Új privát üzeneted érkezett!

köszi Luna de nem... elég volt az amit ma rám beszéltél :) (nem mintha bánnám) (már ki is csengettem :) )
azt hiszem, ha megjön minden amit eddig rendeltem, akkor ruhákból mi már az első 3 hóig tutira ki vagyunk...

még pár body-t akarok, de azt újonnan a tescoban cherokee-t több darabos paccot, vagy az auchanos body csomik is jók.
pelus kell még, orrszívó, meg az ápolási csomag, de ezt majd Marcell nevére váltok ki.

tényleg Luna én nem tudnék Neked innen küldeni krémet és fürdetőt?
Mennyi lenne oda egy ilyen pack?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, mit nem? :) En most errol lebeszelni akartalak :D

Brutal draga a magyar posta... a filleres patikai dolgok ezrekbe kerulnenek feladva :) (nekem olcsobb innen barmit hazakuldenem, onnan aranyar es lotto :D)

luna6

Hát nem is jelölöm meg magamnak... tutira nem kell és semmi se kell már...
elég volt a bébi ruhákból!
most már a nagynak kell nyárra vásárolnom, de azt is tesco cherokee-val oldom meg. meg szandi is kell még neki, legalább 2, meg papucs...
jaj már előre félek, ha kórházba leszek, hogy fogják öltöztetni, tuti, hogy össze nem illő ruhákat adnak majd rá... lehet össze is készítem majd neki, hogy mit mivel... :) ki vagyok ha más öltözteti és nem tetszik a ruhája.

Nem tudom eldönteni még hogy hozzon e a kistesó ajit neki vagy se... értem én azt is hogy ne ezért szeresse, de ő még nem ezért v. azért szeret...

Az tuti, hogy az utolsó heteim és az elsőket csak a gyerekkel és gyerekekkel akarom tölteni (néha apával :) )

Én már úgy várom hogy itt legyen az ölembe mind két fiam!

Kép
Kép
Kép
konkri

na megyek, jó éjt!

Kép
Kép
Kép
konkri

hahó itt vagyok! jelentem idáig melóztam!javarészt már otthonról de már nagyon elegem volt és most ALUDNI AKAROK mert holnap még mindig robotos nap :-)
jó látni a rucikat hogy alakul mindenki! én úgy félek hogy kevés ruhám lesz mert mi ugyan kaptunk de az főleg 1 éves korától lesz jó és fogalmam sincs miből hányat célszerű tartani... úgyhogy nekem még bőven kellenek ruhák!!!! angliából ma is jött egy "nagyobb" szállítmány! jaj olyan szépek!!! próbálok fotózni .. újabb ígéret!

az én hasam hol nagyon jár hol meg néma csend :.) de ma felhúztam bent és a kolleganőmmel együtt vizslattuk a hasam! persze Eszti meg sem mozdult mihelyt bebugyoláltam táncra perdült ...

képzeljétek vettem egy szülésfelkészítő tanfolyamot dvd-n! igazából egy nőt kell hallgatni rajta van két meditálás is rajta és nekem annyira de annyira tetszik totál rá vagyok hangolódva pedig se kép csak hang :-) de lefekszem becsukom a szemem és akkor 1-1 fejezetet meghallgatok amit közületek sokan már átéltek! ma jön a fájdalom rész amit ki fog ecsetelni :-) nekem nagyon tetszik ... amúgy akartunk menni szülésfelkészítő tanfolyamra de 45 000 forint és 22 000 forint között találtunk ... és ezt elég durván soknak találtuk úgy hogy végülis nem tudjuk jó e vagy sem! ez a dvd "csak" 4 000 forint! valakinek biztos sok de egy ezzel foglalkozó könyv is ennyi és ez egy pszichológus meg guru ((állítólag) csaj és elég meggyőzően dumál úgyhogy most azt fogom hallgatni!
és már számolok vissza a nászutunkig Még 3 éjszaka és INDULUNK :-)
na most megyek is! akkor holnapig mindenki legyen jó! :-)
Vendég

jo ejt? ebben a percben ertemhaza emberemmel, most jon a leckeellenorzes meg egyeb macerak, aztan bo egy ora mulva o indul jogara, akkor megjon az esti eltevese a gyereknek, ugyhogy minyima masfel ora meg mig enmagam elpakolasahoz hozzakezdhetek :D

luna6

Sziasztok,

Konkri, nagyon édesek a napozók, de egy next 62-68-as méretű majd valamikor ősz közepén/végén lesz jó egy átlag méretű csecsemőnek.

Az én fiam 62 centivel született és 4.8 kiloval, na, neki jó lett volna egy-két hónaposan, de ő azért sokkal nagyobb volt az átlagnál.

Hari,

Sajnálom, hogy semmi eredmény........gondolom, azért részletesen elmondták, hogy elég kicsi az esély a fertőzésnek, ez inkább megelőzés. Mert ha te elkaptad, akkor sem biztos, hogy átment a méhlepényen, ha átment, akkor sem biztos, hogy a gyerek elkapta, ha a gyerek elkapta, akkor nem mindegy, hogy mikor, stb...........

