Új privát üzeneted érkezett!

Csipike Ez nagyon mellgyulladásnak tűnik. Ilyenkor mindenképpen kell masszírozni, szoptatni, fejni tehát üríteni a mellett és ha ilyen magas a lázad akkor antibio-t is kell kapjál. Szerintem minél előbb keress védőnőt és dokit! El tud fajulni.
pammut

Köszönöm a tanácsokat :D igyexem megfogadni őket, de a dokit hanyagolom amig lehet (orvos-kórház fóbiám van mostanság)

A neten találtam ezt, szerintem jó tanácsok vannak benne:

Mellgyulladás
Ez egy szörnyű dolog, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy elkerüljük.
Mindig legyen kiürítve a mell, ha kell fejjünk rendszeresen. A hónalj-felöli részekről nehezebben ürül, erre figyelni kell.
Rendszeresen ellenőrizni kell, hogy van-e csomó, vagy fájdalmas rész, mert ha igen, azonnal alaposan szét kell masszírozni, bármennyire fáj is (lehetőleg forró zuhany alatt).
Lehetőleg ne szorítsuk el semmivel a mellet, sem szűk melltartóval, sem hason alvással.
Ha mindezek ellenére a következőket tapasztaljuk, azonnal intézkedjünk:
Hirtelen felszökő láz, gyengeség, erőtlenség, izületi fájdalmak (összességében influenza-szerű tünetek), a mell egy bizonyos pontján fájdalmas csomó, duzzanat, esetleg vörös folt van.
Nagyon fontos, hogy próbáljuk minél alaposabban kiüríteni a mellet, elsősorban természetesen szoptatással. Masszírozzuk ki alaposan, bármennyire fáj is. Nekem a legnagyobb enyhülést a forró vízzel töltött jegkockakészítő tasak hozta.
Homeopátiás szerek:
-nehéz, esetleg piros, fájdalmas mellek: Belladonna 9 CH ( a tünet múlásáig 5 bogyó óránként)
- picit "eldugul" , nehéz mellek, melyek mozgásra fajnak: Bryonia alba 5 CH ( 5 bogyó 3x naponta)
Fájdalmas , berepedezett mellbimbó : Graphites 5 CH (3 bogyó 3x naponta)
Ha mindezek ellenére a tünetek nem múlnak, vagy súlyosbodnak, azonnal forduljunk orvoshoz
Elég tejem van?
A legnagyobb idegeskedést mindig az okozza, hogy elég-e a tejci a babának. Sajnos az ember melle nem átlátszó, a mérlegek sokszor csalnak, a kisbabák sírnak, és mindenki jön a jótanácsokkal, sokszor teljesen ellentétes dolgokat hall az ember. Néhány ezek közül:
Ha van elég pisis-kakis pelus, biztos hogy eleget eszik.
Na de mennyi az elég? Azt mondják 5-6 darab per nap. A mai modern nadrágpelenkás időkben nem is olyan egyszerű megállapítani, hogy mennyi pisi is van ott. Aztán ott a kaka-téma. Teljesen normális dolog, hogy egy tiszta anyatejes baba 4-5 napig sem kakil. Ez önmagában nem probléma, hiszen napok multán is szép folyós állagú lesz a kaki, nem "sül be" (ugyanez a tápis babákról nem mondható el). De az is előfordulhat, hogy minden pelusban van kaki. Ez is teljesen normális dolog. Tehát akkor eleget eszik az a gyerek? A válasz: igen.
Ha szépen gyarapodik, nincs gond.
A gyarapodás üteme gyerekenként változó, a kisebbek általában roham tempóban hozzák be magukat, míg a nagyobbak nem sietnek. Az sem biztos, hogy egyenletes a súlynövekedés. Én azt figyeltem meg Emmánál, hogy szinte leáll a súlygyarapodása, mikor szellemileg vagy mozgásügyileg fejlődik. Egyszerűen másra fordítja az energiákat. Legkésőbb 3 hónapos korban is visszavesznek a kezdeti tempóból. Egy betegség, vagy a fogzás is visszafoghatja a súlygyarapodást. Általános szabály: ha a baba megduplázza a születési súlyát, nincs probléma (a legtöbb gyerekkel ez megtörténik már 3-4 hónapos korára, pont akkorra, mikor az első szopis gondok jelentkeznek).
Amíg átalussza az éjszakát, minden rendben.
A legtöbb gyerek 7-8 hónapos koráig nem alussza át az éjszakát, így tehát ez nem mérvadó. Ha többször ébred, előbb kell a Fogmanóra gyanakodnunk, mint a kevés tejcire.
Ha tudsz fejni szopi után, eleget evett.
Ha az ember lány rutinos fejő, akkor nagyjából bejöhet ez a módszer, de sokan nem- vagy nem jól fejnek, így ez is csalóka lehet. Mindenesetre ha van bőven idő, akkor érdemes fejni szopi után, főleg az első hetekben. Nagyon szépen szaporít.
