Új privát üzeneted érkezett!

Kika-Kriszta! Üdv itt közöttünk! Természetes, hogy befogadunk.

Süncsi! Irigyellek a kikapcsolódásért. Gyönyörű a hely, ahol voltatok.

Szöszi! Ha nem sebesedik a melled, nem fáj ettől a szoptatás és a csöppséged is hatékonyan tud szopizni, akkor egyáltalán nem gond. Az úszülötteknél szokott inkább gond lenni belőle.

Panó! Állítólag a várandósság alatt is megváltozik a tej íze. Nálunk is fittyet hánytak erre a csemeték, és mindkettő lelkesen szopizott tovább.

Kátolyi! Ahol én szültem, ott minden babánál még a benntartózkodás alatt megcsinálják a hasi- és a koponyaultrahangot. Csípőszűrésre, meg mi is az Ortopédiai Klinikára mentünk a Karolina útra.

Orsi! Látom kicsit hullámzóak a dolgok még nálatok. Kitartás, előbb-utóbb az egyszer fent, egyszer lent játékból a fent lesz a több. Nálunk ez már háromszor bebizonyosodott.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Sziasztok,

először is
Kátolyi,
én még nem is üdvözöltelek, tehát SZIA!!!KépKépKép
Megmutatod nekünk Laurát?
Az én Dorkámnak is hasonló beceneve van: ő Bandzsulka Mazsolka, és ahogy Jerry megjósolta, néha Mazsi lett a hosszú névből Dani szájából.(ő a fiam, 6 éves)

Chello,
ezt már nemigen fogod olvasni, de csak szorítani tudok értetek, és nagyon szeretném, ha megtalálnák a baj és fájdalom forrását.
KépKépKép

És akkor Süncsi-féle ötlet nyomán:
"gondolatban mindenkinek válaszoltam, esküszöm". de annyit írtatok tegnap délután óta, hogy képtelenség lereagálni (isteni magyar szó ezKép)

Mi ma délelőtt a Bethesdában voltunk orr-fül-gégészeten Danikámmal, rtg, stb, jövő héten újra, a kapott gyógyszerek hatásáról beszámolni. Egyébként pozitív csalódás volt a kórházi környezet.

Süncsi,
gyönyörűűűűűű!!! Akkor már együtt imádjuk OsztrákiátKép
És kisvejem csodás kiskrapek, remélem, leányom ízlése hasonlít majd az enyémhez, és ő is el lesz ragadtatvaKép
Bátrak és ügyesek vagytok, hogy medencéztetek! Mi is törjük a fejünket, hogy elvisszük jövő hónaptól Dorkát bébiúszásra. Én Danival is annak idején csak azért mentem a tanfolyamra, mert akkor felmelegítik a vizet egy kicsit, a gyakorlatokat nem annyira követtemKép

Nalika,
én kétnaponta elautózom a Foltvarázs előtt, és azt hittem, még nincs nyitva!!! Hónapokkal ezelőtt írtam már Nandának, hogy építik a boltot...Kép
Muszáj lesz bekukkantanom, de majd itthon hagyom a pénztárcámatKép
FotókKépKépKép Ugye, mind nekem jött?Kép

Linó,
de jó, hogy ti már alszotok éjjelKép
E-mail...nem felejtettem el, dehogyis, de még nem volt rá érkezésemKép
Sírás sötétedéskorKép
És akkor tisztázzuk, melyik is az a bizonyos lángosos? Kisdió? Amelyik abban a szűk utcácskában van a dombra menet, vagy amelyik a patak-partnál a HÉV felé menet?

Kisdió,
mi Erzsébetiek vagyunkKép Mehetünk akkor hamarosan egy kis gesztenyegyűjtésre...Lányok, valaki még?Kép
AutózásKép DugóKép

Ildikó,
de édes vagy, apa besegít, és te máris közénk jössz!!!Kép
Jót nevettem az "after 2 years..."-onKép

Rita,
fotókKép
Én eddig úgy tudtam, a férfiak szokták elfelejteni néha az évfordulókatKép

Linda,
anyósKépKépKép DE azért egy kicsit hadd segíítsenek!
Jó egy szomszéd a házbanKép
Légy ügyes továbbra isKép
Ölellek

Orsi,
talán nektek is segít a cumiKépDorka csak akkor kapja, ha láthatóan álmos és aludni akar, és mindig bejön. Ha kiköpi, akkor nem is akar aludni, de ritkán fogok melléKép

Swen,
na azért...KépKépKép
Éljen a bólyi túrós...És mi az a trükk?! Miről maradtam le?
Dorka éjjel 1 és 2 körül ébred fel, ma pl. meg is szoptattam negyed 3-kor, utána aludt tovább, én csúnya anya meg felkeltettem fél 7-kor, mert mindenképpen meg akartam szoptatni, mielőtt Danival elmentünk orvoshoz. Szegény azt sem tudta, mit akarok tőle, de azért nekiállt...egészen 11-ig el is volt, apucija akkor szoptatta megKép

Zsuzsa,
jó, hogy Zsófi nem ébred rá...Majd szólj, mikor hagyja el megint Edina az éjjeli evéstKép

Na, most ennyit, több most nem megy.

Zita,
az Aranytíz még mindig nyitott kérdés, emilen fognak válaszolni, de nagyon örülnek, hogy rájuk (is) gondoltunkKép

Lányok, akkor Zitával elkezdtük szervezni az októberi találkozót!!!
Most frissítek, mit írtatok az utóbbi órákbanKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Kika,
szia!!!
Aki ismeri Zsuzsát és Süncsit, csak nagyon jó ember lehetKépKépKép
Gyönyörű neve van a lányodnak, én is hezitáltam az Annán...
Esetleg egy fotó...? Vagy arcképes igazolvány bemutatása?Kép

Zsuzsa,
átaludtátok...? A mázlista...
Dorka csak jobbra fordul a hasára, és az valami nagy szám, ahogy kiszedi maga alól a karocskájátKép

tali:
még árat nem tudok az Aranytíz-ről (V.ker, Arany János u.10.), de a Mikkamakka midenképpen szuper lenne, a nagyobb lurkóink miatt...Becsszó, ott még én is el tudok játszaniKép

Beszéljünk konkrétabban:
1. Szerintetek a hétvége vagy inkább hétköznap? Én pl. simán kihagyom az ovit, ha hétköznapra tennénk.
2. ki az, aki már most tudja, hogy valami miatt nem vállalkozik az útra?(csak majd bánatosan nézi a fényképeket, amiket megmutatunk utánaKép)
3. mi 3 órát kértünk Zitával, de persze hamarabb is le lehet lépniKép
4. vagyunk néhányan, akik be tudunk segíteni autóval, én Swen-en kívül még egy anyát+babát be tudok vállani.
5. most több nem jut eszembe
6. azt majd megkérdezzük, hogy lehet-e bevinni innivalót, ennivalót.

Pusz
Anitabori

Most elmegyek kisbabát sétáltatniKép
drbusborbala
Budapest, XX.

Anita,
a Foltvarázs nyár eleje óta biztos nyitva van, már akkor jártam ott. Különben a Rákóczi útiba szoktam menni, de az nyári szünetet tartott. Pénztárcád hagyd otthon, vidd a férjedét KépKépKép Én is úgy szoktam. Kép

Panó,
ez is keresztszemes hímzés én csak olyat tudok Kép
Szülni úgy mentem, hogy be volt fűzve a fonal a tűbe Kép A képet már megcsináltam, csak az a fránya tűzőöltés várat magára KépKépKép

Kika,
üdv itt. Kép a mi kislányaink egy napon születtek Kép Te hol szültél, és merre laksz?

Kátolyi,
neked is üdv!

Hajni
nalika

Sziasztok!

Szöszi! Én lemondok minden éremről, ha Botond így alszik, mint ma. Reggel hatkor kelt, aztán szopi után még együtt lustiztunk fél kilencig.Kép Remélem ez a visszaállás jele. Bár tegnap a séta altt is olyan nyűgi volt, hogy ha nem vesszük ki a kocsiból, akkor szerintem végigüvölti az utat.Kép Én is az időre tippelek, remélem az gyötörte meg. Karmolást néha ő is ejt magán, én is csak a körömvágással igyekszem kivédeni. Szerintem majd megtanulja ezt is, mást nem nagyon tudsz tenni ellene. Sétáltatok ma? Bazsó méretei elképesztőek!Kép S még te panaszkodtál a tejedre?!Kép

Lino! És még a fürdés előtti szokásos kiabálás is megvan? Van ezt helyezte át alkonyatra? Mint fentebb írtam, ma Botond is jól aludt.Kép A sapka őt sem zavarja egyáltalán. Sőt még az orrszippantást is élvezi.Kép Persze lehet azért, hogy csak egy nap egyszer kell, mert nincs megfázva, de néha látok benne egy kis váladékot.

