Új privát üzeneted érkezett!

Freyja
Mi páran butaságnak tartjuk ezt a "nem merek" dolgot, de nem vagyunk egyformák. Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani, Bálintnak nem vettem semmit, csak a 9.hó elejétől.... és tessék mi lett....
Most kuka a hülye babonával, nem vagyok hajlandó rettegni, hogy jajj de mivan ha.... Boldogan vásárolok, és minden készen várja a kisfiam... :D

Persze ezzel nem lehurrogni akartalak, ha Ti így gondoljátok, akkor biztos úgy a jó... :) nehogy megbántódj :D

Én mennék a helyedben 4D-re, nagyon nagy élmény már ilyenkor is látni Őt :D:D:D Én voltam 14+6 hetesen, és most is szeretnék majd menni a 17. héten vagy a 18. héten, még nem tudom:D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.03 22:49-kor.
Vendég

Edi :)

nem bántasz meg...csak a sok angyalka miatt nem merjük...
pedig jobb lenne...

szeretnék menni 4Dre de nem baj ha afp leletek előtt megyek? vagyis már a jövö héten :D 15és fél hetesen kb. Az jó?

Kép
freyja

Freyja
ilyen idős terhességedből lett angyalkád??? :roll:
Vendég

egyszer igen... a másik kettő még 10. hét előtt.... :(

Kép
freyja

Uff... a 15.héten még lehet egy babából angyalka???? :shock: hááát ez nem jó hír..... :S Akkor megértelek, hogy nem mered...

Részemről még nem volt terhességi angyalkám, nekem egy 2,7éves angyalkám lett sajnos... de most nem parázok, vagyis nagyon igyekszem, ugyanis hiszek a gondolat teremtő erejében, és nem akarom bevonzani a rosszat azzal, hogy rettegek... de azért nem mindig sikerül nekem sem... :roll:
Vendég

Nem én sem gondolok ilyenekre... nekem is azt mondták eddig h minden rendben és én is érzem h Ő most erős... :lol:

És te se gondolj ilyenekre :)

Kép
freyja

Sziasztok!

Sakura: gratu a halvány kékhez :D

Ganami: Neked pedig a kislányhoz gratu! :D

Emi: nálam is van ínyvérzés, most mintha sokkal jobban, mint korábban

Barbuss: szupi dolog, hogy szó nélkül is megértitek egymást! És hogy jó estétek lett végül.
Nálunk is külön szobája van Nórinak, sőt egészen újszülött kortól ott alszik illetve az első pár nap volt együtt velünk mózesban. Mindig átaludt éjszakák voltak. Későn fürdettük, evett utána és reggelig szundizott. Most hogy lesz?! Halvány gőzöm sincs még. Nálunk is a szobaszám a gond.Van egy gyerekszoba, nekünk egy háló és egy nappali, ami együtt van a konyhával (amerikai stílusú). Még egy szoba kellene :( De mi is úgy tervezzük, hogy amint átalussza a kistesó az éjszakákat, megy Nóri mellé.

Fókamóka: én is jövő héten megyek UH-ra, így a várakozás miatt együtt érzek Veled és szintén kislányt szeretnénk látni továbbra is :) Persze, ha kisfiú, akkor is imádat lesz :D

Antekirt: De jó, hogy benéztél! Remélem, jól vagy!!

Dodó: szegény Lizy! Mikor Nórinak jöttek a fogai, szintén kicsípte neki minden... Ilyenkor nem is tudtam használni törlőkendőt, csak a langyos vizes vattát, utána krém és így javult a helyzet.

Edi: nagyon ügyin bevásároltál és szupi dolgokat mutattál eddig. A terepjárgány biztosan jó lesz, az ágy pedig kényelmes, jókat fog benne szundizni Boti. A kókusz matrac is nagyon baráti árban volt. Na, egyszóval ügyike vagy!
Lányka rucikákat várjuk :) Oda töltsd fel, ahová egyszerűbb Neked. Csak írd meg :D Bizti szép cuccok.

Meme: megy a drukk péntekre a párodnak!! Örülök, hogy jelentkeztél! Már hiányoltunk nagyon! De jó, hogy érzed a Babócád! Innentől mindig fogod érezni a mocorgását. Ne aggódj, meg fogja mutatni, hogy kislány vagy kisfiú, de vannak szégyenlős Babócák, sőt, akik kifjezetten nem szeretik, ha UH-ozzák őket.
Próbálgassátok, hogy Apa ráteszi a pocidra a kezét, hátha kap egy kis bokszot a tenyerébe. :)

Bibar: megy a drukkkkkkkkkkk! Jó vásárlást utána, az ilyenkor jár :D Gyere majd mesélni!
Tejberizs, nyammmmm, de ennék!

Niki: gratu az AFP-hez!

Móni: Neked is gratu az AFP-hez!

