Új privát üzeneted érkezett!

Hűha, de jó, hogy mentek kukkolni, Évi :D
Sajnálom, hogy nem volt nagy durranás a felkészítő...

Nekem az első 12 hétben nem ment semmi - vagyis inkább leginkább a főzésre gondolok. Rájöttem, hogy amúgy sem túl nagy főzőtudásom megszűnik létezni, ha rossz a gyomrom...

Ujjadra vigyázz, meg mindenedre, a többi meg hagy törjön :wink: Én csak olyanokat szoktam, hogy a koszos ruhával a szemetes felé, a szeméttel meg a fürdőszobába indulok 8) Nem vagy egyedül :wink:

bekri

Hááát... :lol: 8) jó béna lettem az tuti :) Férjem csak nevet. Most már a romokat eltakarítottam,csak a finomságokra jön haza :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Hm...most elgondolkodtam.merthogy ugye hétfőn is ránézett a doki igaz semmi se látszott :lol: számomra. De lehet várnom kéne inkább és nem egy héten 2xmeglesni a babát...Ircsi,mit gondolsz? Nem lehet ártalmas a babának?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Barbi
Nagy szellemek, ha találkoznak! :lol: :wink:
Képek alapján nekem is a hemangióma ugrott be először!
Én nem lennék nyugodt, ha az én gyerekemről lenne szó!!!!
(Az egy dolog, hogy kifelé nő, nőhet az befelé is... az agya felé...)

Évi
Babakukkolás :lol: :lol: :lol: :lol:
(ha már profi echos nézi, akkor a szivecskéjét nézzétek át alaposan)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,akkor nem árt neki heti 2x? :oops: :lol:

evilany

Évi
Szerintem, nem.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Köszi :) akkor nyugodtan megyek.
Jó az orvos a háznál,mondtam már? Eccer még nagyon szépen megháláljuk neked a sok jótanácsot! Majd küldünk vmit a Kisvakarcsnak :wink: a fotót várom.

evilany

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, naon csini pocak!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: !!!!!!!!!!!!!!!

Kép
xtina75

Bekri, valójában mindkettő, nagyon gyorsan fejlődik Adri, de még kell pár hónap, hogy ilyen "nehéz" dolgokat megértsen. Meg azt gondolom, igen, hogy neki még két-három hónap is olyan hosszú, hogy nehéz kivárni, nehéz lesz előre megértenie, hogy mikor lesz a vége. (és igen, még én se fogtam fel teljesen, hogy lesz még egy maki...)
De egyébként mondtam már neki, hogy itt a pocakban a tesó, meg mikor pl tegnap lefejelte izomból a hasam, mondtam neki, hogy ez biztos fájt a kistesónak, csak egyelőre nem helyezek erre hangsúlyt. De nincs "titkolózás" sem :D
Meg szerintem érez is valamit, egyik nap teljesen spontán odajött, felhúzta a pólóm, és elkezdte simizni a hasam! Persze én meg összevissza pusziltam kis második szerelmecskémet :oops:

Barbi, na ez a folt a babán sokminden, de nem "minden rendben"...

Ircsi, helyes pocak :) (nekemmegméééénincs?)

KépKép

KépKép
stelly

Juuuuj Ircsi de szép nagy a pocid és egyáltalán nem kövér (az enyém is ugyanilyen :oops: :lol: ) szép kismamis!!!
Örülök neki :wink:

evilany

Kiváncsi vagyok egyforma nemű babánk lesz-e :wink:

evilany

Sziasztok!
Csak beköszönni jöttem...megyek csinálom tovább a Brassóit :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Ircsi, szép a poci!

Évi, nagyon jó a lehetőség, kapva kapj rajta! :)

Tündi, megértem a szúrást, nagyon sokat feküdj utána, akár egy hetet is, ha megteheted, de 4napot biztosan, aztán pár hétig semmi emelgetés, cipekedés! Mennek a drukkok!

Kora reggel megjöttek az eredmények Mensmentisből, én zselé vagyok hozzá, nem értem, kivéve a cukrot, ami szerintem brilliáns :) IR-ről gőzöm sincs. Megmutattam a körzetinek - még a "nemszeretemnek" -, szerinte nagyon jó. Mivel tudjuk, hogy orvosa válogathatja a kielemzést, megnézhetitek, hátha van hozzáfűznivaló. Sajna a Mensmentisben külön belgyógyász-endokrinológus "tudja" kielemezni az eredményeket, ők nem adnak referenciatartományt bizonyos értékeknél... Ezt azért elég nehéz elfogadnom, mert egy csomó pénzbe kerül már alapból a vizsgálat, ráadásul lehet, hogy egyáltalán nincs szükséged arra, hogy ismét sok pénzért elmondják, hogy rendben vagy!

