Új privát üzeneted érkezett!

Hat elhiszem, hogy ugy kellett fellocsolni. Azt gondolom, egy 4d-s gep sokkal profibb, mint egy 2 d-s. En a helyedben mar mennek rogton, de persze nem ugy van azert. Nem is tudom mit mondjak...nalunk a 16 heten mondtak meg tutira. Szohoz sem jutok... :shock: :shock: :shock:
A jovo het elejere szerintem kerj egy idopontot, de ne oda ahol penteken voltal. :lol:
pocaklako

Irgum-burgum vicces egy kis ficko Botika. Ketsegek kozt tart mindenkit, szerintem akkoris kisfiu. Mondhat barki barmit.
pocaklako

Pocak
az lesz... muszáj lesz elmennem, mert különben kattog az agyam össze vissza. Jövő hét pénteken 16+6 leszünk, addígra már csak látni fogják nem??? Teljesen kiakadtam... Most is a kisördög, hogy hááát 4D is elsőnek kislányt mondtak, de utána láttam a fütyit, láttam....
fűűű teljesen kész vagyok.... :roll: :roll: mi van, ha csak a köldökzsínór volt... :roll: :oops: ááááááááááááááááááááááááá
Vendég

Suliból itthon, már megittam a fincsi kakaómat, és hozzá banánt ettem.

Pocak!
Hu, az tényleg sok pisilés! :shock:

edi!
Micsoda????? Mégis kislány lenne??? Juj, és tuti rögtön bejelentkeztem volna ilyen hír hallatán ujra 4D-re..... megőrjítene a "tudatlanság".

Jaj, annyira elégedett vagyok a hajammal végre!!!! :) Remélem sokáig igy is marad, de most nagyon tetszik ez a szín!

d.dodó

Sziasztok!

Antekrit: örülök, hogy benéztél, és adrukk a következő hónapra, vagy decemberre, amit jobban szeretnél ;)

Ganami: Zalánnal én is Mnapelt használtam az elején, most meg tök vegyesen, van egy csomó féle. A www.mamami.hu fórumán tudsz tájékozódni mosható pelus ügyben :) A kicsivel én az elején prefoldozni fogk (Bambino Mio és Eco Earth) aztán meg bambusz pelusozni. Zalán is lassabban indult be mozgás ügyileg, de ennek semmi köze nem volt a mosható pelushoz, nem egy olyan mosható pelusos baba van, aki sokkal gyorsabb mint az átlag.

Zsani: én cicim is most kezd érzékeny lenni. :?

Edi: gratula a nagy bevásárláshoz, jól néz ki a babakocsi! És az ágy is nagyon tetszik!

Meme: örülök, hogy végre erre tévedtél :D Tök jó, hogy már érzed a mocorgást, és nagyon drukkolok párodnak holnapra!

Bibar: remélem minden rendben volt az UH-n :D

Niki: örülök, hogy minden rendben az AFPvel :D

Emi: én lányom eleinte mózeskosárban fog aludni, mellettem. Bölcsőn gondolkoztam, de nem lesz rá keret :(

Barbuss: én fiamon születése óta mosható van, nem zavarja ;) Valószinűleg ha 1 éves korában kezdtük volna, és a kisebb csomagot szokná meg, akkor zavarná, de igy nem érdekli :)

Freyja: én AFP előtt mentem néhány nappal 4Dre. Parádat nagyon megértem, én az első terhességgel nem mertem az elején vásárolni (aztán félidőtől belelendöltem). Most a másodikkal nem nagyon kell venni semmit.

Emma: én ezt a babát valahogy hosszú sötét hajjal látom mindig magam előtt már egész picinek is, kiváncsi leszek bejön-e. A fiam újszülöttnek szőkés volt, majd sokáig kopaszmanó, most meg szőkés megint csak.

Külön szoba: nálunk Zalán kb 7 hónapos koráig egy szobában aludt velünk, illetve az első néhány hónapban sokszor mellettünk ragadt éjszakai szopi közben is. Aztán 7 hónaposan kibulizta magának a külön szobát, egyszerűen nem tudott tőlünk aludni, én is mocorgós vagyok, párom is, ő meg mindenre felkelt. Az éjszakát külön szobától függetlenül se alussza át, de ő ilyen tipus, igy jártunk :) Kistesó is az első néhány hónapot várhatóan mellettünk tölti aztán meglátjuk.

