Új privát üzeneted érkezett!

igyekszem...csak a sok a dolog. baba, itt a ház, apához rohanni a kórházba, stb... :roll: :roll: :roll: de aszonta a drága készüljek, mivel lemaradt a szülésről, és szeretné megtapasztalni ő is az élményt, ahogy hazajön, csinálja a másodikat :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

jó reggelt!

vicky: ne foglalkozz azzal, hogy Barbus átlépi az adagját, örülj neki :)
Ami meg felesleg, szerintem azt később úgyis egy csuklással vagy bukással visszadobja, szerintem nem lehet őket túletetni.
Leventének az adagja a tegnapi 3520 hoz 422gramm-528 grammig lenne, ennek ellenére már napokkal ezelőtt is megevett 590 grammot, pedig akkor még kevesebb volt a súlya.

Nekünk még nem találta meg az öklét se, nem hogy a szájába dugja, Ő inkább a kis idegesen keresgélő típus, aki mindig úgy néz ki mint akit éheztettem :)

Nóri, honnan tudod, hogy csontra kiszívja? Én nem mindig tudom eldönteni, és félek odaadni a másik cicit, hogy ne épp a laktatós tej kerüljön a mellszívóba és nem a gyerekbe

Eszter: örülök, hogy jön vissza a pozitív feeling :)

kakti: kitartás, elhiszem, hogy rossz lehet hogy már a többség babázik, ti meg még a partvonalról néztek, de ne aggódj, fogunk mi még érted drukkolni :)

Zuzmooo-t sajnálom, de tényleg úgy van, hogy a két óra szülőszoba után apukát hazaküldik, hisz nem jöhet be az osztályra, nekem is a szülésznőm hozta velem a motyót. Remélem tényleg a mellre tehette legalább odabent Bendét.

Bea: biztos rossza lehet arra gondolni, hogy Kristóf és te is hogy fogjátok viselni a különlétet. Az én lányaim is nehezen visleték, pedig ők azért már a maguk 5, 10 évével elég nagyok. Lövésem sincs, hogy milyen lehet ilyen csöppségek lelkében, hogy nem vagy ott.

De nálatok legalább üvegajtón keresztül lehet nézni. Nálunk a tilalom miatt az újszölöttön egyáltalán nem mutatták meg a családnak, apa is csak azért láthatta mert bent volt amikor született. Levit is már csak akkor látták, amikor átkerültünk az intenzívra és az inkubátorja épp az ablaknál volt.
stephie

Edit!
A legjobb, hogy Apa ilyen pozitívan látja a világot! Így biztosan hamar fel fog épülni!
További sok erőt kívánok! És semmi gond, sejtettem, hogy emiatt nem írsz - de néha tényleg adj életjelet, hogy ne aggódjunk túlságosan!
HOLNAPRA MENNEK A DRUKKOK! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Szia Edit!!!
Nagyon szurkolunk majd holnap!
De jó, hogy helyzetjelentettél végre!:)
Ha tápozni kell, hát tápozni kell.
Szépen gyarapszik és ez a lényeg!
Nagyon fasza csaj vagy!

Itt napsütés van!
Szép nap lennne a szülésre. :lol:

Katica!
Nyomasd csak nekünk a sok okosságot!
Én is olvasgatom őket és a gmail-es kategorizálás miatt sem lehet senkinek sem kifogása. Sokkal jobban áttekinthető.
Köszönjük:)

Ma éjjel két klozet menet alkalmával is olyan lassan csurgott belőlem ki a cucc, mintha valaki elnyomná a húgycsövem és csak evőkanálnyi adagokban engedélyezné a pisi távozását.
Aztán az elébb rendesen jött, de a végén volt a fajanszban egy nagyon mini mennyiségű nyálkás cucc.
Bár inkább olyan moszatszerű alvadt vér képződmény volt, mint sem olyan, mint amilyen a kisfilmen volt, amivel Juci sokkolt minket a nyákdugóról.
Na de hátha valami lesz már.