Ha megette az adagját, akkor nem lehet éhes.
Na de mekkora az adagja? És mennyit evett? A mérleg csal, a gyerekek nem egyforma étvágyúak. Az újszülöttek 30-40 grammot esznek egy alkalommal, a nagyobbacskák 100-120-at, fél év felett 150-200 az adagjuk. De rengeteg tényező játszik ebben szerepet. Mikor evett utoljára, és mennyit, kinti-benti hőmérséklet, Nap-Hold állás, front, Fogmanó, nyűgösség-jókedvűség, BUX-index. Jóformán lehetetlen pontosan belőni egy gyerek adagját.
Tejszaporítás
Gyönyörű téma, kifogyhatatlan tanácsokkal. Mindig, mindenkinek van egy-két jótanácsa a tejszaporításra.
Lássunk ezek közül néhányat:
Ennivalók:
Általános szabály, hogy érdemes jó sokat változatosan és rendszeresen táplálkozni, nem kampány-szerűen zabálni (ahogy én tettem). De azért a legjobbak:
Tészta - lehetőleg jó sok
Édesség - napi 1-2 túrórudi megteszi
Dinnye - minden fajtája, lévén jóformán cukros víz, tehát ideális
Csülök pékné módra - azaz fehérjében (zsírban), energiában gazdag ennivalók.
Rántott leves - állítólag nem is annyira jó, mint ahogy azt a néphit tartja, nejem a nagymamám mindazonáltal minden alkalommal elmondta, hogy amikor anyut szoptatta, jóformán csak ezen élt, és annyi teje volt, hogy még...
Innivalók:
Abban ugyebár mindenki egyetért, hogy jó sokat kell inni (de nem túl sokat). Napi 2,5-3 l bőven megteszi. De amik mégiscsak a legjobbak:
Sör - mivel "folyékony kenyér", igen hatásos.
Baracklé - hónapokig éltem rajta, pedig eleinte nem is szerettem.
Multivitamin - csak óvatosan, a citrusok allergizálhatnak, és meg is hajthatják az érzékeny babákat!
Birsalmalé - ha az ember eltekint az ízétől, egész hasznos lehet.
Macikávé - a kedvencem, a kopottas menza-feeling garantálva.
Csodateák - örök sláger! Kettő közismert, a Laktoherb és a Fitolac. A Laktoherb nekem semmit sem használt, viszont a gyerek iszonyú hasgörcsöt kapott tőle. A Fitolac részemről meggyőzőbb és szaporít is.
"Gyógyszerek":
Elsősorban természetesen a homeopátiás szerek, amik tényleg jók:
Urtica Urens D6 - napi 3x5 Óvatosan, megcsikarhatja a baba hasát.
Alfa Alfa D9 - szopi előtt 15-20 perccel 3-4 szem. Nekem a legjobban ez jött be.
Tejszaporító cseppek - Nandutól szerezhető be. Én nem tudtam rájönni, hogy haszál-e vagy sem, mások esküsznek rá.
Tejszaporító masszázsolaj - szintén Nandutól szerezhető be, én nagyon szerettem.
Életmód-beli vátoztatások:
Ez a legkevésbé kivitelezhető, de a legfontosabb:
Rengeteg pihenés-alvás - csak akkor megoldható, ha van aki segít ellátni a gyereket és a háztartást. Ha nincs, akkor is érdemes pár napra mindent elhanyagolni, és heverészni naphosszat.
Beszüntetni az aggódást és az idegeskedést - ez nagyon nehéz, de muszáj erőt venni magunkon, mert nagyon lélekromboló és a gyerek is zizi lesz tőle.
Eltávolítani a fontoskodó, idegesítő embereket - jobb ha mélyen a lelkünkbe nézünk, és megkeressük a számunkra irritáló személyt a környezetünkben (leggyakrabban anya vagy anyós), és kíméletesen eltávolítjuk (vagy eltávolíttatjuk a férjünkkel). Egy fontoskodó, mindent jobban tudó, mindenbe beleszóló ember teljesen letörheti a kezdetben amúgy sem túl sok önbizalmunkat, és a segítségük nincs arányban azzal a kárral, amit a lelkünkben és az önbecsülésünkben tesznek...
Szoptatás:
A legjobb módszer a szaporításra. Lehetőleg két óránként és éjszaka is. Fontos a megfelelő mellretétel. Költözzünk a babával az ágyba 1-2 napra, és lehetőleg csak akkor szálljunk ki, ha wc-re megyünk.
Fejés:
Jó sokat és jó gyakran. A Muter-féle fejés közismert a fórumon. Lényege: felváltva fejni mindkét mellből 7-7, 5-5, 3-3 percig, akkor is ha már nem jön semmi. Így kap ingert az agy a fokozott termelésre.