Niki: ne haragudj, de marha könnyű az anyák lustaságára fogni, főleg egyszem jól alvó gyerek anyukájaként.
Megjegyzem az első szülésem előtt én is igy álltam hozzá. Aztán kaptam egy borzalmasan rosszul alvó újszülöttet, és igen biza bealudtam a szopiba, nem is egyszer. Ha felébredtem visszatettem az ágyába, aztán ennyi. A mai napig sokszor kel, én biza két kezemet öszetenném, ha hajnalban hajlandó lenne köztünk elaludni, és nem nekem kéne 3tól kezdve fél óránként-óránként átmászkálni hozzá a külön szobájába. Majd hullaként létezni egy héten 3-4 napot, és gyomorgörccsel lefeküdni este, hogy ma hány órát alhatok egyben. És igen én pofátlan lusta dög altatnám hajnaltól magunk között a másfél évest, csak azért, hogy ne egyszer 3 órát alhassak egyben, hanem mondjuk 2-3szor.
Aki soha nem próbálta, az elképzelni nem tudja, hogy milyen az, amikor 16 hónapja max 5 órát alszol egyben, és az már jó! Az átlag az a 3. És tök mindegy, hogy csak hasra kell forditani, be kell takarni, ahhoz is nekem kell felkelni, egy éjszaka sokszor.
Ja, orditani hagyás nem jött be, néhányszor megpróbálkoztunk vele, soha többet, csak mielőtt valaki javasolná.
Mindemellett a mai napig a párom mellett alszom, és soha szóba nem került, hogy ő költözzön ki a hálóból, nem is hagynám.

Bocsika mindenkitől a kifakadásért, de a végletekre ugrok. Nincs egyen megoldás, ami egyik családnak bejön a másiknak egyáltalán nem biztos. Engem nem zavar, hogy ki hogy csinálja, hiszen mindenkinek saját maga számára kell megtalálni a jó megoldást. van akinek a külön szoba a jó, én speciel nem értek vele egyet néhány hetes kortól. De attól még elhiszem, hogy másnak igy jó.

Dodó: rókakomát sajnálom!

Mai program az, hogy pihizek, mert nagyon pocsék éjszakánk volt, igy ma minimál üzemmódra helyeztem magam. És elfogyott a csokim, pedig úgy szeretnék csokit enni :(:(

Kép

Kép

Kép
fókamóka

edi!
18 hetesen tuti érdemes.....

d.dodó

Edi: nezz szet a neten, melyik az a kozpont ahol nagyon profi gep. En nem varnek jovo pentekig. Hetfo-kedden mar mehetnel szerintem. Szolj, hogy hogy dontottel idopont vegett, kivancsi vagyok.
pocaklako

Edi: csak nem növesztette Boti vissza a fütyijét :shock: :shock: :shock:
Én is ezért "félek" kicsit a jövő heti UHtól, remélem a mi Csengénk nem növesztett fütyit. Persze akkor is imádni fogjuk, de annyira beleéltem magam abba, hogy lány :)

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Na belevetem magam akkor.... azt mondod másik helyre menjek??? na lássuk.... már kukkolom is :D:D:D
Vendég

edi!
Brendonban is van 4D! Vagy ott voltál??

d.dodó

Szerintem igen, masik helyre. Meg a noci ugy erezne, hogy ot kerdojelezed meg. Egy olyan helyre mennek, ahol meg nem voltal, nem is kell tudniuk, hogy mar mondtak ra kisfiut es kislanyt is.

Fokamoka: hogy vagy? Miert novesztett volna Csenged futyit??? Persze, hogy kislany es kesz. Emelygeseid, remelem megszuntek.
pocaklako

Megjöttem a fogorvostól. Vegyes érzésekkel :? Nagyon profi a nőci, szépen is dolgozik, baromira szimpi mert mindent elmagyaráz, hogy miért. A gond, hogy az összes eddigi tömésemet ki kell cserélni meg romlanak alatta a fogaim :( És még egy korona is kell... Éreztem, hogy gond van, mert érzékenyebbek a fogaim, de betudtam a terhességnek :? Alul én is láttam, hogy egyet cserélni kell, meg egy kilyukadt, de nem gondoltam, hogy ennyire gáz a fenti rész is :cry: pedig alapvetően nem rosszak a fogaim... De ez így egyben tisztítással mindennel 116e lesz :shock: :shock: :shock:

Edi, sajna a háziorvos nem adhat beutalót AFP-re :?

Niki, nagyon egyetértünk :wink:

Bibar, megy a drukk!!! :D Igen igyen, legyen tali!! :D

Poci, ezen a hány órásin jót röhögtem :lol:

Antekirt, jó hogy jöttél :) Ez az ovi dolog minket is érint... Nálunk eddig esély se nagyon volt hogy olyat felvegyenek akinek otthon van az anyukája a tesóval :? AZ a gond, hogy Emma addigra 2 éve bölcsis lesz, és nem akarom kiszakítani a közösségből (ráadásul sok bölcsis együtt megy majd az oviba), na meg nekem megint kb csak 1 év esik ki, arra meg pláne :? Még próbálok lobbizni... :roll:

Manorka, az esti időhúzás ismerős :lol: Szívemből szóltál a külön szobás résszel :wink:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Poci: nem hinném, hogy növesztett volna, de én a fiammal a is genetikai Uh után hittem csak el, hogy tényleg fiú :twisted: Nem tudom miért.

Émelygések megszűntek szerencsére, egyszerűen hulla fáradt vagyok, ma 1/2 3 és 1/4 5 között megint 15 percenként keltem. :?

