Új privát üzeneted érkezett!

Orsi
Mint "rutinos anya" nyomogatom, nézem alul-fölül, hátha ő sem "nagykönyvi", de fog ügyben semmi... messze a távolban látszanak, hogy jönnek felfelé... Kép
(mondjuk CSenge 9ésfél hónaposan növesztette ki az első 2 fogát, a párom 1 évesen.. úgyhogy lenne honnan örökölni a késői fogzást Kép)

viszont: Levi elkezdett kúszni... gyönyörű, szabályos fókakúszás Kép .. kellő motiváltsággal (pl. telefonzsinór? Kép) akár fel is töröltethetem vele a nappalit KépKépKép

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Orsi!
Igen, elvileg még beteg, gyakorlatilag nem látszik rajta Kép
Szerencsére. Vasárnapig kell szednünk a gyógyszert.

Lilinek sincs foga még (holnap leszünk 7 hónaposak). És a nyálzást is abbahagyta. Mindegy, egyszercsak biztos kibújik. Kép

Rebi!
Írtam már azt hiszem, hogy a japánok csináltak egy olyan bébiruhát, hogy az oldalaira varrtak felmosópamacsokat és a baba a kúszás közben fényezte a padlót. Kép is volt róla valahol, de már nem találom Kép
Vicces Kép

Mindjárt sírok Kép Lili a nappaliban a járókában sikongat. Annyira jó hallgatni ahogy viháncol Kép Kép

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Orsi!
szombaton indulok valamikor, még nem igazán döntöttem el, hogy mikor. De valószínűleg inkább Bécsen keresztül megyek pályán, mert a 8-as úton eléggé ritkás a parkoló, ahol a gyerkőcőkkel meg tudnék állni. Időben ua.

Nem tudod, hogy kb.mikor írtad meg, hogy a láb centiben mekkora cipőméret?

Bogi!
Lilinek jobbulást!

Rebi!
Gratula a kúszáshoz, most már barikádozni kell.

Oli tegnap felült teljesen egyedül és fel is áll.
Egyenlőre csak belém kapaszkodva. Édes nagyon.

puszi

Ines
ini

Ini!

Köszi Kép

Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!

Megint alig látok a fáradságtól, úgyhogy csak röviden:

Ines, Orsi cipőméretes írását 2004.június 25-ei archívban találod meg.

Bogi, Lilinek jobbulást!

Buksi, Vencelke biztos kaszkadőr lesz, legalábbis az etetőszékes képei ezt sugallják Kép Fogak és a többi szuper tudomány: Kép Kép Kép

Fiona én úgy tudom, hogy a hiperaktivitást iskolakezdés táján tudják leginkább diagnosztizálni. Amúgy teljesen átérzem a gondod, mintha Alexáról írtál volna: szopik, aktivitás. Viszont nem hiszem, hogy hiperaktívak lennének. A te Alexád milyen volt picinek?
A könyv nincs meg sajnos.

Megyek aludni, míg lehet...
Puszi
Hajni
tigribigri

Tigri!
Hát az én Alexám is pont ugyanilyen volt mint most Zebi. Kép))
Még a fejlődési szakaszok is hétről hétre megegyeznek. Kép
Alexát 13 hónapos koráig szoptattam , de már valamikor előtte átaludta az éjszakát.

Szerintem is igazándiból később lehet diagnosztizálni a hiperkativitást, de azért kezdtem el gyanakodni hiperaktivitásra, mert pont a net-en olvastam olyan jellemzőket, ami a nagylányomra is ráillett:
- nem is a figyelemzavar volt rá a jellemző, hanem inkább a mindenbe belekapok egy kicsit játék. Sőt nem is tárgyakkal szeretett játszani kicsinek, hanem inkább "emberközeli" gyerek volt.
- jellemző volt a nagyon fejlett memorizáló képessége. 2 évesen kivülről tudta az össze Weöres Sándor verset a Bobitás könyvből. (Még az Arany Lacinak-ot is fujta Kép ) Most is az osztály lexinkonjának becézik.
- Rettentő hamar tanult meg járni 7 hónaposan kézen fogva , 9 hónaposan a butorok mellett sétált, és 11 hónaposan teljesen egyedül. (nem mi eröltettük , de vissza sem tudtuk volna tartani) ÁÁÁÁm mégsem fejlődött ki tökéletesre az egyensuly érzéke (valszeg a mászás hiányzott az agyának). Kép Ma is kicsit sutább. Később tanult meg biciklizni, sokára érzett rá a korizás örömeire is és tornaorán sincs az élvonalban.
A memoriája is elég "szelektiv". Az itthoni feladataiban néha teljesen szenilis. Először azt hittem, hogy direkt lázad, de most azt érzem, hogy lehet, hogy tényleg elfelejti.
- Az iskola érettségi tesztett megcsináltatták vele az oviban tévedésből 4 évesen és átment rajta. Kép)
- viszont a suliban az olvasással 1-2 osztályban voltak gondjai (betükeverés, visszafelé olvasás , vagy hozzáköltött a végéhez)
-diszlekszia gyanus volt, többször nézték meg, és mégsem lett az.
Szoval ezek az apró jelek talán arra utalhattak, hogy egy bizonyos fajta hiperaktiv. Aztán lehet, hogy nem is!
Most ugy néz ki, hogy a kicsi Zebi is ebbe az irányba fejlődik .
Nincs itt valami szakember?

fiona
fiona

SziasztokKép

Annak idején még Hicu rakta fel nekünk eut a képetKép
Szerintem ez most minden mami vágyálma lenneKép Jelentkező aki megvarrja?Kép

Kép

Minden babónak hatalmas gratula az újabb fogakhoz és a legújabb ügyességi gyakorlatokhozKép
Buksika, nem semmi Vencelke, mostmár te is résen lehetsz minden pillanatbanKép
Ini nagyon jó utat nektek GrazbaKép

Most rohanok mert cicireklamálás van folyamatban

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok!

Ági!
Nagyon jót nevetek ezen a kis portörlő padlófényező szerkós csemetén!

Nagyon ari!

Nálunk minden oké, Peti jól van, nem írok le semmi jót róla, mert akkor még aznap abbahagyja!

Emő!
Köszi, hogy feltetted a tüntetést!
Gyertek el, aki tud!

Puszi minden kisbaba popójára!

Andiék.
andi68

Sziasztok
Bent vagyok a munkahelyemen, elvileg(!) dolgozom. Gyorsan szerettem volna eldicsekedni nektek, hogy tegnap este megszületett a nővérem kisfia. 4200g, 57cm, hagyományos (!!!!) úton, elég kínlódással teli, göröngyös úton.
Mindenki jól van, puszilok mindenkit, ezer felé áll a fejem. Majd jövök, olvasok, kommentálok, és gif-ezek (persze csak ha hiányoztam KépKépKép)
Pu'
Judit
u.i.: mi van a talival, ki ne hagyjatok!!!!!!
holophernes

Sziasztok!

Judit!
Hadd legyek az első aki itt gratulál a tesódnak.
És Te voltál bent vele? Szép nagy baba. Ha van róla kép, kérünk Kép És a neve?

Természetesen hiányoztatok a gifekkel együtt!

Kérünk szépen valami hiperaktív gifet, mert mindenkinek a gyermeke hipergyorsasággal fejlődik.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Sziasztok!
Most csak röviden!

Judit!
Gratulálok nővérednek, szép teljestítmény ekkora babát megszülni.Mekkora volt a buksija? És hogy hívják?

Hajni!
Ezer köszi, hogy megkerested!!!!

Ines
ini

Halihóóóóó...!Kép

Ismét van netünk, így beugrottam hozzátok is!Kép Nem igérem, hogy naponta írok, de azért olvasgatlak benneteket.

Gratulálok minden (azóta már) izgő-mozgó, kúszó-mászó, járni tanuló babónak! Remélem így nem hagytam ki senkit...Kép

Mi jól vagyunk, Niki hihetetlen huncut, a nővérkéjével együtt pedig fenomenálisak!Kép

Pussz
Sztigris
sztigris

Szilvi KépKép

BOLDOG NÉVNAPOT NIKINEK!!! KépKépKép

Judit
Gratula a nővérednek.... KépKép nem semmi méretek Kép

... most megyek kettészakadni.. mind2 gyerek hótt kómás (emiatt kicsit (nagyon) hisztis) de egyedül vagyok rájuk...

Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!
Hello Sztigris!
Jó, hogy van netetek!!!! És nagyon boldog névnapot Nikinek!!!
Hogy vagytok?
Táblát folytassam?

Rebi!
NEm volt már időm válaszolni, amint itthon leszünk pótolom!

Holnap délelőtt indulunk, pénteken jövünk vissza.
Vasárnap keresztelője Olinak.Elég hektikus lesz. Sebaj.

puszi
Grazból is jelentkezem.

Ines
ini

Sziasztok! Kép

Húúú, de jó hírre kukkantottam be!
Judit,
Nagy- nagy gratula a manóhoz! Szép nagy baba! Ugye felteszel majd nekünk képeket Róla. És mesélj, mi lett a neve, milyen volt a szülés stb. Bocs a kíváncsískodásért, de annyira szeretem a szüléstörténeteket olvasni, mindig jókat bőgök rajtuk.
És amúgy Veletek mi újság? Zenekedvelő szomszédotokat megtalálta már a párod?Kép Kép
Húúú, mi lesz majd, ha Léna kitalálja, hogy Ő márpedig hegedülni akar Kép ...KépKépKép (én is hegedültem 7 évigKép)

Minden fogfájós gyerkőcnek sok- sok fájdaloműző manót, anyukáknak, apukáknak, testvéreknek pedig kitartást az átalvatlan éjszakákhoz!!! (én ezzel kapcsolatban inkább nem írok semmit, mert egészen biztosan megdobálnátokKép) A fogakhoz nagy gratula! Kezdődhet a fogmosi Kép

És alvással, altatással kapcsolatban sem írok.

Nikinek Boldog Névnapot kívánok!!! Jó újra Rólatok hallani! Mesélj többet, mi minden történt Veletek az elmúlt hónapokban!

