Új privát üzeneted érkezett!

detti,
mintha magamat "látnám" az első szülésem előtt :lol: Akkor annyira izgultam és annyi kérdés merült fel bennem. Aztán persze ahogy telik az idő, lehet, hogy majd most is el kezdek izgulni, meg pakolászni, meg gondolkozni, hogy mit hogy kéne, de egyelőre valahogy úgy vagyok, hogy majd lesz valahogy.

Nálunk a légzésfigyelő a szekrényben figyelt pár hónapig, aztán visszaadtuk használat nélkül. (kölcsönben volt nálunk) Sokaktól hallottam, hogy ok nélkül beriasztott, vagy elfelejtették kikapcsolni mielőtt kivették a babát az ágyból és azért riasztott be és úgy gondoltam sokkal jobban paráznék a téves riasztások miatt. Úgyhogy arra nem volt szükségünk.
Bébiőr: hát az a másik véglet, mert Lili ugye 4 éves és még most is használjuk. Nekünk olyan van, ami kamerás is, úgyhogy látom is, ha hangot ad. De mivel ő kruppos volt, így mindig berohantam, ha az előző bébiőrnél hangot hallottam, ezért vettünk olyat később, ami képet is ad, hogy ok nélkül ne ébresszem fel azzal, ha beszaladok ijedten a szobájába. Most meg, mikor elvonul és gyanúsan nagy a csönd, akkor meg szoktam nézni a kamerán, hogy mit csinál. Szóval az nagyon bevált.

Én a szülésre nem vittem sem innivalót, sem ennivalót, nem is hiányzott, de ez egyénfüggő szerintem.

Szoptatós melltartót pedig akkor vetettem sógornőmmel, mikor már szoptattam. Akkorra pontosan tudtuk milyen méret kell.

Kép
Kép
hari

Na Konkri,
elég jól sült el a teszveszes dolog, örülök neki!
te mikor veszel hasszorítót? és méretben hogy döntesz?
ja és mi az a caci?

ja, én a kaját nem szülés idejére értettem, hanem utána, amíg bent tartanak. vagy akkor az lesz h majd hozatok Andrással.
de amúgy a szőlőcuki mire jó?

anyám.. egyre inkább beöntés ellenes vagyok..

Detti,
sztem a légzésfigyelő akkor hasznos, ha tudunk is valamit kezdeni azzal, ha riaszt.. majd kb egy-két hónap múlva megyek egy ilyen babás életmentős tanfolyamra, aztán majd kiderül veszek e.. de sztem igen 
Vendég

Képzeljétek,
a teszveszen jan.11-én nyertem egy aukciót, egy pár babacipőt.

jan.14-én el is utaltam a pénzt.

és még mindig nem küldte a csaj!!!!!! :twisted: :twisted:

én azóta többször is jeleztem neki, hogy még mindig nem érkezett meg a csomag.

jan.29-én írt, hogy ne haragudjak, családi, illetve pakolási káosz lépett fel, de küld még vmit grátiszba.

erre én: nem kell köszi, csak a cpő kéne máááár

na a cpő még mindig sehol, én barom meg közben leadtam a csajra egy király értékelést, hogy minden rendben ment, bla-bla..

majd írtam neki, hogy ja bocs, ezt nem rólad akartam, ezért a teszveszen értékelés visszavonást kezdeményeztem, ami csak akkor jön létre, ha a másik fél elfogadja, de eddig semmi jelzést nem kaptam..

úgyhogy ma írtam neki, hogy kezdek attól tartani h a cipőcske sosem érkezik meg, és h sikerült e már feladnia...

de semmi válasz, pedig láttam, hogy fenn van gmail-en..

úgyhogy azt tervezem, hogy kedden írok neki egy irgum-burgum levelet, ha addig nem jön meg a csomag. ha ezután sem válaszol, akkor meg csütörtökön írok a teszvesznek h kezdjenek vmit vele.

szerintetek ilyenkor mit lehet tenni?? :roll:
Vendég

Maskor vard meg ertekelessel mindig, mig a kezedben van a termek, hisz a minoseget eleve csak akkor lathatod. De most mast szerintem egyelore nem nagyon tehetsz mint amit mar eleve megtettel :( A minositesei eddig kifogastalanok voltak? Mert akkor azert komoly remeny van ra, hogy megkapod a cipot... ha volt massal is ilyen ugye akkor az tenyleg gaz :( (szerencsere engem az eddigi teszes palyafutasom alatt elkerultek az ilyen dolgok, egyetlen egyszer kellett negat adjak, de akkor az elado meg csak nem is jelentkezett mikor fizetni akartam, szoval nekem nem lett karom)

