Új privát üzeneted érkezett!

A FRONTO az a fej hosszanti mérete (homloktól tarkóig) - remélem jól írtam. A BPD-nk Bogival születéskor 9,8 cm volt, és bizony én is be voltam rezelve rendesen, mert szélesnek tűnt, aztán mégiscsak hipp-hopp megszületett. - olyan volt, mint egy kis faltörő kos :D :D
Vendég

HENY: Gratulálok a jó eredményhez!
Biztosan nagy kő esett le a szívedről...
BOGIKÁNAK JOBBULÁST!!!!!

Kép
rozsa1979

Heni, szupi, hogy jok az eredmenyek. Van valami elozmenye, hogy konkretan aa ajakhasadekot nezegettetek? No meg gondolom a szajpadhasadekot is, nem? Gyakran egyutt jarnak. (a kozepsomnel van 'elozmeny', de nala minden rendben) Ilyenkor inkabb a belso szervek mukodeset szoktak hangsulyozni, szivet, veseket, gyomormukodest, agyat, ezert csodalkoztam, hogy te kifejezetten csak az ajakhasadekot emlited, csupan ezert kerdezem :)

luna6

A genetikai uh-n (20. héten) annyira lefelé tartotta a buksiját, hogy nem tudták egyáltalán megnézni és akkor be is írták, hogy az ajak kontrollja szükséges. Na, most ez a kontroll történt meg a mai napon. A szájpadhasadékot nem nézték, remélem, az is rendben van. Azért bennem van a para rendesen, de próbálom magammal elhitetni, hogy biztosan minden oké.
Egyébként családon belül párom bátyjáéknak született a második lányuk szájpadhasadékkal, de nekik az uh-kon nem is mondták, csak a születéskor derült ki. Azóta a kislányt megműtötték. Hál isten jól van, most másfél éves és egész szépen kezd már beszélni is. Pedig azt mondták nekik, hogy nehezen fog megtanulni beszélni.
Vendég

Jaaa, hogy ez az UH kontrollja volt mar, igy erteeem :)
Szerencsere ma mar klasszul es szepen lehet korrigalni ezeket a dolgokat (nem kivanom senkinek, hogy ezt megtapasztalja, de nalunk apuka miatt volt ra nagyobb esely es akkor beszeltem szakemberrel es en speceil arra jutottam, hogy ez barmifele gondok kozott meg az aprokak koze tartozik es korrigalhato, igyhat nem tema. de szerencsere csajomnak nincsen, nala viszont majd tudnia kell ha oda kerul, hogy ezt az o gyerekeinel kifejezetten ellenorizzek - apuka ott viszont mind a ketto hasadekkal rendelkezik, es olyan szinten nem lett megoldva bebi koraban - ma sem tudom miert - hogy meg 30 evesen is igazgatas meg mutet hegyek voltak)

luna6

jaah, hozzatartozik, hogy de beszelni ettol meg kivaloan tud. Oke, nemmondom, hogy teljesen tisztan, de pl volt egy orrfulgegesz dokim aki szinten duplan hasadekos volt es hat ezer eve, mikor 14 eves voltam akkor mutotte a fuleimet,,, mar akkor sem volt fiatal. Neki nem volt tul perfekt a korrekcioja es o is rendesen beszelt, bar ot mar neha nehezebb volt erteni valoban. De allitolag azota fenyeveket fejlodtek es kivaloan tudjak korrigalni, engem ezzel megnyugtattak akkor mikor a csajomat vartam.

luna6

Én is utána olvastam itt a neten is ennek a problémának és láttam fotókat is babákról, hogy műtét előtt és után hogy néztek ki, és tényleg nagyon szépen orvosolható probléma. Így van, ez a kisebbik rossz. Még mindig jobb, mintha komoly szervi baja lenne, gondolok itt a szív, vese, gyomor, máj és egyéb rendellenességekre.
Persze ne legyen senkinek ilyen!!!
Volt párodnál én sem értem, miért nem tettek ellene. Talán még akkor az orvostudomány nem állt ilyen szinten? Minél hamarabb műtik, annál nagyobb az esély, hogy a későbbiekben olyan szinten gyógyul és tökéletesedik, hogy aki nem tud róla, nem is sejti. Szinte észrevehetetlen.
Vendég

Hat nehezen hiszem, hogy az orvostudomany allasa az oka, hogy nem lett megcsinalva, mas lehet ott mogotte...
oke, hogy plasztikailag es esztetikailag a kulso jegyeket nem tudtak 38 eve ugy megcsinalni mint ma, de 30 evesen neki pl volt hasadek a szajpadon is, azt mutottek. azt pedig a korabbi evekben is lehettt mar zarni szerintem. Na d enem tudom, ennyire nem astam bele magam azert en sem, csak orultem, hogy a csajjal minden rendben, aztan majd atadom neki az infot, hogy erre figyeljenek oda. (Bar a szakdoki szerint nem is egeszen kovetkezetes ez, hogy oroklodik e vagy sem, elojohet egyszeri alkalommal is a derult egbol, es van ahol tobbszor, de az sem jellemzo nagy mertekben... mondta nekem o 9 eve :))

luna6

Heni! Köszi, írom priviben a címemet, és kérek cserébe én is lakcímet ;-)
Sajnálom a kislányodat, ellenben gratulálok a hibátlan UH eredményekhez.