Hát, azért kitartás, ennél jobb hírekre számítottam!!! De nincs ott semmi baj, ez biztos!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Helló kismamik..
remélem mindenki jól van.
Tegnap megvolt a terheléses vércukor mérésem.
szerencsére az erdmény tökéletes.
éhgyomorra:4.09
120 percel az édes lötyi után pedig:3.62
vizeletben sem találtak semmi aggasztót.
doki szerint nem kell aggódnom a terhesség cukorbetegség miatt..persze mostantól ne az legyen hogy édességet eszek nyakra főre..megnyugtattam ha olyan kívánós leszek az édességre mint eddig voltam akkor tönkre mennek a cukrászdák és az édesség gyárak :D :D
az uh.-on is minden rendben volt sok olyan infót kaptunk amiben eddig csak bíztunk hogy minden rendben van.
szerencsére a véráram vizsgálat is tökéletes mindene megvan Kicsi-Lalinak a fejlődéshez...
Gyönyörű baba(persze elfogult vagyok)és igen aktív volt alig tudtak méreteket csinálni róla.De a feje búbjától a kislábújjáig tüzetesen átvizsgálta a doki néni.És mindene megvan mindene jól működig gyönyörű ívelt kis ajkai vannak szóval nem merül fel a nyúlszáj problémája.kis gerince is tökéletes ívű és sorban egyenletesen vannak a csigolyák.fitos kis pisze nózink van meg két fülecske is...
pociban is minden a helyén vesék működnek szívhang a legszebb zene volt füleinknek egyenletes és erős.
kis pöcörő megvan két herezacsival együtt :D :D
kezén lábán mind az 5 újjacska megvan.
szóval minden rendben van vele és azt mondtam hogy gyönyörű??? :D
persze képünk az nincs el is felejtettük annyira arra koncentráltunk hogy minden rendben legyen.
magzatvíz átlagos és most fejfekvésű.
2 hét múlva(kb)megyünk 4d uh.-ra ott már kapunk képet felvételt is na akkor már lesz képünk.
ha minden rendben lesz legközelebb egy hónap múlva kell menni márc.9.-én 18:00.-ra.
megkérdeztem a dokit a hüvelyfolyásról is.azt mondta több kevesebb lehet az hogy picit szinesebb volt esetleg gyulladásra utal csináljak meg egy Canesten kúrát.
persze szerencsére azóta sem volt szines folyásom azóta megint szintelen vagy halvány krémes színű...
szóval minden rendben van és nagyon örülök neki
bibócska

Köszi Luna,
elolvastam a cikket.
Banyeg, ez nem semmi veszélyforrás.
Akkor meg miért tökölnek ennyit az eredmény kiadásával? Miért nem lehet ezt cicás kismamiknál rendszeresen mérni?
De tulajdonképpen mindenkinél kellene - mérik?
Mert a cikk szerint:
"A toxoplazmózis kórokozói szennyezett földdel, mosatlan zöldséggel és gyümölccsel, az élősködő köztigazdái közé tartozó melegvérű állatok húsának fogyasztásával vagy a fertőzött macskák ürülékével terjednek."
A hideg futkos a hátamon!
Eddig csak hallottam, hogy vigyázni kell, de konkrétan nem tudtam mit okoz (nincs macskám). Igaz, párszor kellett a sogornőm macskájára vigyáznunk, amíg nyaraltak, de ennek több éve. Azóta csak olykor-olykor simogatom meg a cicát, ha náluk járunk, de most inkább kerülöm ezt is.
Vendég

Ja, ma megyünk szívultrahangra, drukkoljatok!
(Még a magas nyaki redő miatt javasolták, ha nem down, akkor még szívbeteg is lehet - mondta a kedves doki. Ha ez a lelet is negatív, akkor azt hiszem agyoncsapom azt a doktorok gyönygyét, hogy mást ne riogasson.)
Vendég

Szerintem ne csapd agyon :) Szerintem az itteni baratnom csapna agyon mostmar az UHs dokit aki nem vette eszre a szivrendellenesseget a gyereknek :( Es ugye koraszulott lett, egy hetesen mutottek eloszor (ez volt szilveszterkor) azota mar masodszor is... es minimum meg egy mutete lesz. Persze azota is korhazban a bebi, kapott valami fertozest is... naszoval inkabb csak riogasson az a doki es nezzek meg alaposan es mondjak, hogy semmi baja es makk egeszseges!!! :)

Nalunk szurnek automatikusan toxora (nekem mar volt, es meg azelott, hogy lett volna macskank, szoval kicsit sem macskatol, inkabb valami kaja lehetett) de szerintem odahaza nem.

Bibocska, klassz, hogy ilyen jo hireket kaptal!!! :)

luna6

Köszi Konkri, hát eddig gondolkodtam, de nem tudtam ellenállni annak a napozó szettnek, amit belinkeltél. :lol: De most már akkor tényleg kiscsajszi legyen! :oops:

Előszedtem a kisrucikat, hát body az már nem kell, van 38 db. :shock: Még jó, hogy megnéztem. Napozó meg csak egy volt, ami nyárra kell. :lol: Rugi sincs csak pár db, úgyhogy ezekre utazok majd.
foltivspicur

Már alig várom, hogy megérkezzenek. :lol: Ahogy most előszedtem a kisrucikat, hát teljesen bezsongtam, és már látom bennük mocorogni a bébit! :oops: Luna, a body-kat rugi alá vagy kisnacival? Gondolom az ujjatlant csak rugi alá. :roll:
foltivspicur

A bodik a legjobban kihasznalhato cuccok :) (hat legalabb 3 evig volt badija a csajomnak szerintem :) )
Telen nalunk az volt a fehernemu minden ala. De telen jo volt a vastagabb szebb hosszuujjas kisruha ala es harisnya fole is... jol tartja a pelust a harosnyat. Nyaron a rovidujjasok mehetnek nadraggal, ruhaval, onmagaban... ugyanez az ujjatlanokra. De ezek (marmint a rovidujjasok meg ujjatlanok) szinten hordhatok ruha ala teljesen fehernemukent is osszel es telen.
Szoval a badi az univerzalisan jo mindig mindenhova :D

luna6

Köszi. :wink:
foltivspicur

Luna, na, akkor majd megnézem ezt a Next méretezést. Én úgy emlékeztem, h "up to 1 month" van ráírva, és mellette pedig egy mérettáblán az is, h akkor ezek 56-osak. Muszáj lesz megnéznem, mert pont eldöntöttem, h ezek miatt én már csak nagyobbakat veszek, minek ennyi icipici.. lehet, nem is annyira pici, csak az én szememnek. Nagyon fura ez, első babásnak, lehet, h az alap cuccokon kívül nem is kéne többet beruházni, hiszen amikor megvan a baba, akkor derül ki, h pontosan mekkora is, és majd, milyen ütemben nő. Anyukám szerint semmi sem kőbe vésett, mikor megvan a baba, a készletből hozzá kell próbálgatni, és kiderül, h a nagyobb számozás korábban is jó, eltérések is lehetnek, stbstb.
Mutatom én is azért a legújabb szerzeményeimet:
Kép napozó
Kép őszi rucik

detti_10

Jajj de nagyon edik!! :) Es anyudnak igaza van amugy, menet kozben fog kiderulni, hogy mennyire 'egyediek' a szamozasok markakon belul :) (en a csajomnal bebinek meg nem ismertem a nexteket, ugyhogy ott nem a tapasztalat hanem csak a szemmertekem mondatja velem, hogy az up to 3-asok nagyok lesznek az elso hetekben... na meg ugye en eddig 3,2 es 3,4 kilos csajokat szultem es arra van raallva a szemem, es nem voltak kulonoskeppen dundik sem sosem... szoval meg az en szemem is siman tevedhet mas gyereke eseteben :) anyudnal a pont!!!)