Később visszaolvasok és reagálok. Most vár a kötelesség :wink:

Kép
csipike09

NA csajok, lemázsáltam a gyereket. Legalább 20dkg-t hízott az elmúlt 3napban. 110g-ot evett, de úgy, hogy egy órája szopizott előtte és csak egy mellből kajált most. Kíváncsi leszek, mennyit tol be estére amikor mindkettőből eszik! :roll: :shock:
Amúgy most ruhában 3790g volt. Amikor hazahoztam 3320g...

Na kipakolok aztán próbálok visszaszokni itthonra!
Vendég

Fejéssel kapcsolatban csak az a "poén", hogy azt mondják, nem kell fejni. Na én múlt vasárnap megmutattam a csecsemősnek a bekeményedett cicimet (valszleg aznap lövellt be igazán, este le is ráztam a hőmérőt 37,2-ről, nehogy ne engedjenek hétfőn haza), erre azt mondta, hogy "hűha, fejjek".
Mondjuk nekem eszemben sem volt nem fejni. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Kezdek beletörődni, hogy én ma már nem szülök :cry:

dalika

nekem is azt mondta a védőnő, hogy nem kell fejni, mrt akkor nem áll be a kereslet-kínálat egyensúly...
Na, majd meglátom a gyakorlatban...

boruska

Én napi egyszer fogok fejni. De csak azért, hogy legyen a fagyóban néhány adag kaja. Illetve már lassan ott tartok, hogy egy mellből megeszi a kellő mennyiséget. Az viszont nem volt jó, mert akkor ha ritkábban kezd enni, akár 8órát is panghat a cickó. Amitől csak elapad, vagy begyullad. Vagy fejek minden alkalommal... Egyiket sem akarom!!!!

De érdekes, mert őnagysága nagyon jó technikával bír, mivel fejni max 40-50ml-t tudok a két ciciből, míg ő simán kieszik ugyanabból 80-110-et. :roll:

Anita: onnan tudom, hogy tök puha a mellem és ha megnyomom alig jön belőle, csak mint az előtejnél. Ehhez kell 15-20perc a nyammogással együtt, amit a végén csinál. Lényegében ő az első 5percben megeszi a 90%-ot. Aztán csak csócsál. De már belefér, mert nem fáj annyira a mellem. Ha nem hagyom eleget cummogni, csak a kaja a lényeg, akkor nem alszik ve olyan mélyen. Ha hagyom leesni magától, akkor olyan hulla lesz. Nagyon édes! :lol:
Vendég

Én is napi egyszer fejek, általában este és abból a ciciből, amiből utoljára evett. Úgy vagyok vele, hogy inkább a kínálat legyen több, mint a kereslet. Azt hogy védőnő erre mit mond, magasról... :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

köszi Nóri :)

Amúgy pont néztem a Katica által küldött szoptatós füzet képeit meg a leírást. Van amikor hallom folyamatosan ahogy nyel Levente, mégis eltartja a fejét a mellemtől. De Leventének kb 30-45 perc, mert ő meg közben ájul be amikor büfiztetem. Aztán eltelik pár perc és már megint néz rám nagy szemekkel, hogy "hé mama, hol a kajám? :)"