Lehet, van vmi a levegőben... nekem uis. változatlanul pocsék a kedvem, nem jöttek be a hangulatjavító tippeim sem, mint Vivaldi hallgatás, szundítás ebéd után, vagy babás oldalak kukkolása a neten. Ezek segíteni szoktak, de ma úgy látszik, nem :-(

sziasztok!

detti_10

Detti, ez most lehet total hulyen fog hangozni, de ahogy Nanetto is mondana:
allj tukor ele, mosolyogj magadra (ez eleve idetlenul hangzik? :D) es mondd magadnak, hogy 'szeretem magam' vagy a kepednek, hogy 'szeretlek teged'. Valamint mondogathatod (tobbszazszor is... enekelegetve es ritmusosan is) hogy minden rendben... minden rendben... minden rendben... jokedvem van, jokedvem van, jokedvem van.... meg olyat, hogy bizom magamban, bizommagamban... ezek jo ritmusosak, es ha elkapod a lenduletet meg tancikalni is lehet ra, es a vegen az ember ettol egeszen felelenkul. Nekem furan hangzott, de gondoltam ingyen van, egyedul vagyok, senki sem latt (na meg kantalni magamban is lehet neman kozossegben is :D) es ha segit, mar megerte, vesztenivalom nincs :) (en a zuhany alatt szoktam ilyesmiket dalolaszni :D)

luna6

Köszi Luna, ahogy olvasom, máris egy kicsit jobb :)
detti_10

Hat tenyleg ezt igy leirva latni is mar vicces, de ma titokban kiprobalod a vegen meg hatha nalad is jobb lesz :) Azt nem mondom, hogy majd ettol kiugrasz a borodbol, de valahogy regeneral a dolog :D

luna6

Na sutottem almas ostyat. Gyerekem itt agonizalt, hgy teszek bele tenyleg almat? Aztan megsult, nyeli csak nyeli es kozolte, hogy az alma a legjobb benne :D mondjuk amugy igaza is van :)

luna6

Sziasztok, ma nekem is megvolt a terheléses vizsgálat. Most úgy néz ki a karom, mint, aki folyamatosan lövi magát :lol:

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Kép
Hát íme a bababútor :D

Kép
És íme, én vagyok. A fejemet ne nézzétek :lol:

Heni, ne haragudj, megkértelek, hogy segíts kicsinyíteni, de nem tudtam elkűldeni, most viszont már tudom hogy kell :D
Úgyhogy köszi :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Henibaby,
Boginak jobbulást kívánok, és szurkolok a bólintásért!
Örülök, hogy az uh-on minden jól ment, legközelebb biztos megmutatja az egész pofiját, habár a lényeget most is láttátok :)

Detti,
remélem már jobb a kedved, mint délelőtt :wink:
Vendég

Talinn,
jó nagy pocakod van már neked is! :shock: :lol:
a babacuccok meg szuperek :wink:
Vendég

Konkri,
jó utat nektek holnapra! :D
Vendég

Délután mégiscsak az ügyeleten kötöttünk ki. Pszeudokruppos a lányom. Magyarul ez gége-gyulladás, amely a hangszálakat is támadja és a gégénél egy ödéma keletkezik a gyulladás hatására, ami beszűkíti a járatot így nehezen kap levegőt és folyamatosan hörög. Kaptunk sprayt, antibiotikumit és köhögéscsillapító cseppet. Ja, és beutalót a gyerekklinikára, ha esetleg éjszaka annyira súlyosbodna a roham, hogy kórházba kell vinni.

Úgyhogy kivagyok nagyon. Ma éjszaka nála alszom, hogy ha bármi van kéznél legyek.

Jó éjszakát mindenkinek!
Vendég

HENY: Mielőbbi javulász kívánok Bogikának!
Pszeudokruppal vigyázzatok nagyon!

KONKRI Jóutat, mesés élményeket kívánok nektek!

Kép
rozsa1979

TALLIN: Nagyon csinos vagy és a gyerekasarok is meseszép azokkal a macikákkal!!!!

SZÉP HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!!

Megyek készülődni, mert Lilikémet farsangi játszóházba viszem, ugrálni, csúzdázni, stb...
Utána ebéd a MC Donalds-ban és délutáni szieszta lesz :wink: .
CSAJOS BULIT TARTUNK KETTEN(illetve hárman Balázs lesz a férfi köztünk, ki vigyáz ránk)

Kép
rozsa1979

Sajnálom csajok, hogy ennyi minden összejött ... a tél végére sajna gyakran elfogy az emberek energiája, én is napenergiával működöm, ha kicsit süt, máris megállok (mint a gyíkok) és kicsit hagyom, hogy süsse az arcomat, így máris jobb kedvem lesz.
Most kell édes (habos) sütiket, csokikat enni, most kell romantikus-vígjátékokat nézni, és most kell igazán vidám zenéket hallgatni!
Kitartás, hamarosan jön a várvavárt napsütés :)