luna6

Most eszembe jutott, hogy volt a csajoknak olyan 56-os rugija ami ujjaban jo volt meg meg testhosszaban is... es teljesen uszonyos volt, olyan hosszu volt a laba, illetve hat ezek a kis ficakok behuzzak a labukat ugye kiflibe, es ha bo a rugi kihuzzak a labreszbol :) Ugyhogy olyanok voltak mint egy halacska, lifegett a dupla uszony alul :)

luna6

Hát ez jó. :lol: A 15. oldalnál lementettem ezt az oldalt a kedvencek közé, most meg nézem, hűűűű mennyit írtatok itt néhány perc alatt. És teljesen úgy olvastam, mintha új hozzászólások lettek volna. Aztán kicsit gyanús lett, hogy Henibaby Bogija majd januárban megy oviba, meg Alsópáhok meg vonalzó téma... Először fel sem tűnt, mert novemberben is fájt a torkom, és mézvirág tanácsait, amiket akkor írt nekem, aktuálisként olvastam. :lol:
foltivspicur

Na cső váz!
Nem nagy a termés eddig...

No előszedtem Marcell oltásikönyvét, mert ez a 62 cm nekem gyanús volt. Ő 51 cm-vel és 3470 g-al született és 3310-re fogyott vissza, 3340-el jöttünk haza (56-osak lötyögtek rajta) no jól emlékszem, a fotók és a könyv alapján, hogy 2 hósan a zsiráfor rugit hordta, mert a 2 hós mérésre 6450 g volt (bő 3 kilót hízott) és 61 cm. 6 hósan már 78 cm volt- emlékszem is hogy akkor már 80-assal kezdődő számú ruhákat hordott... ezért se tetszett nekem már pár hónap után a rugikban, valahogy nem illett rá.
No igaz hogy 2 hó most augusztus vége lesz, ha addigra a 62-es ruci kell, de azért tudok mit adni rá :) Mellesleg számomra ez a 62-68 számozás elég érthetetlen. bár nem tudom miért mert a 3-6 hót érdekes módon megértem :) most amúgy 104-es ruhákat és a 3-4 éves méretezést hordja...
Azért persze gyereke válogatja és tudom, hogy nem lesznek egyformák ők még ha tesók is. sőt ha esetleg nem lesz 3. bébi, akkor jobb is ha lassan nővő lesz ketteske, hogy élvezhessem még a babázást.
Hát ha jövő tavaszra beindul a vállalkozásom, akkor megpróbálom apát megfűzni hogy próbáljunk meg egy 3.at.

Na jött ma is csomag, de tegnap a pocakfotóval lemerítettem az elemeket, és nem tom hol a töltő.
már csak 5 csomit várok :)

Amúgy totál takonykór vagyok. valakinek van vmi tippje a gőzölésen, teán, tengervizes spray-n kívül? Gyerek is taknyos, kész tortúra kifujatni az orrát- mert a porszívó már nem játszik.
Reggel próbáltuk, apa kérdezte hogy csináljuk? mondom: te rátérdelsz a mellkasára és lefogod a kezeit :) még szerencse hogy enyhe zsarolással kifújja az orrát.

Kép
Kép
Kép
konkri

jesszum pipe most nézem a várandós vonalzóm... mi a f@sz van??????????????

Kép
Kép
Kép
konkri

Üdv mindenkinek!!!

Tyűűűűűűűű, KONKRI, jól előretekerted az időt... :D :D :D A vonalzód szerint már megszültél.

Én csajom is elveszett az 56-os rucikban, igaz ő csak 3090 g-mal született és 51 cm volt. Viszont elég gyorsan ki is nőttük őket, mert gyorsan felszedte a kilókat.

KONKRI: Jó nagy fiad lehet... Bogi most hordja a 104-es rucikat, pedig jócskán van közöttük egy év korkülönbség. Már itt megmutatkozna a fiú és lány közötti méretbeni különbség :?: :?: :?:
Vendég

Na nem sokat írtatok...

Aha Heni. Hát van olyan kortársa akivel egy méret, de általában mikor megkérdezik h hány éves akkor lesnek, a méret miatt is, meg sokan a beszéd miatt is. Tavaly ősszel már több mondókát tudott egyedül.
Most amit fullra énekel az a Lencsi lány :)

Na azt hiszem törlöm a vonalzóm... de nem vágom, hogy mi lett vele, de nekem nem tetszik, nem akarom h rossz ómen legyen...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na sikerült, új vonalzóim vannak, ráadásul jobban, gyorsabban lehetett őket csinálni, mint a babafalvást...

Kép
Kép
Kép
konkri

Na en meg megjartam az egyetemet es megirtam a tesztet, eredmwny jovo heten :)

Latom konkri azota mar az ujabb terhessegnek is a felenel jarsz :D

Geooo meg ugy bevette magat az egyetemre tegnap, hogy azota elo sem kerult?! :)

Megint (meg mindig) faj a bal labam comtoben... ugy elmulhatna mar... doki szerint oke, en nem erzem annak :)

luna6

Sziasztok lányok!
jajj olyan fáradt vagyok, most már aludni akartam, de gondoltam még benézek hozzátok :)

Luna,
imádom a cicád dagi testét, nagyon ari :D
na és nem is jelezted, hogy ennyire komolyak a tanulási szándékaid, én örülök neki!!! :wink:
mit fogsz tanulni?
na és ja.. tényleg rengeteg lány ruha van..fiúból meg… amikor rákeresek h fiúruha, számok alapján adja i az eredményt, és lányból mindig dupla van.. :x