:)

Kattkat

Kép
kattkat

nóri: Ha akkor rakom mellre mikor már éhes, akkor csak kapkodja a kezét, feszíti a nyakát és amikor már annyira megnyújtom a mellem hogy végre meg van a vákuum, akkor meg szív kettőt és elengedi és sír. Ezért szoktam akkor próbálni ciciztetni, mikor már jól lakott. Ma éjszaka 9-kor evett, utána 11-kor és reggel 5-kor. És még mostanában fog kelni. Szóval etetni kell és betankol belőle úgy látszik. Ha adok neki enni rendesen, akkor bealszik. A 80 tápra már nem kapott rögtön 80 tejet, mert azt azért egyszerre soknak találtam. A legtöbb eddig 80+20 tej volt egyszerre.

ktc: Én le szoktam menteni a cikkeket és szerintem asznosak. Bár a vajúdáson már túl vagyok, tesó meg egyenlőre nincs, de majd jó esz ez a cikk még egyszer.

zarja: Próbálom szaporítani a tejet, de egyre kevesebb jön le. Még nem látom a homeós bogyó hasznát, remélem lesz. Ezt a meztelen összebújásos dolgok még nem próbáltuk. Nem igazán igényli a szeretgetést amikor már álmos. Nem is nagyon alszik el az ölemben, ilyenkor inkább nézelődik. Csak ha már nagyon fáradt és nyűgös, akkor szundít be rajtam. Azt meg nem nagyon szeretném, ha a cicit cuminak tekintené nem kajaeszköznek. Én megmondom őszintén, hogy nem ragaszkodnék a szoptatáshoz, csak a tejem maradjon meg.

ronci: Nem tudom ezt az apukás dolgot, de nálunk még a gyerekágyon segíthetett elpakolni és csak utána ment haza, de akkor is magától. Nem küldte senki.

bea: Én aggódtam, hogy Barbus hamarabb jött, de már jobban örültem neki hogy kint van. Itt is vannak olyan időszakok, amikor nem tudom mi baja, de látom hogy jól van. Amíg bent volt, csak az aggódás volt bennem. De azért nagyon hiányzik bentről.

ézsóné: Örülök, hogy írtál. Nagyon drukkolunk apának. Remélem lassan csak jobban lesz végre. Úgy látom már humoránál van legalább.

stephie: Most tegnap meg tegnap előtt Barbus 570 ml-t evett a 2860 gr-jához. Érted már miért kérdezem hogy nem sok ez egy kicsit? Egy hét alatt 20 dekát hízott és már fél kiló a hazajövetelünk óta.
vicky79
Budapest III. kerület

nehezen megy a puki-kaka téma nekünk...többedik babsáok, ötlet? itatok vele vizet, hogy híguljon a széklet, meg kap infacol cseppeket is, de ez ugy látom kevés. mit tudok még csinálni?

Edit

Kép
ézsóné

Zuzmooo írt: sajnos nem engedték neki mellre tenni a kicsit a szülőszobán 10 percre láthatta és ma kaphatta meg a kicsit. Szopizni még nem tud, nincs mit, és dühösen ordít a cicin, Fáj szegénynek a gátsebe, nem is tudott aludni tőle.

Szorítsunk neki és bátorítsuk.

Edit: Le a kalappal előtted, hogy ilyen ügyesen tartod magad, rendezed a kicsit. Párodért imádkozom, remélem minden rendben lesz :)

vicky: az szép mennyiség valóban a súlyához, de biztos be akarja előzni Levit :)
Mi jan 27 óta (2 hét+4 nap ) 700 grammot híztunk, úgyhogy látod, hogy nem szentírás, hogy mennyit kell hízniuk :)

Kattkat: sose lehet tudni :) Lehet hogy a mai a te napod :)
stephie

Viki!
En az a fajta vagyok, aki annak orul, ha eszik a baba. Foleg amig ilyen pici. Nem hiszem, hogy tul lehetne oket etetni anelkul, hogy ne erezne rosszul magat (gyomorfajas, hasmenes) es ezt ne jelezne.
En nem nagyon szamolgattam soha, nem neztem az utmutatokat, annyit adtam neki, amennyit igenyelt, hiszen ha kevesebbet adtam, akkor nem aludt, nyuglodott, sirt, ha eleget evett, akkor elegedetten terult szet.
Szerintem ez a legjobb merce.
A sulya nem gyarapszik durvan, nekem nem tunik annak.
Megis miert lenne baj, hogy temposan hizik? Epp ez a jo, vagy nem?
Csak ugy nyugtatolag elovettem Kristof konyvecskejet es leirom neked, hogy o 3660 grammal szuletett, elso naptol ehenkolbasz volt, harmadik naptol normalisan kapta a tapszert, mert meg akkor sem volt ugye anyatej es nem akartam tovabb eheztetni. konkretan 10 naposan mar 3800 gramm volt! Alig vesztett sulyt az elso harom napban, plusz hizott is ra jo gyorsan. A kovetkezo meres 6-7 hetesen volt es 5,86 kg van beirva.
O nem evett tul gyakran (napkozben harom orankent, naponta osszesen 7x), mennyisegre mondjuk nem keveset. De annyit kert! Ha nem kapott eleget, akkor uvoltott.
Mondom, en csak ot figyeltem...
Nem azt mondom, hogy vekony gyerek, vagy ossze lenne esve, de hatranyat ennek meg nem lattam, nem annyira duci, hogy szornyulkodjenek rajta, jo evo meg mindig, bar mar nem uvolt a kajaert, nem valogatos, mozgasban sem volt hatranyos az alkata, mert szerintem mindent szep idoben csinalt (negy honaposan kezdett forogni ket iranyban, hat honaposan felult, het honaposan felallt, bar mar akkor veletek voltam a forumon, irhattam is rola).
Viszont: hiaba kapott el ot honaposan egy eleg durva hanyos-hasmenos virust (ami az egesz csaladon atsoport), egyaltalan nem gyotorte meg, a doki azt mondta, hogy epp a tartalekok miatt viselte ilyen jol.

