Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:38-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Lányok!

Sziasztok!

Lassan mindenki megszüli a babáját!Tök jó....
És a frontok most besegítenek rendesen...

Mi a 36.hétnél járunk PiciBogival...
Képzeljétek,tegnap este fél11-kor rózsaszínű folyást találtam a wc papíron...Aztán még 15 perc múlva is.Felhívtam a dokinőmet,aki modta,semmi gond,amíg nem görcsölök maradjak otthon...Szerencsére 12 perc a Péterfy...:)
Letettem a telefont,férjecskémmel elkezdtünk várakozni....
Aztán abbamaradt a folyás,lefeküdtünk aludni és átaludtuk az éjt...
Reggel a tisztasági betétemen barnás folyást találtam,de aztán ez is megszünt...

Keményedik a hasam,picit görcsölök,de ennyi....
Szerintem a front miatt is van ez az egész és puhul fel a méhem.

Van valakinek hasonló tapasztalata?

Azért ma kimostam a baba cuccokat,lassan összapakolom a bőröndöt és beszerezzük a kiságyat és kádat,mert az még hiányzik....

Izgalmas ez az egész!!!!!!!!!!!!!

Ti hogy vagytok?

katkatt,egyben vagy még?
Adrienn,gratula az esküvőhöz!
Jól sikerült?
kata35

Kattkat!
Túl vagyunk az esküvőn. :) Egyszerű fekete kismamanadrág és egy fehér blúz volt rajtam. :) Csak a tanúkkal mentünk, nem csináltunk nagy faxnit! :)
Jó lenne összefutni! :) Majd írok privit, írj majd, ha bekerültél! :) De Te tényleg várj meg! :)
Vendég

Kata! Köszönöm! :)
Lehet, hogy tágulási vérzésed volt, vagy a nyákdugó ment el, az is véres (nekem az volt)... Ne ijedezz, már nem lehet baj! :) Azért Te is megvárhetnál minket! :) Neked is küldök privit, hogy ha esetleg akkor fekszel be, mikor mi, akkor megtaláljuk egymást! :)
Vendég

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában (Budapesten):
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:39-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

adrienn!

Köszönöm a számot,kereslek mindenképp,ha bent vagyok.
Ezzel a tágulás dologgal ugye még lehet csinálni a dolgomat,nem kell feküdnöm egész nap?
Ezt elfelejtettem a dokitól megkérdezni.....

Ránk még vár(na) jócsomó dolog:
Újra cukorvizsgálat
nagylabor
38.heti ultrahang
nst minden héten

Úgyhogy én még várnék azzal a szüléssel..:)
Bár Bogi az irányadó....:) (meg a frontok)

Ismeritek Kovács margit szülésznőt?
Őt kell keresnem majd,ő intézi az nst-imet...
kata35

Kata!
Ha ez valóban a tágulástól van, akkor én a helyedben inkább pihennék, feküdnék. Tény, hogy most már nem lenne semmi baja Boginak, ha most születne meg, de inkább maradjon még bennt egy kicsit. Ha a tágulás megindul, akkor az aktív élet, talpalás, munka csak gyorsít rajta... Vigyázz magatokra, találkoznunk kell bennt! :)
Vendég

Kattkat! Merre vagy??? Kata??? Nem ér ám csalni! :) Megbeszéltük, hogy találkozunk bennt! :D
Vigyázzatok Magatokra ebben a fene nagy havazásban! :)
Vendég

Mi rendben vagyunk Újasszony...:)

Elmentünk ebbe a nagy hóba kiságyat venni...
Sikerült szerencsére,úgyhogy ezt is kipipálhatjuk...:)

Aktív élet akkor stornó,bár holnap el kell sétálnom a védőnőhőz,de talán ennyi mozgás nem árt meg...

Adri,te hogy szülted az első gyermeket?
CSászárral?
Elmeséled?

Vigyázz magadra!

kattkat nagyon csendben van....tán csak nem elindult nála valami csoda-féle dolog..? :)))
kata35

Sziasztok Lányok!!!!

Bocsánat, hogy így eltűntem, "behavazódtam" :mrgreen:
Igyekszem visszaolvasni és írogatni is mostantól! :P

Most gyorsan 1 mondat:
Lencsim 15 hetes, 5500 gr, 61 cm :P
Sajna a túlhordás miatt ferde jobbosok vagyunk, jövő péntektől Dévény tornára kell járnunk. Dióhéjban ennyi, olvasok és jövök majd bővebben!