Buksi,
Játéktippet elküldtem mélben, és köszi a bókot, hogy profi vagyok gyjáték témában. Irultam- pirultam.
Nagy puszi, és tapsi- tapsi Vencelkének a kaszkadőr mutatványokhoz! És már milyen sok fogatok van??? Gratula hozzájuk! Kép
Szerintem az a fekete valami nem is szilvaaaaaKép
Kajás képKép

Ági,
Kicsit több infot szeretnék Daniról!!!Kép Olyan régen meséltél a mindennapjaitokrólKép
Irigyellek a barkácsolós dolgaidért. Én is lassan elkezdem majd az őszi és a téli képeket készíteni, hogy feldíszítsem vele a lakást.
Hány nap is van hátra karácsonyig???!!!KépKépKép
Szep.félelem: nálunk ez már hónapok óta van, Dorci eléggé bizalmatlan mindenkivel szemben. Sőt, amíg meg nem szokja valakinek a jelenlétét, addig ránézni sem szabad, különben elsírja magát. Viszont mihelyt jól megnézte magának azt az idegent, akivel mi is jóban vagyunk, utána már haverság van, és ölbe is veheti. Én titkon örülök ennek a bizalmatlanságnak.
Tervek: most lettek készen, megnéztük 3D- s ben is, szerintem baromi jó lett, remélem a házunk is így fog kinézniKépKépKép

HicuEmő,
Sajnálom, ami mostanában körülötted történik, biztosan nem lehet ez a helyzet a testvéreidnek sem túl jó. Vigyázz nagyon magatokra, Csöppre, és én izgatottan várom az UH- s felvételt. Tudod már, hogy kisfiú- e vagy kislány???
Gratula és tapsi- tapsi Édua állásához! És a szavakhoz is! Kép

Ines,
Oli nagyon nagyot nőtt, Hanna továbbra is gyönyörű. Gratu Oli mutatványaihoz! Kép
Olvastam, hogy közben Te is nagylány lettél? Gratulálhatok, vagy inkább ne? Jelentem, én még mindig nem vagyok nagylány.

Orsi,
Régen láttam képet Bencéről Irigylem a férjedet, hogy nem tüsszög, nem folyik a szeme stb...Kép Kicsit lemaradtam: akkor beadták Neki azt az injekciót, és attól múlt el minden gond és baj?
Miért is nem mersz elmenni a KIKAba?
Felénk voltatok szombaton az Árkádnál??? Mi nem is ott lakunk tudod!!!
Osztrák hely: Shopping City Süd. Azon belül mi a Babyone- ba, a C&A- ba, a H&M- be, a Toysss- ba mentünk, de jó a Toys'r'us is.
Szerencsére már nem vagyunk nyűgösek, minden rendben van. Megy az állva tánci- tánci hangos énekléssel együtt. Fel is vettem videora, hogy majd jókat derüljön magán pár év múlva
Bence új szavaihoz nagy gratula! Kép

Bogi,
Ez a "cumi kilövése a kiságyból jó messzire" nekem is ismerős. Mi rutinosan bekészítünk egy másik cumit is a közelbe, hogy ha esetleg nem találnák a kilőtt cumit, akkor is hamar jöjjön a pótlás.
Szerintem nem gáz, hogy Lili még nem ül egyedül. Nem is szabad erőltetni, fogja Ő tudni, hogy mikor akar ülni. Aztán utána majd csak ülve hajlandó bármit is csinálni...aztán csak állva....
Remélem jobban van már Lili!!!

Rebi,
Húúú, tökre sajnállak, hogy mostanában ennyire fáradt vagy. Valahogy, valamikor próbáld magad kipihenni; biztosan nem lehet könnyű így még türelmesnek is lenni.
Gratula a kúszáshoz!!! Kép

Hajni,
Úgy tetszik, amikor minden megjegyzésedet gifekkel illusztrálod!
Ízes beszédKép Kép
Az a babás kép fantasztikus. Anne Geddes képei mind nagyon jók!

Fiona,
Nem semmi, mekkorát nőtt Zebi! Gratula hozzá! Kép Ha jó a dokitok, akkor kérd ki a véleményét Zebivel kapcsolatosan. Szerintem ha folyamatosan végigkíséri a fejlődését, akkor észre kellene vennie mindent, ami esetleg aggaszt Téged.
A sétáláshoz, álláshoz nagy gratula Zebinek!
Nekünk még csak 3 fogunk van, de a nyálzással kapcsolatban: előtte nagyon nyálzott, de a kibújás előtt 1- 2 héttel abbamaradt, s utána jöttek ki a fogak, különösebb nyálzás nélkül.
Ilyen könyvem nekem is van/volt, de nem találták meg a szüleim a pincében a régi könyveim között.

...ééééés sikerült a végére érnem...

Üdv, megyek Kép (ahogy Hajni írnáKép)

Vic

Ilyen sokat már rég írtam.
Victoria

Sziasztok!

Húúú, de jó hírre kukkantottam be!
Judit,
Nagy- nagy gratula a manóhoz! Szép nagy baba! Ugye felteszel majd nekünk képeket Róla. És mesélj, mi lett a neve, milyen volt a szülés stb. Bocs a kíváncsískodásért, de annyira szeretem a szüléstörténeteket olvasni, mindig jókat bőgök rajtuk.
És amúgy Veletek mi újság? Zenekedvelő szomszédotokat Képmegtalálta már a párod?Kép
Húúú, mi lesz majd, ha Léna kitalálja, hogy Ő márpedig hegedülni akar Kép...KépKépKép (én is hegedültem 7 évigKép)

Minden fogfájós gyerkőcnek sok- sok fájdaloműző manót, anyukáknak, apukáknak, testvéreknek pedig kitartást az átalvatlan éjszakákhoz!!! (én ezzel kapcsolatban inkább nem írok semmit, mert egészen biztosan megdobálnátokKép) A fogakhoz nagy gratula! Kezdődhet a fogmosi Kép

És alvással, altatással kapcsolatban sem írok.

Nikinek Boldog Névnapot kívánok!!! Jó újra Rólatok hallani! Mesélj többet, mi minden történt Veletek az elmúlt hónapokban!

Buksi,
Játéktippet elküldtem mélben, és köszi a bókot, hogy profi vagyok gyjáték témában. Irultam- pirultam.
Nagy puszi, és tapsi- tapsi Vencelkének a kaszkadőr mutatványokhoz! És már milyen sok fogatok van??? Gratula hozzájuk! Kép
Szerintem az a fekete valami nem is szilvaaaaaKép
Kajás képKép

Ági,
Kicsit több infot szeretnék Daniról!!!Kép Olyan régen meséltél a mindennapjaitokrólKép
Irigyellek a barkácsolós dolgaidért. Én is lassan elkezdem majd az őszi és a téli képeket készíteni, hogy feldíszítsem vele a lakást.
Hány nap is van hátra karácsonyig???!!!KépKépKép
Szep.félelem: nálunk ez már hónapok óta van, Dorci eléggé bizalmatlan mindenkivel szemben. Sőt, amíg meg nem szokja valakinek a jelenlétét, addig ránézni sem szabad, különben elsírja magát. Viszont mihelyt jól megnézte magának azt az idegent, akivel mi is jóban vagyunk, utána már haverság van, és ölbe is veheti. Én titkon örülök ennek a bizalmatlanságnak.
Tervek: most lettek készen, megnéztük 3D- s ben is, szerintem baromi jó lett, remélem a házunk is így fog kinézniKépKépKép

HicuEmő,
Sajnálom, ami mostanában körülötted történik, biztosan nem lehet ez a helyzet a testvéreidnek sem túl jó. Vigyázz nagyon magatokra, Csöppre, és én izgatottan várom az UH- s felvételt. Tudod már, hogy kisfiú- e vagy kislány???
Gratula és tapsi- tapsi Édua állásához! És a szavakhoz is! Kép

Ines,
Oli nagyon nagyot nőtt, Hanna továbbra is gyönyörű. Gratu Oli mutatványaihoz! Kép
Olvastam, hogy közben Te is nagylány lettél? Gratulálhatok, vagy inkább ne? Jelentem, én még mindig nem vagyok nagylány.

Orsi,
Régen láttam képet Bencéről Irigylem a férjedet, hogy nem tüsszög, nem folyik a szeme stb...Kicsit lemaradtam: akkor beadták Neki azt az injekciót, és attól múlt el minden gond és baj?
Miért is nem mersz elmenni a KIKAba?
Felénk voltatok szombaton az Árkádnál??? Mi nem is ott lakunk tudod!!!
Osztrák hely: Shopping City Süd. Azon belül mi a Babyone- ba, a C&A- ba, a H&M- be, a Toysss- ba mentünk, de jó a Toys'r'us is.
Szerencsére már nem vagyunk nyűgösek, minden rendben van. Megy az állva tánci- tánci hangos énekléssel együtt. Fel is vettem videora, hogy majd jókat derüljön magán pár év múlva
Bence új szavaihoz nagy gratula! Kép

Bogi,
Ez a "cumi kilövése a kiságyból jó messzire" nekem is ismerős. Mi rutinosan bekészítünk egy másik cumit is a közelbe, hogy ha esetleg nem találnák a kilőtt cumit, akkor is hamar jöjjön a pótlás.
Szerintem nem gáz, hogy Lili még nem ül egyedül. Nem is szabad erőltetni, fogja Ő tudni, hogy mikor akar ülni. Aztán utána majd csak ülve hajlandó bármit is csinálni...aztán csak állva....
Remélem jobban van már Lili!!!

Rebi,
Húúú, tökre sajnállak, hogy mostanában ennyire fáradt vagy. Valahogy, valamikor próbáld magad kipihenni; biztosan nem lehet könnyű így még türelmesnek is lenni.
Gratula a kúszáshoz!!! Kép

Hajni,
Úgy tetszik, amikor minden megjegyzésedet gifekkel illusztrálod!
Ízes beszédKép Kép
Az a babás kép fantasztikus. Anne Geddes képei mind nagyon jók!

Fiona,
Nem semmi, mekkorát nőtt Zebi! Gratula hozzá! Kép Ha jó a dokitok, akkor kérd ki a véleményét Zebivel kapcsolatosan. Szerintem ha folyamatosan végigkíséri a fejlődését, akkor észre kellene vennie mindent, ami esetleg aggaszt Téged.
A sétáláshoz, álláshoz nagy gratula Zebinek!
Nekünk még csak 3 fogunk van, de a nyálzással kapcsolatban: előtte nagyon nyálzott, de a kibújás előtt 1- 2 héttel abbamaradt, s utána jöttek ki a fogak, különösebb nyálzás nélkül.
Ilyen könyvem nekem is van/volt, de nem találták meg a szüleim a pincében a régi könyveim között.

...ééééés sikerült a végére érnem...