Rita! A képeken nagyon szépek vagytok ám!Kép Évforduló, virágKép Nagyon rendes férjed van!KépNyáladzás ügyben megnyugodtam. Képzeld Botond, mostanában annyira élvezi, hogy van nyál a szájában, hogy jókedvében összegyűjti és nagy buborékokat formálva fújkálja.Kép Így napjában anya is pólót vált legalább egyszer.Kép

Süncsi! Ez a súlykérdés szerintem is hülyeség. Ezért utálom az ilyen formanyomtatványokat, meg előre megszerkesztett táblázatokat. Hiszen minden ember más és más, meg minden gyerek is szerintem. Ezeket a mérőszámokat szerintem csak irányadónak lehet tekinteni. Ne is törődj a védőnővel!Kép

Orsi! Éjszaka, gépKép Én is úgy számolnám, ahogy te, hogy egyszer kel Gergő az éjszaka.KépS ez nagyon jó, hidd el hogy el fog jönni az az idő, amikor ezt is elhagyja. Picit megerősödik a pocija, s kipiheni ezeket a nyűgi napokat, meglátod!!!Kép

A. Hajni! Én sem hagynám sírni a picit, Orsival tökéletesen egyet értek! Pocakfájás elmúlásra én is ahárom hónapot tudom, de szerintem ez is gyerekfüggő lehet. Kitartás!!!Kép

Kátolyi! Szép neve van a lánykádnak! Esetleg láthatunk róla képeket? Nektek hogy telik a napotok? Van már napirendetek? van segítséged? Első babád? Bár lehet, hogy ezt már írtad.Kép

Zsuzsa! Edina nagyon édi lehet, ezekkel a gyakorlatokkal!Kép Akkor nálatok is csak egyszeri üzemzavar volt az alvásban.KépZsófi még mindig lelkes ovis? S elmeséli otthon az élményeit? Vannak már barátai? Olyan édes lehet egy ilyen élménybeszámoló!Kép

Kika! Szia neked is.Kép Jöhettél volna hamarabb is, bár emlékszem nekem is olyan döcögős volt a kezdet!Kép Írj te is magatokról minél többet!Kép

Panó!Nagyok jól bírják a kötöttséget a nyár után?

Zita! talihely nekem jól hangzik!Kép

További szép napot!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Süncsi! Csak neked egy kicsit a gyarapodásról! A négyes pontot ajánlom figyelmébe a védőnőtöknek.

<font color="119911"><font size="-2">Gyarapodás, növekedési ugrások

Az igény szerint szoptatott, egészséges kisbabákra jellemző a jó és folyamatos gyarapodás.

Ismérvei:

1. A kezdeti súlyesés nem haladja meg a hét százalékot.
2. A harmadik-negyedik életnapon megáll a súlyesés.
3. Születési súlyát a második hét végére visszanyeri.
4. Gyarapodása legalább heti 12-12,5 dkg, de lehet ennek a kétszerese, háromszorosa is. Ezt azért emeljük ki, mert szoptatással nem lehet túletetni a csecsemőt, ezért akkor sem kell "fogyókúráztatni", ha másfél kilót hízik egy hónap alatt.
5. A gyarapodás üteme a negyedik-ötödik hónaptól kezdve általában lassul. A kezdettől fogva csak heti 12 dekát gyarapodó csecsemőknél ez a lassulás általában későbbre tolódik.
6. Az egészséges, időre született csecsemő hat hónapos koráig megduplázza születési súlyát. Előfordulhat, hogy ez már három-négy hónapos korban is bekövetkezik, ettől kezdve a gyarapodási ütem csökkenését tapasztaljuk. Egyéves korára háromszorozza meg születési súlyát.
7. A kakis pelenkák száma csak kezdetben, az első hónapban alkalmas annak megítélésére, hogy eleget szopott-e a baba. Csak szoptatott csecsemőkre napi három-négy kakis pelus jellemző az első időkben, később, 3-4 hónaposan az sem ritka, ha hét-nyolc naponta van székletük. </font></font>

Most már leszállok a net-ről, mert nem vasalódnak a ruhák.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok későn kelők :-)

Úgy néz ki, múlóban a pocak fájás, lehet hogy ideért a front? Egyébként persze nem hagytam sírni, vagyishogy sírt, csak éppen az ölemben. Sétálgattunk egész délelőtt le-fel, aztán csak elaludt kismókus.

Kika: szia! én is "új" vagyok, és itt mennyi kedves ember van... gyere!

Pzita: találkozó felőlem oké, bár Bálint nem hiszem, hogy értékeli a fejlesztő játékokat, de én igen a társaságot :-)

Panó: küldök neked telefonszámot, okszi?

Drbusborbala: akkor nem vagyunk messze egymástól, én csepeli vagyok :-)

Süncsi: a súly dolog szerintem marhaság. Bálint 2550 g-al született. Hát szépen néznénk ki, ha fél éves korára lenne 5 kg. A gyerekorvos egyébként nekem azt mondta, hogy minél kisebb a gyerek súlya, annál gyorsabban hízik. Szóval ahogy hízik, úgy fog lassulni a hízás üteme. Különben meg addig örüljünk, amíg esznek, nem?

Puszi mindenkinek, majd este még beszámolok a délutánról.

Hajni
Amatőr

Most nem tudok sokat írni, mindjárt indulunk sétálni.

Kika, Kátolyi
Üdv Nektek itt köztünk!Kép

Bori
Én Gergőnek akkor adok cumit, mikor nyűglődik és elkezd cici után sírni, de még nagyon kevés idő telt el az előző óta. Ez olyankor van, ha valami baja van és meg akar nyugodni és ugye a cici erre a legjobb megoldás.Kép Csak akkor meg fáj a pocija! Így meg nagyjából a 3 órás szopcsik megvannak és szerintem ez Neki is jó! Akkor, mikor 5 órát is kibír, akkor nem hiszem, hogy másfél óra után éhes, csak cumizni akar. És sajnos nincs csap a cicin.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

KatolyiKép, KikaKép
En is udv itt!!! Majd meglatjatok, hamar fuggok lesztek, en mar alig birok ki par orat a csajok nelkul!Gyertek gyakran!

swenKép
Ezt ugy erted,hogy fel 9-kor keltel??? Vidd az en osszes ermemet is, csak mondd a receptet!Kép
Persze, hogy setaltunk.Es meg mennunk kell ma legalabb 1.5 orat furcsi elott!Felek, hogy jon az eso...Te zavartad erre?

BoriKép
Valszinu mi 21-24 kozott leszunk Hevizen, ha elotte-utana lenne 1-2 nappal, akkor tuti bevarnam a talit! DE jo lenne!!!

SuncsiKép
Szinten zeneszek vagyunk mi is lassan, ugyhogy ne izgulj, en is azt hallottam, hogy anyatejjel nem lehet tuletetni.

ZitaKép
KOszi! Gondolom, hogy hatekonyan szopik, mert 2.5kg-ot hizott 2 honap alatt...
A hely jol hangzik, gondolom nekunk a parnakat szantatok! Bar a fejleszto jatekokat en is szeretem es majd meggyozodhettek rola,hogy ram is fer!Kép

PanoKép
Tuti jol csinaltad, mindharom gyerek nem tevedthetett!Kép Majd nekem is kuldd at az uj listat!Kepek?

ZsuzsaKép
Mi az a "dikkes"?

Mondana nekem valaki egy arat Pampers 4-9 kg-ra 80db-os kiszerelesben?Mert itt minden magyarorszagi turista pelenkahegyeket vasarol fel,mi az oka? Csak nem olyan,mint a cukor meg a cigi?

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Zita, Bori! Szuper a tali! En benne vagyok! Bar szerintem legjobb lenne hetkoznap, mert sokunknak hetvegen szerintem programjaink vannak. Legalabbis nekem. Szinte mindig jonnek vendegek. Kép En biztosan megyek, ha hetkoznaprol van szo. Ha hetvegen, akkor attol fugg mikor, mert oktoberben lesz Lili kereszteloje es a sogornom kisfianak szulinapja is. Es termeszetesen edesapam szulinapja. Kép
A 3 ora tokeletes! Kép Meg lehet, hogy keves is. Kép
En is be tudok segiteni kocsival. Ha elindul a suzukim. Kép Bar bikazonk az van. Kép Ugyis mindenkeppen kocsival megyek.
Szoval szuper! mar csak idopont kene. Suncsi mikor jon Magyarorszagra?

Szoszi: Koszi a gratulaciot. Kép A kormokkel nem tudsz mit csinalni. Ha eltalalja a szemet az az o gondja, majd leszokik rola. Kép nem tudsz mit tenni. Lili is a homlokat veresre tudja karmolni. Kép hiaba vagom a kormeit, nagyon elesek, mar ha egy picit megnonek is. 6000 gr! huha! Ez aztan a meret! Kép

Orsi: ejszaka. Kép de majd lesz jobb is. Kép Nem lehet, hopgy eszel valamilyen fuszeres etelt? En semmilyen fuszert nem eszem csak egy ici pici sot a paradicsomon. Se fokhagymat nem eszek. A csirkenket is mindig lightosan csinalom. Kép
Az ejjel egyszer dolog mindenkinel mas. Itt a forumon azt vettem eszre, hogy azok a babak, mint a Lili is, akik este 9-kor alszanak el, azok hajnali 3 korul ebrednek, majd reggel 6-7 kozott. Nos ez az ejjel egyszeri dolog. A tied is az, csak te kesobb fekteted le Gergot. Most latom, hogy szep napotok volt. Lili ma nyugosebb a kelletnel. Valoszinuleg a front hatasa.