Puszi Mindenkinek!

tillidian

Szia Till! Örülök, hogy újra itt vagy! Szépen gyarapodik a nagylány! :) Van tejed, tudsz szoptatni?
Kata! A fiamat (is) császárral szültem. Elmasélhetem, ha valóban akarod... :D
Zaránddal is befektetett az orvosom a kiírás előtt több mint 1 hónappal. Az első klt hétvégére saját felelősségre ugyan, de hazaengedett. A második hétvégét ágyban töltöttem itthon, mert nagyon fájt a pocakom. Hétfőn visszamentem, megvizsgált a doki, azt mindta, 2 ujjnyira nyitva vagyok, tehát nem változott a helyzet péntek óta, így kézzel "rásegített" a tágulásra... Nna, azt nem kívánom senkinek sem... Olyan fájdalmam az életemben még nem volt... Onnantól kezdve véreztem... Nem kicsit, nagyon... Aznap estére felment a vérnyomásom is, így felküldtek a szülőszobára, hogy szülök... Pont aznap voltam 37 hetes. Én még nem akartam szülni, így megbeszéltük a dokival, hogy ha le tudják húzni a vérnyomást, akkor nem szülünk. Sikerült. Legközelebb szerdán vizsgált meg, és nagyon nem tetszett neki, hogy ennyire vérzek, de ekkor már nem volt fájdalmas a vizsgálat (megígértettem vele, hogy most nem bánt :D). Estére már nagyon fájta a pocakom, nagyon nem voltam jól, így szóltam a nővéreknek, és a szülőszobán kötöttem ki (18h). A CTG-m elég vacak lett, így az ügyeletvezető nem is engedte az előkészítést (beöntés, vorotválás), hanem hívta az orvosomat. Mire beért, addigra már 4 ujjnyira nyitva voltam, de a CTG továbbra sem volt jó. Burkot repesztettek, akkor derült ki, hogy mekóniumos a magzatvíz. Bekötötték az oxitocint, stb...A ctg egyre vacakabb lett, és oxigénhiány is fellépett a babánál, így oxigénmaszkot kaptam ,amíg a papírokat aláírtam, és úgy, ahogy voltam, előkészítés nélkül, saját hálóingben betoltak a műtőbe. Spinális érzéstelenítéssel szültem. Szerencsére teljesen egészséges kisfiam született, 3000g és 55 cm 37. hétre.
Nagyjából ennyi.... :)
Vendég

Adrienn!

Köszönöm a mesélést...
Húúúú,azért nem volt egy sétagalopp a dolog...

Kívánom a második szülés ennél jóval szebb legyen...vagy legalább problémamentesebb...

Katkatt elmehetett szülni?
Naaaagggyon gyanús...:)
kata35

Kata!
Nem volt ez olyan vészes.... Én a mostanitól jobban tartok, mert most minden előre el van tervezve. Ott és akkor nem volt idő sem rákészülni, sem agyalni rajta...
Neked Bogi az első babád? :)
Vendég

Adrienne,
húúú, Te is mindjárt szülsz!!! :D (gyönyörű a kislány neve!!!!!!!!!)
És TUTI minden rendben lesz!!!! :wink:

Igen, anyatejcis baba, de megharcolunk minden egyes napért!!!!
Nagyjából 15x akart már elapadni a tejem, de masszírozok, (fejni már nem szoktam), napi 4x2 More Milk kapszula, és ha kell óránként(!) szopizunk!
Kell is, mert a Kiscsaj nem hajlandó cumisüvegből enni :shock: , csak rágicsálja és közben néz rám kérdőn, hogy minek nyomtam ezt a szájába? Szal szopizunk és imádkozom, hogy a következő napon is legyen mit...

tillidian

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:42-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Jó reggel(i)t!

Első baba nálunk a kisBogilla!
És én tényleg kezdtem azt hinni Kattkat,hogy nálad már baba van...:)

A kiságy teljesen kommersz,2 állítható funkcióval és elől levehető résszel majd a későbbiekre való növekedéssel...:)

Lányok,ti mibe törlitek fürdetés után a kisKabócát?
Tetrába-ez jó név-nagy pelenka anyagú izébe...?
Hol lehet ilyen szerezni?