Freyja: tudom, milyen a babona. De nem szabad, hogy ennyire uralkodjon rajtad. Élvezz ki minden pillanatot a 9 hónap alatt.
Első babánál én is féltem, aggódtam csupán babonából. És nekem is lett egy 24 hetes angyalkám. Utána Nórinál abszolút pozitívan álltam a dolgokhoz, hogy minden rendben lesz és most is így próbálok.
Nem azt mondom, hogy menj és vásárolj, de próbálj csak a jó dolgokra koncentrálni és minden nap elmondani, hogy nem lesz semmi baj. ÉS NEM IS LESZ, MEGLÁTOD!!!
Engem a párom tanított erre és igaza van. Sokkal felszabadultabb vagyok. Persze mindenkiben benne van egy kis szorongás. De el kell hesegetni onnan.

Jó éjt!

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

doki: ápr.12.
4D UH: ápr. 30. - uhhhh, de soká
manorka

Manorka, de jó, hogy ilyen felszabadult tudsz lenni, én nem tudom, miért van ez, de vannak napok, amikor annyira szorongok, hogy szinte fizikailag rosszul vagyok tőle, miközben próbálok arra koncentrálni, hogy nem szabad, mert az mindenkinek csak rossz... Aztán vannak napok, amikor meg teljesen elfelejtem a szorongást, és olyankor tényleg sokkal jobb, csak nem tudom, hogy lehetne ezt irányítani...

Hú, Edi egy ilyen vásárlós nap az nagyon jó!

Azt mondjátok, később még nőni fog a mellünk?! Én már nem szeretnék nagyobbat!!!

Azt olvastam tegnap, hogy sokkal többször bejön az anyák terhesség alatti megérzése azzal kapcsolatban, hogy milyen lesz a gyerekük, mint amennyire az bizonyos mérhető adatok alapján indokolt lenne. Ti el szoktátok képzelni, hogy fog kinézni? Én babának nem látom, csak olyan 3-4 évesnek, hát kíváncsi leszek...

Jó éjt,
E.

Kép
emma.zunz

Jó reggelt :lol: :lol: :lol: :lol:

Emma
én egy husi barna göndör hajú csodaszép kislányt képzelek el,akinek van egy gödröcske a pofiján :lol: :lol: Olivérnek és nekem is van :wink:

Manorka
még a szobaszámunk is stimmel :lol: :lol: és mi is igy tervezzük,amint nem kel 3 óránként megy Olivérhez :wink: :wink: :wink:

Freya
nyugodtan menj az afp elött 4 d-re :lol: :lol: :lol:

Edi
ma mi lezs a program???

Pocak
jóóó reggelt,ébresztő :lol: :lol:

Dodó
na egyszerre irunk ma is?? :wink: :wink:

jaj alig várom a délutánt :P :P :P

bibar

Csajok, csak egy nagyon gyors jo reggelt mindenkinek!

Mindjart indulnom kell, es meg sehol sem vagyok. Annyit irtatok, hogy most hozza sem tudok szolni, na de majd delutan.

Mindenkinek szep napot!
:) :) :) :) :)
pocaklako

Jó reggelt!!!
Tegnap de sokat írtatok még!!!!
A szobához:Riki is első perctől külön szobában van.Tesó pedig vele kerül egy szobába, mert nem tudjuk fizikailag máshová tenni. Mindig beszélek vele, hogy legyen nagyon jó alvó, csendes baba, hogy a bátyja is tudjon pihenni. Bele se gondolok mit csinálunk, ha nem így lesz..... :shock:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Sziasztok, jó reggelt!

Akinél első perctől külön aludt a baba: Ti nem féltetek, hogy nem keltek fel, ha sír vagy éhes vagy bármi más??? mivel mi most tavasszal fogjuk bővíteni a házat, sokat agyalunk hogy tervezzük. Eddig eszembe sem jutott, h rögtön lehet külön tenni a kicsit.

Lányok tényleg csak POZITÍVAN szabad gondolkodni!!!!!!!!!! nagyon erős az elme :( ha negatív gondolatok vannak, azt tessék kibeszélni, vagy kiírni magatokból, nem szabad bent tartani, mert akkor csak erősödik! ez az élet minden területére igaz!

freyja: menj nyugodtan uh-ra, biztos megnyugtat ha látod! és olyan pozitív töltetet ad, h utána semmi másra nem lehet gondolni :)

Kép
zsani78

Zsani
én pont ezért egy szobában aludtam vele az első pár hónapban,aztán kiköltöztem,aztán pedig a bébiőr volt mindig bekapcsolva ami tudod a hangot is közvetiti,igy élesben hallottam minden nyösszenését :wink: :wink:

Niki
én is emiatt aggódok hogy mikor rakjam át Olivérhez,nem akarom hogy ő is 4 szer keljen,de még azt sem hogy egyszer :oops: :oops: na majd meglátjuk :wink: :wink:

Pocak
szép napot,azért ne szaladj annyira csak séta :wink: :wink:

Mamaki
mi ujság veletek??

bibar

Igen Bibar ez a tesónál nagyon lényeges kérdés. És parás....
Zsani, ha nagyon messzire kerülne a szoba, vegyél babafigyelőt vagy mit. Tudod olyan hordozható hallgatóval és akkor fogod hallani.
Na készülődök, megyek ma turizni.Ááááá alig várom!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Jó reggelt!
Igazán csak beköszönni jöttem. Lassan indulnom kell a suliba, és szerintem csak 2 után jövök!
Tegnap egész időbe mantem aludni. Lizy 3-kor kivágta a szobaajtónkat, és nagyon sír...vagy a foga, vagy rosszat álmodott. Csak köztünk aludt vissza, de ő is csak most kelt velünk!!

bibar!
Elhiszem hogy várod a délutánt! Nekem is már csak 11 nap.

d.dodó

Jó reggelt!