Üdv, megyek Kép (ahogy Hajni írnáKép)

Vic

Ilyen sokat már rég írtam.
Victoria

...ezt hogy tette fel kétszer, amikor csak egyszer nyomtam rá???!!! Bocsi!!!
Küldök még egy gifet, már csak azért isKép
Kép

Vic
Victoria

Begyüjtöttem a gratulációkat, a szülés sz@r volt, semmi sem sikerült, csak Péter Miklós lett nagyon kis tökös legény. Időn túl volt, befektették, reggel indás helyett nem volt szülőszoba. Tanácsomra egy jót élvezkedett a beöntés után, aztán várt. ELdurrantották mindkét vénáját, nem kapott enni előző nap este óta. (császárgyanús volt a nagy fejű(10,5cm) baba miatt, meg a gerinc-kifelé állása miatt is) Fél 1kor oxi-bekötés, aztán jött a nyiffnyaff mindenki ismeri). 5kor 3perces fájások, ETA, nem sikerült, már csak 1óra lenne, de lett belőle 2. Magzatburkot nem tudtak repeszteni, mert közel volt a köldökzsinór, nem biztonságos. Gátvédelem címszóval doki könyékig bent, az öklét és az araszát gyakorolgatta odabent.
Anyuka toljon, feljebb került a baba, engedje a világra, na jó egy picit jobban, jajj, ez már nagyon sok, húha, mindjárt beszorul a feje, jajj így reped minden, nahát, szinte kint is van, hopp, na anyuka ettől lett maga igazán nő, ne kiabáljon, na ez mekkora marhaság, ez majd igazán összeköti önöket a gyermekével, ne kiabáljon elveszti az energiáit, nem fáj ez, utolsó, hunyja be a szemét, itt van ni, szép egészséges kisfiú. Igen, van haja, nem, nem vörös. Fekete. Apuka mostmár igazán felocsúdhatna. Gratulálunk.

Aktív gyerkőcök mellé sok kitartást küldök, és még mindig nem vagyok a magam ura, csak irigykedni tudok a Gif-ező Vic alapanyagaira Kép, és jövök olvasni titeket.
Nesztek:
Kép
J
holophernes

Sziasztok!

Orsi, amíg suliban vagyok vagy a párom vagy anyukám vigyáz Kittire. Beosztjuk, ki a soros. Kép Igazából csak most megyek be az első órákra, hogy megtudjam a követelményeket stb. És a barátnőm, akinek a jegyzeteiből tanulok, pont az első 3 héten nem tud jönni, úgyhogy a szeptember az enyém, aztán majd ő jön, én meg néha bekukkantok. De tényleg annyira jó, hogy 10 perc a suli kocsival, ebédidőben simán haza tudok jönni.
Édes lehet Bence a dumálgatással! Kép És gratula a fogacskákhoz!

Bogi, gratula Lilinek a kúszáshoz! Kép Az ülés is menni fog hamarosan, ne izgulj! Remélem a torokgyuszi már elmúlt.

Rebi, percenként 1000 kérdés, tényleg nem egyszerű. Kép Gratula nektek is a kúszáshoz! Kép

Hajni, én beadom Kittinek a szájába a Chamomillát. Ő meg szépen elszopogatja, persze van, hogy néhány szemet kapásból lenyel.
Ízes beszéd Kép Kép Annyira jó ez az Anne Geddes fotó! Kép

Boldog Buksi, ez igen, Vencel már mi mindent tud! Olyan jó volt olvasni a képes beszámolót! KépGratula a fogacskákhoz is. Tutik a képek, nem semmi a végeredmény. Kép De hogy kerültek a képek a pocaktalis albumba? Nem mintha gond lenne, csak úgy meglepődtem. Néztem a dátumot, 09.26, annyira furcsa, hogy már majdnem eltelt egy év azóta.

Ines, gratula Olinak az üléshez és felálláshoz. Kép Remélem jó utatok volt. Grazban lesz a keresztelő?

Hicu, de jó, hogy már érzed, hogy mocorog Csöpp! És azt nem érzed, hogy szerintem fiú vagy lány?

Fiona, húha mennyi mindent tud Oli, és ezt tényleg egy hónap alatt tanulta? Könyv sajna nekünk sincs meg.

Judit, hatalmas gratula a nővérednek! Ezek aztán szép méretek! Kép Hát nem volt egy egyszerű szülés, de a lényeg, hogy végre megvan ez a nagylegény.

Sztigris, de jó újra hallani rólatok! Miféle huncutságokat művel Niki? Boldog névnapot neki! Kép

Vic, gratula a tervekhez. Mikor lesz kész a ház? Kép

Szerdán végre Noémi és Liliána is eljöttek hozzánk. (Eddig mi mentünk.) Kicsit kalandosra sikerült az út, benne volt egy kis eltévedés. Eléjük akartam menni kocsival, de pont akkor nem indult a kocsi, lemerült az aksi. Míg a párom töltögette, elindultam biciklivel. Aztán csak megtaláltuk egymást. Liliána annyi mindent tud már, csak néztem. Nagyon szépen ül, mászik és dumálgat is. Ilyen se volt még, egyszerre aludt el a két gyerköc és teljesen egyszerre ébredtek fel kemény fél órás alvás után. Kép

Keresztelő intézése nálunk is folyamatban. Engem Gödöllőn kereszteltek, és Kittit is ott szeretném kereszteltetni. Csütörtökön voltunk felkészítőn, itt 3 alkalommal kell menni. És ha minden igaz, akkor októberben meg is lesz a keresztelő.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
szerencsesen megerkeztunk, minden jol ment, nem voltak nyugosek a gyere´kek. Bocs, de nincsen ekezetem.
Orsi!
Koszi az sms-t!!!!!

Judit!
Nem volt egy leanyalom a szules akkor, tesod jol van?

Tunde!
Penteken megyunk haza, Budakeszin lesz a keresztelo. Tesomekkal egyutt megyunk haza.

Legyetek jok!

Vic!
Jok a gifek!!!!

Ini
ini

Sziasztok!

Ines,
hogy te milyen rendes kislány vagy, hogy még Grazból is felénk nézel! Kép

Tünde és többiek akik válaszoltatok a Chamomillás kérdésre, köszi! Pont erre voltam kíváncsi. Egyébként van, hogy Alexa is lenyeli Kép
Tünde ésmileszelhanagyleszel? Már a fősuli után. Kép

Judit,
gratula a tesódnak, szegény jól megszenvedett. Remélem már jól van! Képet akarunk "icipici" babáról!

Vic,
hogy mennyi szuper gifet szereztél! Kép Velem is előfordult már, hogy betette kép nélkül és törölni sem lehet utána. Végül is mindegy, szerintem senkit sem zavar.
Már akartam is kérdezni, hogy milyen hangszeren játszol, de megelőztél. A szakmádból kifolyólag gondoltam, hogy van valami zenei háttered is.

Sztigris,
Isten éltesse Niki lányodat! Tessék ám többet írni!

Sőt! Minden kedves fórumozó, aki csak olvasó üzemmódban működik egy ideje, tessék írni! Nem akarok név szerint mindenkit felsorolni! Kép

Andi,
ez nálunk is annyira tipikus! Ha valamivel eldicsekszem valakinek, tuti, hogy utána egy darabig nem csinálja a lurkó! Kép

Fiona,
semmi okosat sem tudok mondani. Remélem amit postán küldenek kiadványt, segít majd valamit. Legalábbis, hogy eldöntsd, hogy nem is az! KépEgyébként egy rémálom a hiperakív gyerek. A keresztlányom 6 éves bátyjánál nemrég kimutatták, egy speciális suliba kezdte most az elsőt. Bár nála leginkább nevelési problémák okozták (ilyen is van sajna).

Itt egy kép a lánykámról, mobillal lett készítve. Ez a legújabb, hogy felteszi a füléhez a játékmobilját. Hiába no, modern gyerek Kép
Kép

Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Hajni!

Mobiloslányka Kép Cuki!

Lili most taknyos, és kezd köhögni. Úgyhogy menni kell mindenképpen dokihoz, csak nem tudom mikor. Holnap megyek egy EU-s tanfolyamra, így egész nap anyósomnál lesz Lili, remélem bírni fogja.

HÍR!
Lili a 7 hónapos szülinapján négykézlábbra állt, és azóta is előszeretettel gyakorolja, és hintázik előre-hátra. Aztán dob egyet magán előre, és elhasal, és ez tetszik neki Kép
Olyan édes.

Kicseréltük az etetőszéket, és ez most már szuper.

Ja JuditKép Jó volt, ahogy leírtad a szülést Kép

KépKép

KépKép
farkasbogi

Szasztok!

Hosszú hallgatás után egy kis összefoglaló
az elmult 10 hónapunkról.
Millió puszi mindenkinek
Emese+Andris és a többiek

http://babanet.hu/album/main.php?
album=1196&page=1&image=20195
album=1196&page=1&image=23221
1 hónaposan
album=1196&page=2&image=21966
2 hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?
album=1196&page=3&image=23228
3hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?
album=1196&page=4&image=30470
4hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?
album=1701&page=2&image=40999
5hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?
album=1701&page=3&image=42364
6hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?
album=1701&page=4&image=49579
7hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?
album=2611&page=1&image=57646
8hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?
album=2611&page=2&image=75511
9hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?album=2611&page=3&image=75529
10hónaposan http://babanet.hu/album/main.php?album=2611&page=4&image=75699
semese

Sziasztok!

Emese, Andris még mindig szuper fiúka lenne a lányomnak Kép Nagyon jók a képek, a "férfiasan tökéletes" tetszett a legjobban! Írj még magatokról!

Lányok, most, hogy így hónapról-hónapra nézegettem Andris képeit, arra jöttem rá, hogy mindjárt egy éves lesz! Sőt, Zita fiacskája már ebben a hónapban betölti az első életévét! Hihetetlen...

Szép napsugaras napot mindenkinek!Kép
Puszi
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Meg mindig ekezet nelkul, lassan mar beszelni is igy fogok ...

Inkabb csak olvaslak titeket ujabban, mert Bence egesz napos program lett, egy pillanatra sem lehet egyedul hagyni, csak a jarokaban, oda pedig csak szukseg eseten szamuzom.

Ines, orulok, hogy megerkeztetek, es rendben volt a gyerkocokkel minden. Gratulalunk Oli ulesehez es allasahoz!Huh, megint zsufolt a hetvegetek!

Agi, koszi a felmosos kepet, pont erre gondoltam anno! Mi van veletek? Dani, hogy van? Nem indult meg el?

Judit, gratulalunk tesod kisfiahoz, koszi a beszamolot (nem volt semmi). es irj, ha lesz egy kis energiad.

Sztigris, udv!!! Nikirol irj sokkal de sokkal tobbet!!!

Tunde, milyen jo, hogy ilyen kozel a suli es, hogy van ki vigyazzon Kittire! Irhatnal tobbet is magatokrol! Keresztelovel, hogy alltok? Mi is tervezzuk. Tenzleg reszt kell venni felkesziton?