Szép napot!
kata35

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:42-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat!

Köszi.
Az Ikea-ban már vettünk egy kapucnis lepedőt,de ezt a kifogó-tetra micsodát még beszerzem...
jó kis nedvszívó....
megnézem a Mária boltban...
Ott lehet venni szoptatós melltartót is?
Az is kéne még legalább kettő...
kata35

Sziasztok!

Köszönöm, hogy ilyen kedvesen fogadtatok!

Adri! Remélem könnyebb lesz a második szülésed!
És ez így el van döntve, hogy "egy császár, mind császár"?

Tillidian! Mi is járunk a lányokkal dévényes gyógytornára. Annának a bal lába, Lucának a nyaka feszes, lazítani kell nekik. Eddig kétszer voltunk, a gyógytornász szerint, lehet hogy az e heti alkalom lesz az utolsó.

Kifogó: szerintem jó a nagy tetra fürdőlepedő, és a frotír babatörülköző is, mi mindkét félét használjuk kezdetektől fogva.

Kép
ribizli85

Szia Kattkat! :D
akkor drukk, hogy szerdát még megvárja a Trónörökös!! :D
Igen dicséretes, hogy így tájékozódtál szoptatás ügyileg!!!
Piros pont! :wink:

Biza, a More Milk horribilis, én már 3x 60 -at elnyeltem, most egy 120-ast rendeltem a boldogmama.hu-n, de enélkül nincs tejem, ezzel is "dolgozni" kell (ma pl, minden órában szopiztunk), de így bírjuk...

Kata,
én kapucnis törcsit használok, kifogót nem kaptam sehol :roll:

Ribizli,
akkor majd Hozzád jövök tanácsért Dévény ügyben!!! Izgulok, azt mondták, ott nagyon sírnak a babák :roll:

tillidian

Sziasztok!
Itthon vagyunk, tegnap jöhettünk.
Majd írok részletesen, csak Adriennel (illetve akit még érdekel) akarom megosztani: a csecsemősök nagyon rendesek. De első nap bemennek, utána nem biztos, hogy van idejük kimenni. De ne féljetek bemenni, kérdezni, akár éjjel is. Nekem nagyon sokat segítettek, volt hogy egész éjjel ott voltam. Szombat este már volt tejem, és úgy jöttünk haza, hogy mire hazaértünk a kórházból majd szétdurrantak a melleim. És a gyerek is szuperul cicizik. És nem volt archúzogatás, kedvesek, türelmesek és segítőkészek voltak.
Most megyek, majd visszaolvaslak benneteket és írok is!
Mindenkinek puszi, vigyázzatok magatokra és drukkolok!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!
Hogy vagytok, Lányok? Ki hogy bírja ezt a remek időjárást???? Én nagyon nehezen... Tegnap elintéztem az új személyit, lakcímigazolványt és TAJ kártyát... Ezek voltak a legfontosabbak, mert ezek kellenek majd feltétlenül a kórházba is.... De baromira elfáradtam, még ma sem tértem észhez.... Nagyon fáj és keményedik a pocakom...
Tiszta gáz, egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy összepakoljam a kórházi cuccaimat... Pedig már csak 2 napom van rá :) Ahányszor elkezdeném, mindig eszembe jut valami halaszthatatlan tennivaló... :D
Szoptatás: én annak idején a fiammal eszegettem a homeós bogyókat, ittam a laktoherb teát, de semmi.... Sajnos nem sikerült... A More milkről nem hallottam anno, mostanában olvastam róla először, elképzelhető, hogy bevetem azt is, bár erről is ugyanolyanokat ír, mint a fennt említettekről, így túl nagy bizalmam nincs benne, de ha másképp nem sikerül, akkor azt is kipróbálom... Ill. még az is eszembe jutott, hogy szoptatási tanácsadó segítségét is igénybe venném...
Kifogó: Én használtam a kapucnis frottírt is és a nagy tetrát is. Mindkettő jó szerintem. Igaz, én szárítógépben szárítok, ettől alapból finom puha lesz a frottír is (ez nekem "kötélen" szárítva mindig durva tapintásúnak tűnt), de tényleg mindegyik nagyon jó! :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:43-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja!
Köszönöm az infót! :) Nagyon örülök a jó hírnek! remélem nem fogok félni kérdezni, sajnos az előző élmények nagyon mély nyomot hagytak bennem... Tényleg nem vették zokon, hogy éjjel is "zaklattad" Őket? Leméretted evés előtt-után, vagy honnan tudtad, hogy elegendő a tejcid? Én most rosszabb vagyok mint egy elsőgyerekes... :(
Olyan jó, hogy otthon vagytok már, és minden rendben Veletek! :) Te az első gyermekedet tudtad szoptatni? Vagy egyáltalán nem volt tejed???
Vendég