Manorka, Bibar: ugyanez a helyzet nálunk is: amerikai konyhás nappali, háló, gyerekszoba. :roll: és most lehet, hogy jön Anyukám az elején, hogy rendesen pihenjek, mert most nagyon szeretnék szoptatni, és ahhoz nem az kell amit Emmával csináltam :? (az első perctől egész nap talpon voltam, folyamatosan csináltam vmit merthogy én hú de jól érzem magam és minden rendben :? Aztán mire kezdett csökkenni a tejem már annyira fáradt voltam, idegileg is kimerültem és jött a szülés utáni depi :( Persze mindezt jó fél évvel később "diagnosztizálták" csak...)

Edi! 43. hét :shock: Aszta! Mi a mai progi? :)

Na lányok, de jó, hogy ennyi mindenkinek bejött a külön szoba! :) Van egy barátnőm még mindig együtt alszik a 3 éves fiával - már a gyerekszobában :? Először maguk közé vették (így is tervezték), aztán ott ragadt, aztán Apuka kiszorult a kanapéra :? Most megvan már a második (hogy hogy hozták össze, azt nem tudom :oops:): a pici elalszik a kiságyban (már tudatosan így kezdték), de a nagy még mindig nem... Most Anyuka a 2 gyerekkel a kisszobában, apuka meg egyedül a nagy ágyban :? Hát... Nem ítélkezem, mert mindenki csinálja ahogy jólesik, de nekem a férjemre is szükségem van, arra hogy továbbra is legyenek intim (nem feltétlenül szex, csak kettesben) pillanataink. Meg aludjunk nyugodtan, mert én is olyan tudok lenni álmosan mint Niki :lol: :lol: :lol:

Freyja, Emma! Akármilyen közhely, de tényleg megérzik a babák az idegeskedést :? Az a stresszhormon, amit ilyenkor termel a szervezet, az bejut a picihez is :? Próbáljatok tudatosan ellazulni, másra gondolni, szépre koncentrálni és menni fog! :P Én Emmával tök "tudatlan" voltam, sodródtam az eseményekkel, azt se tudtam, hogy min lehetne parázni :lol: És született egy nyugodt, kiengyensúlyozott babám :P A másodikat már úgy vártam, hogy rettegtem minden rossztól :? Angyalka lett :cry: Nem mondom, hogy törvényszerű, de asszem Edi írta a gondolat teremtő erejét :) Szóval most no para :) Eddig ez a terhességem sem volt egyszerű, de az után a niagarás vérzésem után a dokik dülledt szemmel álltak előttem, hogy a baba meg megmaradt :wink: Na bocs, remélem nem veszitek okoskodásnak :oops: Szóljatok ha sok vagyok :oops:

Barbi

Kép

Kép
barbuss

Dehogy voltál sok Barbi!!! Olyan szépen megfogalmaztad!Nagyon jó volt olvasni!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

bébike: elkezdtem nézegetni kiságyat, babakocsit és lám, mire bukkantam:
http://babakocsi.kibernet.hu/
azt írják, h áthúzással is foglalkoznak!

Kép
zsani78

Egyikötök sem volt sok :) sőt.... :lol:
köszi lányok. :)

Kismamik vigyázzatok magatokra. Én most nem leszek pár napig...
csavargom és szivok egy kis friss dunaparti levegőt. :D
Lemegyek a barátnőmhöz, majd hétvégén jövök :)

Sziasztok!

Kép
freyja

Jó reggelt lányok :D

Barbuss
Tökéletesen igazad van, nem egészséges Apát kiszorítani, mert a végén azon kapja magát majd az Anyuci, hogy Apukának van valakije.... :S Nos, bár én is együtt aludtam Bálinttal, de nálunk nem volt Apuka sajnos akkor sem.
Most szándékosan úgy tervezem, hogy igenis lesz, így külön kuckó jár... Egyenlőre velem egyszobában, de majd idővel átteszem a saját szobájába... :)

Mai progi?! hááát mivel vásárolnom már nem kell... :lol: :lol: :lol: így a meglévő 2 zsák :shock: ruháját fogom elrendezni, mert már nem nagyon tudom hova tenni, így levegőkiszívó zsákban van, hogy kisebb helyett foglaljon, de át kell varriálnom így is, mert nem férnek már el a 2 zsákban :D:D:D:D:D

Meeeg, le kell mennem ma a nőgyógyászatra, mert beutaló kell AFP-re, már egy hete nincs a dokim, mert beteg, így kunyerálnom kell az SZTK-s nődokitól...
Háziorvos nem adhat beutalót AFP-re?