Konkri,
persze h elküldi 50-ért, szuper jó áron szerezted be :lol:
a napozó meg fantasztikusan jól néz ki, de sztem nagyon kicsi… :roll: mármint az én babaámra tuti kicsi lenne, mert sztem nagy baba lesz, de ki tudja.. :P
ja, és nagyo jó a fotóóód!!! :wink:
látom jól rákaptál a teszveszre :lol:

Henibaby,
szuperjó ruáid vannak neked is!! :P

na nekem látom már soha nem lesz pocakos fotóm.. félidős meg már tuti nem, :evil: de igyexem ..
ráadásul kezdek híízniii!! :x

Detti,
nekem még nincs linea negrám, habár egyik napról a másikra szokott változni rajtam minden, úgyhogy még bármi lehet..
én egyik nap olajjal(mandulaolajos nivea) kenem magam, másnap a Vichy striák elleni krémjével, harmadnap pedig sima testápolóval, ez a 3-as ismétlődik..
de ha hajlamos vagyok rá, akkor a király módszerem mellett is szakadni fogok.. :cry:

Nanetto,
hová mentek nászútra? :lol:
a szülésfelkészítő tanfolyamot amit vettél, már én is néztem, csak nem mertem megvenni, mert azt hittem sz*r 8)

Hari,
sajnlom, hogy még nincs vége a mizériádnak… :?

Bibócska,
örülök h minden rendben veletek! :wink:
tudtad, hogy nemskára mentek 4dre, utána meg már majdnem 30hetes leszel???? láányoook!!!! lassan idő van :shock:

anya maci,
megy a ddrukk!! :wink:

Detti,
a te rucijaid is nagyon szépek!! :D

Konkri,
milyen vállalkozást indítasz? :roll:

Luna,
és hogy érzed milyen lett a teszt? :lol:
Vendég

Na én tegnap du szépen felöltöztem. egy piros háromnegyedes ujjú rucit vettem fel, kb combközépig ér, barna harisnyával, és barna csizmával. ja, meg vettem rá egy zöld kötött pulcsit.
háát, a seggem az befagyott, de úgy, hogy a lábam végig x-ben volt, amíg vártam a hévet :P

na szépen beértem a suliba. 3kor kezdődött az óra, persze késtem 10percet.. ajj és itt kezdődött a kálváriám.. kérdezte a tanár, aki mellesleg a diáklányok kedvence, szőke, szép arcú, kék szemű, fiatal belga szépfiú.. ha nem a férjem-típustól jönnék lázba(rosszarcú, borostás 8) , akkor azt mondanám jó pasi.
szóval megkérdezte, hogy miért nem vagyok rajta a listáján. én meg elmondtam hogy hogy hívnak, erre ő:igen, azt tudja. de normális e az h nem vagyok a listáján. persze mondtam h igen :lol: aztán meg h ez túl komplikált, és majd óra után elmondom mi a szitu.. persze az egész óra tartott vagy 20percig a másfél óra hlyett, mert csak óramegbeszélés volt..
jajj én gyorsan le akartam lépni, persze ő odajött az asztalomhoz, és ahogy elkezdtünk beszélgetni, a többiek abbahagyták a pakolást, és persze mindenki minket hallgatott, amitől én olyan zavarba bjöttemm h fülig lilultam, és ettől a szemem is bekönnyezett. az csak persze tetézte a helyzetet, hogy nem tudtam neki nemhogy elmagyarázni a helyzetem, de onnantól h a többiek bámultak, egy büdi szót sem tudtam magamból franciául kipréselni.. a végén már én se értettem h mit akarok mondani, és a mellettem ülő csaj megkérdezte h segítsen e. mondtam h nem kösz(persze felsőfokú nyelvvizsgám van :x ) mert magyarul sem tudnám elmondani.. :evil:
szóval beégtem. nem kicsit, NAGYON..
aztán megmondtam Labeau-nak h majd leírom neki :D :D

na ezután még egy csomó időm volt, úgyhogy megvettem a Kismama febr.-i számát, és beültem a Mekibe. Persze két sajtburger kólával meg közepes burgonyával csak lecsúszott..

Ezután 3negyed5re visszamentem a suliba(átmentem a zebrán :D ) mert kezdődött a következő órám (fordítás). már mindenki ült a teremben, bejött a tanár, és köszöntött mindenkit, a még nem megszületetteket is, és miután megtárgyaltuk, h mikorra vagyok kiírva, és h hogy vagyok, bemuatkozott a többieknek, és elmondta az órai követelményeket, stb. és ez az óra is max 20perc volt :twisted:

úgyhogy elindultam Andrásék irodájába.háromnegyed 6kor kellett volna indulni az irodából, de a kedves férjemnek még megbszélése volt, így csak fél7kor tudtunk elindulni :twisted:

a Várban volt az előadás, ez a nemzeti Táncszínház egyik előadása volt a Várszínházban. persze késtünk 10percet.. viszont nekem tetszett a darab, de nem tudnám megmondani miről szólt.. :D
kortárs volt az egész, meg pörgős drum and bass zenékre voltak koreográfiák, de a főszereplő csak annyit koózott benne, hogy már nem tudtam mi az amit behalózik, meg mi a valóság.. :P
a lényeg, hogy láttam a barátnőmet félmeztelenül (hát ezért volt 16-os karikás :lol: )

ezután már hulla fáradtak voltunk, be is nymtuk aznapra a szunyát..
Vendég

amúgy nem a főszereplő "csak" kokózott a darabban, hanem a főszereplő CSAJ :lol:
Vendég

ma meg 8:30kor indultam suliba.

az első óra egész elviselhető volt,

majd utána elmentem a Westendbe a bankkártyámért, amit felvettem, és két db mozijegy is járt hozzá :lol:

utána ettünk egy bazi nagyot a Szerájban (zöldséges pulykát tésztával, meg joghurtos padlizsánsalit, meg csokis grízes kockát :lol: ),