Glucose terh. 0perc 5.46 mmol/l ref.: 4.10-6.00
Glucose terh. 60perc 8.54 mmol/l
Glucose terh. 120 perc 5.37 mmol/l ref.: 3.30-7.80
Insulin terh. 0perc 15.02 mIU/l ref.: 2.60-24.90
Insulin terh. 60perc 82,82 mIU/l
Insulin terh. 120 perc 51,81 mIU/l

Jövőhéten azért elmegyek az Sztk-ba, mert MM-ben endóshoz áprilisra (!) van időpontom (ha más emberkét választok, akkor is március közepe szabad már csak, milyen már?!). Ha minden okés más dokik szerint, akkor lemondom.
Ja, házidoki is megjegyezte, hogy fogytam... haladok, bár elég lassacskán.

Puszik

maccs01

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi! Trójai Vírust jelez a gépem az oldal megnyitása miatt, úgyhogy ezt biztos nem fogom most így megnézni. Mit írnak? Nyugodjak meg, vagy kapaszkodjak? :)

maccs01

inzulin
Éhgyomrinál 13 mIU/ml fölötti értéket, terhelést követően 25-28 mIU/ml fölötti értéket már magasnak tartanak.

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, köszi a választ. Úgy tudom, bár ezt is ma a neten olvastam, hogy a terheléses tartomány az éhgyomri 2-10x-ese... ááá... zselé vagyok!

Bár nem akarom a nyűgömmel lefoglalni a topikot, már csak annyi, hogy még délelőtt egy csomó leletre rákerestem a neten, úgymond orvos válaszol rovatok és amiket ott olvastam, azért én halálosan nyugodt voltam/ vagyok az én IR értékeimmel kapcsolatban :) Lehet, hogy tök hülye vagyok? Mindenesetre az Sztk meglesz, körzetim nem fog endokrinológiára beutalót adni, úgyhogy a diabetológiára megyek. Úgy tudom, hogy IR-nek azért vannak kettes típusú cukorbetegség tünetei, vagy legalábbis a cukorértékeknél is elvileg lenne eltérésem... vagy az már a vég.... A mesim is mindig pontos, ahányszor babát akartunk, mindig terhes lettem 2 hónapon belül, pedig elvileg az IR-rel ezek nem történnek így. Mindenesetre több szakembernek is megmutatom majd, hogy mit látnak ebben és a végére járok. Ettől függetlenül a diéta nem fog nekem megártani :):):)

maccs01

Kép
Kép

ez a farmer tunika :)

evilany

IR-nél még sokáig nincsen diabeteses tünet :!:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Évi
Szép pocakod van!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

már nagyon vártam, hogy megnyíljon ez a 88. oldal, bocsi mindenkitől, főleg Barbitól, de az én gyomrom és idegeim nem nagyon bírják az ilyen látványt (baba)... ilyenkor rögtön ellepnek a rossz gondolatok... :( :( nagyon sajnálom szegény babát, félre ne értsetek, de nem jó ilyesmit nézegetni...

Maccs köszönöm, hogy megértesz! egy hétig itthon leszek, és apa is kivesz egy hét szabit és körbe fog ugrálni... :lol: :lol: :lol: :lol: mindent megteszek azért, hogy ne legyen probléma!!!!

Évi, Ircsi gyönyörű pocik!!! nekem szinte semmi... :( :( :( :( vajon a két hét számít ennyit, amennyivel előrébb jártok???
Ircsi, jól látom, hogy Neked már a köldököd is kifele dudorodik?!?! vagy mi az ott a képen??? az a pici púp!!??

Kép
gtunde75

Tündi,biztos a két hét is,de én eleve telt voltam,vagyok,szerintem könnyebben meglátszik. Neked is lesz ilyen hamarosan :) reggelente pedig az enyém se ekkora,majd holnap fotózok.
Mikor is lesz az amnio?

evilany

húúúúúúúúú, most nézem a neten a 15 napos előrejelzést és jövő hét végétől 7-10 fokot jósolnak...
HURRRRRRRRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
gtunde75

Évi, márc 8-án!

