Új privát üzeneted érkezett!

Barbcsi, esküvő, Fantasztikus! Gratulálok!

Zsófi, Mensmentisbe mentünk volna vérvételre, aztán lemondtuk, mert a Sote fizetős labor közelebb van ugyanannyiért. Nem mentem Tinával, mert várom a mesit, majd utána, hogy laborral mehessek a Mensmentis 1. konzultációra... azt is ugye ezért lemondtam és most várakozok... bezzeg ilyenkor nem jön a piri...

maccs01

Hű, ilyen gyerekekkel történt erőszakos cselekményeket ne is írjatok fel ide, mert elönti a sz.r az agyam. Nem olvastam a cikket, nem is fogom, de ha bárki rossz szándékkal egy újjal is hozzáérne a kölkeimhez, akkor zsákban végzi a kert végiben!!!
Már akkor is elhúzom a gyerekeket, mikor valaki pl. bevásárlóközpontban megsimogatja a buksijukat vadidegenként... és most nem az öreg nénikékre gondolok, nekik szabad, egy bizonyos határig.

maccs01

Maccs :lol: ki tudja hogy alakul :lol:
Ma hozzuk el a baba pelenkázóját. Vagy ezt már írtam? :? ingyen kapjuk,de útban van ahol most van,így megyünk érte.
Barátnőm csodaszép kislányáról képek a blogomban.
Sütim:
Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!

Evi, nem cipekedni!!! Bízd azt a kispapára :)

Kép
xtina75

Évi, tényleg ne emelj semmi nehezet! Aztán nem felelőtlenkedni! :D

maccs01

Évi, jó ez a süti! Ha a férjem itthon van és véletlenül megpillantja a kajákat itt a fórumon, az elég rossz fényt vet rám :mrgreen:

maccs01

sziasztok!

huh Évi, nem semmi süti! amúgy nagyon jó ez a honlap, ahonnan ez a reci is van! van egy buktatorta! na, azt volt szerencsém megkóstolni, isteni!!! :P

pelenkázóhoz gratula, de tényleg ne emelgess semmit úgy, mint múltkor! :twisted:

Maccs, értem MMet!

dícséreteket köszi! :) tényleg szép nap volt, bár baromi hideg... :S (szerencsére nem fáztam meg!)

jó 7végét, most nem is tudom, hogy mit szerettem volna még! :(

jaaaa, hogy semelyik babónak nem lesz már semmi baja! tuti! csak erre szabad gondolni, nehogy aztán bevonzzátok a bajt!!!

sophie27

Nem emelek,2 erős férfi lesz a kísérőm :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Ja,hát és én kizárólag a másoknak szánt pelenkázókat vagyok hajlandó emelgetni azt is szigorúan az első trimeszterben :wink:

evilany

Maccs!