Fiona, megkaptad mar a kiadvanyt? Tudsz mar tobbet?

Hajni, jo a mobilos kep, bizony ok mar nagyon modern gyerkocok lesznek. Huh, nagyon telik az ido! Bence is mar 9,5 honapos. Naprol napra tobbet tud, kifejezi magat, hihetetlen.

Bogi, gratula Lili maszasahoz!

Rebi, akkor volt kitol orokolni a kesoi fogzadt, bar ez meg nem az.

Emese, a kepek magukert beszelnek! Szuperjok!

Vic, megkaptad a mailt? A ferjecskemnek en adtam be az injekciot ... tenyleg hasznalt, bar neha van meg egy-ket rosszabb napja. Kikaba azert nem, mert akkor tuti teherautot kell berelnunk... a hetvegen tutira megyunk ... meg jo, hogy nagy autonk van. Koszi a Shopping Sud'ot. Ok, hogy neha nem vagyok esznel, meg irok is feleslegesen dolgokat, de arra meg emlekszem, hogy hol laktok Kép Arkad, mint etterem, nem mint bevasarlokozpont! Ismeritek? Dorci enekelve tancol? Volt kitol orokolnie! Jol vagytok? Remelem a mi mailunk atment, ha igen varjuk a valaszt!

pussz
Orsi
orsi17

Vic, ime ket kep, hamarosan felteszek egy parat az albumba is. hamarosan ...

Kép
Kép

Puszi
orsi17

Sziasztok!

Már elnézést sem kérek az eltűnésért Kép De látom,hogy kicsit mindenki visszavett a tempóból! Kihasználjátok még a jó időt? Jelentem én most böcsülettel visszaolvastam és megpróbálok beszámolni magunkról + reagálni. ja! Először is köszönöm a múltkori bókokat,nagyon jólestek Kép

Vencel továbbra is számomra döbbenetse iramban fejlődik /gondolom,pont annyira,mint minden más baba Kép/, már bárhol feláll, a kúszást felváltotta a mászás, alul-felül 4-4 fog különböző méretekben, ügyesen pá-pá-zik, és pár nap tátogás után beindult a beszédfejlődés: ba-ba-ba,dejdejdej, ta,tá,te,meg hasonló variációk. Igazán nem unatkozunk, csak ritkán merem egy-egy percre egyedül hagyni,mert még nem teljesen tökéletes az állásból vissza a földre,néha dől mint egy zsák. A kisebb eséseket hagyom, mert tanul belőle,de azért inkább mindig készenlétben vagyok. Voltunk féléves kontrollon /pár hetes csúszással/,nagyon elégedettek voltak Vencellel a kórházban,ráadásul csúcsformában volt,minden tudományát előadta, azt írták a zárójelentésre,hogy nagyon aranyos,okos kisfiú Kép Igazából most már tényleg megfelel egy átlagos 9 hónaposnak, nemhogy egy 6 és félnek Kép nagy vonalakban ennyi van velünk. Ja! Az éjszakák elég változóak,van,amikor nem ébred,de néha szinte óránként. Én nem tudnám ezt be egyértelműen a fogaknak, szerintem inkább a felszínesebb alvás miatti gyakoribb felriadás és ugye az anyahiány együttes keveréke némi fogzással. Ezért napközben én is gyakran alszom vele egyidőben, hogy bírjam a strapát.

Hicu!

Mikor mész UH-ra? Várjuk a híreket! A demonstrációra szerintem megyünk, csak még sose voltam a Blahán babakocsival, biztos nem egyszerű,de ugye pont ezért lesza demonstráció Kép Jön még valaki?

Bogi,

Akartam kérdezni,hogy meggyógyult-e Lili,de láttam ám a nagy hírt, és nem hiszem,hogy egy ilyen ügyi kislánynak nagy baja lehet Kép

Ini,

keresztelő megvolt vagy lesz? Képeket!!!!

Tünde,

A képek azért kerültek a pocaktalis albumba,hogy egy kicsit nosztalgiázhass Kép Amúgy meg ugye három albumom van,kettő betelt,ebben meg még volt két hely,hát kihasználtam,mivel pocaktalisat már úgysem tudok készíteni ... Kép

Judit,

Engem még ugyan csak császároztak, de nem hoztad meg a kedvem a szüléshez! Tényleg! Itt úgyis annyi császáros van, Ti hogy mit gondoltok a következő szülésetekről? Maradtok e kényelmes megoldásnál vagy inkább kipróbálnátok/megpróbálnátok a természetes szülés élményét,ha van rá lehetőség? Én ezen annyit töprengek.

Hajni!

Mobilos kiscsajszi nagyon vagány! Amit az idő múlásáról írtál, én igazából fel sem fogom. csak ha kicsit visszaolvasok a topikban,akkor megdöbbenek,hogy mi folyik itt! Nagyon élvezem ezt a gyors fejlődést,változást,de néha úgy érzem,hogy nincs időm felfogni,feldolgozni,kiélvezni,mert máris újabb dolog történik. Egy-egy régebben látott baba új képe pedig tényleg ámulatba ejt. És igen,nemsokára már szülinaposunk is lesz Kép!

Orsi,

Mi az,hogy Te adtad be az injekciót???????? Szakmád vagy csak hobbyból szúrkálsz Kép? A képeken pedig majdnem elpityeredtem magama gyönyörűségtől.

Na most ennyire futotta tőlem.

Ja! Mostanában átfutott az agyamon,hogy vajon meddig él egy topik. Tudom,hogy ez változó és társaságtól függ,de szerintetek mondjuk ha jó a hangulat,akkor írunk,írunk ,megbeszéljük az ovis,isis dolgokat,és egyszer csak azt vesszük észre,hogy kamasz gyerekeinknek esze ágában sincs eljönni a hülye talikra velünk,vagy majd egyszer csak abbamarad? ....ha már itt járunk,tali?

...és meg egy infó,hátha valakit érdekel. A kórházban is és a dokinénit is megkérdeztem rizs és kukoricapehely ügyben, mindenkitől azt a választ kaptam,hogy egy szopis baba,aki mellette kap gyümit és zöldséget,semmilyen plusz hasznos anyaghoz nem jut a fenti dolgokból,csak plusz kalóriához. Tehát ha van egy jó közérzetű,nem kórosan kissúlyú,rosszevő szopis baba gyümivel és zöldséggel,annak teljesen felesleges így plusz kalóriához jutnia.

...még egy kérdés. Vencel 8,5 kg, de a 7-14 kg-ig Liberoból egyre sűrűbben folyik ki a pisi. eddig csak a Liberot használtuk, mit javasoltok mást? Köszi.

Dugultam

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Pár sor rólunk: Levi összement másfél cm-t és nem hízott egy grammot sem 3 hét alatt... úgyhogy megyünk oda, ahol előzőleg mérték KépKépKép .. mert ez még nem járja. A szopit nem igazán akaródzik neki felváltani "rendes" kajákra, bár a barackos rizst falja... aztán elkülönítve megtalálom a palusában Kép A dokink erre azt mondta, hogy ha a rostokat megtalálom a pelusában, akkor még nem tud vele mit kezdeni=próbáljuk később. Most megnézzük a brokkolira hogy reagál... (meg hogy a másik mérleg szerint mennyit hízott... mert ha valamennyit is hízott, akkor nem fog éhen halni Kép)

Buksi
Topik és talik: nálunk a másikban úgy működött, hogy egy társaság egészen együtt maradt - mondjuk mi az első télen (meg már előtte egész nyáron is) hetente 1x rendszeresen találkoztunk, és ez nagyon sokat számított. Most ugye kb. 3 éves az a társaság, és majdnem mindenhol már megvan a kistesó, vagy már félkész Kép ... Mi átmentünk egy zárt fórumra, mert úgy voltunk vele, hogy egy ennyi idős gyereknek már vannak olyan dolgai esetleg, amit 10 év múlva nem szeretne viszont olvasni a neten... meg felmerült sok olyan téma, amit nem bárki által nyílvánosan látogatható oldalon illdomos megbeszélni.

pelus
Csengének a Liberó és klónjai jöttek be anno, meg a kukoricás biopelus, a kis tanknak meg a Pampers a nagy fenekére meg combjára... A Libero kicsit kisebb, mint pl. a Pampers ua. mérete. Csengének mindig méretváltáskor kellett típust cserélni (Liberot használt, méretváltáskor ua méret Pampers egy ideig, aztán az eggyel nagyobb Libero) ... Tehát: kísérletezni kell Kép Amúgy Levi kb. 4 hónapja használja a 7-14-es Pamperst, és lassan muszáj lesz méretet váltani KépKép

Levi is kb. másfél óránként ellenőriz éjjelente, hogy megvagyok-e még... néha hajnali 4 körül beiktatna egy kis játszást is, de annak végképp nem örülök annyira ...

Tali: lehet, hogy most már majd csak vmi zárt helyen lehet, ha tényleg jön az ősz ...

... még akartam írni vmi fontosabbat, de a nagyobbik kicsicseregte a fejemből Kép

üdv
Rebi

rebi

Sziasztok!

Buksi, ugye-ugye! Beindult Vencel! Minap meg "panaszkodtal", hogy nincs dumalas, hat ime, o is beindult! Tenyleg nagyon aranyos es okos fiu, siman behozta a "lemaradast". Csak gyozd leirni milyen uj dolgokat produkal! Irigyellek a napkozbeni alvas miatt. En csak reggel szoktam vele visszaaludni, napkozben Bence szinte nem is alszik, meg nem is tudok elaludni.

pelus temaban Rebihez csatlakozom, nekunk is a pampers valtotta fel a liberot, illetve a babylove. En kiprobaltam a libero 8-11kgos up&go-t, de hatalmas volt Bencere.

A szurit szimplan szadista hajlamaimtol vezerelve adtam be. No meg nem volt mas valasztasom.

AZERT ENNYIRE NE VEGYUNK VISSZA A TEMPOBOL LANYOK!!!

pussz
Orsi
orsi17

Sziasztok!

Ines, örülök, hogy rendben megérkeztetek.

Hajni, mi leszek? Hát ez egy nagyon jó kérdés! Kép Fogalmam sincs. Nemzetközi kommunikáció szakra járok, eredetileg azért kezdtem el, mert két nyelvvizsga kell hozzá, és gondoltam, hogy így jobban rá vagyok kényszerítve, hogy nyelvet tanuljak, mintha csak úgy magamtól tanulgatnék. Aztán közben megváltoztatták a szabályt, már nem az államvizsga feltétele a nyelvvizsga, később is le lehet tenni. Ennyit a "kényszerítő erőről". De persze ez most nekem nagyon jól jött, hogy ráérek még.
Mobilozó Alexa nagyon tündéri! Kép

Bogi, jobbulást Lilinek! Gratula a négykézlábazáshoz! Kép Lehet, hogy lemaradtam, de az etetőszéket miért is kellett kicserélni?