és ekkor rájöttem, hogy lekéstem a 13:15-ös órámat!!! valahogy elfelejtettem, vagy elnéztem az időt, vagy nem tom... terhességi feledékenység :P

nade akkor már úgyse értem volna be, úgyhogy ittunk még egy forró csokit, de Vandának mennie kellett, én még maradtam picit, ésw megírtam a levelet Labeau-nak.(remélemmost majd érteni fogja :D )

ezután megint suli, mert fél4kor kezdődött a Videoblog órám. Ez is csak óramegbeszélés volt, de ez legalább egy órás. Ja, és az óra végén a csávó megkérdezte, hogy mennyiben fogja módosítani a pocakom az órai jelenlétemet. én meg úgy meglepődtem, hogy egy külső szemlélő észrevette :lol:

ráadásul tök király, mert a kis kukacos mindig mozgolódik a pocimban, meg néha akkrákat rúg, hogy legszivesebben sikítanék :wink: de legalább nem vagyok egyedül 8) a suliban 8)

aztán Pomázon bementem a postára, feladtam a hajnyírót, amit eladtam teszveszen 8) meg jött egy kocsikabát, a babaerszényem, meg a 77magyar népmese :P

ezután kb egy órán keresztül utaltam, utána vacsiztam, és most már készülök meghalni, olyan fáradt vagyok..

gyerkőc meg mindjárt kirúgja a ház oldalát :P

szóval jóó éjszakát, holnap nincs suliii!!!! 8)
Vendég

áááááá!!!!
és feladták a kocsicipőőőt!!!! :lol: :lol: :D
Vendég

höhö..majdnem teleírtam egy oldalt höhö :oops: :D :D

elvagyok itt magamnak :lol:

asszem túlpörögtem 8)

lelépek :P
Vendég

most jött a postás autó, és 12csomagot hozott :lol:
Vendég

Na Geooo, latom 'gazdagon' idnult akkor ma a nap :) En is varok meg ma postast, de ahoz itt meg veszettul koran van :D

Az en tanulasi szandekaim mindig komolyak, csak penzem nincs ra :) Most sincs, ez is minuszbol megy majd, de kell a lelkivilagomnak, meg legalabb nem erek majd ra terhesnek lennei annyira, no meg hatha elorelenditi a tudasszintemet, ki tudja :) Amugy semmi mast mint portugalt fogok tanulni, es ez tegnap egy felmero teszt volt, hogy ki hol tart es milyen csoportba osszak. Hogy milyen lett a teszt? Hat nehez nekem eldontenem. Itt elek ugye 5+eve, elotte is beszeltem mar spanyolul, ez a teszt kb a 8 eves gyerekem iskolai nyelvfeladatai szintjen volt... hihetetlenul egyszeru, nem volt benne semmi de semmi amit ne ertettem volna. Amde itt jon a csavar a dologba, hogy mivel en korabann erosen spanyolos voltam nem tudom levalasztani egymastol a ket nyelvet.... ugyhogy az, hogy a teszt nekem szokincsben es fordulatokban piti meg nem jelenti azt, hogy nem lesz tele hibaval, esetleg csak az lesz benne :) Mert fogalmam nincs hogyan kell irni egy csomo mindent portugalul, soxor nagyon hasonloan hangzik minden (aztan meg vannak homlokegyenes elteresek) de maskep irjak... na es igeidokben is kicsit mas a ragozas, szoval ott tuti fix, hogy lesznek hibaim, mindezekkel egyutt masodikkent jottem ki a terembol, nem akartam elsokent felalni. Masok meg ott gorbedtek a teszt ures sorai felett. Na de szerintem a tarsasag haromnegyede erasmusos kulfoldi diak lehetett es ok nincsenek itt ilyen regen... szal ilyen szempontbol hatalmas az elonyom, csak szerintem en egy komoly kihovas vagyok barmilyen tanarnak, mert meg a cserebogar hallhatatlansagarol is elcsevegek velul portunholul ami nekem azt a kenyszerkepzetet adja, hogy tudom a nyelvet, es aki hallgatja az is hiheti ezt :) Aztan ha irasra kerul a sor (olvasni persze tudok gond nelkul) akkor van a gaz... ezt kene kikuszobolnom, hogy versenykepesebb legyek a munkaero piacon, elvileg ez lenne a cel. Hat meglatjuk mire jutok ezzel egy ilyen osszetetelu csoportban, ahol pillanatok alatt ledumalom barkinek a fejerol a parokat, csak irnom ne kelljen :DD meg direkte nyelvtanoznom, mert ott a vege :)

luna6

Ja meg meselek valami eszmeletlenul tipikusat a tesztrol :)
Mi ugye a keleteuropai blokkban nottunk fel (a mi az most itt a topiklakossagra vonatkozik) es az iskolaban azt tanultuk, hogy rend es fegyelem van, es a tanar a fonok, o mondja meg mikor mit csinalunk.
Nos a teszten mellettem a sorban tuti keleteuriopaiak ultek, meg keletebbiek mint en mert a nonek mellettem kifejezetten szlav akcentusa volt (ukran, orosz lehetett talan... lengyel, ki tudja). Mi rendesen rendre szoktatott keleti nepek bementunk a terembe, leultunk, kiosztottak a teszteket, felirtuk a nevunket es ultunk es vartunk :D:D A csodara talan... de tanulmanyaink alapjan arra, hogy a tanar felall, mondjuk bemutatkozik, elmondja, hogy mikor kezdhetunk irni, meddig irhatunk, stb. Nos ez nem tortent meg, a tanar egyetlen szot nem szolt a tarsasaghoz, a tanarseged (vagy TOS alaklamazott, nem derultki ki a srac) kozolte, hogy akkor most hogy mindenki ertse elmondja angolul ( itt kellett volna szirenaznom, hogy sorry, de beszelk par nyelvet, az angolt a legkevesbbe...de azert felfogtam vegul) hogy mikor es hol lesz teszteredmeny. Ennyi. Aztan ultunk tovabb es vartunk... aztan a soromban megindult a suskus, hogy akkor most irhatunk? kezdhetjuk? Ebbol lattam, hogy mindenki normal iskolai kulturan szocializalodott, mert vartunk a vezenyszora de senki le se tojt minket :) Aztan mikor a szomszedom tolem is megkerdezte, hogy akkor most mi a fene van, mondtam, hogy ugyan nem tudom, de szerintem ez itt most Portugalia es ugy veszemle, hogy mar irhatunk... aztan elkezdtunk irni... :D:D:D keeesz vicc :D:D tul jogyerekek vagyunk mi ehez a nagy lazasaghoz :D

luna6

Na, én is ide jutottam. Elvittem reggel a gyerkőcöt az oviba, aztán hazajöttem és kicsit rendbe tettem a lakást.

