Új privát üzeneted érkezett!

A többség már a babázásról beszél :?
Ez szörnyűűűűűű!! és van akinek már több hetes a babája. Lányok, mi kullogók húzzunk bele, mert elnyomott kisebbség leszünk a terhességes topicban! :lol: :lol:

Kép
zsizell

Editnak gratula a kis Villőhöz!

Huh, Anita, ez tényleg nagyon durván hangzik. :? A mi légzésfigyunk meg nem is működik rendesen, nem nagyon riaszt próbából sem. :(
Gondolkodom rajta, hogy elvigyük-e a babát egy éjszakai bennalvásra a Madarászba, hogy megvizsgálják, van-e ilyen jellegű hajlama, de egyelőre jobban félek attól, hogy ott összeszed valami bacit.

Csöpp (rajtaragadt a pocaklakó neve) szépen aludt éjjel, reggel szopizott 90-et, azóta húzza a lóbőrt. A doki lebaszarintott, hogy minek hagyom 4-5 órákat aludni, szépen keltegessem csak fel három óránként, de nekem nincs szívem felzavarni.

Vicky: Ti tök sokat sétáltok, szerintem ez nagyon jó. Nekem azt mondta a doki négy hetes koráig ne vigyem sehova, de még a levegőztetésről sem beszélt. Te mikor kezdted friss levegőhöz szoktatni? Én szívem szerint már odatenném pár percre az ablakba felöltöztetve.

A bimbóimra Garmastannal kezdtem, aztán kaptam egy új tippet: Lansinoh. Ez is krém, csak éppen nem kell szopi előtt lemosni. Kicsit olyan viaszos állagú. Pár nap alatt rendbetette a bimbóimat. Nem mondom, hogy tökéletesek, de nagyságrendekkel jobb, mint előtte. Elég drága, mert egy pici tubus több, mint kétezer, viszont minden pénzt megér, hogy nem sebes a cickó. Így most csak szimplán a vákum fáj :lol:

Nóri: Ha elküldöd a gyerekdoki számát, megköszönöm, bár félek, ha Budaörsön rendel, nem fog hozzánk kijönni. Vagy esetleg pesti? Jó lenne egy megbízható, alapos doki, aki némi biztalmat is ébreszt, mert ez az illetékes körzetiről nem mondható el.

Kép
juci-77

Meg volt a 4 hetes vizsgálatunk. 49 cm és 2990 gr. Szóval igazából csak híztunk. A feje 33-ról 35-re nőtt, szóval oda hízott a gyerek. :D Hétfőn bent lesz a fülbevalója is, bár a védőnő mondta hogy még várjunk vele. Szerintem meg jobb, ha hamarabb kapja, mert még nem piszkálja. Remélem jó helyre szúrja azért. Mondjátok hogy nem bánom meg!

zsó: A szüléssel kapcsolatban: bennem nagyon szép élményként maradt meg. A szülőszobán mg nem akartam másik gyereket, de már vagy két hete megint terhes szeretnék lenni. Persze a szülés nem vonz annyira, mert azért fájt de nincs terhesség szülés nélkül. Majd két év múlva újra megbeszéljük apával a babát, mert a meddőségibe nem nagyon akarnék belemenni még egyszer, de ha esetleg sikerülne magától, akkor jöhet még egy gyerek. És lehetőleg fiú. Nem tudom ez kinél mikor változik, ki mikor felejti el a szülés fájdalmait. Szerintem a természetes úton szülőknél hamarabb beindul ez a hormon. És minden elismerésem a császárosoké ismételten. Hatalmas az a seb, amit a hasatokon vágnak az én pici, 4 öltéses gátsebemhez képest.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara! jóslók vannak..írtam reggel, hogy éjszaka azt hittem, hogy nemsokára menni kell, mert fél éjszaka egész rendesen fájt a pocim, na meg kőkemény volt.. de reggelre meg elvágták..úgy ahogy Te is csináltad, tudod! :lol:

Kép
Kép
ronci

De reggel megyek amnioscopiára, ki tudja lesz-e belőle valami! :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

juci: Én múlt héten szerdán vagy csütörtökön kezdtem itthon felöltöztetve levegőztetni. Először csak 5 perc és amíg felmelegszik a szoba. Utána 10 perc, másnap már fél óra volt. Utána lementünk fél órára és tegnapelőtt és tegnap már elég sokat sétáltunk. Mondjuk tegnap már féltettem egy kicsit, mert ahogy lement a nap, elég hideg lett. De ő jól bírta, én már megfagytam. Mikor itthon kibontottam tök jó meleg volt mindene. Szerintem te is szellőztetheted nyugodtan. És az alváshoz: Nekem is keltegetnem kellett volna amíg el nem éri a 3 kilót, de átlagban nagyon jól eszik. Szóval én hagyom aludni, csak akkor keltem fel, ha csúszna sokat a fürdetés, vagy vinnem kell valahova, mint pl. ma a dokihoz. Megetettem előtte és olyan jó kislány volt! Minden baba sírt, ő meg aludt. Csak addig volt sírás, amíg bent voltunk a doktornéninél. Nagyon büszke voltam rá. :)
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Noncsinak már begyógyult a füle. Már nem is váladékozik. Én alkohollal törölgettem és Tetran kenőccsel (nem szemkenőcs) kentem. Cseppet sem bántam meg. Talán Neked annyival lesz nehezebb, hogy végig kell nézni. Én meg leadtam és 2lukkal többel hoztam ki! :lol: (Lucának sem ment el a luk sehova, micsoda hülyeség ez? Mitől másabb fél évvel később? Max jobban rángatja a fejét és jobban üvölt!!!! :evil: :evil: )
Vendég

Most talalkoztam meg egy nagy darab nyakdugoval.
De baromira nem ertem, hogy honnan jonnek ezek meg???
Mar nem reg ki kellett volna jonnie? Ennyire kapaszkodott?
Vagy ez azt jelenti, hogy meg tovabb nyiltam?
Mi az a max szerinteted, amennyire fajas nelkul kinyilhat a mehszaj?

Nah, bocsi a sok kerdesert, de most kicsit meglepodtem. :roll: :roll:
Vendég

A gyerek ráfeküdt vmi idegre, mert baromira fáj és zsibbad egyszerre (!) a bal lábam - már csinált ilyet, piszkálgatom, de nem nem mozdul róla..

A hasam kőkemény, meg néha fáj is, de nem dőlök be.

ja, és tök beteg vagyok, gyenge, csak heverni tudok, mint egy kismacska :(

nyaff... :cry:

boruska

Bea!

Sztem ki is tolhatod fájás nélkül... :oops: Elég tüsszenteni, tudod! :lol: :lol:
Vendég

Juci, ezt a lansinoh-t nekem is mondta a védőnő, hogy egy csodaszer és ajánlja! Tök jó, hogy vki végre hallott róla, mert rám nagy szemekkel nézett a gyógyszertáros is, amikor kerestem :shock:

boruska

Tényleg csajszik, mi van a 6hetes kontrollal? Tudom, hogy már nincs olyan (jó nagy baromság) de nekem már kértek időpontot a SOTE magánrendelésére. Az idősebb porontyoknál mi a helyzet?
Vendég

Bea! alkat kérdése...mármint nem, hogy hogy nézel ki, hanem érted!!! :lol: lehet, hogy fullra kinyílsz..meg lehet, hogy vannak fájásaid, csak olyan kicsik, hogy nem tekinted őket annak.. :lol:

Kép
Kép
ronci

nóri: Én is jobban örültem volna neki, ha még a kórházban megcsinálják. Ma éreztem magamban merszet, hogy megcsináltassam de sokan voltak. Ezt érheti víz, vagy amíg be nem gyógyul mint a köldök addig nem? Jó az az alkohol, amit a köldökcsonkra adtak? Mozgatni kell a fülbevalót a fülébe? Az én két fülemben lévő lukak sincsenek egy helyen és anyu is azt mondta hogy azért mert ahogy nőtt a fülem elmásztak a lukak. Ezért tartok ettől egy kicsit. Hogy hogy már nincs 6 hetes kontroll? Én már kértem is időpontot a dokimhoz, ő visszarendelt ilyenre. Mondjuk egyébként is mennék hogy mi van a méhszáj-sebemmel.