Én eddig mindig lefejtem a tejcsit, de csak abból amiből szoptattam, tele is van már a fagyasztó felső polca :) nem tudom, merjek-e NEM fejni, mert annó beteg lettem és egy hétig injekcióztak, és Eszter csak azért kaphatott még anyatejet, mert volt akkor is fagyasztva, viszont az egy heti nem szoptatástól, pusztán fejéstől meg is csappant a tejem
stephie

stephie: Nekem az a furcsa, hogy nekem már nem vér jön 1 hete, csak valami folyás. Már tisztasági betéttel vagyok azóta. Nem tudom ez mikor múlik el.

zuzmoo: Nagyon szépek vagytok.

csuppancs: Nálam az volt a furcsa a mellszívással kapcsolatban, hogy aznap hajnalban kimentem a csecsemősökhöz amikor belövellt a tejem. Mondtam hogy fáj a mellem mert kemény. Erre megkérdezték hogy biztos fejnem kell-e! Mondom igen. És milyen jól tettem, annyi volt benne a tej, hogy nem tudtam tőle aludni. Szopiztatni meg nem tudtam, mert akkor Barbus éppen az inkubátorban volt. Szóval nagyon rendesek voltak ebben is, de én kibuliztam a mellszívót. Másnap már bent volt a saját mellszívóm.

nóri: Noncsi nagyon édes lehet, mikor így bealszik. Barbus is nagyon be tud aludni, mikor jól lakott.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, mellszívót szerencsére nekünk is adtak a kórházban, de mókás, mert az itthoni kézivel gyorsabban tudok fejni mint a kórházi elektromossal.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

csuppancs: Nekem a kórházi gyorsabb volt. Van egy elektromos pesztonkásom is, de az nekem nem jött be. Orrszívónak már használtuk egyszer, annak megtartom mert a porszívónál halkabb.
vicky79
Budapest III. kerület

Szerintetek a H1N1 oltásnak mennyi idő múlva jelentkezhet mellékhatása? Párom taknyos és hőemelkedése van, szerinte az oltástól. De már csütörtökön volt 2 hete hogy megkapta. Szegénykém most karanténban van tőlünk. :cry:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Hello Csajok!

Jó sokat írtatok egész nap. :lol: Olyan jó olvasni a szopiról, én is akarok már szoptatni :roll: Itt voltak tesómék és mondja sógornőm, hogy változik az arcom, 1 hét és meglesz. Mondom, már második hete ezt mondja mindenki... Olyan aktív a kis drágám. Tisztára mintha bukfencezne odabent... :lol: Este meglepem a páromat egy kis kexel Valentin napra, ha már egyszer nem lett Valenti napi baba. Remélem nem repesztünk burkot... :roll: Jobban szeretném a fájásos verziót... :lol: Kár, hogy nem kívánság műsor. :P

Na megyek pancsizni.

Holnap jelentkezem.

Pusszpá

bellerreni
Eger

aznap amikor hazajöttünk a kórházból,találtam egy babszemnyi csomót a hónaljamban. Kemény volt és nem lehetett mozgatni. Viszont nem fájt. Hát kicsit fostam. Másnap a dokim a mellrákról beszélt az RTL-en... Tegnap még nagyobbnak éreztem. Erre mára elmúlt! Hál Isten csak vmi gyulladás volt. De nagyon szar volt!
Vendég

Reni 2 nap és szülni fogsz:-):-):-)

zsolti

Sziasztok...ma jó sokat voltam talpon és keveset itt. főztünk, sütöttem megyes pitét, meg egy csomó dolgot csináltam.. Blanka meg nem tudom mit csinált, de a hasam alja majd kiszakad..meg a köldököm felett is úgy fájt..ilyet még nem csinált ez a lány...
egy pár dologra akartam reagálni, erre mostanra mindent elfelejtettem.. :cry:
Na majd ha eszembe jut, megírom.
Reggel mennem kell védőnőhöz.de mi a csodának???39+3hetesen? ráadásul nincs is mit a kiskönyvbe írnia. na, mindegy, elkullogok..
Nóri! én mikor jövök? ki után?

Kép
Kép
ronci

Kakti!

Mindkét csaj, aki Rajtad kívül felajánlotta, hogy megcsinálja a képet a blogra, 1napon belül szülni ment! Nem ajánlanád fel még1szer???? 8) :lol:
Vendég

Nóri!

