Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Végre tudok én is jönni. Kép A babánk egy tündér, alszik egész délelőtt csak szopikra kelt fel. Kép Gondolom délután meglesz a böjtje de addig is élvezzük az életet. Éjszaka nagyon jó alvókája van, fürcsi és kaja után beájul és van hogy 6-7 órát is alszik egyhuzamban. Kép

A hétköznapjaink elég nehezen telnek, szinte semmire nincs időm. Hétvégén tudok csak egy kicsit fellélegezni.

Noémi pocija nem fáj már annyit de sokszor nagyon nyűgös csak úgy! Tündéri, nagyokat mosolyog és a Dadoo teljesen leköti. Egy baj van vele, hogy nálunk a háton fekvés a bukás miatt elég gázos. Jövő héten kapjuk a két hónapos oltást, kicsit megkésve, már előre ízgulok. Kép

Próbálok feltenni pár képet és visszaolvasni de lassan mennem kell valami ebédet varázsolni.

chello
chello

és akkor a képek Noémiről:

Kép

Kép

Kép

Kép

chello
chello

Nem tudom mi van kis prüntyővel, de tök jókat alszik egész délelőtt, semmi sírás nem volt eddig. Az előző szopcsi előtt már ébren volt egy ideje, de nagyon édesen elvolt, kifejezetten élvezte, ahogy átöltöztettem és még utána is elvolt egy darabig a hordozóban. Aztán szopcsi és alvás.Kép Remélem az éjszaka is ilyen lesz!
Délután meg ugye megyünk kiruccanni.Kép

Chello
Örülök, hogy Nektek is ilyen jó napotok van!Kép Édesek a képek!Kép

Rita
FejésKép Én most kifejezetten örülök, hogy már nem kell, utáltam amikor betonmelleim voltak és azt a kevéske szabad időmet is elvette.
Kaki: nekünk tuti nincs 6-7 egy nap. Sokszor csak egész kis pötyike van, aztán meg óriási adag. De szerintem 5 körül van egy nap. Mennyi a normális?

Megyek ebédelni, amig alszik Mókuskám.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Újra itt, némi nyűglődés után. Azt azért megjegyezném, hogy nem úgy néz ki a napunk, hogy megetetem aztán leteszem az ágyába és karba tett kézzel ülök, nézve hogy sír. Persze hogy megpróbálom lekötni, stb, de szerintem lehet látni, hogy mikor olyan fáradt, hogy a fejem tetejére is állhatok, akkor is sír. Piros, karikás szem és már semmi nem jó. Akkor gondoljam azt, hogy hát már nem alszik egész nap, és kész???
Arról meg hogy nincs tejem, nem hiszem hogy tehetek, ettől én rosszabb anya vagyok??
Bocs, de kicsit kiakadtam.
Amatőr

Orsi!

Ezt most neked: Botond szopcsi után. Ismerős?Kép
Kép

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Újra lenne egy értelmes kérdésem, de már előre szólok, hogy ne nézzetek hülyének, tényleg gondolkodóba ejtett a dolog.
A történet úgy kezdődik, hogy Bálint éppen éhen akar halni, és ordít. Ilyenkor hiába szólok hozzá, mintha nem is hallaná, rám se néz szinte. Aztán 20-30 ml után már néz rám nagy hálásan a gombszemeivel, és ha akkor beszélek hozzá, akkor figyel. Szerintetek ez normális? Vagy nem hall rendesen? Vagy csak az éhségtől már semmi másra nem figyel?
Amatőr

sziasztok!

Mi jól vagyunk, és lesem Edinát, mi a változás Kép
Most csak kajánként 160-at hagyok neki enni, és így jobb a kedve, többet alszik. Mellette meg teázik egy keveset.
Sokat nézeget, és egyre jobban elvan egyedül is.
Amúgy nagyon helyes, imádom a lányaimat Kép
Ma nem csak a terrortámadásnak van az évfordulója... Ma 3 éve vették ki a vakbelemet... Zsófi akkor 10 hetes és 1 napos volt... Kép

Süncsi: gratula Andriska 3 hónapjához. Változások?

Orsi: használ a lámpa?
Séta Kép Aranyér Kép
Éjszaka Kép Látod, belejöttök!
A fürdés nálunk éhgyomorra megy, és mindig arra ment, de nekem nem sír! És mindig ugyanakkor. Nálunk ez este 1/2 10. Nem lehet, hogy az a legényke fázik??? Edina csak a melegben fürdetést csípi!!! Zsófoival is így volt, és sok olyan anyukát ismerek, akinek a gyereke azért sírt a fürdésnél, mert fázott a gyerek!

BNM: hát, nektek sem lehet könnyű! Jó, hogy megvan az ellenszer Kép
Képek Kép

Panó: vigyázok rá Kép Ne félj, nem fogyasztom le Kép
Én anno elküldtem neked az itthonit! Beteheted... Vagy nincs meg? És kérek majd táblázatot is, jó???

Szöszi: és nincs a Kőrös miatt sok szúnyog?

Rita: szépek vagytok. Kép
Szuri meg nem nagy kaland. Kép 3 napig lehet láza! Ez a szuri kis "bénulást" okoz a lábában. Fájhat neki. És lehet borogatni. LEsz egy kis csomó a combjában, ami majd lassan felszívódik.

Anikó: Edina lesz az etalon? Kép Amúgy csak annyit hízzon a legényke, ami neki jó!
Jó, hogy Valiék ilyen közel vannak hozzátok Kép

Vali: mi lett Tomika kakájával?

Swen, Lino: nálunk is a lepke, meg a maci a sztár a DADOO-n, és a forgó henger is!

Lino: Zsófi csak októbertől lesz majd befizetve kajára, csak az ovonénik kínálgatják! Eddig nem sok sikerrel... Kép
Éjszakák Kép Bízom benne, hogy nem tart ez soká!
Amúgy ma én is 3/4 4-től fent vagyok. Akkor kezdett nyekeregni Edina. Nem bírja a sok kakát, de nem tojik, már bocsi... Kép

Bori: elvesztett mani Kép
Eddig nemigen borogattam neki. Aznap egy kicsit...
Amúgy ma volt egy kis hőemelkedése.
Tejüzem Kép
Akkor ez a mérleg közelebb áll a lelkedhez?
Akkor az éjszakai kaja állandósult? Az mennyi???
220??? Húhha! Akkor komoly hízás várható! Annál többet mi sem ettünk még! Hány órát volt el utána???

Swen: köszi a bókokat. A csomo sajna megvan most is.
Kép Kép Tündéri ez a Botond baba Kép

Chello: de jó, hogy vagy Kép
Dadoo Kép
A szurival nem lesz gond Kép
Alvás Kép Kép Kép Akkor csak javulgat nálatok is a dolog! Remélem ilyenkor te is szunyálsz!
Képek Kép Ez a hajzat! Kép

Amatőr: náluk a létfenntartás erős ösztön! Persze hogy arra koncentrál, ha kajás!

Nos, szép estét, éjszakát mindenkinek!

ZSuzsa
zerko

SziasztokKép

Csak egy gyors bejelentkezés, mert Gergő megint nem tud elaludni, de éppen elvan a kiságyban sírás nélkül. Megint az esti nyűglődés, úgy látszik ez nálunk teljesen programszerű.Kép Szegény Karcsi kicsit elkeseredett, mert gondoltuk, ha elalszik a fürdés utáni szopcsi után, akkor végre megnézünk egy filmet. De ha ez a nyűgi most 11-ig tart majd, akkor sajnos ma sem lesz filmnézés.Kép

Szuper jól sikerült a mai utunk, igaz 2x megszoptattam a kocsiban, de aztán elvolt, édesen el is aludt. És olyan büszke voltam, mert láttam, hogy egy csomóan megnézik és tetszik az embereknek és olyan jó érzés volt!Kép Elköltöttünk egy csomó pénzt, de venni kellett hidegpárásítót, mert elég száraz itthon a levegő és tökre be volt dugulva Gergő orra, alig kapott levegőt! Aztán venni kellett egy olajradiátort, mert a fürdéshez meleget kellett csinálni esténként és kiderült, hogy az a kis légbefúvásos melegítő, amit eddig használtunk az nagyon rossz, főleg a száraz levegő miatt, meg a poratkákat is felkavarja. Szóval azt is vettünk, meg vettünk Gergőnek a fürdéshez szivacsot a kádba, ma ki is próbáltuk és úgy éreztem nagyobb a biztonságérzete. Igaz az elején sírt, mert nagyon éhes volt, de közben megnyugodott.Kép
Akartam venni rugdalózót is, mert lassan kinövünk egy párat, de nem találtam igazán jót, ráadásul tök drágák voltak mind.Kép Nem tudtok valami jó diszkontot, ahol nagy a választék ruhában? Anyukám nézett az Auchanban, de egy csomó nem praktikus volt, nem tudott Ő sem venni.Kép Ráadásul van itthon egy csomó kölcsön cucc, amit nem használok, mert iszonyú idétlenek, belebújós és nincs semmi nyílás a lába között és ilyesmik! Most minden peluscserénél vetkőztessem le teljesen a gyereket? Szóval azt hittük van jó sok ruhánk, de egy csomó kiesett.Kép

Na, mégis sokat írtam, de közben párszor Gergőztem, most Karcsi tartja a frontot. Lassan majd szopcsi is lesz és jó lenne ha hiájulna a drága! Az a baj, hogy ilyenkor már az a baja, hogy iszonyú fáradt, nem tudom miért nem tud elaludni?Kép És minden este ez megy.Kép Van valakinek ötlete? Szopcsi után sem ájul ki. Hallod Swen? A kép ismerős, de nem este!Kép

Az előbb Karcsi betette a zenénket, amit a születésekor is hallgattunk Vele és tökre megnyugodott! Én meg jó nagyot bőgtem! Eszembe jutott a születése, ahogy ott feküdt a hasamon és nyöszörgött, rendesen zokogtam. Akkor annyira fáradt voltam, hogy nem sírtam, most bepótolom.Kép

Na, megyek. Próbáljuk folyamatosan altatni Prüntyögit, fogalmam sincs mikor fog sikerülni, de addigra mi is ki fogunk ájulni.