Semese, nagyon aranyos ez a nagyfiú! Kép

Orsi, nem mindenhol kell részt venni felkészítőn, ez plébániától függ. Itt elvileg 3 alkalom van, csoportos felkészítést tartanak, arról, hogy pontosan mi hogyan is zajlik.
Tündéri Bence! Kép És azok a kis fogak! Kép Nekem sose sikerül Kittit lefotózni, mindig becsukja a száját. Kép
Ja, és végre kiolvastam a könyvet! Kép Az utolsó oldalaknál már nem bírtam letenni. Hétvégén jött anyukám, és míg sétáltak, én tanulás helyett lazsáltam.
A barátnőm pedig nemrég hozta Harry Pottert, ez lesz a következő vállalkozásom. 750 oldal, talán majd jövő karácsonyra??? Kép

Kisbuksi, ez tényleg döbbenetes iram. Mászás, beszélés, gratula mindenhez! Kép
A Blahára mi is megyünk, bár mi valószínűleg hordozókendővel fogunk közlekedni.
Pelus ügyben, én egyszer besokalltam a Pamperstől, de aztán mégis visszatértünk hozzá. Illetve most felváltva használjuk a DM-es Babylove-val.

Rebi, Levi összement? Hogy vannak ezek a mérések? És hogyhogy több helyre jártok mérni?

Nálunk Kitti mostanában nagyon beindult a hátrafelé közlekedésben. A kiságyban is állandóan a végében találom meg, de a járókában is addig mászik, míg a lábai ki nem lógnak. Ma délután meg rajtam feküdt, majd lemászott a lábamig, ott tett egy fél fordulatot, és háttal visszakúszott. Mindezt egy óra alatt, közben egy textilpelussal játszogatott, én meg csak néztem, hogy mit is művel. Kép

Előfordult már valakivel, hogy a gyerek mástól nem akart kaját elfogadni? Szombaton anyukámtól nem akarta elfogadni Kitti a gyümit. Ahogy letette máris sírni kezdett. Próbálta később is, de ugyanúgy sírdogált. Aztán vasárnap is itt volt anyukám, de ugyanez történt. Viszont ahogy átvettem tőle, nekem meg máris tátogatta a száját. Pedig korábban sose volt ilyen gond. Aztán ma kipróbáltam a párommal is, de tőle is simán elfogadta az ebédet. Remélem csak valami átmeneti zűr volt.

Pusza,
Tünde
rtünde

SziasztokKép

Egy fél percre átkapcsolok olvasásból irásba isKép
Hű mennyi mindent történik néhány nap alatt, csak győzzem visszaolvasni.

Minden csimotának nagy nagy gratu az uj tudományokhoz, annyira gyorsan vágnak bele ujabb és ujabb dolgokba, hogy szinte csak kapkodni tudja az ember a fejét.

Pelusnál nálunk is a pampers jött be, a többivel mindig volt valami kis bibi, legtöbbször kifolyt a tartalom belőlük. Mi még a 4es használjuk, bár lassan ugy nézem derékban elkelhet az 5 ös is, de majd meglátom, mert sulyban ugye még csak 9 kilonál vagyunk.

Rebi sokat volt a manócskád mosásban hogy összement?Kép bár nálunk is az előző mérésnél kevesebbet mértek, ugy szóltam hogy talán nem hiszem hogy összement volna, nem is csak rosszul mértékKép

Gyorsan néhány szó Daniról aztán megyek aludni mert már most leesem a székről és csak összevissza gondolatok jutnak az eszembe:
Ma őfelsége kimászott a legalacsonyabbra tett kiságyból, igy most már végképp nem tom egy pillanatra sem magára hagyni, mert nem tom hova berakni biztonságba...
A héten már többször probálgatta az egyensulyozást kapaszkodás nélkül, tök édi volt, baromi büszke volt magára mikor néhány másodpercre megállt, sőt ma két lépést is tett utána vetödött egyet a székig, alig győztem elkapniKép
A kajákból csak a gyümit eszi meg most meg a joghurot, de pl a husit meg a sütőtököt ma szépen kiköpködte a drága... pedig máskor meg habzsolta, ugy látszik nem mindig jön be...

Lesznek majd hétvégén fotok, csak még a gépben vannak és nem volt időm letölteni.

Buksi én is van amikor együttalszom vele, tök jó egy kicsit pihenni napközben is.

A tescoban lányok kiárusitás van, én épp ma vettem egy háromdarabos bady szetet 699 ért, tök jó az anyaga, vannak 99 Ft tól 699 ig minden fajta féle dolgok leárazva (Camponaban lévő tescoban voltam).

Vic, vagy aki mostanában volt a MongolbanKép
Mennyi most a tarifa? és mi van benne? Régen a kaján kivül az ital is benne volt, kivéve az égetett szeszek és koktélok, de a bor, sör, üditő benne volt.

puszi
Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Sziasztok lányok!

Íme, az elveszett bárányka visszatér a nyájhoz. Kép

Szóval az történt, hogy elmentünk nyaralni. Ezt tudtátok. Kép Nagyon jól sikerült, isteni volt a 2500 m magas hegyek közti hágókat járni (még vagy már jég is volt, meg római út, meg patak ...), a lezúduló vízesés mellett dideregni, este farkaséhesen leülni a gyermekbarát éttermekben vacsorázni ...
Aztán hazajöttünk, s kedves rokonaink egymásnak adták a kilincset: egyik még el sem ment, már jött a másik. Minderre még rájött a gyerkőc is, aki 2 hét nyaralás alatt felült, biztonsággal ült 3 nap múlva, majd felállt, továbbá a fókázást kúszásra váltotta. Most ott tartunk, hogy próbálkozik a leüléssel is. Na meg állandóan beszélgetünk. Van 4 db fogunk és jön még valahol 2 felső. Szóval ennyi izgalom után Kincsemnek teljesen felborult a napirendje. Voltak olyan napok is, hogy 3 órát nem tudtam végigaludni egyfolytában. De mindez már a múlté. Kép

Babáknak gratulálok üléshez, álláshoz, kúszás-mászáshoz, "rendes" hamik eszegetéséhez, gügyögésekhez.

Egyelőre ennyi, megpróbálok lassan visszakapcsolódni. Taliból ki ne hagyjatok! Kép

Pussz Borótól
femõke

Sziasztok!

A mai nap nagyon jól indult: Vencel szépen végigaludta az éjszakát Kép! Ilyenkor olyan jó érzés,egyrészt én is kipihent vagyok,de leginkább annak örülök,hogy Őt sem zavarta semmi.

Köszi a tippeket pelus ügyben, a Pampers-t akartuk kipróbálni,de a DM-ben voltunk és nem volt. Everyday-t vettünk, még soha nem hallottam róla, a Libero gyártja. Az első éjszakán bevált,de azért még ebből nem szűrnék le semmit.

Rebi!

Hát ezekre nem is gondoltam a topik kapcsán,én butus még mindig ott járok,hogy a legnagyobb probléma az lehet, hogy megeszi-nem eszi,meg hasonlók Kép Te rutinos talizós vagy,várjuk a javaslatokat zárt helyeket illetően!!! Ami a méreteket illeti Vencel szerintem hónapok óta 69cm, közben belenőtt a 68-as rucikba,majd kezdtek kicsik lenni,belenőtt a 74-esbe is... A cm nem változott Kép

Orsi,

Én nem tudok napirendre térni a szuri felett Kép Kép Kép Hova adtad? És nem volt valami nővérke,vagy asszisztens,vagy bárki,akinek ez a dolga? Most csináltál ilyet először? És nem féltél? Bocsi,hogy lovagolok ezen, de nem bírom felfogni...Kép

Tünde,

Egész egyszerűen a kajálás mint szituáció Hozzád és az apukájához köti Kittit. Nem nagyival van baj,nem is a kajával,sőt Kittivel sem,egész egyszerűen a megszokott képben teljesen idegen és váratlan a nagyi felbukkanása. Nálunk pl. eddig csak én etettem Vencelt /egyszerű okból: mivel én vagyok itthon napközben/,de hétvégenként próbáljuk apát is bevonni,hogy ha bármilyen okból nem lennék itthon,vagy pont azért ,hogy el tudjak esetleg menni.

Ági!

Kimászott? Mi jöhet még? Szó se róla, anagyon ügyes! Nálunk a legújabb a légzésfigyelő-szerelés, egyszer már sikerült padlóra küldenie Kép Élmény volt erre ébredni...

Tesco-s akció jól hangzik! Mi a múltkor 95 Ft-ért vettünk ott egy hosszúujjú pólót Vencelnek,még a pénztáros sem hitte el az árát Kép

Boró!

Szia ,Te elveszett bárány! Már azt hittem, nagyon megtetszett a hegyi levegő,és felszámoltatok itt mindent! Írhatnál arról is,hogy kincsednek hogy tetszett a nyaralás,hogy bírta a nagy változást,stb. Gratula a sok új tudományhoz,én már csak kapkodom a fejem!

Tényleg!ha már az eltűnésnél járunk: Szilvi? Manga? ...és még sorolhatnám Kép

Vic,

Én meg olyan csúnya vagyok,hogy jól begyűjtöm Tőled a játékinfókat,és meg sem köszsönöm Kép Köszönöm szépen! Végül az Auchanban vettünk egy tök egyszerűt, márkátlan és olcsó,de amúgy pontilyet képzeltem el: van rajta tekerő,pörgető,húzogató,stb. Ja! Meg akartunk venni egy nagy Micimackót Vencelnek /ő a kedvence a falra festett figurák közül és a Hol van? kérdésre anyán és apán kívül még Micimackót találja meg Kép/, és az egyik barátnőm ment a Gulliverbe,megadtam a paramétereket,gondoltam nagyot nem hibázhat. Hát nem is,de egy akkora Micimackót vett,hogy sokkal nagyobb Vencelnél Kép Kép Kép Tök jó anyaga van, szerintem nagy sikere lesz az új nagy barátnak Kép! Eygébként ezek már mind névnapi előkészületek, és tök vicces,hogy kb. rgy hónapja már vettünk előre valamit,egy mászást segítő hengert. Azóta hallottam,hogy nem valami hasznos, ráadásul Vencel már mászik Kép Ez biztos nagysikerű ajándék lesz Kép

Puszi:

Buksi
kisbuksi

Sziasztok!

