ilyen ember egy társasházban - pl. gázzal működő cirkó van a lakásában.
Egyszer elromlott valamije, akkor még szedte a gyógyszereit, ordibált, mert a "kérem tartsa" várakoztatásra tették - csak mondta a magáét egyre kétségbeesettebben, gyógyszer mellett sem tudta kezelni a váratlan helyzeteket.
Így meg teljesen szétesett az élete, gondolom nem csak neki!
Döbbenet, hogy ebbe senki nem gondolt bele.
Vagy még döbbenetesebb, ha belegondolt, de nem érdekelte.
Vendég

Jo ejt Nektek is Lanyok, reggel talalkozunk! Aludjatok jol :D :D :D :D :D :D :D
pocaklako

Helló lányok :D

Pocak
juhuuuuuuuuuu látod holnap a kis szerelmed, dejóóóóó.Küldj egy puszit a nevünkben is neki :D Ha tudsz hozz képet :P Devárom devárom :D Mikorra mész?

Emi
kutyus, uhhh na elhiszem,. hogy frászt kaptál... :S

Nokedli
üdv. itt... Mi detto júl.24. :D Hogy fogják hívni a nagyfiút???

Dodó
nem raktam, mert rosszul emlékeztem :roll: Nincs több fekete-fehér kép... :S :?
Vendég

Megjöttem...
Írtó sokat kellett várni a háziorvosnál a táppénzes papíromra, aztán bevittük a munkahelyemre is leadni.
Képzeljétek, vettem a teszveszen egy kiscipőcskét télre...megmutizom.
Kép

Niki:
Örülök, hogy megoldódott a gyerekszoba elrendezésének kérdése.

Freya:
Nekem nagyon tetszik a szobaterv, és tényleg...étkezőnek is jó lesz később.

Anyamaci:
Szerintem 1 hetes lappangási idő belefér!

Üdv köztünk nokedli30! :)

A bölcsis kérdés nálunk is gáz nagyon...

Poci:
UH holnap??? Annyira jó, hogy láthatod a pindurkád! :) Drukkolunk!
Örülök, hogy rendben lett a toxo!

Bibar: Nem lehetett semmi a toklász a kutyiorrban! Ránk hozzák a kutyik a frááááász! :)

Úgy látom, hogy mire végigolvastam a napot...mindenki elment alukálni.
Jó éjt kismamik!

Emi

Emi

email4
Budapest

Maki
írtam vissza :)

Emi
éééédes nagyon ez a kiscipő,igazi hercegnős :D Tetszős nagyon :D

Jó éjt lányok, holnap majd jövök.

Puszi
Vendég

edi!
Értem. Kár!

Hú, megint tele lett pattanással a pofám....de utálom! :?

d.dodó

SZiasztok!
Ma voltam uh-on!
Annyira jo volt!!!
Tuti hogy kisfiu 100 %!
Láttuk a fütyköst!
Sajna nincs képem pedig most tök jot lehetett volna csnálni!
Ez volt az 5. látogatás a dokinál és eddig mindig adott de most valamiért nem!
Át kapcsolta egy 5 percnyi időre a gépet 4d re és ott nézhettük a manót!
Nagy élmény volt!
Olyan jol látszott a pofija!
Ugyhogy ez a nap boldogságos volt!
Vettünk pár rucit Mirkómnak is meg az öcsinek is!
Holnap megprobálok pociképet feltölteni!

Nem is tudom ki csinálta a táblázatot!?
De egy két hete küldtem privit hogy én is szeretnék bekerülni! :roll:

Kép
Kép
Kép
moni0825

Az én pofám is kezd tele lenni pattivaval!
Utálom is hogy nem hogy szebb lene a bőröm még rosszabb a helyzet!
Na de ez van! :roll:

Kép
Kép
Kép
moni0825

Dodó!
Küldtem privit!

Kép
Kép
Kép
moni0825

moni!
Ti kisfiut is akartatok? Bocs, nem emlékszem!!
Nekem Lizyvel szép volt az arcom, most katasztrófa!

d.dodó

moni!
Visszairtam!!

Lépek alukálni!! Jó éjt!!

d.dodó

Lányt szerettünk volna de ugyanolyan nagy a boldogság!
Majd a harmadik! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
moni0825

Moni, gratula :)
19 hetesen már jól látszik a pofija 4D-n?
Mert amióta "kikopog" a kisasszony, megnyugodtam, de azért jó lenne a fotoalbumba egy "elő" kép, eddig még nagyon kismanós volt :)

Csajok,
Szülésről már csacsogtatok?
Az indexen (Poronty) volt fönt 3 video a szülésről, az elsőt megnéztem (hang nélkül) ... közöltem párommal, TE biztos nem leszel bent, és én császárral szülök, ha lehet!
Pár barátnőm azóta mesélt - lényeg: azt hiszed nagyon fáj, de annál sokkal jobban! ...
Aztán persze ha kibújt a baba, mindenki áradozott :)
Na de előtte ...