Nálatok? Kinél mi a mai progi???
Vendég

jaaaaa jut eszembe vagy hova... :oops:
valaki felhozta a melleket. Hát nekem nem volt sose picike... álltalában D-s kosarakat hortam, most bajban is vagyok mert persze még nőtt, és még érzekeny is. Nehezen viselem a melltartót. A csipkét és társait pláne... :oops: itthon sokszor hordom kicsit aztán leveszem. itthonra minek cimmel... de igy meg meglóg.mondjuk ez a súj már mindenképp meglóg. :oops: :lol: szóval nem vagy egyedül a fájós cicikkel. iszonyat :lol:

Kép
freyja

Dehogy sok, Barbi, annál jobb, minél többször mondják, szerintem ugyan nem egészen tudatosan működnek ezek a dolgok, de ettől még próbálni kell nem a lehetséges rosszra gondolni...

Évi, én meg melltartó nélkül nem bírok létezni mióta terhes vagyok, még éjjel is van rajtam, akkor nem rendes melltartó csak ilyen pamut sport top, vagy hogy hívják, de nekem úgy sokkal jobb. Ha szabadon van, minden mozdulatot érzek. Nehéz elképzelni, mi lesz ebből a végére...

Kép
emma.zunz

Lányok!

Feltettem a rucikat. Ami vadi új (nem mostam ki, csak a címkét vágtam le, vagy még azt sem), ahhoz odaírtam.
A többit már kimostam, de attól még újak. Illetve van amit extra újszerűen vettem át valakitől. Mindegyik hibátlan, gyönyörű darab, H&M, Next, M&S, Gap, Adidas, stb stb...

http://www.babanet.hu/album/foto.php?album=16851

Itt kukkoljátok meg, a többit priviben, ha kell valami... ha nem, akkor dobom majd a teszre őket :P

Puszika
Vendég

edi: már értem miért nem bírtad megállni :) annyira éééééééédesek! kistestvér tuti lány lesz majd :lol: :lol: :lol:
a kiságyra már az összes nyálam rácsorgott, annyira tetszik :oops:
már kezdek úúúúgy begerjedni a vásárlásra, h apának idegeire megyek a nyafogással. azért teszen + vaterán tegnap vettem két kis rucit, h legalább azokat nézegethessem már!

hát az egy ágyban való alvás sztem sem okos gondolat! mi mindenképp min. külön ágyban, de most itt többek hsz-a után a külön szobában gondolkodunk. nálunk is van ismerettségi körben nem is egy, akik apát kilakoltatták a hálóból és 3, ill. 4 éves gyerekkel kettesben alszanak. én megtiltanám a kismamáknak! ne csodálkozzanak, ha apa másik nő ágyában köt ki! és azt sem értem, h ők maguk sem kívánják az ölelést, a szeretetet, a sexet.... ráadásul sztem az apukát nagyon kivonják így a gyereknevelésből is! úgyhogy nálunk kizárt - mondom én most, nagy szájjal, de remélem így is lesz :oops:

Kép
zsani78

Sziasztok!Megjöttem, hát nem volt egy nagy szám.Vettem nyárra 2 pólót, meg 2-3 évesre való farmert(nagyon vagány, koptatott, húúú, igazi kispasis) meg egy pólót.Ennyi.De legalább nem költöttem sokat!
Hű Edi, nagyon édesek!!!Elhiszem, hogy nem bírtad megállni.Én is alig tudom, annyira vennék már valami lányosat, de nem merek még....Sebaj, még 6 nap és hátha.....
Zsani, ez az egész az anyukákon múlik.Meg az akaraterőn.Riki refluxos volt, és az első 6 hétben éjjel ugyan csak egyszer ébredt, de utána 3 órán át sírt, én emg altattam vissza.Én ott kuporogtam altatás alatt a szobájában a fotelban.Eszembe sem jutott, hogy átvigyem és a nagyágyban aludjunk, apját meg kiküldjük. Szerintem ebben sokszor anyuka lustasága játszik közre, mert akkor csak odahúzza magához, megszoptatja, és alszik is tovább.Így meg át kell menni, felkelni, altatni,stb. De meglesz a gyümölcse a fáradozásnak és a lustaságnak is. Bocsánat, ha valakinek a lelkébe gázoltam, de ez a véleményem. Edi, nem Neked szólt, mert ha nem lenne Dani, szerintem én is annyira ragaszkodtam volna Rikihez, hogy szükségem lett volna az állandó fizikai közelségére. Szóval a Tiéd spec. helyzet volt.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle

Edi
engem egy csomó érdekelne ha irsz rá nekem priviben árat :lol: :lol: priviben elküldöm melyikek :lol: :lol: aztán visszairok,mert ugye számolnom kell :wink: :wink:

bibar

Niki
akkor te is vásároltál valamit legalább :wink: :wink: 6 nap mulva meg ... :lol: :lol: :lol:

nekem is brutál fáj a mellem :oops: :oops: és szép számmal nőtt is,na de húzza le a súlya,ezt utáááááálom :oops: :oops: :oops:

Edi
háziorvos szerintem nem ad :oops: :oops: :oops: én 1 kor eltépek a bajcsyba,remélem addig válaszolsz a privire :wink: :wink: aztán csak este jövök a hirekkel :wink: :wink: :wink:

bibar

Sziasztok!

