Új privát üzeneted érkezett!

Konkri! csúcs vagy a babakocsi mizériáddal :-) az előbb bent volt a férjem a cégnél! lenyomott egy csókot megfogta az új cicijeim és továbbszaladt! jaj úgy imádom
Vendég

Hát csajok magyarázza el aki tudja, mi az a ketyere-kütyü-izé. Inkább belinkelem :lol:
http://www.vatera.hu/3_szinu_csapra_sze ... 88691.html

Kép
Kép
hari

Hát Heni, elég válogatós az én fiam. ráadásul amit megeszik azt is minimális adagba. sztem egy bébiételes üveget nem enne ki, de nem aggódom mert 13,5 kiló...

Na akkor elmesélem, hogy én hogy tetem szert a 120/140 nm-es házamra:
elvégeztem az iskolát, de tanulásügyileg lusta voltam. felvettek a kertészetire de nem menntem, mert akkor nyáron már elkezdtem dolgozni a gdf-en. a szüleim azt mondták mindig, hogy oké, ők tudnak engem etetni, rezsini... de a pénzem tegyem el szépen és yűjtsek, mert lakást nem tudnak venni. amit adnak az egy érettségi, egy jogsi egy eljegyzés egy esküvő és igény szerint diploma. (na én ez utóbbit kilőttem :() így dolgoztam, pasim már volt (az első férjem) és tényleg tettem is félre pénzt, mert max ruhát vettem és kaját, de azt is sokat inkább jegyre... 2000-ben kezdtem dolgozni. na eldöntöttük az emberemmel hogy összeházasodunk és akkor kitaláltuk, h anyuék telke elég nagy elfér még oda egy ház... 2003-ban el is kezdtük az építkezést. utánajártunk mindennek, hogy min lehet spórolni, persze nem anyagon, hanem tervező pl 100e. és hát apukám kőműves, ő építette az egész házat, kivéve a szak bekötéseket (gáz, villany, víz) de a nagyja elvégezhető munkát is ő és én csináltuk. Így volt 1,3 milliónk a 3 év alatt a férjemmel + 7kiló az esküvői ajándék pénz. ebből fel húztuk a falakat + a tetőt. na itt le is lépett a férjem... bár addigra elintéztük a hitelt, ami nagy hajcihő árán a bank hajlandó volt 3 milliót adni- ez azért volt macera, mert szerintük több kellett volna, de én többet nem akartam... mivel tudtuk mennyi lesz anyag költség, apu építi, és én még közbe keresek pénzt... na jó keserves 3 év volt ez, mert hétközbe munka sok túlórával, pénteken 12 óráztam minimum + szombaton 6 óra aztán haza apuval betont keverni, villanyt behúzni, glettelni, csempézni, lambériázni stb... közbe azért jártam szórakozni is- így volt hogy péntek és szombat éjjel nem is aludtam, csak meló otthon meg a munkahelyemen. aztán 2006-ban lett egy pasim és úgy döntöttem hogy muszáj kiköltöznöm a házamba és két hét alatt extra tempóban befejeztük a házat- vagyis lakható lett. pesze még mindig nem patent, még kéne egy fürdőt befejeznünk, meg kívül ezt-azt csinálni, hogy tip-topp legyen, meg legszívesebben a járólapot is kicserélném azóta... de végülis kb 6 millkából lett egy saját házam (nem kicsi) a legszebb az egészbe hogy 4 év múlva 34 évesen a törlesztőm ki is köhögtem...
Azért is írtam le a történetem, mert sztem ezt sokan mások is megléphetik (tudom nem mindenki), de pl itt a férjem és az összes haverja... közel a 40hez egyik se tud felmutatni autón kívül semmit és az is legtöbb hiteles... és tudom, hogy ők is a szüleik "nyakán" éltek/élnek... de tíz vagy még több évet elszórakoztak és elherdálták a pénzüket. ha telket nem is kaptak, de lett volna idejük ennyi idő alatt annyit összespórolni, hogy elkezdjenek valamit... pl amivel én kezdtem abból kezdhettek volna ők is egy panelt... de hát nekik fontosabb volt a lődörgés, a szórakozás, a buli...
én látom a különbséget így az ő szülei és az enyémek közt, és biztos hogy ha felnőnek a fiaim és én is ezt tudom tenni, akkor azt fogom mondani nekik, hogy tegyék el a pénzük nagy részét (legalább a felét)...
egyébként a főnököm is ezt csinálta a fiával, bár ő úgy hogy rezsi címén kért tőle havonta x összeget és azt ő nem elköltötte, hanem eltette a fiának, sőt még egy picit ki is toldotta mindig... :)

talán ezért is bosszant az amit após csinál- én elintézem gondosan az anyagi ügyeinket, ő pedig így tesz. jó amikor felvették a hitelt a férjem még ott lakott, de azóta köthetett volna már egy biztosítást...