Megjartam a dokit es ugy felbuzdultam azon, hogy megint csak egy kilot hiztam (az o merlege szerint) igy osszesen kettot, hogy most menten bevagok egy hot dogot es itt figyel desszertnek 3 darab negercsok is :)

luna6

jaa Geooo, a caci gzanitom a kaki akart lenni, vagyis a szeklet :D
A szolocukor pedig vegulis nem kaja amde emeli az energiat, a vercukorszintet, szal ha ember nagyon kivan arra tokeletes :)

luna6

Detti, en a HMben vettem szoptatos melltartot. Ellentetben mindenki massal (legalabbis ahogy olvasom ezzel egyedul vagyok) en most is ezt hordom, es nem kizart, hogy meg noni fog es kell nagyobb, de a tejtermeles bealltaval mar nem lesz ekkora hatalmas a mellem es 'felpuhul', en mindket terhessegem alatt mar szoptatosat vettem es mindket esetben utana tudtam is hasznalni oket, szoval en nem tartok attol, hogy amit most vettem az akkor nem lesz jo :) Van akinek sajna (nekem nem baj) nem marad ekkora a szoptatas vegeig a mell.... sot :D

Legzesfigyelo: egyiknel sem volt, most sem lesz :) Alapbol ezt korababaknak talaltak ki, aztan paramamik (nem negatove ertem, hanem tenylkent, hogy van aki naaagyon aggodos volt) is elkezdtek hasznalni allandora. Persze ha orvosilag okom lenne vennek en is, de igy ez pl eszembe sem jut. (erdekessegkent irom, hogy pl. a franciaknal nem is lehet kapni, 'tilos' a hasznalata, ellenben van egy tobbpontos 'szabalyzatuk' amivel x ev alatt statisztikaliag komoly eredmenyekkel kimutattak a bolcsohalal csokkenteset, legzesfigyelo nelkul. Nem emlekszem pontosan mik is a szabalyok - ha valakit erdekel akkor szivesen megtudakolom kint elo ismerostol - de pl az remlik, hogy a racsvedo hasznalata is 'tilos'... remelem nem keverem valamivel :))

luna6

Geoo: nekem volt ilyen a teszveszen, és baráti levélnek álcázva, de már-már fenyegettem a csajt, hogy "jelentést teszek" és kitiltatom a teszveszről. Blöff volt, mert ha jól tudom, elve 3 negatív értékelés után lehet vkit felfüggesztetni is, de úgy tűnik bevált, mert lett eredménye. De az egészet úgy csináltam, h valójában jószándékú levélnek tűnjön, úgy kezdtem, hoyg mindneképpen hinni szeretnék neki, és, h én sme tartozom soha snekinek, biztos vagyok benne, h ő sem, blabla, a végén pedig , h de muszáj lesz jelentenem. Még határidőt is adtam, h haladéktalanul intézkedjen eddig meg addig, én várok türelemmel, de csak addig. Nagy szavak :D "Egyszerűbbeknél" bejön ez a stílus, tapasztalatom szerint. :oops: valódi csaló csak röhög a markába sztem.
Nekem senki nem segített, az Ebay-jel kapcsolatos kérdésemre, ha vkinek van ötlete, tanácsa, tapasztalata, megköszönném.
Luna: azért vagyok gondban, mert nőtt ugyan a mellem, a korábbihoz képest nagy (!) de miniatűr volt :oops: de még úgy az igazi berobbanás nem történt meg, inkább a hátam szélesedett. Próbálom a leg költséghatékonyabban megoldani, és nem tudom, h ez most mit fog jelenteni, 2-3 várandós cicifix minimum, ah inkább több, ha apránként nő majd még... és uennyi szopis is kb? Ez egy anyagi csőd :-) Ha kell mondjuk 6 db melltartó, és pl. 6000-rel számolok/db, aj.

Hari: én tényleg izgulok majd a szüléstől, mert mindentől mindig izgulok, ami ennyire új. (én az első ööö éjszakám előtt úúúúúúgy izgultam, jézusom - de ez nem tartozik ide, bár részben mégis ;)) De pont írtam, h nem gondolok rá, mert egyszerűen még nem merek, nem akarok. Ha bele mernék gondolni, be*nék, vagy inkább beCaCilnék, Geooo :D
Örülök, h írtál bébiőr kontra légzésfigyelő témában. Én is a bébiőrt érzem a mi esetünkben inkább szükségesnek. Láttam én is hiperszuper kamerást is, nem babacégtől, ahnem a Konrádtól, talán ismeritek, elektronikai digitális kütyük terén eléggé topon vannak. Egy pipec kamerás viszont ott 52ezer :shock: Gondolom persze széles a skála, árban is. Majd nézegetek. Hát igen, isten őrizzen, h apnoés legyen a bébi, vagy mittudomén, igazából a légzésfigyelőt férjem mondogatja, mert nekik a családban vmi távoli, lehet, h nem is rokon inkább csak ismerősnél, de tényleg nagyon távoli vkinél ezer éve volt egy iylen haláleset :( De e témákban sem dönöttünk, inkább tapogatózok még. Téves risztásoktól a szívem kiugrana. Geooo: egyik fiygelő honlkapján láttam, h jár hozzá DVD: mit tegyünk baj esetén, meg a Heim Pálba is lehet menni oktatásra, mert az éppen a H.P. kórház ajánlásával van, de hát nem tudom. Az ember extra stresszben 2 dolgot szokott tenni: vagy lebénul, és se kép se hang; vagy S.O.S fejre állítja akár a gyereket, vagy mélyen lenyúl a torkába (mint Anyukám anno a bátyáméba, akinek lilult már a feje egy elakadt kifli darab miatt) és utána reszket, mint a kocsonya. Talán a mamák ilyenkor az utóbbit reagálják. Mennyi izgalom egy gyerkőc...

detti_10

Igen a caci a kaki, csak nem akartam így írni...