Boldog örömmel!
Nekem úgy tűnik, nem megyek még szülni... :?
De legyen úgy, ahogy az elődeimmel!
Szóval segíthetek?
Küldd az ismert címre a paramétereket és a képeket. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ronci Én is járkálok a védőnőhöz. Vérnyomást mér, vizeletet néz, szívhangot hallgat. A dokim már nem kíváncsi rám, az NST-ken kívül már csak ez maradt :D.
pammut

Még ilyet... Mindenki alszik?
Én lázasnak érzem magam, de hiába mérem, semmi. És a fejem is fáj. :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én meg most vagyok itt..

Kép
Kép
ronci

En is megerkeztem. Eleg szarul alszom. Nagyon durvan kemenyedik a hasam kb kilenc ota, hasmenesem is van kb azota. :?
Mar nem birok fekudni, mert szakad szet a csipom. Fasa.
A fiukat meg lathatoan zavarom, Kristofot a forgolodassal ebresztem meg, Feri meg rendre azt hiszi, hogy szulok es pattanna ki az agybol.
Hat, mondjuk amilyen durvak ezek a kemenyedesek az sem kizart, hogy kezdodik valami, igaz, hogy rendszertelenek.
Vendég

Nah, most mar az alhasam is faj kemenyedesnel, huzodik nagyon.
Nemtom, hogy ez most joslofajas kategoria, vagy kezdodik valami. Kristoffal alig josloztam, ennel a terhessegnel meg kimerult eddig a kemenyedesben es abban, hogy reggel enyhe mensi szerut erzek. Nem ilyen szokott ez lenni.
Asszem teszek egy kort a hazban, ha nem valtozik semmi, akkor veszek egy furdot.

Amugy mi van allandoan a babanetes oraval? Miert kesik mindig ennyit?
Vendég

Bea! azért írd meg, hogy mi lett a fürdés eredménye!!! jobban fáj? vagy rendszereződtek?
én eddig LLL oldalt olvastam..utálok éjjel fent lenni, mindig szét unom az agyamat!

Kép
Kép
ronci

Nekem jó időt írt ki az óra..

Kép
Kép
ronci

kakti! remélem elaludtál és már jobban érzed magad!

Kép
Kép
ronci

Most mar nekem is. De amikor elkuldtem az elozo hozzaszolasokat, akkor ket oraval korabbi idot mutatott mindenkinek, az enyemhez 3:58 helyett 1:58-at, a tietekhez szinten.

Nah, en csaptam egy kort, ittem egy tejeskavet, amitol ugyanugy fajt tovabb a pocim, lezuhanyoztam jo meleg vizben, most mar nyugi van. Szivhangot is hallgattam, az is van es jo, csak a gyerek nem kivankozik megmozdulni.
Asszem visszafekszem, legalabb vizszintesben legyek, ha mar nem is alszom.
Vendég

Bea! Nekem pont így indult... :)
Vendég

Jó reggelt Mindenkinek!
Bea, én pont így vagyok tegnap este óta, leszámítva a hasmenést. A derekam mentem beszakad, a hasam meg olyan, mint a beton. Sőt, a lábaim is iszonyat módon fájnak. Én is felkeltem már, mert sehogy sem jó feküdni. Megyek inkább én is fürdök egyet és hajat mosok.

Szép napot Nektek! Remélem ma is lesz egy kis napsütés :D

dalika

Na úgy látom nem csak én kukorékolok még mindig!!! :lol:
Nekem este volt csak hasonló bajom, szétfeszülős kőkemény pocak derékfájással, de nekem mindig úgy van, hogy tart vagy fél órát majd vagy 5perc szünet és folytatja..szóval nem sok rendszer van benne, inkább állandó..mondjuk a kórházas storymnál sem hagyta abba egy másodpercre sem, hanem 1órán keresztül egy nagy görcs volt a hasam/utánna hatott a mg./...de reggelre most is elmúlt.. :lol:
Amit nem bánok, mert jó fájós hassal nehéz elmenni a védőnőig..mondjuk semmi kedvem menni..