Kép
gtunde75

Évi!
Szomszédasszonyom ma volt a Plazaban és meséli hogy az Outlet-ben 1990-ért vannak kismamaruhák!
Ha esetleg érdekel.Én holnap kiviszem a parasztelosztóhoz a gyerekeket,mert 12-kor megy a buszuk az apjukhoz és utánna elmegyek megnézem a rucikat :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Köszi Ircsi!

Ezt a fejen belüli tényállást én is ismerem, márcsak ezért is startolnék rá az ügyre az anyuka helyében.
Hozzáállás tekintetében nem normális házaspár. A lány a hercegnö, a srác a pasa, ö egyáltalán nem beszél németül, ha ráér, rohan sportolni. Reménytelen duó. :(

Ma elaludtam porszívózás közben úgy, hogy az egész banda otthon volt. Kicsit kikapcsoltam és gondolom szusszanok egyet, hát kettö, három és több lett belöle, egészen 50 perc, amikor is leesett többminden egyszerre és az üvöltö fiaim éberségre bírtak... :(

Viszont nem vasaltam eddig mégsem. Olyan lassan haladok mindennel, gyötör a hányinger ma nagyon durván. :(

Elballagok, a kölykök mesét akarnak a gépemen nézni (nincsen se tv-nk, se rádiónk, ezért robbannak rá idönként a gépemre).

Barbi
Vendég

Tündi,nőnapkor :) a Panka csinálja?

Csillag köszi

evilany

Évi, igen nőnapkor... :) áááááá, ezt nem a Panka csinálja, hanem a klinikán gondolom vmi szaki... állítólag egész Délnyugat-Magyarország oda jár...

Kép
gtunde75

Tündi, akkor jó kezekben leszel a klinikán és otthon is :):):)

Évi, nagyon tetszik a fehér-zöld szerelésed! Jó a pocak is!

Bmaass, szegény kissrác!

Amikor Enikő derekán feltűnt egy éranyajegy pár naposan - vagy miacsoda -, pánikban hívtam a doktornőt, aki megnyugtatott, hogy el fog tűnni. Nagyon pici, úgy 7mm átmérőjű, de még nem múlt el nyomtalanul, már kifehéredett a közepe, nagyon vékony piros pontokban még látszik a körvonala, de ez valóban el fog tűnni és nincs káros hatása, főleg ezen a helyen.
De ez a kisfiú! Bakker, sírnom kell, ha ránézek; ráadásul, hogy a szülei sem foglalkoznak vele, meg az egészségügyisek sem... felháborító! Ma rossz napom van, nagyon sok embert szét tudnék verni!!!

maccs01

Maccs igen az a borzasztó hogy nem törődnek vele...szegény kisfiú. Borzasztó lehet,én futnék orvostól orvosig...rossz volt nézni is.

A fehér-zöld szerkóm melegítő,és Sport szeletes trikó,a csokipapírokkal nyertük anno :D csak nagy volt,most belenőttem...

evilany

Évi, ez tök jópofa! Én még sosem nyertem tárgyakat :) Pedig nagyon pedáloztam egy időben.

maccs01

Maccs, én azért nem írok az IR-re, mivel nekem teljesen más értékek voltak. Azt mondom, hogy tuti szakembert kell megkérdezni. Ha már bejelentkeztél a Mensbe leletkiértékelésre érdemes elmenni. Szerintem ők a legjobbak ezen a területen.

Nálam pl. csak annyi volt a gond, hogy az Inzulin 120 perces 10x érték volt az 0 percesnél. Azaz 2.01 volt és 21.03!
Na ez már gond volt, max 4x v. 5x lehet az érték, erre kaptam a met-et és a diéta. (Tehát nem minden igaz amit a neten írnak). 8 hétre rá sikerült is nekünk az inszem. :D
Ja és a meddőségi központban azt mondták amikor bevittem a leletet, hogy minden ok vele. Nincs semmi bajom. Na ez azért nagyon gáz. :? Sajnos nem igazán ismerik még a dokik ezt a betegséget.

Ma volt nekem is a vérvétel, hétfőn kapom meg az eredményt. De meg kell várnom, hogy a doki hívjon. Mivel most teszt reggeli volt 0 perc után (ami azt jelenti, hogy 30g szénhidrátot ettem meg ott helyben és 1 órára volt a 2. vérvétel)
Remélem minden ok lesz!

