Új privát üzeneted érkezett!

Tahti???????

Babakocsi hozzászólásokat köszönöm, bár le nem beszéltetek róla, de titkon lehet, hogy nem is akarom, mert nagyon tetszik :lol: Csak Apa hadakozik ellene nagyon, mert szerinte nagyon drága és minek ennyi funkció. De mivel nagyon semmi mást nem kell vennünk, talán ezért bonyolítom ennyire a kocsi témát.

Geo,
Lilinél én is végig ezen paráztam, hogy csak nehogy véletlenül a doki orra elé kupacoljak :lol: Mint mondtam, az Istvánban nem volt beöntés, de nekem jobb is, mert szülés előtt, mikor még teljesen "magamnál voltam", akkor rettentően zavart, hogy folyik belőlem a magzatvíz, merthogy azt valakinek fel kell takarítania és fúúúúúj. Na hát ha beöntést kaptam volna, akkor végig egy parába lettem volna, hogy kiérjek a WC-re. Így viszont a kitolási szakasznál őszintén fogalmam sincs, hogy a lányomon kívül milyen egyéb "járulékokat" pakoltam az asztalra. Úgyhogy utólagosan is jobban örülök, hogy nem volt beöntés. De ha most lesz, akkor sincs persze baj, részletkérdés.

Kép
Kép
hari

Ovi:
Nálunk is csak a betöltött 3. születésnap utáni napon lehetett menni. Bár nekünk akkor sem, mert Lili bölcsödébe járt és mivel elég nagy volt a túljelentkezés, így őt a bölcsiben hagyták, mondván neki már ott van helye, inkább olyat vesznek fel az oviba, aki otthonról jön. Szegény Lilit akkor nagyon sajnáltam, mert jóformán az összes bölcsistársa átment az óvodába. De végül is a bölcsiben többet foglalkoztak vele, mint az óvodában, úgyhogy utólag jó döntés volt.

Most viszont tanulván a múltból, a kisfiút már akkor beiratom majd a bölcsibe, mikor megszületett. Biztos ami biztos. :lol:

Kép
Kép
hari

Konkri,
én is benne vagyok a számcserében, hogyan kéne ezt, talán priviben megoldani? :roll:

lányok,
szerintem biztosan nincs baj Tahtival, ennyi pozitív energia mellet meg pláne :lol:

Konkri,
ne is mondd!! én bakker eddig vagy 30dologra licitáltam a teszveszen.. :twisted:
Vendég

Geo, akkor hozzád már nem is rendőr megy majd, hanem a kommandósok :lol: Vagy az APEH :twisted:

Kép
Kép
hari

Felenk 4 honapos kortol van (lehet) bolcsode :) Szoval akar mar most beirathatnam a porontyot es oktober vege fele mar mehetne is :D Na ez persze nekem nem jatszik, de vannak akiknek nincs mas hatra mint ez. Allami bolcsire 0% eselyunk van (allami ovira sem lesz sokkal tobb szerintem) igy viszont a csajom ex maganovijaban a bocsis reszlegre szerintem 'foglalt' helyunk van szo nelkul :)
Bar itt ugy nez ki a bolcsi, hogy 4-12 honapos korig van egy csoport, ahol racsos agyak es fullextras babaszoba van a felmarekny bebire, es temerdek dada ehez :) Na jo, ha nem is temerdek, de 4-5 bebire akad akar 3-4 gondozo is szukseg szerint. (korforgas van es barmely masik csoportbol atjonnek a gondozok igeny szerint, sot a szakacsno is raero idejeben siman csinalja... nagyon csaladias a legkor tenyleg)
Aztan an egy 1evesek bolcsi csoportja es van egy 2 eveseke :) Es utana jon az ovi, ahol van a 3-4 evesek csoportja es van az 5-6 eveseke. Aki betolti a 6-ot az kotelezoen megy elsobe, de van aki kervenyezi, hogy pl a gyereke decemberben tolti a 6-ot de szeptemberben mar vinne suliba. Szoval itt nincsen visszatartos rendszer mint otthon.
Jah, es van meg ezen felul egy napkozis csoport is, ahol a sulisok vannak 4.-es korukig. (4.-el vege az alapiskolanak)
Es mivel az ovonenik is korforgasban vannak, itt egyaltalan nem volt jellemzo az mint odahaza, hogy minden evben ugyanaz az ovoneni, nalunk minden evben mas volt. (pechunkre az iskolaban ugyanez volt a tanitonokkel is, harmadik ev, harmadik tanneni)

na ez egy kis be es kitekintes volt a portugal oktatasi rendszerbe :)

luna6

Hahó! én is itt vagyok élek és virulok és már csak a HOLNAP és megint pihi! Képzeljétek meló után rohanok a DM-be mert kész a fotóalbumom! hihetetlen gyorsak voltak (vagy nincs melójuk :-)) és irtó kivi vagyok! azonkívül tegnap ellepték a valamik a szobánkat a hálót és nagyon kivagyok! képzeljétek irtó bűz árad valahonnan onnan bentről mintha rohadt kaja szag lenne! de a szobába össz vissz 3 bútor van és SOHA nem eszünk bent és a szag tegnap délután kezdődött! és egyre büdösebb van és nagyon kikészültem :-( és a férjem most szólt hogy a bűzforrás nincs meg pedig a 3 bútort is átnézte (szekrény ágy könyvespolc) és a földön sincs és hogy nincs további ötlete! a bűz szellőztetés után sem megy ki.... jaj Lányok egyetlen dolog amim kifinomult! az az orrom! :-(((((

Geo - a paypal-os befizetésről az emailedre kapsz majd egy visszaigazolást angolul hogy az egyenleged feltöltődött! általában 2 munkanap de bankfüggő!!!! és utána akkor rögötn lehet használni :-)
Vendég

Luna,
nekem tetszik ez a rendszer!! :) kár hogy MO-on ez nem ilyen jól kiépített rendszer.. :?