Kép

Kép

Kép
fókamóka

barbuss!
Hu, jó drága a fogorvos!!!! :shock: De örülök, hogy legalább szimpi, és jó szakember!

d.dodó

Barbuss, szerintem tartsd még ott egy fél évet Emmát a bölcsibe aztán utána kötelesek átvenni abba az oviba ahova tartoztok, mivel bölcsibe járt így előnyt élvez. Legalább is itt így van.

További szép pocisodást! :-)

Kép

Kép
antekirt

Hát ez a szülés utáni depi nálam bonyi volt :? Gondolkoztam, hogy leírjam-e ide, de aztán úgy gondoltam, hátha segít majd valakinek :)
Kezdődött ott, hogy nem volt mérlegünk, így nem tudtam, hogy mennyiket eszik Emma (szép súllyal született, szépen gyarapodott, nem is éreztük szükségét). Na meg ahogy írtam, csomó minden meg sem fordult a fejemben, pl. hogy ha nem pihenek eleget, akkor nem lesz elég tejem :? Tudom, nagyon evidensen hangzik, de akkor mégsem gondoltam arra, hogy Emma azért olyan nyűgös mert nem kap elég kajcsit... Amikor szó szerint (de tényleg!) végigsírt 3 napot (már azt hittem, hogy kiugrok az erkélyről... sokszor bementem egyet kiabálni a hálóba, hogy levezessem a feszültséget :oops:) és már mindent próbáltunk (eleinte rengeteg tejem volt, fejni is tudtam, tehát erre nem gondoltunk), akkor szereztük be a mérleget és derült ki hogy mi a gond... De asszem akkor már ha másért nem, lelki okokból nem volt visszafordítható a folyamat :(
Már ott tartottam, hogy felöltözni se voltam hajlandó reggel, csak pizsiben feküdtem az ágyban és totál kivoltam, Emmát meg se akartam fogni :cry: (szégyen van nem, legalább hátha segítek valakinek ha leírom, hogy sajnos ilyen is van...) Anyukám ekkor már minden nap jött: főzte a leveseket, tolta belém a folyadékot, fejtem mint az őrült, de semmi... Egyre kimerültebb voltam fizikailag és főleg lelkileg. Csak nem akart több lenni a tejem... Mindenki mondta, hogy szedjem már össze magam, mi van velem, ezt nem lehet így csinálni :? kösz...
Mindehhez jött, hogy Emma meg nem volt hajlandó üvegből enni: hiába volt már tápszer, nem érzett rá, hogy ki kéne engedni időnként a vákuumot hogy jöjjön is vmi (pont ellentétben a cicivel), szal további keserves napok jöttek, már esküszöm mindent próbáltunk, én meg kb csak bőgtem reggeltől estig :( Aztán Emma szép lassan megtanult üvegből enni és nagyjából rendeződtek a dolgok.
Legalábbis a felszínen, mert belül meg iszonyúan nyomasztott, hogy még arra sem vagyok képes, hogy szoptassam a gyerekemet :( És ez volt az, ami időről időre visszarántott és csak nagyon nehezen sikerült összeszedni magam. Csak sok-sok hónappal később mondta egy ismerős (szakember), hogy hát ez elég tipikus ami velem történt, csak sajnos az ilyenekről senki se szeret beszélni :? Én néztem nagy kerek szemekkel, aztán felhomályosított :) Onnantól tudatosan már jobban ment a dolog, de nagyon nem volt egyszerű. 1x voltam pszichológusnál: abban erősített csak meg, hogy ezt egyedül, ill. a családommal fogom tudni megoldani, nekem a külső segítség nem gyógyír.
Manorka, ahogy írtad, én is kb 1 éve érzem igazán felszabadultnak magam :) Mostmár mondhatom, hogy túl vagyok rajta és remélem, hogy másodjára elkerül, vagy legalábbis hamar felismerjük és kezeljük majd :wink:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Edi:
Hogy miiiiiii??? Kislánynak látta a doki? Ugyanaz, aki a múltkor nézte az UH-án???
:shock: :shock: :shock:
Nekem még csak 1x látták kislánynak, most már parázok előre!!!
Még mindig bízom a dokimban...mert hát genetikus szakorvos!
Na de ha visszajön Bibar, hogy kisfiút mond neki a dokink, akkor dobok egy hátast!

Fókamóka:
Egyetértek veled abban, amit írtál az együttalvásról, külön-alvásról.
Mondjuk én is úgy állok neki, hogy nem-nem...nem alszik velünk egy ágyban, na de mi lesz, ha muszáj lesz??!!!
Ahogy írtam lesz a picinknek külön szobája, de még nem tudom, hogy merjük-e majd egyedül alukálni odabent. Ezért is ültette anyum a bogarat a fülembe a bölcső tekintetében.

barbuss:
116e Ft lesz a fogorvos? Atya ég!!! Lányok most sokkoltok rendesen! :shock:

Emi

Emi

email4
Budapest

Edi, én a helyedben a kivárnám a genetikai UH-ot, ill. ajánlani tudom ahol mi voltunk a Kolosy tértől nem messze: a SOTE-ról oda küldik a kismamákat a nagyon profi genetikai szaktudás miatt :wink: Nekem a dokim aszonta, hogy ott a genetikain 100%ra mondják a nemét :wink: (tudom, tudom, vannak kivételek)

Ja azt lemaradt, hogy a fogorvos nagy része szerencsére a meghiúsult utazás(ok) (nyaralás, aztán telelés elmaradása...) miatt megmaradt üdülési csekkből megy :) Egyébként nem tudnánk most kifizetni :? Legalább nem kell utána járni a meghosszabbításnak :lol:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Edi:
Megnéztem az iwiwen a Botis UH képeket...tuti fiú!!!!!
Mi az a lába közt, ha nem a fütyije???