Amúgy Geo, kórház-kaja: sztem ebbe ne gondolkodj előre, csupán annyit, hogy Banditának add ki, hogy amit megkívánsz azt vigye be sos! én 90%ra merem mondani hogy szülés után illetve előtte pár héttel, már olyan mini az ember gyomra, hogy alig kíván enni... viszont a tej miatt enni kell! ezért amit megkívánsz azt edd! (kivéve szénsavas és tej termék meg bab és hasonló) de pl a kínai kaja az szuper!

melltartó: nekem volt szopis, de kukában landolt. nekem ami bevált, az a push up-os elöl kapcsos melltartó... vagy csak sima elöl kapcsos sport melltartó, de az hülyén nézett ki a tejfelfogó betéttel.

na ma sikerült vennem a teszveszen egy csomó rucit... pedig tegnap éjjel kezdtem tanulni...

ja Geo: azt olvastam, hogy mit lehet tenni a nem küldős esetben. sztem konkrétan semmit, mivel azt írják, hogy vidd be a rendelésről szóló papírod és tegyél bejelentést a rendőrségen... a teszvesz nem foglalkozik az üggyel... uh semmi. nem hinném h a rendőrség a te cipőid után nyomozna :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Detti: 6000/darab a melltarto? Hat akkor terhessegre sem vallakoznek :) A HMben vettem a ket darabos csomagot de volt egyesevel is es olyan 11-12 euro darabja, a duplas nem volt talan 18-nal tobb a ketto egyben. Vettem igy harmat, ez most is sokaig jo lesz meg szoptatas alatt is... es ha kell esetleg meg a vegen nagyobb, meg veszek egyet vagy kettot. De elozo korben nem volt szukseg extrara. Hatam korben valtozott, de azt ezek is kovetik szerencsere :) (na meg ugye nalam nincs kulon olyan, hogy varandos meg szoptatos. Egy kor megy mind a kettore, minek is duplan? kutyat nem zavarja, hogy a most isz szoptatos ami rajtam van :D)

luna6

Konkri és Luna: lehet teljesen sima melltartó is a szopis? Ha elől nyílik pl? mert nekem épp ez a gondom, h úgy láttam, egyrészről minden majd' 2x annyiba kerül, ha a várandós elnevezés előtte van, másik meg egyéni: h nekem soha nem volt olyan kis pamut melltartóm, szóval vmi merevítés, izé, terhesség előtt pedig szivacsbetét is volt bennük, mert kicsi a mellem, és én nem szoktam olyan áttetszős anyagot hordani. De valaki írta, h már a terhesség végén sem szabadna kosaras, merevítőst, mert árt, begyullad, nem tudom pontosan. Olyan béna vagyok. Egész eddigi életemben elflangáltam vmi fidres-fodros 75-össel, max. B kosárral, és kész...
Várjatok, mellékelek képet :D
Fogantatás előtt 3 héttel készült képekből:
Kép mellesleg
Most eléggé pihent vagyok.....

detti_10

Na, lőjetek le, gyorsan készíttettem egy mellképet a mostani állapotról is.
Kép jelenlegi méret
Ma már nem írok :D Jóéjt!
detti_10

Detti, bizony a merevtoset jobb elkerulni. Megnyomhatja es gyulladast okozhat, Szoval lassan jo lesz azt lecserelni es szoptatas idejere is nelkulit hasznalni. De ha neked kenyelmes egy akarmilyen sportmelltarto vagy normal ami nem kifejezetten szoptatatos csak eppen nem merevitos de azert jol alatamaszt (mert a terhes meg szoptatosok attol, hogy nem merevitosek meg jol tartanak, a sportmelltartok tapasztalatom szerint nem mindig, bar van amelyik igen) akkor az is tokeletes lehet.

luna6

Köszi, Luna! :-*
detti_10

Luna,
vártam volna én az értékeléssel, csak sajnos összekevertem a két eladót, mert pont egymás fölött voltak... :twisted:

na király, hogy mindenkinek leesett a caci :lol: :oops:

Melltartó:
én hogy örültem annak, hogy sikerült végre normális, nem merevítős, nem push up-os melltartót vennem...
aztán most rájöttem, hogy nem támasztja rendesen a melleimet.. :twisted:
úgyhogy megint vennem kell (már 90B fog kelleni :shock: ), de most push up-ot veszek.
Ugyanis találtam a szekrényemben egy fehér push up melltartót, amit anya adott nekem, amikor még a fog.gátló miatt nagyobbak voltak a melleim, felvettem, és nagyon kényelmes!!!!
majd elől kapcsosat fogok beszerezni, szerintem szoptatáshoz is ilyet fogok használni (kössz a tanácsot Konkri :wink: )
még a terheség alatt pedig holnap megyünk a Decathlonba, hogy beépített melltartós felsőt vegyünk, én itthon ilyet hordok :lol:

Luna,
erről már én is hallottam, mármint a fejvédőről a kiságyban, hogy egyes mozgékony babák beáshatják magukat mögé, és meg is fulladhatnak, úgyhogy erősen gondolkozom a fejvédő kihúzásán a babakelengyéből.. :roll:

Detti,
köszi a tippet :wink:
ebay-ben nem tudok segíteni.. :?
ja... amikor kiskoromban lenyeltem egy építőkockát, anya simán lenyúlt a torkomba :lol:
de ha a légzés kritikus ideig kihagy, hát az más tészta... :?