Köszi a hozzászólásodat! A zsákos figura a kert végében nagyon tetszi, teljesen egyetértek veled, mert én is így cselekednék. Kibújik ilyenkor az anyaoroszlán belölem!
Ami az iskolát illeti: ha tudnám, hogy máshol jobb lenne a helyzet, kérném az áthelyezését. Ez egy modern, kicsi iskola, évfolyamonként 2 osztály darabonként 15-max. 25 gyerekkel. Az iskolának nagyon jó a híre, nagyon sokmindent csinálnak a gyerekekkel, sok elismerést kap az intézmény, de emberileg elég pocsék a helyzet.
A másik iskola, ami még aránylag elérhetö lenne gyalog, sokkal nagyobb, 4 osztály évfolyamonként és sok gyerekkel. Integrált iskola, vagyis szakmunkással van egyben, tehát egy csomó tréh, reménytelen alak is ott lóg. Ami abból az iskolából a tanítás végén kijön, hát... Semmi bajom a szakmunkásokkal, félreértés ne essék, nekem is van az egyetemi diplomáim mellett egy szakmunkás végzettségem is, biztos ami tutifix, de ezzel együtt nem lennék nyugodtabb, ha a gyerekeim oda járnának. A 3. ált. iskola pedig már csak autóval vagy busszal elérhetö és éppen át fogják építeni, az iskola kiköltözik építési barakokba... Ott is szakmunkás van vele.
A tanári gárda se okvetlenül más a többi suliban, ilyen is van, olyan is van. A barátnöm két gyereke ebbe a számunkra távoli iskolába járnak. A másodikos nagylánynak szuper tanárnénije van, szuperül teljesít, míg az elsös fia retteg az iskolában, bepisil és bekakil, pszichológushoz járnak vele (nem az iskola miatt, korábban kezdödött, de az iskolakezdés óta visszaesett). Neki értelem szerüen más a tanárja.
Szerintem jó lenne Imit most beiskolázni, éppen azért, mert szükségük van egymásra, de Imi van annyira emancipált, hogy ki tudjon lépni a növére büvköréböl, ha ahhoz van kedve. Együtt jöhetnének minden nap haza.
Ami a méreteit illeti: egy is olyan relatív. Ez a tanárnö azt mondja, kicsi és satnya, a gyerekdokink szerint az 5 éves méretei szerint normál magas, de túlsúlyos (116 cm és 20 kg!!!). Akkor most mi is van? Eni pl. az osztályában olyan középmezöny. Vannak nehezebb ill. magasabb lányok, de vannak nála egy fejjel kisebbek és satnyábbak, mégis idösebbek.
Ami az otthon tanulást illeti: Imi is maga tanul és nagyon jó feje van. Enivel már korán felismertük, hogy zürös lesz, föleg, ha nem foglalkozunk vele már jóval az iskolakezdés elött, így vele minden nap gyakoroltam valamit. Van amikor ment, van amikor beragadt a kézifék nála és csak másnap ült el a homály. Minden gyerek feje másképpen müködik.

Ma voltam babaruhabörzén. Gyerekek lehidalok az áraktól. Alig találni ruhákat 3-5 Euro alatt, de zömmel még e fölé is mennek az eladók! Azért addig keresek, amíg nem találok, de egyre nehezebb. Évek óta az a tendencia, hogy egyre gyengébb választék és minöség ill. mennyiség jellemzöen egyre több pénzért! Kislány ruha 5 Euro alatt gyakorlatilag nem létezik. Egyet azért találtam, szép márkás darab és nagyon jó állapotban 2,50-ért, pár poló 0,50-1,00 kategóriában, szintén jobb és márkás darabok, calida (méregdrága svájci márka, elnyühetetlen minöség) ill. Schiesser (szintén svájci márka) pizsik 1-1,50 között, alsóingek az utóbbi márkából ill. a francia Petit Beauteu márkából olyan 0,50-1,00. Vettem Regönek két nagy ágynemüt Cars (az animációs gyerekfilm Pixar Studio) 2 Euroért és ennyi.
Jobb a semminél. :)

Elballagok enni valamit, még ehhez nem nagyon jutottam hozzá.

Barbi
Vendég

Megvan a pelenkázó,nagyon szuper!Majd hozok képet.
És a kombinált tesztem eredménye,negatív.(Down 1:50 000, másik 1:21 000)

evilany

Ime :)

Kép

evilany

Évi
Jól néz ki!
Ti már nagyon előrehaladtatok a babaholmi beszerzésben! :roll: :lol: :lol: :lol:

Barbi
Nem lehet megismerkedni a leendő tanító nénikkel? És az alapján dönteni????

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Evi, nagyon szép, és praktikus, ezt használhatod évekig, masszív. (Nem úgy, mint pl a kiságyra tehető merev pelenkázólap, nem hiszem, hogy egy 1-2 éves babát elbír... én legalábbis félnék, hogy leborul, ahogy kalimpál)

El vagy ám kényeztetve, ugye tudod? :) Én egy kiságyat kaptam már 2 éve, meg egy pelenkázó-fürdető állványt, szeretném már hasznát venni... Mindkettő szétszerelve áll a sarokban, letakarva, és ma vettem észre, hogy mögötte a fal penészes. Hát olyan mérges lettem, kiszedtem mindent, lemostam a falat, befújtam domesztoszos vízzel, hajszárítóval megszárítottam, lefertőtlenítettem a kiságyat, és újra betakartam, de most már a falhoz eső oldalát is. Kérdezte is a párom, hát Te kivel vitázol ott a hátsó szobában? Mondom neki: a bacikkal.