Puszika mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Gergő este fél 8 óta most aludt el végre! Gyorsan írok, aztán én is húzok az ágyba!

Zsuzsa
Meleg van, mikor fürdünk, de Gergőm olyan, hogy ha igazán kaját akar, akkor kész, akkor azt addig kövteli, amíg meg nem kapja.Kép
Lámpa: egyelőre sokat még nem látni, de úgy tűnik. Egyszer csak rendbejön!

Amatőr
Az én kisfiam is olyan, hogy ha kaját akar, akkor teljesen ki tud akadni, annyira tud sírni, hogy már hang sem jön ki a torkán, úgy behergeli magát! Ma például a bababoltban adta elő ezt a számot, mert Ő akkor azon nyomban cicit akart!Kép rendesen néztek minket, mert úgy üvöltött, mint akit nyúznak!Kép Úgyhogy el tudom képzelni, hogy Nálatok is azért van, mert akkor már csak a cici lebeg a kicsi szeme előtt.
Kitartást Neked és gyere ide sűrűbben, itt mindig van, aki tud tanácsot adni!Kép Nekem is nagyon sokat segítettek a töbiek! Különben miért csak most jössz? Várandósan miért nem jelentkeztél be ide? Olyan jó kis csapat ez, érdemes beszállni!Kép Remélem jössz majd és nem csak akkor, ha gond van!Kép

Most megyek szunyni.Kép

Jó éjt!Kép

Orsi

avocado

Jó reggelt!

Végre enyém az arany és talán nem veszik el amiatt a kis kávé miatt amit ma reggel ittam. Egyszerűen nem bírok felébredni nélküle pedig megint 7 órát aludt Noémi. Kép Most a szomszéd miatt nem tudtunk aludni mert buli volt. Kép

Szóval a lányunk este 10-től hajnali 5-ig aludt, aztán nagyon éhesen ébredt. Kaja után sokat sírdogált és nem bírt visszaaludni. Most Apuci sétálgat vele a lakásban. Ha ilyenkor nem alszik vissza akkor sajna nyűgös nap várható. Kép

Chello
chello

Tegnap ráálltam a mérlegre és már csak 3 kiló maradt rajtam a 15-ből amit híztam. Kép Pedig eszek rendesen és sok süti is lecsúszik.

Orsi, nem volt könnyű estétek. Kép Sikerült azért kipihenni magatokat egy kicsit? A rucikkal mi is így jártunk. Rengeteg ruhát kaptunk de amikor elkezdtük használni őket rájöttünk, hogy a fele nem praktikus. Nemrég vettünk pár hosszú újju bodyt (400-ért) és rugit (800-ért) az Auchanban, ezek praktikusak. Igaz nem a legjobb minőség de fogy rendesen mert szinte minden kaja után át kell öltöztetnünk a sok bukás miatt. Kép

Amatör, az én lányom is kiakad ha kajás, olyankor hiába szólok hozzá csak a tejcsi lebeg a szeme előtt. Hajnalban általában lefejek 50-60 ml tejet és azt üvegből megkapja. Fél perc alatt benyakalja és amíg áttesszük cicire ezerrel üvölt mert azt hiszi nem kap több kaját. Ezek a babák már csak ilyenek.

Zsuzsa, és Edina nem sír a szokásos adagja miatt ??? Jó későn fürdettek. Mi 8 körül szoktunk de amikor Apa késik akkor néha fél 9-kor és az már késő neki, végig sírdogál a vízben. Kép

Swen, Botond rendesen kifeküdt kaja után. Nagyon édi. Kép

Rita, nálunk is már kevesebb a kakis pelus, kb. napi 3-4. Noémi mindig is nehezen kakilt, előtte 1-2 órát sírt. Amióta kevesebb a kaki kevesebbet is sír szerencsére.

Lino, én vissza tudnék aludni hajnalban de nem hagy a drágánk. Kép

Melinda, aranyosak a képek, főleg a sapis tetszik nagyon. Durrantás! Kép

Szöszi, tényleg szép helyen laktok! Várjuk a képeket! Kép

Bori, az jó ha Dani nem féltékeny. 220 ? Az nem semmi !! Utána nem fáj a pocija? Hogy sikerült a csirke?

Panó, ultrahang ! Egyébként miért kellett uh-zni?

Anikó, talált végül Apa Dadoot? Mi is először a baba osztályon kerestük de nem ott van.

Noncsika elaludt végre két órás nyüglődés után. Kép Persze Apja ölében.

Akarunk venni valami hősugárzót, van valami jó tippetek hogy mit érdemes venni?

Megyek reggelizni meg takarítani.

chello
chello

sziasztok. Ezüst??? Kép
Este megértem azt, hogy Edina szopizott, és most nem volt elég neki az egy cici (tuti éhes volt, és nem volt már estére benne elég). Megkapta böfi után a másikat, majd nyakalt, és egy idő után kiköpte! Nos, ez azt jelentheti, hogy jóllaktam Kép Majd bedobta a szunyát Kép
Este nem mérem, így nem tudom, mennyivel érte be.
Ma 8 körül kelt, és most van a de. szunya. Kép
Zsófi tegnapra kicsit náthás lett, de nem tört ki rajta hála. Kapott némi C vitamint, és ügyesen fujja az orrát, így nem kellett a porszippancs! Kép

Chello: hova kellene a hősugárzó? Ha a fürdőbe, akkor én a vonal hósugárzót ajánlom, amit falra lehet szerelni, és ált. több fokozata van. Ha a szobába mobilan, akkor az olajradiátort. Ezek ugyanis nem keverik a port.
Éjszaka Kép Akkor azért már sok pozitív változás van Noéminél. Kép
Fürdetés: mivel Zsófi nagyon régen 9 körül fürdik, így ezt nem bántottuk. Ő megfürdik, majd apával elmegy lefeküdni, mese,... És utána megfürdetem Edinát, majd kaja. ÉS mire leteszem mellé, vele egy szobába, addigra Zsófi már alszik, és tuti nem keltik fel egymást. Ez a rendszer oka. És így nálunk reggel 8-ig kuss van, aminek meg én örülök. Ez nálunk így bevált. De kinek mi... Kép

Orsi: zene Kép Én a héten Handel feldolgozást hallgattattam Edinával. Tetszett neki. Kép
Remélem jó napotok lesz Kép
Kilók Kép
Ne dolgozz túl sokat!

Szép vasárnapot mindenkinek!
Zsuzsa
zerko

Jó reggelt,
na, a bronz is valami, főleg ilyen kései órábanKép

Chello,
de jó, hogy tudtál jönni!!! KépKépKépKépKép
Én is úgy látom, mint Zsuzsa, azért haladtok a "normális" kerékvágás felé!
Az nagyon jóóóó, ha ilyen sokat tudtok éjszaka aludni.
A Dadoo-nak is eljön az ideje, fogtok ti is hamarosan háton feküdni, ez biztiKép
A fotók csodásak, mekkora haja van Noncsinak isKép
Amikor reggel éhesen édredt, mennyit evett? Mennyi nálatok az adag?
Ma reggel és tegnap este is 190-et evett Dorci, nem tapasztalok nála hasfájást, eddig kétszer volt neki életében, mindkétszer LECSÓT ettemKép Természetesen mostmár fekete listás a kaja.

Zsuzsa,
Edina így visszafogta magát? Vagyis TE fogtad vissza...
Igen, szeretem ezt a mérleget, bár elárulom, néha azért kételkedni merészelek, mert szinte hihetetlen, hogy ennyit eszikKép
A vakbeled pont AZON a napon akaródzott kijönni?! Mi akkortájt voltunk melegebb éghajlaton, és hazafelé iszonyúan megreptettek minket Európa felett, mert szinte a felére csökkentették a járatok számát, így több főváros repterén keresztül érhettünk csak haza. Én "köztudottan" utálok repülni, így számomra ez tripla szívás voltKépKépKép És mindezt egy 3 éves Kismanóval...
Zsófi hánykor alszik el? Aránylag kései időpontban, ha jól látomKép De ha nálatok így bevált, akkor ez a jó, igaz?
Dani általában fél 8 és fél 9 között fürdik, úgy, hogy készen legyen legkésőbb 3/4-re, mert akkor jön Dorka-pancsi, hogy 9-kor mellretehessem.