Nanetto,
hihetetlen, biztos nagyon idegesítő ez a "bűz" dolog, remélem amilyen gyorsn jött, olyan gyorsan el is megy :twisted:
ja és köszi a PayPal infót :wink:
Vendég

No lányok,
én most tornázom egyet, aztán megyek fürdeni, utána pedig indulok is, mert ma megyünk a dokihoz :D

mindenkinek szép délutánt :P
Vendég

Geoo, a rendszer nem rossz... de van azert ket erosen negativ pontja.
Az egyik, hogy ez maganut es hat fizetni kell mint a katonatiszt. Na most ezek itt maskep gondoljak a rendszert mint mi, mert ugy indul minden ev (szeptemberben ugye) hogy attol fuggetlenul, hogy a gyerek elozo evben oda jart vagy sem, mindenkeppen fizet beiratkozasi dijat, nem keveset. (ha ev kozben kezd akkor is) Es ezen felul pedig jon a havi dij (szinten nem tul keves) amit ovoda vegeig evi 12 honapot jelent!! Nincs visszaterites hianyzas eseten, viszont nyaron (de sajat magad dontod el mikor) kotelezoen minimum 3 folyamatos hetre nem viheted a gyereket, az neki a szunet. Fizetni ekkor is kell persze :) Ellenben az ovi nem zar be soha, szoval ember ugy alakitja maganak a szabijat ahogy akarja :) A mi ovinkban 'csak' ennyi a fizetni valo, vannak maganintezmenyek ahol a hivatalos ido utani ottartozkodast (nalunk ovonok 6-ig vannak reggel kilenctol... egy ember egesz nap egy csoportra!!) felszamitjak babysitteri tarifaval. Nalunk ez nem extra koltseg, hisz tudjak, hogy itt nagyon sokaig meloznak az emberek. Az egesz intezmeny amugy minden munkanap reggel fel nyolctol este fel nyolcig van nyitva.
Szova ez az anyagi oldal az egyik hatrany... a masik pedig, hogy messze nem olyan kepzettek az ovonok mint odahaza... bar lelkuket kiteszik es meg a takineni is imadja oket es panaszom nem lehet, de ez a nem verseles dolog engem kiakasztott... nincsen anyaknapi unnepseg a karacsonyi es az evvegi unnepsegek pedig olyan siralmasak voltak, hogy sirni volt kedvem :) Es ha van eloveszem a videot es megnezem :D:D
Nincsen valtocipo es valtoruha sem. Amiben beviszed a gyereket abban van egesz nap, raadasnak van rajtuk egyenkopeny, szal ha melege van es nem szol, ki sem derul, hogy tul van oltozve. Na meg teli bakancsban ulni egesz nap nem nagy buli. Igy meg sem tanulnak onalloan oltozkodni, vagy csak nagyon keson. (ellenben a 3-4 evesek ugy esznek kessel villaval, hogy en csak lestem :)) Ja egen, es 5 eves kortol nincsen delutani alvas! Mert csak :) Amikor enyiim jart akkor meg farsangig aludtak, utana tobbet nem (keszules az iskolara... volt aki delutan ulve elaludt) azota valtozott a rendszer es mar az 5 eveseket egyaltalan le sem fektetik. (szegeny ovonenik... kepzelem reggel 9 es este 6 kozott mondjuk 15 gyerekkel egyedul... pihenes nelkul)

luna6

nanetto,
nem lehet hogy valahol a csövek mellett kintről jön be a kellemetlen szag? Vagy valami nedves "penész" szag is lehet, olyan nyirkos az idő, a falakat is érdemes átnézni.
Vendég

Luna,
látod én meg mit nem adnék, ha nem fektetnék le :lol: Bár persze gyereke válogatja. De ha Lili alszik napközben, akkor este madhogynem képtelenség őt elaltatni 10-11 előtt. Most, hogy itthon vagyunk, kicsit elfajultak mondjuk a dolgok, mert este 9-10 fele megyünk aludni, kb. 20 perc alatt már alszik is, ami nálunk nagy szám. Reggel meg 10-ig!!!!! alszunk. Mondjuk holnaptól kezdem őt visszfelé szoktatni, mert talán jövő héten már csütörtökön megy oviba. Akkor meg 7-kor kell kelni, úgyhogy kicsit vissza kell állnunk.

Ma voltunk a doki néninél, azt mondta javult, de még mindíg zörög a kis tüdeje, úgyhogy a gyógyszereket még kell szedni. De már olyan eleven mint egy kisördög, úgyhogy nagy baj nincs. :lol:

Kép
Kép
hari

Ja, végül is az előző mondandóm lényege az lett volna, hogy én nem szoktam őt napközben altatni itthon és egyáltalán nem tűnik fáradtnak estére, csak könnyebben elalszik. Úgyhogy ha mondják az oviban, hogy nem volt hajlandó aludni, akkor örülni szoktam, mert akkor tudom, hogy este nem lesz veszekedés.

Kép
Kép
hari

Persze, van gyerek akinem igenyli vagy nem minden nap, de azert a nagy atlag 4 eves messze nem ez a kategoria :)
Mondjuk en a zord es kerlelhetetlen szulok kicsiny kompaniajat szaporitom, nalam nincs olyan, hogy almos vagy nem almos, nem ettol fugg a lefekvesi ido, hanem az oratol :) Szoval sosem volt kerdes a gyerek mit akar, csak az, hogy en mit :) En pedig (na de en egyedulanyu voltam valamint elso naptol kezdve szigor volt, szoval ez szoktatas kerdese is) minden aldott nap menetrendszeruen, orahoz igazitva tettem le aludni :) Ok, fel oras csuszasok belefernek :) Illetve mostmar ugye nagy a csaj, ugyhogy ezert a pentek es a szombat rugalmas, valamint a szunetek is. De hetkozben szigor van :) Ovoda vegeig meg mindig az volt, het vegen is :D (nem kovetendo peldanak irtam, inkabb elrettentesnek, hogy van aki igy 'gyotri' a gyereket :D)

