Barbuss: ok, koszi szepen elore is.
Niki: ugy mukodik, hogy regisztralsz az adott orszag ebay oldalan. A regisztracios feluleten belul ossze kell kotni a paypal szamlat az oldallal. (ha ez nem megy segitek) Ez azert kell, hogy a fizetes pillanataban rogton atiranyitsanak az a paypal oldalra, ahonnan a levonas megtortenik.
Tapasztalatbol mondom, hogy ha valamit meg szeretnel nyerni, akkor ne licitalj elore. En ugy szoktam, ha kinezek valami, es pl. van mar ra egy licitalo, akkor az utolso 10 mp.ben adom meg az en licitemet, ami joval magasabb, mint az aktualis ar. Pl. 1 licitalo, az aktualis ar £ 0.99, akkor az utolso 10 mp.ben dobok pl. egy ilyen arat, hogy £ 2.50, ezzel altalaban meghaladva az elottem licitalot, es a licit lezarul pl. £ 1.30-on, attol fugg az elotted allo mennyit igert max erte. De az arak nagyjabol igy mozognak.
Ha tobb rucit szeretnel venni, akkor kerni kell kedvezmenyt az eladodot, a szallitasra. Az a tapasztalatom, hogy szeretnek a szallitason keresni. A szallitasi arakra kb. £ 2.00-5.50 osszeget mondanak, de realisan neki ugy £ 1.20-1.70 be kerul pl. egy kispulcsi vagy egy kerteszgatyo. Altalaban nem kerdezem meg, hogy mennyi a szallitasi koltseg, mert ugy kb. igy mozog. De aki nagyon pofatlan annak fizetes elott visszairok. megirom, hogy kb. ennyit szoktam fizetni, tudom, mennyi a realis koltseg, mert latom a csomagokon, es ha ez sem eleg beszurom nekik ezt a linket:
http://www.postoffice.co.uk/portal/po/c ... d=19100242
Ebben benne vannak a small pocket arai, Angliabol ezt hasznaljak a kulfoldi csomagkuldesre, nagyjabol megbizhato, eleg gyorsan itt van, eddig a sok vasarlasombol ketto a kerdojeles, amik meg nem erkeztek meg, de mar eleg regen lettek vasarolva, majd egy honapja. A tobbi mind megerkezett. Ja meg annyi, hogy szerintem ezek az arak meg magasak is, latva a kuldemenyeken szereplo osszegeket. De legalabb arra jo, hogy nem neznek teljesen hulyenek. Volt egy csak aki, 3 db. uj next tipegore szallitasra elkuldott nekem £ 9.00-os szallitasi koltseget. Elkuldtem a fenebe, a vegen o nullazta le a tranzakciot, de nem is bantam, mert nem szeretem amikor at akarnak verni.
A legelejen hasznaltakat vettem olyan £ 0.99-es aron, de igazabol nem voltam vele megelegedve. Volt persze olyan is kozte, ami nagyon szep es ujszeru volt. De arra a dontesre jutottam, hogy megtoldom akar £ 1.00-tal es kapok ujat, majd mindjart belinkelek Neked egy rucit, ami teljesen uj es £ 0.99-ert vettem + £ 4.00 volt a szallitas, tegnap jott meg pont. Nextes, nyari lenvaszon kisgatya, halvanyzold es kis csikos body van hozza. Annyi, hogy ki lett mosva. A hirdetesekben oda irjak, hogy uj darab cimkevel vagy cimke nelkul. Ezeket szoktam venni. Cipobol viszont a hasznalt kategoriat vettem. Errol is kuldok egy kepet, ez is tegnap jott meg. Hasznaltkent volt fent, de a gyereken egyetlen egyszer nem volt a kiscipo. 17-es meret, es adott hozza ket par kiszoknit is.
Szoval mennek a linkek:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... K:MEWNX:IT
Van olyan is, hogy az elado ugy allitja be az eladast, hogy nem enged kulfoldieknek licitalni, ezt sajnos csak a licitkor tudod meg, mert nem latszik sehol, jobb esetben a leirasban mar jelzi, hogy nem kuld Anglian kivulre, esetlen lehet neki irni a licit elott, altalaban segitokeszek, es tudjatok tisztazni is az elore varhato szallitasi koltseget. Ne ijedj meg ha egy licit rosszul sulne el, max. nem fizeted ki, ennyi..nem nagyon tudnak mit csinalni, a vegen lenullazzak a tranzakciot, kozos megegyezest beirva a magyarazathoz.
Na asszem ennyi, ha meg kerdesed van csak irj es segitek, ha tudok.
Jo hosszura sikerultem, bocsi