Új privát üzeneted érkezett!

bajusz gyanta után nekem is a neogranormon jó. Ha vmiért mégis nagyon ég továbbra is, vagy piros, akkor egy Calcium-Sandoz.
:-)

szilvás76

Olyan jó lenne ma látni a babát,de nem tudom mennyi az esélye,azt tudom hogy van UH a rendelőjében a dokinak bár nem a legjobb gép ahogy mondták,de hogy ránéz e,azt nem tudom.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

:-) Szerintem kérd meg, hogy ha lehet, kukkantsátok meg.
Ha a gépe be van kapcsolva, az a két perc nem kerül neki semmibe. Próbáld meg! :-)
Ne szégyenlősködj, kerek perec kérd meg, hogy megtenné-e?
Mit veszthetsz? :-)

szilvás76

Hát végülis.
A csaj aki jár hozzá nekem azt irta őt a kórházban UH-zta eddig,de ha van neki,csak megnéz?...vagy az lehet plusz pénz.Majd kiderül.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok, lassan lépek. :-)
Évi drukk! :-)

szilvás76

én is többször eszem naponta de csak kis adagokat és igy könnyebb elviselni az éhésget,de végülis nincs is éhség.

KépKép
bettike83

Dia, elsőre azért félelmetesnek hangzott, így, ahogy írod, végülis nem tűnik olyan vészesnek - meg hogy évente jártok kontrollra, azért biztos megnyugtató neked is, hogy tudod, mi van Bencével. Azért nagyon örülök neki, hogy olyan korban szülünk, amikor már ilyen fejlettek az orvosi műszerek/módszerek, és időben észre tudnak venni mindent, így biztosan sok bajnak elejét lehet venni. Azért remélem, a kisebbik manód teljesen egészséges lesz!

Nálunk semmi különös nincs, múlt héten írtam, hogy érzem mozogni a babát, na az volt két-három nap, aztán azóta megint nem érzek semmit, kicsit aggódom is, de azért nagyrészt inkább reménykedem, hogy minden okés. Adri is kezd megint jobban aludni, már csak két-háromszor ébred, és nem két órát bulizik éjjel, ez is valami.
Volt hétvégén nagy ünneplés, mert most volt az első szülinapja, nagyon büszke vagyok rá, éditündérmackó volt végig :) és minden ajándéknak úgy örül, hogy egy élmény nekem is :)

KépKép

KépKép
stelly

Évi, még nem is hallottam olyat, hogy lóghat a szemhéj ettől... hova kente az a nő a gyantát bakker?! Anemnormális. Egyébként nagyon sok kozmetikus inkább csipesszel dolgozik szemkörnyéken. Én itthon szedtem, már csak igazítom (1-2szál), mert már nem nő újra a szedett területen. Egyébként Kiszel Tünci elbújhatott volna mögöttem, mielőtt szedtem volna... bár az már évtizedes távlat :):):)
Mondjuk én alapból a gyantára esküszöm, mert hónaljon ugyanilyen +++++ a helyzet. A lábamnon csak ++, de már az is alakul :)

Nem tudom, hogy hennával mi a helyzet, mennyiszer használhatod, esetleg a dobozban lévő utasítás kitér a lehetőségeidre.

Szilvás, jó, hogy mondtad a Calcium-Sandozt! Köszi

Engem egyszer egy nagy diéta után meghívtak vacsorázni étterembe. Nem akartam ellenállni :):):) Rengeteget ettem, aztán az egészet kiadtam pár percen belül a mosdóban. Kemény! Én hülye!

Évi, semmibe sem kerül megkérdezni Uh-t. Ha nem is igazolványképet csinál a bébiről, de egynek jó! :) Légy határozott és ne hagyd, hogy zsebrevágjon a doki már így az elején, aztán ha van valami kérdésed, a végén még nem mered felhívni... A Te gyereked, fizetsz is a szolgáltatásért, akkor légy nagyon öntudatos!

maccs01

Stelly, tök jó, hogy rendeződnek az éjszakák. Miért ébred a kicsi?
Boldog Szülinapot Adrinak!