Swen,
akkor én meg ezt neked:
Kép

Szöszi,
jó keresztelést máraKép
Fotókat várjuk ám!

Orsi,
bevásárlásKép IKEA megvolt? Bár azt írtad volna...
Rugi: szerintem itt a Megatoys-ban a Kenguru Goldok nagyon jó árban vannak, és praktikus szabásúak.
Nálunk is vannak ám idétlen darabok: olyan, aminek a lábfej részéből pillanatok alatt kihúzza a kicsi lábait, és aztán persze beleakad, na erre én rendszeresítettem egy szatén szalagot, amivel átkötöm a bokáját, így tökéletes leszKép Én megbirkózóm az alul nyithatatlan darabokkal is (az ujjatlan rugiknál ez nem gond), bár persze könnyebb, ami alul patentos.

Melinda,
első mosolyKépKépKép Ez tényleg nagyon szívszorító-szívmelengetőKép És innen aztán egyre gyakrabban lesz - amikor majd ébred reggel, akkor is azzal fog fogadni, amikor föléhajolszKép
A fotók is nagyon kedvesekKép

Linó,
hajnali ébredésKép de biztos hamar visszaáll majd a rend nálatokKép
Igen, apu megjárta SzegedetKép
Az ablakok megpuccantása elmaradt, azt csak poénból írtam nektekKép
A hajmosás így biztos móka a lányoknak, hogy egymásnak csinálják.

Rita,
a kakimennyiség még így is nagyon sok nálatok szerintem. ilyenkor már a napi 1-2 is természetes, sőt a pár napi kihagyást is normálisnak mondják, bár ezt a legtöbben nem szeretjükKép
180 gr? Az nagyon sok! Azért mi is belehúztunk...

Amatőr,
ne akadj ki. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy a "kemény" hozzászólás mintha nem a mi csapatunk tagjaitól jött volnaKép)
A szopi előtti "süketség" szerintem is természetes. És mint egy 6 éves kisfiú anyukája, elárulom neked, hogy süketség még ebben a kései korban is előfordul, nem is ritkánKépKépKép
Tényleg, miért nem jöttél közénk hamarabb? Nem vagy egy nagy internetfüggőKép?

Most elküldöm ezt, mert mennem kell.
Puszi mindenkinek
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Tegnap nagy kiránduláson voltunk, megjártuk Törökbálintot, ugyanis nálunk nem lehet Dadoot kapni, mint Anikó is írta. Budakalászon meg 2800 akciósan. Ha már ott jártunk vettünk egyet a Bencusnak is. Kép
Sokkal nagyobb a választék is, mint nálunk és a bankkártyát sem húzzák le kétszer, mint Fóton. Bár őket ezért hamarosan bejelentem!
A mai éjszakánk szuper volt 10-től hajnali 3/4 7-ig aludt egyfolytában, aztán csak 1/4 11-kor kelt fel Kép
És már időnként rá tudom venni egy kis mosolygásra is, ha sikerül rám fókuszálnia Kép
Itt egy beájulás előtti kép:
Kép

És egy Anitának, nem a te nózidra szánta:
Kép

Kép
Hajni
nalika

Sziasztok!

Nem olvastam vissza semmit, remélem jól vagytok , a babák is jól vannak és hiányoltatok engem. Kép
Nálam a helyzet rémes, Gergő álló nap bömböl, alvás semmi a két órás szopi megmaradt, úgyhogy a játszótéren is szopizunk meg ahol utólér a 2 óra... Dani továbbra is atom, napi kétszer meg kell sétáltatni, mert megvadul. A héten már semmi sgítségem se volt, izgi volt a 2 gyerekkel.
És mindez semmi ahhoz képest, hogy minden erőfeszítésünk ellenére Ádám 3 hétre elmegy amerikába holnap hajnalban. Persze én itt maradok szál egyedül az 1 hónaposommal és a 2 évesemmel...
Nem mondom, hogy jól viselem, már a gondolattól rosszul vagyok. Szóval mérges vagyok, szomorú vagyok és fáradt. Nem tudom tudok-e jönni hozzátok, ha nem akkor tudjátok miért.

Legyetek jók, hiányoztok:
Linda
bellana

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat, biztató :-)
A terhességem utolsó 4 hónapját kórházban töltöttem, összeszedtem az összes létező komplikációt, ott meg elég nehéz lett volna netezni :-)

De képzeljétek, ma délelőtt fent voltunk fél 7-től 10 -ig, aztán egyig aludt, és utánna is elaludt 3-kor és még mindig alszik :-)

Éjszaka is elég jól ment a dolog, éjfélkor visszaaludt simán, négykor volt egy kis nyekergés, de egy óra alatt letudtuk.
Ma azt a tanácsot kaptam, hogy éjszaka keltsem fel egy picit korábban, mint ahogy ő ébredni szokott, mert állítólag így ha nem sír, nem ébred fel annyira és könnyebben visszaalszik. Hát én megpróbálom, csak lehet hogy fel se tudom kelteni :-) Majd elmesélem holnap hogy mire jutottunk.
Képzeljétek ma a szüleimnél voltunk, és a gyerkőc egész délután azt nézte, hogy az apukám hogyan sétál a szobában, nagyon aranyos volt :-)

A ti babátok is automatikusan tátja a száját, ha valami (csörgő, cumi, kezem, póló, stb.) az arcához ér, vagy ha figyel valamit? Először azt hittem, hogy éhes, de lehet, hogy csak mindent meg szeretne kóstolni, nem?
Amatőr

Zsuzsa, a szobába kellene mert hiába a nagy fűtés számla, nincs túl meleg télen. Egyébként a fürdőben van vonal-radiátorunk. Ma nézegettünk ilyen ventillátoros fűtő&hűtő berendezéseket,láttunk még qvarc hősugárzót, csak nem tudtuk eldönteni milyen legyen.

Bori, igen haladunk a normális kerékvágás felé csak kicsit lassan. Nem szoktuk mérni az evéseket, csak a hajnalit tudjuk mert azt néha üvegből kapja. Ez állt. 130-150 ml. között van, ez így jól is hangzik, ha mind benne maradna ,de néha felét is kibukja. A bukás miatt nálunk nem jó ha túl sokat eszik egyszerre, így mi soha nem ettünk 180-200 ml.-t. A lecsót már én is nagyon kívánom, de ilyen hasfájások mellett nem merek kockáztatni.

Chello
chello

SziasztokKép

Hulla fáradt vagyok, mert ma jó nagy utunk volt, de szuperül sikerült!Kép
Elmentünk ugyanis Törökbálintra, mert ott van a Diego szőnyegáruház és vettünk egy szőnyeget. És ha már ott voltunk bementünk a Coraba, ugyhogy üdvözölhettek a Dadoo-sok táborában.Kép Már össze is szereltem, igaz szerintem még Gergő nagyon kicsi hozzá, még a forgójára sem nagyon reagál, inkább a kockákat nézegeti az ágy fejvédőjén.Kép Képzeljétek délben indultunk, akkor Gergő már jó ideje aludt, végigaludta az utat, a szőnyegvételt és a Corában is csak a vásárlásunk vége felé ébredt fel, akkor is arra, hogy egy óriásit trotyizott és az felébresztette.Kép Akkor el is kezdett rendesen sírni, úgyhogy jó gyorsan fizettünk, pelenkázás és szopcsi a kocsiban.Kép Aztán Pestig szépen elnézelődött, ott bent elaludt és hazáig durmolt.Kép szóval szuper volt a mai nap, csak én fáradtam el nagyon és nem tudtam pihenni, mert amikor Gergő 5-kor elaludt nekiálltam porszívózni a nappalit, hogy kitehessük a szőnyeget. Meg összeraktam a Dadoot is.Kép
Mindjárt csinálok is egy fotót, remélem Gergő még addig nem ébred fel. Szuper lenne, ha fél nyolcig húzná, akkor fürcsi és gondolom jön majd az esti nyügi, ami jó is lenne, hogy éjszaka legyen alvás. Ahogy azt én elképzelem.Kép Remélem ez a mai jó nap nem hat ki az éjszakára!

Most megyek, lehet hogy még jövök, meg megpróbálok képet feltenni.

PuszikaKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Lino! Most már biztos, hogy a csemetéink telepatikus úton érintkeznek!Kép Tegnap akartam írni, de aztán nem jutottam géphez, hogy küldjed nyugodtan Katicát alvásórára Botondhoz, mert ő hozza a formáját, s kb. fél hétig alszik reggel. Erre éjszaka felkelt fél háromkor, szopcsizott, s így aludt fél hétig.Na mit szólsz? pedig ő ugye már hetek óta átalussza az éjszakát. Remélem Kata már visszaállt a régi kerékvágásba, s így lesz ez a fiatal úrnál is.Mivel telt a hétvége, hogy nem jöttél?Kép

Rita! Éjszaka változatlanul alszik Lili? Ez szuper!Kép A kakival nem tudom mi a problémád, Botond naponta egyszer-kétszer kakil, de van, hogy kimarad egy nap, mint ma is. Úgyhogy a négy-öt biztos nem kevés, ahogy Bori is írta.KépJa és én két kávét iszom naponta, s én is sok tejjel.Kép

Chello! Kislányotok továbbra is tündérke, annyira bájos!KépTényleg jó, hogy javultok ha lassan is. Én Botondot gyakran hasaltatom is a Dadoo elé, úgy is imádja.KépRemélem mégsem volt nyűgi napotok. Fogyás.KépKöszi a bókot a fiamról.Kép

Zsuzsa! Remélem Edina továbbra sem lázas. HOgy lehet borogatni a lábát, hogy ne legyen vizes a ruhája? KajaKép Zenehallgatás.KépKöszönjük a dicséretet.KépTe hogy vagy egyébként?

Bori! Úgy látszik ez a jóllakott kiájulásos póz a kislányoknál is menő.Kép Nem lehet, hogy Dorci is azért eszik éjszaka, mert nála is most van ez a növekedési szakasz? Vagy készülnek a babák a télre.Kép

Hajni! A te kislányod is nagyon édes.Kép Szóval üdvözölhetünk a lelkes Dadoo-zok táborában?KépÉjszaka.Kép

Orsi! Egyre büszkébb vagyok rátok, nagyon ügyik vagytok.Kép A mi altatásunk este nem éppen iskolapélda, tudom, hogy sok ellenérvet lehet rá felhozni, de nekünk ez alakult ki, ez vált be, hát így csináljuk. Azért írom le, mert Gergő is nagy "cicibolond", mint Botond, úgyhogy hátha nektek is bejön. A trükk az, hogy a drágám addig van cicin, amíg el nem alszik, úgy hogy be tudom tenni a kiságyba.Kép Ez a folyamat egy óra szokott lenni, nyolctól kilencig. Kezdődik egy hosszabb igen intenzív szopival az egyik mellből, ez kb, húsz perc. Aztán egy kis alvás, mire kiejti a szájából. Ekkor felveszem a vállamra és böfi. Erre felébred, s vissza ugyanarra a mellre. Most is szopi, kb. 5-6 perc, elalvás, böfi felébred. Ekkor már a másik cicre teszem vissza, s egy fél óra alatt, kisebb alvvásokkal azt is kiüríti. A végére pedig úgy elalszik, hogy reggel fél hétkor kel.Kép Kivéve ma, amikor fél háromkor is felkelt, ahogy Linonak írtam. Nem jöttél hét óta, remélem azért nem olyan nyűgi a bébi! Jó éjt és sok-sok álommanót nektek(is)!!!

Linda! Mi ugye ezt már leleveletük, nagyon együttérzek továbbra is! Gyere ha lelki támaszra van szükséged!!!!

Szöszi! Keresztelőélményeket én is nagyon várom!

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

Swen
Sajnos ugyanaz volt, mint tegnap, csak most kicsit hamarabb ájult ki Gergő, kb.fél-3/4 11-kor. A cicizéssel az van, hogy én is visszateszem ugyanarra a cicire, de akkor már nyűglődik és szerintem mivel még eszik megfájdul a hasa. Ma ez volt, 2x is visszatettem ugyanarra a cicire, aztán már a másikra, de teljesen roszul volt, vergődött, erőlködött!Kép Szóval nekünk még nem jön be a cici-trükk, szerintem még kicsit edződnie kell a pocijának. Mindenesetre most kíváncsi vagyok éjjel mikor fog felkelni a Drágám!

Bori
Az előző üzenetemben elfelejtettem írni, hogy cuki a kép! Érdekes, az én Karcsim is a bal vállára veszi fel Gergőt. Én meg csak a jobb vállamra tudom. Te hogy vagy ezzel? Jobb, vagy bal váll?Kép
Szép adagokat eszik a lánykád! Én nem vagyok képes méregetni a kajálásokat, pedig itt a mérleg, de nekem túl macerás.Kép Ráadásul mikor Gergő annyira követeli a cicit, akkor jár keze lába, nem is bírnám lemérni.
Az a jó ár mennyi? Rugikra értem.

Hajni
Édesek a képek! Akkor már mindenütt van Dadoo?Kép

Linda
Sajnálom, hogy ilyen nehéz Neked!Kép Csak azt tudom írni, hogy sok erőt kívánok és küldöm Neked a pozitív hullámokat! Gyere, ha tudsz!Kép Puszika!!!

Amatőr
Örülök, hogy jobb napotok volt! Én is sokszor el voltam keseredve, és a többiek mondták, hogy lesz ez jobb is és tényleg jobb lett, pedig az én Gergőm még csak 3 és fél hetes, de már most érzem. És majd még jobban alakul, ahogy idősödik, mindig ezt mondom magamnak, mikor kicsit nehezebb. Hidd el Veletek is így lesz!Kép

Na, most már húz az ágy! Fényképet megcsináltam, de már csak holnap teszem fel.

Ja, IKEA! Végül is nem mentünk, mert felhívtam és nem tudnak olyan játékról, a KIKA-t is megkerdeztem, ott sem, úgyhogy téves infó volt.

Jó éjt mindenkinek!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok lányok!
Beugrottam egy aranyért, ha már ilyen korán keltünk! Ma megyek először 3 gyerekkel oviba. Beni most zabálta tele magát, remélem ezzel kibírja míg haza nem érünk.

Zita!
Ti hol is laktok? Úgy látom felétek sem jobb az óvoda helyzet, mint itt Érden. Ritát sem vették fel.Kép Petit sem vették fel annak idején, azért jár ő is Törökbálintra. De most már oda sem vesznek fel senkit Érdről.
Mail megjött, majd küldök táblázatot!

Lányok!
Zita írta, hogy esetleg a mail címeket is betehetnénk a táblázatba. Beírhatom azt a címet mindenkinek, amiről nekem küldött e-mailt?
Aki akar még otthoni számot megadni, az is küldje el! Eddig csak Orsié, Zitáé és Zsuzsáé van meg!

Zsuzsa!
Megvoltak még a telefonszámaid! Táblázatot majd küldök, ha kész lesz.

Szöszi!
Na hogy sikerült a torta? És a keresztelő?

Melinda!
Réka nagyon édi, örülök, hogy sikerült képet felrakni.

Chello!
Örülök, hogy javultok!

Nalika!
Nagyon édes kislányod van! Linónak szerintem már jutalékot fizethetne a Cora a Dadook után! Nálatok ki viszi a nagyokat iskolába, óvodába?

Orsi!
Én is a bal vállamra szoktam rakni Benit, a jobbra nem is tudnám! Remélem jó éjszakátok volt!

Linda!
Nem tudok írni semmi vígasztalót, mail majd megy! Addig is puszi!

Mindenkinek szép napot!
Panó
panó

Az ezüst is éremKépKépKép

Jó reggelt mindenkinek,

Panó,
hogy boldogultál a kis hadsereggel oviba menet?
Az itthoni telefonszámomat átküldöm mail-en, mindenki hívjon bátranKép

Orsi,
kezdetben én is csak egyik vállamra voltam képes feltenni Dorcit, aztán ma már mindkettő bejönKép
Hű, megint jól bevásároltatok. Aztán magadra is gondolj ilyenkor, mert ha nagyon elfáradsz egy ilyen húzós naptól, akár csökkenhet is a tejcsi, ha esetleg olyan alkat lennél. Persze van, akinek meg sem kottyan, de főleg az első hetekben tessék vigyázniKép
Autóban könnyen tudsz szoptatni?
DadooKép
Rugi: én úgy emlékszem, 3e alatt vannak már normális rugik, főleg ujjatlanok vannak ilyen árban.(én ezeket szeretem a legjobban, hosszú újjú bodykkal ilyenkor, és esetle egy kis kardigánszerűséggel)

Most el, még jönnék ma...
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Itt vagyunk mi is, az immar kereszteny kisfiammal.Kép Kepeket meg nem toltottem le, majd kuldom este. Bazso nagyonm aranyos volt, keresztelot vegig aludta, az ebedet szinten, mintha nem is lett volna kisbaba velunk.Viszont a fejem tegnap delben az ebeden megfajdult es azota folyamatosan faj.Kép En migrenes fejfajos voltam mindig, de terhessegem elejen fajt igy utoljara, ezek szerint lassan visszaallunk a regi kerekvagasba.Hideg front=fejfajas. (vagy szulesKép)Vagy meg fog jonni?Akkor is fajni szokott a fejem...

PanoKép
Mindenki odaert ahova kellett? Az en mail cimemet teheted nyugodtan...Itthoni szamom sztem folosleges, mindketto nemzetkozi hivas ugyis...

chelloKép
Szerintem is alakulgattok,innentol rohamleptekkel javul a helyzet,nalunk igy volt, szoritok,hogy nalatok is...

BellanaKép
Hat,kijutott nektek, 3 het az rengeteg, de meg fogod oldani,olyan stramm csaj vagy! En a helyedben elgondolkodnek a segitsegkeresen,akar anyosektol is...persze, hacsak nem idegesit nagyon.