Szia Adrienn!
Volt tejem, de nem szopott, így fejtem.
Tényleg nem. Nem mindig mérettem. Ha elájult evés után, tudtam, hogy elég volt :D Kérdezz meg mindent, teát, fejést, melyik mellre tedd, honnan tudod, hogy elég? Nekem mindenre válaszoltak.
Röviden: az első nap az én kis angyalkám este 8-tól reggel 6-ig a mellemen volt. Nem volt neki jó, ha mellettem feküdt, a mellem kellett neki. Na ez nem volt állapot. Addigra már 24 órája fenn voltam, a mellem tiszta seb. Mondták vigyem be, aludjak. Mivel az én kis angyalkám még a következő 10 órában sem nagyon akart aludni, csak mellen csüggeni, ezt még többszőr megtették. Egyszer a fáradtságtól elszédültem kezembe a gyerekkel és pont benn volt a csecsemős nővérke. Mondta, na anyuka aludjon egyet, majd 2 óra múlva hozom a gyereket. De olyan is volt, hogy nem akart felkelni :D enni (nekem se volt jó semmi, mi :D ), bementem, kérdeztem fejjek? Mondták ne, keltegessem, ha szopik keltegessem, ha nem sikerül, menjek be, majd ők felkeltik és mellre teszik. Így is volt, felkeltették, mellre tettük, ott megszoptattam a csecsemősöknél.
Én is olyan voltam, hidd el, mintha az első lenne. Mondtam, hogy nekem az elsőt nem sikerült, de most ha törik, ha szakad, szeretném ha menne.
Bocs, most megyek, mert megébredt at angyalka.
Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szonja77

Sziasztok!

Szonja!
Gratulálok!Jó nektek,hogy már együtt vagytok!
mesélsz majd a szülésről?Elég gyorsan ment,ahogy olvastam...:)
Az első is ilyen gyors volt?

Adrienn!
Pakold azt a táskát!Bár gondolom nehéz megválni a családtól...

Kattkat!
Hogy sikerült a buli?
Te mikorra vagy kiírva?

Ez az időjárás az agyamra megy...És még megint jön a hó?
Remélem kibírjuk szülés nélkül....
Tegnap voltam fogászaton-kéjmámor.. :)
Szombaton a férjem barátai jönnek együttlevésre utóljára...
Jövő héten fodrászhoz szeretnék eljutni és jó rövidre vágatni a hajam..kitudja mikor lát ollót megint....
Jövő szombaton újabb baráti vacsi valahol-utóljára a szülés előtt...

Szóval a szülés még nincs a tervek között...
21-én pedig a férjem szülinapja és az első házassági évfordulónk..:)
Na,az lenne a vicces,ha akkor érkezne Bogi... :P

De persze az irányítás az ő kezében van....:)
kata35

Szonja!
Ezek mind-mind nagyon jó hírek! :) Remélem jó sokáig lesz tejcsid is! :)
Amint lesz időd, írj, hogy hogyan alakultok, mi várunk türelemmel! :) Az elsők a gyerekek! :)
Kattkat! Jól sikerült a buli???? Nna, nem megszülni ám, mert most már lehet!!!! Tessék megvárni! Legalább Veletek találkozhassak, ha már Szonjával nem sikerült! :)
Kata! Veletek mi újság??? Ugye minden rendben van??? Te is várj meg!!! Neked amúgy is van még időd bőven! :)

Beus is jó lenne, ha írna néhány sort! :) Remélem minden rendben van Velük is! :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:44-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Szonja: legelőször is hatalmas gratula a kis jövevényhez. :D Köszönöm az infót Kiáról. Azért nem tiszta még mindig nekem ez a dolog, mert ugye a 36. héten voltam nála és mondta, hogy köv. héten ctg. Megbeszéltük, hogy a szülésznő a kórházban megcsinálja, de azt nem mondta, hogy ott a rendelőjében is meg tudná csinálni. Biztos én vagyok ilyen értetlen. :roll:
Milyen volt nála szülni?