Babamozgással nyugi, még nagyon pici. Mikor érezted, akkor biztos másképp helyezkedett. Alakul ez, ahogy növöget :)

Dia, remélem, hogy nem lesz semmi gond, főleg, hogy ennyi szem lesi majd! Ez bárkinél előfordulhat, ahogy írtad, nem örökletes. Még ti vagytok a legvédettebbek, hogy ezt külön így megnézik.

maccs01

Szép napot!

Barbi
Nem lehet általános iskolát választani??? :roll: :cry:

Bols
Gratulálok a dupla örömhöz! problémamentes terhességet kívánok!

Bettike
Menjél el terheléses cukor+ INZULIN vizsgálatra!!!!

Tina
Veled értek egyet diéta ügyben!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

a nőgyogyász elküld laborba,akkor ott megcsinálják ezt a terheléses cukor,inzulint is?vagy hogy van ez?

KépKép
bettike83

Bettike
www.mensmentis.hu
Itt biztosan tudnak ebben segíteni! A vérvételben is és a kiértékelésben is.
Magadnak kell utána járnod, hogy nálatok milyen lehetőségek vannak!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok!
Hazaértem a körsétából ami csekély 2km volt :(
Be is szúr rendesen a hasam :(
De magneB6 helyretett és a pihenés :)
Meg van a kismamanaci...hát mit ne mondjak :D
még jó hogy sokat nyúlik az anyag...talán végig tudom vinni benne a tavaszt :D

Nem ér nevetni :)

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag hű nem semmi poci :) hiába,harmadiknál már sitty sutty látszik.
Ma bementem a C+A-ba nézelődni,hát letörtem,10 ezernél kezdőnek a kismamagatyók...

Nemsokára fürdök,készülődök,izgulok ám :)
AFP-re nincs beutalóm,akkor most kérek tőle azt is-ha elvállal ugye gondozásra.

Maccs,nekem többen mondták már hogy nem ajánlják szemöldökre a gyantát mert nyújtja a puha vékony bőrt mi ott van (szemhéj felett)

evilany

sziasztok!!!

Évi húúúúúúú!!! szemöldökre gyantaaaa?!?!?! ilyenről még nem is hallottam!!! :shock: :shock: :shock: ki volt ez???
egyébként csak holnap megyek Pankához! :lol: kíváncsi vagyok a dokidra! majd mesélj!!! meg hogy mennyit kér a gondozásért...

csillag cuki jelmez!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

én is izgulok!!! holnap uh!!! :shock: :shock: :shock:

Kép
gtunde75

csillag

szép nagy pocak van már :)

evilány

várom a hireket :)

KépKép
bettike83

Csillag, szuper egy pocak.
Szerintem nagyon csini! :D :D :D

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Köszike :D
Eddig zavart hogy nagy....de most már babásan nagy..illetve formás :D
Lesz ez még nagyobb is :) :) :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jippi megjöttünk,tök szimpi a doki,megvizsgált,elvállalta a gondozást is,csinált UH-t de nem vmi jó a gépe csak ő látta mi nem annyira...fejét,gerincét,szívműködést láttuk,nem láttam mozogni akkor megállította kicsit és láttam h.rugdos :) nagyon édes volt. Kb 13-14 cm,úgyhogy nem csoda hogy ekkora már a hasam.Ezentúl hozzá fogok járni, és a Megyei Kórházba,a költözésről azt mondta idén nem lesz belőle semmi....
Ja és mint eü.dolgozótól csak 3 ezer forintot kért és fogadott el :oops: :wink:

evilany

Ja és a méretei alapján 15 hetesnek mondja,úgyhogy valamivel nagyobb eszerint is.(feje 33 mm,hossza kb 13-14 cm)

evilany

Evi, ezek nagyon jó hírek!!!! :D És tök jó, hogy csak ennyit kért a doki!
15 hét: Nem számolta ki ez alapján a szülés várható időpontját? Szerintem átírhatod a vonalzód! :P

Juhúúújjjj!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
xtina75

Tina,nem számolt :) biztos azt hitte tudom mert úgy indítottam h.15-dik hétban vagyok.Viszont a méretei betöltött 15-nek felel meg.De ez még változhat.De oylan édesen rúgkapált a lábaival.(mint egy kis béka :lol: )

evilany

Felraktam a DIÉTÁT a gmailre.