Szoval ne aggodj, hogy "tul gyorsan hizik, vagy tul sokat ker" (meg mindig nem tudom, hogy mi szamithat tul gyorsnak, tul soknak. Ha o igenyli, akkor igy van ez jol!
Vendég

Lehet, hogy én vagyok az idióta, de nem igazán értem, miért így állnak a dologhoz ott, a messzi nyírségben. Talán volt oka, hogy elvitték Bendit az anyukájától, de azért egy pár percet hagyhattak volna nekik együtt. Tényleg nem értem... :?
Annyira gáz, hogy így hazavágják a kórházakban mindazt, ami akár normálisan is működhetne - csak azért, mert a személyzetnek így kényelmesebb... :evil:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat!

En is erzek valamit a levegoben veled kapcsolatban.
Szeretnel-e Valentin napi gyereket? Remelem, hogy igen, mert az osszes szukolasomat most rad iranyitom. :D :D
Nah meg Editre. Bar o egy ideje nem irt. Remelem, hogy babazik.
Vendég

Kakti!

Ezt en sem ertem. Elvileg ha minden rendben van a babaval, akkor semmi szukseg nem lenne arra, hogy elvigyek egybol.
Vendég

Bea!
Lőttem neked egy pü-t! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

kakti: azért nem volt ez mindig így, de engem is bosszant. Korábban mindkét gyereket rögötn mellre is rakták és a fürdetés pólyázás után a 2 órát amíg a szülőszobán kellett tölteni, ott is maradt, és amikor osztályre kerültünk akkor is szinte azonnal kihozták.

Leventét azért nem engedték, hogy ott legyen, mert azt mondták, hogy nagyon hideg, fázik (elég kis kék is volt, mert van vagy 18 fok a szülőszobán..) és viszik vissza melegíteni. Nálunk ez volt az indok ami érthető.
Lehet hogy Zsuzsáéknál meg inkább az, hogy nem a fogadott orvosával szült és gondolom a másik már nem foglalkozott vele szülés után..Nem tudom végül volt-e szülésznője, mert nem írt arról, hogy felkért-e valakit.
stephie

Zuzoo: Hatalmas gratula Bendegúzhoz!

Bea: nekem kb. szülés előtt egy hét-10 nappal volt az, hogy a gyerkőc látványosan lelassult. A doki azt mondta, ez teljesen normális. Amúgy meg a frontokat is érzik, lehet, hogy ez a hideg is közrejátszik.

Súly: mi ma vagyunk egy hetesek, de még nem nyertük vissza a születési súlyunkat. Én nem nagyon aggódom ezen, kéne :?: Ahogy látom, Anitáéknál elég szép a gyarapodás.l Elvileg mennyit kellene gyarapodni a gyerkőcnek hetente?

Vicky: nálunk pont fordítva van, előbb cici, aztán tápi. Ha éhesen ordít cicit kap, az elsőt jól leszívja, általában arról úgy szoktam lefejteni, a másikon meg bealszik. Lehet, hogy hülyeség félúton leszedni? Csak a csecsemős nővér azt mondta 15-15 percet szoptassam, én ebből csináltam 20 +10 -et, utána beájul és büfi. Csakhogy pár perc múlva magához tér, és követelőzik. Sírás, ököltömködés, hüvelykujjszopizás (ennyit arról, hogy nem adtam neki cumit :? ), meg cuppogás. Ma éjjel 60 ml után bevágott még 40 ml tápot. Én is soknak tartom egy egyhetes gyerkőcnek, de hát ha éhes, akkor adok ki.