Kép
Kép
Kép
konkri

Kész a paprikáskrumpli. Illetve már majdnem, csak pár percig főzöm még, aztán bele a virslit és akkor már kész. Sőt, az uborkasaláta is kész :lol:
Úgyhogy ma valószínűleg nem a vacsi hiánya miatt fogok kikapni. Kimostam a pisis cuccokat is, illetve most megy a gép. Tehát ez is kipipálva. Mi lehet még???? Bepakoltam a mosogatógépet, össze van porszívózva, igaz az tegnapi, de még szerintem jó lesz mára így is. Más nem jut eszembe :roll:

Kép
Kép
hari

Konkri, es aposodnak van arra eleg befolyo penze, hogy a magas hitel mellett meg egy magas biztositast is kicsengessen? (mart hat egy mindenre kiterjedo az nem lesz olcso tuti).
A sogornod meg lehet nem is olyan buta am... egyreszt ot anyagilag ugye nem erinti a dolog, masreszt ha van benne valami kis rosszindulat vagy nemtorodomseg siman utazhat arra is - ami szerintem nagyon realis - hogy az olyan telken allo hazat amelyiken masnak a tulajdona is all igen nehezen (ha egyaltalan belathato idon belul) tudjatok eladni, akkor meg o mit idegeskedjen ezen :(

luna6

Konkri,
le a kalappal előtted. Én a nagyimtól örököltem a lakását, illetve önkormányzati volt és mivel benne lakott, kedvezményesen meg lehetett venni, amit Anyuék meg is tettek. Igaz akkor még nővéremnek, de mivel ő máshova költözött és abba adtak neki pénzt Anyuék, így én megkaptam a mamika lakását. Szoba, konyha, speiz. Aztán Anyuék segítségével csináltattunk fürdőszobát is, mert nem volt, majd később beépítettük a tetőteret. Pénzt már megint Anyuék adták, viszont szakember nem volt, csak a tervező, minden mást mi ketten csináltunk emberemmel. Na kb. akkor ment minden tönkre a kapcsolatunkban. Rengeteget veszekedtünk, állandóan kritizálta amit csináltam, de hát könyörgöm, nem vagyok férfi és érzékem sincs az építkezéshez. Visszatekintve pedig rengeteg dolgot megcsináltam, amit most nem vállalnék még egyszer. Igazából ha visszacsinálhatnám, az egész tetőtérbe nem mennék bele. Nem is lett kész teljesen, viszont rámentünk. Ráadásul ezek miatt utáltam is ott lakni. Aztán átköltöztünk ide, de ezt nem érzem magaménak egyáltalán. Nem is olyan amilyet szerettem volna, ráadásul itt Andris és a huga a tulaj, anyós meg a haszonélvező. De legalább van.

Kép
Kép
hari

Köszi Nanetto, ígérem, hogy a holnapi fejleményekig nem írok a kocsiról... :) de lehetne már holnap :)
Hát nekem s tetszenek a dudáim, de kéne vennem új bögytartókat 70-75 b helyett c-t, mert a bimbóm mindig kificcen :)
ha már a gyerek is megjegyzi, hogy anya, van cicid :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát igen van abban igazság amit Luna ír, mármint a sógornővel kapcsolatban. Neki olyan nagyon nincs mit izgulnia.