Konkri,
a kajás tanácsot is köszi :wink:

teszvesz:
na majd akkor meglátjuk mi lesz... :x
Vendég

Nekem az elol kapcsos melltartoval az a bajom, hogy ha azt az ember lanya kikapcsolja akkor mindket melle ugye kijon elobb utobb, akkor meg minek a melltarto? :) Igy kozben semmit sem tart, nekem meg az kenyelmetlen, hogy rajtam is van meg nem is.
De hat szerencse, hogy mindenki igenyeire lehet megoldast talalni, nalam ez a hagyomanyos verzio, masnal meg az elol kapcsos :)

luna6

jahh, megkerdeztem francia ismerost az ajanlott biztonsagi listarol, varhatoan en holnap megtudom, akkor majd beirom ide okulas keppen, hatha tudunk belole profitalni :)

luna6

Merevítő: hát én is kis bögyű vagyok 75 B, de a szopikor elkél a 75 C vagy akár a 80 C is. nekem nincs bajom és nem is volt sosem a merevítővel, max hogy a mosógép elcseszte :) de engem nem zavart, sőt inkább ez kell, hogy jól érezzem magam. a varrottakba meg aztán hülyén érzem magam, meg hát minek is akkor, mert hát ugye a mi 75-ösként nem lóg, deha nincs rajtam melltartó akkor meg úgy nézek ki, mint akinek semmi sincs. Szerintem ez attól függ hogy kinek mekkora van. akinek lógósabb, ott értem hogy zavarhat hisz rálóg, dörzsölhet...
a kikapcsolás se volt gond, mert itthon nem volt gáz. ha tudtam, hogy megyünk valahova akkor meg olyat vettem fel ami nem betétes push up os csak merevítős, így azt csak feltoltam az egyik oldalon és sima liba volt.
én még igazából azt se tudom megtenni, mint a könyvekbe mutatják, hogy: fogd a két ujjad közé a mellbimbód és úgy tedd a gyerek szájába... mivel ha odateszem az ujjam, akkor már semmi se marad a ciciből :) én simán vállból irányítom :)
nekem ezért nem jó se szoptatós első meg hálóing se- azokon nem oda tervezik a lyukat ahol az én cicim van...

Köszi Geo, hogy szembesítettél, hogy a vékony szexi testedhez még jó dudák is tartoznak... hát lehet mégse akarok veled találkozni, mert tuti önértékelési gondjaim lennének :lol: :lol: :lol:

Te Detti, hogy a túróba csináltad ezt a képet a cicikről? nem értem :)

ki kéne fizetnem egy csomó cuccot a teszveszen, de a freemail szarakodik... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Szép estét!
TESZVESZ: SEGÍTENI SAJNA NEM TUDOK, CSAK SZORÍTANI, HOGY A KISCIPŐK MEGJÖJJENEK!!!

SZOPTATÓS MELLTARTÓ:Nekem az a baj, hogy nem tetszik, hogy nincs rajta csipke.
Én ezt úgy oldottam meg Lilikét, mikor vártam(meg most is úgy fogom):Sima push up-os csipkés melltartó, ami cserélhető pántú, tehát az egyik oldalt is le tudod kapcsolni, és a merevítót egyszerűen kihúztam belőle és a lyukat összevarrtam.
Szülés előtt (37.héten)vettem 2 db (kismamaként 75-b hordtam)80-c kosarasat(tehát csak egy mérettel vettem nagyobbat) hogy ha nagy ne fürödjek be vele.
Az ára is kedvezőbb, mint az Anita melltartónak, meg szebb is.
Ezt betettem a kórházas csomagomba és a melltartóbetétet.
De jó lett a méret is, meg tartott is, stb...

Kép
rozsa1979

FAGYASZTOTT ÉTEL Én szülés előtt egy hónappal elkezdek bepakolni a fagyóba fagyasztott töltött paprikát, panírozott csirkemellet, vadast, borsos tokányt, húsleveslét,babgulyást, töltött káposztát,milánói szószt, pörköltet.
Apának, meg Lilikének, míg kórházban leszek, ne haljanak éhen.
Meg az itthoni első napokat se főzéssel kelljen kezdeni.
Én a házhoz szállítós kaját nem szeretem, Lilike sem.
Ránk meg nincs , aki főzzön, meg a hazai jobb ízű is
:wink: .