ananácska: Én 0 fájással 3 ujjnyi méhszájjal mentem be.
vicky79
Budapest III. kerület

Császáros szülés
Engem azért nem viselt annyira meg az első sem,
pedig elötte leszenvedtem az enyémet maximálisan.
De már a 3.-dik nap a kistesót terveztem :D
Ez a második pedig egyáltalán nem viselt meg.Se fájás,se szenvedés semmi...
Ok a seb 2 napig fájdogált,nem birtam oldalra fordulni(de most elöbb sikerült,mint elösször)meg menni is fájt az első nap,de ez mind mára már elmúlt...remélem majd egyszer lesz egy 3.-dik gyerkőcünk is :lol: :D :D :wink:

Bea nekem az első szülésemnél,amikor kiesett egy bazi nagy nyágdugó,akkor 4cm-t voltam kinyílva..

Gratula a hízáshoz Vicky.Mennyivel is született a csemetéd?

Kakti kicsilánya csodaszép kisbaba! :D :D

Juti nálunk is ez a szitu.Amikor megnézem Fruzsit,akkor őt én is óriásnak látom.Pedig nem is az! :lol:
De a pici Hanna mellett.....

Kép
Kép
szintus

Boruska jobbulást neked!!!!!!!! :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
szintus

szintus: Barbus 48 cm volt és 2480 gr. 4 hét alatt hízott fél kilót. Bár 2360-nal hoztuk haza 5 naposan.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

6hetes kontroll a gyereknek kellett. Hasi, szív, koponya UH és csípőszűrés. Én erre az Semmelweis Kft.-hez megyek, ami magán izé az I.-es gyerekklinikán.

Jó az alkohol hozzá, Mozgatni kell, mert úgy jön ki az a kicsit gennyes trutyi. De egyáltalán nem kell félni tőle! Víz érheti, de utána sztem le kell kezelni. Illetve lehet bekenném előtte, mert a Tetran jó zsíros, tuti taszítja a vizet!
Vendég

Ja és a luk elmászást úgy értem, hogy mitől mászik el kevésbé 6hónapos korában, mint újszülöttként???? :shock:
Vendég

Érdekes ez a normál szülés vs. császár téma. Én anno a sima szülés után nem tudtam azt mondani hogy mikor szülnék még egyet, pedig ott a szülőszobán elhangzott a kérdés.
Most viszont a császár után másnap újra belevágtam volna. Pedig első éjjel azt hittem, soha többet a büdös életben nem tudok oldalra fordulni. :lol:

Boruska, jobbulást!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na, én is beléptem a jóslófájásosok táborába. Eléggé összevissza, meg hol fájdogál hol nem, hol fent kezd húzódni, hol lent. Szóval még tényleg csak jósol.
Katica Azért jó lenne, ha lenne pótkontaktod :D . Nehogy meglepetés érjen minket. Jön a melegfront...

Tegnap végre eljutott az egész család fodrászhoz. A hátam közepéig érő fonott copfomból most egy akkorka maradt, hogy a nyakamat birizgálja. Lányom szép hosszú hajából is vállig érő lett. A fiúkból meg csibefej :D .

Elkocogtam a házidokihoz az esedékes táppénzes papírért, meg védőnéni is rámnézett. 125/90 és (igaz másik mérlegen) +1,5kg 10 nap alatt :shock: .
Na, megyek babaruhát vasalni. Még van mit :oops: .
Nálunk gyönyörűen süt a nap, de már megint fúj a szél :evil: .
pammut

Én egyszer mondtam, hogy nem kéne többet szülni: mikor a 3. után a gátsebemet varrták :shock: . Ha a 4.-nél is vágnak, lehet a varrás előtt én lemászok :lol:.
pammut

nóri: Mi kaptunk beutalót csípőszűrésre is és uh-ra is. Szóval lesz ilyen ellenőrzés nálunk is. Köszi a fülbevalós tanácsokat. Annyit még hagy kérdezzek, hogy a sapka nem fogja zavarni? Azt nem tudom, hogy ha 6 hónaposan szúrják miért jobb. Akkor már inkább lövetném, arra a húgom még csak fel sem ébredt.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Nem zavar a sapi... Hát akkor csak nálunk nincs kontroll UH. A MÁV-ban volt. Ott vércsopit is néztek. Itt semmit. Mondjuk a kaja jó volt. Mondjuk abból meg nem ettem... :lol:
Vendég