Remelem mostmar hamar felgyogyul a csajszi teljesen!!

luna6

Luna,
Ha nem lennél olyan messze, esküszöm átadnám a csajt egy kis időre. Nekem ez az alvás dolog megkeseríti az életemet. És ezt most nem csak úgy írom, mármint a megkeserítést. Oda azért nem adnám :lol:
De sokminden megadnék, ha megoldódna. Csak ne nekem kéne megoldanom. Minden esetre az elmúlt 4 évem erről szólt többek között és most már nagyon elegem van az egészből. Kb. mostanra jutottam el odáig, hogy ha meggyógyult teljesen, akkor elmegyünk pszichológushoz, aki segít ebben mind nekem, mind a gyereknek, mert már tényleg beleőrülök. Nem is a 20-30 perces altatással van a gond, hanem hogy utána se nagyon tudok máshol aludni, mint az ő szobájában. Na mindegy nem megyek bele, mert alapvetően tudom, hogy ezt nem a gyerek alakította így, hanem én, tehát csak magamra lehetek dühös, de mostanra úgy elfajult, hogy nem hinném, hogy egyedül meg tudnám oldani.
Kistesóval nagyszabású terveim vannak, hogy nehogy ugyanígy járjunk, bár kicsi az esélye, mert ugye vagy az egyik gyerekkel alszom, vagy a másikkal. Vagy jobb esetben egyikkel sem.

Kép
Kép
hari

Nos a megoldasra nem tudok jobbat, mint hogy neked kell a sarkadra allni, de ahogy nezem a te szitudban mar nehez, ugyhogy ahoz kerj akkor tenyleg segitseget :) A kicsivel viszont meg van eselyed elejetol jobban csinalni. (igy is van am ejszakai keles meg neha azert 'nem akarok lefekudni, nem vagyok almos' persze nem ujszulottnel, de mivel nincs precedens fennmaradasra ezert konyebb leszerelni) Elso naptol sajat agyaban altatni es nem altatni. Magyaran - es kizarolag szerintem - nem kell a gyereket 'altatas' cimszo alatt tutujgatni, meg ha olyan edibedi, puha, joillatu, ringatni valo is :) Ringasd ha ebren van nappal :D Ezt amugy masodik gyerekkel sokkalkonyebb lesz kivitelezni, nekem a naggyal este lecot kellett meg irni, igy a kicsi ment aludni maganak :) Persze elofordulhat nyuszoges, de nem megoldas az agybol kivetel esorakig procedura kezben, hanem bemenni, megnezni, simi, otthagyni... szal nemmagara hagyni de nem is egybol kivenni es olben altatni. Nalam bevalt. (hasfajos orditas mas kategoria.... amig esti szelek bantjak addig ertelemszeruen nem tettem el aludni, de nekem a masodik szerencsere nem volt hasfajos. ha az lett volna, akkor amint kinotte ment volna a 'ridegtartas' megint :))
Na de tenyleg mondom, ez csak az en es eddig nekem bevallt modszerem, ki tudja harmadiknak mit dob a gep :D valamint nem hiszem, hogy ezt ha valaki koveti akkor tuti minden baja megoldodik, csak azt, hogy korabban nalam bevalt :) Proba cseresznye.
(jahh, viszont barmi is tortenjen, jegeso, jegesmedvek, tucskok, bogarak, hurrikan... szal semmi ra nem vehet engem, hogy gyerekkel egyutt aludjak :) En a felkelos fajta vagyok, vernyog megyek... es esetleg kiakadok, de az en agyam tabu, valamint en a sajat agyamban alszom. Ezen max egy hatalmas betegseg valtoztathat idoszakosan, de alapbol ki van csukva. De persze megint csak nalam. Ehez en tul 'kenyelmes' vagyok :)

luna6

Tök igazad van, nem tudok belekötni semmibe :lol:
Jól elb...tam Lilinél, úgyhogy most tényleg csak jobb lehet majd. Valahogy nem is félek tőle, továbbra is Lili jelent csak gondot, mert már túl nagy ő is, meg a probléma is. Amúgy most csak azért aludtam az ágyában, mert hogy éjszaka sokszor belázasodott és én féltem, hogy nem ébredek fel megnézni. Így is csak arra ébredtem, hogy rettentően reszket szegény. De tegnap éjszaka már próbáltam mellé feküdni egy szivacsra, csakhogy mikor éjszaka felébredt, elkezdett bőgni, hogy feküdjek mellé. Egy ideig tartottam magam, hogy nem, de a végén nyert. Vagy inkább én veszítettem. De annyira fáradt voltam, hogy megint a rövidebb kényelmes megoldást választottam. Na, majd ma megint megpróbálom. Csak éjszaka én egyszerűen mintha nem lennék magamnál, úgy cselekszem, mint egy robot.
Na de tényleg nem akarok ezzel traktálni mindenkit, remélem a pszichológus segít madj és akkor az egyik legnagyobb problémám fog megoldódni 4 év után. (meg a páromé, mert már ő is nagyon unja érthető okokból, hogy egyedül alszik)

Kép
Kép
hari

Viszont van még egy kérdésem alvással kapcsolatban:
Szerintetek a kisbabát hol kéne altatni? Két lehetőség van, vagy a mi hálószobánk, ahol ugye egylőre csak Apa alszik :cry: , vagy Lili szobája.
Egyrészről arra gondoltam, talán Lilinek is segítene az alvásban, ha ott lenne a tesó, hiszen akkor nem lenne "egyedül", másrészt viszont mivel hol egyik hol másik ébredne, lehet hogy ez nem túl jó megoldás.
Viszont ha nem tudok addig Lilivel zöldágra vergődni, akkor hogy fogok én éjjelente ide oda rohangálni????
Valakinek ötlete, tapasztalata ilyen téren?