Kép
rozsa1979

Konkri, a 75B az mitol kicsi? :D Oke, nem hatlamas de az a standard merete a melltarto gyartoknak es a modelljeiknek is. A kollekciot arra a meretre csinaljak es ha van kereslet a tobbi csak akkor keszul el :) A 75 B szerintem nem kicsi, eppen meretes :) (abbol azert meg marad boven ha a gyerek szajaba adod a bimbot :) vagy a bimbo olyan kicsi, hogy eltunik, azt el tudom kepzelni, de tapasztatbol mondom, hogy a 75B az nem tunik el a ket ujjad kozott :D:D:D )

A freemail meg azota szarakszik amiota az eszemet vagy a freemailt tudom, ugyhogy az erdemes mihamarabb lecserelni, mert meg sok hasonlo bosszusagban lehet reszed, foleg ha 'uzleti' dolgok is futnak rajta.

luna6

rozsa, most nekem is valami ilyen elore fozocsket kene csinalnom a sajat jolfelfogott erdekemben, mert egyreszt ram sincs senki aki fozne, masreszt itt hemzseg majd nekem az egesz csalad ehen es itt nincsen hazhoz szallitos opcio... en a csajomnal azzal etem odahaza, de itt nem ismerik az ilyet :)
na de babgulyas meg szekelykaposzta nem eppen a lekimelobb etek nekem gyerekagyas idore, a tobbiek meg meg sem eszik, szoval jool ki kell ezt majd talalnom :) (szerintem ehez a fagyaszto is kicsi lesz, de hatha egy hetet legalabb nyerhetek igy)

luna6

LUNA:Hál Istennek Lilike imádja az ilyeneket, meg apa is.
Gyerekágyas időben én mindent megettem és figyeltem mitől lesz baja a kicsinek.
No, nem is ezektől volt, hanem a cseresznye, körte, dinnye.
Az erős halászlé utána káposztás tésztával( jó borsosan) meg se kottyant neki...
Na, meg a Laktoherb tea-anya issza tejfakasztásra Lilike meg hasfájást kapott tőle :roll: , na ki érti ezt....

Kép
rozsa1979

LUNA:Beütöd a keresőbe, hogy fagyasztható készételek, kidob a gép egy csomó listát, mit lehet és hogyan lefagyasztani, hogy sem az állaga, sem az íze az ételnek ne változzon.
Én ma délután ezen szöszöltem, összeszámoltam hány edény , meg hűtőfiók rész kell a kajáknak.Miből, mennyit vegyek, mikor csinálom meg, stb.

Hol lesz hely az anyatejnek a fagyóban...
Szóval kicsit hülye vagyok.
Kiürítettem, kimostam a nagyszekrény felső polcát, oda gyűjtöm a Balázs cuccokat, elővettem a sporttáskát, köntöst, pizsiket, törölközőt, átmostam, hogy jó illatú legyen.Bármikor kellhet, ha meg van csinálva , akkor biztosan nem kerülök hirtelen kórházba(Murphy -törvénye)és NEM FOG KELLENI.

Kép
rozsa1979

Sziasztok!

Bocs a zavarásért. Az alábbi képen látható színű Bergon Xspr babakocsim eladó. Könyen irányítható, mély kocsi ami sportkocsivá alakítható. Hozzávaló táskával, esővédővel, szúnyóghálóval, téli lábzsákkal.
Alig használt, még több mint másfél év garanciával.
Irányár 42.000 Ft.
További tájékoztatás priviben.

Mindenkinek nagyon boldog utolsó hónapokat. Könnyű szülést és gyors felépülést.
Beatrix
Kép

Kép
lipót beatrix

Konkri,
:) :) :) :)
jó hogy te is teszveszezel :lol:
amúgy én sem értem, hogy Detti hogy csinálta a képet :roll:
Vendég

ja és csak azért jöttem, hogy elmondjam Tahtival álmodtam :shock:

méghozzá azt, hogy észrevettem, hogy teszveszezik :D
úgy, hogy ő is licitált arra a termékre, amire én (na picit beteges ez a teszvesz mánia :oops: )

aztán jöttem ide, hogy elmondjam nektek, hogy nincs vele semmi baj, mert teszveszen láttam 8)

ennyi :D
Vendég

Sziasztok,

Sajnos nagyon rossz a hír. Nincs magzatvíz és nem látszik a babuci veséje UH-on. Valószínüleg fejlödési rendellenesség, de majd a genetikai tanácsadáson a szülés után többet mondanak, a kromoszóma vizsgálat alapján.
Amniocentézis nem volt, mivel nincs víz. A placentából lehetett volna mintát venni ha nem lett volna épp kemény a méhem, de még arra is azt mondta az orvos, hogy nagyon ritkán vesznek mintát ilyen késöi stádiumban.
Beindultak a jósló fájások, de ha nem születik meg magától Hétföig akkor be kell indítani a szülést, mivel nagy valószínüséggel nincs esélye az életre!

Sok sikert nektek és szép életet kívánunk!
Vendég

OOO Tähti, ez tenyleg nagyon rossz hir :( Erre nincsenek szavak, sokat gondolok rad es kuldok energiat, hogy ezen tullegyetek!! A korulmenyekhez kepest a leheto legjobbakat kivanom!!!!!

luna6

Tahti, jézusom. :cry: Annyira nagyon-nagyon sajnálom, hogy ismét Neked kell szembenézned ilyen tragikus dologgal. Szegénykém. Én sem tudok semmi okosat, vigasztalót és megnyugtatót írni.
Sok-sok ölelést küldök Neked, vigyázz magadra!

