Új privát üzeneted érkezett!

Ja és a postát még mai napig sem kaptuk meg... ha kitart addig valaki míg megérkezik, szívesen továbbküldöm az enyimekkel, hátha jó omen lesz... szóval kire ijesszünk rá homeos bogyókkal, én végül nélküle szültem :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok, itt Zoli.
Egyedül itthon, és beszélhetnékem van, ezért tömören leírom, hogy történt.
Kaktitól biztos kaptok egy nagyobb beszámolót.
Délután három - négy körül kezdett folyni a magzatvíz. Én szunyáltam meló után, mikor keltett, hogy készüljek, megy zuhanyozni és indulunk a kórházba. Fél hétre értünk be. A víz ekkor is folydogált, és egy ujjnyi volt a méhszáj. Este nyolctól jöttek az erős fájások. 11 körül kértük EDÁ-t, alá is írtunk már mikor a szülésznő jött, hogy elfogyott a szett, még fizetős se volt. Ez eléggé megviselte Katit. Két óra tájt három ujjnyira tágult, de ritkultak a fájások, Háromra ért be a doki, és jött az oxitocin. Innentől bedurvultak a fájások. Kati pedig már iszonyatosan fáradt volt. Négytől próbálkoztunk a kitolásokkal, többször szünetet kellett tartani. A baba jól viselte, bár a doki császárral riogatott minket, ha lassul a szívverése. Az utolsó másfél órában hatalmasat küzdött Kati a babáért. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy így végig csinálta. Imádom őt is és a picit is.
Tegnap délután már nagyon ügyesen szopizott. Remélem azzal nem lesz sok probléma.
Szép napot mindenkinek

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó reggelt!

látom nagy volt a csönd tegnap, remélem szültök :)

zuzmoooék is gondolom, hogy ma vagy holnap mehetnek, majd lövök neki egy sms-t

sajnos a tegnapi nap nálunk nem alakult jól.

annyiban okés volt, hogy a gyerekorvos itt volt és mondta, hogy mivel Levente 2 hét alatt meghízta az 1 hónapos adagot, így vigantolból ne napi 2 hanem napi 3-at adjunk és ha majd lassul a növés akkor visszavehetjük az adagot. Azt mondta, hogy a kis súlyú babáknál vagy azoknál akiknél nagyon visszaesik a súly, jellemző, hogy sokat esznek, mintegy utol akarják érni magukat, úgyhogy vicky ne parázz, hogy Barbus mennyit eszik :)

szóval a rossz dolgok délután kezdődtek :(
Felhívtak a lányom iskolájából, hogy menjünk érte, mert az elmúlt 1 órában folyamatosan hányt, fáj a torka, na telefonáltam Iminek, leszerveztem a dokit, hogy soron kívül fogadja.Kapott injekciót is. Kiderült, hogy valami vírusfertőzés, mert már nem az első hasonló eset az iskolában, és javasolta a doki, hogy ha lehet, pateroljuk el itthonról valamelyik nagyszülőhöz. (kövezzetek meg érte, de bennem rögötn az futott le, hogy egész hétvégén mennyit játszott Levivel .. :( ) Szegény Eszter meg teljesen ki volt borulva, mert nem akart elmenni itthonról, merthogy a nagyanyjánál unatkozik, és ő azt hitte, hogy itthon lehet, sírva ment csóri gyerek, pedig ő is hallotta, hogy doki bácsi azt mondta, hogy Levinek ha elkapja komoly gondja lehet.. Baromira sajnáltam szegényt, nem elég, hogy okádik, de még nem is lehet a saját kis fészkében...

A java még hátra volt. Épp ültem az asztalnál, erre hallom megint beriaszt a gép. :shock: Rohanok a kiságyhoz a gyerek kinyúlva az egész megint olyan egyszinű halovány sárga. Gyorsan megmozgattam a kis testét, összerezzent és vett egy nagy levegőt, és visszatért a színe...... Lányok, totál kiborultam........Mi a fene van? Megint lefutott bennem, hogy akár zuhanyozhattam volna, vagy wc-zek. Totál K.O. Persze az idegtől gondolom a következő szopinál alig volt tejem, 1 óra alatt 30 grammot sikerült ennie, és hiába sajtoltam a mellem, nem jött semmi. Még szerencse hogy volt a hűtőbe aznapi lefejt tejcsi, azt próbáltam kiskanállal, de kb 5-10 mili után megnbyugodott és nem kért többet, így a következő szopira már volt mit ennie.
Beszéltem a kórházban a gyerekorvosnővel. Holnap megyünk kivizsgálásra.