Na, mostanra lett kész az ebédem, és sikerült visszaolvasnom is.
Az előző terhességet végigrettegtem, de szó szerint, ami baj lehetett azt én összeszedtem. Volt alapból ugye a cukor, azt lett nyitott méhszáj, toxémia magasvérnyomás, végül már nagyon untam, így a 38. héten rakéta sebességgel született a lányom, már ő is unta a sok vegzálást.
Most is nagyon nehezen indult ez a terhesség sokat feküdtem, több mint 4 hetet és tényleg csak pisilni keltem fel az ágyból, de folyamatosan pozitív dolgokat mondogatok magamanak, remélem hogy most minden rendben lesz. Sokkal jobban kijövök az új dokimmal mint a régivel, a korház is jobbnak tűnik, persze nem akarom elkiabálni!!! :)

Az, hogy nem vásárolunk, részben azért van, mert sok mindenünk megvan, másrészt anyagi okai is vannak. Az egész lakást át kell rendezni! Külön szobát kap Johanna, és ez rengeteg rumlival és pénzkiadással fog járni. De azért nézegetem a rucikat én is!

Ezt tegnap találtam, nagyon jó áron jó minőségű bodyk:
www.scamp.hu

Annamari

Kép
Kép
ganami

Sziasztok Lanyok!

Megjottem a cukoritatasrol. Azt hittem durvabb lesz, de igazbaol teljesen kibirhato volt. Holnap lesz eredmeny, ja meg vinni kell reggeli pipit is. Meg is kerdeztem a notol, hogy a hany orasit parancsolja. :lol: :lol: :lol:

Edi: nagyon nagyon cukik a kisruhak. Ha nem futyis lenne a pocakomban tuti vennek beloluk, mert tenyleg annyira edesek. Riccardonak ugyanolyan adidas cipot vettem, mint Te, csak a mienk kek-ezust csikos

:lol: :lol: :lol:

Egyutt alvas: ugy tervezzuk, hogy a pici a kisagyban fog aludni, es mint Bibar az elso honapokban en koltozok at hozza, igy a ferjem is nyugodtan tud aludni. Aztan majd meglatjuk, telire mar szeretnek visszakoltozni, ha nagyon nem birja az egyedulletet akkor jon o is, de csak a sajat kisagyban, de meg majd kialakul, a terv egyenlore ez.
pocaklako

Sziasztok!

Edi: Engem is érdekelne pár dolog, írom Neked priviben, hogy melyik pontosan.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Sziasztok!

Manorka köszönöm kérdésedet, jól vagyunk, jövőhónapban megpróbáljuk újra, így ha sikerülne kb. ugyan akkor születne a tesó mint Lidi. :-) Ha nem sikerül akkor leállunk és várunk decemberig. :-)
Ovival, hogy álltok? Hajrá újra kislány. :-)

Kép

Kép
antekirt

Antekirt: De jó, hogy írtál! Kiegyensúlyozottságot látok a soraidból, ennek nagyon örülök!! Drukkolok, hogy sikeres legyen a jövő hónapotok! Gyere mindenképpen beszálolni, jó? De ha van kedved, bármikor gyere, szívesen hallunk Rólad!!
Ovival egyelőre sehogy sem állunk, majd májusban lesz beíratás. De hogy fel fogják-e venni, azt nem tudom. Sokaktól hallottam, hogy a túljelentkezésnél nézik, hogy ha otthon van anyuka a kistesóval, akkor fel sem veszik vagy csak fél napra. Nem tudom, mi lesz. De remélem, sikerülni fog, minden követ meg fogok mozgatni, ha kell asztalra csapok, mert szerintem ez így nem állapot, hogy nem tudom beadni gyerekek közé, mert nincs hely.
Lidi jól van? Ovi?
Gyere mindenképp, jó?

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Bibar: Nóri göndör hajú, husinak husi, mert 3 évesen 17 kiló, bár nem látszik rajta, mert mégis vékonyka, de a karja, lábija husos mégis (erős csontozatú, mint én és a családom) és van gödör a pofiján egyik oldalon :D Ezt csak azért írom, mert ilyesmi kislányt szeretnél :D Egyébként döbbenet a sok hasonlóság, amiket eddig megfigyeltünk, nem?