AZ ismerőseim vészmadárkodnak, hogyha kap tápit, akkor sosem fog a tejem beállni a kívánt mennyiségre, de basszus, nem éheztethetem. Engem amúgy nem frusztrál, hogyha az anyatej mellé folyamatos pótlást kap majd. Az immunvédelmet talán abból az anyatejmennyiségből is megkapja, amit adni tudok neki.

Kakti: azért még sok van hátra a mai napból, lehet itt még meglepi :wink:

Zarja: nálunk is bejön, ha a mellkasomon (vagy Apáén) fekszik, ma éjjel pl. cirkusz volt kettőtől hatig, végül Apa mellkasán aludt el. A folyamatos cicire tételt a kórházban egy éjszaka próbáltam, de annyira feláztatja bimbót, hogy hosszú távon ez nem működik. Most már kezd ugyan keményedni a bőr a bimbómon, de még mindig tök érzékeny, még pizsit sem tudok felvenni, mert bármi ér hozzá, fájdalommal jár.

Edit: szorítok a férjednek!

Kattkat: nekem "tankönyvi nyákdugóm" volt :lol: :lol: De lehet az véres, kisebb, sőt több darabban is távozhat, úgyhogy amit találtál, az bíztató.

Kép
juci-77

Sziasztok!

Először is gratula az újdonasült anyukáknak (Lara, Zuzmoo). Remélem nem hagytam ki senkit, ugyanis visszaolvasni esélyem sincs.

Lassan 1 hete vagyunk itthon. Reggel a kisfiam 3570 gr volt pelusban. Nagyon nyammogva eszünk, van hogy két etetés között csak 1 óra telik el. Általában cicin alszik el, van hogy kell mindkét cici, van hogy elég egy is.
A kakit is csak két etetés között tudja kinyomni.

Tudja vki hogy mennyi az ideális heti súly gyarpodás?

Éjszakánként általában kétszer kelünk.

A rendszer még nem alakult ki. Leginkább a fürdetés okoz problémát, először Regit vagy Mátét fürdessük. Legutóbb ugy csináltuk, hogy egymás után. Az egyiket megfürdettük letettük aludni majd utána a másikat.
Regi mostanában azt igényli hogy én altassam el. Hát nagyon jó lesz ha már Máté is nagyobb lesz és kettő szednek a kölykök. De hát ez a szép az egész anyaságban :)

Lassan a sárgaság is teljesen felszívódik.
A szemünk még sajnos mindig "csipás". Masszirozni kell a könny csatornákat, hogy rendesen kifejlődjenek, törölgetni és homeos bogyót is kaptunk rá.

Megyek mert hív a kisfiam.

Kriszti

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Azert az milyen mulatsagos mar, hogy a terhesseg x-edik heteben egy egesz forum kepes tiszta szivbol orulni a Kattkat wc-jeben landolt nyakdugo darabnak. :lol: :lol: :lol:
Vendég

Juci!

Ha van időd, cserélheted a vonalzódat! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea! Egyetértek! Luca is 5900g volt 8hetesen. Soha nem kellett aggódnom,h nem eszik,ha beteg. 1kg minusz meg se kottyan neki. Több mint 1éve 13kg. Karácsonykor hízott 1kg-t. Most lefogyta a betegséggel. De egy percig nem kell szenvedni,h nem eszik.
Vendég

Hahó

Edit
Holnap drukkolok Nektek!!!

Viki
szerintem nincs gond. mivel kisebb súllyal született, gyorsabban is gyarapszik. nagyon hamar be kaarják ám hozni...az enyémek 1 kilókat híztak havonta az első 3 hónapban. aztán kiegyenlítődik.

Kriszti
Üdv újra:)

a minimumra én úgy tudom heti 10 deka, havi fél kiló körül.

nálam semmi a világon, most tök jól aludtam végre...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bea :lol: :lol: :lol:

Kösziiii a drukkokat, nekem már bármelyik nap jó, csak minél közelebb legyen a mához!!! Szóval a legjobb ma lenne.:)

Dalika is el van tűnve.

Időnként próbálkozik a bal alsó bölcsességfogam világra jönni, de mindig csak addig jut el a dolog, hogy bedurran az ínyem. Na ezt most is megnyertem. Már kisugárzik a többi fogamra is a fájás. :roll:

Szörnyű, hogy mennyit sopánkodok :oops:

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok,
itt vagyok ám, csak olvasó üzemmódban, mert rém antiszociális vagyok!! Most ez a kis napsütés javít valamelyest a kedélyállapotomon, de én szülni AKAROK!!! De még semmi jele nincs annak, hogy Dorina ezt támogatná.
Nyűglődőm.

dalika

jó reggelt!

nekem az éjszakák a legrosszabbak / az esték. Nem jó feküdni sehogy, szarul alszom, hülyeségeket álmodok, alig várom, hogy reggel legyen...