Amúgy a Katica cikkében olvastam (ismételt köszönet érte), hogy a gyakori érintés is jót tesz a gyereknek mert akkor nem tud olyan mély álomba zuhanni. Eddig azon voltam, hogyha alszik, akkor nem piszkálom, de ha ezen múlik akkor inkább mindig odamegyek...
stephie

Na, én meg ígértem egyszer egy gyerek újraélesztéses összefoglalót. most gyorsan hozzá fogok, bár sose legyen rá szüksége senkinek, de ez az Anitás story újra az eszembe villantotta a témát.

Kép
Kép
ronci

stephie: Szörnyű lehetett, hogy Levi nem vett levegőt. :shock: Barbusnál edig mindig téves riasztás volt, láttuk hogy lemászott a lapról. Ő szeret a rácsnál aludni teljesen, úgyhogy most oda toltam az egyik lapot. Én sem szívesen zargatom amikor már alszik. Drukkolok, hogy Levinek ne legyen nagyobb baja. És a lánykádnak meg jobbulást. A vigantolból nekünk csak 1 cseppet kell adni. Akkor ezt most nem értem. Mitől függ? A súlytól?
vicky79
Budapest III. kerület

Anita
ez szörnyű lehetett :roll: :roll: elhiszem hogy kiborultál. Sajna nem tudok semmi okosat mondani, remélem a dokker majd mond valamit.
Jobbulást a nagylánynak is.

Kakti-Zoli
köszönjük a beszámolót:) akkor nektek sem volt egyszerű...Lili gyönyörű:)

Bea
nem semmi ez a szülés :D :shock: :shock: drukkolok...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jó reggelt!

Tényleg mindenki nagyon el van tűnve. :shock: Azért remélem, ha szülni lenne valaki akkor azért arról tudnánk... :roll:

Anita! Szörnyű lehetett, de ilyenkor áldom azt, aki kitalálta a légzésfigyelőt. :wink: Jobbulást a lányodnak is. :wink:

Ronci! Azt az összefoglalót én nagyon megköszönném. Reméljük nem lesz rá szükség, de azért jobb, ha minden eshetőségre fel vagyunk készülve. :roll:

bellerreni
Eger

Újraélesztés lépései:
1: Ellenőrizzük, hogy eszméletlen-e: hangosan szólítsuk meg, vállát óvatosan!!!!!! rázzuk meg /sokszor légzés kimaradásban már ennyi is segít!!!/
2: Ha nem reagál: hívjunk segítséget, szabadítsuk fel a légutakat az áll előretolásával./előre emelésével/
3: ellenőrizzük a légzést: 10msp-ig : nézem, látom, hallom/a mellkasfal megtekintésével észlelni a mellkasmozgásokat, hallani a légzőnyílások felett a légáramlatot és érezni kell a kiáramló levegőt az arcunkon./ Mindezt úgy végzem, hogy a fülünket a baba orrához tartjuk, miközben arcunk a mellkasa felé néz..
4: Ha nem lélegzik: - a nyílvánvaló léguti akadályt szüntessük meg
- 5befúvást végezzünk: a fej a befújás közben nincs hátrahajtva és szájból- szájba-orrba fújunk: azaz egyszerre "kapjuk" be az orrocskáját meg a száját és "pofából" fújunk, nem tüdőből, mert neki az sok lenne. Minden befújás után kontrolláljunk, hogy hatásos-e amit csinálunk: érzem, látom, hallom, de itt már csak addig nézzük, amíg új levegőt veszünk két befújás között.
/ha hatástalan a befújásunk: nézzük meg nincs-e légúti akadály, a fej pozicióját korrigáljuk és próbáljunk meg ismét 5befújást. Ha még mindig hatástalan, azaz nem süllyed a mellkas, nem érezzük a levegőt stb. akkor kezdjünk mellkas kompressziókat.
5: ellenőrizzük a keringést: bármilyen mozgás, köhögés vagy normális légzés van-e???
-Ha van: akkor folytassuk a lélegeztetést a spontán légzés vissza tértéig
-ha nincs: helyezzük a babát hanyattfekvő helyzetben kemény alapra, és kezdjük el a mellkas kompressziókat: a kompresszió-lélegeztetés aránya: 30:2
/mellkaskompresszió: a szegycsont alsó harmadában végezzük 2ujjunkkal nyomkodva a mellkast, a mellkas 1/3-nyi mélységéig kell benyomni az ujjunkat/
1percnyi újraélesztés után segítséget kell hívni!!!!!!!!!!!!!