Zsani: Nem volt miért félni, mert külön szobában volt. A bébiőrön keresztül mindent hallani fogsz. Ezért volt megnyugtató a légzésfigyelő is nekünk. És még egy jó dolog, hogy nem kellett Apát felébreszteni, ha mondjuk éjjel felsírt vagy esetleg az elején szopi volt. Szépen átslattyogtam a szobájába, mi tettünk be oda egy kényelmes fotelt és az volt az én helyem. Pici kora óta megszokta a külön alvást és nem is alszik el máshol, se a nappaliban, se sehol. Ha álmos, indul a szobájába. Igaz ez a kevésbé gyakori nálunk, mert szereti mostanság elhúzni este az időt lefekvés előtt. Mindent kitalál, csak még ne kelljen menni fürödni, fogat mosni, aludni :) Visszatérve a kezdetekre, a babaőrön volt éjszakai fény, ami szintén sokat segített. Nem kellett lámpát kapcsolni, elég volt az is, kivéve pelus cseréhez. Megszokta a sötétséget is. Ez pedig a későbbi dolgok miatt jó, mert az éjszakai alvást nem keverte össze az ebéd utáni pihikkel. Mert délután pl. nem húzzuk le a redőnyt, tudja, hogy ebéd utáni szieszta és alszik. Este sötétben van, akkor nagyon hamar elalszik. És mai napig tud aludni délelőtt 10-ig este 9-től. :D
Összességében az a véleményem, hogy mindenképpen jobb, ha van külön kuckója vagy szobája. A legelején, ha pár napig, pár hétig a közeledben alszik, az szerintem nem gond. Pici csecsemőként szüksége is van a megszokott anyai közelségre. De törekedni kell arra, hogy mihamarabb külön tudjon elaludni. És tudnia kell, hogy számíthat Rád, ha sír, akkor okkal fog sírni, mert éhes, tele pelus, fáj a poci. Nálunk Nóri nagyon kiegyensúlyozott, nyugodt gyerkőc. Mindig azt hallom, milyen jól nevelt. Pedig csak tényleg ez van a háttérben, hogy kicsit önállóan aludt, de mégis ott voltam neki, ha igénye volt rám csecsemőként.
De majd a kórházban úgyis meglátod Nórit, ha talizunk :D

Barbuss: ezzel a szülés utáni depresszióval én is találkoztam, de olyannyira, hogy én még szülés után 2 évvel is csak idegeskedtem, pedig nem volt oka különösebben, nem éreztem jól magam. Csak éppen nem fordultam senkihez segítségért. Tudtam, hogy van és beletörődtem, vártam, hogy elmúljon. Most úgy érzem nyugodtabb vagyok 1 éve. Lehet ismét előjön szülés után :( Nálad hogy oldódott meg?

Edi: A dokid asszisztensét sem éred utol? Hátha tudna adni Neked beutalót. Szerintem házi doki nem tud adni, csak nőgyógyász.

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Manorka
ez tényleg döbbenet :shock: :shock: :shock: valami kapocs van közöttünk az tuti :lol: :lol: remélem minnél hamarabb megismerkedünk személyesen is :wink: :wink:

márciusban csináljunk talit lányok!!!!!!!!már annyira megismernélek titeket :lol: :lol: :lol: bocsi megyek altatni :lol: :lol: :lol:

bibar

manorka: köszönöm, hogy megosztottad velem! egyenlőre fogalmam sincs mire készüljek, jó olvasni a tapasztalatokat! a kórházzal én szerencsés lennék - Te lehet kevésbé, mert lenne kit kérdezgetnem :lol:

edi: nekem sajna azt mondta a körzetim, hogy ők nem adhatnak beutalót, mindenképp a nőgyógyitól kellett kérnem. de lehet, h ez is településenként máshogy van!

Kép
zsani78

Manorka, én azt hallottam, hogy tavaly januárban hoztak egy új törvényt (de lehet, hogy ez évtől), hogy ha otthon van a kismama akkor is kötelező felvenni a gyerkőcöt, illetve nincs már olyan, hogy csak fél napot lehet bent a gyermek az oviban.
Nálunk szeptemberi gyerekeket már nem vették fel az ovikba annyira túljelentkezés volt, így aki szept, okt, nov, dec születésű azok keressenek máshol ovit de a kerületben nem volt hely. Így mi a 10. kerületbe járunk oviba a Pöttyös utcához a 17-ből. De nem bántam meg mivel nagyon aranyos kis ovi és nagyon rendesek az ott dolgozók.
Lidi most beteg volt megint, elkapott egy jó kis hányós, hasmenéses, náthás, köhögős vírust, de már jól van.
Néha bekukkantok, hogy hol tartotok már és milyen nemű babók születnek.

Kép

Kép
antekirt

Sziasztok! Ebédszüneten vagyok!!!

Reggel nem sikerült időben beérnem a suliba, mert csak utolért a rókakoma! :( Pedig csak a gyömbér teámat ittam meg. Amint rágcsáltam volna a rizsfelfujtas kekszemet, már jött is a róka. És ugy marta a sav a torkomat.....brrr de rossz!!

Pocak!
Örülök, hogy nem volt szörnyű a cukros lötyi. Nálunk szerencsére ilyen nincs.