Emi

Emi

email4
Budapest

Fogorvos: magán doki (sztk-st Keszin inkább ne... szinte csak húznak...), és teljesen átlag tarifákkal dolgozik :? Csak van ahol a tömött fog mellettit is javítani kell, így az 2 tömés + a korona (csak az 32e) és a fogkő eltávlítás, stb... Néztem máshol is az árakat és ez sajna nem is több az átlagnál :( De én már nem bízom az sztk-sban, azokat kell most mind cserélni :? na de nem akarok itt senkit untatni a miértekkel :lol: bocs az offért

Barbi

Kép

Kép
barbuss

barbuss!
Sajnálom, hogy ilyen dolgok voltak nálad, de tényleg tanulságos.....és köszönjük, hogy leírtad!! Most minden másképp lesz reméljük ;)!
Amugy a cumit nálunk sem fogadta el Lizy....ez akkor volt gond, mikor a gyermekágyi vérzés után 3 héttel megjött az első mensim (igen, sajna nálunk családi örökség, hogy nem volt hónapokig szünet ilyen téren, egyedül terhesség alatt). és ugy nem fogadta el először Lizy a cicit...kiskanállal tuszkoltam bele valamennyit, hogy egyen végre.....

d.dodó

Fóka, ne ugorj légyszi a végletekre, mert arról volt szó, hogy apuka kipaterolása mellett a gyerek magunk mellett altatása. És nálatok nem ez a helyzet, szóval így nem értem mi a gond....
Edi, micsodaaaa?????Áááá ha 4D-n kuki volt,az nem nő vissza!!!Elhiszem, hogy most kiakadtál..... Én is mennék az tuti!!!!!
(Zárójelben tényleg, ezért nem mertem egy percre sem beleélni magam abba, hogy esetleg lányunk lesz, mert mivan, ha nem látszott rendesen és ott van a fütyülő :roll: )
Barbuss, mennyi?????Te jó ég!!!Azt hittem én a két évvel ezelőtti 50-nel a csúcson vagyok, de úgy látom nem... :shock:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Edi: eszméletlen.... bizonytalanság a legrosszabb. Én sem hiszem, hogy nem kisfiú. Drukk Botiért azért! Ajánlom a Praxist. Nincs közel, mert a Bartók Béla úton van, de nagyon profik. Ott dolgozik a Hajdú Krisztina drnő is, akit már annyit emlegettünk, de ha a Győrfi Mátyáshoz mész, ő is elég profi és imádja a szakmáját. Hajdú doktornőhöz én jövő hét szombatra kaptam időpontot, gondolom azóta már csak az azt követő hétre lenne. Ha gondolod, hívd fel őket, meg tudom adni a számukat.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Barbuss: jó, hogy ezt leirtad, nagyon nehéz lehetett kimászni belőle!

Niki: bocsi apuka kipaterolása felett átsiklottam valsz, ne haragudj. Mindemelett úgy gondolom lehet olyan is, amikor még ez is kényszer megoldás.
Egyébként hozzáteszem, hogy alapból nem vágyom én se az együttalvásra, de jelen pillanatban sok mindent megadnék érte, ha a fiam hajlanód lenne közöttünk aludni az éjszakai ébredése után.