Kép
Kép
hari

HARI: Ha tesód berakod a hálóba, akkor Lili féltékeny lesz, hogy a tesó miért aludhat veletek, ő pedig nem. Ha Lili szobájába kerül, akkor neked van egyszerűbb dolgod azzal, hogy kéznél van mindkét gyerkőc. Viszont akkor te is ott fogsz velük aludni, és apa megint csak egyedül marad. Ha a kicsi éjszaka többször is felsírja a nagyobbat, akkor nem tudja magát nyugodtan kipihenni, főleg, ha délután sem alszik néhány órát.

Huuuuuuu.... nehéz jó megoldást találni. Ilyen esetben én is tanácstalan lennék.

Nálunk úgy lesz, hogy míg a picur éjszaka is ébred, addig velünk lesz, hogy a nagyot ne zavarjuk az alvásban a ki-be járkálással, sírással stb. Mikor már végigalussza az éjszakát, akkor majd egy szobába kerülnek. Nálunk annyival egyszerűbb, hogy nincsenek alvási gondjaink.
Vendég

Hat nalam van tapasztalat, de ki tudja az neked jo e, nalunk 7 ev volt a kulonbseg, illetve 7,5 ev. A nagy sosem ebredt fel a kicsi vernyogasara, szinte soha, alvasaban legalabbis nem zavarta, pedig vagy 15 hos koraig kelt ejjel...
Ket baratnomnel is mindig egyutt voltak a gyerekek (illetve kis korukban mindig...) es ott 4 ev volt a kulonbseg nagyjabol mindket helyen, ott sem volt ebbol gond. Na de ez osszesen ket pelda, nem tudom mennyire latalanos, hogy a nagyobb nem ebred meg a kicsire.

luna6

Heni, te ismersz olyat ahol a kicsi rendszeresen felsirta a nagyot? Mert nekem ilyen ismerosom nem volt :) Csak olyan ahol (eleve helyhiany miatt) mindig egyutt voltak es lazan megszoktak. Ember ugye ugysem hagyja orakig bombolni a kicsit, en speciel nehany nyusszenesre, ido utan meg mar a mocorgasra is felbredtem.

luna6

Segítsetek!
Tiszta hülye vagyok! Azt hittem hogy ez a teszvesz dolog tök egyszerű... már délután magamtól kitaláltam, hogy én szeretnék egy terep mintás napozót... na most találtam is és megvettem- vagy olyasmi...
én hülye azt hittem, hogy úgy tudom kifizetni, hogy utalok a teszvesz számlámra... gondoltam ez azért van... na utaltam is...
de azt hiszem nem kellett volna... ugye személyesen az eladónak kell majd ha jelentkezik az én levelemre... ugye?
na mármost ha csekélyke teszvesz ismeretem alapján ez így van, akkor légyszi írjátok meg, hogy azt a pénzt amit elutaltam a teszvesz számlámra azt én visszakaphatom é vagy sosem...

előző terhességem alatt is csináltam hülyeséget: netről töltöm fel a telefonom számláját is, no egyszer felcseréltem az utolsó 4 számot és jól feltöltöttem más telóját 5000-el... fú de ki voltam...

na ma jött a villanyszámla elszámolásom, tök jó, mert sikerült spórolni a villannyal, így az e havi számlánk 1600 ft lett... erre tessék, a teszveszen meg kidobok 3000ftot... :(

Geo vagy valaki segítsen!

Kép
Kép
Kép
konkri

Na alvás:
hát én meg az vagyok, aki kényelmi okokból aludt/alszik együtt a gyerekkel... :) egy ágyban 3an :) szerencsére nagy az ágy...
viszont most nekünk is változtatni kell, mert 4en azért még se. sztem az olyan "cigányos" :) meg hát van elég szobánk ne nyomorogjunk egybe.
én ezért csinálok most egy full extrás gyerek hálós/játszos szobát, ami új... (a földszinten van egy "csakjátszószoba", én is itt ülök most, mert a gép is itt van) (régen ez volt a hálónk, de meguntam, mikor már megvolt a gyerek hogy mindenki a mi hálónkban liheg, hogy mondtam embernek, a háló tabu, nyitunk egy szobát az emeleten, nem érdekel a fűtés)
szóval készül a szoba, ahol lesz új ágy Marcuskának, Martin babának és anyának. 3db. szokjuk a gondolatot, eddig élvezzük a szobát... ha nem lesz már fűtés be is költözünk a gyerekkel. talán így menni fog a dolog.
arról pedig én sem tudok, hogy ahol kicsi és pici együtt aludt ott felsírta volna az egyik a másikat, tudomásom szerint tesók nem ébrednek egymásra...
egyébként Marcell is érdekes alvó, viszont nálunk így van egy nap:
apa nem éjszakás: apa fürdet (addig anya patentra teszi a lakást, mert máskép nem lehet aludni :) ), majd felmennek a szobába, addig anya fürdik és ő is megy tentizni... majd apa is fürdik és ágyba is kerül kb. éjfélkor :) (ez csakis az ő hibája, mert ezerszer szólok rá, hogy menj már fürdeni, de ő még bóbiskol egyet a tv-n) a gyerek kb 10 körül alszik el.
ha apa éjszakás: én fürdetek és együtt megyünk aludni... ilyenkor azért fél 10 körül elalszik...

reggel 8kor kel és délután összevissza alszik valamennyit valahogy. ha túl korán teszem le akkor keveset.