Hajni: Koszi a gratulaciot. Kép Azert nem vagyok olyan csinos, mint amilyen voltam 1 eve. Kép

Zsuzsa: Hat igen Lili egy nagy ajandek. Ferjem mindig azt mondja egy csoda. Kép

Anita: A ferjem sokkal odafigyelobb ilyen szempontbol mint en. Sokszor kapok tole viragot csak ugy, ezert nem kapcsoltam most, hogy miert kaptam. Kép

swen: Lili is buborekol. Kép ma seta alkalmabol is, es en lyukasztottam ki a buborekokat a szajan. Kép

Puszi mindenkinek Rita
Amator: Hasfajas valtozo, van akinek par nap, van akinek par honap. ezt nem lehet megmondani elore. Fuff a baba pocijatol es, hogy a mama hogyan taplalkozik. En se hagynam alomba sirni a babamat. Kép

Kép
Kép
trita

szöszi: sok helyen volt most akciós! 3650 Ft körül volt az ára!

Zsuzsa
zerko

Gyors sgítséget kérek! Hogy kell megfőzni az édesköményteát? És mennyit adjak a picurnak?
Délután voltunk dokinéninél.Nekünk is van beutalónkKép
Ákos egésznap csak sír. Cirógatom, puszilgatom, és a könnyeim csak úgy hullnak a gyerek arcába.Már tényleg csak a kömányteát nem próbáltuk

Kép
kisdió

Hát én újra itt. Most aludt el a gyerkőc, de szegénynek eléggé melege volt, mert én hülye teljesen felhúztam a redőnyt, és egész délután oda sütött a nap. Szóval most szauna jellegű a szobája, de aztán csak elaludt. Persze minimál ruhában, takaró nélkül.
Nem tudom mi ütött belém, de hirtelen gondolattól vezérelve nem mertem hasra fektetni. Pedig szinte mindig úgy alszik. Valahogy bepánikoltam ettől a csecsemő-halál dologtól. Nem tudom, hogy miért pont most, de elég szar érzés. Ti nem féltek ettől?
Pedig van légzésfigyelőnk, de akkor is.
Lehet hogy egész éjszaka mellette állok majd, amilyen hülye vagyok. Főleg hogy apa csak reggel jön haza. Ilyenkor tisztára meg tudok kattanni.

Na, remélem ez múló állapot lesz nálam.

Mindenkinek jó éjszakát.

Hajni
Amatőr

Rita
Végül is a mustáros saláta lehetett a ludas.Kép Pedig nagyon odafigyelek, hogy mit eszem, de ez most becsúszott. Igaz átvillant az agyamon, hogy "szabad ezt nekem?", de megettem és aztán szívtunk!Kép
Én Gergőt letenném hamarabb is, de nem lehet, az estéink mindig ugyanúgy telnek, nyűglődés órákon át.Kép Most dettó! Tegnap is szinte percre pontosan fél 7-re jött ki a szopcsi, ma is és utána nagyon sokáig nyűglődött. Most elvan a cumival, de az előbb volt egy nagy sírás, most a párom van vele, mert én már nem bírtam.Kép Estére merülök le az egész napos babázásban és ilyenkor jön a neheze és már teljesen elvesztem a türelmem!Kép Aztán meg lelkiismeretfurdalásom van.KépKépKép

Lányok
Van valakinek ötlete, hogy mi a fene ez a mi kicsikénkkel? Hogy minden este ez megy? Pedig most nem hiszem, hogy a hasa fájna, volt nagy kaki, minden, szóval itt állunk tanácstalanul.Kép
Amúgy ma is szuper napunk volt, reggel 5 órát kibírt, aztán 3,5-et, majd majdnem 3-at és csak a séta után kellett 2,5 óra után cicit adnom. Úgyhogy ma egész keveset szopcsiztunk!Kép Az "ebéd" cicizés után nem aludt, de hát fent is kell lennie, de tök jól elvoltunk, csak a vége felé kezdett nyűgösködni, szerintem akkor már fáradt volt, ásítozott is, akkor cumi és azzal elszunyókált velem együtt az ágyban. Aztán szopcsi és bő másfél óra séta, amit végigaludt. Lehet, hogy most is ébrenléti időszak jönne Neki így este, csak azt nem értem miért sír? Valami baja biztosan van, én fáradtságra tippelek. Úgy örülnék már egy nyugodt estének!
Ráadásul ezzel, hogy mostanában fél 7-kor szopcsizik nem tudom mit csináljunk a fürdéssel. Mert eddig fél8-8 körül fürdettük, de így szopcsi után nem tudom mikor lenne jó! A 9 órára gondoltam, és aztán már lehetne is cicizni, nem tudom nincs-e későn? Igaz az egész változhat, tegnap óta van ez a fél 7-es dolog.

Na, megnézem a fiúkat, mert nagy a csend, lehet hogy sikerült elaludnia?

Ha tudok még benézek.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Újra itt, és ha minden igaz most már jövök rendszeresen, kezd rendeződni az életünk.

Csak az utolsó két oldalt tudtam visszaolvasni, így nem tul sokat tudok hozzászólni.

HajniMaci, és akik még porszívózzák a babát: milyen fajta orrszícótok van? A mienk egy Arianna nevezetű, csak az a baj vele, hogy nagyon vastag a vége, nem fér bele a pici orrlukába. Elvileg nem kellene beledugni, de ha csak odateszem kívűlről akkor csak összehúzza az orrát és nem jön ki semmi. Van valakinek valami jobb konstrukció?

Chello: sajnálom hogy kórházba kerültök, de remélhetőleg kiderítik, hogy mi a baj.

Ennyi volt, Manó kiabál. Attól félek, hogy máris elkényeztettük, nem hajlandó gyakorlatilag a kiságyában aludni, csak velem vagy rajtam.

Jerry
jerry

Szia Orsi!

Most van idom irni, Lili mar 1 oraja bekesen alszik. O mindig 8.30 es 9 kozott alszik el este. Jo alvo. Szoval nehogy azt hidd, hogy mi nalunk is bekesen alszik el a gyerek. Kép Lili mostanaban minden esti cicizesnel nyugoskodik, de elegge. Mint mar irtam 10-15 percig mohon szopizik, majd elkezd nyugolodni, esetleg uvolteni. Kap egy cumit, felultetem. Igy pihen 5-10 percet, majd ujbol cici es akkor elalszik. Ha nem, megint pihentetes cumival es ujbol ciciproba. De ezek nalunk nem tartanak sokaig. Viszont Lili is ugyanolyan volt mint Gergo annyi idosen. Bar sose tartott olyan sokaig mint neked, de a Lili mar delutan 4-tol kezdte olyan pici korban a nyugolodest. Viszont o mindig 8 es 9 kozott elaludt, hacsak nem volt eppen hasfajasa. En megint csak Spock konyvet emlegetnem. Mar egyszer irtam neked, hogy el kene olvasni. Olvastad? Benne van a konyvben az esti nyugolodes is. Az idegrendszer es bel-gyomorrendszer fejletlensege miatt van. Az egesz napi szopcsi, eves, ebrenlet, a sok uj informacio a babanak estere kifarasztja ideg- es belrendszeret. Ezert olyankor van a nyugolodes es siras. Kb. 3 honapos korig ilyen lesz, utana el fog mulni. Lilinek is eszrevehetoen egyre kevesebb a nyugos oraja. En ezt azota vettem eszre, amiota egyre tobbet mosolyog, felismer dolgokat es kommunikal velunk. Kezd az idegrendszere kifejlodni. Neked is azt tudom csak tanacsolni, hogy turelem. Egyebkent Lilinek is siros es nyugos napja volt ma, de tuti es biztos vagyok benne, hogy a front miatt. Nagyon fulledt meleg lett es raadasul jon a hideg holnap.
Hogy oszinte legyek, ez teljesen termeszetes, hogy Gergo igy viselkedik, hiszen meg nagyon picike. De ahogy no, csokkenni fognak ezek a nyugos idoszakok. Az esti fel 7-es szopit es utana a kesoi furdetest illetoen, ha nektek igy jo es kenyelmes, akkor maradjatok ennel a rendszernel. En azert csinalom a 8-9 kozotti elalvast, hogy utana meg tudjunk a ferjemmel tevezni, esetleg vacsizni, es beszelgetni. Mi nagyon sokat szoktunk. Kép Nekunk igy kenyelmesebb es pihentetobb. Ha faradt vagyok le tudok fekudni akar 21 orakkor is.
Na elaludtak a fiuk?
Lili egyebkent mar nyul a targyakhoz. A plussmacikat meg nem tudja megfogni, de kepes a kezeivel a szajahoz tolni es bekapja oket. Mindent bekap amit a szajahoz tol. Kép Elofordul, hogy sikerul megfognia es a szajaba tennie, de szerintem ez veletlen, nem tudatos.