BoriKép
Jol lattam? 220? Ez rengeteg...es a kakival nalatok sincs gond?
NEkunk a body+ujjatlan rugi nem eleg Bazsonak,muszaj a kezeslabas ra,olyan fazos, pedig az ujjatlan rugi annyival praktikusabb,en is azt szeretem...

ZsuzsaKép
Ma irok,legalabbis igyekszem...Egyebkent van szunyog estefele, de nem tudnak bejonni, hala a szunyoghalonak...

AmatorKép
Csatlakozom Borihoz, a hozzaszolas nem rank jellemzo fogadtatas volt...Gyere gyakrabban, ez is segit sokat,en mar csak tudom!
A tatogas szerintem az ehseg jele. Legalabbis Bazso nem tatog ha nem ehes,meg a cicimnek sem... Es ha ugy ordit,hogy sem zenere,sem a hangodra,semmire nem reagal,nalunk az is az ehseg jele. Akkor megnyugtathatatlanok,egyszeruen ilyen eros bennuk a tulelesi oszton...

Na, a fiam elaludt kozben a hordozoban...At kellene tenni a kisagyba? (en tettem az aljaba egy vekony parnat,hogy kevesbe legyen kagylo...)

Juj,igen, 8 hetesen,szombaton 5900gr volt.KépEs nem kaptunk Dadoo-t ajandekba a keresztelon...Kép

szoszi+a kereszteny Kép
szoszi

swenKép
Minden erem elfogyott...Legkozelebb holnap probalkozhatsz!Kép
szoszi

Haligali,
Dorka ismét szunya, reggeli bennem, így válaszolok a tegnapiakra.

Szöszi,
(mint maiKép), Bazsó édes lehetett, hogy nem zavarta meg a ceremóniát. Egy szál Dadoo-t sem kaptatok?! Skandalum. Miket kapott a bébi? Miket szoktak ilyenkor kapni? Nálunk az ilyesmi kimaradt a családi életből, ezért nem tudom. Sokan voltatok? Szép lett a házi torta? BÓLYI TÚRÓS nem voltKép?
A kakival nálunk semmi gond! Legfeljebb az enyémmel, amióta szoptatok...
FejfájásKép
Bazsó súlya csodás. Dorka tegnap volt 5,73 kg.

Nalika,
köszönöm a képetKépKépKép Édes az a főkötőKép
DadooKép
Jó éjszakátok volt, csak így tovább! Nem lehetne nekünk is...?

Linduskám,
annyira sajnálom, hogy nem vagy túl jó kedvedben...De megértelek, csak segíteni nem tudok-nem tudunkKép De gondolok rád, az a szülésnél is megkönnyítette a dolgokat, igaz?Kép

Amatőr,
mi a kedves neved?Kép(tudod, nekem ez a mániám...)(főleg azért is, mert nem akarlak AMATŐR-nek titulálni, mert a szó megbélyegzi az embert szerintem)
4 hónap kórházban? Az szörnyű lehetett...Lelkileg megviselt? Melyik volt a szerencsés intézmény? A szülésed hogy zajlott, vagy már beszéltél róla nekünk?
A szájtátás szerintem akkor is előfordulhat, ha nem éhes, mert a legtöbb baba állandóan szopna, én így gondolomKép Pl. felényújtom az ujjamat, megfogja, és olyan erővel próbál rábukni, hogy muszáj nevetnem. Pedig előte tömte meg a hasát. de ez is gyerekfüggőKép
Az éjjeli ébresztés bejött?

Chello,
az is elég bőven, amit Noncsi eszik, csak maradjon bent...Kép

Swen,
jó az altatási módszeredKép Nálunk hasonló: fürdés után szopi, kb.15 perc, akkor elalszik, fel büfire, erre megébred, rá a másik emlőcskére, azon elcummog 5-10 percig, aztán szunya! De vannak néha kivételes esték, amikor sétafika kell még. Ja, és amikor beteszem az ágyába, és kinyitja a szemecskéit, akkor kell a cumi, és az elbódítja, ki is ejti a szájából 5 perc múlva.
Most az előbb is úgy aludt el, hogy apu járkálva elringatta bódulásig, aztán én betettem az ágyikójába, cumi a szájacskába, nézegette pár percig az állatseregletet, aztán elaludtKép

Tegnap ebéd után kirándulni mentünk Kisorosziba. Ismeri valaki azt a helyet? Én sokáig azt hittem, az a Paradicsom. Nagyon jó volt, annyira jó idő volt, hogy Dani gatyiban nyomta az ipartKép
Kép
Kép

Puszi
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok!

Szöszi! Jééé tényleg elfogyott minden érem, de azért ha nem haragszol csak bejelentkezem.Kép Egyébként fél öt óta fenn vagyok, ugyanis drága csemetém ma akkor kelt.Kép Utána voltak húsz perces alvások fél nyolcig, addig én is ágyban voltam vele, de pihenni már nem nagyon tudtam. Most meg megy a Dadoo ezerrel.KépOlyan jó már ilyen vidám sorokat olvasni tőled! Örülök, hogy minden jól sikerült, képeket várjuk! 5900gr? Húha! Az igen!Kép

Orsi! Hát igen, erre nem gondoltam, hogy pocifájós babánál nem igazán szerencsés a cicn altatás. Szewrencsére Botond csak annyit eszik, amennyi kell neki, utána már csak altató cumi van.

Panó! Odaértetek időben? Meg vissza is a következő kajára? nagyon ügyi vagy ám!Na összeraktad a Dadoo-t?

Bori! Várunk vissza! Dorka felkelt az éjszaka?

Lino! Hol vagy már?

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

Ezt gyorsan el kell újságolnom! Ilyenkor délelőtt ugye mindig el szoktunk menni sétálni, s ilyenkor Botond alszik. Na most elég borús idő volt, így úgy gondoltam, hogy a 11 órás szopi után indulunk. S lássatok csodát! Botond némi halk nyekergés után elaludt magától!!!!Kép Most olyan boldog vagyok!!!! Hiába kis ember, kis örömök!Kép

Bori! Klasszak a képek! Ti is jó kirándulós család vagytok!KépDorka is lerendezi 5-10perc alatt a szopit?! Nálunk a legrövidebb is 15-20 perc.

Egy kérdés! Szerintetek ha valaki újra menstruál az összefüggésben van a tejmennyiséggel? Úgy értem az már azt jelzi, hogy csökken? Még nem jött meg de mintha már éreznék tüneteket. Remélem ettől nem csökken a tejcsi! Lehet, hogy butaság, de nyugtassatok meg legyetek szivesek!

Amatőr! Szerintem is jobb lenne egy keresztnév, itt ugyanis mi, első gyerekes anyukák mindannyian amatőrök vagyunk.KépÉn is csak azt mondhatom, mint a többiek. Gyere közénk bátran és kérdezz nyugodtan, még ha szerinted butaság is, mert olyan jó, amikor mások megnyugtatnak ezekben a semmiségnek tűnő kérdésekben, mert én is tudom rágni magam ilyeneken. Lásd a fenti kérdést. Valahol olvastam, hogy a pici babák az arcukon való érintésre rögtön tátják a szájukat, pedig nem biztos, hogy éhesek. Meg ők még mindent a szájukkal érzékelnek, ezért vesznek a szájukban mindent később. Úgyhogy nem biztos hogy éhes a kicsi, ha ezt csinálja.Kép A sírással kapcsolatban néha én is kételkedtem benne, hogy normálisan hall-e a babám, mivel még nem fordul a hang irányába, meg ő nagyon szereti a zajokat, s fel sem veszi, ha motoznak, beszélnek körülötte. De mára már a hangomra mosolyog, vagy ha olyanokat hall, ami számára érdekes, akkor szájtátva figyel. Pl. ha fütyülök neki, vagy ha hirtelen furcsa zajt hall. Ha pedig éhes, vagy nálunk például ha nagyon fáradt és nem bír aludni, akkor is úgy tud sírni, hogy se lát se hall. Olyankor általában a karomban ringatom, hogy legalább érezze, hogy ott vagyok neki, mégha nem is sikerül azonnal megnyugtatni. Viszont ilyenkor azt vettem észre, hogyha halkan énekelek neki, előbb-utóbb az ordítása is lecsendesül.

Még egy kérdés. A ti babáitok is nyáladzik már? Botond ezerrel.Kép

Süncsi! Hazaértetek? Gyere, mesélj!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

BoriKép
Nem tudom miket szoktak (van ahol aranyat,stb),mi azt veszunk egymasnak ami tetszik,meg amire szukseg van, Bazso a kovetkezoket kapta: Orias maci, ikeas jatektarto, fa falilampa, fali ora (ezeket nem engedtek nekunk megvenni, emlekszel?Kép),nevevel himzett torolkozo (wellnessKép), ruhacskak,stb...A kevesbe kreativaktol (ferjem csaladja) penzt kaptunk, hogy vegyunk valamit, amit szeretnenk neki.