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, bizony nem kellett volna oda utalnod! Nem tudom mi van ilyenkor, ismeroseim kozul meg senki nem jelezte, hogy ilyet csinalt :) Keresd meg az oldalon a mailcimuket es irj nekik, kerdezz ra. Amugy meg szerintem ne varj arra - persze varhatsz - hogy majd az elado valamikor jelentkezik. Amint megnyered vagy eszreveszed, hogy megnyerted/megvetted a dolgot azonnal irj neki mailt, igy kedves es szimpatikus is vagy, hogy azonnal jelentkezel es eleve latszik a joszandek is, no meg gyorsabb az ugymenet ha a masiknal befyt az erdeklodo mailed :)
En kb azt szoktam irni ilyenkor, hogy : kedves xy, hottentotta nickneven megnyertem egy (ket/het/akarhany) aukciodat, szeretnek kerni postaval kiegeszitett vegosszeget valamint szamlaszamot nevvel, hogy mielobb utalhassak. koszonettel Kovacs Belane vagy Klari vagy akarmi :) Ennyi :)

luna6

Konkri, tenyleg es a fiad mit szol ahoz, hogy kikerul a nagy agybol? Vagy meg nemmondatd neki? Lehet, hogy am siman fog menni a dolog, de el tudom kepzelni, hogy fullos gyerekszoba es csilli agy oide vagy oda, egy ideig reklamalni fog :) De ne igy legyen!! Valami jo kis fius agy kell neki szepseges agynemuvel es kinevezni ot nagyfiunak es szobafonoknek a kicsi mellett :)

luna6

Köszi Luna!
Én írtam azonnal a csajnak, még az éjjel :) már írt is reggelre, úgyhogy most utalok, és lesz terepszínű napozóm :)
szoba: tudja, de még nincs füti ott, vagyis van csak nem nyomatjuk fölösbe, a mérete miatt... amúgy mondogatom neki és tudja és is mond mindent, hogy hogy lesz, mint lesz... sokszor ő könyörög h menjünk a szobájába (szegény ilyenkor kap pulcsit, mellényt, néha még sapit v kalapot is:) )
ha kész teszek fel úgy is képeket.
ja és írtam még az éjjel a szerkesztőknek is a pénzem miatt, de ők nem kapkodják el a választ... :(

Kép
Kép
Kép
konkri

Hat akkor a napozo resze mar jol alakul :) A masikra meg szerintem majdcsak reagalnak, fogjuk ra, hogy meg koran van, meg van meg egy csomo mas folyamatban levo inteznivalojuk is :)

Nalam ma doki nap van bmegint, ismet eltelt egy honap :) De tul sok hirrel nem jovok, nalunk ugye nincs UH a rendeloben, oda majd ket het mulva vagyok hivatalos.

luna6

hahó csajok! itt szomorú Én! :-( sajnos a tegnapom rémálom volt! annyira kivagyok! :-( szóval a bűz nem hogy elment hanem még erősebb lett! amitől ki kellett költözni a hálóból konkrétan! este 10-ig szaglásztunk mint két vadászkutya de sehol semmi! se penész se tetem se kaja! a szobából KIPAKOLTUNK nem volt sok bútor! egy szekrény is volt azt is kitoltuk! hátha mögötte van penész más nem lehet de SEMMI!!!!! és a bűz reggelre olyan mérétkű volt hogy amikor beszagoltunk kijött a konyhába !!! és elsírtam magam! és tök tanácstalanok vagyunk! olyan mintha tetemszag lenne! most az jutott eszembe hátha egy állat meghalt a padláson! de a párom szerint képtelenség hogy mínuszban rohadjon valami úgy hogy hozzánk így leérződjön! én ma nem merek hazatelefonálni! .. és a másik ágy bazi kényelmetlen de ha nem szűnik a bűz én komolyan elgondolkoztam hogy nem megyek haza! mi a véleményetek?
bajba hagyom a férjem igaz? ... :-( tanácstalan vagyok! de nagyon!
Vendég

A hazamegyek nálam = Anyuék! :-)
Vendég

nem tudom Nanetto, én is voltam már így, mondjuk akkor kiderült h a mosogató lefolyót rosszul csinálták meg és ott jött vissza a bűz...
de hogy a szobába...
parketta van? esetleg alá nem folyhatott be valami?
nem tudom, gondolkodok.

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Én ma megjártam a belgyógyászatot. Nincs cukorbetegségem, és az EKG-m is jó. Legalább túl vagyok ezen is.

KONKI, LUNA: Nekem is arról vannak infóim, hogy a tesók jól megvannak egymá mellett. Azt hiszem, én is egy szobába rakom őket, és majd úgyis kiderül, hogy ez így működik-e vagy sem. Utólag még mindig tudok változtatni rajta. Viszont, ha rögtön az elejétől megszokják egymás közelségét, az szerintem mindenkinek csak hasznára válik.
Sőt Boginak is nagyobb lesz a felelősségérzete, hogy az ő szobájában alszik a tesó, így valamilyen szinten neki kell "vigyázni" rá. Én sem vagyok az a típus, aki hagyja órákon át bömbölni a gyerkőcöt.

NANETTO: Érdekes ez a bűz dolog. Nem tudok neked erre mit mondani. Így hogy már mindent kipakoltatok és semmi... el sem tudom képzelni, hogy honnét jöhet a szag.
Mikor még otthon laktam, ott volt pincénk. Anyukám mindig ott tárolta a befőtteket és egyéb konyhai eszközöket, melyeket nagyon-nagyon ritkán használt. Egyszercsak arra lettünk figyelmesek, hogy fura szag van, és megjelentek a legyek. Akkor mi is elkezdtünk mindent kipakolni, és megtaláltuk a bűzforrást. Egy kis vakond volt az egyik hatalmas fazékban elpusztulva. Gondolom, belecsúszott, de kijönni már nem bírt, és ott pusztult el. Szegénykét nagyon sajnáltuk.
Párodnak, talán igaza lesz, hogy a padláson rekedhetett valami állatka és az okozza a gondot. Érdemes lenne ott is alaposan körülnézni.
Vendég

Heni: te mikor váltod be a kupont? (felicitas)

Kép
Kép
Kép
konkri

Szerintem valamikor a 30. hét környékén.
Vendég

na nagy ügyes teszveszezésemben vettem még egy napozót... egy szürke prince olivert... nem bírtam ki, most várok, hogy írjon a csaj...
a másik már írt h fel is adja ma... :) zsír.
azt hiszem ki kéne kötni a netet.
ja amúgy én nem licitálok én azonnal elhozom, nekem jó a licit nélküli ár, azon az 50 ft-on nem szarakodok.