Kisdio: Mi tortent? Milyen beutalo van? Remelem nincs semmi komolyabb gond.
Edeskomenytea megfozesenel nincs otletem, de nincs rajta a csomagolason? En baby teat hasznaltam, ami filteres, igy konnyu elkesziteni. Cumisuveggel adtam a Lilinek. Langyosan.

Jerry: hat tenyleg tenni kell valamit, hogy ne csak veled vagy rajtad tudjon elaludni. KépProbalkoztatok mar valamivel?

Jo ejszakat mindenkinek.
Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Már csak panaszkodni jöttem, teljesen szar volt ez a nap. A gyerek óránként felébred és olyan, mintha enni akarna, de nem hinném hogy éhes lehet. Nem értem, és ez olyan rossz érzés.

Az esti nyűglődésről annyit, hogy a hasfájós babáknak állítólag minden nap ugyanakkor van gondjuk, és általában este. Persze, sok más dolog miatt is lehet.

Kisdió: szerintem baby teát igyatok, nekünk eléggé bevált, filteres, nem kell vele vacakolni. Az is édeskömény tea, csak van benne kamilla is, ami ráadásul nyugtató hatású. Én csak ajánlani tudom. Mi minden evés előtt és után megiszunk kb. 10-10 ml-t. Megjegyzem most is előfordul hasfájás - pl. ma - de azért nem mindegy, hogy minden nap fáj, vagy kéthetente egyszer. Sok sikert!
Amatőr

SziasztokKép

Egy utolsó bejelentkezés.Kép
Ma elfelejtettem írni, hogy 4 hetesek vagyunk!Kép Már ilyen nagy a kicsi fiam!KépKépKép

Rita
Köszi a választ, igazándiból elég türelmes vagyok, csak mikor este fáradtan kezdődik a nyügi és a párom sincs itt (átszaladt Anyukámhoz), akkor nagyon rossz, valahogy akkor összeomlik a türelmem. Aztán megjött Karcsi, átvette a picurt, mondta hogy nyugi és minden visszazökkent a helyére.Kép
Mit nem adnék én is, ha 9-10 körül elaludna és jutna időnk egymásra! Mi is beszélgetősök vagyunk, meg szeretünk együtt megnézni egy jó filmet, de azt hiszem erre még várni kell! Igaz, ma a cumi jóvoltából megnyugodott Mókuskánk és elvolt negyed 10-ig, aztán megfürdettük és szopcsizott, most várjuk, hogy elaludjon. Kíváncsi vagyok ez után a fél 10-es szopcsi után mikor kér megint enni!
Különben mikor bementem hozzájuk Ő aludt, Apukája tévézett.Kép

Na, gyorsan el zuhanyozni, aztán irány az ágy, ha Gergő is úgy akarja!Kép

Jó éjt mindenkinek.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Kisdiónak:

2003. nyár végi babákból:
"Édesköményből 2 deci forró vízhez egy csapott evőkanálnyit tettem, 10-15 percnyi áztatás után leszűrtem, pici cukor hozzá és már kész is. Ebből szerintem elég is ekkora adag egy napra, mert nagyobb mennyiségben tényleg már nem használ. Viszont saját tapasztalat, hogy kevés belőle nagyonis hatékony "
Szintén ezt találtam:
http://www.bebilap.hu/csecsemogondozas/gyogynoveny/edeskomeny.htm

Amúgy ha még teheted, létezik egy Mecsek tea nevű készítmény! Az édeskömény+kamilla! Próbáld ki azt!

Zsuzsa
zerko

Orsi: türelem, minden nappal egyre könnyebb lesz!
Én is most tettem le Edinát nemrég, de ő ma este nagyon aranyos volt Kép
Amúgy minden baba nyügösebb este! Addigra ők is fáradtak már! És nekem is van lelkismeret furdalásom, ha én is az vagyok, és nincs annyi türelmem Kép
Gratula a 4 héthez!
Nyugodalmas jó éjszakát nektek!

Zsuzsa
zerko

Eszembe jutott egy hülye dolog, de lehet hogy nektek segít. A "szoptatós" diéta szinte teljesen ugyanaz, mint az én epe-diétám. Semmi puffasztó, fűszeres, szénsavas, stb. Bár gondolom ugyanúgy ahogy nem minden epebeteg lesz rosszul ugyanattól ez a babáknál is változik. Szerintem a hasfájós babáknál érdemes lenne utánnaolvasnotok, hogy mik a tilos, és mik a kerülendő ételek. A lényeg az, hogy én az epekövem miatt ugyanúgy nehezen emésztem meg ezeket a dolgokat, mint ahogy a babák az éretlenségük miatt. És vannak ám meglepő dolgok. Például gondoltátok volna, hogy a dobozos májkrémet megehetem, de a kenőmájast nem? Fura, de tényleg így van. Sőt, még a vajjal is óvatosan kell bánni. És tény, hogy akkor is fáj, ha nem eszem rendesen, és akkor is ha bezabálok.

Lehet hogy Bálinttal együtt kéne ennünk Kép

Na, ez csak egy kis okoskodás volt, de hátha segít.
Amatőr

Sziasztok!

Orsi: majdnem minden babánál van ilyen esti sírásóra, kinél hosszabb, kinél rövidebb. Három hónapos korra mondják, hogy elmúlik. Én inkább arra tippelnék, hogy az egész nap sok még nekik, nem tudják feldolgozni, mint a hasfájásra. Milyen volt az éjszakátok? Nálunk Kata továbbra is fél9re elalszik, és két variáció van: vagy 7-fél8 körül kel fel először, vagy 5 körül (ez jóval ritkább), de akkor visszaalszik 9ig is. Nekem Lili volt olyan hogy eleinte 11kor aludt el, de aztán próbáltuk egy kicsit emberibb időpontra hozni ezt, mindennap kb 10 perccel hamarabb kezdtük az esti fürdést, szopizást, és így egyre hamarabb sikerült elaltatni.

Linda: hogy vagy? Hogy bírod?

Swen: nem is írtam volna, hogy az esti nyüglődés már rég elmúlt? Most van helyette ez a: utálom, hogy este van és sötét sírás, de ez rövidebb. Vagyis tegnap este nem is volt, úgy tűnik ez csak két napig volt. Kata továbbra is jókat kacag, főleg az esti pucérkodós-szeretgetős félóra-órában, amikor apa játszik a nagyokkal (apa hiányában ők játszanak egymással, csak az nem tart ilyen sokáig), addig Kata pucérkodik, bent a mi ágyunkban, csak velem kettesben, ez a mi óránk Kép Botond, hogy bírja ezt a hülye szeles időt? Kata nem Kép Orszippantásról nem tudok nyilatkozni, még nem kellett.

Tali: nekem jobb lenne a hétvége, hétköznap elég nehezen tudom megoldani az ovi miatt, ha meg nem mennek oviba aznap és hozom magammal őket, akkor egész biztos, hogy a három gyerek mellett egy szót sem fogok tudni beszélni senkivel. Mikkamakka amúgy nekünk tökéletes lenne. Biztos a másik is csak azt nem ismerem Kép

Bori: én a Hévhez közeli utcában lévő lángosra gondoltam Kép Örülök, hogy jók voltak a tapasztalataitok a Bethesdában, ilyet is ritkán hallani, hogy valamelyik kórház normális.

Jerry: gyere sűrűbben és írjál sokat!!! Kép

Szöszi: karmolásra semmi ötletem Kép Kata eddig egyszer-kétszer csinálta, de akkor jó csúnyán. Talán ha megtanulja teljesen koordinálni a mozgását, akkor nem csinálja majd, addig meg marad a körömvágás. Szoptatás: nálunk is mind a három gyerek így szopizott, semmi bajuk tőle. Ha fekve eszünk még akkor se mindig fordul felém, hanem csak a fejét fordítja oda. 6 kiló?! Kép Kép Kép

AmatőrHajni: szerintem ne hagyd hogy álomba sírja magát!!! Próbáld megvigasztalni, vagy elringatni kicsit. Hasfájás változó hogy meddig tart, azt mondják elvileg 3 hónapos korig. Nekem szerencsém van, egyik gyerekem se volt hasfájós, csak ritkán fájt a pocakjuk. Remélem tudtál aludni és nem pánikoltál egész éjjel. Nekünk is van légzésfigyelőnk, engem megnyugtat. Az ember lányának meg néha vannak hülye félelmei, akár indokolt, akár nem. Nekem kajálásra azt mondták, hogy ami engem puffaszt, az a babát is.

Hajni: lányok úgyis sokat emlegetik a vasutazást Kép majd szólok, ha megyünk. Képet nemrég raktam fel, talán a múlt héten, meg van három album a profilomban, ott vannak az új képek.

Kátolyi: szép neve van a kislányodnak. A mienk is hallgat a Mazsi névre is (többek közt) Kép UH szűrés: nem kötelező, nekünk a doki nénik minden babát elküld két hónapos kora körül egy komplett UH vizsgálatra. Így a Karolina úti szűrésre csak 3-4 hónapos kora körül kell vinnem.