Gyumolcs tortaja volt+habos suti.A tortat bevontuk csokival es rairtam a nevet(megjegyzem, ettem mar jobb tortat is, hiaba az ember ne probaljon uj receptet fontos esemeny elott).20-an falatoztunk az ebeden, csak a szuk csalad, mi ennyien vagyunk Kép a testverek+szulok+nagyszulok.

swenKép
Nalunk is ronda az ido, ugyanazt probaljuk, amit Ti, szerintem Balazs is elaludt mar (mindjart besurranok megnezni, de valoszinu, mert csend van)...Kivancsi vagyok tart-e 2 orat,mint a kiskocsiban odakinnt...Remelem legalabb d.u-ra kiderul es akkor mehetunk, mert egesz nap bennt nem tudom hogy viseli...Bazso nem nyaladzik.

szoszi
szoszi

Szöszi!

Botond csak fél órát aludt.Kép Most viszont csodaszépen süt a anp, úgyhogy indulunk!Kép Küldök arra is jó időt, bár lehet, hogy Bazsó olyan ügyi, hogy ő otthon is alukál jó sokat!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Sziasztok!

A nevem Hajni, csak ez a név itt már foglalt volt. Az éjszakai ébresztés: totális csőd. Fel se ébredt :-) Csak nyekerget, mondván: Anya, hagyjál már aludni :-)
De tegnap este 8 kor evett utoljára (egyébként 7-kor szokott) és képzeljétek 1/4 4-ig aludtunk. Utánna kaja, fél óra és már aludt is 7-ig. Hiába, no, rendes gyerek ez.
Aztán fennt volt 11-ig, most meg teljesen kidőlt. Remélem :-)
A szülés: császáros voltam, 36. héten, mert már a doki szerint nem volt mire várni, úgyhogy szegénykém mindössze 2550 g, és 50 cm volt. Most 58 cm és 4 kg, holnap lesz 8 hetes.
A terhesség alatt elnyomta az egyik vesémet, ami kitágult, vagy mi és begyulladt, kaptam egy belső katétert, ami nem látszott, csak éppen minden pisilés iszonyúan fájt. Ez ment a 20. héttől. Aztán epepangásom lett, iszonyat rossz májfunkciókkal, és akkor már nem is engedtek többet haza, néha hétvégre kiengedtek nem hivatalosan, de annyi. Megérte, persze, de iszonyú rossz volt, a végén már elég hisztis voltam :-)
Azóta már rendbe jöttem valamennyire, katétert kivették, vesém működik, epém néha görcsöl, de ennyi már belefér.
A császár is elég fura volt, egyik nap mondta a doki, hogy na, elég nagy már ez a gyerek, holnap műtét. Fél óra ha volt az egész, de fura volt, mert éreztem mindent, csak persze nem fájt.
Utánna bezzeg...
Na de, túl vagyunk rajta, és kezdem úgy érezni, hogy értem ezt a kis törpét. Tegnap tűnt úgy először, hogy tényleg meg tudom különböztetni a sírásait.
Csak belejövök, remélem. Bár szoktam neki mondani, hogy bocs kicsim, első gyerek vagy, ezen túl kell esned :-)

Puszi mindenkinek
Amatőr

Sziasztok!

Régen nem jelentkeztem, látom a babák szépen nônek, gyönyör?ek a képek!!!! Kép öröm nézni ôket! Kép

Nálunk sajnos 2 hete beteg lett a nagyobbik lányom, így miatta felborult a napirendünk, miatta alig aludtunk, szegény kisebbikkel alig foglalkoztam, csak szopi-pelenkázás-fürdetés... Kép Most már jól van Dorka, így végre babázhatok egy kicist többet!
Emma 7 hetesen 5 kiló!!!!! Kép Van, mikor átalussza az éjszakát, elég nyugodt, rendes igazi második baba! Kép Sokat mosolyog, végre lesz a családban egy optimista is!!!!! Kép
Dorka féltékenysége a betegséggel együtt felerôsödött, nagyon szenvedtünk a hisztiktôl, most kezd már csillapodni ez is... Nem gondoltam volna, hogy a fétlékenység lesz a legnagyobb problémánk a kétgyerekességgel Kép Férjem nem is akar harmadikat Kép

Még kontrollon nem voltam, nem tudtam hova menjek, most végre döntöttem, de 2 hét múlvára kaptam idôpontot Kép
Szerintetek már úszhatok (semmi vérzés, se folyás, minden rendben van szerintem) ?

Ha van tali, akkor írnátok róla nekem is: zsuzsi17@hotmail.com címemre. Köszi!!!!

ime egy kép a lányokról:
Kép

Mindenkinek kellemes napot!

Üdv: Zsuzsi
zsu26

sziasztok!

2 napja nagyon fáj a fejem, így csak röviden irogatok. Bocs Kép

Bori:
mérleg: én is van, hogy meglepődöm... Főleg magamon, nem is a gyereken Kép
Akkor neked is vannak emlékeid szept. 11-ről...
képek Kép Kirándulás Kép

Bellana: nincs mit mondanom... Sajnállak, de szívből! Kép
De te egy klassz, stram csajszi vagy, így túl lesztek ezen is. Remélem Anyós néha segít, még ha nehezen is jössz ki vele. Legalább Danit kösse le néha...
Várunk vissza Kép

Chello: jó a huzatja Noéminek Kép
Akkor már nyomon vagytok, majd választotok valami jót (fűtés)!

Orsi: Edina is nagyokat szunyál mindig a kocsiban. A monoton zaj megnyugtatja őket Kép
Mi a helyzet lámpa ügyben? Használod még?

Swen: Boti és Kata Kép Lassan házasodhatnak, annyira egyformák Kép
Létezik olyan gél (gyógyszertár), amit beteszel a sima, vagy a mélyhűtőbe, és avval lehet nagyon jól borogatni, mert az száraz hideg. Amúgy nekünk felnőtteknek is jó Kép (sportsérülés, fog, égési sebek,...)
Én? Most ramatyul a fejem miatt, amúgy fáradtan, de vagyogatok.
Alvás Kép

Panó: hogy sikerült az ovitúra???
Várom a táblázatot!

Szöszi: nekem is fáj már egy ideje, és most 2 napja nagyon! És az időjárásra fogom... Kép
Gratula a kereszteléshez. Kép
Bazsó súlya sem semmi! Edina sem volt sokkal nagyobb akkortájt!

Amatőr: akkor nektek is kijutott! Üdv köztünk! Szépen fejlődik a babátok. Kép

Zsuzsi: lényeg, már jól vagytok. Akkor ti is 2 lányosok lesztek, mint mi Kép
Féltékenység: majd idővel javul!

Süncsi: hiányzol!
Meg Maci, Anikó, Vali, Lino, Mariann, Mucska, Zita, Rita, finn részleg, egri duó és Jerry is!!!

Húúú, nem is hiszem el, végeztem!

Zsuzsa
zerko

Sziasztok dragasagaim.

Picit belekukkantottam az irasok, es latom mindenki tobbe-kevesbe jol vanKép. Erre is ez mondhato el. Lucas remekul van, Laura meg mindig feltekeny, de mar sokat javult a helyzetKép.
Sajnos azoban sokat vagyunk egyedul, apa altalaban 7 korul er haza, es Aginak minden du. edzese vagy mas programja van.
Nalunk is alakuloban a dolgok, vagy legalabbis remelem, marcsak azert is, hogy tobbet johessek. Baba nem jo alvo 2x 40 perc es egy 2 oras alvas szerecses esetben, de ekozben is legalabb 5-szor vissza kell altatni. Este kb 3-4 orat kell lutyuzni a sejhajat mire hajlando elaludni, nem sir sot, neha elszunnyad es ilyenkor visszateszem a kisagyba, aholis totalisan felebred.
Tovabb nem utatlak benneteket.
Millio puszi a babaknak es mamaknak, minden gyermek gyonyoruKép.
Ildiko
salla

Sziasztok!

Szöszi: örülök, hogy jól sikerült a keresztelő! Képeket várjuk majd! Kép Fejfájás Kép Balázs súlya Kép

Bellana: sok puszi és kitartás! Kép

Anikó: mi van már veletek?

Orsi: dadoo Kép Vásárlási túra Kép Na látod, most már milyen jól belejöttetek!

Swen: Kata ma visszatért a fél 7 utáni keléshez, de őszintén szólva ez rosszabb. Nálunk mind a három gyerek alszik fél 9re, és ha ő felébredt 5kor, akkor visszaaludt még fél 9-9ig, és egy csomó mindent meg tudtam csinálni, így meg tiszta nyügi mire sétálni megyünk, alszik max 20 percet a babakocsiban, én meg semmire sem jutok. De hát azt mégse várhatom, hogy este fél9ől reggel fél9ig aludjon egybe Kép Remélem Botond is visszatér a régi kerékvágásba!!! Képzeld Kata olyan aranyos amikor a hasát puszilgatjuk meg a nyakát, hogy hangosan rötyög meg kacag Kép Kép Kép Hétvégén meg kihasználtuk a jó időt, és szinte nem is voltunk itthon, kirándultunk, bográcsoztunk, ilyesmi. Kata egyébként 5 perc alatt lerendezi már a cicizést, csak az esti maradt meg hosszabbnak, az 15-20 perc. Ügyes az elalvással Botond Kép Mensi-tej: állítólag az íze változhat meg közben a tejnek

Bori: Kisoroszi Kép Tegnap tényleg szép idő volt, mi Szentendrén voltunk Panóékkal, és a gyerekek is nagyon élvezték (+apák a borfesztivált Kép). Lecsó Kép Katánál semmi kajára nem fedezek fel hasfájást szerencsére.