és a tegnap éjjeli netezés terméke még, hogy találtam Tatabányán egy üzletet ahol van titi triton. és van zöldjük is :) zsír! azt hiszem ha megjön a márciusi fizum, megyek is apával... ő még nem látta élőben... meg nekem a nagy miatt azért kell még a kocsi, márciusban már kelleni fog. azt hiszem majd élőben kiokoskodjuk, hogy piros, zöld, vagy kék. (bár én 3. gyerek reményében valami unisexet vennék :), pl piros) (de apa szerint ez nem unisex)
jujj már alig várom. 3asban megyünk, mert hát az illetékesnek is ki kell próbálni. :)
ja és Tatabánya innen 15 perc (ezért is szülök ott)

jaj éjjel még elfelejtettem, hogy akit érdekel annak leírom a beöntéses élményem :lol: részletesen :lol:

Kép
Kép
Kép
konkri

Köszi Heni, majd írd meg mi volt benne- már ha kibírom addig és nem váltom be előtted... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri,
szerintem is rossz helyre utaltál sajnos.. :?
max annyit tehetsz, hogy írj a teszvesznek, hátha az adminok tudnak segíteni :roll:

Nanetto,
bűz témában tanácstalan vagyok.. nem lehet vmi szakembert hívni, valami tisztító cégtől, vagy irtó cégtől? :roll:
Vendég

Konkri,
engem érdekel a beöntéses élmény :lol:

én is vettem eddig egy babaerszényt, a Hetvenhét magyar népmesét, mellényt pólóval, micimackós pólót, disney gumis lepedőt, gatyót, bodykat, egy dzsekit, felsőket, sapikat :D
én azért szeretek licitálni, mert így legalább el van osztva, és valamenniyre visszahúz a vásárlásban :oops:
na mindegy, a februári listámat is túlteljesítettem már :twisted:
Vendég

Nekem meg van itt egy eleg hosszu es araban nem tul baratsags«os listam, es fogalmam nincs rola mikor fogok tudni barmit is megvenni rola :) Egyelore babaruhan kivul (ami fillerekert jon angliabol szerencsere) mondhatni semmi komolyabb dolgunk nincsen, amde keret sincs ra :D Na de hol van meg a szules... addig meg nyerhetek a lotton is :D Sot, akar az agyamba is tehetem a gyereket ha nem lesz agya, olben is cipelhetem ha nem lesz kocsija meg kendoje... es egybol bilire fogom szoktatni (ez viccesen hangzik, de nem kevesen kovetik azt a vonalat, hogy gyerekre egyaltalan nem adnak pelenkat ujszulott koratol, vagy idonkent adnak de mar akkortol biliztetik :)) es meg is van oldva a dolog :D

luna6

Ja és tegnap voltunk a dokinál.
minden rendben volt. megállapította, hogy ugye naptár szerint 19hetes vagyok, viszont mért adatok alapján meg 22 :shock:
úgyhogy a vonalzómat hagyom a 20. héten..

meg azt is mondta, hogy jó hosszú comcsontja van a babának, habár az anyukájának is az van :lol:

na amúgy elgondolkodtam ezek alapján, hogy nem nagyon kéne itt több 56-os csodaremek ruhadarabot beszerezni :lol:

ja, és persze a lepényem az lent van :twisted: (Konkri, erről te jutsz eszembe), de azt mondta a doki, hogy még van ideje felmászni, viszont kemény, durva szex ne legyen, csak érzékeny szerelmeskedés.. :oops: :oops: :oops: na én ott fülig vörösödtem, jó hogy nem pózokat is ajánl :P

4hét múlva megyek megint, de addig még túl kell esnem egy vérvételen.

viszont már megvan a szülésznőm :)

na ennyi, megyek eszem vmit 8)
Vendég

nanetto,
szerintem megérti a párod, hogy így terhesen a szaglásod sokkal kifinomultabb, plusz, a hormonok miatt talán a stresszre is másként reagálsz. Kérdezd meg, zavarná-e, ha nem mennél haza, amíg ilyen büdi van ... ha zavarná, keressetek félmegoldást, ő is menjen veled :)

Egyébként nem lehet, hogy dugulás? Nálunk a házban egy másik "csövön" egy albérlő házaspár viccesen a wc-ben húzta le a pelenkákat, ez két hónapja történt ... a pincéig lejutott a "csomag", ott rendesen elakadt ... én éppen aktív émelygős korszakomban voltam ... először a sz*r szag, aztán a klór szag, amivel fertőtlenítették a pincét ... és szerencsénk volt, mert nem a mi hálózatunkon történt, így a lakásba nem jött fel, csak a lépcsőházban nem lehetett megmaradni (még jó, hogy mindig volt nálunk sál, így az orrunk elé tettük).
De sajna a kisállatnak is nagy az esélye ... talán a hideg elől bement egy.
Tényleg kellene valami szakembert hívnotok és bármi van, ott fertőtleníteni is kell (akkor pár napig úgysem fogtok ott aludni) ... aztán jó kis patika szag lesz.
Kövessétek a radiátor csöveket, lehet azok mentén eljuttok a bűz forrásáig ... vagy nincs a radiátor/konvektor/kályha mögött? nagyon szellőztessetek ki, mert most még mindenhol ez a szag terjeng, ha oszlik a bűz, lehet előbb meg lesz a forrás ...
De ezt bízd a férfiakra, nem kell ez az izgalom a pocaklakónak sem!
Vendég

ja és tegnap este megnéztük az Avatart, mindenkinek csak ajánlani tudom :lol:
Vendég

Lányok,
ti visztek majd magatokkal valami kaját a kórházba? ha igen, akkor mit? :roll:
Vendég

Nos akkor az elso befuto ebayas pakkocskam, az egesz postastul volt 4 euro, vagyis olyan 1100-1200 forint. " badi full uj, 2 hibatlan bar hasznalt, a zokni is tok uj, a gatyo hibatlan :)
Kép

luna6

Luna,
te aztán tudsz! :lol: Csak így tovább!