Csorog a nyálam, egy csomó receptet is tettem hozzá.

Kép
xtina75

Sziasztok !

UV mentes barnítás

UV Mentes barnulás egy kémiai folyamat eredménye, amely során egy speciális cukor származék (DHA-Dihydroxyactone) lép reakcióba a bőr felső rétegében található aminosavakkal és ez által alakul ki a természetes gyönyörű barna bőr. Hasonló folyamat játszódik le amikor egy almát kettévágunk és kitesszük a napra amely órák alatt bebarnul.
A folyamat óriási előnye, hogy a kívánt barna bőr elérése teljesen biztonságos. A bőrt nem érik káros UVA vagy UVB sugarak.
A DHA bőrfelületre juttatását követően a kívánt barna szín kb. 2-3 óra alatt érhető el. A barnulási folyamat körülbelül további 6 órán keresztül tart. Az eredmény kellemes sötét árnyalat. Az elért szín teljes mértékben vízálló és általában csupán 4-5 nap után, az elhalt hámsejtek leválását követően kezd fakulni.

BARNITÓ PARTY KISMAMÁKNAK

Hívj meg magadhoz 5 vagy több kismamát vagy barátot,egy barnító partyra ! A 6.fő te leszel és te barnításod ingyenes + ajándékod egy doboz desszert .
A barátaid fújása 3200 Ft /fő
Ha ügyesen szervezitek akkor a társaság mindegyik tagja lehet befogadó és akkor jár neki az ingyen fújás!
A party ár csak 5 vagy több fő estén érvényes !
( Ha kevesebben vagytok akkor személyenként
a fújás 4500 Ft / fő )
Az ár Budapest területén belül érvényes !

Elérhetőség :
Kőszegi Tímea +36-30-636-9287
www.testbarnitas.com
testbarnitas@gmail.com
20200310173350

Sziasztok!

Ma voltam UH-n! :D
Nagyon eleven a lekem! :)
CRL: 66,7 mm
NT: 1,5 mm
Mért terhességi hét: 13.hét + 1. nap

Akkor most lemaradtam egy héttel?
Vagy ők 38 hetesnek nézik a terhességet?
Vagy most a 40 hét alapján ekkora?

Én már nem értem......

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Évi!
Gratula a jó hírekhez! :D
Szuper!!!!
Örülök,hogy bejön a doki! :D
Szép nagy már a babócád! :D
Puszika

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi, nagyon jó, hogy rátaláltál emberedre. Örülök, hogy bébike jól van, szépen növöget!

Tina drágám! Köszi a Recepteket! Kép

maccs01

Klári, 40 hétből számolják. Valóban a CRL kevesebb, mint adott korú babáknál, de lehet, hogy később volt a peteérésed, mint a nagykönyvben írják vagy még számos más lehetőség a méreteket tekintve. Az én dokim +/-1hétből nem csinált gondot e téren.
Ugye nem most nézték először a nyaki redőt? Mindenesetre a babaméretek alapján beleférsz a 13+6 napba, de általában a 11-12. héten nézik.
Már nem vagyok képben, annyian voltatok vizsgálatokon a 12. héten :)

Na, lépek aludni én is, Jó éjt!

maccs01

Sziasztok!

Ezer bocsánat, hogy így eltűntem :oops:
Gépemet kölcsönadtuk a fiam keresztszüleinek, meg külföldön voltunk.

Bmaas, ezek a sztorik... Igazatok van, pszichológiai teszt nem lenne egy butaság - jómagam tanári végzettséggel is rendelkezem, remélem, nem derül majd ki, ha bevezetik, hogy valami freudi mélységben nem stimmel valami :wink:

Gratula az uh-okhoz, Clárika, meg Évi! Már én is várom, bár még messze van febr.25...