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

woody, és te szeded még a met-et?

Az én eredményeim:
Glucose terhelés 0 perc 6.09 mmol/l * 4.10 - 6.00
Glucose terhelés 120perc 6.17 mmol/l 3.30 - 7.80
Insulin terh 0 perc 20.19 mIU/l 2.60 - 24.90
Insulin terh 120 perc 53.64 mIU/l

Kép
xtina75

Woody, lehet, hogy elmegyek MM-be, addig még több mint két hónap van hátra... csak el ne felejtsem :)
Drukkolok, remélem, hogy jók lesznek az értékek! Szorítok nagyon!

maccs01

Nem, a 12. hétig szedtem. Mo-n sajnos még nem lehet tovább szedni, nincs rá engedély. De ezt Ircsi tudja a legjobban. Ő profi ebben. :D
Ezért volt az, hogy ahogyan vége volt a Met-nek. Csináltak a Mens-ben terheléses cukor vizsgálatot. Nekem az nem lett igazán jó, így folyamatos megfigyelésen vagyok. De ez jó, mert máshol senkit nem érdekelne ez az egész. Csak a 24. héten a kötelező vizsgálatnál, de hát addig bármi lehetne.

Néztem az értékeid, szerintem a 0 perces cukor magas.
Bejelentkeztél konzultációra? szerintem érdemes lenne
Ha nem Tüű dokihoz, mert ott a várakozás 1,5 hónap is kb., hanem Rencz doktornőhöz (én is nála vagyok).

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers
woody

Igen, bejelentkeztem, Rencznél volt időpont márc 11-re.

Kép
xtina75

7-10 fok lesz jövő héten? Csak vissza ne essen megint a hirtelen jóból - azt érzem, hogy ez meg már a ló túlsó fele. Bárcsak fokozatosan történnének ezek az időjárásváltozások :roll: :roll:

Tünde, úúú, sejtettem, hogy kiverte a biztit nálad a kép, és tökre megértem. De nyugi! És még annyit, hogy a március 8-a az egy nagyon szuper nap - a mi családunknak szép nap, nekünk örökre emlékezetes lesz :wink:

Lányok, nekem ezek a vizsgálati adatok totál "kínaiak"... :oops:

Azta, megint akkorát rúgott ez a gyerek... még jó, hogy a széken ülök és már nem ér akkora meglepetésként, mint múltkor... De egyszerűen nem fér a fejembe, hogy honnan van ennyi erő benne ilyen picinek :shock: :shock: :shock: Félelmetes...

Ircsi, Évi, nagyon helyes pocakok!!!

Maccs, szerintem annyi mindenkinek segítesz, és olyan sokszor adsz tanácsot, hogy ez a mostani állítólagos "nyűgöd" szerintem eltörpül mellettük...

Stelly, azt hittem, hogy csak az én fiam ilyen vadóc, hogy szinte páncélban és vértben kellene járkálnom, hogy óvjam a pocaklakót :shock: Nálunk nincs ám se simi, se puszi, ha nekem v bárki másnak fájdalmat okoz. De magának se követelte eddig, csak mostanában szokott rá, hogy ha valami gond van, akkor puszit kell adni a fájó helyre.
Adri nagyon aranyos lehetett, és tök igazad van, se a nyomulás, se a titkolózás nem jó taktika. De ezek szerint tuti ő is tudja, érti a maga módján, nagyon kis ügyes!!!

bekri

Szivvi, Mazska, Vanilla, Schopin :?:
Mi van veletek?

bekri

Bekri, nekem is kínai :)
Aranyos vagy, köszi, amit írtál nekem. Remélem, csak mára bolondultam meg, intenzív egy nap volt :)
Tulajdonképpen reggel kezdődött, vittem Ricsit oviba, amikoris ráléptem egy hóbuckára, térdig besüppedtem és tele ment jéghideg vízzel a cipőm. Ugyanis a hó ott már csak az álca volt, csupa kása volt az egész alja. Így kezdődött :) aztán folytatódott a "remek" nap :)

Ez tök jó, mármint a rugdosás, erősödik a kis csöpp :). Amikor ilyet írtok, mindig mosolyognom kell, szerintem egy nagyon fantasztikus állapot, amikor a babát már nap mint nap érzi az ember. Részemről nem csodálom, hogy sok apukából APUKA igazából a baba születésénél lesz, hiszen nekünk megvan a 9 hónap előnyünk :):):) Persze vannak kivétel apukák :), de az én férjem akkor lett APA, mikor a kisbabáját a kezébe adták a kórházban. Felejthetetlen. Kedves apuka elsírta magát, mindkét gyerekénél, nagyon megható volt, nem is gondoltam volna róla. Szép emlékek. Remélem, hogy mindenkinek nagyon szép várandóssága lesz!