Röviden és tömören ennyi, ha bármilyen kérdés van szívesen válaszolok.
Meg ha egyébb téma is érdekel valakit, pl. légúti idegentest, lázgörcs, asthmas roham stb ellátása stb. jelezzétek azt is leírom szívesen.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára ronci 2010.02.17 08:50-kor.

Kép
Kép
ronci

Anita, hú, ez tényleg nagyon rosszul hangzik. Jobbulást a lánykádnak, reméljük Levivel minden rendben lesz!

Katica, nem nyeli olyankor a tejet amikor folyik a szájába, hanem szórakozik. Odatartja a száját, aztán elveszi. Olyan mintha elfelejtené hogyan is kell szopizni.

Nekünk még mindig szívni kell az orrunkat, apa már a halálba idegesít az aggodalmával.

Viki, nekünk is 1 cseppet kell csak adni a Vigantolból.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

jujj az nagyon jó Ronci!
köszi!

Anita!
Hát ez szörnyű.
Az is, hogy kiscsajod most tökre mellőzöttnek érezheti magát, ráadásul betegen és hát Levi...
Én is aggódom itt folyton, hogy csak megszületne már a baba. Legalább látnám, hogy minden oké, jól van, nem feszeng már a pociban, de hát ez a születés után sem lesz jobb. Mindig lesz min aggódni.
Nagyon remélem, hogy nincs Levivel semmi gond!

Zoli!
Eddig is nagyon csumáztuk ha apjiuk jött jelenteni!
Az ilyen mondatok megmelengetik az én férfiakból (vagyis csak egyből) kiábrándult szívemet "Én nagyon büszke vagyok rá, hogy így végig csinálta. Imádom őt is és a picit is. " :D

Ildi!
Engem ilyesztegethetnél a homeos bogyókkal, bár én szedem már vagy 3. hete. :roll:

Éjjel sem múltak a haskeményedéseim, a szurkálás, de azért aludni is tudtam kicsit és meleg zuhanyra meg egy kis sétára csökkent az intenzitása, mindazonáltal nem túl kellemesek ezek az 1-2 percek, amikor rám tör a fájás. Jó lenne, ha csatlakozna hozzá még valami tünet, mondjuk nyákdugó távozás.

Kattkat

Kép
kattkat

Zoli köszönjük a beszámolót!
Bea nekem már több, mint gyanús.. Kttkat csak azért nem, mert van amikor még ilyenkor nincs kedve kimászni az ágyból és azért nem jön..na de azért mostmár jelentkezz be!! :lol:
Ma éjjel elkezdtem gondolkodni, hogy kell-e mennünk vagy sem... jól fájt a hasam, de nem rendszeresen, meg nem is rendszertelenül, hanem szinte egyfolytában...meg kőkemény volt a pocim folyamatosan.. aztán elaludtam és 3kor megint arra ébredtem, hogy csak fáj..de reggel 7re el múlt minden, mintha mi se történt volna. :lol:

Kép
Kép
ronci

Amúgy azért van ekkora pangás, mert már majdnem mindenki babázik, alig vagyunk már akik nem...

Kép
Kép
ronci

:-) jó hír:-)

Edit írta:ma hajnali 02:06-kor megszületett Szalai Villő
.Sajnos császár lett a vége,de mindketten jól vagyunk.Drukkok mennek a héten szülő lányoknak.

zsolti

Nekem pl ebben a pillantásban is fáj, de mire leírtam, már csökken az intenzitása.
Olyan, mintha keresgetné a babó, hogy merre van a kijárat.
Tuti kiderül majd, hogy a baba feje nem fér át a szülőcsatorna csontos részén, és ezért nem jut el a méhszájig. Mondjuk tök kíváncsi vagyok, hogy csináltak-e valamit ezek a fájások odalent. De csak kiesett volna már az a takony belőlem, ha igen. Vagy nem?

