Sziasztok!
Hát igen, van akinek kijut az eszik-alszik baba, én nem gondoltam egy percig se, hogy az enyém ilyen lesz. De ez már kezd átmenni a másik végletbe. Azt is hozzáteszem, hogyha az elsővel ennyi lett volna....vagy most már rutinosabbak vagyunk. Csak ugye, most van másik, már nem annyira egyszerű, hogy a kicsit álló nap dajkáljuk. Mert akkor a nagy bevadul, vele is kell foglalkozni, ami szintén természetes. Meg főzni, mosni. Mert ezek a nagyon muszáj dolgok. Az ablakpucolást elhalasztjuk egy évvel
Bár most nem panaszkodom. Éjjel aludt. Csak a tejem kezdett elapadni. Most a kettőből egyszerre tud annyit enni, mint előtte egyből.
Egyébként én is nagyon utálom, ha jön valaki. Mert igazad van, ez az összeszokás időszaka. És nem véletlenül 6 hét. Az a baj, hogy senki nem tudja, mennyit illik ilyenkor a babás háznál tölteni. Persze ez csak az én véleményem. Mert biztos van, akinél apa dolgozik álló nap, és jól esik, ha valaki rányitja az ajtót és beszélhet valakivel pár szót...
A szülésem röviden (mert ugye rövid is volt
): egész éjjel keményedett a hasam, de brutál mód. Hajnali 5-kor éreztem egy keményedés közbe, mintha valaki alulról megrugott volna, nem volt jó érzés. Fel is kelt a férjem és kérdzte, hogy van valami baj. Na ebbe a pillanatba kezdett el folyni a magzatvizem. Hívtam a hugomákat, hogy jöjjenek a kórház elé a gyerekért. Fekve navigáltam apát, hogy mit adjon a gyerekre, mit tegyen a bőröndbe. Aztán egyszer csak kitört a gyerekszobából: a kocsi. Mert azt tudnotok kell, hogy mióta ellopták a kocsinkat, a csotrival az egy km-re lévő parkolóba állunk. Úgyhogy ott maradtam a gyerekkel. Amíg apát vártuk lezuhanyoztam, felöltöztem, ami érdekes mutatvány volt lábam között a törölközőkkel, mert a víz folyt ám rendesen. Kb. 15 perc alatt a kórházba voltunk, addigra a csizmámba is állt a magzatvíz
Ja, voltak közbe fájásaim, összevissza, volt hogy 10 percig semm, utána meg 2-3 percenként. Nem volt még annyira vészes.
Megvizsgált az ügyeletes (kb. negyed hétkor) 4-5 cm volt már akkor a méhszáj. Mondta, hogy akkor nem riasztják a Kiát, mert úgyis jönnek 7-re az Adriennel. Mire jöttek már 6-7 perces fájásaim voltak (még ez sem volt kibírhatatlan) és 6-7 centi volt a méhszáj. A doki javasolta az EDA-t a gátvédelem miatt, így belementem. Fél 8-kor adta be. A teszt adaganál még éreztem a fájásokat, és még a rendesnél is azt mondta az Adrienn, hogy még kettőt fogok érezni. A harmadikat már lenn éreztem, és úgy hogy mindjárt szétszakadok. Kérdeztem is, hogy ez normális, mert úgy érzem, hogy nyomnom kell. Megvizsgált, és mondta, hogy még ne nyomjak mert van még egy lehelletnyi méhszáj és még kell hozni az újszülött szettet. Ekkor még mindig 3-5 percenként jöttek a fájások.
Na a következő fájásig megtelt a szülőszoba: az ágyat viharos ütemben kapták szét
és a következő fájásnál már nyomhattam. Na, ez az érzés durva volt: azt hittem szét szakadok. De most - nem tudom, hogy hogy- szuperül ment a nyomás. Nem kellett hasba könyökölni és kb. 5-6 nyomás után kinn volt gátvédelemmel az én kis babóm 8 óra 8-kor.
Na, most megyek ebédelni, aztán etetni a manót.
Drukkolok nektek!
Adrienn, hajrá!