Zsuzsa: Katának eddig semmi baja nem volt a sötétséggel, éjjel sem, nem tudom mi volt vele két napig, mert tegnap már nem csinálta. Apa úgy tűnik itthon, de nem utazunk sehova, egyrészt mert nem volt biztos, hogy itthon tud maradni, másrészt így most van időnk megvenni a téli cuccokat a csajoknak, ilyesmi. Edina forgási kísérlete Kép

Kisdió: ez a beutaló nem hangzik túl jól! Kép Remélem nem lesz semmi baj!

Kika-Kriszta: üdv itt Kép Nagyon szép neve van a kislányodnak! Kép

Szilvi
(már megint felébredtem fél 6kor, pedig mindenki alszik még, csak a macska nyávog kint, de gy enyém ma az arany Kép )
lino

Sziasztok Lányok!

Majd délután reagálok az irományokra, most csak gyorsan benéztem "teaügyben".
Köszönöm a tanácsokat!

Ma reggelre asszem megjött a mensim.
Délelőtt áttolom a gyereket a klinikára, és remélem mondanak valami okosat.
Délután megyünk a MÁV-ba a 6 hetes kontrollra.
Ma vagyunk 7 hetesek.
Kedd óta "beszél" a gyerek.
Hasfájás iszonyatos.

Puszi: jelentkezünk még.

Kép
kisdió

JO reggelt!
Talan bronzra jo vagyok meg...

KIsdioKép
En magam is csinaltam komeny+kamilla teat.Mikor forrt a viz (1.5-2 dl) beledobtam egy csipetnyi komenymagot es egy kamilla-tea filtert.Nem kell sokaig hagyni allni benne.Bazso nem itta. Minden nap megcsinalom es cipeljuk magunkkal uvegben, de mar nem is probalkozom...Nem kell neki.

A.HajniKép
Nekem is allandoan a kosarban volt a fejem, amig mellettunk aludt a mozesben.Aztan a ferjem kiparancsolta az agyaba.O is, mi is jobban alszunk, de mindent hallok most is...

Na, eddig jutottam.Folyt kov...
szoszi

Jó reggelt!

Úgy látszik nálunk is kezd előjönni az elalvás előtti nyűglődés. A tegnapi sétánk nagy részét Botond véigordította a kocsiban, és annyi a szúnyog most erre, hogy ki sem tudtuk venni.Kép Mikor hazaértünk és hozzákezdtünk a szokásos fürdés előtti ceremóniához, teljesen megnyugodott és teli szájjal vigyorgott. Nem tudom mi ez nála, lehet, hogy a sötétedés nálunk is? vagy ez a hülye idő? Ráadásul most tízkor aludt el, viszont csak negyed nyolckor kelt, úgyhogy megdöntötte az alvásrekordját!!!Kép Most meg esik az eső, úgyhogy a séta ugrott. De most itt mosolyog mellettem a hordozóban.Kép

Lino! Én Botondot sosem merem pucéran hagyni, mert akkor tuti, hogy lepisil.Kép Volt már rá példa.Kép

Orsi! tegnap nerm is írtam, hogy mi voltunk 11. hetesek, Panóék ha jól tippelem hat, Lindáék öt, ti meg négy hetesek!!!Kép Most látom, hogy te már írtad! Isten éltesse a babákat!KépHogy aludtatok? Egyébként szerintem ha fél hétkor evett Gergő, nyugodtan fürdetheted fél nyolc-nyolckor. De ez csak az én véleményem megint.

Bori! Nincs semmi trükk, csak Panó javasolta, hogy több tejet tegyek hozzá, mint kéd dl. Na én egy fél literes bögrében kavartam ki a téj tojást és kb. négy dl tejet. S nem is ragadt le, persze lehet, hogy nem a tej miatt.

Most mennem kell, Botond elunta a hordozót.Kép

Szép napot mindenkinek!

Swen

Hú most

Botond Kép
EneseKép
swenson

Most folyt, csak egy kezzel...

A.HajniKép
Szoval, hihetetlen, de nem kell mellette allni.Mar csak azert sem, mert ha Te faradt, ingerlekenyebb,nyugosebb vagy, az ot is befolyasolja.

OrsiKép
Nal;unk is volt esti nyuglodes, a konyvem is ir rola.Szerintem egyszeruen sok nekik az egesz nap, olyankorra elfaradnak...Mi setaval valtottuk ki, csak 8-ra jovunk haza, a kocsiban nem sir.Ha valamiert itthon maradunk, akkor elojon, 7 utan, de mar kezelhetobb:beszelgetessel, futyolessel(ez a legujabb),puceron rugizassal,stb...

RitaKép
Tenyleg???Mar nyul a targyak utan? Hihetetlen....

ZsuzsaKép
Akkor csak egy 500-as a kulonbseg.

LinoKép
Idezet: "főleg az esti pucérkodós-szeretgetős félóra-órában, amikor apa játszik a nagyokkal" Es ki a pucer???Apa vagy a nagyok?Kép

PanoKép
Kuldj mar at nekem egy tablat a babak szuletesi datumaval (mondjuk az utolso feltettet), akkor kovethetnem ki mekkora es mikor kell koszonteni...

Orrszivas:nekunk eddig nem kellett, ha latok valamit eddig ki lehetett torolni fultisztitoval.

Reggelente Apa oltozteti fel Bazsot, mert utana megy melozni, addig legalabb egyutt vannak.A pelenkazasi tehnikajaval gondok lehetnek, mert 3 reteg ruhan at folyt ki a kaka reggeli szopinalKép

szoszi
szoszi

Sziasztok!

Lecsúsztam a dobogóról Kép
Rólunk röviden: jól vagyunk.
Hosszan: keveset aludtam Kép

Kisdió: nagylány lettél? Az is lehet ám a bajok oka! Hátha csak amiatt volt nyügi a baba! ÍGy is lesz kontroll?
Szurkolok nektek, hogy minden oké legyen!

Lino: Edina is hamar kezdte a nyekergést, de ébredés csak 7 körül volt. Zsófi is felébredt! De elvoltak még az ágyukban 1/2 8-ig nyugton. Utána kezdtem Edinát öltöztetni, etetni,...
Addig meg megreggeliztem, elmosogattam, megfőztem a reggelit,...

Zita- Anita: nekünk is talán a 7vége lenne jobb! Akkor apákra is lehet számítani, he kellenek!

Jerry: pici még az a baba, és te jelented neki a biztos pontot! Szerintem nincs ettől elkényeztetve! Persze néha tedd le, ha nyugodtabb! Éjjel együtt alszol vele? 2 hónapig én is együtt aludtam Edinával, de nem azért, mert nem ment máshogy. Azóta egyedül van a Zsófival, másik szobában, és minden oké!
Szerintem hallgass a babára, és scináljátok úgy, hogy mindenkinek jó legyen!
Gyere gyakran!

Orsi:
Cumi: akkor nálatok is segített? Kép
Én 1/2 10-kor fürdetek! Nektek kell tudni, mi felel meg a bioritmusotoknak! Utána majd ezt szép lassan előre lehet hozni idővel!
Akkor kerüld a salátát!

Szöszi: dikkes: erők felsőtest, széles váss, izmos karok,... Tudod, ami pasiban is jó!!! Kép

Swen: aha, egyszeri volt az üzemzavar!
Zsófi lelkes most is, bár nem tudom mi lesz, ha ennie is ott kell majd...
Mesél, de csak annyit, hogy sokat játszott!
Barátok még nincsenek, ilyen kicsik ilyenkor még egyedül játszanak! Amúgy is ő az egyetlen 3 éves, a többiek nagyobbak mind!

Bellana, Soraya, Mariann, Mucska, Anikó, Egri asszonyok, Vali, Bnm???

Szép napot mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok,
Dorkát most kivételesen majd' fél órán keresztül kellett altatnomKép De mivel ez kivételes, így inkább Kép

Elkezdtem csinálni egy házi táblázatot a talival kapcsolatban, jelölöm a hétvége-hétköznap arányt, szóval kérem nyilatkozni!

Linó,
te most akkor hozod a nagyokat a talira vagy nem? Nem értettemKép Vagy apát is hozod ha hétvége és a nagyokat is, és akkor ő tehermentesít majd? Igen, azt hiszem, így gondolhattadKép

Szöszi,
Süncsit még nem nyilatkoztattuk hazatérés ügybenKép, így még nem tudjuk, mikor jön, de próbálunk igazodni hozzá, végülis onnan jött az ötlet, hogy találkozzunk, hogy ő említette a hazautazását. De ez így most sánta nekem, mert a te wellnesz-edhez is kéne igazodnunk...Annyira jó lenne megismerkedni személyesen isKép Semmiképpen nem tudod bevállani az utat máskor ide Pestre? Egyébként hány óra az út?

Rita,
az ébredést tényleg jól írtad, nálunk is hasonlóak az időpontok, kis plusz-minuszokkal.