A többieknek is kitartás. Én már nagyon várom, hogy megszülessen a pici lány, de a doki szerint nagyon jól érzi magát odabent és a ctg alapján sem akar nagyon kifelé jönni. Sajnos.

Kattkat: már várjuk a kicsi fiad!!!! :wink: [/u]
Vendég

Hmmmm Lányok, nem lesz egyszerű dolgom, ha mindannyian egyszerre leszünk bennt... Ti mind Katák vagytok! :D
Kattkat! Tök jó, hogy sikerült a buli! :) De jó lenne, ha hétfőig megvárnál, akkor már végleg befekszem, pénteken csak "próbafekvést" csinálok! :)
Kata! Most agyalok, hogy Te márc.6-ra vagy kiírva, ugye??? Akkor Te lehet, hogy csak jóval utánam jössz be... Hm... akkor lehet, hogy nem is találkozunk... Nna, mindegy, majd kiderül... :)
Vendég

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így eltűntem!
Szonja! Gratulálok a lurkóhoz! És indenki másnak is, aki közben megszült.
Adrienn! Neked pedig az esküvőhöz gratula! Nem semmi hogy mindent elintéztél egy nap alatt ekkora pocakkal. Nem csoda ha kikészültél.

A csecsemősökkel nekem is hasonlóan jó élményeim voltak, mint Szonjának. Nagyon sokat segítettek, kedvesen válaszoltak mindenre, de tényleg oda kell menni megkérdezni, maguktól nem érnek rá mindenkihez odamenni. Igazából mindenki nagyon rendes volt a kórházban. Az egyetlen ami nem nagyon tetszett, hogy gyerekorvossal végig nem találkoztam, még a zárót is a nővérke hozta ki. Azért lett volna pár kérdésem. De gondolom sok dolguk volt, főleg, hogy persze karácsonykor gondolom nem dolgoztak teljes létszámban.
A szülés egyszerűen csodaszép volt, megpróbálom részletesen elmesélni. Úgy emlékszem, még írtam is nektek dec. 24-én délután, hogy 5 majd 3 perces jóslófájásaim vannak. Ezek rendszeresek voltak, de gyengék, el is múltak estére. Közben fát díszítettünk, sütit sütöttem és nevetgélve meséltem a szomszédoknak, hogy mindjárt megyünk szülni. Aztán este 8 körül kezdődtek az igaziak, 9 körül már 5 percesek voltak. Akkor elküldtem apát aludni kicsit, és felhívtam anyukámat, hogy jöjjenek át a kicsire vigyázni. Lefürödtem, próbáltam pihenni, de a fájások csak erősödtek. A kórházba éjfél körül értünk, akkor már 3,5 perces fájásaim voltak. (A férjem annyira nem hitte el, hogy szülünk, hogy még a bőröndöt is csak akkor hozta fel a kocsiból, amikor a szülésznő ráparancsolt:-)) Beöntés, borotválás fel sem merült. Megvizsgáltak, és kaptam egy szép pici (tényleg nagyon pici) szobácskát. Az ügyeletes szülésznő szerencsémre Cser Kati volt, nagyon figyelmes, gyengéd, kedves és érti a dolgát. Szinte észre sem vettük, hogy ott van, úgy tette a dolgát. Amikor szükség volt rá ott volt, vizsgált viccelődött, bíztatott, de amúgy tapintatosan a háttérbe húzodott, és hagyta, hogy csak egymással és a babával foglalkozzunk. Nem terhelt felesleges vizsgálatokkal, de mégis figyelt ránk. A vége felé kaptam egy kis oxigént, mert csak oldalt fekve volt jó a babám szívhangja. Kati mondta, hogy próbáljam megvárni a 2 órát, mert akkor veszi át az ügyeletet Kia, és ő a legjobb orvos. Igaza volt, örülök, hogy sikerült kivárni. Ő is nagyon figyelmes és gyengéd volt. Ő adta be az EDÁt is fél 3-kor, utána burkot repesztettek, és oxitocint is bekötöttek. Innentől felgyorsultak a folgok nagyon. Magzatvizem egyáltalán nem volt, szerintem amit én az utolsó 1,5-2 hétben folyásnak gondoltam, az magzatvíz-szivárgás volt. Sejtettem én, ezért is kérdezgettelek titeket, milyen az. De nem gondoltam, hogy az ilyen lassan is el tud csordogálni. Fél 4 körül már 8 centire voltam kitágulva. Ezután már nem is a fájásokat éreztem igazán, hanem feszítést lent, az én drágám már nyomta a fejecskéjét. Aztán hirtelen szóltam, hogy már nagyon feszít, úgy döntött, nem várja meg amíg eltűnik a méhszáj, ő elindul kifelé. Még az ágy átalakítására sem volt idő, csak hívták gyorsan a dokit, és úgy ahogy voltam már jött is a picim, nekem semmit nem kellett csinálnom, nem is nyomhattam, a baba dolgozott helyettem. 