Pár zene, ami nekem mindig beválik (a klippekből nem mindig a legjobbat találtam), nekem ezektől mindig jó kedvem lesz:
http://www.youtube.com/watch?v=SPUJIbXN0WY
http://www.youtube.com/watch?v=EYOv-nLoKzk
http://www.youtube.com/watch?v=ihE74nG8ioc&feature=fvst
http://www.youtube.com/watch?v=kRt2sRyu ... re=channel
http://www.youtube.com/watch?v=sAebYQgy4n4&feature=fvst
http://www.youtube.com/watch?v=AV5PwN2e88Y
http://www.youtube.com/watch?v=H58tcUznWHY
http://www.youtube.com/watch?v=0ltAGuuru7Q

Különböző stílus, nekem így egybe hatásos!
Persze a lista tetszés szerint bővíthető, kezdetnek most ennyi :)

Legyen szép napotok :)
Vendég

Heni,
Remélem nem volt semmi baj éjszaka. Jelentkezz!
Tudod, mi is krupposok vagyunk/voltunk bár nem tudom ez ugyanaz-e mint a pszeudokrupp. Minden esetre nekünk nagyon bevált a hidegpárásító, mikor fullad. Eléültetjük és azt lélegzi be. Meg ha apró kortyokban hideg vizet iszik. Ezek lehűtik a gégét, és összehúzódik az a "dagadás" amitől nem kap levegőt. Persze végső esetben tényleg marad a kórház, bár nekünk szerencsére csak 1x kellett bevinni őt, és mostanra úgy néz ki tényleg kinőtte.
A legjobbakat kívánom!

Tudom, ígértem fotókat, de nem találom sehol a gépet :cry: Párom meg elment dolgozni. Úgyhogy talán este, vagy holnap. Mi délután megyünk megint szülinapozni. Most az egyik kisfiú hívott meg minket :lol: Nagy a szerelem közte és a lányom között. Csak Lilit hívta meg lányként. Meg 2 kisfiút, de közülük az egyik beteg, úgyhogy nem leszünk sokan. Lili már nagyon várja :lol:

Kép
Kép
hari

Hát én bőgtem egy sort, mert nem tudtunk menni anyuhoz a hóátfúvások miatt...

Karácsony óta nem láttam- tudom Luna se, meg más se... de hát azért más ha az ember már hetek óta készül rá, meg tudom hogy ő is vett ki két nap szabit, és azt se tudom mikor mehetünk...
én elmennék egyedül is a gyerekkel vonattal, de a férjem nem nagyon enged. bár már az is megfordult a fejemben, hogy kedden míg ő dolgozik mi megszökünk...

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Az éjszakánk nyugisan telt. Bogi egyszer sem ébredt. Igaz, mikor a hátán fekve aludt, akkor elég csúnyán hörgött, de amint az oldalára fordult, megszűnt a hörgés is.
Hari, amit leírtál a betegségről, az szó szerint ugyanaz, mint ami Lilinél volt. Mivel párásítónk nincs, így egy vizes törölközővel oldottam meg a párásítást. Meg azt tanácsolta a doktornő, hogy az ablak éjszakára résnyire maradjon nyitva, merthogy a hűvös levegőben sokkal jobban érzik magukat az ilyen kisbetegek. Picit melegebben öltöztettem éjszakára + takaró és így nyitva maradt az ablak.

Kíváncsi vagyok nálunk majd mikor kezdődik ez a szülinapos bulizás. Egyenlőre még senki nem hívott, de gondolom ez abból is adódik, hogy nem olyan régóta vagyunk ovisok.

Jövőhéten lesz az oviban a farsangi bál, és Bogi annyira készült rá. Már a jelmezét is elkezdtem készíteni (gomba-jelmez), de most, hogy beteg, kevés esélyét látom annak, hogy részt tud rajta venni. Pedig szép élmény lenne neki az biztos. Meg gondoltam, sütök a csoportnak fánkot aznapra, hadd majszolják el ebéd után. De most ez is ugrott.
Vendég

Konkri: hol lakik édesanyád, ha nem titok?
Vendég

Ezt az emailt az imént kaptam egy nagyon kedves ismerősömtől.

Makói gázfosztás!!! Tudjon róla minden Magyar!!!

Gombostűt a tűpárnában.

Magyarország földjének mélyén,
Makó közelében olyan gázkincsre bukkantak hivatásos külföldi
kincsvadászok, amely negyven éven át képes volna biztosítani
Magyarország gázellátását, vagy a mostani ínséges időkben egy intenzív,
húsz évre rövidített kitermelést véve alapul, akkora bevételhez
juttathatná a magyar államkasszát, amely rövid idő, mondjuk öt-tíz év
alatt a magyar életszínvonalat körülbelül az ausztriaira emelné, és húsz
év múltán a magyar gazdaság csak e gázkincsnek köszönhető en
felzárkózhatna a gazdag Európához.

Mindebben nincs semmi túlzás. Minden érdeklődő ember tudta, hogy az
Alföld mélyén többféle kincs lapul - olaj, gáz, termálvíz -, csak meg
kell találni, de az sem nehéz, csupán fúró és némi türelem kell hozzá.