Diéta: anyósom most olyan diétára esküszik, hogy tejterméket és cukros dolgokat nem eszik, de minden mást igen (sorolta, hogy szalonnát, mindenféle zsíros ételt stb. bármilyen mennyiségben igen). Csak álmélkodom az új trenden :oops: Nem értem a "fizikáját", hogy ha zsírt viszek be a szervezetbe, hogyan megy le a zsír?

Magzatmozgás: párom születésnapján pár órán belül 3 olyan rúgást éreztem, hogy szabályosan beleszédültem. És persze majd frászt kaptam, mert erre azért nem számítottam :shock: Azt hittem, nekimentem a törölközőtartó rúdjának a fürdőszobában, amikor kis töprengés után konstatálnom kellett, hogy a fürdőszobában nincs ilyen alkalmatosság. Este már "jajistenemeztem" a zuhany alatt, utána lefekvéskor meg azt hittem, a párom szórakozik velem. De nem!
Tényleg igaza lesz a fiamnak és a kistesó huncut egy természet lesz ... illetve már most az!
Azóta megkímél az ilyen frásztól és csak kíméletesen mocorog, nagyobb időközökkel.

A csúcs a két dédi volt, amikor elmeséltük nekik: az egyik közölte, hogy az nem lehet, hogy mozog, mert csak 4,5 hónaposan lehet érezni a mozgásukat (3 gyermek édesanyjáról van szó). A másik dédi pedig megállapította, hogy egészen bizonyos, hogy elszámoltuk a terhességet és előbb fog jönni a baba. De végül azért megnyugtatott minket, hogy nem baj, ha előbb jön :lol:

Csillagfény, nagyon szép babás, formás a pocak!
Nekem is van pocakom, azt hittem, milyen nagy, de be kell látnom a gmail-es fotókat is nézegetve, hogy lemaradtam az első helyről itt a csapatban :lol:

Most már megyek, mert ki fogok kapni, hogy ilyen későn még itt lógok... :oops:

bekri

Stelly, boldog szülinapot Laurának!

bekri

Még egy valami: kipróbáltam a citromos sütit, és MENNYEI!
Nagyon köszi a receptet!

bekri

Évilány, én is mostanság fejfájással küzdök.Eddig furcsállottam is, hogy én a migrénes megmenekültem. Nos, visszatért.
Én tegnap voltam a Mensmentisben terheléses vércukor és TSH vizsgálaton. Mennem kellett, mert abbahagytam a Meforalt, így ellenőrizni kellett.Elvileg mára lesz eredmény.

Ti szedtek kálciumot? Nekem elkezdtek begyulladni a fogaim és a körmeim nagyon széttöredezni. Én azt hittem, a Femibion tartalmazza a szükséges Ca-t, erre kiderült, egyáltalán nincs benne kálcium. Van itthon Calcium Sandoz és DM-es Kálcium óriási kék üveges nem tudom most a nevét), de nem mertem szedni. A Patikában vettem Béres kálciumot 500 mg-os. AZt ajánlotta a gyógyszerész. Röhej, hogy egy ilyen drága terhesvitaminban nincs kálcium. Sajnos a dokim nem nézetett még vérképet, de sejtem, hogy ez lehetett a bibi.

babaimádó
Kép
babaimado

Terhesség kora
Hivatalosan az UM-től számítják. Jogszabályilag is ez az irányadó.
UH-s méretek alapján akkor módosíthatnak, ha az eltérés 2 hétnél nagyobb.
UH-s mérés pontossága függ a gép felbontásától, az orvos gyakorlottságától. (elég nehéz, tizedmm-s pontossággal mérni---és közben a baba el is mozdulhat ám....)
Nekem egyik UH se hozta még ki azt a kort, ami a valós (a lombik miatt mi tudjuk a pontos kort :wink: )
UH az ÁTLAG adatokhoz viszonyít (átlag baba a 40. héten 3 kiló és 50 cm---- a valós viszont jelentősen eltérhet ettől :wink: )