Kép
Kép
ronci

Jelentem, meg nem sz,ulunk. Legalabbis a kemenyedes es a hasfajas csokkent, mar nem erzem olyan gyakran, a gyerkoc is elkezdett mozogni.
Viszont aludni azota sem tudtam, a mosott szar hozzam kepest fitt es ude. :x
Feri is fent van, ami igencsak meglepo, mert ilyet o nem szokott csinalni. Szerintem nagyon turelmetlen lehet, vagy erez valamit a levegoben, mert az iment behozta Kristofnak a tapszert es kozolte, hogy hetfo van, mar 39 hetes vagy, ugye? :lol:
Ha mar nagyon szulni kell valamikor, akkor szulhetnek most, mert tegnap delutan hajat mostam es be is szaritottam, a haz is ossze van pakolva, tiszta, mosatlan sincs.
De epp emiatt nem fogok most szulni, majd csak akkor, amikor zsiros lesz a hajam, kupi lesz a lakasban es egy baromi nagy fozes kozepen allok.
Vendég

Bea!!! Tegnap nekem akkor kezdett el fájni a pocim, meg a derekam, mikor a meggyes pite tésztáját gyúrtam éppen..és pont arra gondoltam, hogy hogyha most megyünk szülni, mi lesz a tésztával...micsoda problémák!!! :lol:

Kép
Kép
ronci

Sziasztok!

Na ezek szerint nem voltam egyedül a ébrenléttel, csak nekem nem volt kedvem még egy búgó masinát beindítani. A tv ment egész éjjel. Néha beszunnyadtam rá, de óránként mentem pisilni.
Örjítő ez a lassú pisilés...
Tegnap annyi idő alatt sikerült kiküldenem magamból egy közepes mennyiséget, amíg megtelt a kád meleg vízzel. Az nem tom hány perc, de sokkk.
Én még mindig nem tudom milyen a jósló, de most hajnalban ahogy üveges szemmel bámultam a tv-t, néha éreztem én is ilyen mensi szerű fájdalmakat, de 1-2 percnél nem voltak hosszabbak, aztán 5,6,7 perc szünet. Nem volt túl fájdalmas, nem rázott a hideg, nem volt hányingerem, ahogy mensi alatt szokott.
Mindenesetre az előbb ismét távozott némi véres takony belőlem alulról :roll: Sorry, de ahhoz hasonlít a legjobban :oops: :roll:

Ma megyek nst-re, utána megvizslat a doki. Remélem nem vagyok már teljesen zárt, és tényleg lejjebb csúszott a babóka feje, mert tetőfokára hágott nálam a türelmetlenség!!!

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! biztos, hogy kinyíltál már, mert akkor tud távozni a nyákdugó! meg biztos, hogy lentebb van, mert sokat pisilsz..
estére már lehet babád lesz, ha a doki jól megvizsgál! meg lehet anélkül is.lehet már haza se jössz a kórházból! :lol:
Ki a kontaktod?

Kép
Kép
ronci

kakti! hol vagy???ilyenkor már itt szoktál lenni!

Kép
Kép
ronci

Zuzmó a kontaktom, de per pill babázik, úgyhogy Őt nem zavarnám. El van mentve Kismaki telószáma, mert egy kórházban szülünk, illetve neki még van hátra szűk 2 hét a kiírásig. Bár nem beszéltem meg vele, de remélhetőleg nem veszi rossz néven, ha őt zargatom majd. Azon kívül Juci és Nóri száma is a telómban figyel.

Kattkat

Kép
kattkat

Ronci, hányra mész a védőnőhöz?
Hallod, jó korán keltél!

Tejbegrízt akarok reggelizni!

Kattkat

Kép
kattkat

jó reggelt

ne haragudjatok lányok, majd később visszaolvasok, csak előbb leírom hogy mi a kínom és remélem, hogy tudtok valami tanácsot adni

megint, még mindig szopi téma

egyszerűen a kiborulás határán vagyok. Kb 2-3 napja próbálom Levit pucér cicvel, védő nélkül szoptatni. De egyzserűen valamiért az egész egy kűzdelem. Legalább 3x,4x ki kell húznom a szájából a bimbóm, mert rosszul harap rá, nekem iszonyatosan fáj, míg végre addig forgatom a fejét vagy dugdosom a szájába a bimbót, hogy jó legyen. Mindkét bimbóm már tiszta piros és érzékeny.
Tök ciki, hogy én, akit a barátok, rokonok "ősanyának" tartanak, és eddig soha semmi gondom nem volt a szopival, egyszerűen Levivel nem tudunk ezen a problémán túljutni.
Azon filózok, hogy mégis csak a bimbóvédőt elő kéne venni, mert ennek a kálváriának így nem lesz vége, de örlődök azon, hogy akkor meg az életben nem szokik vissza.... Valaki, plííz
stephie

Kattkat, ha akarsz nekem is nyugodtan írhatsz!!

dalika

Jó reggelt!