Tényleg mindenkinek ennyre fáj a természetes szülés? Nekem ez a gátmetszés a horror ... észbontó!
Anyósom szerint ő a férjemmel nagyon megszenvedett ...
Anyám velem nem, mert 7 hónapra kicsúsztam, kész voltam, nem akartam tovább bent kuksolni ... de 7 hónapra is 2,4 kg voltam ...
Vendég

Sziasztok!

Sikerült végre visszaolvasni! :D

Aprooka: sajnálom az aggódást a bárányhimlő/labor miatt, meg a melóhely miatti problémákat :? Egyébként ha GYEDen vagy én tuti munkajogászhoz fordulnék, elvileg más beosztásba se tehetnek meg semmi ilyesmi!

Anya maci sajnálom, hogy még mindig nem vagy jól :( Nem minden baba egyforma, simán lehet, hogy a barátnődé nagyobb a koránál az UH szerint, a tied meg egy picit kisebb. De majd levadászom az adatokat én is - bár azok 19 hetes adatok. A 18 hetes genetikai UHra nekem azt mondta a doki, hogy a 18-20. hét között szokták végezni. Úgy tűnik ezen a téren is ahány ház annyi szokás.

Dodó: beázást nagyon sajnálom :(:( Anyumék pincéje is rendszeresen beázik (rosszul vannak megcsinálva az utcában a csatornák), úgyhogy ismerem a helyzetet :? Az lemaradt tegnap, hogy örülök, hogy minden ok a babóval :) És abszolút megértem, hogy agyalsz, én is tuti agyalnék a helyedben. Jobbulást! Receptes topik jó ötlet! Sajnálom a másik topikbeli balhét :(

Mercy: jól néz ki a kinézett kiságy!

Manorka: a Zoé nagyon szép név, egyik kedvencem mekem is! És én sem becézném :) Idén augusztus 31-től az óvodák kötelesek felvenni a 3. évet betöltött gyerkőcöt, ha a szülő kéri. Úgyhogy ha elutasitanak akkor mindenképp fellebezni kell a felettes szervnél (asszem önkormányzat)

Pocak: sajnálom, hogy elkaptad a megfázást, mielőbbi jobbulást! Pár csepp nekem is ismerős.

Heni: örülök, hogy benéztél, és jobbulást a családnak!

Mia: gratula Laurához :D

Sakura: tök jó, hogy már te is érzed a babót! Ne hagyd magad az ex által felidegelni (bár ezt könnyű mondani)

Bébike: ekcémát sajnálom :( Szerintem a dió simán allergizálhat. Matrac nálunk is kókusz. Enegm is rúgott már hasba egyszer-kétszer a fiam, nem lett semmi baj, kapaszkodnak a babók bent rendesen.

Niki: remélem már nem fáj a pocakod. Ilyen "barátnőm" nekem is volt, aztán az évek folyamán elkopott mellőlem. Örülök, hogy Stella javul! Tényleg elég picike a szoba. Nem lehet valamit odatenni a konnektor és az ágy közé? Akár egy vékony bútorlapot. Vagy vakdugó, ahogy a többiek is irták.

Barbuss: örülök, hogy nem kell antibio! Én nem szedek vasat, a legutóbbi vérvétel eredményem szerint igy is több vasam van, mint kéne. Én voltam anno nyuszi farsangban, anyum egy erős karton lapot tett a fülbe. Úhh, kedves tartozó család :? Nem lehet, hogy csak őket kapcsoláják le a viz/gáz stb hálozatokról?

Zsani: sajnálom a rókakomát :? És Boldog Születésnapot kívánok!

Meme: csendben drukkolok a vidéki ház eladásához.

Maki: én is egyre nehezebben veszem rá magamat bármire is. Én az olasz tudásom akartam felfrissiteni, de még bele se kezdtem. Sajnálom az összeveszést anyukáddal :(

Csipet: szerintem simán érezheted már a babót odabent. Az meg, hogy tudsz-e majd mellette forditgatni a babó vérmérsékletétől függ, de az első néhány hétben/hónapban szvsz nem valószinű ;)

Freya: jól néz ki ez a dobogó!

Nyilalás nálam is szokott lenni, amikor néha rosszat mozdulok, és én is mindig megijedek tőle.

Bölcsi: nálunk is egy van, esélytelen bejutni. Nem is terveznek többet, az, hogy nekünk már elvi lehetőségünk sincs 3 évig otthon maradni tök mindegy :S

Májkrémet szoktam enni, meg néha májat is. Penészes sajtokat nem szeretem, de pl feta havonta 1-2szer szintén lecsúszik. Dokim szerint mértékkel lehet, ezeket a cuccokat azért nagyon ellenőrzik.

Nokedli üdv itt!

Emi helyes a cipőcske!

Moni: gratula a kisfiúhoz!

Remélem nem hagytam ki senkit, de már jojozik a szemem :D:D:D

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?