Na megyek, végre kész a kaja, kicsit aktív napom volt ma: nagytakarítás, mosás, így csak késő délután kezdtem a marhapöri főzéséhez.

Kép
xtina75

Tina - penész :evil:
Remélem mielőbb hasznát veszed a bútoroknak... :roll: :wink:

Ircsi,ez most nem rajtam múlt,útjukban volt az adakozóknak(már nem pelenkás a kisfiuk és új szekrényt vettek),így elhoztuk.Szóltak h.van,mikor megtudták h.babát várunk,és nem akartam lemaradni róla ...egy ilyen komód újonnan nagyon drága. Ennél kisebbet láttam bababoltban,26 ezertől...
Itt van egy sarokban,addig is míg nem költözünk... :lol:

evilany

Ircsi!

Nem lehet. Hadi titok az iskolakezdés napjáig, hogy ki lesz a tanárnö... Otthon ez másképpen van?

Jó a pelenkázó, legalább ez a pozíció nektek Évi letudva. :)
Vendég

Bmaass, nálatok nincs nyílt nap a sulikban? Arról tudok nyilatkozni, hogy oviban és bölcsiben nálunk van, és középsulikban és gimiben is volt még az én időmben... remélem, hogy most is!
Hát anyukám, akkor egy kalappal! Egyértelmű, hogy a jobb iskolába kell/ene íratni, amibe a nagylányod is jár, ha mindenképp szándékozol és remélni, hogy nagyon jó tanítónénije lesz.
Mikor beíratom az én gyerekemet, hasonlóan fogok fohászkodni :) Az egy dolog, hogy esetleg a mi rendszerünkben megtudhatom, hogy ki lesz az osztályfőnök, sőt, még találkozhatok is vele pár percre, de igazán ebből sem fogom őt megismerni, csak remélhetem, hogy jól bánik majd a gyerekemmel és nem egy pikkelős kis pi..a lesz.
Az egyik beosztottam, aki részmunkaidős volt a cégnél, ahol egy csoportért voltam felelős, tanítónő volt. Mesélte, hogy vannak öreg nénikék, akik már néhány diák szüleit is tanították és azok átok rossz kölkök voltak (szerintük), ezért teljesen nyíltan közölték, hogy ennek az akkori gyereknek a gyereke náluk csak kettes osztályzatot érdemel, mégha négyesre is írta meg a dolgozatát, mert az apja-anyja ilyen meg olyan komisz volt és ők hogy utálták... Na, ettől felfordul a gyomrom!
Most jövök azzal, hogy amikor Angliában éltem :) 2002-2003., akkor ott hoztak egy olyan szabályt, hogy a pedagógusoknak pszichológia teszten kell átmenniük, hogy kiszűrjék az ehhez hasonló deviánsokat, meg pedofilokat. Nem tudom, hogy hány évente ismétlik az ilyen teszteket, de remek dolognak tartom, jó lenne itthon is kiszűrni a nevelésre káros elemeket a tanári karból! Rögtön nem lenne munkaerőtúltengés ebben a szakmában.

Évi, nagyon jó ez a komód! Nagyon jól néz ki. Nem is szabadott volna kihagyni!
Örülök a szép teszteredményeknek, ezek remek számok!