Nekünk a csípőszűrés a máv-ban lesz, a többire a budai gyerek kórházba kell időpontot kérni. Vércsoportot nem néztek most a máv-ban.
vicky79
Budapest III. kerület

ananácska:
nekem nyákdugó ugy esett ki hogy csak úgy koppant a parkettán, és még 1 óra magzatvízfolyás után sem volt fájásom
(de a doki megoldotta egy kis oxitocinnal :)

zsó
Kép
pcd1985

Bea
én az első szülésnél fájások nélkül jutottam el a kitolásig. éreztem összehúzódásokat, de nem igazán fájtak. ez akkor volt amikor előtte 4 héten át napi 7 deci málnalevélteát ittam.
második szüléskor jobban éreztem a fájásokat, bár az sem volt veszélyes.

kíváncsi vagyok most hogy lesz, most valahogy mindent sokkal erősebben érzek odabent. meg a jóslók, nekem nem voltak az előzőeknél, most vannak..

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hát Csajok! Kezdem rosszul érezni magam, hogy mindenki szoptatásról meg a baba körüli teendőkről beszél én meg itt leszek még egyben márciusban is... :shock:

Én még csak nem is jósolgatok. Ez nem érvényes... :oops:

Bori! Jobbulást neked, de tudod mi csak márciusban megyünk szülni, úgyhogy addig meggyógyulni :lol:

bellerreni
Eger

Boruska: jobbulás! Nálunk Apa futott pár kört, mire talált ilyen krémet, mert több gyógyszertárban rá is csak bámultak. Végül a Visegrádi-Radnóti (XIII. ker) sarkán lévő gyógyszertárból szerezte be. Ha esetleg párod arra jár...

Na Bea, most a Te nyákdugódnak örül a fórum :wink: :D Úgy fest, itt babaeső lesz a napokban!

Csilla: mikor csaszi után kiállt az érzéstelenítő hatása, és közel 5 percembe telt felülni az ágyon, akkor komolyan beparáztam, hogy el fogom-e tudni egyáltalán látni a gyerkőcöt ezzel a mozgáskoordinációval.

Kép
juci-77

Reni:
én 4 nappal "előbb" szültem, és nekem se volt se jósló se semmi, és én is azt hittem hogy tulhordom, mert már mindenkinek mindenféle fájásai voltak csak nekem nem.
a sogornömnek hetek ota folyt a teje, és "mindene fájt" és 2 nappal később szült mint én bár neki nem indult meg...
szoval szerintem így is bármelyik pillanatban eljöhet az idő, én is marhára vártam mégis ugy meglepődtem, mintha nem is tudtam volna h. terhes vagyok-ez azért tulzás :D :D :D

zsó
Kép
pcd1985

Én is lassan megőrülök ebbe a várakozásba. Nem akarok úgy járni , mint szegény Edit. Olyan megnyugtató olvasni, hogy másnál is egyik pillanatról a másikra indult be a szülés. Mondjuk én jósolgatok, meg szúrogatok, és a hasam is megy - de mégse semmi. :?

Kép
zsizell

Szilvi, detto, detto és detto :)

boruska

Holnap izomból fogom magamba nyomkodni a doki kezét, amikor vizsgál :lol: :lol: :lol:

Kép
zsizell

Szegény Boruska, hogy mindig megtalál valami betegség :evil: :evil:

UM szerint holnap leszek 41 hetes :?

Azon vívódom, hogy bemenjek-e estefelé ránézetni magamra, csak megnyugtatás/felidegesítésképp, hogy normálisak-e ezek a keményedések vagy sem?
Dokim ma nem dolgozik, így csak valaki idegen tudna megsasolni.
Tuti, hogy megnéznek majd, és közlik, hogy tök zárt vagyok. :evil:
Nyákdugesznak híre hamva se.