Kattkat

Kép
kattkat

Jajj de jóóóó!!!
Hip hip hurrá!
Végre babázhat Edit is! :lol: :lol: :lol: :lol:
Gratulálok Villőhöz!
Ezt a nevet meg hogy fogják kimondani a skótok? :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

Hála az égen tuti nem tudják lefordítani:D

zsolti

Gratula Editnek és Villőnek!!!!

Anita!!! :cry: :cry: :cry: Te is asszem évekig akkor leszel nyugodt, ha alatta a légzésfigyu...

Én úszom a házimunkában. Ki kell vasalnom a 62-es ruhákat. Csak sajna a legtöbb tavaszias. Hát, majd meglátjuk. De Lucával ezek áprilisban kellettek. Kolbászka meg már lassan kinő mindent... :roll:

Ráadásul elkezdtem dobozolni a költözéshez a nem kellő dolgokat. Nagy raktár a lakás. Rémes. Emellett éjjel velem aludt Nyunyi, mert óránként kajált. Bezzeg most éjjel annyi tejem volt, hogy átázott a matrac... :evil: Nappal miért nincs ennyi????
Vendég

Sziasztok!

Gratula Editnek! Kivárta szegény az idejét a boldogságnak.

Zoli, olyan jó olvasni a soraidat, teljesen meghatódom tőle. Nem hinném, hogy az én Zsoltim írni fog, de lehet, majd ráveszem.

Az újraélesztős írást lementettem a gépemre, azt hiszem ki is fogom nyomtatni. Biztos, ami biztos.

Kattkatt, nálam is elkezdődtek tegnap a "késszúrkálások". Nekem voltak (vannak) derék-has környéki görcsök is néha e mellett. Nem tudom, mi lehet ez a szurkálódás, de nagyon fájdalmas tudott lenni este. :shock:

Kép
zsizell

Jó reggelt!

Gratula a kicsi Villőhöz! Edit már jó régen várta ezt a pillanatot! :)

Én asszem megfázítottam magam tegnap, annyit nyitogattam az ablakokat anyuéknál magamra :(
Az egész napos rossz közérzet hányingerré és szédüléssé fajult estére, utána meg bedurrant a torkom és tiszta takony lettem, totál nem kaptam levegőt és fulladtam... És a bal szemem is begyulladt kicsit.
Annyira szarul voltam, hogy megittam egy Neocitrant, hogy tudjak aludni.

Ma reggel kicsit jobb lett, de ne vagyok százas, a torkom meg a szemem még mindig szar, lázam nincs.

Lapítok, mint szar a fűben, hogy elmúljon, mire Berci jönni akar :?

boruska

Ja, és a tegnapi kakaós csiga jó lett, azért csak megkóstoltuk, meg reggelire is az volt, jól sikerült, csak egy kicsit kisebb tepsibe kell legközelebb tenni, mert így nem nőttek össze, és picit kiszáradtak.

boruska

edit: Gratulálok Villő babához. Sok tejcsit és jó egészséget nektek.

nóri: Barnus nekem is már kezdi kinőni a manó csomagos cuccokat. Már lassan az 56-os rucik jönnek. :)

zsizell: Tamásom sem írt volna semmi esetre sem. Ez nem az ő stílusa.

Barbus este megint aktívkodott, de éjszaka szépen aludt. Ezt a tegnapi 610 ml-t azért megkérdezem. Mindjárt megyünk a dokinénihez a 4 hetes vizsgálatra. Betettem a fülbevalóját is, ha elég bátor leszek akkor berakatom neki.
vicky79
Budapest III. kerület

Boruska!!! Én sose növesztem össze a csigákat.. és mindig jó puhák maradnak.. nem sütötted kicsit sokáig őket? Vagy lehet, hogy több vajas-tejet kellett volna rákenned félidőben..
Edit!!! Gratula Villőhöz! Majd várjuk a történetet!!!!

Kép
Kép
ronci

Ronci, lehet, hogy túl is sütöttem :oops: Nem volna meglepő, általában mindent túlsütök/túlfőzök egy picit - fixa ideám, hogy nyers marad :)

boruska

Bori: én sem szoktam összenöveszteni őket. Szerintem is kevés tejcsit pocsoltál rá félúton. :wink:

Kép
zsizell

Zsizell!!! akár szülhetnénk is ma már, nem??? :lol:

Kép
Kép
ronci

Zsizell, alkalomszerűen szurkálsz vagy van benne valami rendszer?