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Barbuss, nagyon sajnálom, ami Veled történt. Nagyon nehéz lehetett.Ez a tej egyébként szörnyű dolog. Én is azt hittem, hogy áááá, menni fog, hisz csak odateszem, jól harapjon rá, megiszom a napi 3l-t és minden megy a megy a útján.Aztán rájöttem, hogy hopp, azért ez nehezebb. Szóval nagyon megértelek.
Én nem ilyen durván éltem meg szerencsére, de Riki igaz viszonylag éjjel jó alvó volt, de sajnos ez első 2 hónapunk napközben pokoli volt. Ha ébren volt megszakítás nélkül üvöltött. Kivéve ha evett.Volt, hogy 8 órán keresztül folyamatosan.És nem lehetett elaltatni, nem volt meg karban sem, sehol. Igaz szerencsés vagyok, hogy éjjel mindössze 3 órák jutottak ki ebből, de a napközbeni állapot úgy kicsinált, hogy minden nap bőgtem én is, és kimondtam a legszörnyűbbet: minek akartam én gyereket, tönkrement az életem. Én naplót kezdtem el írni, meg beszereztem füldugót, tudomásul vettem, hogy a gyerek sír, nem tudok segíteni, evett, tiszta, a doki szerint nem beteg, én ráfogtam, hogy nehezen alkalmazkodik, és igyekeztem napirendet csinálni neki.Nagyon szigorú spártai módon. :D És bevált.Sokan szinte szörnyetegnek néztek miatta, de letojtam. És meglett az eredménye. Megszűnt ez a nagy sírás én meg lenyugodtam és képes voltam értékelni a kincset, amit kaptam. :D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Fóka, elhiszem, és nem ítélkezni akartam.Azzal nem tudok egyetérteni, ha a gyerek miatt apukát kipaterolják. Ehhez szerintem nincs a nőnek joga. Hisz ő otthon van, esetleg jó esetben napközben is tud pihenni, apuka viszont eljár dolgozni, neki kelni kell, nincs mese, ki kell pihenni magát. És ezesetben lustaságnak tartom, hogy mondjuk nem a nő megy át a gyerekhez, hanem húzzon a fater. :lol:
Borzasztó nehéz lehet Nektek, és nem is tudom mi lehet a megoldás ilyen esetben. :roll: Nem értek hozzá. Mint írtam én is rettegek, mert nincs hely a mi szobánkban kiságynak, a nagy ha átjön apjához ittragadhat, meg én ezt nem is szeretném. Így a kicsinek meg a nagynak egy szobában kell aludni.És félek, hogy majd ez mit hoz, de szívből reménykedem a legjobbakban!!! Amúgy vígasztaljon az, hogy mindenkitől azt hallottam, ha az első nyűgös típus, akkor a második nagyon nyugodt lesz. És fordítva is igaz. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Niki: én bevallom, hogy egyszer-kétszer már gondolkoztam azon, hogy mi a gyerekkel hajnalban kiköltözünk a nappaliba, csak igy télen nagyon hideg van (családi ház, éjszakára lejebb van véve a fűtés). És pont azért, mert igy a férjem se tud aludni. Én ezért tartom elképzelhetőnek azt, ha valaki külön alszik egy darabig a gyerekkel, és szvsz teljesen mindegy, hogy apuka megy-e a kanapéra, vagy anyuka+gyerek, ahogy az adott családnak kényelmesebb.

Na, akkor nektek a nappaljaitok nem voltak semmik! Úgy tűnik valamit valamiért, nálunk mindig este kezdődött, majd éjszaka folytatódott a műsor. Ebből mostanra csak az éjszaka maradt. Mindenesetre drukkolok a nyugis másodikhoz, Neked, magamnak, meg úgy alapvetően mindenkinek (na jó, a nyugis elsőkhöz is drukkolok :) )

Kép

Kép

Kép
fókamóka

Emi
Na igen, ez az.... szerintem is az fütyi... de mi van, ha köldökzsínór.... :S áááá nem lehet, tuti fütyije van és kész, de azért muszáj vagyok elmenni megint 4d-re mert ez így nem túl baráti... :S
Nem, az Sztk-s doki látta ma lánynak megint, a 4D genesisben voltam pénteken.

hááát lányok, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem izgulok... a franci kiver mindjárt, hogy most akkor mivan... Láttam azt a fütyit, nem nőhetett vissza... :S

Barbuss
Melyik az a 4D??? nevük???

totál káosz lett a fejemben :D:D Boti rendesen idegel, mert oké oké fiúnak látták a 4D-n, de mi a fenéért nem látja a fütyit a 2D-s gépen a doki????? :shock:
Vendég

Sziasztok, én is itt vagyok :wink: !

Nem tűntem el :wink: !
Már úgy 2 órája csak visszaolvasok... Most csak 1-2 dologhoz szólnék hozzá, mert rengeteget írtatok, mint mindig :) !

Frejya, Emma, és akik még "angyalkások"
Én a legelső terhességemnél (ami 10 éve volt), annyira tapasztalatlan voltam, és alulinformált (még net sem volt nagyon), hogy meg sem fordult a fejemben semmi negatív dolog a babával kapcsolatban, aztán mégis elvesztettük, sajnos elég későn :oops: :cry: ...
A másodiknál pedig úgy voltam, hogy na most aztán már biztos minden rendben lesz, és őt is mégis már a 7.héten elvesztettük.
Szóval nem akarom nagyon részletezni, de sajnos én nem teljesen hiszek ebben a "gondolat erejében" című dologban. Rengeteg dolog múlik genetikán, biologián stb... De az tagadhatatlan, hogy abszolút megértelek titeket, mert sajnos az első 12 hetet a mostani (4.) babánkkal én is végig aggódtam több okból is, de itt a fórumon úgy megnyugtattak a lányok, hogy már 14 hetesen meg is vettem az első 3 bodyt a kis drágánknak :wink: ! Szóval próbálok nyugodt maradni, de ugyanakkor nem is dugom homokba a fejem.
Remélem nem sértettem meg senkit, aki az ellenkezőjét gondolja!
Nem okoskodni akarok én sem, hanem a saját érzéseimet, gondolataimat osztom meg veletek.