Kép
Kép
hari

Luna: hát a sógornőm akkora szemét (már bocs) hogy az államilag finanszírozott ösztöndíjas lányának nem ad egy vasat se, inkább elnézte, hogy elköltözzön otthonról a pasijához és az tartsa el... fú nem is beszélek róla, mert még írhatnék..
viszont lehet hogy nem hülye, de engem nem fog érdekelni, ha gáz van, mert megbeszéltük a férjemmel, hogy akkor mondjuk a hitel a házon 8 misi, a ház kétszintes, óriási, most felújított + még ha az istálót le is bontjuk és a sógornőm megkapja a nadrágszíjnyi telkét róla, akkor is ér kb 20-at. na ezt eladjuk akkor valami cigány családnak vagy akár a lakás maffiának 9-10 millióért, vagy aki ennyit ad érte először (itt a telek árak mennek csak 4-5 körül)... akkor ki fog lesni mint a lukinyúl? anyóséknak meg legrosszabb esetbe veszek egy összeállítható faházat és felhúzzuk ide a mi házunk mögé (na az majd lehet a mienk utána).
ja meg otthagyom a sógornőmnek a lovakat, disznókat és etesse ő, vagy szagolja...
de akár még szobát is tudnánk az öregeknek adni, amit sógornőm nem igazán...
+ tuti hogy szarul járna, mert neki ott egy 20 éves faháza van, ami elég tér... na ezt nem tudom akkor ő mennyiért tudná elpattintani ha akarná... legjobb, de nagyon a legjobb esetben kapna érte egy panelt. de lehet hogy azt se itt Bicskén...

az igazat megvallva már sokszor szóba jött, hogy apósék és sógornőmék is eladják a lakást, mert sokat veszekedtek... ez lenne a legjobb...

pont múltkor büszkélkedett após hogy ő átjárt a sógornőmékhez minden reggel este- hát én kiborulnék... én itt lakok apuval, de van hogy hetekig át se jön :) többet látjuk apósékat mint apámat :)

ja és após intézze el a nyugdíját és akkor tud biztosítást fizetni... ennyi...

Kép
Kép
Kép
konkri

En ezt ertem is, de ha a telek kozos vagyis nem osztott tulajdon, hanem egy valakie es azon all a sogornod sajat keroja, akkor azt veszett nehez lesz barkinek is eladni, mert utana iszonyu jogi procedurat vesz a nyakaba, hogy szabaduljon a sogornodtol. Vagy rosszul ertem es osztott a telek tulajdonjoga csak nincs kerites? vagyhogy?

luna6

ja nem mellesleg a sógornőm helyében leégne a pofám, ha csak szét tenném a kezem és hagynám anyámat a szarban...

85 b én max a 70-75 bről fogok c re váltani... nálam ez azért szuper érzés... mert hát én elég deszka vagyok. főleg tyúk mellem van így melltartó nélkül irtó béna :) viszont most olyan a cicim, mintha csinált lenne :)
hát engem szexuálisan stimulál is :) nekem olyan álmaim vannak csajok... én álmomban annyi pasival szexelek :)

Kép
Kép
Kép
konkri

aha, osztott telek, de így van csak a sógoréknak helye hogy nincs kerítés- de aztán mindig ebből balhéznak... :)
mondjuk azt se értem, hogy egy osztott telekre hogy engedtek istálót építeni... de hát ez az akkori hivatal bénasága volt...

Kép
Kép
Kép
konkri

Hari nagyon ügyes vagy!
Én is tervbe vettem a paprikás krumplit a hónapra (hóvége, krumpli van, virsli van) de én nem szeretem, de ez az ubisali dolog már más fényben tünteti fel a dolgokat!!! juhéjj! lesz papkrumpli :) csak ubit kell vennem hozzá, azt még kibírom :)
(főleg ha holnap még se veszünk izét és tudok rajta spórolni több mint 10et ... :) na csitt pszt! )

Kép
Kép
Kép
konkri

A 75B helyett én 80C-nél tartok. És bizony büszke is vagyok rájuk. Főleg, hogy tudom a párom milyen cicimániás.

Konkri, már a jó múltkor is írtál ezekről a különleges álmokról. Irigyellek értük. Hogy miért :?: :?: Mert én még soha az életben nem álmodtam semmi bujaságot. No, nem azért, mert valami baj lenne velem szexualitás terén, csak hajt a kíváncsiság, hogy vajon milyen lehet ilyesmiről álmodni :wink: :wink:

Én általában nem emlékszem az álmaimra, vagy ha igen, akkor az mindig szörnyűség. Mindig engem, vagy valaki mást (családtagot) bántanak benne.
Vendég

kéne vmit csinálnom, hogy a holnapi izéről eltereljem a gondolatomat... és ne is vegyek semmit a teszveszen... ez a gáz, hogy ember elvitte a kocsit, nem tudok a méteráruba se menni... bár a varrógépem úgy is rossz... ja és a gyerek kabátja ép pörög a gépbe...
utálom, mikor csak a házimunka van és nincs matatni való...
a vasalás az egyetlen opció, de hát... azt azért még se akarom este 7ig csinálni...