Babaimi
Fogíny-gyulladás nem kalciumhiánytól van, hanem általános terhességi tünet.
A nyálkahártyák sokkal vizenyősebbek lesznek, vérzékenyebbé válnak. (emiatt gyakoribb a fogíny, az orr vérzése)
Fontos: alapos fogmosás (teljesen mindegy milyen fogkrémmel, szájöblítővel), fogköveket érdemes rendszeresen leszedetni.
(Terhesen is lehet a fogakat kezelni, lehet érzéstelenítőt használni, ha szükséges, röntgent is lehet készíteni---a pocak takarásával)
Kalcium-magnézium ARÁNYÁra is kell figyelni! (2:1 legyen)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Lombikbaba:egy többször rezekált, gyök.kezelt fog gyulladt be, tele gennyiel. Kezeli a doki. A körmeim szó szerint sz..rá töredeznek. Ezért gondolok Ca-hiányra, főképp, hogy nem viszek be túl sokat, csak ami a napi étellel bekerül, az meg édeskevés.

babaimádó
Kép
babaimado

Jó reggelt
Bekri pocakfotót :)

Clárika,ha erre jársz válaszolsz a kérdésemre,biztos elkerülte a figyelmed,lehet a hennás szinezővel 1 héten belül 2x festeni? Mert hátul kicsit foltos lett rámennék még egyszer.
Uh-hoz gratula,szép adatok.ne aggódj a mért időn olvasod Ircsi mit talált erről.

Babaimádó fog :(

evilany

Algopyrinről jut eszembe,megkérdeztem a dokitól,és azt mondta lehet szedni csak ne rendszeresen,na mondom megkérdem már ez már mit jelent,naponta ne szedjem?(nem akarom persze)azt mondta hát heti 2-3 mehet ha kell de napi 2-t azért ne vegyek be.

AFP-re már a Megyeibe kell mennem. Elfelejtettem a toxoplazmát mondani neki,de kell az egyáltalán?
Egyrészt csak benti egészséges cicák,másrészt mindegy h.negatív vagy pozitív..ha pozitív,nyugodtabb lennék de ha negatív is cicák maradnak,tehát...alomhoz eddig se nyúltam.

evilany

Erre lecsaptam a vaterán :) (plusz egy fekete kismamanaci,összesen volt 1500)
Kép

evilany

Evi,

Szerintem, ha lehetőséged van rá, csináltasd meg a TORCH-ot, főleg így eü-sként. Én meg fogom, és mivel magándokinál kaptam papírt (próbálkoztam háziorvosnál, ő nem tud, sztk-s nőgyógyászhoz meg nem megyek, mert undorítóak, lekezelők, és semmi speckó vizsgálatot nem írnak ki. Magánlaborban meg 16500 ft)
A TORCH kombinált*, és kimutatja, hogy régi = IgG (túlestél rajta) vagy új = IgM (jelenleg benne vagy) a fertőzés. Ha a régi a pozitív, akkor megnyugodhatsz, volt, és védett vagy.

*TORCH panel
Toxoplasma, Rubeola, Cytomegalovírus, Herpes vírus kimutatása

Mire való a vizsgálat?
Több fertőző betegség szűrésére, amelyek fejlődési rendellenességet okozhatnak az újszülötteknél és betegséget felnőtteknél.

Nekem ezeket ikszelte be a doki:
Cytomegalovírus IgM
Cytomegalovírus IgG
Toxoplazma IgM
Toxoplazma IgG
Rubeola IgM
Rubeola IgG

Szóval szerintem, ha bárkinek lehetősége van ingyen, tegye meg!

Kép
xtina75

Azért tudjátok nem mindegy ám mit hogy mondanak el egy kismamának, mint az első UH-kon csak pislogtam mint a hülye, petezsák, az meg mi(persze tudtam)de még annyit se közöltek h. terhes vagyok, igen, meg mostantól erre és erre kéne figyelni, védőnőre is férjem kellett rákérdezzen hogy akkor most hova menjünk stb. Ő mg szánt rám 15 percet nem volt több de szépen elmondott mindent elmutogatta a babót és olyan boldoggá tett.
És most úgy imádom a babót,végre tudok rá úgy gondolni hogy él és odabent van,mert láttam hogy rugdos mint egy kis béka olyan édes volt.
Na lelövöm magam mert ma csak én pofázok itt :)

evilany

Tina,ez ingyen van?Úgy hallottam a toxo vizsg.15 ezer ft...

evilany

Clárika!
Neked is gratula az eredményhez!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Mondjad Évi, bármit, öröm hallgatni a boldogságod! (Nekem külön gyógyír)

Kép
xtina75

Evi, nem tudom, hogy ingyen van-e... kérdezz rá szerintem... akár telefonon, akár most.. ennyit megér a dolog!