Körülbelül olyan feladat ez, mint gombostűt találni a tűpárnában.. A
Falcon Oil, ez a kanadai központú multi cég képes volt - saját állítása
szerint - egy éven át keresni, amíg telibe találta a gombostűt, vagyis a
600 milliárd köbméteres gáztartályt, lent, hat kilométer mélyen a föld
alatt.

A cég - nem tudni hogyan és mennyiért - kizárólagos jogot kapott 35 évre
a magyar államtól a gázkutatásra, és ami elképesztő, a gáz kitermelésére
és eladására is. A magyar állam szerényen csak 12 százalék
bányajáradékot kér cserébe, vagyis odaajándékozta a Falcon Oil-nak e
páratlanul értékes gázkincs 88 százalékát.

Hogy mennyi pénzről van szó? Ebből a gázkincsből az utolsó fillérig ki
lehetne fizetni a teljes magyar államadósságot, ami egyúttal a magyar
gazdaság elképesztő felerősödését eredményezné. Avagy fel lehetne
függeszteni a megszorításokat, sőt emelni lehetne a nyugdíjakat és a
béreket, és a gazdaságot serkentő intézkedéseket lehetne indítani.

Felfoghatatlanul sok pénz, ami a jelek szerint majdnem mind a másé lesz.
Nem kell, hogy így legyen. A magyar jog ismeri a feltűnően aránytalan
szerződés fogalmát. Az ilyen szerződést meg lehet támadni, és amíg
jogállami volt Magyarországon, addig a bíróság az ilyen szerződéseket
meg is semmisítette. Íme, itt a nagy történelmi pillanat a nagy közös
cél, amelynek mentén közös nevezőt találhatnának az ország egymással
szembenálló erői.

Senki nem vitatja el a külföldi befektető jogát a tisztes haszonhoz, de
senki sem fogadhatja el a tisztességtelen haszon érvényesítését.
Tudtuk, hogy Magyarország földjének mélyén kincsek lapulnak, örömmel
vettük a kalandos kedvű vállalkozók jelentkezését, azonban az államnak
jól felfogott érdeke, hogy az ország földjében rejtőző kincs kiaknázása
az ország népének érdekeit szem előtt tartva történjék.
Magyarország nem Rhodesia, és ez nem a XIX. század.

A Gyurcsány-kormány lapzártakor hallgatott a szerződés tartalmáról. Van
azonban egy pont, ahol már meg kell állítani a dolgok menetét. A makói
gázkincs kitermelése nem történhet meg a mostani feltételek között. Az
ország népe nem nézheti ölbe tett kézzel saját kifosztását. A történelmi
hanyatlásnak és a kollektív hülyeségnek egy ponton véget kell vetni.
Azért, mert lelkiismeretlen bűnözők a maguk pitiáner hasznára, olcsó
jutalékokért kiárusítják apránként és nagyban az ország kincseit, még
nem kell feladni mindent, még érdemes harcolni mindazért, ami megmenthető.

A magyar nagytőkének sem áll érdekében az ország kifosztása. Talán
vegyünk példát a horvátokról Ők nem adták oda koncesszióba sem 35 évre,
sem rövidebb időre, sem a Falcon Oil-nak, sem másnak az Adriát.
Inkább maguk építettek autóutat, hogy a turisták kényelmesebben
odaérjenek. Nota bene: az ügyes kanadaiak a horvátoktól bérelték azt a
fúrótornyot, amivel Makónál gázt találtak.

Küldd tovább mindenkinek!
Tudjon róla minden Magyar!

Juhász Ágnes Katalin

FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.
1117 Budapest; Budafoki út. 54.
Tel: +36 20 778 0350
Fax: +36 1 456 3986
Vendég

Konkri, nekem azert mas, en nagyon megszoktam mar, hogy nem talalkozom anyammal rendszeresen. (mit mondjak, ez uditoleg is hatott a kapcsolatunkra :D) Beszelunk eleg sokat msnen, de nagyobb koztunk a bekesseg ha mindenki a sajat otthonaban van es van 3000km tavolsag :) Aztan mikor hazamegyek persze sokat talalkozunk hisz ott a szomszed hazban lakik. Most speciel nem voltam otthon szeptember eleje ota es ez meg igen rovid idoszak, szeptemberig tuti nem is megyek, de ha akkor sem sikerul akkor marad a karacsony. Na azt meg utalom, akkor hazamenni az szornyu macera... ugyhogy azon ezerrel gondolkodnom kell, igy akar meg a jovo husvet (meg iden sem volt :D) is kepbe kerulhet mint kovetkezo hazaut, mert akkor van megint iskolai szunet.
Ugyan en magamban a kisebbikkel majd raernek repkedni, de nem megoldhato anagyobbik napi rutinjanak lebonyolitasa itt nelkulem. Egyszeruen nincs ra alternativa :)