Képzeljétek, ma egyedül aludt a lányom!! Este megbeszéltük, hogy mi a teendő, ha éjszaka felébredne, megvártam amíg elalszik, és aztán a SAJÁT ágyamban aludtam. Volna, ha tudtam volna :lol: Annyira megszoktam, hogy nála alszom, ott hideg van, csönd van, a mi hálónkban meg melegem volt, forgolódtam, állandóan vártam, hogy mikor riaszt a bébiőr, ráadásul mivel a nappali mellett van és a párom TV-zett, bejött a hang is, meg a fény is. Na jó, azért aludtam, de nem volt az igazi. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a lány végig aludta az éjszakát, reggel 7-kor ébresztettem.
Nagyon büszke volt magára, meg persze én is nagyon dícsértem. Aztán jött a sírás, hogy ő nem akar oviba menni. Már majdnem 3 hete itthon volt, nagyon megszokta. Kiegyeztünk abban, hogy délben érte megyek, ma még nem kell ott aludnia. De holnap már kíméletlen leszek :roll:
Én azért már örülök, hogy ment, mert kicsit sok volt már belőle. Kimeríthetetlen az energiája, örökké mozogna, mint valami kis sajtkukac. :lol:
És azt szeretné most, hogy a kistesó az ő szobájában legyen. Hát, nézegettem, végül is elférne ott, úgyhogy kipróbáljuk. Max. utána visszacsináljuk és átkerül a tesó a mi szobánkba. Vagy majd meglátjuk. Minden esetre most egyelőre reménykedek, hogy nem csak a ma éjszakát aludta át a kislányom, hanem ez most már állandósul. Talán én is visszaszokom lassan a saját ágyamba. :lol:

Kép
Kép
hari

Na Luna akkor ez a tanfolyam pont jól jön, hogy a nyelvtannal is megbarátkozz, és széjjelebb tudd választani a spanyolt meg a portugált :wink:
amúgy spanyolt itthon tanultál? ha igen, akkor milyen keretek között? :roll:
a másik dologban amit írtál, teljesen egyetértek veled! a csereutakonmindig óralátogatásra kellett menni a fogadógyerekkel (a koreszunkkal) és na amit ők ott műveltek... :P
amikor meg ők jöttek ide, akkor még olyan is volt, aki föcin rágyújtott :shock: :D

lányok, lehet hogy csak nekem fura, vagy én vagyok ilyen dilis, de olyan furi ahogy a kispsi mocorog odabenn!! :oops: néha rendesen megijedek, néha még fáj is, de sose tudom pókerarccal fogadni a bejelentkezéseit :D főleg amikor egyszerre érzem mind a két oldalon, hogy rúgkapál, és olyan mintha ketten lennének benn :P

Ja!
és jól emléxem, hogy a 27.hétig kell "fejre fordulnia"? mert utána már a hely szűke miatt nem tud, és akkor farfekvéses lesz? :roll:
Vendég

Hari!
na akkor örülök hogy sikerült a különalvás!! tudsz te ha akarsz :D
Vendég

Hari, leheta am, hogy ez neked szol csak, hogy o nem akar menni, no meg belejott. Bevitted es lehet fel ora mulva lubickolt mint hal a vizben, mert vegre van kivel jatszani es kulonben is az jo dolog :)
Enyim 8 eves a mai napig kepes vernyogni, hogy neeeeem akar delutan tornara menni (tegnap pl nem is mentunk, mert en faradtam el a nagy tesztelesben) aztan megis elviszem, es fulig ero vigyorral jon ki a vegen. (de ha akkor rakerdezek, akkor borzalmas volt :D csakhogy latom az uvegen at, hogy bent meg total elvezi :D)

Anyam nem semmi: szult 4 gyereket, es azzal jott mar 2 hete is, hogy megmozdult e a gyerek. Mondtam neki, hogy folyamatosan mozog, de nem mindig tudom mi mozog :) Ez volt akkor. Erre ma megint, hogy de megmozdult e mar.... mondtam neki, hogy ezt egyszer mar kitargyaltuk, hogy 'megmozdult' de hat nincs olyan, hogy NA akkor MOST mozdult meg eloszor, ez ugye nem igy mukodik, hogy van egy elso es azt bizton felismerem, hogy az a gyerek. Erre o, hogy de o bizony mindig bizton tudta, hogy az a gyerek mozgasa, hiaba mondom neki, hogy persze a vegefele tok egyertelmu ha valakit belulrol oldalba rugnak, de nem felidoben meg plane elotte. A megszepito mult... de nekem olyan dobbenet, hogy valaki szul 4 gyereket es utana olyakat kerdez meg mond, mintha minimum pasi lenne es sosem elte volna at. No meg jonnek a mar szult ismerosok, hogy es hany honapos? (anyam is szokott ilyet is kerdezni, es felall a hatamon a szor tole :D:D) Most komolyan, en sem tegnap szultem utoljaram, volt 8 ev szunetem, de kozben nem felejtettem el, hogy nem honapokban szamoljak a terhesseget es hogy az eleg felreinfo, valamint ha ilyet kerdeznek egy kismamatol nagyhirtelen azt se tudja mit valaszoljon :) EN legalabb anyamtol meg hozza kepest sokkal kevesbbe regen szult ismerosimtol azt varom mindig (leginkabb hiaba) hogy amin atmentek arrol tudnak is :)

luna6

Geoo, nyugi, az utolso ejjel is megfordulhat ha nagyon igyexik... na azt tuti megerzi az anyuka :) Azert a 27. het korai, de harmincasok elejen altalaban iranyba szoktak mar kerulni, de van akinek tenyleg csak a legvegen :)
Miket fogsz te meg atelni majd ugy 8-10 het mulva rugasilag, na majd akkor erre visszaterunk, hogy akkor mit erzel, mikor a labat beakasztja a bordaidba a fejevel meg rafexik a holyagra es ily nyomja szetfele magat nyujtozkodva :D:D Vagy csak holyagon rug :D:D:D