Tina, remélem a pöri hamar megfőtt, úgy 4-6 óra :):):)
Penész... ááá, ne is említsd! Ismerős. Mi is túladtunk a komódunkon, mert mellette állandóan bepenészesedett a fal és már nagyon untam mosni-mosni. Azóta nekünk merev pelenkázónk van :):):), kiságyra tehető. Nem gurul le róla a bébi, meg van két pöcök az elején, ami miatt a lap nem esik le a kiságy tetejéről, mikor használom, viszont, ami nagy gáz vele, az az, hogy előbb-utóbb leszedi a kiságyról a lakkot, ahogy súrlódik-ütődik. Pedig tényleg én is csak pelusozáshoz használom, aztán már támasztom is vissza a falhoz a földre. Szóval ez nagy gáz vele. Lehet, hogy más típusú ágyaknál ez nem tapasztalható, a mienk pácolt meggyfa. Olyan szép volt, ez most hazavágta. Ha Encó kinövi, majd restauráljuk :)

maccs01

Jó reggelt mindenkinek!
Már ezer éve nem jártam erre, mentségemre szóljon hogy államvizsgáztam és szakdogát írtam (írok).
Igyekszem visszaolvasni mindent, nem semmi mennyit termeltetek :)
Addig is pussz mindenkinek!
Vendég

Az ált. iskola utáni iskoláknak vannak nyitott napja és ott lehet szemlézni, de ált. iskolát alapból nem választhatsz, menned kell a területileg illetékesbe. Csak kérvényezheted egy különleges okból történö áthelyezését a gyerekednek másik iskolába, de az már egy nagyobb lélegzetü ügy...
Itt pedagósushiány van. Ha kiszúrnék a pályaalkalmatlanokat, bezárhatnák az iskolák felét...

Most mennem kell, gyötör a hányinger már megint. Délután múzeumba megyünk, csak még nem tudjuk melyikbe. Pocsék idö van, köd van, esöpermet hullik az égböl...

Barbi
Vendég

Csibuc! Mindjárt itt az első trimesztered vége :) Remélem, hogy jól sikerült államvizsgád. Írd csak a dolit, érthető, hogy most nincs sok mindenre időd. Na, majd a harmadik trimeszterben pótolsz itt a fórumon :):):) Pussz, vigyázz magadra!

Bmaass, akkor még szerencsések is vagytok, hogy a jobbikhoz tartoztok. Ne is görcsölj ezen! Menjen a jobbikba akkor, amikor te jónak látod!

Itt egész este esett a hó. Nekem már mindenem tele van ezzel a havazással. Tegnap délután úgy láttam, hogy már kezd olvadni és tökre örültem, de ma erősített ez a gány időjárás :)

maccs01

Sziasztok! Remélem mindenki jól van.

Kép

A kertünk ma reggel.

Kép
xtina75

Sziasztok!!!

Lányok itt is ( Pécs környéke) is nagyon esett-esik... mindenki vigyázzon nagyon magára a csúszós útonn!!!!!

Pusz mindenkinek a hasára.....

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares! Jó látni itt téged is! Remélem, hogy hamarosan örömhírekkel jöhetsz :) Pussz! Továbbra is mennek a drukkok!

maccs01

sziasztok!

mares ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :!: :lol:

délelőtt kirándultunk kicsit :) :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
gtunde75

Tündi :)

Mares drukk :wink:
Maccs,Lost megvan?

Voltunk vásárolni,főztem egy jó zöldséges karfiollevest, készítettem desszertet is,Citromos álom,Vanilla tette fel valamikor a receptet,estére összeáll nyami :wink:
Most Miki porszívózik,aztán filmezünk,pihenünk :D

evilany

jaj Évi... basszus... nem szólnál ám, hogy a kérdésedre nem is válaszoltam!!! :? igen... csak adót!!! :wink:

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"]j írta:gtunde75aj Évi... basszus... nem szólnál ám, hogy a kérdésedre nem is válaszoltam!!! :? igen... csak adót!!! :wink:

ki is ment a fejemből :oops: :lol:
és az hány %?

evilany

azt sajnos nem tudom... de ha megpróbálok logikusan gondolkodni, akkor a % ugyanannyi, mint a bérből... csak ugye van az adójóváírás is...