Tegnap azt hiszem nem is írtam nektek, mert úgy elment a nap.
Főztem, pakolásztam, este pedig elmentünk mi is a Cora-ba.
Vettünk pár apróságot (textil pelus, orrszívó-porszívó, puha pléd, gumis babalepedő), és eddigi legnagyobb beruházásunkat is megtettük: vettünk egy Philips Avent Start Kitt-et, amiben van egy kézi mellszívó, mikrós sterilizáló, és 2 kicsi, 2 nagyobb cumisüveg, kettőhöz van tárolós zárókupak is. Nagyon örülök neki :D ! Szerintem ez szuper lesz, mert korábban ti is nagyon dicsértétek az Avent-et, és most 3 ezer forinttal le volt árazva.
Szóval jól telt az esténk :D !

Edi, tündériek ezek a csajszi rucik :D !!! Még a 4D-ig várj az eladásukkal, nehogy szükség legyen rájuk :wink: ! Bocs, ez csak vicc volt... Boti lesz ő, meglásd :wink: !
Az UH-val én is úgy vagyok, hogy a genetikus azt mondta, ha hozzá mennénk majd a következő genetikai UH-ra is, akkor a 20.héten menjünk, mert akkor mindene nagyon szépen kifejlett lesz már a babucinak (persze nem a neme miatt mondta, de biztos akkor már az is egyértelmű).
Viszont én sem biztos, hogy kibírom addig :oops: . Olyan rossz, hogy még nem érzek egyértelmű mozgásokat, csak kb.2-3 naponta a "mintha" mozgásokat, és így sajnos nem vagyok teljesen nyugodt :roll: .
Úgyhogy lehet, hogy kb. jövő hét végére, vagy az az utáni hétre mi is beiktatunk egy 4D-t :wink: . De még gondolkodom rajta...
Csak hát olyan messze még a 20.hét :( .

Sajnos nekem is feszeget kicsit az egyik fogam gyökere :oops: , így nekem is be kell mostmár jelentkeznem a fogdokihoz. Annyira nincs kedveeeeem :( ! A védőnő azt mondta, elméletileg röntgenezhetnek is, csak adjanak rám ólomlepelt! Ti is így tudjátok?
Tényleg nem árthat a röntgen, ha rajtunk van az az izé?

Na mégis jó hosszan írtam :oops: !

Anikó

Kép
mamaki73

Edi!

Nekem azt mondta tegnap a dokim az uh-n (egyébként uh specialista), hogy a fiút sokkal könnyebb kimondani, mert az egyértelmű. Lányból gyakrabban "lesz" fiú! Én inkább a profibb uh-sban bíznék, aki ezt csinálja napi 8 órában, és nem az sztk-s dokiban. Szerintem nyugi, de ha bírod anyagilag, és ez megnyugtat akkor kérj időpontot újra 4D-re. A praxis számát itt a babaneten is megtalálod, meg ha jól emlékszem itt vannak "példaképek" kislányokra és fiúkra is!

Fóka!
Az én nagylányom (de fura ezt így írni :D ) nagyon rossz alvó volt. MOst is vannak jobb és rossszabb periódusok. Én is reménykedem a népi bölcsességben, hogy akkor Johanna nyugisabb lesz!

Annamari

Kép
Kép
ganami

sziasztok,

nem győztem olvasni....

móni: milyen tanyát nem ajánlanak neked???
edi: ozzé ha netán boti kicsilány, ne harizz rá, de úúgyis fiú :)

tegnap vásároltam rucit..egy télre való medvebocs alakú rugit, van füle, és farkincája is :)

aztán voltam dokinál, eddig minden rendben, ééés meghallgattuk a szívét...olyan jó volt hallani :) :D
jövő pénteken megyek végre 5 hét után Uh-ra, de ez már genetikai lesz.

valaki kérdezte a bölcső kérdést..valszeg nálunk az lesz, mert nem fér el más, ha kinövi mi lesz???...még nem tom :lol:

Mercy

"Grammban és centiben mérik, mégis az életben Ő a legnagyobb dolog"
mercedes79
Győr

Hát igen Fóka, nagyon kevés problémamenes gyerek van. És kolléganőm szokta mindig mondani, hogy kisgyerek kis gond, nagy gyerek.... Bele sem merek gondolni, mi lesz,ha kamaszodnak.A mai kamaszok felét... komolyan nem is tudom mit csinálnék velük..... :x :evil: Nagyon félek attól a korszaktól.Lehet, hogy visszasírjuk még a nappali vagy éjjeli sírásokat. :roll:
Mercy, tök jó, hogy minden rendben!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Edi:
Hát Edi nem irigyellek!
Az egyik 4D-s képen külön látszik a köldökzsinór...és az nem a fütyije helyén volt. :wink:
A fütyije helyén a fütyit láttam! :)
Küldtem privit...