Jerry,
jó, ha tudsz jönni majd gyakrabbanKép Kezdenek rendszereződni a dolgok, az jóKép
Nekem van egy kézi Baby Nova szívóm, Daninál is ez volt anno, és nagyon jó, és van egy Pesztonka gépem, szerintem az is szuper. Az elkel majd pár évig, szerintem érdemes beruházni rá.
Lehet, hogy feleslegesen írom, de azért mégis: orrszippantyúzásnál az egyik orrlyukat be kell fogni, persze nem szabad nyomni, mert azt utálni fogja a bébi. És a szívókát nem szabad mélyre vezetni az orrlyukba, csak odatartani egy picivel a szélétől beljebb (ezt aztán jól leírtamKép), mert szerintem a babák nem annyira a szívóhatás miatt utálják, hanem anya technikája sokszor rossz, és az jár fájdalommal. Ha nagyon be van száradva. nem fog kijönni a dolog, így érdemes bespriccolni tengervízzel, ld. Isomar vagy Sterimar orrspray. Ez egyébként is nagyon hasznos spray, nem kell feltétlenül mindig gyógyszeres orrcsepphez nyúlniKép

A.Hajni,
csepeli vagy? Akkor mindjárt kiintegetek az ablakon. Lakótelepi kismama-társam pont tegnap kérdezte, van-e Csepelen bababörze (szokott-e), mert azt hallotta. Tudsz ilyenről valamit?
Nem tudom, írtd-e már, a sétát hogy viseli a babád?

Swen,
buborékolásKép
szúnyogokKép
Tehát ilyen jót aludtatok? Mi is egészen jól, pont 3-kor ébredt és evett, aztán meg 7 előtt kelt fel a kicsi. Elalvás este 9 után valamivel. Apával megnéztük a Bruce W. filmet, az álomba ringattaKép
Kiprólálom majd én is több tejjel.

Nalika,
foltozás: te csinálod is, vagy csak vásárolgatsz? Én szeretek ilyenekkel foglalkozni, de csak "kicsiben", és nem a klasszikus foltozást csinálom. De textillel szeretek alkotniKépMik vannak még a boltban? Felnőtt ruhák? Anyagok?

Zsuzsa,
megint átaludtátok az éjt? Edina aranyos volt tegnap? Van, hogy nem azKép?

Most elhúzok, vár a kozmetikusKép Ha Dorka nem ébred fel egy fél órán belül, gyorsan kiürítem a melleimet, így frisset kaphat apájától.

Linda,
hogy vagytok? Bírod? BírjadKép

Orsi,
puszi, tarts kis, mert TÉNYLEG véget ér a nehéz korszak idővel.

Puszi nektek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Gyorsan írok,mert a tegnapi levelem is elszállt,amit nagy nehezen összehoztam. Kép
Látom,Zsuzsa Te rendületlenül hiányolsz! Kép Annyira rendi vagy!!!
Szívem szerint hívogatnálak Titeket,de már így is akkora a telefonszámlánk,hogy... De ígérem,hogy nemsokára Orsit és Téged is hívlak majd.Tudod,nekünk csak mobilunk van,az meg igen drága.Kép
Azért a leveledből úgy látom,hogy másnak is vannak gondjai a nethez jutással.
Rólunk röviden:Jól vagyunk,Bencus gyönyörű és nagyon aranyos,már 5460 gramm.Kép
Továbbra is sokat és sokszor eszik,de sokat javult a helyzet.Picit időnként hasfájós,de azért nem nagyon vészes.Az éjszakák azért még nehezek,főleg hajnaltól.Van,hogy már fél 3-tól nyűglődünk,és 6-kor meg egyébként is kelni kell,mert vinni kell a tesókat iskolába,oviba.
De nem akarok panaszkodni,mert biztos van ,akinek még nehezebb.
Visszaolvasni természetesen nem tudtam,úgyhogy bocs,hogy csak magunkról írtam.
Képzeljétek,még mindig nem jött meg a TAJ kártyánk.Pedig 30 napot ígértek.Kép
Próbálok képet feltenni.

Millió puszi Mindenkinek,nagyon hiányoztok ám!!!!!!!!!

AnikóKép
Kép
vakili

Borikám!
Már akartam kérdezni,hogy esetleg hétvégi találka is jó lenne Nektek? Jöhetnétek családostól,persze Nalikáék is!

Pussz:Anikó
vakili

Sziasztok,
Köszönöm, hogy "befogadtatok és köszi a meleg fogadtatást is. Rólunk: mi kedden voltunk 6 hetesek, kislányom súlya 3930 gramm, ami nagy teljesítmény lévén, hogy 2900 grammal született a betöltött 37 hét után 3 nappal. Sajnos tejem mivel császáros voltam eleve csak később indult be és kislányom megszületése után 2 héttel történt egy tragédia a családomban ami miatt az éppen beindult tejem elapadt, így tápszert kap Anna. (persze minden tejcsim ami volt azt odaadtam neki.)
Amatőr: Látod az én babám is tápszert kap és szerintem még vannak ezzel egy jó páran.
AnitaboriKép Ide nem tudok felrakni képet, de a fotóalbumban Kika ksilánya néven már vannak fent képek.
Panó, a bébi úszással kapcsolatban tudsz részleteket?Minket is érdekelne, de én azt hallottam, hogy a szülőktől nem kérnek orvosi igazolást csak a babáktól, hogy egészségesek-e, ha ez tényleg így van akkor elgondolkodtató. Te mit tudsz erről?
Hajni(Nalika)Kép Akkor pont egyidősek a lányokKép Amúgy a Margitban szültem és Te?
Most mennem kell majd még jövök. Biztos függő leszek én isKép
Kika
kika

Sziasztok!

Nagyon szépen köszi a dicséretet kép ügyben. Nagyon jo tesz az embernek egy kis "tapéta-valtas" Kép

Igérem, ma felhivom repülösöket, és megmondom, mikor megyünk haza.

TALI: susuuuj! En mar ugy örülök neki!
Zita, Bori
köszi a rendezést, nekem tök mindegy, hogy hétvége vagy nem, a Nyugati tér közele pedig helyileg szuper.
Bori, az 5-ös ponttal mélyen egyetértekKép

Kika
Üdv itt! Irnal nekem egy emilt (cimem a profilomban), hogy ki is vagy? Bocsi, igy a Kriszta névböl nem jöttem ra...
Gratulalok Anna Emmahoz!

Katolyi,
szia közöttünk. UH nalunk is még a korhazban volt, születése utan.

Amatör Hajni,
szerintem se hagyd sirva elaludni. Vagy van jo fülorvosod?Kép
A hasfajas nalunk 6 hetes korara szinte teljesen nelmult, a hajnali görcsök viszont a mai napig elöjönnek,pedig mar elmult 3 honapos.
Anyukam is mindig ezt mondja, hogy a kis sulyuak gyorsabban hiznak, én és a batyam is igy voltunk.

Lino,
oo, de kar, hogy nem utaztok.Kép Azért az is jo, hogy jut idötök vasarolni a lanyoknak. Majd szamolj be! Erröl jut eszembe: a piciknek mi a legfontosabb télre?
Köszi az agy-attevös tanacsot! Fél éves koraig csak atteszem!Kép
Az esti mesztelenkedés biztos aranyos lehet, különben szuperek voltak a képek, lattam am! Andriskan is észrevettem, hogy imad ruhatlanul rendetlenkedniKép

Rita,
gratulalok a hazassagi évfordulotokhoz!
Jol néztek ki! Lilinek mar nagyon alakul a személyisége, latszik a képeken. Te pedig helyes csaj vagy!

Szöszi,
Andirska is dörzsöli a szemét, ha almos és ö is mindig kikarmolja magat, föleg a homlokat, hiaba vagom én is gyakran a körmét.
Mar a hasambol is összekarmolt arccal bujt ki!Kép
6000g? Az sem rossz!Kép

Orsi,
gratulalok az elsö mosolyhoz, anyja fia!Kép
Ez a hajnali kakival szenvedés-hasfajas nekünk még most is megvan. Szerintem azzal függ össze, hogy éjszaka is eszik, viszont nem mozog, igy nehezebben emészt szegénykém.
Az esti sirast majd kinövi, ahogy a többiek is irtak. Nalunk mostanaban lett jobb.
Andriska is kétszer eszik még mindig éjszaka, kb 2-kor és 5-kor. Ö 9-kor vagy 10-kor alszik el.

Nalika,
érdekes, hogy a Te babad éjfélkor eszik!

Zsuzsa,
hasra fordulast mar Andriska is probalgatja, kiflizik sokat!Kép

Pano,
En is tervezem a babauszast! Az uszoruhat nem csak vizbekakilas miatt ajanlottak, hanem a kihülés miatt is. Az egyik medence vize 30 fokos volt, ez a ruha pedig olyan buvarruha anyagbol van, védte is. Hamar atmentünk inkabb a 35 fokos vizbe, ahol aztan majdnem elaludt.