Holnap reggel egyébként megyek nst-re, csak a baba miatt aggódom.
Anyós gondterhelt tekintete elől meg menekülök.
A lustaságát az apjától örökölte ez a gyerek.
Biztos bent tv-zik meg számítógépes játékozik, és szarik arra, hogy ki kéne jönnie már. Csak ne a vizébe szarjon. :roll: :?

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkatt: menj be, ha attól megnyugszol! Én tuti nem mennék be, mert tök csalódott lennék, hogy hazaküldenek, azzal hogy semmisincsen.

Nekem is olyan a hasam, mint a kőszikla :shock: Egyszer bekeményedik és úgy marad nagyon sokáig, van hogy órákig is. Engem is zavar ez. De holnapig már kibírom.

Kép
zsizell

Zsizell.. hasonlóak a tüneteink.. :lol: :lol:
ktc! merre vagy?

Kép
Kép
ronci

Kattkat, elhiszem, hogy ideges vagy, én így is ideges vagyok, pedig még le sem telt a terminusom :( Amúgy mozog a baba?

boruska

közben már sül a meggyes pitém/akkora sikere volt vasárnap, hogy már megint azt kért Sanyi /, meg felkészítettem a kajcsit, hogy mire megjön párom készen legyen..meg elmosogattam.
érdekes, hogy ennyitől is hogy el tudok fáradni! meg fájós pocijú leszek..
Szerintem én már 6órakor megyek pancsolni, meg hajat mosni...alig várom!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Ronci! szüljünk máááááár!!!!!!!!! én ma megint széttakarítottam a házat, amin már nem is volt mit takarítani. Ha nem szülök még meg egy darabig, akkor semmi nem marad a lakásból, úgy szétsúrolom.

Tényleg Kattkatt: mennyit mozog a babád? Nekem alig-alig.

Kép
zsizell

Nekem tegnap akkor indult be Berci pogózni, amikor a legsz*rabbul voltam, és nem kaptam levegőt éjszaka - egy órán át nyomta, kívülről is látszott, úgy hullámoztam :)

boruska

Zsizell!!! oké!!
Nálunk is minden rendben van, de nekem nincs kényszerem, hogy ami tényleg rendben van azt újra takarítsam..inkább sütök-főzök.. :lol: bár tegnap még a tv-t is megsuvickoltam..pedig nem sürün szoktam. :lol:
Holnapra van 2vasalatlan póló és azt hiszem más melóm már nincs is / most még vízesek, azért nincsenek készen/
nekem most a köldököm felett úgy fáj a bőröm, hogy csak na! mitől lehet???

Kép
Kép
ronci

Van mozgolódás. Persze mikor direktbe elkezdem figyelni (mint most is), akkor meg se moccan :roll: De alapvetően mozog, bár nem túl sokat és talán este jobban.
Asszem nem megyek be, mert most már semmi rendszer ebben a keményedéses késelésben.
Nekifutok negyedszer is a Sherlock Holmesnak, hátha most nem alszom el rajta, pedig eddig nagyon jóó!

Dalika sem jelentkezett ma.

Kattkat

Kép
kattkat

Halihó.

Gratulálok Editnek Villőhöz. Megérkezett már végre a kislány. :D

Én ma voltam nst-n, de a lánykánk jól érzi magát odabent. A doki meg sem vizsgált, mert azt mondta minek vigyen be fertőzést. Megvan a kenet eredményem is,nincs kókuszom. Juhéjj. Szülésznőm viszont nézett nagyokat, hogy nem vizsgált meg, így ha hétfőn megyek legközelebb ő megkukkol. Doki meg csak jövő hét pénteken akar látni, mert akkor töltöm a 40. hetet, de ugye egy héten belül szülni szeretnék, mert a szülésznőnk nincs itthon. :(

A hasam nekem is keményedik, de fájni nem fáj, csak befeszül. Nyákdugóm a láthatáron nincs, szóval elvagyok még.

Kattkat: azt hittem ma, hogy te szülsz, mert amikor bent voltunk szültek és bíztam benne, hogy hátha te vagy az.
Vendég

Nekem semmi erőm, se kedvem a házimunkára.
Úgy 4 napja leesett a celluxom tartóstul a földre, azóta is ott van. :oops:
Ha egyedül lennék a lakásban, iszonyú nagy romhalmaz lenne már, így anyós kedvéért megerőszakolom magam és kicsit elpakolászok magam után, meg felszedem amit leejtek és nem az én szobámban van, de amúgy hajolna le érte a franc. :roll:
Pedig alapvetően házias vagyok.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Gratula az újdonsült babázóknak!!!