Emi

Emi

email4
Budapest

halottátok, nem házasok esetében nem elegendő az apasági nyilatkozat :( ...a jegzőnek is kell vmit írni, illetve még így is fél évig nem kap anyakönyvet, és az anya sem jogosult valami segélyre....pontosan nem tudom, mert a héten egy 3 hét múlva szülő anyuka mondta...ill. apa most hívott, mert beszélt Győr város Jegyzőjével :(

...nálunk úgy volt, hogy ápr. 10-én lesz esküvő, bár apa kicsit hisztis volt, hogy mé olyan sürgős, örüljek az eljegyzési gyűrűnek, amit júni 30-án kaptam....esküvőről szeptemberig nem is beszélhettem, mert azt mondta, már ez is nagy lépés volt....

...utána örült, hogy jön babó...mert tudta, hogy sem a pocakos esküvőt nem vállalom, sem a pocak utánit, mert az elveim ellen van...(jah, 5 éve vagyunk együtt)

...most meg hív, hogy majd el kell ugranunk összeházasodni...én meg mondtam, hogy így nem...erre ő, hogy de akkor hontalan lesz babó...erre én itt bőgök a gép előtt....

...gyerekkorom óta fehérrucis, szűk, magasan felvágott fehérrucis, esküvőről álmodtam, lóháton vonulva...tempolommal... ...erre úgy képzeli, hogy valamikor beugrunk és 5 perc alatt összeházasodunk...én ezt még a babó nevéért sem akarom...épp elég megalázó, hogy minden nyüves papírra ráírják hogy lányanya...és megkérdezik, hogy akkor hol lakik az apja...
...jah, arra hivatkozott nyáron még, hogy össze kéne haverkodnom az anyukájával, addig tuti nem lesz...én meg is próbáltam, bár nem örömmel, és persze 1 hónapja megint nem állok vele szóba, annyira "szeret" engem.
na facca...most istenien érzem magam....

Mercy

mercedes79
Győr

merci!
Jaj, nagyon sajnálom!!! :( Sajnos ezek a hülye törvények....... én is mindig széprucis esküvőre vágytam sok emberrel, szerencsére össze is jött. Szóval megértem, hogy nagyon bánatos vagy!!! És ha most tényleg csak 2 tanuval polgári megvan, attól még lehet babó után, ha már késznek kérzed magad rá, vékonyrucis (tuti lehet ;)) lóhátos templomi. Ugyis az az igazi!! A polgári egy 10 perces "papírmunka"!!!

d.dodó

Barbi, Niki, tök jó, hogy ilyen őszinték vagytok és leírtátok, milyen bazi nehéz is tud akár lenni az eleje. Mi, akiknek most születik majd az első gyereke, el sem tudjuk képzelni, milyen lesz, és milyen problémák lehetnek, tényleg jó tudni, hogy olyan is van, hogy nagyon nehéz, aztán idővel könnyebb lesz, gondolom... Legalábbis ahogy írjátok, ti már túlvagytok rajta. (Én most még úgy gondolom, csak szülessen meg egészségesen, a többi már megy majd magától, de persze ez majd elválik, hogy tényleg ilyen egyszerű lesz-e...)

Nekem, aki (talán naivan) úgy gondolja, hogy szeptemberben már egy-egy fél napot elmegy dolgozni, pláne elgondolkodtató, amit írtok, lehet, hogy egy ilyen sírós és folymatosan feszült állapotban nem is lehet munkára gondolni... Hát nem tudom...

Lehet, hogy nagyon hülye kérdés, de akinél mózeskosárban aludt/fog aludni a gyerkőc, az hova teszi a mózeskosarat? (Mármint benne a gyerekkel...)

Huha, akkor még minden fiúról kiderülhet akár, hogy lány????????? :shock:

Kép
emma.zunz

babásan más nem kell esküvő :( ...ebben régimódi vok....

Mercy

mercedes79
Győr

Mercy, lehet, hogy nem figyeltem rendesen, de te mit szeretnél? Az áprilisi esküvőt? És nem elég akkor? Az még a gyerkőc születése előtt van, nem?

Kép
emma.zunz

merci!
Értem, sajnálom!!! :(

Hú, ugy megkívántam az előre panírozott, olajban kisütős tintahal karikákat és a sültkrumplit, igy az lesz a vacsi.

d.dodó

Edi
én tuti biztos vagyok hogy fiú,hát láttuk a kukacot!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :wink: irom a privit mindjárt és köszi :wink:

most jöttem csak átfutottam,majd irok de most még vacsiztatok :wink: :wink: minden oké a babámmal,a combikája 24 mm,már múlt hét óta nőtt a combja 4 mm :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon cuki volt és integetett nekem :wink: :wink:

bibar

bibar!
Szupi, hogy minden rendben! És még mindig kislány, ugye?? :lol:

d.dodó

[quote="emma.zunz"]M írta:emma.zunzercy, lehet, hogy nem figyeltem rendesen, de te mit szeretnél? Az áprilisi esküvőt? És nem elég akkor? Az még a gyerkőc születése előtt van, nem?