Kattkat

Kép
kattkat

Gratula Editnek és Villőnek!!!! Gyors gyógyulást és sok sok tejcsit kívánok.

Ronci. Köszike. Én is mentem és kinyomtatom. De ne legyen rá szükség. :roll:

Bea nagyon gyanús. :shock:

bellerreni
Eger

Ronci: hát nem ártana. Főleg, hogy nekem a mai nap az egyik kiszámolt napom. :D Neked mondott már valamit a dokid, hogy meddig tartja bent a babád?

Kattkatt: ma eddig egyszer-kétszer szúrkálódtam. Tegnap meg nagyjából rendszeresen, de nem percre pontosan, de úgy a fájásokkal összhangban. Még zuhizni is elmentem, de nem erősödött, nem is gyengült. Végül persze elmúlt éjjelre.

Kép
zsizell

Köszönöm a drukkokat és a gratulációkat!
Tegnap hazajöttünk a kórházból. A szülésen ki voltam akadva annyira gyors volt, amikor kibújt csak azt kérdezgettem állítólag (mert én nem is emléxem rá), hogy „ennyi?, ennyi?” :D

17:15-kor felvettek papíron a szülőszobán, majd bementünk a konkrét szülőszobába, ott CTG-t rám tették, én meg gondoltam kipróbálom a labdát. Kábé innentől kezdett picit fájni a dolog, eztán jött kb. 10 db egyre erősödő fájás, de ezek nagyon nagyon fájtak, aztán szóltam, hogy szerintem jön a baba, felmentem a szülőágyra és gyakorlatilag kibújt a feje, aztán a többi. Az orvos akkor esett be az ajtón, amikor már jött a feje a babának, még utcai ruhában volt. Gátmetszés nem volt, mivel idő sem lett volna rá, olyan gyorsan jött a buksi, szerintem a gátmasszázs miatt tágult ennyire jól.

Baba gyönyörűséges és egy igazi ipari atomporszívó annyira szopizik, tej van ezerrel hála ennek, meg sebes és vérző mellbimbó is, ami iszonyat fáj :(
Ja és 2 nap alatt 220g-ot hízott, már a második napján megállt a súlyesés és elkezdett hízni :)

Képet majd dobok természetesen, meg cserélek majd vonalzót is, de most próbálok előbb visszaolvasni!
lara

Hát majd holnap meglátjuk mit mondanak amnioscopia után...
Az előbb megkérdeztem Blankát, hogy Ő hogy is gondolja, mikor akar kibújni: soroltam neki a napokat, hogy : ma, holnap, pénteken, hétvégén..és a hétvégénél bele rúgott a kezembe.. aztán pontosítottunk: megint mondtam, hogy ma, holnap, pénteken, szombaton, vasárnap: és itt megint bele rúgott a kezembe...tök cuki volt.. :lol: :lol:
:lol: Bár szerintem mindig az utsó szavamat várta meg.. :lol: :lol:

Kép
Kép
ronci

Lara!!! üdv újra otthon!!! de tutti szülésed volt! irigylem! :lol:

Kép
Kép
ronci

Lara!

Porszívó: De jó!!!! :lol: Tényleg villámszülés volt. Ne is költözz messzebb a kórháztól, ha akarsz még gyereket!!! :lol:
Én is néztem a lábam közt a "kiesett" gyereket és kérdezgettem, hogy Ennyi, tuti kint van? Nem hiszem el!!! :shock:
Vendég

Ronci
Köszi a leírást.
Mindjárt én is megkérdezem Blankámat, mikor óhajt körülnézni a nagyvilágban.

Edit
Gratula Villő bébihez:)

Lara
Te jó ég, nem semmi lehetett :shock: :shock: nem hiába jósolgattál már hetek óta...
Lényeg hogy minden oké volt.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ronci - azt jól értem, hogy egyszerre kell a pici szájába és orrába fújni a lélegeztetésnél?
engem érdekelne a többi tudnivaló is, ha belefér az idődbe :wink:

Edit, hatalmas gratula nektek Villő babához :lol:

Ú Lara úgy látszik a kis Lénák már csak ilyenek, nekem sem hitte senki, hogy 2-3 ujjnyi méhszájról 20 perc után nyomni kell, de aztán mégis igazam volt :wink: modjuk az a 20 perc nagyon brutális volt :oops:
bár nálunk akkor már oxitocin volt bekötve, hogy legyen valami fájás legalább... ti még minket is leköröztetek.