Alvás téma:
Lizyvel is elejétől egy szobában, de külön ágyban aludtunk. Ott volt a kiságy közvetlen az ágyunk mellett. Ez most sem lesz másképp. Fél évesen már bőven nem kelt 2-3 óránkét, igy akkor elkezdtük a másik szobába szoktatni, és hamar elfogadta. Most hogy ő végre végigalussza az éjszakát, nem akarom mellé berakni a tesót. Nehogy ő is ébredjen. Majd ha már a tesóbaba nem ébred 3 óránént, akkor áttesszük őt Lizy mellé a szobába.

d.dodó

Antekirt: jo, hogy beneztel hozzank. Orommel olvastam, hogy Veletek minden rendben. Sajnalom, hogy Lidi elkapta a vorust. Remelem hamarosan ujra pocakos leszel, gyere majd a helyzetjelentessel, addigis nagy nagy drukk.

Dodo: sajnalom, hogy meg mindig kinoz a rokakoma. Lekopogom, vagy 2 napja most nincs emelyges, hatha mar vegkepp eltunt az eletembol, remenykedem.

Bibar: nagyon varunk a hirekkel este, remelem a shopping is jol fog sikerulni. Van valami kornkret terved, vagy csak ugy ami majd jon?

Manorka: nagyon erdekes, amit irtal az ejszakai fennyel kapcsolatban, nekem eszembe sem jutott volna, hogy zavaro lehet, ha felkapcsolom ejszaka a villanyt. Koszi a jo tanacsot, elraktaroztam.
pocaklako

Bibar: igen, valami kapocs :) Tali jó ötlet! Bármikor benne vagyok! Csak jó kis helyszínt kellene találnunk, ahová sok pocós befér :D

Zsani: Jönni fog ösztönből, hogy mit kell tenned. Én sem, meg szerintem senki sem tanulta a dolgokat. Jön magától minden, meglátod! De szívesen válaszolok mindenre a kórházban (is). Jó lenne, ha tényleg egy időben lennénk bent. Végül is csak 1 hét van közöttünk, így minden megeshet :) Biztos írtál már róla - csak tudod, kismama szita -, ki a dokid?

Antekirt: én is hallottam valamit, hogy jött valami ilyesmi törvény, de még nem néztem utána. Én nem is tudom, mi lesz, ha nem vesznek fel minket abba az oviba, amelyikbe szeretnénk menni. Itt van a házunk mellett egy, de nem ám ide tartozunk, hanem egy másikba, ami tőlünk kb. 3/4 órás útra van. Érdekes lesz télen kistesóval hóban, fagyban vinni messzire. Sőt, ha pedig oda sem tudnák felvenni és máshová kellene menni, az meg még annál is messzebb lenne. Katasztrófa ez az ovi kérdés. Havi 70-80 ezer Ft meg nincs magánovira.
A Pöttyös utcai oviról jókat hallottam ismerősöktől. Szerintem azzal jól jártatok. Bár Nektek is jó messze van. :(
Szegény Lidike, remélem, már jól van! Bármikor gyere, amikor csak úgy gondolod!! Jó? Most is jó hallani felőled!
Hatalmas ölelés!!

Poci: Ha jól emlékszem, Angel Care bébiőr és légzésfigyelőt vettél egyben. Vagy csak kinézted? Nem emlékszem, ne haragudj. Azon van éjszakai fény. És az elég arra, hogy ha be szeretnél kukkantani hozzá vagy csak egy szopi, akkor nem kell kivilágítást csinálni. Könyebben vissza is alszik utána. Csak akkor kapcsoltunk kicsi olvasó lámpát (de az is az ablak felé volt fordítva), amikor pelusoztunk. Elég volt akkora fény nekünk. A nagy lámpát, ami a plafonon van, sosem használtuk éjszaka. De nálunk elég kevés volt az éjszakai etetés, mert későn este 11 felé volt egy szopi, előtte volt direkt emiatt fürdetés és reggelig durmolt a lányzó. Amikor volt növekedés ugrás, akkor kelt esetleg, olyankor több a szopi igényük. De mindig visszaaludt. Azt gondolom, hogy ez szerencse kérdése is, mert minden baba más.
Örülök, hogy túl vagy ezen a cukros lötyis borzalmon. Velem nem tudták volna megitatni, pedig hallottam, hogy van, ahol ezt alkalmazzák. Pici korom óta nem ettem/ittam meg, ami cukros, édes. Pl.teát, kávét cukor nélkül tudom csak meginni. Egyedül a csoki csúszik le (milka...nyami...).

Manorka

Kép

Kép
Flóra/Zoé Baba érkezik

manorka

Manorka: igen jol emlekszel (latod megsem vagy szita), megvettem az Angel Care legzesfigyelot es bebiort. Valoban van rajta egy szep nagy karika, amit ki lehet vilagitani es klassz lila a fenye. De nappal probaltam, igy ejszaka nem tudom mennyi vilagossagot adhat, de kezdesnek asszem tokeltesen megfelel.