Swen,
gratulalok a magatol elalvashoz! Megértem, hogy örültél neki!
A kenguruhoz akartam irni, hogy én csak akkor mernék vele hosszu utra elindulni, ha mar nagyon jol összeszokunk igy.
Amugy a sulyduplazast nem a védönö mondta, hanem az otthoni orvos baratnöm. A tanacsadoban a védönö persze nem tökéletes, de ö mar annyi gyereket latott, hogy csak tapasztalatbol sem mondana ilyet szerintem.

Zita!
Köszi a kis betüs zöldet!Kép

Bori!
Az osztrakok még tudjak milyen a jo vendéglatas és sokkal nyiltabb, kedvesebb emberek, mint a svajciak. Ez most altalanositas, de ez van. Hegyek itt is vannak, gyönyörüek, de mi is szivesebben megyünk sielni Dél-Tirolba vagy Osztrakiaba!Kép
Andriska vehetne leckét Kismenyemtöl forgasügyileg!Kép

Kisdio!
Az édesköményteat Te is ihatod, olyankor nyugodtan lehet erösebb is.

Az orszivozassal kapcsolatban (Jerry is kérdezte): errefelé nekem eddig senki nem ajanlotta, inkabb az orcseppet (vmi sokivonat). Hogy hasznal-e vmit, nem tudom, még nem probaltam.

Ha fehér valadék van Andriska orraban (ma egy csomot kipiszkaltam, mert többet tüsszögöt a megszokottnal), az lehet megfazas, vagy az csak tejcsi?

Tegnap egyébként olyan napom volt, hogy csak tulélni akartam.. Nyomi voltam és nagyon fajt a fejem. Andriska pedig felrugott minden renszert, 2 oranként eszik. Remélem egy növekedési fazist élünk at, hamarosan beall a tejem és visszatér a rendszerünk. Most nagyon nehéz vele, nyügös is nagyon.

Chellonak én is nagyon szoritok.

Lindanak kitartas, Anikonak is nagy puszi!

Es mindenkinek, akit most nem emlitettem.

Süncsi
süncsi

Sziasztok Lányok!

Köszi az infokat! Küldök hamarosan képet Mazsiról, de meg kell várnom a sógorom segítségét. Nálunk ő a számítógépes zseni a családban. Nekem egy heti próbálkozásomba tellett, hogy egyáltalán regisztráltatni tudjam magam.
Swenson: Napirendünk van, de ez Mazsi érdeme, valahogy gyárilag hozta magával. Három-négy óránként kaja, délelőtt és este kakimaki. Éjszaka általában egyszer éhes.Ezt most gyorsan lekopogom, mert természetesen nálunk is vannak kivételek. Két hetesen vasárnap éjszaka az ügyeleten kötöttünk ki kólika miatt. Az ügyeletes doki szerint inkább én szorultam ellátásra: "előbb az anyukát nyugtassuk meg".
Ennek valszeg az az oka, hogy Mazsi első baba. Ráadásul késői gyerek. Nagyon késői! Én 41, a férjem 47 éves.Későn találkoztunk, én 38 éves voltam mikor összeházasodtunk, azóta próbálkoztunk. Ezért sokan elítélnek minket, de még többen nagy szeretettel drukkoltak nekünk, hogy minden rendben legyen.
Segítségünk nem nagyon van. Ez az én hibám inkább, mert kevés emberre merem rábízni a picit.
Amatőr: A János kórházban engem azért böktek le a csecsemősök, mert hátra fektettem a kicsit. Ott a hasra fektetés a trendi. Egy volt csecsemős főnővér elárulta nekem, hogy miért. Ha gondolod leírom e-mail-ben. Nem akarom a háton fektetősökre a frászt hozni. Egyébként én is un. rettegek, mint te. Megtanultam reanimálni és el szeretnék még menni egy elsősegély tanfolyamra.Azt még nem tudom,hogy klinikai eset vagyok vagy csak túl gondos anya. Ha az előbbi a véleményetek, kérlek ne írjátok meg.
Avocado: A "hasfájásról" olvastam egy érdekes elméletet Dr. Howard Chilton Újszülött a fedélzeten c. könyvében, 142. old.Érdemes elovasni, nagyon meggyőző.
Szoszi: Igazad van, én már régóta függő vagyok, a terhesség alatt is végig követtem a topicot és örülök, hogy végre dumcsizhatok veletek.

Igyekeztem rövid lenni.

Puszi mindenkinek:

Kátolyi
kátolyi

Most letoltottem,ime a bizonyitek, hogy megkereszteltuk:
Kép
es arra is, hogy nem uvoltott a viz alatt sem:
Kép
Es ennyire elvezte a kereszteloi ebedet:
Kép
Es a torta:
Kép
szoszi
szoszi

Aniko,
örülök, hogy jelentkeztél!
Bencus olyan édes! Es örülök, hogy szépen fejlödik!

Kika,
megnéztem a képeket, a kislanyod gyönyörü, de még mindig nem tudom, ki vagyKép

Most mennem kell tényleg
Pusszantas
Süncsi
süncsi

Süncsi!

Pontosan mettől meddig lesztek itthon? E-mail-t is írtam, csak nem tudom, hogy megkaptad-e.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Kika,
olyan jó, hogy egy napon születtek a gyerkőcök, és a Máv-ban szültem. Ez van közel. És nagyon jó, de a nővérem a Margitban szült, és ő sem panaszkodott.

Swen,
vmi kapcsolat lehet a gyerekeink között, jó lesz odafigyelnem! Ma hajszálpontosan egyszerre aludtak Kép

Süncsi,
a fentiből is látszik, hogy csak 2 napig tartott az éjféli evészet. De megjött a hidegfront, és úgy látszik rendeződnek vissza a babák.

Anita,
rengeteg anyag van. Én azért járok oda mert Ikeás paplanom van, ami ugye 150 cm széles, és nem tetszettek a huzatok. Máshol meg nem lehet ilyen szélességű anyagot kapni. Kiegészítők csak gyerekeknek vannak. De törölközőt meg ilyeneket azért tartanak!
Én is inkább a hétvégére szavazok, nekem nincs jogsim (nem is lesz)

Szöszi,
ált. mikor szokták a gyerekeket keresztelni, én már úgy szeretném, ha meglenne. A többiek kicsit későn lettek 4 ill. 8 hónaposan.

Anikó,
végre láttam Bencust, ha már nem hoztad el. Gyönyörű Kép Ilyen időben nem biztos, hogy át tudok sétálni, meg a babakocsit sem tudom hol hagyni, lehetne hétvége? És köszi a biztatást Kép

Kátolyi,
nagyon ügyesek vagytok, hogy sikerült a baba és nem adtátok fel. Csak így lehet az ember élete teljes. Sok boldogságot hozzá!

Szilvi,
akkor majd szólj, és megpróbálunk együtt menni!

Zsuzsa,
Pont akkor kezdődtek a gondok amikor vettem egy csomag Pamperst mert a fiúknál mindig azt használtam. Úgy látszik ő nem bírja a balzsamot (vagy mi van benne) Most vmi Alsol nevezetű kenőcsöt használok nagyon vékonyan, ez úgy látszik használ. Ja és neki is sebes volt már a feneke, de nálunk a doktornő úgyis elküld bőrgyógyászhoz, azt meg még nem akartam.

Kisdió,
köszi a szájpenészes ötletet, de nem az a baja, amikor olyan volt már a popsija látta a doktornéni a száját és nem volt. Mint ahogy egyik gyerekemnek sem. De azért köszi, a biztonság kedvéért szoktam ellenőrizni azután is, hogy mondtad. Kép És kitartás a hasfájós korszakot ki kell nőniük!

Orrszívó:
nálunk is Pesztonka van (már Anikóéknál is Kép)
ennek van újszölettnek való külön csövecskéje is.

Bocs kicsit hosszú lettem, de ez Anita hatása KépKépKép

Hajni
nalika

SziasztokKép

Este megint nagyon nehéz volt, nem akart elaludni Gergő, a cumival is csak nyűglődött, pontosabban állandóan elszunyókált, de kiesett a szájából és arra felébredt.Kép Én már totál kómás voltam, úgyhogy Karcsi kijött Vele a nappaliba én meg elaludtam. Karcsi szerint 3/4 12 körül ájult ki és legközelebb fél 4-kor kelt, úgyhogy a fél 8-as szopcsi után így 6 órát bírt ki! Ilyen sok még soha nem volt!!! Aztán elaludt és fél 7-kor kelt, szóval az is 3 óra, igaz az után nem akart már aludni és másfél óra elnézelődés és békés "elvagyunk" után megint jött a nyűglődés.Kép Az időre is tipelek. Mindenesetre most muszáj voltam Neki 2,5 óra után cicit adni, attól kiájult és most már jó egy órája szunyál.
Az előbb hívott Anikó.Kép Pont mikor leültem írni.Kép

Na, közben Gergő felébredt, úgyhogy mennem kellett, és most is hajmosás, mert éppen megint alszik, de úgy érzem nehéz napunk lesz e miatt az idő miatt. De azért még próbálok ma jönni és reagálni.