Én is úgy éreztem, hogy nagyon gyors volt, talán hihetetlenül is, de hinni csak a varrás után hittem. Ja és még majdnem a gátvédelem is sikerült... Mondjuk Lilla jóval nagyobb fejjel már egyszer végig nyomult, szóval így azért könyebb dolgom volt.

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri Te nem érzed Lucát hatalmasnak Noncsi után? én ma azon gondolkoztam, Lillát a kórház előtt mennyire kicsinek láttam, most meg óriásnak tűnik :roll: :roll:

KépKép

KépKép
beneildi

Ildi! igen egyszerre kell az orrába és a szájába fújni..többek között azért is mert olyan pici, hogy nehéz lenne csak valamelyiket bekapni..
konkrétan melyik téma érdekel???mondd és akkor leírom..

Kép
Kép
ronci

Amúgy érthetően van leírva, amit leírtam? mert próbáltam mindent megmagyarázni külön is, csak lehet, hogy nekem nem tünik fel ha valami nem egyértelmű...mert nekem az.

Kép
Kép
ronci

Ronci és Kattkat! Ejnye, hát ti még nem vagytok a kórházban? Mars befelé azonnal!!

Zuzmoo, gratulálok Bendéhez, nagyon jó a szopis kép!

Edit, neked is gratulálok Villő babához!!

Kakti, Lili meg akkora lett mint az én Lénám? :) Gratulálok!!! Gyönyörű baba!

Nóri, olvasom, hogy Noncsi is hasonló lendülettel szopizik, mint nálunk Léna. Jó neked, hogy nem sebesedett ki a cicid, nálunk volt olyan, a második napon, hogy nem tejes volt a szája Lénának, hanem véres, meg körbe az álla is…a kis vérszívó :) Azt mondta a férjem: „Nem a tej kell ennek, hanem a hús!” :D :D

Ildi, hát igen, a Lénáknak a gyors szülés a védjegyük, lásd Nóri Noncsi Lénáját is :)
lara

Sziasztok!
En meg mindig egyben, semmi fejlemeny. Vagyis annyi, hogy tok jol erzem magam, neha van egy-egy fajas, de ritkan is, rendszertelenul is es gyenge is, azutan semmi. Szoval nem vajudok. :D
Nagyon jol aludtam ejszaka, sot, most is tok faradt vagyok, ragad le a szemem. Ezert is nem irogatok, mire vegigolvasom az ujabb hozzaszolasokat, addigra elalmosodom.
Viszont most tavozgat a nyakdugom! Nemtom, hogy eddig hol kapaszkodott, de gondolom nyilhattam meg tovabb ket ujjnyirol, hogy megindult.
Hat, nekem nagyon olyan erzesem van, hogy holnap kettore vonulunk csak a korhazba es csak akkor lesz ebbol gyerek, de sebaj. Addig meg nagyon sok mindent tervezek, szeretnek meg ma is csavarogni, illetve en is sutok kakaos csigat. Es meg aludni is akarok.

Anita!
Ez a nem-vesz-levegot-a-baba dolog nagyon durva, huh, en teljesen ki lennek keszulve. Megertem, hogy bogtel, en talan el sem mernek mozdulni mellole napokig. Nagyon remelem, hogy kiderulul a kivizsgalason, hogy mi okozhatja, illetve tudnak adni tanacsot.
A beteg lanykadat is sajnalom!

Editnek nagy gratula a babahoz, az biztos, hogy nagyon megerdemelte mar a szulest.

Kattkat!
Epp tegnap jott a dokihoz egy kimama, o ot napos tulhordasban volt. Hat, nem nezett ki tul boldognak. Egybol eszembe jutottal es inkabb nem is kerdezoskodtem tole tovabb.
Vendég

Bea pihenj még amíg tudsz! Szerintem még ma meglesz a baba!
lara

Ildi!

Dehogynem! Csak néztem a hatalmas kezét, lábát. Nagy fejét! :shock: :oops: Meg kérdezgettem magamtól, hogy mikor lett ekkora??? Pedig szülés előtt sokszor ölbe vettem az én kis pici Lucámat. Most olyan nehezen emelem, mint a cementes zsákot. :lol:

Nekem 2ujjnyiról 12perc alatt lett gyerek. Szerencsére pont ott kaptam meg az EDA-t, mert különben én sem éltem volna túl. Így is éreztem, hogy centinként halad lefele...