Kép
gtunde75

Aha. Én mondjuk azt nem kértem(adójóváírás)
Na majd úgyis látom bérpapíron.
Köszi :D

evilany

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha lehet. Végigolvastam a topikot az 1. hsz-től, most értem a végére :roll: .
Magamról annyit, h sok-sok év küzdelem, 7 lombik program (2 leállítva beültetés előtt :( ), 2 biokémiai terhesség után az 5. beültetéskor gondolták úgy a picurkák, h velünk maradnak, minket választanak szüleiknek.
Nagyon boldogok vagyunk, h ketten vannak, mert mi már nem vagyunk túl fiatalok :wink:, így a tesókérdés is megoldódik.

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Sziasztok!
Örülök,hogy mindenki jól van :D
Tündi!!! Bubuka is mindig ilyen hócsimbókos mikor hazajön a sétából :D
Édesek :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Isten hozott Bols!
Gratula a babócákhoz!!!:D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Bols, üdv itt is!

babaimádó
Kép
babaimado

Bols! Isten hozott a fórumon! Gratulálok a babákhoz és, hogy rögtön Ketten vannak! Sok év próbálkozás végre eredményt hozott, biztos nagyon nehéz volt, de VÉGRE Sikerült!
01. hozzászólástól elolvastad a termelést? Ezt nevezem! :):):) Akkor szegről-végről "ismersz" minket :)

Évi, köszi, megvan a Lost, tegnap sikerült 10percet megnéznem az első duplarészből :) Remélhetőleg, jövőhéten be tudom fejezni, mert furdal már a kíváncsi :)

maccs01

Tündi, cuki a kutyus. Ki kellett mentened a hó alól :) Itt nálunk állati a helyzet! A gyerekek csetlenek botlanak, süllyednek :):):)

maccs01

bols70 üdv itt!!!
Kép

Csillag, Maccs háááát szegény törpe menni nem tudott, csak szökdécselve haladt a hóban... :) vicces volt! :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

Bols! Isten hozott és gratulálok! Nem semmi, amin keresztül mentél, - mentetek!

Kép
xtina75

Bols isten hozott Téged és a picurkáidat :)

evilany

Csillag, Baba, Maccs, Tünde, Tina, Évi, köszönöm a kedves fogadtatást.

Babát, már "ismerem" máshonnan :P

Maccs, igen, amennyire a hsz-ekből lehet.

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Júúúúj de fáj ma a mellem :( és már megint kinőttem egy melltartót :evil:
Ja megvettem ma a Tescoban a festendő bodykat :) 3 db/csomag,900 ft volt,fehér,62-es.(nem akartam újszülött méretet) Holnap megyek textilfilcért vagy festékért,és mehet a kreatívság :)

evilany

sziasztok lányok!

én is lejelenkezem :)
csütörtökön voltam dokinál,sajnos cisztákat látott a petefészkemben,pco gyanus vagyok :? és a bal petefészkem nagyob mint a másik,azt mondta ezért görcsölök sokat...

ha legközelebb megjön akkor kezdődnek a vizsgálatok.aztán akar küldeni átjárhatósági vizsgálatra.de elöször derüljön ki mi a baj..

látom a kismamik szépen kerekednek :)

pocakfotókat is tegyetek fel néha,evilányét már láttam a blogjában,néha bekukkantok hozzád :wink: :)

KépKép
bettike83

Betti, nagyon sajnálom. Kívánom, hogy a vizsgálatok és ha szükséged lesz rá, akkor a kezelés minél hamarabb meghozza Nektek a várva várt BABÁT!!!

maccs01

Betti!
Nekem ugyanez volt...
1 év próbálkozás, mondta a doki, hogy vizsgálatok, aztán rá 2 hétre sikerült mindenféle beavatkozás nélkül.....
Holnap megyek UH-ra, kiváncsi vagyok, hogy mi van a cisztákkal.....
Nekem elméletileg esélyem se volt teherbeesni segítség nélkül....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="evilany"]J írta:evilanyúúúúj de fáj ma a mellem :( és már megint kinőttem egy melltartót :evil:

Évi én is pont ma vettem egy számmal nagyobb melltartót (75C-ről 80C-re nőttem hurrá :lol: :lol: csak a pocak miatt nem látszik nagyobbnak) de azért sokkolt mikor kikértem, nem is mertem menni felpróbálni, gondoltam na ebbe belefér még 2 zokni, de nem kellett remélem nem nő már pedig 1 héttel le vagyok tőled maradva :roll:
A pulóverek is szűkek, gondolom az ingek is kiadják a pocakom szóval ma este tiszta dili vagyok, valahogy sokkolt az egész pedig már nagyon vártam, hogy mindenki láthassa, hogy kismama vagyok de a másik felem a női hiúságom is előjött :oops: :oops: Na szóval elteszem nyugdíjba a szűk pulcsikat és a régi farmerektől örökre elbúcsúzom, már így is szorítottak.

bols70 üdv itt, de jó ikreket vársz mi is azt szerettünk volna, párom még 1. uh-án rá is kérdezett, hogy csak 1 van :lol: Boldog babavárást.

Mindenkinek kellemes hetet. Én nem tudok manapság olyan gyakran jönni de olvasni minden nap elolvasom amit irtok.

Kép
Kép
melisch

Szép Jó reggelt!!! :)
Tegnap vettem a teszveszen egy jelmezt Fancsának.Az a baj hogy uránban van...és api dódozik,nem tud érte elmenni,így marad a pósta :)
Boszorkány akart lenni a szentem...erre ..... lesz :D
Kép

Remélem jól fog neki állni...
Van hozzá szárnyunk :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

4000 a ruhakölcsönzés + 4000 a kaució itt a Femában!
Én megvettem ezt a rucit 2800-ért! Szerintem jól jártunk :)

Évi!
Én is kinőttem a 95D-s melltartómat :(
Most 100C-s van...mert szopisban pont nem volt D-s méret....mivel nem merevítős így kényelmes viselet :)
Lesz ez még nagyobb is :D

Bettike!
Nyugi bébi!-nem lesz semmi gond! Szurkolunk!!!

Melisch!
Rám konkrétan a 7 nadrágomból már csak 2 jön rám :(
Ma megyek megvenni a tavaszi kismamanacit.(barátnőtől)
Majd teszek fel képet :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

rám rám rám...jajj nekem...ezt a megfogalmazást :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Jó reggelt
Melisch :) én is ezt érzem,egyrészt büszke vagyok h.megnőtt a hasam,de pl aki nem tudja az simán pocakos potrohos kövérnek néz :? és ezért még dugdosom...

Csillag,nagyon jó a jelmez! Már hiányoltalak!
Én a 90-est nőttem most ki,úgy néz ki :( Hiába tettem bele tegnap a hosszabbítót is.
Család jól van?

Bettike,kitartás,az nagyon jól és sikeresen kezelhető meglásd hamar anyuka leszel.

Ma este megyek a dokihoz :? drukkoljatok.

evilany

Köszi Évi család már jól van!
Nekem nagyon sok a savam :(
Majd mesélj mi volt a dokinál...és pü-be is megírhatod a vélemyényedet....lehet mégis másik dokit kell keressek,ha Panka szabin lesz :( (bár nem szívesen váltanék!!!)

Drukk!!!a dokihoz :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Én is itt.
Ma nagyon sz.rul kezdődik a napom, fejfájás-hányinger. Hogy mi volt a kettőből előbb (ergo mi váltotta ki a másikat) nem tudom, most koncentrálok, hogy a reggeli ne jöjjön ki... :-(

Bols, üdv itt közöttünk...
Jaj és reagálni szerettem volna, valaki a hét végén írt a tanárairól, meg a suliról, majd odaírta, hogy "bocs az offtopicért".
Talán sucer volt, de mindjárt visszanézem...
:-) Itt nincs ám offtopic! Bármiről lehet írni, nem csak a pocakról, ha éppen más foglalkoztat, úgyhogy nem kell mentegetőzni! Már az elején leszögeztük, hogy BÁRMIRŐL írhatunk! :-)

szilvás76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?