Kép
xtina75

Tina,OK,felhívom majd a dokit. Ma ambulál azt mondta.

evilany

Jó reggelt!
:-)
Évi, gratu! :lol: :lol:

nemrég himzéseket tettetek ide, na, megtaláltam az 1 éves szülinapra készült gobelinemet. :-)
ideszúrom. :-)
Kép

szilvás76

Sziasztok!

Csillag szép pocak, szuper kismamanadrág! :D

Évi grtaulálok az uh-hoz és örülök, hogy a doki szimpatikus.

Clárika neked is gratula az uh-hoz.

Maccs örülök,hogy a doki magától elküld a genetikára. Kértem volna amúgy is, mert csak nyugodtabb leszek, hogy mi van a babával. Ebből is látszik mennyire lelkiismeretes a dokim. okan nem szeretik, de én nagyon bírom. Nem örökletes, de bármit találhatnak. Anno miekőtt teherbe estem antibiotikumot szedtem, a sors ismétli önmagát, mert most is. Igaz, hogy azt mondják nem okozhat semmit, de ki tudja... :roll:

Stelly annakidején én is megijedtem, hogy mi lesz Bencével, mennyire komoly a dolog, de aztán megnyugodtam. Persze minden kontroll előtt van bennem félsz, hogy esetleg rosszabbodott a helyzet, de a közérzete jó, semmi olyan jel nincs, hogy bármi rosszabbodna. Mindig elmondja a drnő, hogy egészséges, de ha bármi panaszunk van akkor azonnal menjünk, ne várjuk meg a következő kontrollt.

Az algopyrin nekem is ott figyel a táskámban, mert fejfájós vagyok sajnos. Alapjáraton is.
Rám csak a farmerem nem jön fel, illetve feljön csak begombolni nem tudom, az összes többi nadrágomat tudom még hordani. A múlt héten vettem egy kismamafarmert a turiban, igaz, hogy térdnadrág lesz belőle - mert minden kész nadrág rövid nekem - de tavasszal kihasználom. Van egy farmerom még Bence korából, tunikával. De felsőket kell majd vennem, na meg tavaszi - nyári gatyákat. Az az előnyöm, hogy a van két kolléganőm akik varrónők, így bármilyen nadrágot átvarázsolnak nekem kismamanadrággá. :lol:

királylány

Szilvi ügyes vagy!

Megállt a vonalzóm :roll: délután fog fordulni....

királylány

Szilvás! Ez nagyon szép!

Évi, a macska szőréről is rád kerülhet, ott kotornak az alomban a cicusok, ráadásul mindenre felmászkálnak. Részemről meneszteném a bandát :) Szerintem inkább csináltasd meg a toxot.

Babaimádó
Én Elevit szedése mellett kálcium pezsgőtablettát ittam, főleg, hogy hamarosan ezerrel csontfejlődés. Mondjuk a pezsgőtabi lájtos kálciumtartalomban :) Szerintem szedd nyugodtan a Bérest. Én 2-3 naponta nyomtam be.

UH-k és születési méretek
Nálunk 8hónapig teljesen előrejártak a gyerekek méretekben bő egy hetet, aztán a végére annyi lett a koruk méret alapján mint a centijükön. Érdekes módon mindkettő 3.17 kilóval született. Ricsi a 40. héten 51 centivel, Enikő a 38. héten 58 centivel. Mikor megvettük az újszülöttpelusokat, olyan kicsinek tűntek, mikor ráadtuk a gyerekre, felért a köldökéig :):):) Ki is kellett vágni a köldökcsonknál, hogy ne fülledjen be, szépen leszáradjon.

maccs01

Maccs ne írj ilyet :?

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?