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat ha meg osztott telek akkor meg megintcsak nem fogja sogornodet erdekelni hogy ha eladodik a masik resz, majd a masikok felhuznak oda keritest (lehet az ujak elobb vetemednenek erre mint a sogornod ugye :D) es akkor at ema le is van neki zarva. Hat ezert nem idegeskedik ezen.
Masreszt meg szerintem sogornod ezt nem eli meg ugy, hogy az anyja szarban van, hisz az egesz egyelore total fikcio.
Hat nem rozsas szitu az biztos.

luna6

Konkri, olvassal :D himezgess... bar ahoz kell felszereles, nem tudom van e :) vagy akar ird tele a forumot :D (a holnapi ize az meg midndig a babakocsi biznisz? :d)

luna6

Konkri,
én sem vagyok odáig a paprikáskrumpliért, ezért van hozzá ubisali :lol: Azt már nem is mondom, hogy majdnem annyiba került az ubi, mint az egész kaja :roll: És nálunk is hóvége van, ráadásul Anyukám ma nem akart jönni vásárolni, tehát nekem kellett fizetnem, ezért ez a menü :oops: Mondjuk András és Lili szeretik is, csak én nem. De én is azért nem, mert talán már túl sokat ettem.
Miért nem olvasol Konkri? Vagy az nem tereli el a gondolataidat? Mondjuk én is a babanet és a vatera közt váltogatok, de most nem veszek semmit!! Csak nézegetem, hogy kb. mennyit kéne összeszednem, hogy mindenkit kifizessek :lol: Hát akárhogy számolom, valamelyik eladó már csak jövő hónapban fog örülni :wink:
Jöhetne már a fizu. Én érdekes módon többet kapok, mint mikor dolgoztam, pedig ugye most táppénzen vagyok. Persze ez nem panasz!! :lol:

Kép
Kép
hari

Luna
szerintem igen, csak Konkri már ki sem meri ejteni a babakocsi szót :lol:

Kép
Kép
hari

Nekem meg végre sikerült beszélnem a védőnővel, majd márc. 4-én megyek hozzá.
Nem volt mérges szerencsére. Mondtam, hogy itt ültem én vártam őt, pár méterre tőle. Ő meg nem mert bekopogni az ablakon, mert nem tudta mi lakunk-e itt, vagy a másik lakó (anyós). Hát így jártunk.

Kép
Kép
hari

Nekem eszembe sem jut a kocsi tema :) Miota meg tudom, hogy sikerult az akcios elasztikus kendobol elcsipnem egyet es uton is van, meg kevesbbe jut eszembe, az sem baj ha bebi mar van es kocsi nincs, magamra kotom es haliho :) Bar ugye az autosulest azt nem tudom halogatni ezzel majd :)

Amugy meg nem is tudjatok milyen jodolgotok van, bezzeg itt mekkora kincs a paprikaskrumpli :D Vagy 2 hete volt nalam ugye egy magyar itt elo lany es gondoltam megebedeltetem ha mar kb ugyis abban az idoben jon, es hat ugye leltem egy darab magyar kolbaszt a fagyasztoban es paprikaskrumpli volt, Ne tudjatok meg, ketszer szedett, hogy o mar milyen reg nem evett ilye es tenyleg otthoni ize van (a kolbasz teszi ugye) es fuu mag jaaaj meg dejo :) Mellesleg nekem is tok finom volt. Pedig odahaza mig ott laktam 4 evente ha egyszer ettem mar sokat mondok, es nem is kulonosen szerettem :D (na ilyen a turosteszta is, gyerekem ra volt kattanva, de egen foldon nem kapok turot, nagyon ritkan van nemet turo, az is kremturo szeru, de most eppen sehol nincsen...)

luna6

Én kolbásszal nem szeretem a papkrumplit... virsli, az még elmegy. de inkább csak a krumplipépet eszem belőle...

aha az izé az az... :) de csitt, pszt :)

olvasni nem tudok, ezért voltam közepes tanuló is, mert az agyam össze-vissza jár...

egyébként gyerek úgy is felkelt, most épp le akar vetkőztetni :)

de a fórumot amúgy tele tudnám írni :)

a fikcióm, meg tényleg csak fikció még szerencsére, de azért nem akarok várni a cselekvéssel, mert a baj bármikor megtörténhet... az már csak olyan...