4 óra 10 perckor bújt ki,m egyből a hasamra tették, csodálatos érzés volt, bánom, hogy az elsőnél nem volt erre lehetőségem. Ott le is szívták szegényt, mert bekakilt szülés közben. Aztán pár perc után apa elvágta a köldökzsinórt, és elvitték. Nem fürdették, csak megtörölték, felöltöztették, és apa visszahozta. 2 órát voltunk együtt, 1 órát szopizott nagyon ügyesen, aztán elaludt. Miután bevittek a szobába, 2-3 óra múlva már hozták is a picit, akkor már megfürdetve. Ott már apa nem lehetett ott, csak amíg behozta a bőröndöt, mert akkor még látogatási tilalom volt. Sajna ő csak hazamenetelkor láthatta a picit újra.
2 ágyas alapítványiban voltunk, ami nagyon megéri. A kicsi végig velem volt, csak amíg kimentem a látogatókhoz akkor adtam le. Ill. 1 fél éjjelt bent kellett töltenie, mert infúziót kapott, mert besűrűsödött a vére, amiatt, hogy nem volt magzatvíz. De ezalatt is mindig hozták szopizni. Aludni nem sokat tudtunk a kórházban, mert a másik két éjjel végig szopizott a drágám, 5-10 percnél hosszabban nem bírta cici nélkül. De megérte, mert 3 nap után már 15g tejcsit mértek mielőtt hazajöttünk. Az első másfél hétben itthon is tovább nőtt a mennyiség. Aztán megállt kicsit, akkor volt pár nyűgös napunk. Azután megint lett elég 2 hétig. Majd fokoztaosan elkezdett lecsökkeni a tejcsi. Egyik nap még 50-60-akat evett, aztán pár nap múlva már csak 30-at. Ráadásul 6hetes kor körül van egy fejlődési ugrás, úgyhogy pont most növekedett meg a tejigénye is. Mostanában változó nagyon a mennyiség, van, hogy 60 a következő alkalommal pedig csak 20g. Cicin van amennyit csak lehet, bár nem egyszerű a "nagy" miatt, szegény nehezen viseli, sok a hiszti meg a rosszalkodás. Ráadásul a hasával is szenved szegény, bár az most már az infacolnak és a laevolaknak köszönhetően sokkal jobb lett. Vannak jobb és vannak nehezebb napok, tegnap pl. egész nap sírt a kicsi is, a nagy meg hisztizett. Már elvittük a dokihoz is, hogy nézze meg mi baja, de végül azt mondta, hogy csak éhes, és írt fel tápszert :? Persze még nem váltottam ki, mindent meg akarok próbálni előtte, el fogunk menni szoptatási tanácsadásra is. Ki is borultam tegnap rendesen, még szegény férjemmel is jól összevesztem emiatt. Rossz, hogy ő meg már nem bírja nézni, hogy mindhármunkat ennyire megvisel a dolog, és már inkább adná a tápszert, mert az egyszerűbb. De meggyőztem :D Szóval próbálkozunk, és igenis lesz tejcsi, már így is sokkal több van, mint az elsővel valaha is volt. De időm az sajna semmi. Pedig apa csak a múlt héten kezdett dolgozni, de sajna még ketten is nehezen bírtuk a sírós napokat. Minden tiszteletem és csodálatom Tesztié, hogy ő a három mellett tud még nappal aludni.
Szia Tillidian! Csodálom az erődet, hogy 3 hónapja kitartasz, mikor ennyire nehezen megy! Gratula! Te voltál valami tanácsadónál? Ha igen, kinél? Mi szerintem a Sarlai Katalinhoz megyünk az István kórházba, mert már a terhességem alatt voltam nála, és nagyon profinak tűnt. Eredetileg a Kis Eleonórához akartam menni a Péterfybe, de úgy hallottam, ő elég drága. Próbáltál olcsóbb szereket is a More Milk előtt? Egyáltalán nem vált be más? Sajna mi nem nagyon engedhetjük meg magunknak ezt sem.