Zsuzsa: fejfájás Kép Nektek hányra kell beérni az oviba? Csak mert írtad , hogy a lányok 8ig alszanak. Nekünk fél 10ig.

Zsuzsi: kép nagyon aranyos Kép Remélem most egy ideig nem lesztek betegek!

Ildikó: Nóra is még féltékeny, vannak érdekes dolgai amiket csak nekem tartogat Kép Örülök, hogy jól vagytok Kép Az esti altatás elég fárasztó lehet!

Nalika/Hajni: nagyon aranyos a kislányod! Éjszaka Kép Dadoo Kép

Amatőr/Hajni: lehet hogy írtad csak nem olvastam, de hogy hívják a babádat? Nem lehetett könnyű a kórházban! De nagyon szépen fejlődik a babád! Kép

Rita: éjszaka Kép A 4-5 kaki egyáltalán nem kevés! Lassan egyre kevesebb lesz.

Chello: Noémi továbbra is szép kislány Kép Örülök, hogy már nem fáj annyit a hasa! Akkor most nem is kell kórházba mennetek?

Szilvi
lino

Süncsi: hazaértetek már? Remélem minden nagyon jól sikerült!!! Kép

Szilvi
lino

Jöttem ide irogatni, hogy ne halljam annyira a sírást, de már teljesen kimerült szegény csak nem tud elaludni. Most rendesen utálom magam, de így megússzuk max. 5 perc alatt, és utánna nyugodtan alszik. Egyébként Bálintnak hívják,megpróbáltam képet szerkeszteni ide róla, de valahogy nem sikerült.

Most volt itt az egyik nagymama és teljesen el volt ájulva, hogy mekkora lett ez a gyerkőc. Hát, mit mondjak, vigyorogtam a büszkeségtől.

Most ennyi, mert figyelem a lurkót, hogy mit művel.
Amatőr

Sziasztok!

Hetvegen egy kicsit eltuntem, de suru programjaink voltak. Lilinek szombaton csa 2x volt kakija, amitol jol megijedtem, mert eddig 5-6-ot termelt naponta. Bar tegnap mar jobb volt a helyzet, 4 volt. Kép
Ma azert elmentem a vedonohoz a reggeli kakival es mindent rendben talaltak. Lili szervezete valtozik, lehet, hogy most mar kevesebb kakija lesz naponta. De a napi 2x kaki is tekjesen termeszetes. Ugyhogy megnyugodtam.

Anita: hat igen, a napi tobbszori kakilas utan nem voltam boldog, hogy nincsen annyi kaki, de most mar a vedono megnyugtatott. Kép A kep nagyon tunderi. Dorka egy kicsit hasonlit Lilire, nem? Kép

Swen: majdnem minden ejszaka ugyanaz mostmar. Tegnap este is 8.30 korul elaludt es csak 4.30-kor kelt, de utana is visszaaludt reggel 8-ig. Kép
A vedonom is mondta, hogy a tejeskave nem lehet az oka. Most ilyen idoszaka van Lilinek. Amugy tobbet is eszik most. Ezert estenkent elalvas elott kicsit faj a pocija, de nem veszes, majd elmulik.

Orsi: Lili is ugyanazt csinalja mostanaban mint Gergo az esti szopizasnal. Szopizik, majd kb. 10 perc mulva, eéengedi a cicit es uvolt, meg rugkapal. Ilyenkor felultetem es ha keri adom a cumit. Ez lathatoan jol esik neki, megnyugszik. Egy par percig ul az olemben, elofordul, hogy ilyenkor jo nagyokat rotyizik, de utana visszateszem cicire, mar nem uvolt es elalszik.
Ha nem hasfajos, ugyanugy alszik el, mint Anita Dorkaja.
A Dadoo meg korai Gergonek Kép Lilit is kb. masfel honaposan kezdte erdekelni.

Pano: ezt nem ertem, hogy miert nem veszik fel a gyerekeket. Nem kotelesek?

Szoszi: gratula a keresztelohoz. Mi nekunk meg 2 hetunk van hatra. Kép Balazs sulya gyonyoru! Kép

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Dani aludt délután, most minimaxozik, Tesó alszik én meg gyorsan felteszek pár képet.
Mindenkinek köszi az együttérző sorokat és a drukkot! Kép
Majd a pancsi és az altatás lesz izgi. Kép
Sajna csak holnap este tudom meg, hogy Ádi rendben odaért... Kép

És akkor a képek:

Dani a búcsúban:

Kép

Kép

És Tesó:

Kép

Puszi:
Linda
bellana

Sziasztok!
Elnézést,hogy ilyennel tolakodom,de a barátnöm miatt(Linda)néha beleolvasok az írásaitokba.
Szóval láttam,hogy van aki használ Bioptron lámpát.
Nekem van egy eladó onnan ,hogy kell valakinek attól ketyeg a jótálás,mert nincs kihozva,csak rajtam maradt.Az ára 230.000 ezer helyett 180ezer.Nem a kicsi,hanem a közepes méret.
MártiKép
pkismarti

Sziasztok,
most csak annyit, Anikó telefonált, minden rendben velük, Bencus kezd hosszabb időket hagyni két szopi között, éjszaka pedig néha már 3-4 órát is kibír cici nélkülKépKépKép
Ma találkoztak Nalikával, Dadoo-t cseréltekKép

Pusza, most aztán istenesen rövid voltam...
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok Mamik!
Remélem mindenki jól van, sajnos nem tudtalak olvasni benneteket, mert az én Benőkém már harmadik napja beteg. Tök náthás és tüsszög nagyokat.
Beindítottam az orrszívás akciót, úgy látszik működik a dolog. Nagyon nyügik vagyunk, szinte 2 óránként enni akar, vagy csak cicizik.

Már 4530 g a babám! Nagyon örülök neki.

Látom van egy új csatlakozó mamink is - és ő is HAJNI! Üdv közöttünk.

puszi nektek- most balra el! Bencém már nyöszörög.

Maci
maci2

MaciKép
Jobbulast!!! Mihamarabb...

Csak azert ugrottam be, mert aludni meg nem terhetek(minek is, elvegre 2-ig sok ido vanKép).Bazso elaludt, de mi vizvezetekszerelunk, azaz aztatjuk a szomszedokat.Mar a foldszintet is (mi a 3.-on lakunkKép).Szoval eltort vmi cso a falban, most jar Laci a vizvezetekszerelovel ejnek evadjan kitalalni, hogy nalunk kell-e torni vagy a 4.-en...
Ha faltoros napunk lesz holnap, akkor nem jovok!

Aludjatok jol (helyettem isKép)!
szoszi
szoszi

Eljen a panel!!!
szoszi

SziasztokKép

Ma szuper éjszakánk volt, Réka negyed 3h-kor kelt legelőször (esti kaja negyed 10h-kor volt, eddig mindig éjfélkor vagy 1h-kor felkelt), utána pedig negyed 7h-kor. Amikor ránéztem az órára azt hittem rosszul látok.Kép De szerintem ez csak egyedi eset volt, de örülnék ha nem így lenne. A kis drágám ma rátalált a kezecskéjére és lelkesen szopizza vigasztalásképpen. Próbál "beszélgetni", nagyon édes hangocskák tudják elhagyni a száját.

MaciKép Szépen hizogattok ti isKép NáthaKép Hol sikerült megfáznotok? Rékának is folyamatosan szívjuk az orrát, a doki megvizsgálta és azt mondta nem beteg, hanem nagyon szűk az orrjárata és könnyen eldugul neki, így orrcseppet is be kell vetni néha.

Csajok! A ti babátok se szereti a sapkát? Réka nagyon tud ordítani, ha rákerül a sapka, igaz utána megnyugtatom és akkor elhallgatKép

Képzeljétek, tegnap este már be kellett izzítanunk a kazánt, mert 19 fok volt bentKép A picikém ugyanolyan fázós, mint én, de legalább ennyi előnye is van a kertesháznak. Ma este még sétáltunk egyet és láttam, hogy más is befűtött már. Mondjuk nekünk most nem kellett, mert 23 fok van.

Melinda
Bnm

Szöszi

CsőtörésKép Hát akkor kitartást, remélem nem kell sokáig éjszakáznotok!

ZsuzsiKép
Aranyosak a leányzók! A lényeg, hogy meggyógyultatok és a pici nem kapta el!

ZsuzsaKép
FejfájásKép Ilyen össze-vissza időben nem is csodálom. Én nem vagyok egy fejfájós tipus, de mostanában nekem is szokott. Ma is mi volt? Napközben vagy 26-28 fok holnap reggelre meg 5 fok. Nem is nagy a hőingadozás!!Kép

AnitaboriKép
KirándulásKép Jók a képek nagyon!

