Kibukva még, de törve nem!!
Köszönöm, mama jól van. Csontok forrnak, már tud kicsit lépegetni is. Még kb 3 hét a gyógyulás, hiába, nem mai csibe, de a lényeg a gyógyuláson van.
Volt két éjszakánk... Azt hittem, az egyikbe beleőszülök. 39,7-es láz. Tegnap napközben is vertük a 39,6-39,8-akat. Majd megőrültünk az aggodalomtól. Lukács meg közben vigyorgott és folyamatosan dumált. Talán már félre is beszélt. Ma már csak egyszer ment 38 fölé a láza. De az előzőek után már bakfitty volt. A külön érdekesség, hogy egyszerűen nem lehetet letenni aludni. Tegnap 1/2 11-ig bírta, ma én nem bírtam 1/2 10-nél tovább, és nagy nehezen elaltattam. Hogy ez miért van? Remélem, csak a betegség zavarta meg.
Domo! Trin! Lukács szopik 6-kor, 11-kor, 4 körül, este 6-kor, majd 8-kor, aztán éjjel van, hogy 11-kor és hajnali kettőkor is. Én menstruálok. Mint a disznóölés. Bocs.
Trin! Lááátod, foglalkozol eleget a kiscsajjal. Képzeld, nekem hányszor van lelkifurdalásom, mert dolgozok is itthon. Sajnálok minden pillanatot, amit nem Lukáccsal töltök, de néha mindkettőnknek jót tesz ha nem vagyunk összenőve. Meg ez a kis pöcsös néha még igényli is, hogy egyedül legyen. Elmegy mellőlem, csak legyek látótávon belül és elszöszöl valamivel. Énekelget, berreg magában, kalapál, szerel, ő is tereget, vagy épp a nedves ruhával áttöröl mindent. Ha mákom van, nem fehér melltartóval, vagy apja szolgálati ingével sikálja a kályha előtt a parkettát. Ami bár tiszta, de némi por mindig akad. A vizes ruhákon látom...
Domo! Én is nagyon várom a szülinapi képeket!
Lukács nem szereti a bulátát. ő is szokott hisztizni a kanáltól, ha jön a foga. Akkor olyan kaját szoktam neki adni , amit meg tud fogni, harapni, vagy egyedül tudja enni.
Gyöngyi! Altasd a kisgyereket veletek. Ha mélyen alszik, akkor át tudod tenni az ágyába? Egyébként tudom, hogy van más nézőpont is, de van egy könyv, az "Éjszakai gondoskodás", az pont az együtt alvásról szól. Tök sok előnye van. Ha csak annyi, hogy te is tudnál pihenni, már nyertél. Legalább pár órára vedd közétek Petit.
Ilonám, nem ilyen egyszerű, hogy hagyjuk a saját levében... Egy másik könyv pedig az agy fejlődését írja le. Nagyon sok kárt tehetünk a fejlődésben, az agyuk fejlődésében, ha 15 percnél tovább sírnak, "ok" nélkül. Ez a remek "suttogó" módszer szerintem nem a legjobb a babáknak. Hisztizzen egy pár éves a saját levében, de ezek a babák még picik, Nem értik, miért vannak egyedül hagyva. Ha abbahagyják is a sírást, az már a lemondás miatt van. Lemondanak arról, hogy valaki segít neki, "megmenti" a szorult helyzetéből. Ezzel pedig a bizalmat is elveszíthetik irántunk. Elolvastam a módszert. Nagyon nem tetszett. nem lennék képes egy pár hónapos babit 3/4 órára a szobájában hagyni, hadd sírjon, majd elfárad. Nézd meg te is. Az említett jó könyv szerintem az "Okosan nevelni". Tényleg ne hagyd ki. Ha kell, kölcsön adom. A másikat is.
Van még kettő fogunk! Ebben a nagy betegeskedésben kibújt a felső két ketteske! Ja, és van babafogkefe és fogkrém is, mert a miénket akarta enni. Reggel-este fogat mos a 8 fogú is!
Na, jó, rágja a fogkefét, de már ez is valami!