Lassan felébrednek a gyerkőcök, és főznöm is kellett volna :) Max napi fél-egy órám van, amikor alszanak, de az sem mindig jön össze. Olyankor gyorsan főzök, mosok, meg ami belefér. Azért igyekszem majd gyakrabban jelentkezni. De mindig elolvasom a hozzászólásokat, olvasni tudok gyerekkel a kezemben is :)

Vigyázzatok magatokra! Drukkolok a hamarosan szülőknek!
beubaba

Bocs, ez jó hosszúra sikeredett! Bepótoltam az elmúlt 1 hónapot :D
beubaba

Beubaba!

Köszönjük a beszámolót...olyan jó olvasni...:)

Én nagy erőket merítek ezekből...
Mivel nálunk első baba,kicsit izgulok az első élmény miatt,de ilyen olvasás után mindig azt gondolom:nem kell izgulni,csodás dolog a szülés és nekünk is hasonlóan szép lesz...:)

Adri!

Igen,március 6-ra várjuk Bogit..aztán ki tudja....:)
valahogy úgy érzem februári baba lesz..

kattkat!

Jól vagy?Egyben?
kata35

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:46-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:46-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Jogod van negatívkodni,kicsit...
Aztán nyugi..
Lehet,hogy nemsokára hálás leszel a férjednek a cuki gyermeketekért...
És az anyósod meg milyen jó fej lehet?!
Együtt laksz vele,ugye?

Hajrá neked 7-e után..:)
nagyon gondolok rád már mindennap!!!

Más!
kedden a védőnő kis,minimális fehérje többletet talált a vizeletembe..
De csak jövő kedden megyek vizeletvizsgálatra és nagy laborra...
Enyhe folyásom is van(reméljük nem a magzatvíz,mint Beunál)...
Remélem nem fertőzöm szét a lányunkat keddig...
kata35

Sziasztok! Jöttem megtudni, hogy Adrienn befeküdt-e már. És persze mindenkinek szorítok, aki még szülés előtt van. Kitartást lányok, nem lesz semmi gond és bár fáradtak lesztek majd, de naggggyon jó babázni:)
Katt, szerintem is a front miatt fájt a hasad hajnalban. Nekem is sok fájdalmas érzésem volt szülés előtti hetekben, főleg a frontok viseltek meg.

Annyira jó volt a kórházban, hogy szülés után másnap bejött egy kedves hölgy és felvette az adatokat és elkezdte intézni a baba papírjait!:)) Képzeljétek, hogy már minden kártyája, bizonyítványa megérkezett, nagyon hamar! És már minden pénzt el tudtam intézni ezáltal. Családi pótlék, anyasági támogatás, TGYÁS, minden el van intézve. Nagyon hálás vagyok ezért a kórháznak! :wink:
(hallottam, hogy nem mindenhol van ilyen szuper szolgáltatás)
Vendég

Lányok!

Segítsetek!

Akkor a kórház elintézi a taj kártyát,anyakönyvi kivonatot?
Nekem kell a lakcím-kártyát,személyi igazolványt?

Az anyasági támogatás mindenkinek jár?
Ezt hol kell intézni?
És a t-gyást?
A családi potlékot a munkahelyem csinálja,nem?

Pedig már annyiszor elmagyarázták,de egyszerűen belekavarodok ebbe a sok elintéznivalóba és,hogy mi mit követ....
kata35

Adrienn miatt jöttem! Kitartás, és jó babázást kívánok!! És gratulálok az esküvőhöz!!! Jelentkezz majd ha meg van a kishölgy!!