Nem volt valami fincsi az a cukros ize, de hat gyakorlott vagyok az edesseg teren, igy lement. Remelem az eredmeny is rendben lesz, kicsit azert izgulok.
pocaklako

bébike4:
Szupi a mózeskosaras képecske...
Tényleg nagyon cuki lehetett benne a "kis csomagocska". :)
Nekünk a bölcső-téma nem a szobaszám miatt jött szóba (1+2 félszobánk van, így van saját szobája babunak), hanem azért, mert talán könnyebb lenne az első időkben, hogy velünk alszik, vagy én aludnék vele a nappaliban.
Sajnos a gyerekszobába külön ágy, heverő már nem fér...

Edi:
Freyával én is egyetértek, mondjuk biztosan én is másképp állnék/áltam volna a dolgokhoz, ha nem lettek volna nekünk is angyalkáink.
Sajnos a 9 hónap alatt bármikor megtörténhet a tragédia...mondjuk 4 hónap után állítólag már csak gyakran anyai okokból. (pl. fertőzés, méhszáj-problémák, láz, stb.)
Mondjuk én már azért elkezdtem a vásárolgatást, na meg a babaszoba berendezését.
A babakocsi-vásárlás, meg a nagyobb kiadásokkal még várunk kicsit mi is.
De érzem, hogy nem lesz ezúttal semmi baj!!! Bízom benne!!!

Nézem is a kiscsajos rucikat!!! :)

Manoka:
Nagyon gáz ez az ínyvérzéses dolog...szerintem a fogkefémet is lecserélem ultra gyenge sörtéjűre.
Bármilyen óvatosan is mosom a fogam, valahol elkezd vérezni...és nem kicsit! :shock:
Volt 24 hetes angyalkád? Nagyon sajnálom.
Megkérdezhetem, hogy kiderült-e az oka? :(

Pocak:
Mi lett a tegnapi strigulázás eredménye?
Kíváncsi vagyok nagyon! :)

Emi

Emi

email4
Budapest

Emi: hat eleg sok strigula lett a nap vegere, 24 ora alatt 21 pisi :oops: :oops: :oops:
Szerintem eleg gaz...
pocaklako

Pocak: Hűűűűű, az tényleg sok! :shock:
Nálam ma éjféltől számítva eddig 4...megpróbálom számolni én is.

Emi

Emi

email4
Budapest

Emi: az nem sok egyaltalan...de ma mintha kevesebb lenne..na majd holnap ujra szamolom. De szerintem is nagyon durva.
pocaklako

Pocak: Igen-igen ezidáig nem sok, mondjuk nem is ittam annyira sokat ezidáig.
Szerintem nekem napi 10-13 összejön.
Az tuti, hogy nem tudlak felülszárnyalni! :wink:

Emi

Emi

email4
Budapest

Helló Lányok

most értem haza... :S Lementem a nődokihoz, hogy kérjek beutalót AFP-re, de ők sem adnak, csak a terhesrendelésen adnak... grrrr :evil: :twisted: :evil: :twisted: fűűű, de pipa lettem... Hétfőn vagy Kedden le kell venni a vért, de beutaló az még nincs.... grrrrrr grrrrr

Viszont megnézet uh-val, mert azt mondta látni szeretné mi van odabenn, ha már itt vagyok. Minden okés, a legnagyobb rendben van. Méhszáj 3000, teljesen zárt :) Megnézte a gerincét meg még valamit, majd közölte, hogy Anyuka magának nagyon jó lesz az AFP-je... nah, hogy ezt miből vette ki.... :D
Kérdeztem, hogy látja már mi lesz ez a lókötő??? Erre a doki: szerinte kislány :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Mondtam neki, tessék????? kislány??????
Erre a doki: Hát itt van a lába köze, van itt valami, de ez inkább a nem fiú kategória, de még nem tudja megmondani....
Hát ott kaptam sokkot.... hisz láttam a fütyit a 4D.... :shock:

Hű csajok, most jól rámhozta a frászt.... csak nem nőtt vissza az a fütyi, nem????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.02.04 14:22-kor.
Vendég

Nézem a priviket :wink:
Vendég

Edi: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Kislany??????? Mikor is kell ujra menned 4d-re???
pocaklako

Pocak
Hát én is majdnem lefordúltam a székről... :shock: Mondtam a dokinak, hogy tessék??? ez tuti? Azt mondta, hát még nem tudja 100%-ra mondani, de itt amit lát, az szerinte kislány.... totál ki is akadtam sejtheted.... :S :shock: hisz láttam a fütyijét.... :S

Nem tudom, hát múlt héten pénteken voltam 4D 15. héten. Mikor érdemes menni megint szerintetek????
Vendég

Mikor kijöttem a rendelőből, volt ott egy csajszi, kérdezte, hogy na mi volt? Mondtam azt mondta a doki, hogy lány... dehát én láttam múlt pénteken, hogy fiú.... :S Erre azt mondta, hogy hááát neki is azt mondta, hogy lány, aztán közölte vele a 18. héten, hogy hát mégis fiú...
Lehet direkt mondja, hogy szerinte lány, mert abból még lehet fiú is akár... de, ha fiút mond, abból nem lesz kiscsaj....
Meg azért az sztk-s gép sem a legtutibb.... na de akkor is, belerakta a bogarat....
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?