Tunde, nalunk is volt ilyen kajaelnemfogadasnagyitol, de tuti amit Buksi irt, azert volt. Konyv??? Az meg mi? Kép 750oldalas Potter? Na ne! En maradok a Bence micimackos konyvenel ... no szoveg, csak kepek Kép En is sokat allok lesben fogfotozasnal, legtobbszor elkeszul 20 kep mire sikerul egy fogasat keszitenem. Kitartas! Es ha sikerult, tedd fel! Kitti egy oran keresztul eljatszadozott? Huh, irigyellek! Remelem nekunk nem kelle majd felkeszitore jarni, max. elmondja, hogy mi lesz par percben.

Buksi, a fenekizomba adtam, tavaly is en adtam be neki, es most is nagggyon izgultam. A multkorinal par oras rabeszeles utan adtam be, mert igazandibol attol tartottam, hogy fajdalmat okozok neki. (megjegyzem anno csitrikoromban magamnak lukasztottam a fulemet tuvel) Mi is hasznaltuk regebben az everydayt, de en nem szerettem a nejlonossaga miatt. Szerintem ellenorizd le a centit, lehet, hogy nincs is rajta mas szamozas, csak 68! Mi is Micimacko pa'rtik vagyunk!

Agi, kijott a kisagybol Dani??? Ez azert meresz! Majdnem elindult? Jaj, de aranyos lehet, ahogy egyensulyoz! Bence eddig 2szer engedte el a tamasztekat, de hamar rajott, hogy meg messze van a jarastol, es szerencsejere ott voltam, mert nem artott elkapni ... Milyen joghurtot eszik Dani? En a Nestlet veszem Bencenek, mert nem mertem masmilyet adni ... de ez azert nem tul olcso. Varjuk a kepeket!!!

Boro, udv ujra! Akkor nalatok is beindult az elet!

A meres nalunk is fura dolog, egyszer volt 73, aztan 72,5, ujramertuk es lett 74. Szerintem sok fugg a "jol megnyujtom a babat"-tol.

pussz
Orsi
orsi17

SziasztokKép

Egy gyors bekukk mig álmodik DaniKép

BuksiKép
Tescoban meg amugyis érdemes minden cuccost megnézni az árleolvasonál, mert nagyon ritkán stimmelnek az árak, amik fel vannak tüntetve.
Hogy mi jöhet még, halvány lila dunsztom sincs, de hogy most már egy hely sincs a lakásban ahol tuti biztonságban otthagyhatom az már fix. A járóka ráaduásul még alacsonyabb is mint a kiságy, talán az utazóágy ami még nagy falat neki, mert abból csak az orra hegye látszik ki, és ott nincs játék, viszont a hálóba meg tud kapaszkodni, szal fogaskérdés ez a dologKép A kiságyból meg ugy jöhetett ki ahogy elnéztem, hogy egymásra halmozta a különböző játékait és lépcsőt készitett magának.

OrsiKép
Én Danone bifidusz eszenziszt adtam nekiKép Natur joghurt, és kap bele gyümit. Bevallom kiprobáltuk a danonimot is, a sárgabarackost simán bevágta és keveselte az egyet, de nem adtam többet, inkább kapott egy hámozott körtét, jól kidekorálta vele a lakástKép

BoróKép
Képek, képek , képek?KépKépKép Tuti jó lehetett a nyaratok, irigy irigyKép

Nah senki nem tud nekem infot adni a Mongol árairól?Kép szomi vagyok.

Találka mikor lesz csajok, lassan elromlik az idő, mire összehozzuk, vagy majd a csimoták érettségién találkozunk legközelebb?KépKépKép

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Agi, koszi az infot! Nekem a banan a kezben eleg volt, azota nem nagyon hagyom maszatolni. Bar mar a villara felszurt gyumit siman a szajaba teszi, azert meg nem tudja o felszurni ...
Sosenem voltam a Mongolban, de kezd erdekelni a dolog! Hol van ez a hely es milyen a kajcsi?

puszi
Orsi

Bence total kivan az idotol, az en fejem is szetrobban! Kép

Recept! Recept! Recept! Stahl (nem Buksi) 35percesebol csinaltam meg tegnap a sztroganovos csirkemellet (majdnem u.abbol amit a recept ir) ISTENI lett!
orsi17

Sziasztok!
Ekezett nelkul megint.

Mindenkinek gratula, nem erdemes szerintem egyenkent leirogatni.

Boro!
Udv itthon, nyaralasrol kep beszamolot szeretnek, ha lehet.

Buksi!
Vasarnap lesz a keresztelo, holnap meg Hannanak veszek valami szep, de maskor is hordhato harisnyat a sotetkek ruhajahoz.
Kepeket persze rakom fel majd.
A vendegsereg sorba mondja le keresztelot. Sajnalom nagyon. Anyosom sem jon, mert veluk lakik a 94 eves dedi es a gyogyszert nem tudja fel oraval hamarabb beadni vagy esetleg megkerni egy nenit, aki szokott jonni vigyazni ra, hogy adja be. Masik dedi meg nem tud 8-ra elkeszulni,(9-kor kezdodik a kerszetelo) de amikor 3 hete mondtam az idopontot, nem volt meg problema. Sogornöm ferje sem tud jonni, mert munkasokat nem hagyja egyedul.Szoval szarul esik. Sokadik unoka, mar nem nagy szam egy keresztelo. Talan igy gondoljak. De, ha legalabb az igyekezetet latnam, de nem. Most kiboszankodtam magam.

Jovo7en evfordulo, ma neki latok a lepinek.
Talalkara nincs otletem, legfeljebb valamelyik jatszohaz?
Most csak ennyi, igyekszem irni.

Itt voltunk kirandulni, kepeket majd otthon rakom fel. www.elfenberg.at

puszi

Ines
ini

Sziasztok!

Nem semmik a gyerkőcök KépKépKép Nekem elvileg nem újdonság, de még én is megdöbbenek, hogy mennyit változnak szó szerint egyik napról a másikra KépKép Mondjuk nálunk annyira most nem megrázó, hogy Levi is nekiindult, mert Csenge miatt amúgyis nagyjából gyerekbiztosra kellett berendezkedni.... mondjuk a zsinórokat most kicsit jobban dugjuk Kép (mondhatnám, hogy feleslegesen, mert amit meg akarnak találni, azt úgyis megtalálják Kép) A kiságy ritkán használt, oda inkább a nagy elől mentem a kisebbiket Kép ... úgy vagyok vele, hogy a legbiztonságosabb lent a földön, onnan legalább nem esik le/ki Kép
Kaja ügyben Levi meg ugye nem túl lelkes... azt a pár kanállal bárkitől elfogadja a családból Kép Viszont a szeparációs félelmet elkezdte, kicsit korábban, mint a nagykönyvben... bár a buszon ezért a szemüveges nőkre még hajlandó rávigyorogni, ha azok elég kitartóak.. aztán átfúrja a fejét rajtam Kép

Nem-nem-nem, Levit nem mostam mostanában gyakrabban meg melegebb vízben KépKép ... csak máshova járunk gyerekdokihoz, mint ahova tartozunk. Múlt hónapban viszont itt mértük Levi súlyát/hosszát a saját védőnőnél. Súlyban szerintem pontosabban, mert a másik helyen még tologatós mérleg van, meg az ottani védőnő súlybecslése a gyerek ruházatát illetően kicsit túlzó (pl. ő a pelust kapásból 10dkg-nak számolja... egyszer lemértem, nincs még 5 sem...) Augusztusban egy szál pelenkában volt a fiatalúr 7750g, most cuccostól 8100g, de mindent levont, és maradt 7700g Kép
A hosszmérés elvileg ott pontosabb, mert ott csúszkás mérő van, itt meg csak egy szimpla szabócenti Kép ... bár most a csúszkást sem tudtuk érdemben használni, mert Levi úgy lefeszítette a lábfejét+behúzta a nyakát, hogy hiteles mérésnek ezt sem nevezném Kép

Zárt talihelyszín: nálunk egy ideig volt egy nem-lakott lakás, ahova menni tudtunk, aztán amikor azt kiadták, akkor "vetésforgóban" vmelyikünknél... Érdemibb ötletem nincs Kép

Azon viszont folyamatosan megdöbbenek, hogy azok a ruhák, amik Csengére bőven jók voltak 9-10 hónapos korában, Levire alig akarnak már rámenni...

Ági
Mongolban járatlan vagyok... a csimoták érettségije meg hamarabb itt lesz, mint gondolnánk Kép

Levi megunta, hogy osztozkodnia kell rajtam a sz.géppel... megyek...

üdv
Rebi

rebi

Ines
Keresztelő KépKépKép Lehet, hogy sokadik unoka, de annak a csemetének mégiscsak az egyetlen keresztelője Kép Nem csodálom, hogy rosszul esik...

R.

rebi

Sziasztok!

Ines!
Ne vedd a szívedre. Legalább egy bensőséges, szép keresztelőtök lesz, nem lesz zsibongás. Úgyis meg fogják majd bánni, ha megszólal a lelkiismeretük.

Sajnos mi még nem gyógyultunk meg, sőt, már apa is és én is betegek vagyunk. Úgyhogy szegény gyerekre folyton ragasztjuk vissza a kórt.

Jól sikerült a tegnapi nap, Lili jól viselkedett a nagyijánál. A tanfolyam is jó volt. Ma viszont szörnyen nyűgös szegény. Remélem csak az időjárás miatt. A 7 hónap alatt most csinálja másodszor, hogy nem mehetek el mellőle egy pillanatra sem.

Viszont az esti lefekvéssel gondok vannak. Fürdés, vacsora után beteszem az ágyába, elalszik, aztán 1, mésfél óra múlva felébred, és csak úgy alszik el, ha a hintaszékben ringatom, de úgy 10 perc alatt, és reggel 7-ig alszik. Ezt már 3 napja csinálja. Nem megerőltető, de nem tudom miért van.

Már egyre ügyesebb egyébként a kis mocsok Kép
imádom.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Tünde!

Az etetőszéket azért cseréltük le, mert nagyon nagy volt.
De amit vettünk az szuper.
Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi

SziasztokKép

InesKép
Fel a fejjel, lépj át rajtuk, aki fontosnak érez titeket az ugy is ott lesz, és ez a lényeg. Lehet hogy sokadik unoka, de mégis az unokájuk, inkább ők nézzenek magukban, mint hogy te érezd magad rosszul.
Hu de szép helyen csellengtetek, nem semmiKép Irigy irigyKép

RebiKép
A melegviz is aszaló hatásúKépKépKépKép Ezek a mérések meg ugy is totál relativak... A digitális mérlegen ugy is össze vissza ugrál a gyerek és azt mér amit tudKép A centiket, meg a ruháknál te látod, ha már nem fér bele a 74 es ruciba. nem valószinű, hogy 68cmKép

OrsiKép
Én négy éve voltam utoljára a Mongolba, ha jól emlékszem a Márvány utcánál van, átelemben a TF el. Osztálytalink volt ott. Fini kaják voltak, sok husit elötted sütöttek meg, salik. Az ár akkor 3 ezer/fő volt, ezért annyit ettél ami belédfért és az italok is benne voltak (üditő, sör, bor) Kiváncsi lennék a mostani árfekvésre...