Luna, a múltkor nem írtad vagy titok, hogy Manci- neki ez az igazi neve vagy vmi más?

Kép
Kép
Kép
konkri

Hát igen, az egyik embernek kincs, ami a másiknak már nem kell...
Nem konkrétan a paprikáskrumplira gondolok, bár jó példa. Akiknek mi kiadtuk az albérletet, azoknak pl. akkora kincs az a lakás, amit én utálok, hogy el sem lehet képzelni. Képzeljetek el egy 29 négyzetméteres kis lakást, aminek be van építve a tetőtere, de ott is csak 2 picike szoba van. És 7-en! laknak most ott. A két szülő és 5 gyerek. Igazából sajnálom őket, de nem akarok belegondolni az életükbe, mert akkor akár szégyellhetném is magam, hogy pénzt kérek tőlük. De én meg azért akartam kiadni, hogy legyen egy kis pénzem, ne kelljen mindig Anyuéktól kérni. Főleg ne úgy, hogy ők is tudják, hogy ott áll üresen a lakás, én meg ahelyett, hogy keresnék albérlőt, őket pumpolom. De azon gondolkoztam, hogy ha pár hónapig ott laknak és rendesen viselkednek, akkor felajánlom nekik, hogy ideiglenesen jelentkezzenek be és akkor talán mint kispesti lakósok beadhatnak az önkormányzathoz valami lakáskérelmet. 5 gyerekkel talán lenne rá esélyük. Bár lehet, hogy van valami szabály, hogy mióta kell itt laknia az embernek a kerületben. Megpróbálni érdemes. Bár ők nem nagyon szeretnének nagyobbat, mert ekkora rezsit ki tudnak fizetni, többet már nem. De ha nem kéne albérleti díjat fizetni, már azzal is előrébb lennének. A kerületben meg tök sok olyan ház van, ami az önkormányzaté és nem laknak benne. Na de ez még a jövő zenéje.

Én már ettem is a paprikáskrumpliból. És ebben még kolbi sem volt :cry: Kifelejtettem, kár volt említeni, most olyan hülyén érzem magam, hogy még egy sima paprikáskrumplit sem tudok megcsinálni úgy ahogy szoktam. Mondjuk hozzátartozik, hogy csak az íze miatt szoktam beletenni, megenni nem szoktam a kolbászt, csak üresen kenyérrel.

Kép
Kép
hari

Dehogynem irtam, akkor tenyleg nem tudsz olvasni :D:D vagy szelektive olvasol :D:D:D vagy en vagyok olyan feledekeny, hogy asszem irtam es kozben nem is :D:D:D
Meg azt is leirtam miert lett Manci az, aki nem is az :D:D
Lilianna Blanka a becsuletes neve a Mancinak :D:D:D Lehet meg azt is irtam hogy hijak a masoik nomet... bar erre nem eskuszom meg, mert ez nekem sem remlik :D

A paprikaskrupliba meg a fustolt ise miatt kell akolbasz (akkor tegyel bele csak kockat) sokkal finomabb tole, amugy az csak egy virslis krumplifozelek szinte :D (en is csak valami huvelykujnyit talaltam es az fott bele - belefozheted egeszbe is az ize vegett es akkor enned sem kell, kiszeded - de az kellett :))

luna6

Na az en lakasom meg uresen all, most lenne ra pl konkret berlo hosszutavon, de nem visz ra semmi, hogy kiadjam. (van is benne nemi csavar, mert valamennyire egyeztetnem kellene is a volt ferjemmel aki oda szokott hazemenni, de evente szinten csak egyszer par hetre) Mert akkor en hova megyek haza? :D ezt meg ugy irom mintha 3 havonta hazajarnek ugye :D

luna6

Ahh na otletem van nektek :D Nem szeretitek a paprikaskrumplit, plane nem a kolbaszt benne (pedig az de jo :D) Akkor meg nem azt kell csinalni, nem ugy kell hivni... nem megy bele a kolbasz, helyette be kell habarni kicsi tejfollel (masodik szamu kincs mara, mi tobb marmadik ha a turot is szamolom, tejfol az nincs, crema fraichet is ugy vadasztam a het vegen) es akkor lehet az tejfolos krumplifozelek is virzlivel. Mindjart maskep hangzik nem? Es meg olcsobb is talan ha a kolbasz helyett tejfol kell csak :D

luna6

Na, én meg már megint mindjárt indulok. De azért ma legalább pörgött a fórum egy kicsit.
Szerintem amúgy a babák születése után is itt lesznek, akik most sokat vannak. Akkor jönnek majd a kérdések csak igazán egymás felé :lol: Szerintem.