Itt vagyok, csak olvasok. Kettőig fent voltam, így még kicsit homálos a látásom. De Lili jövetelének se híre se hamva...

Nóri!
Várom a feladatot! :) Komolyan!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jo reggelt!
Eloszor is nagy gratula Zuzmonak es Laranak!!!!!!!!!!!!!
Kattkat, Edit- szoritok, hogy ez a Ti napotok legyen! Kattkay, lehet hogy az nst-re vinned kene a korhazi csomagot is...
Az ejjel nem sokat aludtunk mi se, de tulsagosan be voltak dagadva a szemeim ahhoz, hogy szamitogep elott vizslassak. Tegnap delutan nagyon fajt a hasunk- mert megint megprobalkoztunk a hasfajas elleni cseppekkel, amitol sokkal jobban fajt a hasa, mint addig-, hozzaszokott, hogy egesz delutan olben volt, es az ejjel mar kikerte maganak, hogy berakjam a kisagyba, 20 perc utan mindig kipattant a szeme, es jott az oriasi hiszti, vegul 4 orakor apuci hasan aludt el, mert megunta a ricsajt. Most bezzeg alszik...
Babazok- nektek meg faj, ahogy huzodik a meh? Nekem eddig nem fajt, hiszen egesz terhesseg alatt ebben voltam specialista, es szules utan se fajt, ahogy huzodott ossze, de vagy 3 napja elkezdett csoszogtetni.
geri79

Kattkat Szerintem senki sem fog megsértődni, ha értesíthet minket a babád megszületéséről :D . Ha mész NST-re talán nem árt, ha a pakkod ott figyel a kocsiban (már ha van aki leviszi odáig). Nekem van egy vészcsomagom (törölköző, papucs, köntös, hálóing), amit holnap is viszek NST-re, hátha nem engednek haza. Ennyivel "életben maradok", míg emberem meghozza a többit. A szüléshez úgyis csini kórházi hálóinget adnak. Jó esetben van rajta gomb vagy kötő, rossz esetben kilóg belőle az ember lánya :evil: .

Volt kérdésben mi van az utolsó pillanatos cetlin: telefon+töltő, papírok, iratok, pénz és a hajkefém, mert abból csak egy jó van.

Apa szerint ma kéne szülni mennünk :wink: . Autóval ment dolgozni...
pammut

ja és persze az lll liga szerint ilyenkor véletlenül se nyúljak bimbóvédőhőz... :?
stephie

Hát tegnap este mi is keksszel ünnepeltük a Valentin napot (utána nem bírtam elaludni). Lilit nem hatotta meg nagyon a dolog. Apa folyamatosan mondogatta neki tegnap, hogy jöjjön ki, mert nem akar a héten korán kelni (1/2 6-ra megy ezen a héten minden nap - ehhez 5-kor kel). De még ez sem hatott.

Szóval Nóri!
Én tényleg ráérek.

Barbi most üzent: betojt a netje, de továbbra sincs náluk se semmi.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Stephie Sajna nem tudok okos lenni a témában. Bár úgy emlékszem több helyen olvastam, hogy a jól szopó babát még több hónap után is sikerült leszoktatni a védőről. De inkább szopjon védővel, minthogy a kínok miatt abbahagyd a szoptatást. Nővéremnek beforduló bimbója van, ő is a 3. gyerekkel nem bírt megbírkózni a problémával. Folyton sebes volt és végül fel is adta, mert egyikük sem élvezte nagyon. Pedig a 2 nagyobb 1 éves koron túl szopott.

Geri Neked sem tudok okosat mondani, de szerintem belefér egy kis fájdogálás, görcsölgetés, amíg visszanyeri végleges méretét. Hiszen 6 hét a gyerekágy, alapon is.
pammut

Kattkat: nem zavar, ha értesítesz a fiacskád megszületéséről. :D Sőőőt. Egyébként is szerdára meg kell születnie, mert akkor megyek nst-re. :wink:
Vendég

Anita, én sem tudok okos lenni, de valaki írta, hogy 2-3 hónapig bimbivédővel ment csak a szopi, aztán simán leszokott róla a ded, mert javult a technikája, erősödött a szája és már nem volt gond a pőre cickóval sem.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszi Kismaki!
Megint estefelé jössz majd nst-re?

Kattkat

Kép
kattkat

Szerdán délelőtt megyek, mert a doktor bácsi is meg akar vizsgálni alulról is. :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?