BogiKép
Hintaszék ismerős, az elején több éjszakát töltöttünk benne mi is, hála manapság nincs rá szükség.

Tali ügyben akkor kéne egy bátor jelentkező aki megszerveziKép Én gyáva vagyok mint egy nyusziKép

puszi
ÁGi

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Helló-helló újra itt vagyok...

Először is egy képecske arról, hogy Anya nélkül nem élet az élet, lásd: a konyhában a széke alatt jó dekkolni fél pár zokniban Kép (A bazi csúnya linóleumot kéretik nem nézni, nem ez álmaim konyhája...)
Kép

Orsi,
Jó vagy így ékezetek nélkül is! Kép
Szuperek a képek!

Buksi,
Csak ismételni tudom önmagam: Vencelino hihetetlen ügyi! 4-4 fog?!! Nem semmi!

Ugyan nem engem kérdeztél a "császár-nem császár" témával kapcsolatban, de talán meghallgatsz engem is, aki simán hüvelyi úton szült. Már csak azért is hozom fel a dolgot, mert a "kényelmes" szónál leragadtam. Én egyáltalán nem hiszem, hogy kényelmes megoldás volt a császárotok! Sőt nagyon is tisztelek minden császáros mamit! Már csak azért is, mert olyan közeli élmény a petefészekműtétem és olyan traumaként éltem meg, hogy mindenfajta műtét számomra borzalom. Szinte biztos vagyok benne, hogy egyikőtök sem divatból kérte a csaszit, kellett és kész. Sőt ti sokkal tovább regenerálódtatok, mint egy természetes hüvelyi úton szülő nő (persze biztos vannak kivételek, komoly gátsebek stb.).
Ráadásul ugye sok esetben pl. a hegszétválás miatt is, inkább a következő bébi is császáros lesz. De ha van rá lehetőség tényleg érdemes megpróbálni simán szülni, mert hihetetlen élmény!!!
Légyszi-légyszi az ne haragudjon rám, aki nem így élte meg, én csak a saját tapasztalataimról írtam és szívesen olvasom más gondolatait! Inesnek van egy tuti jó dr.Spock-os írása a szülésről, elég jól összefoglalja a dolgokat.

Rebi,
Ez az összevissza mérés nekem is ismerős! Múltkor a mérlegünk vágott át, teljesen pánikoltam, hogy nem hízik a gyerek. Aztán a védőnőnél meg kb. 30 dkg hízást mutatott...

Ági,
Dani nem semmi, még a kiságyból is megszökik Kép
Kép
Alexának (mivel ugye nem alszik kiságyban) egy matraca van a földön, és rendszeresen hallani lehet az apró kezek és lábak csattogását, amint épp jön kifelé hozzánk. Kép
A mi védőnőnk kifejezetten ajánlotta a Danoninót. Kicsit félek tőle, de a gyerkőcnek nagyon ízlik.

Boró,
Végre! Kép Örülök, hogy jól telt a nyaralás!

Ini,
Sajnálom, hogy a rokonok ennyire nem veszik komolyan a keresztelőt! Mi is csak nagyon szűken voltunk, nem is volt baj! Akárcsak az esküvőnkön anno.

Bogi,
Remélem, most már hamar meggyógyultok! Vagy oda-vissza fertőzitek egymást?
Hintaszék jól hangzik, ha meg reggel 7-ig alszik ne is bánd!!! Irigy-irigy... Kép

Tünde,
Ez a nemzetközi kommunikáció elég komolyan hangzik! Milyen nyelvek egyébként?

Tali: sokat látom, hogy az Ikeába szerveznek talikat, ott játszóház is van vagy csak nagy a hely? Pelusozó tuti van, mert azt ki is próbáltuk. Kép

Vic, merre vagy?

Pussz-pussz
Hajni
tigribigri

Sziasztok!

Koszi lanyok a hozzaszolasokat a keresztelo ugyben. Ferjem mondta, hogy anyos telefonalt anyunak es megprobal eljonni. Latjatok a probalni van a hangsuly, nem rogton mindent elvetni, hogx nem megy. Ez sajna az o csaladjukra eleg jellemzo, hogy peszimistakm foleg anyos´. Na nem panaszkodom tovabb, mert egyebkent aranyos, megvannak a rigolyai, de az van mindenkinek.

Oli eloszerettel keresi a konektorokat es a zsinorokat. Otthon ezek jobban el vannak tuntetve.

Csaszarhoz. En nem eltem at a huvelyi szulest egyszersem. Olinal nagyon szerettem volna, hogy ateljem, hogy megtudjam milyen is. Hannanal meg kimondottan orultem, hogy a nagy meretei miatt csaszar. Rettegtem a szuelstol. Olinal meg drukkoltam, hogy szulessen meg egy-ket hettel korabban. Ó nem akart, ez igy is van rendjen. Orvosom csinalt egy utolso ultrahangot a 40.heten a meretek miatt. O is nagy lett, csaszar. Hianyzik az erzes, de okkal volt csaszar es az az ami megnyugtat, hogy lehet, sot biztos, hogy nem ment volna huvelyi uton.
En egyebkent nagyon hamar felepultem, egy het utan mar csak minimalis fajdalom, mozogtam, mint regen.

puszi

Ines
ini

Itt a Spock tortenet!

Szoval. A szules faj. Nagyon faj, nincs mese. Akarki, akarmit mond, a
szules egy rendkivul kellemetlen folyamat. De te is tudod, hogy at kell
menni rajta, tehat a kerdes az az, hogy mikeppen lehet minimalizalni a
fajdalom hatasat rajtad. Mert errol van szo, a pszichologiai tenyezo ami
meghatarozza azt, hogy mennyire engeded meg magadnak a fajdalom
ateleset. Keves ember (meg keves orvos is) tudja, hogy a morfium peldaul
nem allitja meg magat a fajdalmat, hanem a fajdalom tudatosodasat
kapcsolja ki! Az is tudott, hogy nagy sportesemenyeken sportolok neha
repedt vegtaggal vegigjatszak a meccset, mert a tudatuk annyira masra
koncentral, hogy nem tudatosodik bennuk egy megrepedt lab vagy kar altal
okozott, amugy rendkivul jelentos fajdalom. Es amikor a meccsnek vege
van, a fajdalom hirtelen elkezdodik. Tehat a tudaton mulik minden. Az,
hogy te akarod ezt a gyereket, es orulsz neki, az mar egy fel gyozelem.
Hosszu evek tapasztalata szerint, akik orulnek a gyereknek, jobban
viselik az egeszet . A masik felere pedig ezek az egyszerunek latszo, de
egyaltalan nem konnyen betarthato szabalyok vonatkoznak:

Ne VARD a kovetkezo fajdalamat (mehosszehuzodast). Amikor az egyik
elmegy, azonnal iranyitsd a tudatodat valahova mashova. A "hovat" neked
kell eldonteni. Talan Bugi bacsival beszelgessel valami MASROL, ha van
TV a szobaba nyugodtan nezzed, ha nincs vigyel magaddal radiot, magnot,
CD-t, akarmilyen zenet amit esetleg elvezel. Ne szegyellj massal
foglalkozni szules kozben!

Teljesen engedd el magad fajdalmak kozott. Lazitsd el az osszes izmodat,
tudatosan. Az ellenkezoje sok energiat hasznal, es a vegere amikor
nyomni kell, nem lesz, ami tobbszorosere hosszabithatja meg a nyomo
fazist.

Nyoges, siras, orditas, akarmilyen variacioja ezeknek ugyan egy
termeszetes reakcio, de attol nem fog semmi kevesbe fajni. Viszont
noveli a fajdalom tudatosodasat, es szinten nagyon hasznalja az
energiat. Egyszeruen utasitsd magadnak vissza, hogy hangokat adjal ki.
Helyette csak lelegezzel lassan es melyeket. Ez nagyon fontos.

Ne vitatkozz az orvossal vagy a noverekkel. Abszolut vesd magad ala
mindennek amit mondanak. Ha valami olyant mondanak, amirol ugy erzed
hogy nem vagy kepes vegrehajtani, akkor is hajtsd vegre. Ha valami
olyant mondanak, amirol ugy erzed hogy teljesen lehetetlen vegrehajtani,
AKKOR IS azonnal csinald meg. (A jozan esz hatarain belul persze (:-))

Szamits arra, hogy sokaig fog tartani az egesz. Nem lehet tudni meddig
tart, es sokszor latom, hogy az elejen meg mennek a dolgok, de amikor
hosszabb ideig tart mint amire az anya szamitott (valami okbol) a
kontroll osszeomlott.

10cm mehnyaktagulasig minden automatikusan tortenik. De onnan neked kell
kinyomni a gyereket. Ez eltarthat 5 percet, vagy tobb orat, es ha
hiszed, ha nem, rajtad mulik a zome. Es az a legfajdalmasabb resz. Tehat
ezt kell leginkabb a fejedbe verni. Es itt kell leginkabb lekuzdeni a
fajdalomtol valo felelmet. Igen, faj, igy is ugyis, de ha gyorsan tudod
csinalni, hamarabb vege van. Hogyan kell nyomni? A kovetkezo hasonlatot
szavalom a betegeimnek, jo eredmennyel (ezt): mintha egy borzaszto
szekrekedesed lenne. Nem vicc. Nem korulbelul ugy, hanem PONTOSAN ugy.
Ha szeklet jon, nemhogy nem szegyen, hanem annak a jele hogy jol
csinalod. Nagyon fontos ODA LE koncentralni a nyomas erejet. A
termeszetes reakcio az, hogy arcba, mellkasba nyomni (szemei kiguvadnak
cimu musor), de sajnos az nem jo. Koncentralni kell tudatosan a nyomast
ODA LE. Es minden mehosszehuzodast maximalisan ki kell hasznalni. Mivel
nagyon faj, a termeszetes reakcio egyszer nyomni, aztan elsumakolni a
hatramarado idot. Ne e ngedd meg magadnak ezt a "luxust". Ha jon a
fajdalom, vegyel egy mely lelegzetet, tartsd benn az osszes levegot, es
nyomj, OTT LENN, mintha szekrekedesed lenne. A fajdalom neha visszatart
attol hogy IGAZAN nyomjal. Ezt se engedd meg magadnak. Minel jobban
nyomsz, annal hamarabb tortenik. Ha elfogy a levego, gyorsan fujd ki, es
ha a mehusszehuzodas meg mindig tart, gyorsan lelegezzel kettot, a
harmadikat tartsd benn, es nyomjal mint egy gozmozdony. Es egeszen addig
csinald ezt amig tart a mehusszehuzodas. De ha elment, azonnal engedd el
magad, minden izmodat, es PIHENJ. Nyomas kozben akarmilyen hangot kiadni
TILOS. Nem, nem azert mert akarkit is zavar, nem errol van szo. A dolog
mechanikajarol van szo. Ha hangokat adsz ki, a tudoben levo levego
nyomasa leesik, es minden joindulatod ellenere nem tudsz igazan nyomni,
de meg ugyanugy faj, ugyanugy hasznalod az energiadat. Tehat meg egy kis
nyogest se engedj meg magadnak.