Ezekre visszagondolva, most már sokkal jobban érzem magam :)
Nemsokára megyek én is aludni, sok puszi!

maccs01

Szép Jó reggelt Mindenkének.

Kép
Leányzóm ma reggel befestette a hajamat :D
Nagyon ügyike volt :D
Na megyek összepakolni és készülődni.Majd délután bekukk :)

Mindenkinek kellemes Hétvégét!!!!

Puszi

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

sziasztok!

bekri nahát, milyen kis titokzatos vagy!!! mi volt március 8-án??? ne csigázz!!! most már áruld el!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

jövő hét péntektől jön a felmelegedés, de addig sem lesznek már mínuszok napközben!!! engem már az sem érdekel, hogy nincs átmenet!!! csak legyen már tavasz!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

olyan kíváncsi vagyok én is, hogy milyen érzés lehet érezni a picit, de sztem nekem erre még sokat kell várnom, pláne hogy első gyerek... bár néha olyan, mintha érezném...de csak egy-egy pillanat az egész, úgyhogy nem lehet eldönteni... de biztos csak bebeszélem ám... :shock: :roll:

jaaaaaa, és szép hétvégét mindenkinek!!!!
Kép

Kép
gtunde75

Jó reggelt!
Ezt hallgassátok meg:azt álmodtam hogy csináltam magamnak 3d UH-t(!!) és volt a baba hasa alján egy pöcök,na az volt a fütyije,le is fotóztam és mutogattam mindenkinek hogy látjátok kisfiú(és közben bevallom rohadt csalódott voltam holott már letisztáztam magamban és TÉNYLEG úgy is érzem h.mindegy...) na de nem ez a lényeg...reggel meséltem Mikinek és elkezd nevetni,ő meg azt álmodta hogy voltunk UH-n és nézte a képet,mondja "várj csak az ott nem a petefészek?" :) mármint a babáé,és igen az volt,utána meg mentünk a genetikai UH-ra ott mondták hogy nem tudják megmondani a nemét,ő elvette a dokitól a fejet és mutatta hát akkor az ott petefészek vagy nem? és mondta a doki ja de igen,akkor kislány :DDD
Beszarás,mindketten ezt álmodni...kiváncsi vagyok kinek lesz igaza!

Tök fura.

Szivvi és Vanilla jelentkeztek nemrég...Szivvi az ikrek topikban van,Vanilla beteg volt,remélem jobban van,(nekem is fáj már a torkom :( )
Csillag ügyes a kislányod!

evilany

Sziasztok

Évi, te miket álmodsz... 8) :lol: 8) :shock: meg Miki is :)

Kép
xtina75

Jó kis álmok.... :D
Nálunk Laca születésénél amikor megindult éjjel a magzatvíz,elmentem wc-re aztán felébresztettem anyut hogy mondjam neki mi a tényállás....ő felébredve azt mondta:
-Azt álmodtam hogy mész szülni :D

Érdekes dolgok ezek :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tündi, szerintem - Bekri vonalzója alapján - akkor születhetett nagytesó :)

Évi, micsoda álmok! :):):) Egyikőtöknek igaza lesz :)

maccs01

Mint írtam már, általában a lányos terhességek hazavágják az arcod, úgyhogy ez lehet támpont, hogy milyen nemű a baba. Persze vannak kivételek, de más ismerősömmel is így volt, meg a védőnőm szerint is általában ez a megfigyelés bejön :) Majd úgyis referáltok augusztusban :):):)

maccs01

Nekem a fiammal is igen "eltorzult" lett az arcom :(
Én ezt megcáfolom :)
Bár nálam a terhességek teljesen fordítva voltak :D
Lacával:széltébe-hosszába híztam....
Fannival:csúcsosodtam csak :D
szerintem ez mindenkinél más :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

de a végeredméynekre én is kíváncsi leszek :D :D :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

tegnap óta hasmenésem van :S
Lehet hogy a paprikás liszbe forgatott-olajba sütött gombától??????????????????????????????????????????????????????????????????
:shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?