Maccs!
Köszi a hozzászólásodat! A zsákos figura a kert végében nagyon tetszi, teljesen egyetértek veled, mert én is így cselekednék. Kibújik ilyenkor az anyaoroszlán belölem!
Ami az iskolát illeti: ha tudnám, hogy máshol jobb lenne a helyzet, kérném az áthelyezését. Ez egy modern, kicsi iskola, évfolyamonként 2 osztály darabonként 15-max. 25 gyerekkel. Az iskolának nagyon jó a híre, nagyon sokmindent csinálnak a gyerekekkel, sok elismerést kap az intézmény, de emberileg elég pocsék a helyzet.
A másik iskola, ami még aránylag elérhetö lenne gyalog, sokkal nagyobb, 4 osztály évfolyamonként és sok gyerekkel. Integrált iskola, vagyis szakmunkással van egyben, tehát egy csomó tréh, reménytelen alak is ott lóg. Ami abból az iskolából a tanítás végén kijön, hát... Semmi bajom a szakmunkásokkal, félreértés ne essék, nekem is van az egyetemi diplomáim mellett egy szakmunkás végzettségem is, biztos ami tutifix, de ezzel együtt nem lennék nyugodtabb, ha a gyerekeim oda járnának. A 3. ált. iskola pedig már csak autóval vagy busszal elérhetö és éppen át fogják építeni, az iskola kiköltözik építési barakokba... Ott is szakmunkás van vele.
A tanári gárda se okvetlenül más a többi suliban, ilyen is van, olyan is van. A barátnöm két gyereke ebbe a számunkra távoli iskolába járnak. A másodikos nagylánynak szuper tanárnénije van, szuperül teljesít, míg az elsös fia retteg az iskolában, bepisil és bekakil, pszichológushoz járnak vele (nem az iskola miatt, korábban kezdödött, de az iskolakezdés óta visszaesett). Neki értelem szerüen más a tanárja.
Szerintem jó lenne Imit most beiskolázni, éppen azért, mert szükségük van egymásra, de Imi van annyira emancipált, hogy ki tudjon lépni a növére büvköréböl, ha ahhoz van kedve. Együtt jöhetnének minden nap haza.
Ami a méreteit illeti: egy is olyan relatív. Ez a tanárnö azt mondja, kicsi és satnya, a gyerekdokink szerint az 5 éves méretei szerint normál magas, de túlsúlyos (116 cm és 20 kg!!!). Akkor most mi is van? Eni pl. az osztályában olyan középmezöny. Vannak nehezebb ill. magasabb lányok, de vannak nála egy fejjel kisebbek és satnyábbak, mégis idösebbek.
Ami az otthon tanulást illeti: Imi is maga tanul és nagyon jó feje van. Enivel már korán felismertük, hogy zürös lesz, föleg, ha nem foglalkozunk vele már jóval az iskolakezdés elött, így vele minden nap gyakoroltam valamit. Van amikor ment, van amikor beragadt a kézifék nála és csak másnap ült el a homály. Minden gyerek feje másképpen müködik.
Ma voltam babaruhabörzén. Gyerekek lehidalok az áraktól. Alig találni ruhákat 3-5 Euro alatt, de zömmel még e fölé is mennek az eladók! Azért addig keresek, amíg nem találok, de egyre nehezebb. Évek óta az a tendencia, hogy egyre gyengébb választék és minöség ill. mennyiség jellemzöen egyre több pénzért! Kislány ruha 5 Euro alatt gyakorlatilag nem létezik. Egyet azért találtam, szép márkás darab és nagyon jó állapotban 2,50-ért, pár poló 0,50-1,00 kategóriában, szintén jobb és márkás darabok, calida (méregdrága svájci márka, elnyühetetlen minöség) ill. Schiesser (szintén svájci márka) pizsik 1-1,50 között, alsóingek az utóbbi márkából ill. a francia Petit Beauteu márkából olyan 0,50-1,00. Vettem Regönek két nagy ágynemüt Cars (az animációs gyerekfilm Pixar Studio) 2 Euroért és ennyi.
Jobb a semminél.
Elballagok enni valamit, még ehhez nem nagyon jutottam hozzá.
Barbi