Lara!

Kemény seb nem volt a cickómon, de baromira fájt. Én is sírva szoptattam. Lucával véres is volt, most mást kentem rá és szellőztettem a dudáimat. Így jó lett! :lol:
Vendég

Ildi!

Mekkora lett Léni feje??? :D
Vendég

Lara! én bemehetek a kórházba, csak az a baj, hogy haza is küldenének!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

írt zuzmooo: sajnos nem engedték őket haza, magas Bende bilirubin szintje, próbálja óránként szopiztatni, de nagyon aluszékony :(
stephie

egyébként azt mondták még anno, hogy a gyereknek először a szája színét nézzem, hogy elszürkül-e....Na hát mit mondjak, se a kórházba, se itthon nem néztem hogy miylen színű a szája, csak cselekedtem minél gyorsabban :shock:
stephie

Nóri, neked mikor gyógyult be a sebes cici? Én csillagokat látok, valami iszonyatos fájdalom...inkább mégegyszer szülnék, csak ne legyen ez :(
Mit kentél rá? Én pár napig Garmastant kentem rá, most meg már semmit, csak anyatejet, meg én is pucér vagyok, hogy szellőzzön, nem tudom jó lesz-e igy, de félek, hogy még hetekig ilyen marad...(?)

Ronci, jóslók semmi? pedig együtt jóslóztunk...
lara

LARA!!!
DRAKULÁLOK
MILYEN VOLT??

zsó
Kép
pcd1985

Ildi
emlékszem amikor én hazavittem a kisebbik fiamat hirteken óriásnak láttam a 2évest:)

Lara
Tesók hogy fogadták a hugicát?
cickók...nekem is lenyúztak egy bőrt róla a fiúk...kis vámpírod....már nem emlékszem mennyi ideig láttam csillagokat a szopi elején....biztos most is így lesz. fogaimat össze kellett szorítani emlékszem úgy fájt...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tegnap lelkifurdalást éreztem, hogy sosem vagyok itt és nem csatlakozom,de nehezen szakadok el az én csodálatosan szép lányomtól.
Volt hasfájós napunk is, nagyon kínlódott, és bevallom öszintén én rohamot kapok ha rajtam kívül más megfogja, ugyhogy ugy vagyunk, mint a borsó meg a héja.
Együtt is alszunk többnyire

Meg most áll be ELVILEG a kereslet -kínálat tejtermelésem...
Tényleg erről tudtok valamit írni?
Nekem olyan stressz, hogy nem ömlik a tej a mellemből, csak épp van...és remélem elég a lánynak,. bár mindenki szerint jól néz ki, és mérem is, de.....
mindíg ott a de.....
üdv mindenkinek, az uj babásoknak gratula

zsó
Kép
pcd1985

Hát megpróbáltam átfutni az eddígieket, de megakadtam Zoli-Kakti szülésbeszámolóján
gyárekek!
nekem még 3 hét után is olyan megrázó a szülésre gondolni, hogy szó szerint a hideg futkosott a hátamon.
azt hittem idáíg h. ezt csak ugy mondják, de tényleg van ilyen
annyira nehezen dolgozom fel, hogy még a mai napíg elsírom magam ha beszélünk róla anyámmal, vagy ha elmesélem, vagy most is ahogy írok róla, pedig császárom volt, és az a durva, hogy el sem tudom képzelni, h. pl. Kakti hogy bírta megszülni a gyerekét.
Szoval le a kalappal mindenki elött, aki a szó szoros értelmében szül.
Azt szoktam mondani, annak aki bátorkodik megjegyezni, hogy én mennyire puhány vagyok(pl. a kedves apa), hogy a fájdalomnak nincs mértékegysége, közbe mindenkit egyformán kezelnek ebben az esetben protokoll szerint adnak ezt-azt rá.
ha most nekem holnap szülnöm kéne pffff
és ezek után még egy gyerek??
én még mindíg szeretnék, de max örökbefogadni...
MÁS
ahogy belekukkantottam az előző oldalba, látom, nem csak én szenvedek a szoptatásos-bizonytalansággal.
ez meddíg lesz ilyen? amig szoptatok??
mik a jelei az éhenhalásnak :) ?

zsó
Kép
pcd1985

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?