Sziasztok!
Manorka, nagyon köszi!
Tul.képpen minden érdekel, mert fogalmam sincs, mit tegyek. rosszkor jött ez, hogy 5 csillagos luxusszülészetet csinálnak a Kútvölgyiből.
Eddig úgy volt, júl.1-től lesz fizetős, 400 egy szülés, így talán maradhattam volna odáig, vagy mivel sógoromat ott nagyon szeretik, talán lett volna kedvezmény, viszont most kitalálták, hogy a sima sztk-s rendelés is 15 ezer lesz március 1-től, ami kicsit sok a szülésig még pluszban havonta. Még magánban is olcsóbb lenne.
Tehát tanácstalan vagyok. Szóba került Szt. Imre, mert az közel lenne viszonylag, de ott nagyon kevés a nem externista doki, a férjem meg ÁEK-es doki, így ez a másik lehetőség. Ott meg egyetlen dokit nem ismerek, párom Aszódi doktornőt említette, ismerős a neve? Tudtok róla vmit? Illetve Nektek Zsanival ki a dokitok, milyen, magánba jártok hozzá vagy a kórházba? Fixen megbeszéltétek a szülés összegét vagy rátok bízza? Milyenek a szülőszobák, hány ágyasak stb. Illetve ugyanez a csecsemőosztályon milyen? Az nem akkora baj, ha békén hagynak sztem, csak legyenek normálisak, ha az embernek baja van!
Hát, ezek lennének...
Zoé név meg nagyon szép, gratu hozzá!
Barbuss, nem a melóhelyem maximalizálta a tgyást, hanem központilag mindenkinek sajna. Ez csak a többedik gyerekeseket érinti, mivel ugye ott a gyedből számítják, nem a jövedelemből. De reméljük ez még változik addig!
Ház: elvileg kéne, hogy legyen egy ügyvédetek, mármint akivel a közös képviselőtök tartja a kapcsolatot. Ha nincs, akkor meg kellene egyet szerezni, mert rajtatok nem hajthatják be más tartozását, legfeljebb őket rakhatják ki. Persze ez lassú, de addig is, az ügyvéd eljár a közszolgáltatók felé, Tőletek meg pár ember végighívja a nagyobb rádió és tv adókat. Ezekre nagyon harapnak mindig. Így, ha előre beharangozzák a dolgot, sztem a közszolgáltatók kétszer is meggondolják mit lépnek.
Niki, uh, tényleg apró az a szoba, de sok jó ember kis helyen is! Viszont miért is ne lehetne a falba fúrni egy kampót? Eléggé kemény a közös képviselő, ha ezt nem engedi meg. Próbálkozz nála egy doboz bonbonnal!
Hátha...főleg, ha utána betömitek és lefestitek, mintha nem is lett volna! És az abból a szempontból is jobb, hogy az utcai koszt, latyakot nem tolod végig a lakáson naponta min. egyszer. ezt mindenkinek meg kéne értenie!
Mamaki, igen, el tudom képzelni milyen nehéz lehet, közel 7 évig laktam idősek otthonában, apum vezette és ott benn volt egy picike szolg. lakásunk. (Persze, gondolom anyukád nem olyan idős még, de ezek a problémák nem is mindig korhoz kötöttek)Nagyon imádom a időseket, de hajmeresztő dolgokat tudnak kitalálni. És nem is kell 100hoz közeli emberekre gondolni, volt ott benn 55-60 éves is.Picikét nehezebb már a gondolkodásuk, ugye nincs napi teendő, ami lekötné őket nagyon, és ez már a leejtő teteje.
Nagyon nagyon sok erőt és kitartást!
Dodó: gratu a barátnődnek. Receptes topik meg szuper ötlet, majd minden hosszabb ideje együtt lévő topiknak van és nagyon hasznos. Érdemes persze néha másokéba is beleolvasni, mert annyira fincsa, gyors recik is vannak!
Pocaklakó: annyira jól hangzik a recept amit írtál és tényleg egyszerű! Köszönöm, sztem ki is fogom próbálni.
Meme, mizu? Jobban vagy?