Heni, nagyon sajnalom szegeny Bogit, remelem hamar felepul ebbol. Csaladban ahol volt ilyen jellegu problema, ott ejjel ha rajott a gyerekre bealltak a nyitott huto ele allitolag, vegulis az is hideg levego es nem kell hozza kihuteni az egesz szobat meg ugy feloltozni. De gyakorlati tapasztalatom nincs rola, hogyez ugyanolyan hatasos e mint az ablaknyitas.

luna6

Heni,
örülök, hogy nem volt gond éjszaka!
Lunának igaza van, a hűtős dolog is jó lehet, bár mi azt nem próbáltuk, hisz volt párásító. De én is hallottam már ezt a verziót is.
Hát a farsangra lehet, hogy tényleg nem mehet szegény, bár attól is függ melyik nap lesz. Simán meggyógyulhat. Főleg ha antibigyót szed. A fulladás nálunk mindig csak éjszaka jött elő, mondjuk szerintem akkor a legrosszabb, láz és fulladás szempontjából is. Én ha Lili beteg, nagyon utálom az éjszakákat, mindig azt várom, hogy legyen már reggel. Fényes nappal még a betegségek sem annyira ijesztőek. Legalább is nekem.

Konkri,
sajnálom, hogy nem tudtatok menni Anyukádhoz. Én nem tudom elképzelni milyen lehet, ha nem akkor megyek Anyuhoz, amikor akarok. Néha, mikor 1-2 napra elutaznak, olyan árvának érzem magam, mert tudom, hogy még ha akarnék se mehetnék át. De azért az más. (amúgy ők itt laknak a kerületben, kocsival 3 perc)

Nemsokára kezdünk készülődni, mert nyertem a vaterán egy pelustartót és olyan kedves volt az eladó, hogy odaadta az egyik kollégájának, aki itt lakik Kispesten, hogy ne kelljen postát fizetnem. Úgyhogy még szülinap előtt oda is megyünk :lol:
És még be kell csomagolni az ajándékot, meg felöltözni.
Úgyhogy megyek is, este majd jövök talán.

Szép napot mindenkinek!!

Kép
Kép
hari

Na jó ebédet!
Fiúk lefeküdtek...
Én meg még mindig kicsit kész vagyok. Apám, meg apósom is azzal jöttek, hogy nem kéne menni, erre a férjem elindult az utat letesztelni. Hát voltak átfúvások, de az egészben nem értettem, hogy miért pont az ellenkező irányba megyünk körülnézni. Anyu az alföldön lakik, mi fejér megyében (a híradóban is volt, hogy itt most nagy gázok vannak), de mi eléggé megye határ vagyunk, és ha a férjem talán nem a megye belseje megy nézelődni, nyugatra, ahol a szelet mondják, hanem keletre, amerre mennünk kéne és ahol jó az idő...
Anyu is ott bőgött a telefonba. Hát gondolom milyen szar neki. Mondjuk az is bosszant, hogy mintha ezért haragudna is ránk.
A mérgem amúgy már tegnap kezdődött, mikor a férjem egyik haverja mondta, hogy ő biztos nem indulna el... hát köszi, könnyen dumál ő, aki tényleg átmegy a másik utcába az anyjához és nem több havonta látná és kilátásban sincs semmi. Na azt erre még a férjem szintén rákontrázott... hát tessék, és itt a mai nap.
A végén tényleg elindulok a gyerekkel jövőhéten hét közben, azt leshet.
Ja és amiért mérges vagyok, hogy mondtam, hogy akkor menjünk vonattal, az nem csúszik árokba... de neki derogál a vonat. 14 évig vonatoztam minden nap, ha ott gáz is van, azért nem baleset, a pár órás várakozást meg ki lehet bírni vész esetén is.

Heni: jobbulást szegény Bogikának!

Most hogy a gyerek lázas, majd hőemis volt én is azt csináltam, hogy ha éreztem hogy melegszik, akkor levettem egy felsőt róla. Mondjuk nekünk meg nem volt szabad kimenni.

Szegény ő is rosszul aludt, pedig sose szokott, sírt, egyszer átölelt, egyszer meg szólt hogy kisbaba akar lenni (ilyenkor karba kell fektetni).

Jaj Heni, ezt a gáz dolgos cikket már több éve írták (talán 4). akkor a napló is foglalkozott vele. de én ha jól emlékszem az van, hogy ez a dolog annyira nem tuti, hogy 600 milliárdot öljenek bele vagy talán hogy nem is tesznek semmit ez ügyben, még az a cég se... meg szerintem (de ez szerintem) ha európa nagy %-a az oroszoktól veszi a gázt... szóval itt biztos vannak ilyen olyan alkuk is a háttérben, amit mi kicsik nem érthetünk. Nem véletlen etettek meg minket anno a gázbekötési kölcsönökkel és azzal, hogy ilyen olcsó lesz a fűtés...
Én igazából azt fájlalom, hogy akik a környezet mellett kampányolnak, sokszor hülyének vannak nézve - azért senki nem megy a Kossuth térre tüntetni, hogy ne csak 15-20% támogatást adjanak a napenergiás vagy geotermikus fűtésre. Vagy miért nem állítunk több szél erőművet + a vízi energiánk kimeríthetetlen lehetne... És ezt valamiért az unió se támogatja. 2025-re is csak annyi a kitétel, hogy a környezetbarát fűtési és energia felhasználást pár %-ra kell növelnünk. (nem tudom pontosan ez 5 v 15)
Ott van pl anyuék faluja, ahol van egy fali kút ahol forró víz folyik, oda járnak sokszor kannával fürdővízért az emberek (van gyógyfürdőjük is), de senki nem tesz azért, hogy akkor mondjuk inkább azzal fűtsék az iskolát vagy akármit. az csak ott folyik a vakvilágba.
Ácson van egy kertészet, ahol erre építették a fóliák fűtését- ők meg tudták tenni.
De tulajdonkép minden kertes házba megvalósítható lenne egy mély fúrással és egy hűtő elven működő fűtőberendezéssel a fűtés- csa ezek direkte drága dolgok... arról nem is beszélek, hogy szétbarmoltuk a Földünket.
na mindegy, lelövöm magam.