Kép
kata05

Sziasztok!
Én most 8.-a előtt nem engedélyezem a szülést Nektek! :) Kizárólag utána! :)
Twist! Bizony, nekünk annak idején a fiamnál sokat kellett rohangálni a papírok után... Aranyos vagy, holnap "vonulok" be... :)
Kata35! Apasági nyilatkozat vagy házassági anyakönyvi kivonat is kell, ebben biztos vagyok, a többit én sem tudom pontosan...
Kata05! Köszönöm szépen a gratulációt és a drukkot is! :) Szükségem is van rá, egyre jobban félek...
Kattkat! Veled meg találkozunk bennt! :)
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:48-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!
Majd ha a férjem :D hazajön, akkor egkérdezem Tőle, hogy Ő hogy csinálta annak idején, mert nálunk mindent Ő intézett...
Van egy kis laptopom, nagyon szeretem, itthon is arról netezek, már az asztali gépet csak a gyerek használja! :D Apától kaptam tavaly(2008) karácsonyra, hogy ha bennt leszek a kórházban, akkor se legyek net nélkül.(akkor is várandós voltam a mi kis angyalkánkkal :( ). Annyira megszerettem, hogy már mindent ezen csinálok. Kicsi és nagyon okos. Saját mobilnettel! :)
Csak azt nem tudom, hogy ott a kórházban van-e valami zárható hely, ahová el lehet zárni, mondjuk amíg vizsgálaton vagyok, vagy ilyesmi... Majd holnap felmérem a terepet ilyen ügyben, 1 napot meg kibírok net nélkül... A'sszem... :D
Csomó szoptatással kapcsolatos anyagot is letöltöttem a netről, azokat ki is nyomtattuk, beviszem azt is, addig olvasgatom... Mondjuk annyi idő alatt meg is tanulhatom :)
O.K. Kattkat, összefuthatunk! :)
Lányok! Nem vagtok fennt az iwiwen??? Leskelődni akarok! :D
Vendég

Adrienn!

Gondolok Rád, hogy be kell feküdnöd! Kitartást és majd írj, hogy mi a helyzet.
Úgy tudom, hogy a szobában nem tudod elzárni a dolgaidat, mert nekem a fizetős szobában nem volt zárható a szekrény, de van valami "központi" megőrző, ahol el tudják a dolgokat zárni.
teszti

Sziasztok Kismamik!

yner ma elárasztotta a reklámjával a babanetet, mindenhová leírja fenti üzenetét.

Sehová se kattintsatok, ez egy reklám, aminek nem itt a helye!

üdv

kispatak
Vendég

Engem nem zavart ez a reklám.... Rengeteg reklámot linkelnek be ezekbe a topikokba, nem értem, miért ez zavar valakit is.... Én nem utazom sehová, így nem is érdekel :D
Vendég

Szia Twist!

Megirnád a dokid nevét vagy lányok tudtok valaki jó dokit javasolni?

Egy ismerős babát vár.

Köszi

kispatak
Vendég

Ribizli!

Köszönöm, hogy felajánlottad a segítségedet, most lenne is néhány kérdésem. NEkem a babák 35 hét 1 napra születtek, nem tudom, hogy emiatt vagy más okból kifolyólag, de szinte egész nap alszanak. EVés előtt és után kicsit fent vannak, de egyébként egész nap alszanak. Nekem ez olyan furcsa, mert a fiam nem volt ilyen alvós baba.
Most lesznek 4 hetesek, szerinted ez normláis?
teszti

Sziasztok Lányok! :)
Itthon vagyok! :) Papíron befeküdtem, de reggel 7-től du 3/4 1-ig kinnt ültem a folyosón, mert nincs hely!!! Délután még nem tudtam elfoglalni a helyemet (mert még nem jöttek a hazamenős kismamáért), így aláírtam gyorsan a papírt, és iszkoltam is el a kórházból... Iszonyat fejetlenség uralkodott az osztályon.... Inkább nem is részletezem, nagyon ijesztő volt... Viszont a dokim előbbre hozta a szülés időpontját, lemódosította 17-ről 15.-re... Nem örültem neki, de ez van.... nem tudtam meggyőzni... Pedig igyekeztem ám! :) Vasárnap estére kell visszamennem...
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 22:49-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?