Kép

Kép
***csilla***

Úristen, erre nem gondoltam volna. sajnálom és kívánok sok energiát nektek!
Nem tudok mit mondani. Ez szörnyű!

így a többi dologhoz már nincs is kedvem hozzászólni.

Kép
Kép
Kép
konkri

TAHTI: Hát én is mindenre gondoltam, de erre nem :cry: :cry:
Sok-sok energiát küldök neked a továbbiakhoz!!! Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ez történt.
Vendég

Szeretném kifejezni, amit érzek, de belém fagyott minden szó ...
Nagyon-nagyon sajnálom!
Vendég

Tähti, nagyon sajnálom, sok erőt és kitartást kívánok neked! :cry:
foltivspicur

FOLTI: Tudod a baba nemét?
Vendég

Akkor most idemasolom amit tegnap igertem, a francia szabalyokrol a SIDS megelozese erdekeben:

"- a szoba max. 19 fok homersekletu legyen (nyaron persze lehet ennel tobb, de nem szabad tulfuteni). ha melegebb van, pl tavfutes, akkor nedvesiteni kell a szoba levegojet.
- az agy ne legyen a radiator vagy az ablakok kozeleben
- termeszetesen ne dohanyozzunk korulotte
- a matrac ne legyen suppedos es pontosan illeszkedjen az agy meretehez
- nem szabad a kisagyba parnat, takarot, dunnat, stb tenni, hanem halozsakban kell altatni a babat (esetleg ala meg egy polar felsopizsama, ha annyira hideg van)
- nem szabad tul melegen betakarni a babat es ha lazas, akkor meg le kell venni egy reteg ruhat
- mindig a hatan kell altatni a babat
- ne legyen semmifele madzag / nyaklanc rajta (cumilanc)
en amugy az agy racsaira sem teszek semmit, mert abba is bele tudja furni a fejet.
egyszeruen ugy talaltak hogy a hason alvas mittudomen 80%-kal megnoveli a SIDS (bolcsohalal) veszelyet. Mert belefurodik az orra a matracba egy kicsit, tehat tobb eselye van arra hogy CO2-t lelegezzen vissza vagy ilyemi.
A babanal nincs preferencia, ez szoktatas kerdese, itt minden kisbabat haton altatnak 15 eve, megsem nyugosek a kisbabak (viszont miota ezeket a szabalyokat ugymond kotelezokent feltuntettek mindenhol, a bolcsohalal gyakorisaga nagyot esett)
Epp ezert nincs legzesfigyelo sem, mert azzal nem tartottak be ezeket a szulok, tehat megelozes nem volt, es ha a legzesfigyelo beriasztott, volt aki panikolt, felkapta es megrazta a baba (ugye, razott csecsemo szindroma, bele is halhat), volt aki ujra akarta eleszteni es eltorte a bordait, ilyesmik.

es igen, az ujszulott siman elmaszkal alvas kozben (te is, meg haton alvas kozben is :)

aztan ez mindenkinek sajat meggyozodese alapjan megy, en ezeket betartom, mert nem nagy ugy es ha tenyleg megelozhetik a bolcsohalalt, akkor megeri. "

Ez igy most idezet szoval a szemely es szam a megfogalmazasban ezert is lehet furcsa, de nem akartam atfogalmazni. Hatha valaki profital belole.

luna6

Tahti,
én is rettentően sajnálom, nem találok szavakat, úgyhogy inkább hülyeségeket nem írok.
Remélem azért még jelentkezel nálunk.

Kép
Kép
hari

Köszi Luna:

Hát nálunk a kiságy vége radiátor és ablak közeli lesz, de végül is nyár lesz, így nem hinném, hogy ez gáz.
A 19 fokot tetőtérbe nem tudom nyáron garantálni :) de télen... viszont én télen is ragaszkodok a max 21 fokhoz (nálunk ezt írják a szakkönyvek). ki vagyok, mikor mások a 25-28-ban érzik jól magukat és nem értem, hogy aztán pont ezek az emberek meg nyáron meg akarnak dögleni...
A fejbefúródást a rácsvédő alá tudom részletezni... volt éjszaka, mikor arra riadtunk, hogy a gyerek feje sehol és piheg. viszont én rácsvédőt azért készítek, de én magam, sk. polár takaróból és nem olyan bélelt izéből és én több kötözőt fogok rátenni mint gyárilag van alul + a kiságyban a matrac úgy 8cm vastag, na a rácsvédő a matrac aljáig le lesz kötözve szorosan.
Hálózsák, hát előzőmről maradt 3 db sohasem használt darab. nem tudom én utálom. mondjuk a gyerek is utálta, üvöltött benne. ráadásul még az overálba is, így a pár hónapos csecsemőmet dzsekibe kellett öltöztetnem... rohadtul nem vágtam honnan tudja a különbséget, pedig 2 overálja is volt.
Én tuti, hogy a zsákra is dobnék takarót :), de én magamra is húzok még 50 fokba is- ez egy ilyen fóbia :)
a lázcsillapításnál én is a kitakarást alkalmazom- gyerek kicsit se rigolyás, mert a vizes borogatástól szintén tiszta ideg. és jobban is hat ez a kitakarás, mint akármilyen gyógyszer.
ja nekem/Marcellnak volt anno borostyán lánca. nagyon dívik itt nálunk, de nekem nem jött be. de sokaknak igen, de úgy hogy már kezdettől hordta a gyerek. állítólag jó fogra meg mindenre...
nekem aludt a gyerek hason, de sosem sokat, mert én forgattam :) meg hát első gyerekre sztem fóbiából úgy figyel az ember, hogy minden pillanatba megnézi, még apa is. pont azt hogy lélegzik e :) viszont én oldalkásan is altattam.