Kép
Kép
Kép
konkri

Tallin, nagyon csini vagy és a szoba is helyes!

Már csak Nenettoról hiányolok képet! :) Hahó grafikus!

Kép
Kép
Kép
konkri

Itt a további ruhák, melyeket bárkinek szívesen továbbadok.

Kép

Kép

Kép
Kép
Vendég

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Kép

Kép
Kép

Kép

Kép

Kép
Vendég

Kép
Vendég

Kép
Vendég

sziasztok! na itt vannak végre az esküvői albumból - 2 fotó! amit én alkottam! :-) scrapbook technikával és amit úúúgy imádok!

hát a nászutamról majd irok bővebben elég vegyes érzésekkel tértünk haza! :-) és az UH-ról is ahol pénteken voltunk csak most megyünk felköszönteni egy lányt (sűrű a program)

:-)
Konkri néhány helyen mi is itéletidőben közlekedtünk!!! fuhhh
és Bogi reméljük már jobban van!
Luna csúcs vagy!!!!!! :-) :-) :-)
Vendég

Nanetto: Nagyon szépek a képek meg ti is a fotókon. Nálunk nem lesz ilyen csodaszép esküvő, csak ilyen gyorstalpaló módjára oldjuk meg. Talán majd egyszer, ha még sok év múltán is együtt maradunk, majd csinálunk egy nagyobb bulit valamelyik kerek évfordulón.

Ez a technika, amellyel csináltad, ez egyszerűen fenomenális! Én is szeretnék ilyet csinálni. Nagyon bonyolult?
Vendég

[quote="nanetto"]s írta:nanettoziasztok! na itt vannak végre az esküvői albumból - 2 fotó! amit én alkottam! :-) scrapbook technikával és amit úúúgy imádok!

hát a nászutamról majd irok bővebben elég vegyes érzésekkel tértünk haza! :-) és az UH-ról is ahol pénteken voltunk csak most megyünk felköszönteni egy lányt (sűrű a program)

:-)
Konkri néhány helyen mi is itéletidőben közlekedtünk!!! fuhhh
és Bogi reméljük már jobban van!
Luna csúcs vagy!!!!!! :-) :-) :-)

Nagyon klasszak a fotok!! Az eskuvo is magaban, de a dizajn amit kerekitettel hozza az is nagyon tetszik!

Lehet amugy azt kene dalolasznom a zuhany alatt, hogy csucs vagyok? :D:D

luna6

Henibaby,
sajnálom Bogit, jobbulást kívánok neki!

Hari,
jó lehet ez az együtt szülinapozás! :lol:

Konkri,
sajnálom, hogy nem jött össze az utazás..
de most már végre jön a tavasz!! érzem 8)
amúgy az a kút anyukádék falujában, olyan, mint ami Jászárokszálláso is van (régen sokat jártunk oda, mert nagyszüleimnek volt ot nyaralójuk)

Nanetto,
jók a képek! :wink:
Vendég

na, mi lemondtuk az olaszországi utat, mert egyszerűen nincs rá időnk.. :( meg most pénzünk se :cry:

tegnap kora reggel már a csempésnél voltunk, és rendeltünk 350 ezerért csempét a fürdőbe, mosókonyhába, meg a wc-be..

aztán felmentünk a lakásba megnézni hogy hogy haladnak, és azt hittem megőrülök!! :twisted:
a munkásokkal nincs baj, de ahogy olvad a hó, az egész nappalink beázik...
úgyhogy ha elolvadt az összes hó, és lehet már dolgozni a tetőn, megcsinálják a beázást is.. addig meg mi nem haladhatunk a nappali dolgaival.. :?

na meg egy csomót tanultam.. le kellett fordítani egy Delerm szöveget, meg ilyenek..

ma pedig megy ezerrel a tanulás, és mivel Valentin-nap van, hamarosan megyünk és mozizunk egyet, a Hová lettek Morganéket nézzük meg.

