Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így eltűntem!
Szonja! Gratulálok a lurkóhoz! És indenki másnak is, aki közben megszült.
Adrienn! Neked pedig az esküvőhöz gratula! Nem semmi hogy mindent elintéztél egy nap alatt ekkora pocakkal. Nem csoda ha kikészültél.
A csecsemősökkel nekem is hasonlóan jó élményeim voltak, mint Szonjának. Nagyon sokat segítettek, kedvesen válaszoltak mindenre, de tényleg oda kell menni megkérdezni, maguktól nem érnek rá mindenkihez odamenni. Igazából mindenki nagyon rendes volt a kórházban. Az egyetlen ami nem nagyon tetszett, hogy gyerekorvossal végig nem találkoztam, még a zárót is a nővérke hozta ki. Azért lett volna pár kérdésem. De gondolom sok dolguk volt, főleg, hogy persze karácsonykor gondolom nem dolgoztak teljes létszámban.
A szülés egyszerűen csodaszép volt, megpróbálom részletesen elmesélni. Úgy emlékszem, még írtam is nektek dec. 24-én délután, hogy 5 majd 3 perces jóslófájásaim vannak. Ezek rendszeresek voltak, de gyengék, el is múltak estére. Közben fát díszítettünk, sütit sütöttem és nevetgélve meséltem a szomszédoknak, hogy mindjárt megyünk szülni. Aztán este 8 körül kezdődtek az igaziak, 9 körül már 5 percesek voltak. Akkor elküldtem apát aludni kicsit, és felhívtam anyukámat, hogy jöjjenek át a kicsire vigyázni. Lefürödtem, próbáltam pihenni, de a fájások csak erősödtek. A kórházba éjfél körül értünk, akkor már 3,5 perces fájásaim voltak. (A férjem annyira nem hitte el, hogy szülünk, hogy még a bőröndöt is csak akkor hozta fel a kocsiból, amikor a szülésznő ráparancsolt:-)) Beöntés, borotválás fel sem merült. Megvizsgáltak, és kaptam egy szép pici (tényleg nagyon pici) szobácskát. Az ügyeletes szülésznő szerencsémre Cser Kati volt, nagyon figyelmes, gyengéd, kedves és érti a dolgát. Szinte észre sem vettük, hogy ott van, úgy tette a dolgát. Amikor szükség volt rá ott volt, vizsgált viccelődött, bíztatott, de amúgy tapintatosan a háttérbe húzodott, és hagyta, hogy csak egymással és a babával foglalkozzunk. Nem terhelt felesleges vizsgálatokkal, de mégis figyelt ránk. A vége felé kaptam egy kis oxigént, mert csak oldalt fekve volt jó a babám szívhangja. Kati mondta, hogy próbáljam megvárni a 2 órát, mert akkor veszi át az ügyeletet Kia, és ő a legjobb orvos. Igaza volt, örülök, hogy sikerült kivárni. Ő is nagyon figyelmes és gyengéd volt. Ő adta be az EDÁt is fél 3-kor, utána burkot repesztettek, és oxitocint is bekötöttek. Innentől felgyorsultak a folgok nagyon. Magzatvizem egyáltalán nem volt, szerintem amit én az utolsó 1,5-2 hétben folyásnak gondoltam, az magzatvíz-szivárgás volt. Sejtettem én, ezért is kérdezgettelek titeket, milyen az. De nem gondoltam, hogy az ilyen lassan is el tud csordogálni. Fél 4 körül már 8 centire voltam kitágulva. Ezután már nem is a fájásokat éreztem igazán, hanem feszítést lent, az én drágám már nyomta a fejecskéjét. Aztán hirtelen szóltam, hogy már nagyon feszít, úgy döntött, nem várja meg amíg eltűnik a méhszáj, ő elindul kifelé. Még az ágy átalakítására sem volt idő, csak hívták gyorsan a dokit, és úgy ahogy voltam már jött is a picim, nekem semmit nem kellett csinálnom, nem is nyomhattam, a baba dolgozott helyettem. 4 óra 10 perckor bújt ki,m egyből a hasamra tették, csodálatos érzés volt, bánom, hogy az elsőnél nem volt erre lehetőségem. Ott le is szívták szegényt, mert bekakilt szülés közben. Aztán pár perc után apa elvágta a köldökzsinórt, és elvitték. Nem fürdették, csak megtörölték, felöltöztették, és apa visszahozta. 2 órát voltunk együtt, 1 órát szopizott nagyon ügyesen, aztán elaludt. Miután bevittek a szobába, 2-3 óra múlva már hozták is a picit, akkor már megfürdetve. Ott már apa nem lehetett ott, csak amíg behozta a bőröndöt, mert akkor még látogatási tilalom volt. Sajna ő csak hazamenetelkor láthatta a picit újra.