Ja, Heni, ha majd teszel fel táblát, átjavítod nekem a baba nevét Bence Andrásra? Kérdezgettem Andrásomat, hogy ragaszkodik-e a névhez, erre mondta, hogy majd megkérdezi anyukáját. :shock: Na, hát nem tudom megkérdezte-e, de én ott és akkor eldöntöttem, hogy akkor Bence lesz és második névként megkaphatja az Andrást. Ez a max. amit nyújtani tudok neki és az anyukájának. :lol: (csak tudnám mi köze hozzá anyukájának)

Kép
Kép
hari

Hari: Nálunk az önkormányzati lakások igénylésének egyik feltétele, hogy legalább 5 éves bejelentett szegedi lakosnak kell lenned. Ez lehet, hogy nálatok is így működik, bár szerintem önkormányzatja válogatja, hogy hol milyen feltételeket szabnak.

Én tegnap rakott krumplit csináltam, abból maradt mára is, mi azt ettük meg. Vacsorára meg lehet dobok össze egy kis lencsefőzeléket szójafasírttal. Ha nem lesz hozzá kedvem, akkor holnap délelőtt főzöm meg.
Vendég

Hari nekem az enyimember mondta, hogy fuu az anyjaek hogy ki lesznek akadva (vagy meg lesznek sertodve?) hogy a gyereknek nem hetkoznapi altalanos neve lesz !!?? en meg igy neztem: :shock:
majd kozoltem vele, hogy mar megbocsasson ha ez kellemetlenul hangzik akar szamara is, de engem marhara nem erdekel, hogy az anyjaek mit gondolnak az EN fiam neverol :D:D Speceil en anyam velemenyet is meghallgatom szivesen, de ha homlokegyenest mas engem azzal meg nem tudna elteriteni a meggyozodesemtol :) Mindenkinek van eselye az eletben elnevezni a sajat gyereket, az enyimet nekem, es ebbe nem sok embernek van szavazati joga :D:D:D Anyosek tevedezbol sem tartoznak ide :D

luna6

Bizony ám LUNA... jó fajta parasztkolbász - úgy az igazi. Egyébként nem irigyellek, hogy ott nincsenek meg az ilyen és ehhez hasonló alapanyagok. Nem volt nehéz átállni az ottani étkezési szokásokra? Vagy megpróbáltad mással pótolni, amit éppen nem lehet kapni nálatok?

LÁNYOK!

A táblázatban milyen megoldást javasoltok Tahti részére?
Vendég

Azért lehet hogy le kéne mindent papírozni ezen a telekügyön! mert nekem elég kesze-kusza! bár a lényeg hogy Konkri érti :-)

Én 28 évesen kezdtem gyűjteni! azelőtt az USA-ba voltam hogy elfelejtsem az akkori nagy szerelmemet aki elárult és 4 évig éltem vele :-) gondoltam ott majd elfelejtem! kerestünk 2.600.000 forintot 4 hónap alatt és az egészet az utolsó centig elköltöttük mert 2 hónapos utazásra mentünk többek közt végig repülöztem a Grand Canyont laktunk a Mirage-ban Las Vegasban megnéztük Julia Roberts házát Új mexikóban voltunk Indián rezervátumba és Texasban megnéztük a Kennedy múzeumot láttunk medvéket és voltunk síparadicsomba is szóval felejthetetlen élmény volt...
aztán hazajöttem és elkezdtem gyűjteni lakásra! elvállaltam egy melót plusz tanítottam :-) 4 helyen nagyon jó pénzért plusz hétvégi meló így 2 év alatt összegyűjtöttem 3 millió forintot amit befektettem! abból lett 300 000 forintom és így lett előlegem a lakáshitelhez abból meg kaptam hitelt! :-)
fiatalság bolondság! és már tuti nem tudnám bevállalni azt a napi 15 órás melót mert se pasim nem volt se semmim csak aludtam ettem melóztam! nagyon durva élet volt! :-)
Vendég