Na megyek zuhanyozni aztán elteszem magamat holnapra (vagyis éjfélig). Megpróbálok Szöszi helyett is aludni egy kicsit.Kép

Melinda
Bnm

Sziasztok!

Megpróbálok valami érmet elcsípni...Kép

Amatőr/Hajni! Én ezt a felébresztős módszert nem alkalmaznám, bár látom neked sem jött be. Ha éjszaka mindig költöd szerintem sosem tanulja meg, hogy átaludja az éjszakát. De ez csak az én véleményem.Kép Egyébként hogy döntöttél kajamennyiség ügyében? Mennyit adsz neki? Terhességed, kórházKép Hát nem tudom milyen dokid volt, meg mi volt az oka, de a 36. héten megcsászározni, hogy egy két és fél kilós baba már elég nagy...nem tudom mennyire volt indokolt:Kép De a lényeg, hogy most már jól vagytok mind a ketten.Kép

Zsuzsi! Nagyon szépek a lányaid!Kép Úgy látom a fotó kedvéért azért Dorka is felhagyott a féltékenységgel.BetegségKép Nem is írtad még, hogy te is három gyerekes anyuka akarsz lenni...vagy én nem emlékszem.KépIdővel majd csak javul a helyzet Dorkával is.Mosolygás.Kép

Zsuzsa! FejfájásKép Remélem nem leszel beteg! Piehnés, pihenés, pihenés!

Ildikó! Tudod, hogy sosem untatsz bennünket! Szóval Lucas is kézi baba?KépKépKitartást és sok erőt kívánok!Kép

Lino! Hát anyának már semmi sem jó: Ha alszik az a baj, ha nem akkor meg az.Kép Na Botond még nem rendeződött, ma négykor keltKép Akkor odavettem magunkhoz, de úgy alszik, mint a sajtkukac, annyit izeg-mozog, hogy nem sokat pihentem mellette. Most bezzeg szunyál mozdulatlanul, hogy felkeltem mellőle.KépKis kéjenc ez a csaj!Kép Egyébként Botond is szereti nagyon ha simizzük.KépDe a menzi miatt csökken a tej mennyisége??? Még nem jött meg szerencsére...

Rita! Jó hogy Lilivel minden oké! Éjszakai alvással nagyon ügyes.Kép

Linda! Gyerkőid nagyon helyeses továbbra is! Szerintem is vedd igénybe anyóst, legalább Danit kifárasztani!Vigyázz magadra (is)!!! Sok puszi!Kép

HajniMaci! Jobbulást a kicsinek!!!!

Szöszi! Na mi volt az éjszaka? Remélem tudtak valamit csinálni és tudsz ma jönni!Kép

Melinda! Akkor Réka is egyre ügyesebb! ÉjszakaKép Remélem a mai is ilyen volt. A főtésen én is erősn gondolkodom.

Szép napot mindenkinek!

Zita! Rég voltál már te is!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Na, meg egyszer...

swenKép
Ezennel vissza van veve az erem, mert reggel hamarabb irtam mint Te, el is kuldtem, most meg nincs sehol! Ezustot kaptal, vedd tudomasul!Kép
Bazso tegnap itthon is kialudta a 2 orat!

BnmKép
Milyen volt az ejszaka?Hogy ebredt Reka? Aki amugy csodaszep, ha a multkor nem emlitettem volna...

Tobb jo hirem is van:
1.-Nem nalunk van eltorve a cso, hanem a 4.-en!!!Huh!

2.-Bazso az ejjel fel4-kor kelt,aztan visszaaludt, ahogy szokott.Szoval egyszeri keles ejszaka...barcsak igy maradna! Ki ebred meg fel 4-kor? Talan RitaKép Lilije?

Most visszaszunnyadt a kisfiam, megyek fozni!

Szepen sut a nap, mindenkinek hasonlo jokedvet kivanok mara!
szoszi, aki nem aztatKép
szoszi

Sziasztok! Bronz???

Nálunk jó hír, hogy nem fáj a fejem, és rossz: Edina beállt Lino Katája, Swen Brotondja, és Anita Dorkája mögé, és éjjel jelentkezett enni! Hajnali 1/4 4-kor, pedig este evett rendesen! Kép
Én meg nem tudtam utána elaludni kül. okok miatt, így most hulla vagyok!

Szöszi: jó hírek Kép Alvás Kép

Swen: igyekszem pihenni, de 2 gyerek mellett nehéz! Kép

BNM: éjszaka Kép
Igen, nagy a hőingadozás, és sok a front! Kép Én eddig is fejfájós voltam sajna. Kép
Sapka: Edinának sem a kedvence, de nem sír! Ha nem kell, én nem kötöm be! Úgy jobban viseli!

Bellana: képek Kép Látom, felnősz a feladathoz! Kép

Anita: köszi a híreket! Nálatok is minden oké? Ovival rendben minden?

Salla: ne maradozz ám el! Soraya így is lazít! Kép

Lino: 8-kor van kelés, és 1/2 9-kor indulás! De az ovi 3 perc sincs! János 9-re jár melózni, ami 10 perces séta, és alőtte viszi be.

Maci: gyógyuljatok! Mivel szívod az orrát? Csepegtetsz is neki?
Húhha!!! Néztem ezt a hízást! Hát nem semmi! Ő sem éhezik akkor! HA így folytatjátok, Edina és Andriska babérjaira törtök Lindáékkal együtt!

Szép napot mindenkinek! Ma meleg, napos időt mondanak, és melegfrontot!

ZSuzsa
zerko

És egy vicc:

Egy fickó papagájt kapott születésnapjára. A papagáj teljesen kifejlett példány volt, rossz magatartással és mocskos szókinccsel. Emberünk megpróbálta megváltoztatni, szép szavakat használt, jó példát mutatott, de nem ért vele semmit.
Végül elvesztette türelmét, ráüvöltött a madárra, mire az visszakiabált. Rázni kezdte a madarat, de az még mocskosabban rikácsolt. Emberünk végső kétségbeesésében a mélyhűtőbe zárta a papagájt. A madár pár percig magán kívül tombolt, majd hirtelen elhallgatott. A fickó megrémült, hogy baja esett, ezért gyorsan kikapta a mélyhűtőből. A papagáj halkan megszólalt:
"Csúnyán viselkedtem, megbántottalak a ronda beszédemmel, többet nem leszek ilyen. Esedezem a bocsánatodért."
A fickó teljesen meghökkent, majd a papagáj folytatta:
"És megtudhatnám esetleg, mit vétett a csirke?"

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
zerko

Sziasztok!

Tényleg régen voltam, és most is csak egy rövidkére futja, majd kicsit később jövök hosszabban is.

Swen! A menstruációs kérdésedre tudok válaszolni, de nem saját a tapasztalat (Most már 4,5 éve, hogy nem ismerem ezt az érzést. Kép ). Kétféle gyerek van ez ügyben, legalábbis az ismerettségi körömben. Az egyik verzió, aki fel sem veszi, hogy anyuka szervezete dolgozik ezerrel és megváltozik kicsit a tej íze, szopizik annak rendje és módja szerint, mint előtte. A másik verzió, aki igenis érzékenyen reagál, nem igazán akar szopizni, ettől picit csökkenhet is a tejcsi, de aztán egy-két nap múlva minden visszaáll a rendes kerékvágásba, és megy tovább az élet ugyanúgy. És most egy kicsit másolok neked erről a témáról.
<font color="119911"><font size="-2">Jóval gyakoribb, hogy az anya úgy érzi, csökken a teje a menstruáció előtti héten. Ez rendszerint nem okoz nagyobb fennakadást. Talán segít áthidalni ezeket a napokat, ha gyakrabban tesszük mellre a babát. Amikor a vérzés elkezdődik, a tejmennyiség is visszaáll az eredeti szintre. Ha viszont a szűkebb napokon pótlást kezdünk adni a babának, a tejmennyiség még jobban csökkenni fog, s a vérzés kezdete után is hosszabb ideig fog tartani, amíg visszaáll a szükséges mennyiség. Ezért jobb pótlás nélkül átvészelni ezt az időszakot.

Azoknál a nőknél, akiknél korábban is jellemző volt a premenstruális szindróma jelentkezése (fejfájás, migrén, mellérzékenység, aluszékonyság, ödéma) a szoptatási időszakban visszatérő menstruáció előtt is számíthat a kellemetlen tünetekre. A szoptatás szempontjából a mellérzékenység a legkellemetlenebb, hiszen ilyenkor zavaró és fájdalmas, ha a baba sokáig cumizgat a mellbimbón. A vérzés kezdetén szerencsére ez a kellemetlen tünet is elmúlik, ezért csak azt a pár napot kell valahogy átvészelni, és átmenetileg korlátozni a komfortszopást. Más gyógymód nem nagyon létezik erre a problémára.</font></font>

A rövidből hosszú lett. Később jövök még.

Zsuzsa! Szeretem az ilyen vicceket.

Üdv:

Zita
pzita

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?