Az én időm még nagyon távol van, tényleg kibírhatatlanul lassan telik az idő - amikor dolgoztam, egy 2 hetes határidő iszonyú kevésnek tűnt, el is röppent - de most két hét egy örökkévalóság...

Tegnap a terhesjógán volt egy csajszi, aki a 41. hetet is betöltötte, szegényke már mindent megpróbált a házi trükkök közül, úgyhogy ezeket a gyakorlatokat is jó belemenősen csinálta .... :) már látom magam, amint chilis gyros-szal a kezemben guggolok két lépcsőfutás között :)

boruska

Nekem is Dalika meg Editmk hiánya tűnt fel. Dalika megvan, akkor már csak Editről kéne tudni vmit. Leginkább, hogy mekkora babája született :D .

Nálunk is süt a nap, az összes lurkóm kint bunyózik a hóban. Én az ebéddel küzdök. Meg a háztartás egy-két elemével.

Tegnap este rábeszéltük Apát süssön nekünk meggyes kelt lepényt. Hát sütött. Este 10-re lett kész. Jól bekajáltunk belőle, mert nagyon-nagyon finom lett. Persze ez az éjszakai nyugovást nem tette egyszerűbbé :lol: .
pammut

Edit, elfelejtettelek köszönteni, örülök, hogy jelentkeztél, apának nagyon nagy drukkok mennek, remélem, most már hamarosan veletek lesz otthon!

én is kicsit aggódom, hogy Berci nem nagyon mozog, ill. akkor is nagyon piciket, inkább csak 'receg', nem rúgdos - nyilván alig van helye. Ha a belső szerveim beszélni tudnának, ők is panazkodnának a helyhiányra :)

Ja, és a babázni vágyó apukák: az enyém nem nagyon sürgeti, sőt, a keksz-kísérleteimet is azért hárítja sztem, hogy meg ne induljon tőle a baba :)

boruska

Én ma pizzát sütök ebédre, kis könnyűt :), mert vacsira megyünk családozni. Az öcsém Bálint, szóval nekünk a Valentin-nap inkább az ő névnapozása. Kap egy überf*sza társasjátékot, úgyhogy lehet, hogy ott is ragadunk egy meccsre :)

boruska

Tudjátok, Lányok, elgondolkodtam most, hogy Barbival csevegtünk az MSN-en...

Szóval ugye Zuzmi orvoscsaládba való lány, maga is orvos. Nyilván mindannyian tapasztaltunk már olyat, hogy azért az orvosok soxor megkülönböztetett figyelemmel vannak pl. egy rendelőben egymás iránt.
De basszus, ha ott, Nyíregyen így bánnak egy kollégájukkal, akkor hogy viselkednek azokkal, akik nem egészségügyisek???
Nekem azért csak kinyílt a bicska a zsebemben... :evil: :evil: :evil:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Dalika, ez nálam is így van.

Anyósom az előbb szólt, hogy elmegy valahova (hál Istennek!), mert tegnap már írtam, de Ő is idegesít.
Az egyik, hogy folyton olyan aggodalmas arcokat vág mikor rám néz, hogy legszívesebben kirongyolnék a világból.
A másik a vaksiságából adódik. Szemüveg nélkül nem lát közelre és persze sosincs rajta.
Rakott krumpli lesz az ebéd, és felrakta a tojglikat főni, de úgy, hogy ki a dobozból, be a vízbe.
Én nem azt mondom, hogy csupa szar volt mind, de én meg szoktam mosni őket, mert valami azért csak van rajtuk (én meg extra finnyás vagyok) és ha főzés közben egyik másik szétreped, akkor a szaros lében ázik, aztán meg a tányéromra kerül :|
Ráadásul pucolás után sem öblíti le és ilyen mini héj darabkák maradnak a kis testén, aztán meg ropog a kajában. :evil:

Úgyhogy, bár egyetlen porcikám sem kíván felkelni az ágyból, de ha elment anyós, mentem a menthetőt és majd én összeállítom azt a nyamvadt krumplirakást.
Sajtszószos, húsmentes lesz.

Kattkat

Kép
kattkat

Zuzmoo, nagyon nagyon gratulalok nektek!!!

Edit, sokat gondoltam ratok, es megbeszeltem a Joistennel, hogy minden rendben lesz veletek! Mara mennek a drukkok ezerrel!!!