A pici fiúcska a pocakban meg olyan rossz, hogy az hihetetlen :P este nem hagy aludni, állandóan rugdos. ha háton vagyok, akkor az a baj. Ha oldalra fordulok, lemászik oda, ahol érintkezik az ággyal, és úgy csinál, mintha fel akarná magát tolni az ágyról, és ezek néha annyira megijesztenek, hogy ugrok egy nagyot :oops: :lol:

de már csak 2hét és megyünk 4Dre :D

Mindenkinek kellemes hétvégét a továbbiakban!
ja, itt szépen süt a nap, most már hamarosan itt a tavasz!! :P
Vendég

Heny, a mi esküvőnk is bazi kicsi szerény volt de nagyon romantikus! és azt hiszem minden úgy volt jó ahogy a végén alakult!
cakli pakli az egész ceremóniától a gyűrűkig (AMIT NEM HORDUNK) a 43 fős vacsorától a süti tortáig ruháig helybérlés stb és itallal minden fogyasztással zenésszel 300 000 forint volt! azt hiszem dicséretet érdemlünk bár tényleg nagyon szerény volt ! :-) például a ruhám varrattam a gyűrűket nem hordjuk mert nagyon gagyik :-) de a zenész a hely a kaja isteni volt! és a hangulat!!!! na hát inkább az a lényeg kiket hivsz meg :-) bár tudom 300 ezer forint most is sok pénz de valaki milliókat öl egy nap -ba ! :-)
a képeket és albumot pont azért giccseztem ki hogy a hangulatot megadja! meg amúgy is megnyugtat!!!

még nem indultunk vendégségbe mert úgy szédülök hogy nem bírok felkelni ... :-(
a babu nekem is állandóan ficánkol!!!
a scrapbook technikát jobb nem megtanulni mert szenvedély lehet belőle mint nálam! amúgy a digital sheriff programmal csinálom! és a fantáziáját mindenki kiélheti! azért szeretem! mert jó kreativ!!!
na mindjárt jövök! Esztivel... :-)
Vendég

Kép
Vendég

Nanetto,
nagyon jók a képek!! Milyen kis cuki pofija van!!! :oops:
hányadik hétben is jársz most?
Vendég

Ez bizti mindenkit jókedvre derít...

http://www.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk
Vendég

Sziasztok Lányok!

Én is előkerülök lassan, egy része letudva a felújításnak. Hát brrrr, hűűűű, húúúú, jajjajajjj. Kb. így éreztem magam ebben a 3 hétben. A nagyja megvan. Most nagymamám belelkesült, látva, hogy milyen szépek lettünk, így állja az anyagköltséget és megcsináljuk az Ő szobáját is.

Olvasgattam kutyafuttában a fórumot itt a káosz közepette, de írni nem volt időm sem, kedvem sem, energiám sem. Most már igyekszem felvenni a fonalat.
És bevallom, rengeteget gondolok Tahtira, :( nagyon elszomorított ami vele történt, de gondolom ezzel pontosan Ti is így vagytok.

Heni, jobban van már a kicsi lánykád? Remélem, minden oké.
Nagyon aranyos vagy a felajánlással, köszönjük.

Nanetto, hát fantasztikusak a képek és milyen gyönyörű menyasszony voltál. Csoda ügyes vagy ezekkel az alkotásokkal.

Geo, Te is kapod a rúgásokat? :) Én is ezerrel és annyira imádom. Sokszor én sem tudom eldönteni, hogy azért rugizik, mert valami nem jó vagy pont azért, mert úgy jó. Hmmmm.
BOLDOG NÉVNAPOT!

Konkri, elindultatok végül? Jobb már a kedved?
Mi is szombaton is készültünk szüleimhez, de lezárták a bekötőútjait a falunak, így aznap nem jutottunk ki, tegnap meg nem indult a kocsink, lemerült az akksi, úgyhogy így jártunk. Bár nekem nem olyan nagy tragédia, mert mi itt lakunk egymástól egy köpésre. Elhiszem, hogy nagyon elszomorodtál.

Luna, jaj, úgy bírom, ahogy írod a történeteidet. Most pl. ezt a nyelviskolásat. Eredmény mikor is lesz?
Fiúnévvel hogy állsz?

Hari, azóta hogy megy az alvás? Merre jársz?

Talinn, nagyon édes a bababútor!

Lányok, olyan édesek a pocakok. Én is rakok fel egyet, sajnos a nagy kupi miatt a félidős pont elmaradt, pedig én az elejétől fogva kéthetente csinálok, így most a betöltött 22. hetim van. Sajnos a hízás nagyon gáz és a fejem is nagyon torz (nem is vállalom, mert boralmas), de nem tudok vele mit kezdeni. Én ennél jobban nem tudok figyelni és azt hiszem, eljutottam odáig, hogy már nem is érdekel. GE-NE-TI-KA. :?

Nekem is vannak közben új szerzeményeim, sajnos eBay-fun lettem, :D úgyhogy ajjaajjjjj. Két icipici bőrcipő, hálózsák, kabátka stb. Aztán végül a Nandu kendő mellé egy hőn áhított MeiTai-t is beszereztem. Úgyhogy gyűlnek a dolgok.

Kép

Kép

Kép
***csilla***

Szep napot!