Ha kepes vagy mindezt beturol beture betartani, sokkal hamarabb
atjuthatsz a nyomason mint az atlag. En neha latok "termeszetes
nyomokat", akik minden atlagot felulmulva, mint egy presgep tudnak
nyomni, es meg az elso gyerekuket is percek alatt kepesek kinyomni. Ne
szamits percekre, ahhoz kell az a termeszetes valami, nem is tudom mi,
ami nagyon ritka, de az bizonyitja hogy lehetseges. Es amikor mar ugy
erzed, hogy "innen mar lehetetlen, ezt nem tudom tovabb csinalni", akkor
meginkabb csinald tovabb. Es ne vitatkozz senkivel, csak csinald. Kiveve
persze akkor, ha az orvos vagy a nover azt mondja, hogy ne nyomj, ami
tobb okbol lehetseges, leginkabb ha a baba szivhangja leesik, nehany
perces piheno gyakran segithet.

Gatmetszes: abszolut bizd az orvosra. Meg akkor is, ha esetleg
feleslegesen fogja csinalni. Miert? Mert a felesleges gatmetszes neked
ugyan kellemetlen lesz egy ideig, de mindig konnyebbe teszi a baba
megszuleteset. Gyakran tenyleg nem kell, de a ketely abba az iranyba
kell hogy eltolodjon, hogy kell. Ugyanakkor, ha az orvos megprobal neked
jot tenni es azert nem vag, esetleg kritikus perceket veszit, aminek a
baba ihatja meg a levet. Tehat ne probald az orvost ezen iranyba
befolyasolni.

Epiduralis:a csabitas majdnem ellenallhatatlannak tunik. De sajnos
nagyon sok olyan esetet lattam, ahol addig minden rendben ment, es utana
nem. Ezzel nem azt mondom hogy utasitsd vissza, de vard meg amig az
orvos ajanlja. Es ha amugyis gyorsan megy a dolog, ne vesd el annak a
lehetoseget, hogy esetleg anelkul. Kerdezd meg az orvost, hogy
hasznalnak-e epiduralis narkotikumot. Az ugyan nem kapcsolja ki teljesen
a fajdalmat, de nem befolyasolja a szulest. Ha hasznalnak, orommel fogja
"csak azt" adni.

Oxygen maszk: nem tudom hogy nalatok hasznaljak-e, de ha igen es adnak
egyet, nagyon zavaronak tunhet, de tartsd az arcodon minden korulmenyek
kozott.

Csaszar: ha kell akkor kell es kesz. Ha a baba bajba kerul, nincs vita,
meg kell csinalni. De ha ugy erzed, hogy az orvos vaccillal, duplazd meg
energiadat, es mond meg neki hogy varjon meg egy kicsit. Mikor fordulhat
ilyesmi elo? Mondjuk ha nagyon lassan megy a szules, foleg a nyomoas
fazisban. A baba ugyan jol van, de valami miatt lassan jon kifele.
Gondolj arra amit mondtam (szekrekedes, gozmozdony) es probald meg egy
ideig. Lehet hogy erre egyaltalan nem kerul sor, de ha igen, jusson ez
eszedbe. Megegyszer: ha az orvos egyertelmuen mondja, csak fogadd el. Ez
csak arra vonatkozik, ha o esetleg belefaradt (van ilyen) es te magad
erzel ketelyt a hangjaban. Akkor csak oszinten kerdezd meg:"Ez
elkerulhetetlen doktor ur, vagy meg probalkozhatok meg egy kicsit?" Meg
fogja mondani.

Fogos szules: sok orvos mar egyaltalan nem hasznalja USA-ban, tobbnyire
a perek miatt. Inkabb csaszaroznak. De az igazsag az, hogy a fogo
teljesen artalmatlan, ha gyakorlott kezekben van, es rendkivul modon
elonyos a babara nezve. Ma mar feltetelezni lehet, hogy aki egyaltalan
hozzanyul a fogohoz, az tudja hogy hogyan kell hasznalni. Tehat ne ijedj
meg ha meglatod. Borzaszto szerszamnak tunik, de zsenialisan lett
kitalalva. En meg egyetlen babat, soha sem karositottam a fogoval (ugyan
ritkan hasznalom csak, de ha kell akkor szoszerint eletmento lehet).

Na es ha most megijedve ulsz a computer elott, akkor majdnem elertem a
celom. Akkor meg egyszer, meg ketszer, meg haromszor olvasd ezt el,
minden betujet verd a fejedbe, es garantalom, hogy jobban fog menni mint
ezek nelkul.

Mr Spock
ini

Gyors bekukk, mert Dorci eléggé beteg, lázas, hányt, fáj a torka, folyik a nózija, alig tud nyelni, ezért nem tud enni stb...KépMár 2 napja nem alszunk, fent vagyunk Vele, és mesélünk, énekelünk Neki, beszélgetünk, simizzük, s közben jó szorosan fogja a barátját, Bohóckát is.
D. nem sírós, most sem sír még éjszaka sem, hanem nyöszörög a fájdalomtólKép
Pedig csomó jó hírünk is van, de majd azt legközelebb.

Ági,
Mongolian BBQ- ról (idemásolom a honlapról):
"Egységes, munkanapokon 12-17 óráig 2.290,-forintos, 18-24 óráig 3.920,- forintos hétvégén 3.920,- Ft-os ár megfizetése ellenében nálunk Ön annyit ehet és ihat amennyit óhajt. Gyerekeknek 10 éves korig mindez a felébe kerül.

Kínálatunk a következő:

Kétféle leves, melyet ifjú háziasszonyaink ajánlanak Önnek és ők is viszik az Ön asztalához,
Látványkonyhánkban hűtőpulton találhatóak a különféle pácolt, fűszerezett nyers húsok, melyekből tetszés szerint válogathat A kiválasztott húst szakácsaink Ön előtt, az Ön kívánsága szerint készítik el. Ugyancsak ízlésének megfelelően választhat a különféle köretekből, salátákból és öntetekből.
A hűtőpulton, illetve melegítőpulton lévő húsok, köretek, saláták és öntetek kiválasztásában segítenek Önnek ez ott elhelyezett táblák. Desszertkínálatunkról is háziasszonyaink tájékoztatják Önt és ők viszik az asztalához.
Éttermünkben a különféle rostos és szénsavas üdítőitalok mellett GOLD FASSL csapolt sört kínálunk, valamint PÓCZ JÓZSEF balatonlellei szőlősgazda borpincéjéből származó száraz és félédes borai közül választhat Vendégünk kívánsága szerint, fehéret, vöröset vagy rosét.
Kellemes aromájú SEGAFREDO kávét, capuccinót ajánlunk még Önnek. Amennyiben nem Ön óhajtja összeállítani ebédjét, vacsoráját, szakácsaink és háziasszonyaink készségesen állnak rendelkezésére. Kívánsága szerint mindent elkészítünk és asztalához viszünk."

A fenti iráshoz még a következőket jegyezném meg:
nem csak 2 féle leves van, hanem legalább 4 féle szokott lenni. Előételnek mi legutóbb cápahusit ettünk, isteni volt. A husik sütése előtt kérjétek a srácoktól, hogy süssenek pár fürjtojást, ez is nagyon fini! Sangria- t is hoznak kancsóban, amennyit akarsz. Az íze:mennyei.
Desszertet is annyiszor rendelsz, ahányat csak szeretnél, nincs megszabva, hogy csak 1 desszertet lehet enni fejenként.

Most ennyit, puszi!

Vic
Victoria

Vic, sok-sok gyogypuszit kuldunk Dorcinak, remeljuk hamarosan jobban lesz es visszater a bajos mosolygasa, jokedve! Kép

puszi
Orsi es Bence
orsi17

Sziasztok!

Vic
Dorcinak sok-sok gyógyKépKépKépKép, hogy ne kelljen nyöszörögnie! (Siktítozni sem szokott? .. mert akkor máááááázlista vagy Kép)

Ini
Vasárnapig csak meggondolja magát minden kibúvót kereső meghívott, és teljes létszámban ott lesztek Oli keresztelőjén Kép
Ez a Spock duma jó... bár a "ne vitatkozz az orvossal és a szülésznővel" dologgal nem értek teljesen egyet.. én bizony kivitatkoztam, hogy ne fekve kelljen szülni Kép Nekik kevésbé volt kényelmes, nekem viszont így volt a jobb Kép

Hajni
Az a kép naggggggyon jóóóó KépKépKépKépKép A nadrágod zsinórját eszi? Kép

Bogi
Akkor családi csomagolású gyógyKép-okat küldünk KépKépKép

Ági
Levit még viszonylag egyszerű egy mérés erejéig nagyjából mozdulatlanul tartani... elég hozzá pl. egy ruhacsipesz Kép Amíg azt tanulmányozza (naggggyon elmélyülten) meg lehet mérni KépKépKépKép

.. fennforgás van, mennem kell Kép

üdv
Rebi

rebi

Sziasztok!

Sajnos oda-vissza fertőzzük egymást tényleg.
Ráadásul tegnap este Lili az egész aznapi kaját kihányta. elhiszem, hogy nyűgös volt. Ne tuddjátok meg mekkora volt a hasa. Alig tudtam a pelenkát összehúzni rajta. Miután hányt, akkor meg rendesen összeértek a ragasztócsíkok Kép
Ma is nyűgös kicsit, de már tudom, hogy miért. Remélem hamar meggyógyul.

Köszi a családi gyógyokat Kép
Ránk fér Kép

Puszi mindenkinek, és bocs, hogy csak ennyit írok, de most 24 órás szolgálatban vagyok Lili mellett.

KépKép

KépKép
farkasbogi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?