En meg mindig nem szulok sajna, azert koszi a drukkokat. Keddig mindenkepp meg kene indulnia valaminek, mert az inditashoz nem nagyon fulok a fogam...hajjajj

Amugy olvasok, de nem nagyon van idom irkalni,mert anyaval beszelgetunk jo sokat, regen lattuk egymast, es ez most olyan jo.

Kattkat, juhejj, nyakdugo oda, minnnya jon a gyermek!

Kép

Kép
editmk

kaktil ez eszembe sem jutott, de igaz - remélem, ez csak egy nyíregyi specifikáció :(

csak abban reménykedem, hogy a tény, hogy van szülésznőm segít vmit - bár ki tudja, lehet, hogy a szülés után eltűnik, csak borítékos részre ugrik be :)

boruska

kattkat, sajnálom az antiszociságot! viszont örülök, hogy más is ilyen finnyás tojáskérdésben, mint én :)

boruska

Csatlakozom a tojásmosók táborához! :D
Én van, hogy a zöldségmosó kefével sikálom át őket! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Boruska!
Tudom, hogy ez már túlzás és néha megrökönyödést vált ki a családban is, de én ki is herélem a tojásokat egy sütihez vagy tojásrántottához pl.
Ami annyit tesz, hogy azt a két köldökzsinór-szerű szart, ami a sárgájára van tapadva, kipiszkálom kiskanállal és megy a lefolyóba. Ja, és ha van benne ilyen barna cucc, azt is. :oops: :lol: :lol: :lol:
Van külön fakanál a húsos kajákhoz és a zöldségesekhez és még sorolhatnám.
Amikor albiban laktam, kóser konyhám volt. Külön húsos vágódeszka, meg zöldséges. Külön szivacs a húsos edények tisztántartására, külön az egyéb stb
Bár ők inkább a tejes és húsos dolgokat nem keverik.

Kattkat

Kép
kattkat

Aki szüli akar itt egy trükk .az a neve "bábakoktél " NEM ÍROM le hogy is kel csinálni de ha a Google-ba beírod rögtön az első találatot elolvasod ott van a recept!
nekünk bejött 100%-ban.
mindenki a saját felelősségére igya ha akarja.

zsolti

Nóri: kéretik válaszolni :) honnan veszed észre hogy kiszívta a melled? (mert nekem sokszor még akkor is elég sok van benne ha könnyűnek tűnik)

juci: dehogy kéne. mi születtünk ugyebár 3150-nel, aztán a 4 napra visszaesett 2820-ra, 10. napon volt 3000, amikor hazaengedtek, két napig ismét visszafelé ment (gondolom azért mert nem adtam neki tápszert mint a kórházban) és utána szedtük fel a többit.

Ha jól tudom heti súlygyarapodás minimum 12 deka, de nyilván aki eleve alacsonyabb súllyal születik annál ez kevesebb.
stephie

hát nem vinne rá a lélek, hogy igyak ilyen bábakoktél anélkül, hogy pl a magzatvíz elfolyt volna.
az más.
de csak azért, hogy kihajtsam...
ráadásul az első találat amit elolvastam olyan undorító, hogy előbb okádnám szerteszét magam, mint hogy lemenne egy korty is a torkomon. (ricinus oil, pálinka, narancslé)

Edit, sajnos csak valami foszlány vagy inkább foszfiú (haha de vicces vagyok) jött ki belőlem. egy borsónyi.
úgyhogy a nagyja még kapaszkodik odabent. :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Te Zsolti!

Barbi csütörtökön megitta a bábakoktélt! Azóta is egyben vannak! :) És Kitti ki sem akar mozdulni! Ja! Barbi azt mondta, még meg sem hajtotta a cucc... Szóval nyilván ez is egyénfüggő, kinél hogy hat - vagy nem hat! :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat, azert mar ad valami remenyt hogy elindult. Hajra, hajra, en drukkolok!

Kinek irhatok ha beindul a szules?

Kép

Kép
editmk

Csajok, durva ez a bábakoktél, tényleg csak akkor, ha már a baba jelezte, hogy el akar indulni (pl magzatvízelfolyásnál). Nekem 2 órán belül meghozta a fájásokat, igaz, kellett volna kettő belőle. De tényleg csak akkor, ha már a baba jelezte.