Csilla, hat asszem csutortokon lez eredmeny... na ez egkulon sztori am ugye :) A srac aki az idopontot mondta portugal es erdekes akcentussal beszelt, es ugye angolul. Nos en beszelek par nyelven, de be kell valljam, hogy az angol a leggyengebb lancszem, ertek valamennyit es olvasni is tudok valamennyire (pl ebay siman megy) de vannak hianyossagaim es pl a het napjait reflexbol idegen akcentussal nehezen azonositom be :) Az tuti, hogy T betus napot mondott eredmenyre, ami leszukiti a lehetosegeket kettore ugye :D Es mivel itt a holnapi nap unnep (Carnaval van!! :D:D) ezert kizarasos alapon gondolom csutortokon lesz eredmeny :D
Egyebkent a het napjaiba nem csak ez kavar be nekem, hanem, hogy ugye portugal kornyezetben vagyok es erre all az agyam. Es hogy egyszeru dolga legyen az embernek, a portugalok (nem tudom egyedien e de mas nyelvben meg nem talalkoztam ezzel) total onallo elnevezesrendszert hasznalnak a napokra. A spanyol pl koveti a tobbi nyelv hagyomanyait es hasonlit sok mas nyelvre... nos a portugal kulonc, es azt mondja:
hetfo: masodik nap
kedd: harmadik nap
szerda: negyedik nap
csutortok: otodik nap
pentek: hatodik nap :) (elso nap nincsen, ezek utan legalabb a szombat meg a vasarnap egyezik a tobbi nyelvvel :D)
Ne tudjatok meg mennyi ideig volt a fejemben nagy kaosz, mig nem rogzult bennem, mert ha nekem azt mondtak harmadik nap akkor ertelmeszeruen beugrott a magyar szerda... es miert hatodik nap a pentek? Szoval jo idombe telt, mig rogzult, es most mar automatikusan megy :D

luna6

Na, Lunát kivéve elijesztettem mindenkit? :cry:

Kép

Kép
***csilla***

Hali, én vagyok. Várom a védőnénit. Ma jön hozzám látogatóba. Ki kéne porszívózni, de nem bírom magam rávenni. Ez van. Aztán délután meg ugye megyek szülőire. Olyan fura :lol: Sose gondoltam, hogy egyszer én is szülőire fogok járni.

Csilla,
köszi a kérdést, alvással lassan haladunk. Egyedül alszik, de míg az első éjszaka nem ébredt fel, tegnap már 2x is. Olyankor át kell mennem és megvárni, míg újra elalszik. Csak azt tudnám, hogy miért ébred fel. De hát én is felébredek, csak én visszaalszom magamtól. Ő nem. Bár ma éjszaka azt mondta, menjek vissza az ágyamba, majd ő visszaalszik és így is volt. Csak hát előtte át kellett mennem :lol: De alakul, úgyhogy van remény.

Képek még mindig nincsenek, nálunk ugyanis kitört az a bizonyos vulkán tegnap. Volt sírás, csapkodás, ordítás, meg ami kell. Klassz volt. Most nem igazán beszélünk egymással a párommal, úgyhogy nem mertem kép ügyben zaklatni. Majd ha elcsitult a vihar.
Útálom az ilyen napokat. Úgy érzem, elrontottam az egész életemet és én vagyok a világ legszerencsétlenebb embere. Kilátástalan az egész. De aztán ha helyrerázódunk akkor nem vészes. Szerencsére Lilit nem igazán viseli meg a dolog, legalább is láthatólag. Sőt ilyenkor olyan felnőttesen próbál engem megvígasztalni. Imádom őt!

Kép
Kép
hari

Csilla,
na akkor most már fellélegezhetsz, örülök neki! :P
köszönöm a köszöntést, :oops: meglepődtem, mert nem sokan tudják (egyes naptárak ki sem jelzik például), hogy mikor van :oops: :D
nem értem miért gondolod gáznak a hízást, mert ahogy a képedet nézem, pont akartam írni, hogy kár volt aggódnod a súyod miatt, hiszen eddig csak a pocid nőtt!! mármint nem tudom milyen volt előtte, de hízás az nem látszik.. 8)
nekem viszont kezd narancsbőrös lenni a fenekem és a combom teteje :shock: hmm... :evil:
ja és mivel olyan rég írtál már, nem tudom említettem e már, de nagyon tetszik a Léna!! :wink:

Képzeljétek, ugye nálunk pont mi szerettünk volna kislányt, András öccséék pedig kisfiút, természetesen a sors pont fordítva intézte el :)
és András nagy mániája volt a Panna, és hát vajon hogy fogják hívni, hát nem Pannának?! én akkorát röhögtem ezen, de Andrásnak nem esett túl jól ez a névadás, ő nem tudott nevetni, mert az öccse tudta, mégis úgy állította be, hogy nem tudta, hogy András mániája a Panna, na mindegy..

Eddig annyira lent mozgolódott főleg a pici, viszont ma egyfolytában a köldökömnél kolbászol, remélem a lepényem is feljebb jött már és ő is kezd megfordulni :lol:

azon gondolkodtam, hogy a múltkor modta a dokim, hogy ha szeretném megnézi a méhszájamat, de ha nincs panasz és nem muszáj nem nyúlkál. viszont legközelebb megnézetem, biztos ami biztos :roll:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?