2 ágyas alapítványiban voltunk, ami nagyon megéri. A kicsi végig velem volt, csak amíg kimentem a látogatókhoz akkor adtam le. Ill. 1 fél éjjelt bent kellett töltenie, mert infúziót kapott, mert besűrűsödött a vére, amiatt, hogy nem volt magzatvíz. De ezalatt is mindig hozták szopizni. Aludni nem sokat tudtunk a kórházban, mert a másik két éjjel végig szopizott a drágám, 5-10 percnél hosszabban nem bírta cici nélkül. De megérte, mert 3 nap után már 15g tejcsit mértek mielőtt hazajöttünk. Az első másfél hétben itthon is tovább nőtt a mennyiség. Aztán megállt kicsit, akkor volt pár nyűgös napunk. Azután megint lett elég 2 hétig. Majd fokoztaosan elkezdett lecsökkeni a tejcsi. Egyik nap még 50-60-akat evett, aztán pár nap múlva már csak 30-at. Ráadásul 6hetes kor körül van egy fejlődési ugrás, úgyhogy pont most növekedett meg a tejigénye is. Mostanában változó nagyon a mennyiség, van, hogy 60 a következő alkalommal pedig csak 20g. Cicin van amennyit csak lehet, bár nem egyszerű a "nagy" miatt, szegény nehezen viseli, sok a hiszti meg a rosszalkodás. Ráadásul a hasával is szenved szegény, bár az most már az infacolnak és a laevolaknak köszönhetően sokkal jobb lett. Vannak jobb és vannak nehezebb napok, tegnap pl. egész nap sírt a kicsi is, a nagy meg hisztizett. Már elvittük a dokihoz is, hogy nézze meg mi baja, de végül azt mondta, hogy csak éhes, és írt fel tápszert
Persze még nem váltottam ki, mindent meg akarok próbálni előtte, el fogunk menni szoptatási tanácsadásra is. Ki is borultam tegnap rendesen, még szegény férjemmel is jól összevesztem emiatt. Rossz, hogy ő meg már nem bírja nézni, hogy mindhármunkat ennyire megvisel a dolog, és már inkább adná a tápszert, mert az egyszerűbb. De meggyőztem
Szóval próbálkozunk, és igenis lesz tejcsi, már így is sokkal több van, mint az elsővel valaha is volt. De időm az sajna semmi. Pedig apa csak a múlt héten kezdett dolgozni, de sajna még ketten is nehezen bírtuk a sírós napokat. Minden tiszteletem és csodálatom Tesztié, hogy ő a három mellett tud még nappal aludni.
Szia Tillidian! Csodálom az erődet, hogy 3 hónapja kitartasz, mikor ennyire nehezen megy! Gratula! Te voltál valami tanácsadónál? Ha igen, kinél? Mi szerintem a Sarlai Katalinhoz megyünk az István kórházba, mert már a terhességem alatt voltam nála, és nagyon profinak tűnt. Eredetileg a Kis Eleonórához akartam menni a Péterfybe, de úgy hallottam, ő elég drága. Próbáltál olcsóbb szereket is a More Milk előtt? Egyáltalán nem vált be más? Sajna mi nem nagyon engedhetjük meg magunknak ezt sem.
Lassan felébrednek a gyerkőcök, és főznöm is kellett volna
Max napi fél-egy órám van, amikor alszanak, de az sem mindig jön össze. Olyankor gyorsan főzök, mosok, meg ami belefér. Azért igyekszem majd gyakrabban jelentkezni. De mindig elolvasom a hozzászólásokat, olvasni tudok gyerekkel a kezemben is
Vigyázzatok magatokra! Drukkolok a hamarosan szülőknek!