Edit: nálunk is gond volt a széklettel a táp miatt. Egyik éjjel üvöltve kelt és olyan keservesen sírt. Minden mást kizártunk kicsomagoltam és láttam, hogy nyuszibogyókat gyárt. Hát ez volt a baj. Vagy egy órán keresztül gyötrődtünk. Kicsomagolva hagytam, hogy a pelenka se bántsa, meg meg legyen a szabad érzés, közben a hasára toltam a kis térdét, megnyomtam, majd kinyújtottam. Így tornáztunk, és úgy tűnt a fizikai nyomogatás segített. Másnaptól hígabbra keverjük a tápot 100 ml-hez elvileg kéne 3 kanál mi kettőt teszünk hozzá. Azóta nincsenek ilyen gondjai. Egyenlőre…

Kakti: biztos, hogy ezt itta? Állati hasmenést csinál. Ha ezt itta, akkor a baba még nem akar kijönni. Egyébként nem olyan szörnyű az íze.

zsolti

Ezt itta. :)
És péntekre volt a terminus. Ha csütörtökig nem történik semmi, megindítják neki a szülést... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

editmk. nekünk írhatsz nyugodtan a listán ott az Eszter száma.

zsolti

Koszi

Kép

Kép
editmk

Te Zsolti! :lol:
Most nézem! Hát azt írod, NEKED hozta meg a fájásokat a koktél! :lol: Lehet, hogy Barbiék is rosszul csinálták és a párjának kellett volna figyelnie a hatást? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: ez olyan mint a tejfakasztó buli. Apjuk nem tartott, nem itta magát le a sárga földig, nincs is tej. A minap megvádoltam, hogy miatta van az egész. Mélyen szégyelhetné magát!

zarja

bábakoktél: én is majdnem ittam, de aztán végül a mosdóban landolt. Bár én úgy tudom, hogy fél dl ricinus kell bele, márpedig az tuti meghajtja az embert. Erős bélgörcsöt okoz, és ez mozgatja meg elvileg ott a környéket is, magyarán méhösszehúzódásokat hozhat. Még egy előnye, hogy olyan hasmenést csinál, hogy utána tuti nem kell beöntés.

Ma délben 110 ml-t szopiztunk elvileg :shock: Nem akarom elhinni, hogy ennyi volt a ciciben, gyanúsan vizslatom a mérleget, vajon nem rossz-e. A tündérke viszont alszik mint a bunda, semmi cirkusz nem volt szopi után, úgyhogy talán még igaz is lehet.

Kattkat: tojásügyben nyugi, én is mosok és herélek :)

Kép
juci-77

Sziasztok!

Nagy-nagy gratula Zuzmoonak!!
Kép

Ki lesz a következő???

Edit, mennek holnapra a drukkok Nektek!!!

Kriszti, üdv újra itthon :wink:

Vicky, nyugodtan etesd akár óránként is. Lehet hogy kicsit hígabb a tejed és ezért gyorsabban emészti meg a pici.

Nekem tegnap bedurrant a mellem :roll: 40C-os lázzal fetrengtem itthon...még jó, hogy volt lefagyasztva és a sima hűtőben is tejem.
Most már csak hőemelkedésem van, de írtózatosan fáj a cicim. Állandóan masszirozom és fejem...nem tudom mi lesz , mert úgy tapasztaltam csökkent a tej mennyisége és ugye a másik mellemben nins semmi. Na, megyek készítek valami gyulladás csökentő pakolást, mert a fél cicim vőrős és dagadt :shock:

Kép
csipike09

zsolti: köszi a választ...de nektek nem ébred fel tul hamr,hogy éhes? nálunk nem elég a 100ml... :roll: becsapja, és utána üvölt...kb 120-at ránt be egy kanyarba, és 4oránként kér enni...

Edit

Kép
ézsóné

Ó szegény Csipike :?
Hát igen, ilyen alkalmakkor hasznos, ha raktároz az ember tejcsiből.
Meleg vizes borogatást is tettél rá? Állítólag az is segít, bár ezt Te nyilván jobban tudod.

Azt hiszem ma este megint beleülök egy kád meleg vízbe, mint tegnap.
Igaz, hogy mocskosul kényelmetlen volt, mert ücsörögni nem tudok benne, akkor nagyon feszül alul a pocakom az összehajtogatástól. Hanyatt feküdni nem tudok, mert olyan pici ez a kád, hogy a hasam kitornyosul a vízből, ergo olyan, mintha az ágyban feküdnék hanyatt, az meg nem tesz jót a baba vérkeringésének, úgyhogy oldalt feküdtem, de így is kilógok kissé.Ráadásul mindig bennem volt a para, hogy tuti nem érzi jól magát ilyen melegben a kis poronty. Pedig beledobáltam a vízbe fürdőgolyót is.
Na de lehet, hogy ez a meleg víz szinesítette meg a folyásomat rózsaszínesre és emiatt volt reggel az az izé is a klóban.
Úgyhogy Edit, ha még nem prószáltad volna, akkor kövesd a példámat, hátha.