Mi még mindig betegen :cry: , egyedül Jázminnak sikerült kilábalnia a kórból... :evil:
Közben kiderült, hogy jövő héten már vizsgáznom kéne :shock: hááááááááát izgi lesz.
Baromira el vagyok havazva, a héten már egyedül - hát nem egyszerű. Jázmin teljesen megvadult, pedig Míra egy igazi kis tündér, eszik-alszik baba, szóval nem igényel extra törődést, leszámítva az állandó orrszívózást. Nem is értem hogy a csudába termel ennyi váladékot a nózija. Szegényt annyira sajnálom basszus, s most már lassan egy hete...Szerencsére eszik rendesen, ő is kis porszívó, az imént 150-et lehúzott :shock:

Amúgy azért jöttem, hogy a sebesedő cicikhez hozzászóljak. Én is sokat kínlódtam vele, majd végül csak lanolinnal kentem, amit a Péterfy szopis tanácsadója adott. Szuper volt, szóval ajánlom nektek is. Jázminnal anno a Purelant használtam, ami ugyanez csak több, mint 2000Ft. Ezt a gyógyszertárban pár száz forintért lehet kapni kis tégelyben (100% lanolint kell kérni). Én mondjuk nem kaptam, de simán elég volt, amit a tanácsadó adott (jobb híján egy ásványvízes kupakba tettük :lol:)

Kép
Kép
szana80

Ja és köszi a kajarendelős hozzászólásokat, sikerült választani. Irtó nagy könnyebbség, hogy legalább főzni nem kell.

Kép
Kép
szana80

Reni.

A héten úgyis meg fogsz szülni:-) de ha nem akkor majd jövőhéten:D

zsolti

Most hívott két barátnőm is, hogy mi van velem...
szeretem őket, de azért nagyon nehéz volt ugyanazt mindegyiknek elmondani, hogy megvagyok, jól az túlzás, nem szülök, nem tudom, mikor szülök... vááááááááááááááá :x :x

nagyon feszít a hasam, elegem van, mindjárt bőgök egyet, hátha attól jobb lesz

boruska

Helló, Ronci, itt vagyok. :lol: Virulok. Bori ma itthon volt, mert a hideg reggel miatt nem mentek lovagolni, s ilyenkor összevont csoport van, annak meg semmi értelme. Így kóboroltunk a helyi központban, vásárolgattunk, intézkedtünk, játszótereztünk, nagyon sokat kacagtunk és szeretgettük egymást. Viszont a délutáni alvás óta nagyon nyugtalan, pedig eleget aludt, nem tudom, mi lelte. Most ő nem találja a helyét.

Délután beszéltem egy védőnő barátnőmmel, mert a tisztasági betéten barnás foltok vannak, olyanok, mint ami lecsengett mensi után még 1-2 napig szokott lenni. Kérdeztem tőle, hogy foglalkozzak-e vele, nem jelent-e gondot a dolog. Megnyugtatott, hogy remélhetőleg csak nyílik a méhszáj a folyamatos keményedések miatt, csak akkor ugorjak, ha erősödne a vérzés. Holnap úgyis ctg meg doki. Egyébként tegnap este 11-kor olyan fájás jött rám, hogy moccanni sem bírtam, pár percig tartott, de nekiálltam a légzéseknek közben. Meglepődtem, mondtam a férjemnek, hogy ha ez ilyen lesz, akkor az egy kicsit durva. Aztán elmúlt, csak a keményedések és a derékfájásos mensigörcsös feeling maradt.

Zsizell,
sikerült holnap ctg-re időpontot kérned? Mikor jössz? Én 10.30-ra megyek, utána dokilátogatás, elvileg megbeszéljük a pontosítást jövő keddre.

Editnek nagy gratula a kislányához!!!!!!!!!!!!!!!!
ktc

Gratula Editnek Villőhöz!

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?