Nekem egész más jött a postával :cry: A dokim küldte a vérvétel eredményét, amin az áll, hogy toxoplazmás vagyok :cry: Küldött receptet is, hogy kezdjem el szedni. Hétfőn megyek a László kórházba, aztán kedden a Bajcsyba megint genetikai UH-ra, ha minden igaz. Bár egy hölgy a telefonban a Bajcsyból azt mondta, szerinte lehet, hogy ez egy régi fertőzés, és akkor nem kell UH, de majd hétfőn a Lászlóban megmondják. Hát most azért egy kicsit beszartam :roll: Nem is értem, mert ugyan 15 éve van folyamatosan cicánk, de mint írtam, most kb. 1 éve kint van az udvaron, nem is találkozom vele. Úgyhogy remélem régi fertőzés és nem veszélyes a babára. Persze párom rögtön leb..szott, hogy nem voltam elég higiénikus és én vagyok a hibás. Jól megvígasztalt mit ne mondjak. Ahogy szokott. Na mindegy, majd hétfőn többet tudok már.

Kép
Kép
hari

Tahti,
miért nem jelentkezel?????? Vagy csak én nem láttam volna?

Kép
Kép
hari

Luna,
klasszak a rucik :lol:

lányok, következő kérdés:
most épp nézegetek egy hasszorítót, és most 91cm a csípőm..
az Les méret 83 cm- 101cm-ig van
az XLes pedig 89cm-110 cm-ig van.
szerintetek melyiket kéne megvenni?? :roll:
vagy célszerű lenne még várni vele??
csak épp most rendezgetem a kórházi cuccokat :P
Vendég

Hűha, mennyi mindent írtatok...

TAHTI:Remélem nincs semmi baj, csak pihensz, azért nem jelentkezel.
MENNEK A DRUKKOK!!!!!

HARI Hétfőig ne izgulj, szerintem is régi fertőzés lesz, ha ennyi éve van macskátok.

GEOOO: Szülőszobára én feltétlenül viszek szőlőcukrot, meg szénsavmentes ásványvizet, meg sós kekszet magamnak.
Apa ugyi nem lesz velem, de én úgy tudom, hogy itt Debrecenbe neki lehet csomagolni szendvicset, pogácsát, stb.(Nekünk ettől többet nem lehet, mert ha csaszi lesz, akkor ugyi nem ehetünk...)
Csak azt hónapokkal előre nem tudod eltenni.
De biztosan van kórházi büfé is(hacsak nem éjszaka szülsz.)
Én a helyedben a hasszorítóval még várnék, hiszen még baba is meg a te hasad körfogata is ezután nő a legtöbbet.

Kép
rozsa1979

Konkri és többiek: én meg pont fordított helyzetben vagyok az EBay-en, gyönyörű 2 dolgot nyertem, ellenben nem tudok még PayPal Systemen keresztül fizetni, mert a dombornyomott kártyám lejárt. Meg kell újítsam, majd tenni rá pénzt, még idő, míg működik. Gondoltam, semmi gond, megnyertem a termékeket és írtam az eladónak, meg az Ebaynek is, h én ezt szeretném banki átutalással rendezni. Mert a nem domborkártyámhoz tartozó bankszámlámról tudok amúgy átutalni, nem is érdekelne, h lesz némi plusz költsége, hát ez van. 1. alkalommal kibírom. De nekem senki nem válaszol, pedig jan.29-én nyertem a terméket. Azóta az eladónak vagy 3 üzit küldtem. Attól félek, kizárnak az Ebayről, vagy nem is tudom, na. Itt nincs ilyen lehetőség vajon, h utaljak? Ötlet? Szeretném a 2 cuccot nagyon.

Nanetto: huh, a bűz sztem akár döglött nyest is lehet. Hátha nem, mert állítólag az elég brutál :shock: Állítólag majd minden háznak van saját nyestje, és ha egy elhull, ráaádul új költözik be a helyére, mert annyian vannak, h komoly harc megy a zugokért. National Geographicban olvastam egyszer egy több oldalas írást róluk. Régebben mi is hallottunk a tető alól vmi zajt éjjelente, de jó ideje megszűnt, hála égnek. Hátha nem az volt, hátha nem lett új lakó helyette... azt olvastam, beférnek mindnehova, szétrágják a vezetékeket is, csövezést is. O.K., nem írok ilyen sokkoló dolgokat, mert amúgy ez áll akár nálunk is... Nálatok legalább az a valami döglött már. Nincs-e oylan rés, amit nem ellenőriztettek még meg? Pl. elektromos vezetékek doboza, központi porszívó csövezése mondjuk, esetleg kéménynek éppen nincs a szobátokban ajtaja, vagy ha tetőtérről van szó, akkor az ablakpárkány alatti rész, kívülről teljesen zárt? Vagy a tetőszerkezetnek szokott lenni olyan fa bedobozolt része kívül, felül, abban is van hely... sztem bármi legyen is, vmi nyitott térben kell legyen, hiszen ha bomlik, akkor kell, hogy érje levegő is, és tuti nem teljesen kint, mert most valóban oylan lenne neki, mint amélyhűtőben, szóval inkább falon belül, falban lévő zugokra kéne gondolni.... de csak feltevések.

detti_10

Hari: szorítok, remélem a régről levő toxopl.

Tahti: úgy izgulok már érted!