Puszika mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Na itt vagyok újra, nem tudom meddig alszik Mókuskám, de próbálok Nektek reagálni.Kép

Lino
Remélem, hogy egyszer el fog múlni, mert teljesen leszívja esténként az energiánkat!Kép A fürdés eddig az ébredése miatt teljesen esetleges időben volt és még mindig nem írta meg senki, hogy akkor most ébresszem-e fel, vagy Ő ébredjen magától. Tegnap szunyókált a cumival és úgy kihúztuk 9-ig, akkor fürdettük és utána szopizás.

Swen
Esti nyűglődésKép Reméljük Botondnál csak időszakos! SzúnyogokKép
Gratula utólag is Nektek is, Panónak és Lindának is, nekem ez kiment a fejemből tegnap!Kép

Borikám
Köszi a biztatást!KépKépKép

Kátolyi
Nem tudnád nekem ide bemásolni azt a hasfájásról olvasott részt? Mert nem tudom honnan megszerezni ezt a könyvet, ismerősöknek nincs meg.

Anikó
Veled beszéltem, de akkor még nem láttam a képeket. TündériBencus és nagyon édesek együtt hárman a gyerkőceid! Mégegyszer sok-sok puszika Nektek és remélem mikor legközelebb beszélünk már megint a réginek fogod hallani a hangom!Kép

Szöszi
Gratula a keresztelőhöz, nagyon édesek a képek! Gergő is ugyanígy tud aludni, ha kiájul. Kedden is aludt, de be kellett mennem az iskolába aláírni 1-2 papírt, úgyhogy alvás közben kivettük, bettettük a hordozóba és egyáltalán nem zavarta, békésen aludt tovább.Kép Ha viszont olyanja van, akkor hiába alszik el szopcsi közben, a büfinél már felébred.Kép

Most megyek, ledőlök mellé, amig alszik....már nem alszik úgy hallom.Kép

PuszikaKép

Orsi

avocado

Süncsi,Kép
Köszi írtam mailt, nem kaptad meg????
Közös pont: Csalogány utca.Na emlékszel rám?
Kika
kika

NalikaKép
Altalaban regebben korabban kereszteltek, mostmar valamiert karon ulo babakat visznek a templomba, sztem csak siman azert mert nem tulajdonitanak akkora jelentoseget a keresztelesnek az emberek a mai vilagban. Mi sem, csak meg jo idoben akartuk. De ha jol emlekszem (konfirmalaskor talan vmi ilyesmirol beszelgettunk), akkor a hagyomany a 6 hetes babakat mondja...

Egyebkent regen azt tartottak, hogy a keresztelo utan a gyerekek megvaltoznak, megnyugodnak...Kép Faluhelyen meg hiszik ezt az oregek.Bazsi aludt utana 3 orat, ettol lett volna?Kép

Meg azert is kereszteltek regen korabban, mert a nagyobb csecsemohalandosag miatt azt akartak hogy keresztenykent haljanak meg.Ezert nagymamamat pl 2X kereszteltek, egyszer par naposan, mikor beteg volt, otthon a feszulet elott a nagybatyja, aztan mikor megerosodott es lattak, hogy megmarad, akkor templomban is rendes pap keresztelte.

Huuu, de hosszu lettem...
szoszi
szoszi

Szia Avocado!

Ez a rész több oldal a könyvben. De! Holnap lefénymásoljuk és mail-ben elküldjük a profilodban lévő címre, ha ez megfelel.

Kitartás:

Kátolyi
kátolyi

Szasztok!

Most kaptam: Napirend röviden:

Kép
zerko

Kika, mar megvagyKép

Zita,
Oktober 17-töl 23-ig minden nap jo. Köszi szépen még egyszer.

Szöszi, ez a Bazsi olyan édes...

Ez a keresztelö nalunk még mindig nyitott kérdés.. En nem lettem megkeresztelve, Tomi pedig nemrég lépett ki a katolikus egyhazbol személyes okok miatt. Egyes nézetek nem egyeztek az életvitelével.
Most a reformatus keresztelön gondolkodunk, de döntés még nem született.
Nagyon érdekes volt, amit irtal!

Katolyi,
megirnad a kedvemért az idézetet a könyvböl a kolikaval kapcsolatban? Kicsit bonyolult lenne a könyvet beszereznem. Elöre is köszi!
Haton fektetés: nalunk teljesen mindegy, Andriska ugysem aludna el hason. Különben természetes, hogy aggodsz, szerintem minden anya figyeli a gyermekét, hogy lélegzik-e még.
Nem egy anyat ismerek, aki 40 felett szült, és mindegyik nagyon jo anya lett!!
Elitélnek?? ErthetetlenKép... erre nem tudok mast mondani.

Puszi
Süncsi
süncsi

Sziasztok!

Kika: te nagyon titokzatos vagy! Kép
Hogy van Anna?
Tegnap valami közbejött? Kép

Anita: kozmetikus: már megint sárgulok...
Igen, aludtunk, de csak 7-ig!

Anikó: már azért ez határozott javulás! Amúgy a te életed is jó nehéz lehet! Az enyém könnyebbnek hangzik, de ebben is szenvedek!
Anyukád tud segíteni néha?

Kátolyi: érdekelne engem is, miért toltak le, és mit mondtak! Amúgy az én lányaimat gyakran fektették oldalra is! Melyik csecsemős mondta?

Szöszi: most már elhiszem. Képek Kép

Nalika: én nem szeretem a Pamperst! Nem az én combos gyermekeimre szabták!
Javul az a popsi?
Akkor az én dokinénim vállakozóbb! Ő felírt rá ecsetelőt!

Zsuzsa
zerko

Kátolyi
Előre is köszi, nagyon aranyos Tőled!Kép

Zsuzsa
Vicc:KépKépKép

Gergő az előbb 45 percet szopizott! Kiejtette a szájából és még akkor is tátogott, de miután visszaadtam kezdett hasfájós tüneteket produkálni, úgyhogy gondoltam ennyi elég volt. Szerintem megint iszonyúan tele a hasa! És most itt szuszog a kezemben, persze totál ébrenlét. De lehet, hogy jobb is így, 4-kor ugyanis be kell mennünk Pestre, addig elvagyunk és úgy talán végigalussza.

Na megyek, mert ez a félkezezés elég nehéz.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Katolyi,
most latom, amit Orsinak irtal. Nekem is elmaileznéd? Köszi

Zsuzsa,
Kép

Süncsi
süncsi

Szia Zerko!

Szóval azért toltak le, mert én háton fektettem Mazsit, mivel ugye azt olvastam,hogy így biztonságos a bölcső halál szempontjából. Ők azt mondták, hogy hason és oldalt fekve biztonságosabb. Később, mint írtam egy volt főnővér mondta el, hogy sokkal több baba hal meg a hányadékától megfulladva, mint bölcső halálban. Értelemszerűen ez nem következik be ha háton vagy oldalt fekszik a pici.
Hát Zerko nem tudom! Még jó hogy a gyerekek nem tudnak fejen állva aludni, mert biztos volna olyan nézet, mely szerint csak így biztonságos.

Süncsi!
Mint Avocadonak írtam, neked is el tudnám küldeni mail-ben. A református keresztelő feltételei érdekelnének engem is. Írnál róla pár szót? Esetleg elküldeném az e-mail címemet és arra.

Kátolyi
kátolyi

Sziasztok!

Ma kicsit későn értem ide, csípővizsgálaton voltunk. Hát nem volt semmi! Eleve két órát vártunk, szegény gyerek már teljesen kivolt. (Iszonyat zaj, rengeteg gyerek) A vizsgálat volt kb. 5 perc. A végén mondja a doki, hogy lehet öltöztetni a babát. Erre rámszólt fél perc múlva, hogy "Na mi van, meddig tart még?" Hát én teljesen kiakadtam. Nem vagyok egy veszekedős típus, de muszáj volt megkérdeznem, hogy letelt-e a TB által finanszírozott időkeretünk, és azért kell sietni? Persze a gyerkőc sírt, már éhes is volt, kész horror. Egyébként is nyűgös, nem tudok rájönni, hogy mi a baja. Csak nyafog, nem tud elaludni, teljesen összevissza eszik.
Remélem, hogy tényleg az idő miatt zavarodott meg az össszes gyerkőc.

Szöszi: Balázs gyönyörű! Nekünk most szervezi az anyósom a keresztelőt Kép

Kátolyi: Én a BM Kórházban szültem, és ott is hasra fektették a babákat. Nekem azt mondták, hogy a bölcsőhalált azért nevezik hirtelen csecsemőhalálnak, mert nem lehet megakadályozni. Hát, nem tudom.

Zerko: Ez nagyon jó poén Kép

Orszívó nekünk is Pesztonka Kép Szerintem jó, én kb. két naponként szoktam használni, egyszerű, hatásos, csak jót tudok róla mondani.

Puszi mindenkinek
Amatőr

Már megint én.
Kika: te a tápszert súly alapján adod, vagy addig amíg kér? Én nem vagyok híve annak, hogy "elvileg" már jóllaktál és kész, de hát a tápszer az mégis csak egy vitaminbomba. Nálatok elég az előírt adag?
Amatőr

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?