nálunk egyébként már tartanak sok kórházban tanfolyamot bébi lélegeztetésből. mert hiába van a légzés figyelő, ha az ember nem tudja mit kell tenni, akkor fölösleges!

viszont csatlakozom a tegnapi Harihoz, hogy a bébiőr még most is üzemel! míg pici volt a kerti partit is úgy tartottam, hogy éjjel a farzsebembe lógott.

ja még egy: nem tudom, sztem most se lesz, mert én cumi ellenes vagyok. így láncunk se lesz tuti. nagynak se volt cumija, ki is köpte azonnal, mert nem jött belőle semmi. viszont az úját alváskor szopja. inkább akkor ezt tegye, mint a cumi.

Kép
Kép
Kép
konkri

Szerintem meg sokkal inkabb a cumijat, mint az ujjat, de leginkabb semmit ha nem kell :) De az enyim no ha nem 'fogyasztott' el vagy 30 cumit akkor egyet sem :D
Amugy a felsorolas ugye nem tolem szarmazik, en ezert nem is velemenyezem, ezek hivatalos ottani es kutatasokon alapulo allaspontok, szal az ember vagy koveti vagy nem de ez a javallat mert ezzel csokkentettek drasztikusan a SIDS eseteket. (amugy az enyimek sokat aludtak hason... de ha nekem azt mutatja a statisztika, hogy biztosab a hat, akkor legyen hat, gyerek megszokja csak ugy kell hozaallni :) egyebkent szerintem a zsak is csak szoktatas kerdese :) mint ahogy a sajat agyban alvas is... ha az ember elejen maganak kitalalja mit akar es mit szeretne kovetni, akkor nagyjabol mindent ossze lehet hozni szerintem :) meg a cuminelkuliseget is, de nalam pll ez nem volt szempont, van akinel az es ugyanugy mukodik. Kesobb mar nehezebb a preferenciakon valtoztatni)
Na ezert is irtam, hogy akit erdekel az kezdhessen valamit a felsorolt elvekkel, no meg erdekesseg, hogy mashol mi hogy megy es mennyire hatekony :)

luna6

ja egen, azt akartam meg irni, hogy en pl azert tettem oket eleve hasra foleg kajalas utan, mert hiaba a bufiztetes (a kicsinel eredmenye sem volt soha) ha lefekszik akkor az ujszulott meg gyakran ereszt :D es ugye ha hason van akkor kifolyik a le belole, ha haton akkor meg ugye nem... ugyhogy sehogy sem jo ez :)

luna6

Tahti: SAJNÁLOM!!!!!!!!KITARTÁS!!!!!!!! :cry: :cry:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Na, elhoztam a babaruhákat, de azért szerintem kell majd még vennem jócskán. De így legalább tudom mit. Majd holnap kimosom a rucikat és akkor már tisztán látom a helyzetünket.

Cumi: nálunk is volt, de mi 2 évesen kezdtük :shock: Az elején nem kellett neki, úgyhogy nem erőltettem. Bekerült valami dobozba, amit 2 évesen megtalált és akkor valami fura oknál fogva majd' egy évig ki se lehetett venni a szájából. Persze csak itthon használta, mert a bölcsibe nem égettem magam vele :lol:

Konkri,
én az a fajta vagyok, aki 24-25 fokban érzi jól magát. Viszont nyáron is fázom, kivéve, ha nagyon meleg van. Akkor jól érzem magam. Mondjuk én a szaunában sem izzadtam soha, utáltak is a többiek miatta :lol: De azért a lány szobájában éjszakára sosincs 21 foknál több, ott fázom is rendesen. :roll:

Kép
Kép
hari

Ja és Lunához hasonlóan én is sokat tettem őt hasra, egyrészt mert Lili sem büfizett, másrészt mert csak úgy aludt el. Nálunk volt ágyrácsvédő is, de szerencsére sose bújt be alá. Mondjuk jól oda is volt kötözve, sok helyen és szorosan.

Nyáron nem nagyon volt betakarva, mert meleg volt, télen viszont inkább hálózsákot használtunk, mert a takarót állandóan lehemperegte magáról. Most is, de most már ha felébred betakarja magát :lol:

Kép
Kép
hari

Tahti,
rettentően sajnálom!!!
Vendég

Cső csajok!