Nekem is ma jött cucc, meg még 3 csomit várok, az egyik 15e. értékű :)

A teszvesz írt, hogy már vissza is utalták a zsét! hállelúja! így tovább nézelődök! hátha veszek még egy pár felesleges cuccot.

de lányok én elég jól állok. Marcus cuccait már ki is válogattam, a kiságyban az első adag ruha és a kövi 3-4 hónap eltéve a fiókba (hátha valami brutál óriás bébink lesz) :)
az én listám:
- babakocsi (de ez sztem márc elején meg lesz, Marcell miatt...
- pár új body
- szeretnék pici méretű talpas nacit is
- pár pici felsőt (62-68as van már dögivel)
- egy pici kardigán (plüs pulcsi) láttammár párat itt ott, de keresem a nagyon igazit, mert ez is van, így én már csak dögös vagi cuccokra hajtok.
- kis takaró

nekem:
-haskötő
-tankini
-melltartók
-bugyi
-új mellszívó, de csak a fapados sima, remélem most is elég lesz

a többi minden, minden megvan! a szobába már csak rácsvédő és pelenkázó alá zsák kell meg a nagynak falvédő, de ezeket én varrom és az anyag is megvan hozzá...

jaj mesélek vmi vicceset (bár annyira nem az): ma is varrtam, de mikor végeztem bejöttem a szobába (gyerek is) egyszer csak hallok nagy dübörgést, hát a varrógépem pedálja zárlatos lett és elindult magától... önvarró lett... nem tudom mi lesz vele :(

én nem hiszem hogy szőlőcukron és vizen kívül mást beteszek, bár nálunk nem is szabad enni-inni- sztem azért, hogy ha közben csaszi, akkor ne legyen gáz...
de tapasztalatom szerint se az anyának se az apának nem az evésen jár az esze szülés közben :)
(anno a védőnőm le is baszott szülés előtt 4 héttel, hogy mi az hogy még nem csomiztam a férjemnek kaját... hülye!)
sztem ha akar enni büfé van. vagy elugrik a mekibe...

egyéb kaját meg úgy is ontanak be a rokonok... pedig én nem nagyon voltam éhes utána. a korházi menüt megettem, meg ittam azt csá... hozták a rokonok a kaját, a férjemmel meg küldtem haza...

na kaja után egy kis beöntés: (aki nem akarja ne olvassa!!!!!!!!!!!)
hát az úgy volt, hogy szerdán befeküdtem (semmi extra csak főorvos a dokim és ez a szokása, de végülis jó is volt így) , kb 3 napja már nem volt cacim (amúgy is ilyen vagyok+terhesség), no csütörtök éjfélkor mikor már mindenki aludt el is mentem wc-re... sikerült, megkönnyebbültem... visszafeküdtem... na nem is tudtam aludni, mert a caci után jöttek a 2-3 perces fájások... lecsattogtam a szülésznőmhöz, pont ő volt ügyeletes és kiderült hogy akkor szülünk... no de kaptam beöntést, mert kell, pedig hát pont előtte volt egy jó nagy... na ez a beöntés annyiból volt rossz, hogy mikor ki kell üríteni, akkor ürítsd ki úgy hogy közbe 2-3 perces fájások (közte kb. 1-1,5 perc szünet)- szóval ürítsd ki úgy hogy még véletlenül se nyomj... na próbáltam, próbáltam, közbe a szülésznőm sürgetett, mert Marcell extra gyorsan igyekezett kifele... no nekem maradt még bent melegvíz, ami tudom, hogy kijött a végén, hisz úgy kell nyomni, hogy közben azt mondják: nagy levegő és úgy nyomunk mintha kakilnánk... szegény szülésznőm (ő volt ott, a dokim meg a hasam nyomta) jól telibe kapta a még bent maradt vizet (meg gondolom még ezt azt) de sztem nekem akkor nagy wc után jobb lett volna ha nem ad beöntést... de nyugi Geo, nem a feje van ott, hisz az irány lefele van szülés közben...
így az éjféli nagy wc-émtől számítva 4,5 óra alatt lett meg a gyerek... (így legyen megint)
aztán az én rendes kis szülésznőm hozott egy lavor melegvizet és szépen lemosott "ott", vért meg mindent... majd rámadta a bugyikám, átöltöztetett és betolt a szobába...

Kép
Kép
Kép
konkri

Én meg védőnőnél voltam ma, egész szimpatikus volt. Ugyan új információt semmit nem mondott... súlymérés, vérnyomás, vizelet nézegetése lakmusszal és baba szívhang ellenőrzés volt. Az utóbbi okozott némi örömet is :)
Ma egész délelőtt fájdogált a hasam, amúgy e héten többször is, de csak minimális, és magnéziummal, pihenéssel elmúlik. Remélem, csak a sima növekedés okozza. Teszveszen bevásároltam egy jó kis kezdő csomagot: 15 textilpelus (nem pelenkázáshoz kell majd), 2 kifogó, 1 fürdőlepedő együtt. Ezzel én is kipipálhatok megint valamit a kelengyéből.
Ti vesztek/szükségesnek tartjátok a légzésfigyelőt? Bébiőrt mindenképpen szeretnék, mert elképzelem, h elalszik a kicsi, és mondjuk kint van dolgom a kertben, vagy csak lemenni az alsó szintre, sztem nagyon hasznos eszköz, h tudjam, addig is O.K. a baba, míg nem a szobaajtóban állok. Elméletileg mindkettőt szeretném, sőt láttam, végre vannak kombináltak is. Valaki használt vagy-vagy, netán is-is? Tapasztalatok?

detti_10

juj, Konkri, ez a beöntős sztori! :shock: :oops: :D
hja, én még nem gondolok a szülésre, az összerakandó táskára sem, azt meg végképp nem tudom elképzelni, h hogyan készítsek kaját mondjuk 4 héttel előre? Egy szendvics, és be a mélyhűtőbe, majd a férjem szóljon a kórházban, h szeretné megmikrózni, mert ő bizony megéhezett?! :wink: ő amúgy is oylan, ha bármi stressz van, egy napig sem eszik, észre sem veszi, hogy éhes...
Ti Anita melltartót vettetek? Vagy milyet? És honnan? Pl. hogy lehet a szopis melltartót kiválasztani előre?

detti_10

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?