Spanyolt en 'tevedesbol' a vendeglatoipari foiskolan kezdtem tanulni (akkor KVIF volt most meg mar valami komplexebb tortenet) es ket ev alatt volt kotelezo a kozepfoku szakmai megszerzese, kulonben nincs diploma. Aztan meg kismagam hozzament az exferjehez (akkor meg ugye nem volt ex :D) aki delamerikai... es 'jott vele' a kolonia is... szal valahogy igy tanultam en meg spanyolul :) delamerikai spanyolul :) Soha nem jartam arra, korabban spanyoloknal sem... mikor meg ide koltoztem akkor a szomszedok kerdezgettem az emberemet, hogy spanyol vagyok e, mert olyan spanyol akcentusom van portugalul :D:D:D (na a nogyogyaszom is megjegyezte ugyanezt, hat ez van, en mar maradok a spanyol akcentusnal, tok vicces :D:D de nem vagyok legalabb olyan egyertelmu, mint tegnap az a no mellettem a teszten, aki tuti szlav anyanyelvu, az akcentus alapjan :D)

luna6

na és most töltöttem fel a fotókat, úgyhogy megmutatom mik jöttek:
Kép első e-bay-es rendelésem,alig hiszem el hogy már itt vannak:-)

Kép 2db gumis lepedő

Kép terepgatyó :-)

Kép kissapik

Kép na és itt a hőn áhított cipőcske..

Kép dzseki kemény 700 pénzért :-)

Kép kacsás,malackás,tengerészes és cuki kék body

Kép micimackós felső, és micimackós póló(na ezt lehet nem fogom tudni rácibálni Töki fejére..:-S)

Kép káró mintás mellény, és csíkos mellény pólóval :-)

most megyek reggelizni, csinálok egy kis tejbegrízt :P
Vendég

Luna,
Biztos, hogy nekem szól, de valahogy visszaemlékezve a gyerekkoromra, én mit nem adtam volna, ha Anyu néha engedékenyebb, akkor is, ha tudja, hogy csak nyöszörgésről van szó. Mióta tud a tesóról, megbeszéltük, hogy hetente 1x elhozom őt alvás előtt. Általában a pénteki nap szokott ez lenni, mert ugye ilyenkor én már nem altatom őt el és akkor este jól elalszik. Most mondtam neki, hogy csak holnap lesz péntek és ha ma elhozom, akkor már holnap nem lehet. Belement. Persze gondolom holnap reggel reklamálni fog, de akkor viszont már kemény leszek, tartom magam ahhoz, hogy 1x egy héten. Hiszen ez lett megbeszélve, de a napban rugalmas vagyok. Azt is elmagyaráztam neki, hogy szerintem jobb lenne a holnap, de ő a mai napot választotta. Lehet, hogy hülye vagyok, de próbálom azért az ő döntéseit is tiszteletben tartani, még akkor is, ha tudom, hogy nem képes mindenben jó döntést hozni. Hát majd most vagy rájön, hogy nekem volt igazam, vagy én jövök rá, hogy neki :lol: Végül is ennyi szünet után lehet hogy én is az első napot választanám. Ki tudja :roll:

Furcsa amúgy amit írsz, mert én ugye nemrég szültem, de egy csomó dolgot úgy élek meg, mintha most csinálnám először. Azt hittem anno, hogy semmit nem fogok elfelejteni a terhességről, meg a születés után sem, pl. hogy mikor fordul meg, mikor ül fel, mikor jönnek az első fogacskái stb. Nem is írtam fel ezeket, mondván, hogy ezt nem lehet elfelejteni. Hát őszintén nagyjából semmire sem emlékszem. :cry: Bár igazából nem hiányoznak annyira ezek az információk, csak majd most lehet hogy a tesó miatt szívesen visszaemlékeznék rá. De lehet hogy jobb, ha nem hasonlítgatom majd őket egymáshoz és pont ezért felejtettem el őket. :lol:

Geo,
Lilinél engem néha szabályosan megijesztett, ahogy mocorgott. Nagyon jó érzés volt, de mégis ijesztő, mint egy kis alien :lol:
Most furcsa mód semmi ijesztő nincs már benne, de néha nekem is tud kis fájdalmat okozni, ahogy rugdos. Gondolom olyankor valami olyan szervemet rúgja meg, ami kicsit érzékenyebb. De ha jól emlékszem lesz ez még rosszabb is :lol:
Én a végén úgy emlékszem nagyon szenvedtem, mert úgy éreztem, hogy már nagyon nem fér el odabent szegény gyerkőc, valahogy mindenhol feszített, és ahogy csúsztak szét a csontjaim, az sem volt kellemes. Igaz Lili 4200 grammal született, úgyhogy lehet hogy tényleg nem nagyon fért már el :lol: Kiváncsi leszek kisöcsi mekkora lesz. Egyelőre ő is 1 héttel nagyobbnak tűnik mint amilyen. Azért az 5 kg-ot nem szeretném túllépni :lol:
Viszont nekem jó lenne leállnom a hízással, mert már kb. 12 kg-nál tartok. Igaz így is csak 60 kg vagyok, de nem ehhez vagyok szokva, és kicsit fájnak már a lábaim. És még csak most kéne elkezdeni hízni igazán ha jól emlékszem.

Kép
Kép
hari

Sziasztok Lányok! örülünk Geo hogy újra visszatértél :-)
Mi Szirákra megyünk egy ilyen wellness kastélybigyóba! ahol szerintem TÉVÉZNI fogok (tudjátok nálunk nincs és ilyenkor élvezem még a reklámokat is ! :-) a pasim meg úszkálni meg ilyenek de én nem mehetek se szauna se uszoda se semmi úgyhogy a lényeg hogy a szálloda területeté nem fogjuk elhagyni!!!!! :-) holnap reggel 10-kor talizunk Esztivel a dokinál! nagyon várom!!!! ez az egész hetem olyan rövid volt és mégis annyira hosszú hogy nem is értem!!! a mai napom este 7-kor fog befejeződni és ha belegondolok milyen hosszú idő .. fuhhhh!