nem, azt lefújtuk, mert nem akartam pocakosan sem...na azt azért tudni kell még a sztorihoz, hogy a mi kapcsolatunk elég nehezen indult..1,5 év se velem, se nélkülem...részemről néha menekülés londonba, stb...aztán amikor lett valakim, akkor úgy döntött, hogy én vagyok az igazi..erre én anno azt mondtam, hogy ok, de mivel fiatalabb nem leszek, azt meg kell értenie, bármennyire esküvőellenes, hogy én igenis szeretnék, ill. 30-on belül szülni...akkor azt mondta, természetes....28 évesen elkezdtem nála érdeklődni, hogy akkor esetleg valami???...válasz majd....30. szülinapom előtt mondtam neki, én már nagyon nem tudok várni, mert tudja jól, hogy hozzám képest idősek a szüleim, és én ezt szörnyen élem meg...na utána 1 hónappal jött a gyűrű...de az esküvő gondolata az nem....aztán sorban születtek a barátok gyerekei a házasságban, erre rájött, hogy akár jöhetne is a baba...persze, évek óta ez volt a vágyam:), és szerencsére 2 hét múlva már babás is voltam:)....de tudta, hogy innentől akkor én nem akarom az esküvőt, csak a babát :) ...amibe bele is éltem magam, míg ma fel nem hívott, hogy nem elég az apasági nyilatkozat....és akkor mi most esküszünk...és megsértődött, hogy én azt mondtam: NEM. vitatkozott már eleget velem, hogy én akaratos vok, h esküvőt akarok, meg hallgattam tőle eleget, hogy a nő úgyis elsárkányosodik az esküvő után....
ui: az sem tűnt fel neki, hogy dec. eleje óta az eljegyzési gyűrűt sem hordtam (eljegyzés: szerettem volna igazi családit is - anyukám is- , de azt sem akarta, nem is volt).

Mercy

mercedes79
Győr

merci!
Meg nem bántani akarlak (a világért sem), de ezt előtte nem mondtad a párodnak, hogy ez neked mennyire fontos volna?? Ő nem vallásos, vagy igen, csak nem ennyire "régimódi"?

d.dodó

Mercy!

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... yilatkozat

Én ezt találtam, e szerint simán megy a dolog, csak mindketten jelen kell lennetek.
Egyébként, mivel nekünk Győrben volt az esküvőnk, ezért én meg odamehetek friss házassági anyakönyvi kivonatért.
Lányok akit érint és esetleg nem tudta, 300 napnál nem régebbi kell ebből az iratból!!

Annamari

Kép
Kép
ganami

Mercy, már értem, a történetet is, meg azt is, hogy mi a baj ezzel...

Nagyon sok pasi van, aki nem érti, mi a jó az esküvőben, miért fontos, hogyan fontos... Nem tudom, vígasz-e, egy nagyon közeli barátnőm végigcsinálta, odáig is elment, hogy ő maga kérte meg többször is a pasi kezét, utoljára terhesen, sőt, a végén ő már azzal is megelégedett volna, amit most neked ajánlott a párod, hogy menjenek be és írják alá, de valamiért még erre sem volt hajlandó... Aztán végigcsinálták az apaságit, meg mindent (olyat nem mondott, hogy ne járna neki ezért valami juttatás...), most ott a gyerkőc, anya-apának szólítják egymást, és el is felejtette a korábbi sérelmeket, illetve már egyáltalán nem fontos, nem az a fontos...

Kép
emma.zunz

[quote="d.dodó"]m írta:d.dodóerci!
Meg nem bántani akarlak (a világért sem), de ezt előtte nem mondtad a párodnak, hogy ez neked mennyire fontos volna?? Ő nem vallásos, vagy igen, csak nem ennyire "régimódi"?

vallásos, tudta, hogy fontos nekem...csak asszem leszarta, meg hitegetett...aztán jött babó...és megnyugodott, hogy nem kell kötöttségbe kerülnie, mostmeg accem be-t, hogy nem lesz a nevén egy darabig, ill. nehezen lesz magyar állampolgár.....

Mercy

mercedes79
Győr

2010 jan. 1-től változott, és az a Jegyző asszonyság mondta neki, akinél intézni kell....

Mercy

mercedes79
Győr

jah, és babó tudtával már nekem sem volt fontos...most épp neki lenne az, de most engem nem érdekel....
a másik, ami miatt gáz minden, kva sok a közös hitelünk...ha valamelyikünkkel történne vmi, itt már csak babó örököl (adósságot is), viszont nem tud semmit eladni a másik dolgaiból valamelyikünk babó 18 éves koráig....teszem fel, velem lenne valami, örökölne babó egy istállónyi lovat, amit ugye nem lehetne eladni, enni ennének, tehát ktg., ill. mire nagykorú lenne, addigra egy részük sajna virsli lenne:(...ez is ciki...

Mercy

mercedes79
Győr

Kép
Kép
ganami

mindjárt sííírok...már sííírok

Mercy

mercedes79
Győr