Szóval megvolt az uh, de nem volt annyira látványos, inkább hangyák háborúja. Nem mondta a pasi, hogy ez ez, az meg az, hanem amit ki tudtunk venni belőle (csak a szívnél szólt, de hát azt én is látom, hogy lüktet). A talpát nagyon szépen láttam :lol: , meg a bordákat, szívet. Amennyire ugye lehet biztosra mondani, elvileg minden rendben a picurunkkal, és úgy néz ki lány lesz. 8) :P De majd a 4d-n hiszem el, ha látom, vagy ha ugye megszületik. :wink:

Konkri, cumival én is úgy vagyok, valahogy olyan kiábrándítónak találom, mikor meglátok egy gyereket cumival, aki már tud járni, és ott lóg a szájában. Nem látszik tőle a feje. :oops:

Csajok, a babát fürcsi után kell valamivel kenegetni a popóján kívül, hogy ne száradjon ki a bőre? Testápoló vagy vmi? Igaz, h a babaolaj csak tisztogatásra van? És a folyékony hintőpor mire jó pontosan? Kell az?

Geo, mi volt a februári listád, amit már túl is teljesítettél? Csak a januárira emlékszem, hogy leírtad.

Tegnap voltunk Corában, vettünk egy Eperkés piros tutyit, egy zoknit, micimackós rágókát, meg egy sterilizátort. Meg magamnak két fölsőt, mert a pólóim már a melleim miatt is csak a hasam közepéig érnének, de a pocakom miatt már odáig sem. :shock: Vettem két szoptatós melltartót is, az egyik merevítős, habár nekem a többi melltartómnál nem a merevítő volt gáz, hanem a varrás.

Még mindig tök beteg vagyok, remélem jobban leszek hétfőre. De legalább két-három napja nem is kívánom a kaját. Keddig legalább nem hízok többet, akkor mér a védőnő. :roll: Alig tudtam reggelizni, mert 5-10 percig úgy rugdosott a kiscsaj, hogy látszott a hasamon, hogy mozog. Nem tudtam koncentrálni semmi másra, reméltem, hogy semmi baja, nem azért ficereg annyira.
foltivspicur

Jajj, Tahti, nagyon-nagyon sajnálom!!! :( :(

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

Szokásos módon csak néhány dologhoz írok, mert mindig annyi témátok van. :)

Cumi: mivel első baba lesz, halvány gőzöm sincs mi lesz majd a cumi-helyzet, így egyelőre tervünk sincs rá, h adunk, nem adunk.

Nagyon jó, h leírtátok ezt az altatós dolgot, jó tudni ilyen infókat. Légzésfigyelőt mi sem veszünk, mivel egy darabig egy szobában fogunk aludni, aztán mikor átköltöztetjük a saját szobájába, ott majd bébifigyelőt használunk, de amúgy nyitott ajtónál alszunk, elvileg halljuk ha van valami.

Én is teszveszeltem egy ruhacsomit a babának, meg egy pelenkacsomagot, nem bírtam ellenállni. :)

Jövő kedden meg megyünk Pestre genetikai tanácsadásra, lesz megint egy nagy. átfogó uh, már nagyon várom, jó lesz látni, meg ismét megnézik a nemét, meg hogy minden oké-e odabent.
Hiába, legjobb lenne egy saját uh készülék, h hetente nézegessük. :)

Lknyuszi

KépKép
lknyuszika

sziasztok lányok..
kívánok mindenkinek szép vasárnapot..

Drága Täthi nagyon sajnálom ami veled történik szavakkal nem tudom kifejezni de tudom nem is segít.
sok erőt és kitartást kívánok neked és mielőbbi talpraállást.
puszi

Na csajok képzeljétek megvettem az első kismama nacimat tegnap...És ha már megvettem felprószíltam és apa csinált képet is rólam pontosabban a nadrágról meg a pocimról...Azért már alakulunk nem panaszkodom.
egyébként mi jól vagyunk kicsi fiam inkább éjszaka aktívabb de akkor nagyon tud ám ütni vágni ha olyanja van :D
Holnap védőnőhöz megyek kedden pedig végre dokibácsihoz.Lesz vizsgálat és uh.is amit már nagyon várok meg izgatott vagyok és egy kicsit ideges is hogy minden rendben van-e??
Ja egyébként megint melltartót kellett vennünk.Január elején 85/b tegnap már egy 85/c-et mert annyira nyom a b.-s az összes varrat ami van benne az a mellemen is végig húzódik....ez most jónak tűnik hát majd meglátjuk meddig??

Na és akkor néhány kép... Kép
Kép
Kép
bibócska

Nahát BIBÓCSKA! El vagyok ájulva! Mondd csak hol hordod a 23 hetes magzatodat??? Szinte nem is látszik a pocakod! Bezzeg az én hasam helyén már jókora görögdinnye van. Már a lehajolás sem annyira kényelmes.
Szerencsés alkat vagy, gondolom, hízni sem híztál sokat!

Szép vasárnapot mindenkinek!!!
Vendég

köszönöm henikém....
hát holnap megírom mennyinél is tartunk mert ugye mérítkőzés és vérnyomás mérés tuti lesz a védőnéninél....
tényleg a te vérnyomásod hogy áll mostanság??remélem minden rendben van?
bibócska

A vérnyomásom oké, de csak addig míg itthon vagyok. Amint jelenésem van a védőnőnél, máris többet mutat. Itthon mérem napi 5x, és néha megijedek, hogy milyen alacsony. Bár a múltkor a védőnőnél kivételesen normálisat mért. Meg is lepődtem rendesen.

FOLTI: Gratula a kiscsajhoz!!!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?