Luna örülök hogy elkezdesz nyelvet tanulni! én nekem most módosították a nyelvvizsga időpontot a Rigóba és nagyon letörtem de valami jelnek tekintem biztos még kell a felkészülési idő :-)
úgy volt május 1 hetében lesz de átrakták május 28-ra és június 5-re vagyok kiirva és kizárt hogy elmenjek május 28-án nem szeretném bevállalni izgulni és a végén még ott megszülni :-) :-) de az is lehet hogy addigra már anyuka leszek mert jön valami front és akkor Eszti kibújik! ... ki tudja! de az már rizikós! és azért elég drága móka!!!!!
na aztán a nyelvvizsga után szeretnék angolt tanulni :-) baba mellett amin mindenki kiröhögött hogy pisilni sem lesz időm de én szerencsésnek érzem magam és most úgy érzem menni fog mert az angol tanárnő elviekben házhoz jönne és ugye az én pasim nonstop otthon van kivéve a szerdát és az nagy kincs - úgyhogy én bedolgozni is fogok! ez a pénz miatt kell! de éjjel és hálaég nem határidős melókat hanem amit be tudok osztani főleg könyvelés és ha nem sikerül akkor a pasim megcsinálja mert ő is könyvelő :-) szóval eléggé összehangolódtunk - de majd meglátjuk Eszti mit akar mert ha borít ezeken a dolgokon akkor semmi gond majd máskor kerítünk ezekre is időt! ...
az angoltanulás - bármilyen nyelvtanulás - engem leköt és kikapcsol! :-) még ha nem is tanulok mellette szavakat stb úgy gondoltam hasznos ..!
bírom hgoy akörnyezetembe mindenki vétóz mindennel mert kábé én vagyok az utolsó első gyerekes igy a környezetembeés persze mindenki mindent jobban tud! :-) ami biztos igy is van de hát tudnék mesélni nekik én is mi az amit biztos mi máshogy csinálunk! például van egy elkényeztett kislány akit mi boszorkánynak hivunk mert GONOSZ! szó szerint igy értsétek ! és képzeljétek a napi ebédje egy zacskó chips - (kompletten bevág 1 zacskót) és a szülők szerint én is összerakom a kezem majd ha legalább ennyi tmegesz és ne szóljak bele! mert ugye mi szóltunk ! de hát nálunk otthon nincsenek is ilyen kaják....
(ezt a storyt lehet hogy irtam már...) a kislány (az eset óta legalább 1 év eltelt) azóta rágja a körmeit véresre és gonosz minden gyerekkel! és nincs rajta mosoly pedig gyönyörű kislány! és idegesítő!!!! ... de persze ezek a szülők magyarázzák nekem mit hogy ... és mit nem fogok és hogy :-)

na most jól kimérgelődtem magam!!! :evil:
Vendég

Nagyon eeeedik mind!!! Az egyik ma micimcis kepen nyakaban patentos nem? akkor azzal nem lesz gondod, a masikkal is inkabb agyereknek lehet, de egyszer-egyszer azert at lehet szuszakolni rajtuk, ha nem minden rucijuk olyan akkor nem gaz azert :)

A cipik irto edesek, ezek a 0-6 hos meretek gondolom, raero idodben megnezned ez hany centit jelent a valosagban? Gyanitom, hogy az a 0 nem 0 :D

luna6

Luna tök jó amiket írtál, látom nem csak engem iegesítenek a dolgok :lol:
mert a kérdés valóban hülyeség, hogy megmozdult e már? mert ugye 8vagy hány hetes kora óta mozog odabenn, de sajna a köznyelv már csak ilyen...
a másik, hogy tegnap a barátnőm kérdezte h mennyi idős is vagy már? én meg mondtam h 21hetes. erre ő: na nekem hónapokban mondjad.. :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted:
majdnem azt mondtam neki, hogy mi ezt hetekben mérjük, de mi a fenét várok tőle, amikor 1.nagyon fiatal(jó én is, de 2teljesen más egyéniség vagyunk) 2.nem kismama, 3.nem is foglalkozik a terhesség dolgaival
szóval csak annyit mondtam neki, hogy ossza el néggyel és megkapja a hónapot :D :D
Vendég

Nanetto, hat tenyleg jo kozeli lett igy az idopontod a nyelvvizsgaval. De ha abbol indulunk ki, hogy en a nagyal februar 28-ra voltam kiirva es marcius 16.-an szuletett :D:D:D (senkinek nem kivanom azt a plusz 2 es fel hetet :D:D) akkor meg lehet siman levizsgazol :)
A kisebbikkel meg (o augusztus 2.-ai) meg valamikor tan juniban allamvizsgaztam aztan mentem is diplomaosztora Pestrol Miskolcra vonattal... mindenki szetaggodta magat a tanari karban, hogy jajj nehogy velem legyen valami :) De nem lett, nem is aggodtam ezen kulonosebben :) Augusztus elsejen delutan meg gyalogosan korbejartam a fel belvarost is, lehet ez inspiralta a csajt, hogy ki akar jonni, ki tudja :) Szoval meg akarmi is lehet, lehet a csillagoknal olyan egyuttallasa, hogy mindent megkapsz az elore tervezett idoben :)

luna6

Geooo, egy fiatalkanak meg el is neznem, na de anyam aki negyet szult!! :) (de ok, el kell neznem, mert Hari is azt mondja, hogy ez felejtheto) :D jon nekem a honapokkal... meg 2 hete egy baratnom, akinek 6 eves a lanya, meg a het elejen az ovink egyik igazgatoja, annak is kisiskolas gyereke van :) De annak ravagtam, hogy felido... csaloka a 4-el osztas, mert kevesebb jon ki ugy mint a valosag :) ha felidosen es 20 hetesen ok kiszamoljak a 4-el osztassal, hogy 5 honapos vagym akkor a vegen 10-honaposan fogsz szulni :D

luna6

Hari, nekem tetszik, hogy Lilit is bevonod a döntéshozatalba!

Nanetto, Szirák az király hely, de nagyon!!! Képzeld, én pásztói születésű vagyok, ami ott van Szirák mellett 8)

igen Luna,az egyik Micimackóssal nem lesz gond, de a másik nyakán bakker nincs semmi patent, de majd meglátjuk...
és perszeee!! most kajálok, aztán lemérem a cipőt! :wink:
Vendég

jajj hát nemvagyok valami túl jó matekból :oops: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?