Kép
Vendég

Áááááááááááááá, picurt elfelejtettem berózsaszínezni!
Vendég

Hat nem egyszeru, de megint talaltam egy rejtett egesz szal!!!!! befagyasztott kolbaszt, nem arulom el senkinek es jokat fogok abbol en meg enni :D
Amugy hat az van, hogy igyexem potolni massal amit tudok, amit meg nem azt hanyagolom. Tovabbra is magyarul fozok mar amit tudok, az itteni konyhahoz annyira nem ertek, no meg nem is nagyon szoktam olyat enni, illetve dehogynem, vendegsegben (de ez evi 5-6 alkalom max) vagy neha shoppingban, ott pll szeretem a gyorskajaldasok kozul a kifejezetten portugal talalmanyu levesest :D Olyan mint a meki, szoval egy lanc, de leveses foleg :)
Van amugy itt is kolbasz, es meglepo modonm meg az iollata is jo am... csak hat semmire nem jo, mert egyreszt a feldisznok is benne vannak (magyarul hihetetlen mennyire nincs jol kidolgozva es nem ohajtok porcogokon ragodni kolbasz cimszo alatt) masreszt hiaba teszem oda semmi nem sul ki belole, szoval nincs szaftja ami kellene ugye ezekhez a kajakhoz...
Anik pl tuti nincsenek: tejfol (de az potolhato creme fraichevel vagy tejszinnel, attol fugg mibe kell) retesliszt, turo (bar az a nemet kremturo allagu nagyon neha van) kefir sincs (nagyon ritkan de utana kell menni es akkor tevedesbol lehet)... zeller, feherrepa, TV paprika... normal paradicsom (a pici mikromeretu igen) nehez csirkemajat kapni magaban.... nincs 3in 1 nescafe :( na ez naaaaaaaagy boldogtalansagot okoz nekem. Mikor jovok mindig hozok pr csomaggal, de mar oktoberbe elfogytam. De amugy ilyen zacsis kapuchinoporokbol amivel otthon dunat lehetne rekeszteni szinte smemi valasztek nincs, teabol szinten sokkal sokkal szegenyesebb. Eroleveskockat onnan szoktam hozni, meg eleve ilyenizesito izeket, mert masfele itt a kinalat. (itt pl van paradicsomkocka is naggiban). Oetker markat szinte kizarolag fagyasztott pizzaban ismerik, semmi sutogetes. Marha draga a vaniliascukor es a zacsis sutopor is. Nincs gesztenyemassza :D
na hirtelen ezek jutottak eszembe.

luna6

Nagyon érdekes, amiket írsz LUNA. Imádom olvasni. Mindig is érdekelt, hogy más országokban hogyan is élnek az emberek.

Nekem itt Magyarországon viszont a knédli hiányzik, de nagyon. Nem tudom bárkinek is mondd-e ez az étel valamit, de pl. páromnak fogalma sem volt róla, hogy mi ez, csak miután anyukámnál kóstolta. Akkor megszerette, és mivel itt nem kapható boltban, így rákényszerültem, hogy én magam csináljak. Persze nem egyszerű jót készíteni, de azért ehető az is amit én csinálok. Na de anyué a legfinomabb.
Vendég

Ja, és a párában főtt gombóc lekvárral töltve és kakaós porcukorral megszórva, na az is isteni finom.
Vendég

En speceil tudom mi az :) Megboldogult leanykoromban hosszu evekig nepitancoltam. Az meg a masik rendszer volt, szoval az uttorohaz kereteiben, es mivel a varos kozel van a szlovak hatarhoz, hat evente szerveztek is nekunk tobbnapos attruccanasokat kozos fellepesekkel ottani neptanccsoportokkal. Volt, hogy kozos szallason de volt, hogy csaladoknal laktunk. No es igy volt alkalamam eleg sokszor enni knedlit :D Akkor nagyon nem szerettem, de most valahogy ugy van az eszemben, hogy fuuuu de ennek olyat :D (jahh, emlekeim szerint a cseheknel is ettem olyat, letezik? bar lehet ezt mar csak bekepzelem. De taboroztam is hasonlo szervezesben tobbszor Marienske Lazne es Karlovi Vary kornyeken, es onnan is minha remlene, hogy ettunk knedlit)

luna6

A knédli tipikusan cseh étel, tőlük került át a szlovákok étrendjébe. A legjellemzőbb kombináció knédli+sült sertéshús+párolt fehérkáposzta.