Kattkat

Kép
kattkat

Ma meg volt az első sétánk. Elmentünk apával a boltba. Ez a babakocsi rohadt nehéz, pedig nem is volt a kosár része megpakolva. De a babakocsi+babahordozó+gyerek volt vagy 15 kiló minimum. Nem sűrűn fogom így hordozni a gyereket. Vagy hordozó vagy babakocsi. De Barbusnak nagyon tetszett, szépen sütött a nap, ő meg teljesen bealudt.

zuzmoo: A babácskával ugyanúgy jártál a szülőszobán, mint én. :( Remélem nektek jobban fog menni a szopi, mint nekünk. A tejcsi is beindul és akkor mehet a szopi ezerrel.

ézsóné: Nálunk is volt asfájás és úgy veszem észre, hogy a büfinél és a kakinál is jobban bevált nekünk az espumisan. Ugyanaz van benne, mint az infacolban, de ez mehet az üvegbe. Az infacolból meg mindig ment a nyakába is. Meg tornáztattam a lábát és masszíroztam kicsit a hasát az alapján a tájékoztató alapján, amit a kórházi csomagban kaptam.

bea: Én azt vettem alapul az adagnál, amit a védőnő mondott. Azt mondta, hogy 150-nel szorozzam be a súlyát kilóban és annyit kéne ennie egy nap. És a heti hízásnak meg talán 20 dekát írták átlagosnak. Mindegy, ő nagyon kicsi még mindig, úgyhogy az nem zavar hogy nő, csak nem akarom kikészíteni a gyomrát azzal hogy akkor is enni adok neki, mikor nem is az a baja, csak jól esik neki a közelség. De lassan megtanuljuk a dolgokat remélem.

kakti: Nálunk a vizsgálatokra és a cukormérésre fogták hogy el kellett vinni a gyereket. A lényeg az volt, hogy a babó egészséges legyen, szóval nem akadékoskodtunk. Kellett volna. egy kicsit, nem lett volna muszáj rögtön a csecsemő osztályra vinni szerintem.

juci: Állítólag 10 naposan kell elérnie a születési súlyát. Azt olvastuk, hogy heti 15-20 dekát kéne híznia a babáknak.

editmk: Szerintem nem olyan rossz, ha indítják a szülést. Nekem szimpatikusabb volt így, hogy nem kellett idegeskednem, hogy ez most a nyákdugó, meg hogy hogy fogok bejutni a kórházba. Szerintem ha úgy jön, akkor úgy jön.

boruska: Nálunk én úgy láttam, hogy a szülésznőnek nem nagyon volt beleszólása, hogy a baba maradjon-e, vagy elvigyék.

stephie: Én onnan veszem észre, hogy a mellem már üres, hogy nincsenek benne kemény csomók és a mellszívónál már csak egy sugárban jön. Gondolom ha megnyomod és már csak cseppek jönnek belőle, akkor üres. De ez csak a logika miatt.

csipike: Sajnálom a mellgyulladást. Ez mitől van? Ha bent marad a tejcsi? Szörnyű lehet.

Én is mosom a tojásokat. És van húsos és egyéb vágódeszkám is, meg édes és sós ételekhez külön fakanalam.

Köszi a kajálásához a hozzászólásokat, most úgy látom nap közben kevesebb kell neki, éjszaka meg több. Így átlagban jók vagyunk. Csak remélni tudom, hogy nem jön vissza a hasfájása ettől a sok kajától. És remélem a tejcsim is utána megy, mert most nem úgy tűnik. :( Kevesebb van, mint eddig a tejbelövellés óta.
vicky79
Budapest III. kerület

A kóserközeli konyhát vezetőknek:

http://www.stileinterio.hu/termekek/konyha/_/vagodeszka_szett/id/10_22_2848
4 vágódeszka egy tartóban (halas, húsos, zöldséges és nem is tudom, milyen a negyedik... :))

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmoooról és Bendéről kép a gmailon

Nagyon szépek :) Zsuzsa olyan boldognak látszik és Bende is nagyon cuki

nyiregyi hozzáállás: jaaaaj lányok, hát nem gondoljátok, hogy bárki kérdezi tőlünk a beöntés közben, hogy mia foglalkozásunk és vannak-e a felmenőink között orvosok ? :D

csipi: gyulladásra is a legjobb ha kifejed, ha persze sikerül. Még szerencse hogy volt fagyasztott tejcsi.

fürdés: ne is említsétek, úgy vágyom már rá, de még nem merek , mert még mindig vérzek picit...wazze holnap már 1 hónapja.. :?
stephie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?