Mondjuk én személy szerint a vadashoz is és a székelykáposztához is azt szoktam csinálni.
Vendég

Azert most hogy felelevenitetted bennem leanykori utazasaimat emlekszem, hogy feletek kihagyhatatlan volt nekunk akkori gyerekeknek a lentilki neven futo (remelem igy irjak) ma mar odahaza smartieskent is kaphato csokiize... anno ez nem volt otthon :) Es a Deli csoki mindent vitt!!!!!! :D Fuuu de ennek olyat most is, ennek meg az ize is a szamban van :D letezik az meg?

luna6

Nos hat akkor megiscsak jo az emlekezokem :) Anno anyammal is sokat jartunk at vasarolni a hataron tulra, volt egy idoszak amikor ez ugye nagyon megerte :)

luna6

Knédli? az az főtt gombós szerűség? lekvárral, csokival? vagy mi?

Heni banyek én má megint abba a tudatba voltam h kecskeméti vagy :) de a címed meg van pedig :) csak hát ilyen béna terhes vagyok... :)

Hát Luna franyó, hogy ilyen fontos dolgot nem kapni nálatok,mint a tejföl :) nekem ez alap :) én amit lehet azt habarom.

nekünk is van kolbi (mikre nem jók apósék :) ), meg virslit eltettem a fagyóba, meg krumpli is van, de a tejfölös ubisali... na azért várom már a papkurumplit.

ja és köszi Manci nevéről a tájékoztatást! amúgy szép neve van!

én is imádom olvasni, hogy más országok milyen bénák és nem tudják, hogy minden úgy jó ahogy mi magyarok csináljuk :) na ez vicc- mondjuk elég szomorú vicc :)

Kép
Kép
Kép
konkri

fuuu, meg eszembe jutott: ferdehegyu golyostollat is ott lehetett kapni es statusszimbolum volt szinte a suliban :) Azzal milyen klasszul lehetett irni! Es speciel en a progresso ceruzakat meg a goicondaimat is mind ott vettem :)

luna6

A Deli csoki nekem is hiányzik. Na és a Lentilky :D :D El sem hiszem, hogy ilyenekre emlékszel! Jujj, de érdekes. És az a nápolyi hogy Horalky - mondd valamit? Az is tipikus szlovák gyártmány, és a gyerekek egytől egyig ismerik.

Képzeld a múltkor a Spárban megtaláltam ezt a nápolyit és mit mondjak...nem tudtam megállni, hogy ne vegyek belőle többet is.
Vendég

Konkri, megnyugtatlak szinte sehol nincs tejfol Europaban :D Az egy amolyan hungarikum :D lehet helyettesiteni ezzel-azzal... emberem pl nem erti a tejfol mibenletet es nem is szereti :D

A Manci amugy a Liliannabol szarmazik: Lilianna-Lilianci-Lilimanci es igy lett siman Manci :D:D (es azert Blanka mert az feheret jelent, az elso nom meg ugye erost mesztic :D) Harom gyerek, harom apatol, haromfele arnyalatban :D:D:D:D

luna6

KONKRI: a knédli az kelt tésztából készül és gőzben főzik ki. Hosszúkás formájú, olyan mint a kenyér, csak nincs külső sült héja része, mert hát ugye nem sütik, hanem főzik, majd mikor kész akkor szeletelik, mint a kenyeret és köretként tálalják.

A párom szlovák kenyérnek hívja, mert a knédli szót nem bírja megjegyezni.

A gőzben főtt buktának (gombócnak) ugyanez a tésztája, csak lekvárral van töltve és kakaóval megszórva, ja meg olvasztott vajjal lecsepegetetve.
Vendég

Konkri, méghogy megszűnik a topik, alig győzök visszaolvasni.

Hari, csúcs az anyósod ezzel a fotelben elalvással. :lol:

Geo, a szemész meg a fogorvos kötelezően kell, hogy pecsételjen? Nekem eddig erről nem szóltak. :roll:

Bibócska, a mocorgással mi is így vagyunk, páromnak ritkán sikerül elkapni a pillanatot.
foltivspicur

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?